Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο. Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την υπεύθυνη κεντροαριστερά
  • [02] Γ. Γιακουμάτος: Πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις
  • [03] Κ. Μαρκόπουλος: Να εισέλθει νέος πλούτος στη χώρα
  • [04] Νάξος: Εικαστικά, Μουσική και Χορός στο φεγγαρόφως στο 12ο Φεστιβάλ Νάξου

    [01] Ο. Κωνσταντινόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την υπεύθυνη κεντροαριστερά

    Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη παράταξη που μαζί με άλλες παρατάξεις εκφράζει την υπεύθυνη κεντροαριστερά, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα ανανεωθεί, θα αναγεννηθεί και θα μπορέσει να εκφράσει το αίτημα της κοινωνίας. Ερωτηθείς για τη διαπραγμάτευση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διασαφήνισε ότι η αναθεώρηση των όρων θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η μεγάλη παράταξη η οποία εκφράζει μαζί και με άλλες παρατάξεις την υπεύθυνη κεντροαριστερά, έχει ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για το μέλλον της κεντροαριστεράς της υπεύθυνης κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, υπάρχει, θα ανανεωθεί, θα αναγεννηθεί και θα μπορέσει να εκφράσει αυτό που είναι το αίτημα της κοινωνίας».

    ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

    Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Η αναθεώρηση των όρων θα κρατήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 15:00

    Είδηση: 17188

    [02] Γ. Γιακουμάτος: Πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις

    Ο λαός δεν μπορεί να υποστεί καμία άλλη θυσία, οι οριζόντιες περικοπές μας τέλειωσαν, πρέπει να βρούμε ισοδύναμα μέτρα, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Ο βουλευτής της ΝΔ, υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις με τόλμη και αποφασιστικότητα, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά «...και να αγνοήσουμε τους κινδύνους που λέει η κάθε Κασσάνδρα στυλ ΣΥΡΙΖΑ, ο κάθε σκοτεινόπουλος, ο κάθε Φωτόπουλος, ο καθένας που έχει βρει τα κεκτημένα και κάθεται επάνω και υποφέρει η κοινωνία και αυτός παριστάνει και το αντράκι». Ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την άποψη ότι ο γγ της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκης, όπως ο καθένας, κοιτά τα συντεχνιακά του συμφέροντα. Πρόσθεσε, δε, ότι ο Φ. Κουβέλης, ο Ε. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς, αποτελούν μια γερή βάση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Πάνε να πνιγούν αυτοί. Από φαλκονέρα σε φαλκονέρα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πού θα τα βρούμε τα 11,5 δις»;

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη το καταλαβαίνουν όλοι. Το ζητούμενο είναι ότι ο λαός δεν μπορεί να υποστεί καμία άλλη θυσία, οι οριζόντιες περικοπές μας τέλειωσαν, πρέπει να βρούμε ισοδύναμα μέτρα. 5 δις είναι η εκκίνηση για διεθνή διαγωνισμό για το Ελληνικό, το ένα. Δύο, ο ηλεκτρονικός τζόγος, το λέω χρόνια, δεν έχει γίνει ακόμα. Τρία, τα φρουτάκια έχουν 1 δις. Τέσσερα, να προχωρήσουμε το πετρέλαιο, όλα αυτά είναι ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να καλύψουν τις τρύπες, δεν βγαίνει αλλιώς. Αν δεν κάνεις μια πολιτική «φαστ τράκ» και στους νόμους ακόμα, δεν γίνεται. Εκεί που είναι ''να κόψω μισθό και σύνταξη, ας μου κόψουν εμένα τον κ..ο''. Πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις οπωσδήποτε. Πρέπει με τόλμη και αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε και να αγνοήσουμε τους κινδύνους που λέει η κάθε Κασσάνδρα στυλ ΣΥΡΙΖΑ, ο κάθε σκοτεινόπουλος, ο κάθε Φωτόπουλος, ο καθένας που έχει βρει τα κεκτημένα και κάθεται επάνω και υποφέρει η κοινωνία και αυτός παριστάνει και το αντράκι. Παριστάνεις το αντράκι αλλά έχεις εξασφαλίσει και συνδικαλιστικά και εργασιακά και το ρεύμα δωρεάν, αυτό είναι αλητεία. Πρέπει και αυτός που έχει την ευθύνη των αποκρατικοποιήσεων και ο υπουργός να μην φοβάται, διότι καθαρός ουρανός αστραπή δεν φοβάται».

    ΓΙΑ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗ

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Ο καθένας και ο κάθε Κιουτσούκης κοιτά τα συμφέροντά του τα συντεχνιακά του και εμείς κοιτάμε την Ελλάδα. Εμείς κοιτάμε το συμφέρον το γενικό, αυτοί κοιτάνε το ειδικό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και αυτοί της ΔΑΚΕ σκοτεινόπουλοι είναι»;

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Όσοι έχουν τις ίδιες απόψεις είναι η σκοτεινιά και η αραχνιά στην Ελλάδα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Την βλέπετε να περπατά την κυβέρνηση»;

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Γιατί να μην περπατήσει; Είναι 6 πόδια, να πέσουν τα δυο, τα τέσσερα ναι να πέσουν, τα 6 γιατί; Δεν πέφτει κανένα, όταν έχει 6 πόδια αυτή η κυβέρνηση πατά πολύ γερά».

