Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π. Κουρουμπλής: Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές του Σόιμπλε και του Κάμερον
  • [02] Βενιζέλος: «Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας»
  • [03] Β. Κικίλιας: Δεν θα ήμασταν ικανοποιημένοι μόνο με μια επιμήκυνση του προγράμματος
  • [04] Γ. Ντόλιος: Δεν θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο κανενός υπουργού
  • [05] Παυλόπουλος-Μητρόπουλος-Καρτάλης-Παπαδόπουλος στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    [01] Π. Κουρουμπλής: Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές του Σόιμπλε και του Κάμερον

    Δεν θα ασκήσουμε αντιπολίτευση ούτε στη λογική του να περιμένουμε να πέσει η κυβέρνηση, ούτε στη λογική μιας αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση με υστερίες, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι στο κόμμα του δεν τρομοκρατούνται από τις απειλές ούτε του Σόιμπλε ούτε του Κάμερον.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσετε»;

    Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Δεν θα μπούμε στη λογική ούτε του ώριμου φρούτου, περιμένοντας δηλαδή να πέσει η κυβέρνηση ή να μπει κανείς στη λογική μιας αντιπολίτευσης για την αντιπολίτευση με υστερίες».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η καταγγελία του μνημονίου παραμένει κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ»;

    Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Δεν είμαστε άνθρωποι που μας τρομοκρατούν οι απειλές ούτε του κου Σόιμπλε ούτε του κου Κάμερον».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 14:37

    Είδηση: 16678

    [02] Βενιζέλος: «Είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας»

    «Ξεκινάμε σήμερα από εδώ την Ανασύσταση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, της δημοκρατικής παράταξης», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και κάλεσε τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσουν την ανασυγκρότηση της παράταξης με «όρους αυτοοργάνωσης».

    Τόνισε ότι «το μικρό, ανθεκτικό ΠΑΣΟΚ είναι η μαγιά, με την οποία αρχίζουμε σήμερα τη νέα πορεία της παράταξης» και υπογράμμισε «είμαστε υπερήφανοι για το όνομα και τα σύμβολα μας. Το πρόβλημα δεν είναι το όνομα και τα σύμβολα της παράταξης, αυτά είναι τα ιστορικά μας επιτεύγματα και πρέπει να τους δώσουμε νέο περιεχόμενο». Σημείωσε δε ότι όραμα του είναι ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό στην κοινωνία που θα υπηρετεί την πατρίδα και τους πολίτες.

    Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο η οργανωτική του ανασυγκρότηση, αλλά ακόμη περισσότερο είναι ο προγραμματικός, πολιτικός και οργανωτικός επαναπροσδιορισμός του. «Το στοίχημά μας είναι να «ξαναγνωριστούμε» και να γίνουμε πρόσωπα με άποψη», είπε και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να εκφράσει τον πολιτικό χώρο ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά και έθεσε το ερώτημα για το τι είναι σήμερα «Δεξιά και τι Αριστερά».

    Απευθύνθηκε στους απογοητευμένους φίλους και παραδοσιακούς ψηφοφόρους τού ΠΑΣΟΚ, που με κρύα καρδιά δεν τον στήριξαν στις εκλογές, καθώς και στη νέα γενιά για να στηρίξει το ξεκίνημα του «Νέου ΠΑΣΟΚ».

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνοντας τις εργασίες της εθνικής Συνδιάσκεψης του Κινήματος, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το μέλλον το ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος στα μέλη της Συνδιάσκεψης, τόνισε ότι έδωσαν τον καλύτερο οιωνό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης και της χώρας.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, έδειξε σήμερα ότι είναι εδώ και ότι το μέλλον του ανήκει, ενώ τόνισε ότι η ανασύσταση δεν είναι μια οργανωτική επινόηση αλλά μια υπαρξιακή ανάγκη για την παράταξη.

