Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε δυναμική διεκδίκηση της διαπραγμάτευσης συμφώνησαν οι αρχηγοί
  • [02] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Σε δυναμική διεκδίκηση της διαπραγμάτευσης συμφώνησαν οι αρχηγοί

    Εξερχόμενος της σύσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για ουσιαστική συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα. Συμφωνήσαμε γιατί κινούμαστε και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στο πλαίσιο του κειμένου της προγραμματικής σύγκλισης. Στόχος μας είναι η αναθεώρηση των όρων και αφετηρία μας η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ο κ.Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι το θέμα της επιμήκυνσης έχει ήδη τεθεί. Ο κ. Στουρνάρας έχει την ικανότητα και την εμπειρία να εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική όπως την έχουμε συμφωνήσει, πρόσθεσε ο κ.Βενιζέλος.

    Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε η δημιουργία της διαπραγματευτικής ομάδας.

    Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η ομάδα αποτελείται από τέσσερα επίπεδα, των πολιτικών αρχηγών, των εμπλεκόμενων υπουργών, των θεσμικών εκπροσώπων της χώρας εντός και εκτός Ελλάδας και, μια σειρά προσώπων που στο παρελθόν έχουν διαχειριστεί επιστημονικά ή διοικητικά θέματα, ο κατάλογος για τους οποίους θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η πρόσκληση προς τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης και πρωτίστως του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι πάντα ανοικτή.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι επαναβεβαιώθηκε η προγραμματική σύγκλιση και πως ο στόχος που θέτει η κυβέρνηση είναι η αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης και η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής, «γιατί όλα τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν σε ένα πλαίσιο».

    Υπογράμμισε δε ότι έως το Γιούρογκρουπ της 20ης Ιουλίου και την επάνοδο της τρόικας στις 24 του ίδιου μήνα, η κυβέρνηση θα έχει το χρόνο να δει μια σειρά θεμάτων και να επιδιώξει τη διαμόρφωση ενός συνολικού επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

    Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, «ο οποίος έχει επιστρατευτεί να κάνει μια δουλειά και νομίζω έχει τις δυνατότητες, τις εμπειρίες και τις γνώσεις να την κάνει πολύ καλά», είπε στη συνάντηση στους αρχηγούς ότι στην τοποθέτησή του στο Γιούρογκρουπ αναφέρθηκε στην ανάγκη της επιμήκυνσης. «Αν επισήμως δεν ετέθη ή θα τεθεί στις 20 ή στις 24 Ιουλίου, η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τεθεί με τον πιο αποτελεσματικό και επίσημο τρόπο», τόνισε ο κ. Βενιζέλος για να υπογραμμίσει ότι ορισμένες αποφάσεις λαμβάνονται σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

    Ερωτηθείς για το λόγο που έκανε την πρωινή του δήλωση, ανέφερε ότι ένιωσε την υποχρέωση να τοποθετηθεί απέναντι σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και σχολίων που, όπως είπε, προέκυψε για το ποια είναι η γραμμή της χώρας. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι έρμαιο πληροφοριών και παραπληροφοριών και ουρά των εξελίξεων», τόνισε.

    Ακόμη, είπε ότι οι τρεις αρχηγοί συζήτησαν διεξοδικά για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα τα μέτρα, ενώ ανέφερε ότι δεν έγινε ειδικότερη συζήτηση για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

    Ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η βιωσιμότητα της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία της.

    Αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα και θα υπάρξουν, η στήριξη της κυβέρνησης παραμένει στο ακέραιο είπε από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης.

    Ασκώντας δε κριτική σε όσους «όψιμα ανακαλύπτουν την επαναδιαπραγμάτευση ως διαδικασία», τους κάλεσε να εγκαταλείψουν την πολιτική «που υπονομεύει τη χώρα», διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε κάποιους από τους κυβερνητικούς εταίρους.

    Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης «να προχωρήσει με αποφασιστικότητα πάνω στους άξονες της προγραμματικής σύγκλισης» μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκολγου με δηλώσεις του μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως «ο κοινός στόχος της επαναδιαπραγμάτευσης θα επιτευχθεί», επισημαίνοντας πως η συνάντηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

    Όπως δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στην οποία θα εξειδικευτούν οι ενέργειες για να επανέλθει σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

    Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου

    Οι δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη

    Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη για εξοικονόμιση πόρων

    Επαναδιαπραγμάτευση και μέτρα στη σύσκεψη των αρχηγών

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 23:55

    Είδηση: 17073

    [02] Πρόγνωση από την Ε. Κατιρτζόγλου

    Αναλυτικά

    Την Πέμπτη ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε όλη τη χώρα , με λίγες αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βορειοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο στα 3-5 και πρόσκαιρα μέχρι τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε παρόμοια πολύ υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας και πάλι στα κεντρικά ηπειρωτικά τους 42 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    β€’ Βόρεια: 19 έως 40°C.