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Θεωρώ τον κο Κουβέλη πολύ σοβαρό και υπεύθυνο πολιτικό, τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Ο κος Βενιζέλος έχει εμπειρία, έχει φάει το ξύλο της χρονιάς του από όλα αυτά τα μέτρα και τις καταστάσεις, τις κληρονόμησε από τον Παπανδρέου, άρα έχουν και οι δυο εμπειρία και ο Σαμαράς έχει ένα όραμα για την Ελλάδα. Άρα, αυτοί οι τρεις είναι μια γερή βάση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 14:54

    Είδηση: 17185

    [03] Κ. Μαρκόπουλος: Να εισέλθει νέος πλούτος στη χώρα

    Την ανάγκη να εισέλθει νέος πλούτος στη χώρα, μέσω επενδύσεων, οι οποίες όπως είπε θέλουν σχέδιο, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος, και εκτίμησε ότι με αυτό πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση. Ερωτηθείς για τις αποκρατικοποιήσεις, υποστήριξε ότι πρέπει να πουληθούν οι ζημιογόνες επιχειρήσεις και όχι οι κερδοφόρες, διαφορετικά το κέρδος θα πάει στα χέρια των ιδιωτών και όχι στο κράτος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Ένα πράγμα πρέπει να γίνει, η παραγωγή νέου πλούτου, δηλαδή επενδύσεις στη χώρα, μόνο που οι επενδύσεις θέλουν σχέδιο».

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Για να σωθεί η οικονομία, αφού δεν μπορεί η Ευρώπη να τυπώσει καινούρια ευρώ, διότι δεν αφήνει η Γερμανία και η κα Μέρκελ πρέπει στην Ελλάδα να εισέλθει νέος πλούτος, με αυτό πρέπει να ασχοληθεί η κυβέρνηση».

    ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Να πουλήσουμε αυτές που μας ζημιώνουν και όχι αυτές που κερδίζουν, γιατί ξαφνικά το κέρδος θα πάει στα χέρια των ιδιωτών και όχι στο κράτος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 13:55

    Είδηση: 17181

    [04] Νάξος: Εικαστικά, Μουσική και Χορός στο φεγγαρόφως στο 12ο Φεστιβάλ Νάξου

    Στην καρδιά του Αιγαίου, η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, και ένας τόπος με μεγάλη ιστορία.

    Το νησί της Πορτάρας, της Αριάδνης, και των Απεραθίτικων τραγουδιών έχει πολλά να σας δείξει.

    Η Χώρα με το Κάστρο, οι θησαυροί της βενετσιάνικης τέχνης, η λαϊκή παράδοση αλλά και ο πλούτος των μνημείων της Νάξου, σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν.

    Η Πορτάρα η τεράστια πύλη του αρχαϊκού ναού του Απόλλωνα , σήμα κατατεθέν της Νάξου είναι η πρώτη εικόνα που θα δείτε μπαίνοντας με το πλοίο στο λιμάνι.

    Στη Χώρα θα σας γοητεύσει ο περίπατος στα δρομάκια του Κάστρου, ενώ στην ενδοχώρα του νησιού, 40 μικρά και μεγάλα χωριά κλέβουν την παράσταση με τα παραδοσιακά τους έθιμα και τον πολιτισμό τους. Ανάμεσά τους η Απείρανθος, χτισμένη στην καρδιά της ορεινής Νάξου, ξεχωρίζει με τα παραδοσιακά ήθη και έθιμά της. Επίνειο, η γραφική Μουτσούνα με τις ταβέρνες της πάνω στο κύμα, αλλά και τον μηχανισμό φόρτωσης σμύριδας αφού εδώ κατέληγαν τα βαγόνια του εναέριου σιδηρόδρομου από τα ορυχεία σμύριδας.

    Στο πανέμορφο νησί, θα βρείτε κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσόξανθη άμμο. Οι πιο γνωστές, αλλά και οι πιο πολυσύχναστες είναι ο Άγιος Προκόπης και η Αγία Άννα.

    Οι λάτρεις του windsurf θα βρουν στο νησί μοναδικές συνθήκες για το αγαπημένο τους άθλημα. Η Νάξος προσφέρεται επίσης για ποδηλασία αλλά και για πεζοπορία σε υπέροχες διαδρομές που συναντούν ποτάμια, εγκαταλειμμένους οικισμούς, παλιούς νερόμυλους, εκκλησάκια και καταπράσινα περιβόλια.

    Στη συνέχεια ανοίξτε την πόρτα του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, επισκεφθείτε επίσης τους δύο υπερμεγέθεις μισοτελειωμένους κούρους που αναπαύονται μέχρι σήμερα ξαπλωμένοι στους χώρους των αρχαίων λατομείων στις Μέλανες και στον Απόλλωνα.

