Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Γκιουλέκας: Πρέπει να μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις
  • [02] Θ. Δρίτσας: Δεν έχουμε αλλάξει τη στάση μας για την καταγγελία του μνημονίου
  • [03] Α. Γεωργιάδης: «Πρέπει να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις»
  • [04] Γ. Πανούσης: Οι δύσκολες αποφάσεις δεν πρέπει να αφορούν μισθούς και συντάξεις
  • [05] Γ. Μηλιός: Να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή
  • [06] Σ. Κεδίκογλου: «Στόχος η αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας»
  • [07] Κ. Σκανδαλίδης στη ΝΕΤ: Αναγκαία η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους

    [01] Κ. Γκιουλέκας: Πρέπει να μπει τέλος στις πελατειακές σχέσεις

    Τον κίνδυνο να συνεχιστεί ένα κακέκτυπο σε μια περίοδο που το παραμικρό λάθος κοστίζει πολλαπλάσια απ' ό,τι κόστιζε στο παρελθόν, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, σε περίπτωση που, όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά «συνεχίσουμε να στηριζόμαστε πάνω στους κολλητούς, στους ανίκανους ή στους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς έχουν τίτλους κομματικής καταγωγής, και με αυτό τον τρόπο αναρριχώνται σε διάφορες ιεραρχίες». Επιπλέον, επισήμανε ότι αν ήταν ο ίδιος στη θέση οποιουδήποτε υπουργού και ήθελε να παράγει έργο, το μόνο που δε θα τον ενδιέφερε θα ήταν αν αυτός που θα μπορούσε ενδεχομένως να αναλάβει αυτή τη θέση, θα του ήταν αρεστός ή θα πρέσβευε τις ίδιες αρχές.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Κάθε κυβερνητική αλλαγή συμπαρασύρει και μια σειρά από στελέχη του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να μηδενίζεται το κοντέρ και να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Δεν είναι μια καλή αφορμή αυτή η κυβέρνηση, που έχει και τρία κόμματα, να σταματήσει αυτό το πράγμα»;

    Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: «Σαφέστατα, και αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς δε μιλάμε για καμία θεσμική μεταρρύθμιση στην πατρίδα μας. Δηλαδή, αν συνεχίσουμε να στηριζόμαστε πάνω στους κολλητούς, στους ανίκανους ή στους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς έχουν τίτλους κομματικής καταγωγής, και με αυτό τον τρόπο αναρριχώνται σε διάφορες ιεραρχίες, είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσουμε ένα κακέκτυπο που επί δεκαετίες ολόκληρες συνεχίζεται, σε μια περίοδο που το παραμικρό λάθος κοστίζει πολλαπλάσια απ' ό,τι κόστιζε στο παρελθόν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το ερώτημα είναι ότι το πολιτικό σύστημα έχει εδράσει την εξουσία και την ισχύ του όλα αυτά τα χρόνια σε πελατειακές σχέσεις και το ζήτημα είναι πώς θα παρακαμφτούν αυτές. Θα πρέπει να υπάρξει η αποδέσμευση αυτών, οι οποίοι υπηρετούν σε αυτά τα πόστα, από τους κομματικούς μηχανισμούς».

    Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: «Η κατάσταση έχει φτάσει τόσο πολύ στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, πιστέψτε με, αν ήμουν εγώ στη θέση οποιουδήποτε υπουργού και ήθελα να παράγω έργο, το μόνο που δε θα με ένοιαζε είναι αν εσείς που μιλάμε, και θα μπορούσατε ενδεχομένως να αναλάβετε αυτή τη θέση, θα μου ήσασταν αρεστός ή θα πρεσβεύατε τις ίδιες αρχές, αν όλοι με διαβεβαίωναν, όμως, ότι πρόκειται για ένα στέλεχος που αν θες να κάνεις τη δουλειά σου, ''πάρε'', ας πούμε, ''τον Παντελάκη''».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 13:17

    Είδηση: 17346

    [02] Θ. Δρίτσας: Δεν έχουμε αλλάξει τη στάση μας για την καταγγελία του μνημονίου