    β€’ Κεντρικά: 24 έως 42°C.

    β€’ Δυτικά: 22 έως 39°C.

    β€’ Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 25 έως 38°C.

    β€’ Κρήτη: 24 έως 38°C.

    β€’ Κυκλάδες: 25 έως 38°C.

    β€’ Πελοπόννησος: 23 έως 40°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μεταβλητοί.

    Θεσσαλονίκη

    Ηλιοφάνεια θα επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι στη πόλη θα είναι ασθενείς μεταβλητοί.

    Επόμενες Ημέρες

    Την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι ίδιες συνθήκες με το θερμόμετρο να αγγίζει και πάλι τα υψηλότερα επίπεδα. Στην κεντρική ηπειρωτική χώρα, όπως και στην Πελοπόννησο, θα φτάσει ο υδράργυρος τους 41 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα τους 38 με 39 βαθμούς αλλά και στα νησιά του Αιγαίου. Στα πελάγη θα επικρατεί ηρεμία και μόνη ανάσα δροσιάς θα απολαύσει η βόρεια Ελλάδα που μπορεί να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν ελαφρώς στο Αιγαίο φτάνοντας και πάλι τα 3-5 μποφόρ και τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει μέχρι τους 38 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη μέχρι τους 38 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο μέχρι τους 39 με 41 βαθμούς.

    Πρόγνωση:

    Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 23:56

    Είδηση: 17045

    [03] Με μια ματιά

    -Τραγικό δυστύχημα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. 22χρονος οδηγός μοτοσικλέτας τραυμάτισε και εγκατέλειψε μία μητέρα και δύο παιδιά αιμόφυρτους στο δρόμο. Τα δύο αδελφάκια νοσηλεύονται διασωληνωμένα στο Παίδων, ενώ η μητέρα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό. Ο οδηγός παραδόθηκε στην αστυνομία.

    -Σε 5 δόσεις η εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων. Ξεκινά η αποστολή των ειδοποιητηρίων.

    -Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνταξιούχων στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας.

    -Γάμους μόνον τις Κυριακές και κατ' εξαίρεση το Σάββατο αποφάσισε για λόγους οικονομίας ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.

    -Διεθνές κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης, εξάρθρωσε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία και με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, ένας Ισπανός και ένας Πορτογάλος, οι τρεις από τους οποίους είναι εγκέφαλοι του κυκλώματος, ενώ κατασχέθηκαν 167 κιλά κοκαΐνης.

    -Νέος γύρος έρευνας ξεκινά για την υπόθεση των CDS και τις καταγγελίες περί εμπλοκής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρίκου. Ερευνώμενο αδίκημα είναι η τυχόν προνομιακή πληροφόρηση που μπορεί να είχε η διεθνής εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων, στην οποία εργαζόταν.

    -Καύσωνας σε όλη τη χώρα με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 42 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Έως 40 βαθμούς στην Αθήνα, 39 στη Θεσσαλονίκη.

    -Ακόμα ογδόντα αλλοδαποί πολίτες, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που ολοκληρώθηκε χθες (11.07.2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

    -Το Υπολιμεναρχείο Αλιβερίου ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, για αγνοούμενο 32χρονο υποβρύχιο αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φιδονησίου. Συγκεκριμένα ο 32χρονος είχε μεταβεί για αλιεία με άλλους δύο επιβαίνοντες με το σκάφος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ» Σ.Α. 117 το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Αλιβερίου και έκτοτε αγνοείται. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν από ξηράς περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα σκάφη και το Ε/Π-Α/Κ «ΜΑΙΡΗ» Λ.Α.905 με ιδιώτη δύτη για υποθαλάσσια έρευνα, ενώ στην όλη επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο dauphin. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 32χρονου αλιέα συνεχίζονται στην ανωτέρω περιοχή, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    -Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες χθες, στον επιβατικό λιμένα Σκιάθου από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής 24χρονος αλλοδαπός διότι βρέθηκε να κατέχει εντός των ενδυμάτων του και της προσωπικής του χειραποσκευής, ποσότητα κανναβινοειδούς σε δέκα αεροστεγώς δείγματα βάρους 46,4 γραμμαρίων και δύο (020 πλαστικά μπουκάλια με άγνωστες ουσίες οι οποίες θα τεθούν υπό χημική ανάλυση - εξέταση στη Χημική Υπηρεσία Βόλου.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, 39χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 64χρονος αλλοδαπός συνοδηγός διότι μετέφεραν δύο αλλοδαπούς επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, βραδινές ώρες χθες, από θαλάσσια ακτή πλησίον Βλητικού Σταθμού Σαλαμίνας, 76χρονος. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο τοπικό Κέντρο Υγείας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    -Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες από πτώση χιονοστιβάδας στις Γαλλικές Άλπεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 10:53

    Είδηση: 17086


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 12 July 2012 - 8:49:37 UTC