    Φεύγοντας μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τα γνωστά Ναξιώτικα τυριά, τη γραβιέρα, το ξινότυρο, την ξυνομυζήθρα, και το κεφαλοτύρι. Στην αγορά θα βρείτε και το περίφημο λικέρ κίτρου, όπως επίσης και τα παραδοσιακά χειροποίητα υφαντά Νάξου.

    Από τις 28 Ιουλίου έως τις 2 Σεπτεμβρίου το 12ο Φεστιβάλ Νάξου θα γίνει στον Πύργο Μπαζαίου αλλά και σε άλλα σημεία του νησιού .

    Το φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις, συναυλίες, σεμινάρια αλλά και βραδιά σύγχρονου χορού στο Ιερό του Διονύσου, στα Ύρια κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου.

    Το πρόγραμμα του φετινού 12ου Φεστιβάλ Νάξου έχει ως εξής:

    ΔΗ-ΜΗΤΗΡ-ΓΗ

    Πύργος Μπαζαίου 28/7-2/9/2012.

    Καθημερινά 10:00-17:00

    Πολυδιάστατη εικαστική αναζήτηση του

    Μίλτου Παντελιά και της Ειρήνης Γκόνου

    Επιμέλεια-Οργάνωση: Μάριος Βαζαίος

    ΔΕ 30/7 - 21:30 - Πύργος Μπαζαίου

    Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Πιάνο: Θέμης Καραμουρατίδης. Τσέλο: Άρης Ζέρβας. Βιολί: Δημήτρης Κουζής

    ΠΕ 2/8 - 21:30 - Ιερό Διονύσου, Ύρια

    Βραδιά σύγχρονου χορού: Sinequanon: Πόπη Σφήκα και Δημήτρης Σωτηρίου / Janet Amato (Τζάνετ Αμάτο)

    Συνδιοργάνωση με ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Είσοδος Ελεύθερη

    ΣΑ 4/8 - 21:30 - Πύργος Μπαζαίου

    Ρεσιτάλ πιάνου για τέσσερα χέρια. Harald Ossberger (Χάραλντ Όσμπεργκερ) - Χρήστος Μαράντος

    Συνδιοργάνωση με ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. Είσοδος Ελεύθερη

    ΤΕ 8/8 - 21:30 - Πύργος Μπαζαίου

    Συναυλία με την Έλλη Πασπαλά. Στο πιάνο ο Τάκης Φαραζής

    ΣΑ 11/8 & ΚΥ 12/8 - 22:00 - Notos Club - Παλιά Χώρα

    Kassandra του (Σέρχιο Μπλάνκο Μια stand-up tragedy σε σπαστά αγγλικά! Ερμηνεία: Δέσποινα Σαραφείδου

    ΣΑ11/8 & ΔΕ13/8 - 20:00 - Πύργος Μπαζαίου

    O μισοκοκοράκος Παράσταση κουκλοθέατρου. Κουκλοπαίκτες: Μιρέλα Κατσά, Μαιρηβή Γεωργιάδου, Φίλιππος Φέρτης

    ΠΑ 17/8 - 21:30 - Πύργος Μπαζαίου

    Συναυλία του Ross Daly (Ρος Ντέιλυ). Μαζί του οι: Zohar Fresco - κρουστά. Κέλυ Θωμά - κρητική λύρα. Βασίλης Ρακόπουλος - κλασική κιθάρα

    ΚΥ 26/8 - 21:30 - Πύργος Μπαζαίου

    Moving sounds Συναυλία με τους: Markus Stockhausen (Μάρκους Στοκχάουζεν) τρομπέτα, μικρή τρομπέτα, σάλπιγγα & Tara Bouman (Τάρα Μπούμαν) κλαρινέτο, μπασέτ κόρνο

    Διεθνές σεμινάριο ελεύθερου μουσικού αυτοσχεδιασμού (26/8 - 2/9)

    Με τους: Markus Stockhausen, Tara Bouman, Βασίλη Ρακόπουλο.

    Συναυλία συμμετεχόντων Κυριακή 2/9

    Σχολή Ουρσουλινών http://users.sch.gr/fragiskou

    Σεμινάριο Δραματοθεραπείας - Commedia Dell' Arte and the Dramatherapist (1&2/9)

    Με την Anna Seymour, Καθηγήτρια Drama therapy. Πύργος Μπαζαίου - Ινστιτούτο ΑΙΩΝ

    http://aeon-dramatherapy.gr

    Info:

    www.naxosfestival.gr - www.bazeostower.gr

    Πύργος Μπαζαίου

    12o χλμ. οδού Χώρας Νάξου - Αγιασσού

    Τηλ. 22850 31402

    www.bazeostower.gr

    Ιερό του Διονύσου στα Ύρια

    3χλμ. από τη Χώρα Νάξου

    προς τον Αγ. Αρσένιο

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: «Φωνή της Ελλάδας»

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 10:33

    Είδηση: 17178


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 13 July 2012 - 16:49:34 UTC