    Για ένα ενιαίο πλέγμα υπερτιμολογήσεων, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο Θοδωρής Δρίτσας, επισημαίνοντας ότι εκτός από τη διασπάθιση χρήματος που υπήρχε στις αγροτικές επιδοτήσεις ή στις υπερτιμολογήσεις μικρών έργων, υπήρχαν μεγάλες υπερτιμολογήσεις στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα έργα του ΟΤΕ και στις συναλλαγές με μεγάλες εταιρείες. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διασαφήνισε ότι δεν έχει αλλάξει η στάση του κόμματός του ως προς την καταγγελία του μνημονίου, σημείωσε ωστόσο, ότι η καταγγελία από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα. «Το ξήλωμα βήμα-βήμα των νόμων που συγκροτούν τη μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας, είναι υποχρέωση μιας κυβέρνησης που θέλει να απεμπλακεί από το μνημόνιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Όλη αυτή η διαδικασία της αχαλίνωτης ατομικής συμμετοχής σε ένα τρόπο ανάπτυξης δημιουργεί τέτοιου είδους τέρατα. Και πραγματικά, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες διαμόρφωσαν εκλογική πελατεία χάρη σε αυτά και ήταν η κοινωνική βάση, πάνω στην οποία στήριζαν την αναπαραγωγή της εξουσίας τους. Όμως, όσο πραγματική διασπάθιση χρήματος υπήρχε στις αγροτικές επιδοτήσεις ή στις υπερτιμολογήσεις μικρών έργων, άλλο τόσο επίσης μεγάλες υπερτιμολογήσεις υπήρχαν στους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα έργα του ΟΤΕ και στις συναλλαγές με μεγάλες εταιρείες. Είναι ένα πλέγμα ενιαίο και δεν πρέπει να το διαχωρίσουμε».

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Απ' όσο ξέρω, δεν έχουμε αλλάξει σε τίποτα τη στάση μας για την καταγγελία του μνημονίου, όπως την προσδιορίσαμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μιλήσατε για πολιτική καταγγελία».

    Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Όχι, καταλαβαίνει κανείς ότι η καταγγελία από μόνη της δε σημαίνει τίποτα. Το ξήλωμα βήμα-βήμα των νόμων που συγκροτούν τη μνημονιακή πολιτική στη χώρα μας είναι υποχρέωση μιας κυβέρνησης που θέλει να απεμπλακεί από το μνημόνιο. Αυτός είναι ο τρόπος υλοποίησης αυτού που με μια λέξη μπορεί να ειπωθεί ως ''καταγγελία''».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 13:12

    Είδηση: 17344

    [03] Α. Γεωργιάδης: «Πρέπει να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις»

    Την ανάγκη να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στη χώρα και να ανοίξουν επιχειρήσεις. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι κανείς δεν πρόκειται να φέρει λεφτά στη χώρα, εάν πιστεύει ότι σε ένα διάστημα έξι μηνών θα χρεοκοπήσει, επισημαίνοντας ότι όσο πλησιάζουμε στη χρεοκοπία, τόσο πέφτουν οι αξίες όλων των πραγμάτων που βρίσκονται εδώ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Πρέπει να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις, ει δυνατόν και αύριο, όχι τόσο για το τίμημα που θα εισπράξουμε από αυτές. Αυτό είναι εντελώς δευτερεύον, προσωπική μου γνώμη, σχεδόν και αδιάφορο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τότε θα βρείτε μπροστά σας ακόμα και συνδικαλιστές της ΝΔ, οι οποίοι αντιδρούν με όλο αυτό».

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Δεν έχω αμφιβολία ότι ορισμένες από τις ανακοινώσεις (των συνδικαλιστών) της ΝΔ εγώ προσωπικά τις ακούω και δε μπορώ να καταλάβω ποια είναι η διαφορά τους από του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω τι τους διαφοροποιεί στο να είναι στη ΝΔ από το να είναι στο ΣΥΡΙΖΑ».

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Είναι το ξεκίνημα της αναστροφής του υφεσιακού μας κύκλου. Για να βρει ο κόσμος δουλειά πρέπει να μπουν στη χώρα λεφτά, πρέπει να ανοίξουν επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό, κανένας δε φέρνει λεφτά στην Ελλάδα, εάν πιστεύει ότι η Ελλάδα σε ένα διάστημα έξι μηνών θα χρεοκοπήσει. Γιατί δεν τα φέρνει τα λεφτά του; Γιατί περιμένει, όπως κάνουν όλοι οι επενδυτές; Για να αγοράσει σε έξι μήνες το ίδιο πράγμα στο ένα πέμπτο της τιμής. Όσο πλησιάζουμε στη χρεοκοπία μας, γιατί αυτό θα συμβεί εάν δε μπορέσουμε να κάνουμε πέντε πράγματα, τόσο οι αξίες όλων των πραγμάτων που βρίσκονται εδώ πέφτουν».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 13:11

    Είδηση: 17339

    [04] Γ. Πανούσης: Οι δύσκολες αποφάσεις δεν πρέπει να αφορούν μισθούς και συντάξεις

    Κατά των αποφάσεων για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τάχθηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιάννης Πανούσης, εκτιμώντας ότι οι δύσκολες αποφάσεις θα πρέπει να αφορούν τον περιορισμό του κράτους, την πάταξη της φοροδιαφυγής και των περιορισμό των λειτουργικών δαπανών και όχι οτιδήποτε άλλο χειροτερεύει τη ζωή των ήδη πληττόμενων ανθρώπων. Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι το ζήτημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα τεχνικό και πρόσθεσε ότι τα κόμματα θα πρέπει να καθίσουν να δουν τι συμφέρει να πουληθεί, να νοικιαστεί και να αξιοποιηθεί.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις δεν πρέπει να αφορούν ανθρώπους. Δηλαδή, θεωρώ ότι δύσκολες αποφάσεις είναι ο περιορισμός του κράτους, η πάταξη της φοροδιαφυγής, οι περιορισμοί των λειτουργικών δαπανών. Πρέπει να βάλουμε μια γραμμή, κι αυτή η γραμμή είναι ότι δε μπορεί να αφορά ανθρώπους, δηλαδή να αφορά μισθούς, συντάξεις και οτιδήποτε άλλο χειροτερεύει τη ζωή των ήδη πληττομένων ανθρώπων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτά (τα μέτρα) που λέτε επαρκούν»;

    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Όχι, αλλά είναι ενδεικτικό μιας νοοτροπίας ενός κόσμου που θέλει μια λύση αλλά που δε θέλει να κουνηθεί τίποτα. Πάρτε παράδειγμα τη δημόσια περιουσία. Αφήνω τα «ξεπουλάμε». Διότι το να θες να πουληθείς δεν έχει σημασία, εντός εισαγωγικών. Σημασία έχει αν θα σε αγοράσει κανένας. Δεν έχω την εντύπωση ότι κανείς ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτή την Ελλάδα. Από την άλλη μεριά, μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας έχει καταπατηθεί από ανθρώπους, μέσω της διαφθοράς, της πολεοδομίας, εφορίας, πολιτικών δικτύων. Καταφέρανε, κι ενώ ήταν μη αμφισβητήσιμο το οικόπεδο του δημοσίου, να το χτίσουν. Εκεί πέρα δεν υπάρχει ειδική ευαισθησία ποιοι το κάνανε, ποιοι έχουν εμπλακεί. Άρα, θέλουμε πράγματι να ξεμπλέξουμε με το παρελθόν μας και όλα τα λάθη μας ή δε θέλουμε»;

    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Το αν είναι κάτι στρατηγικό ή για το δημόσιο συμφέρον, από ένα σημείο και μετά είναι και ζήτημα τεχνικό. Δηλαδή τα κόμματα στη Βουλή, χωρίς πολιτικά κριτήρια σε πρώτη φάση, βάζουν κάτω τα χαρτιά και αν συμφέρει, πώς συμφέρει, πώς αναπτύσσεται».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Λέγατε ότι το ζήτημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας είναι, εντός εισαγωγικών, τεχνικό θέμα, δηλαδή θα πρέπει να καθίσουν τα κόμματα να δουν τι συμφέρει και τι δε συμφέρει».

    Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ: «Πρώτον να δουν αυτό. Δεύτερον, να δουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά, να δουν το δημόσιο συμφέρον, αν πράγματι βοηθάει την άμυνα. Και τρίτον, τι συμφέρει το δημόσιο και όχι κάποια ομάδα συγκεκριμένη, τι συμφέρει να πουληθεί, να νοικιαστεί, να αξιοποιηθεί. Νομίζω ότι αυτός ο διάλογος, ένας διάλογος ηπιότατος, ένας διάλογος με επιχειρήματα, δεν είναι του τύπου «εθνοπροδότες, να δικαστείτε, πουλημένοι, ξεπουλάτε την πατρίδα», λες και κάποιοι είναι πωλητές της πατρίδας και άλλοι είναι υπερασπιστές της πατρίδας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 13:11

    Είδηση: 17335

    [05] Γ. Μηλιός: Να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή

    Το κριτήριο για τις δημόσιες επιχειρήσεις είναι η κοινωνική ανταποδοτικότητα, θα πρέπει να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος και λογοδοσία, σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ΕΜΠ, στέλεχος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στην "Ενημέρωση στη ΝΕΤ".

    Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Μηλιός είπε ότι χρειάζονται προγράμματα εκσυγχρονισμού και κοινωνικού ελέγχου, ενώ, δήλωσε ότι η τρόικα σε μεγάλο βαθμό είναι πρόσχημα, το μνημόνιο γράφτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εγχώριες δυνάμεις που κυβερνούν.

    Εκεί που υπάρχει πλούτος, δεν υπάρχει φορολόγηση, είπε ο κ. Μηλιός, κρίνοντας απαραίτητη την καταγραφή όλης της περιουσίας της χώρας, με έλεγχο εξ αποστάσεως κάθε πολίτη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και πρόσθεσε ότι η περίφημη εσωτερική υποτίμηση δεν πέτυχε.

    Σχετικά με την ομάδα διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ μίας άλλης στρατηγικής, με πρώτιστο στόχο να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή.

    Σε ό,τι αφορά την εσωτερική κατάσταση, θα πρέπει να ακυρώσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ, αναφορικά με τη σύμβαση με τους εταίρους, θα πρέπει να πάμε σε αναδιαπραγμάτευση, υπογράμμισε ο κ. Μηλιός.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 12:37

    Είδηση: 17326

    [06] Σ. Κεδίκογλου: «Στόχος η αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας»

    Η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας, δήλωσε μιλώντας στην «Ενημέρωση στη ΝΕΤ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι στόχος είναι η αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας στους εταίρους μας. Όπως εκτίμησε, τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για μία πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις στο Δημόσιο και παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.

    «Να μη θιγούν άλλο οι ευπαθείς ομάδες»

    Η διαβούλευση με την τρόικα θα είναι μια διαδικασία διαρκής. Όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία μας, τόσο ισχυρότερα θα είναι τα διαπραγματευτικά μας ατού, διευκρίνισε ο κ. Κεδίκογλου.

    Είναι δύσκολο να κάνεις περικοπές, πρέπει όμως να σταματήσουμε να δημιουργούμε νέο χρέος, τόνιζε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα πρέπει να γίνουν με τον πιο δίκαιο, πιο ορθολογικό τρόπο.

    Κοιτάμε να μην θιγούν άλλο οι ευπαθείς ομάδες, κάποιοι ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, επισήμανε, και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια δυσπιστία στην Ευρώπη γιατί δεν έχει υλοποιηθεί μια σειρά αποφάσεων.

    Αποκρατικοποιήσεις

    Εντός του έτους θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις, δύο είναι ήδη έτοιμες. Υπάρχει μία λίστα από 23-24 περιπτώσεις σε διαφορετικό βαθμό ετοιμότητας που πρέπει να τρέξουν, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις μπορούν να γεννήσουν νέες θέσεις εργασίας.

    Δημόσιο

    Ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, έκρινε απαραίτητες τις μετατάξεις σε τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες και τόνισε ότι «πάμε για μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις», ενώ, θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση κατά περίπτωση, και των συμβασιούχων.

    Έχουμε προτείνει ισοδύναμα μέτρα για να μην καταργηθούν τα ειδικά μισθολόγια, και οι προτάσεις θα σταλούν στις Βρυξέλλες, είπε ο κ. Κεδίκογλου.

    Σχετικά με το θέμα του κ. Νικολόπουλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το θέμα είναι λήξαν για τη ΝΔ: «Σε αυτή την προσπάθεια ή θα είμαστε όλοι μαζί ή όλοι μαζί θα αποτύχουμε. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πρωτοφανής προσπάθεια».

    Η πρόταση για την ΕΡΤ

    Πιστεύουμε ότι η ΕΡΤ πέρα από τον ενημερωτικό και ψυχαγωγικό της ρόλο πρέπει να αποκτήσει και αναπτυξιακό ρόλο, υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου.

    Όπως είπε, η ΕΡΤ έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει έως και πέντε δορυφορικά προγράμματα, και η πρότασή του προς τον Πρωθυπουργό είναι να υπάρχει ένα πρόγραμμα που να προωθεί την εξαγωγή των προϊόντων μας, ένα επενδυτικό, ένα αγγλόφωνο τουριστικό κι ένα πολιτιστικό, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κοινοτικά προγράμματα για την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

    Αναφορικά με το ΑΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 12:28

    Είδηση: 17320

    [07] Κ. Σκανδαλίδης στη ΝΕΤ: Αναγκαία η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους

    Στην ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας το πρωί στη ΝΕΤ, επισημαίνοντας πως οι τρεις αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στα βήματα που πρέπει να γίνουν και πως πρέπει να ξεκινήσουν για την επίτευξη των στόχων. Τόνισε ότι ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι βασικός στόχος της χώρας θα πρέπει να είναι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής αν δεν θέλουμε να παρθούν εξοντωτικά μέτρα, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι κύριοι Σαμαράς και Κουβέλης.

    Σημείωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει αγώνα δρόμου για να πετύχει τους στόχους της, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται να τεθούν προς συζήτηση στη Βουλή νέα μέτρα χωρίς να υπάρχει επιμήκυνση και ένα νέο καλύτερο μεσοπρόθεσμο. Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είχε τηρήσει μια πιο μετριοπαθή στάση καθώς γνώριζε τις πιέσεις που θα δεχόταν η χώρα αμέσως μετά τις εκλογές, κάτι που δεν γνώριζαν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Κουβέλης και τώρα καταλαβαίνουν τι έχουμε μπροστά μας.

    Ο κ. Σκανδαλίδης ερωτηθείς σχετικά διέψευσε ότι υπάρχει αποσταση μεταξύ του κ. Βενιζέλου και του κ. Στουρνάρα, σημειώνοντας ότι η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετική από του Υπουργού Οικονομικών, καθώς πιστεύει ότι έπρεπε να τεθεί διαφορεέτικά το θέμα της επιμήκυνσης όχι της επαναδιαπραγμάτευσης.

    Τόνισε ακόμα ότι πρέπει να παρουσιάσουμε στην τρόικα συγκεκριμένο πρόγραμμα με ισοδύναμα μέτρα, επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις γιατί το τίμημα είναι πάρα πολύ μικρό για την εκάστοτε επιχείρηση. Αντίθετα, όπως είπε, το καλύτερο είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας γιατί διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον. Πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ορθολογική οργάνωση του κράτους με αναγκαστικές μετατάξεις, αντί να γίνουν απολύσεις.

    Για το θέμα των διαπραγματεύσεων ο κ. Σκανδαλίδης, υποστήριξε ότι είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που δεν παίρνει μέρος στην ομάδα διαπραγμάτευσης, γιατί -όπως είπε- πρόκειται για θέμα εθνικής ευθύνης και πρέπει να ξέρουν όλοι ότι αν υπάρξει ρήξη τότε θα μας βρους όλους απέναντι τους. Επίσης, ανέφερε ότι δεν χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την αντιπολιτευτική του πολιτική και πως ο κ. Τσίπρας θα μάθει τι γίνεται στην Ευρώπη.

    Τέλος, μίλησε και για το τι μέλλει γενέσθαι στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το Κίνημα υπέστη μεγάλη ήττα στις εκλογές τις 17ης Ιουνίου, ωστόσο τόνισε ότι ποτέ δεν χάνει τα μέλη του ακόμα και όταν πάνε σε άλλα κόμματα. Απαντώντας στο αν θα αλλάξει σύμβολο και όνομα το κόμμα, υπογράμμισε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος να ακυρώσει την ιστορία του, γεγονός που έχει υποστηρίξει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 12:37

    Είδηση: 17319


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 16 July 2012 - 16:50:03 UTC