    Ανέφερε επίσης ότι διατυπώθηκε ένα απόλυτο «όχι» σε όσους παρασιτούν σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, που αναπαράγουν την γκρίνια και τη μιζέρια, με πόζες και παραγοντισμούς και ευχαρίστησε τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους Πράσινους για την παρουσία τους στη Συνδιάσκεψη, υποσχόμενος έναν ισότιμο διάλογο μαζί τους.

    Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα έχει συνάντηση με την τρόικα τονίζοντας ότι δεν θα μιλήσει μαζί τους ως εκπρόσωπος ενός κόμματος, αλλά στο όνομα του έθνους.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι την Κυριακή το βράδυ, με την ψήφισή τους, θα φανεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή που πρότεινε, προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ.

    Όλοι, πρόσθεσε θα έρθουν στα λόγια μας και αυτό, υπογράμμισε θα είναι μια ιστορική, πολιτική και ηθική δικαίωση για την παράταξή μας.

    Σχετική είδηση:

    Κρίσιμη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου, Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 18:46

    Είδηση: 16671

    [03] Β. Κικίλιας: Δεν θα ήμασταν ικανοποιημένοι μόνο με μια επιμήκυνση του προγράμματος

    Δεν φαίνεται, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, να μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της επιμήκυνσης, εκτίμησε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Βασίλης Κικίλιας. Ο βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι μόνο μια επιμήκυνση του προγράμματος δεν θα ήταν ικανοποιητική, διερωτώμενος τι μπορεί να παρατείνει ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έχει επιτύχει και απλά επιμηκύνεται. Ερωτηθείς σχετικά, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα θέσει υποψηφιότητα για γραμματέας της ΝΔ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Φαίνεται ότι το θέμα της επιμήκυνσης, τουλάχιστον σ' αυτή τη φάση, δεν μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων».

    Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Δεν θα ήμασταν ικανοποιημένοι μόνο με μια επιμήκυνση του προγράμματος. Ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έχει επιτύχει κι απλά επιμηκύνει, παρατείνει τι, το βασανιστήριό μας»;

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα θέσετε υποψηφιότητα για γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας»;

    Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «Όχι, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 13:55

    Είδηση: 16670

    [04] Γ. Ντόλιος: Δεν θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο κανενός υπουργού

    Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο κανενός υπουργού, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Ντόλιος. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι το κόμμα του συμμετέχει, συνεργάζεται και συμβάλλει στην πορεία του κυβερνητικού έργου και δεν έχει ως στόχο να αντιπολιτευθεί. Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι τα θέματα της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και των όρων του μνημονίου πάνε πίσω, όμως, όπως είπε, αυτό δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το θέμα της επιμήκυνσης παραμένει στο τραπέζι και πρόσθεσε ότι οι δανειστές μας δεν πρέπει να επιμείνουν στο θέμα της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων, διότι δεν έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αναφερόμενος στη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα δεν μπορεί να κάνει delete.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ας πούμε ότι στο κομμάτι της διοικητικής μεταρρύθμισης βλέπετε ότι κάτι δεν γίνεται καλά, σ' αυτή την περίπτωση τι θα κάνετε, δεν θα παίξετε το ρόλο της αντιπολίτευσης»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Δεν είναι στόχος αυτός. Προτού φτάσουμε εκεί, εμείς συμμετέχουμε, συνεργαζόμαστε, συμβάλλουμε στην πορεία του κυβερνητικού έργου. Θα έχουμε μια συζήτηση με τον αρμόδιο υπουργό, έτσι ώστε να μην προκύπτουν τέτοια ζητήματα. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο κανενός υπουργού».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ένα από τα βασικά της κυβέρνησης και των τριών που την απαρτίζουν ήταν η λέξη επαναδιαπραγμάτευση. Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, επιμήκυνση του χρόνου. Καταλάβαμε καλά ότι αυτά πάνε λίγο πίσω»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Ναι, πάνε πίσω. Δεν λέγαμε ότι την άλλη μέρα θα κάναμε επαναδιαπραγμάτευση. Αν πάνε ενάμιση μήνα πίσω δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο. Το θέμα της επιμήκυνσης παραμένει στο τραπέζι. Στο θέμα της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρέπει να επιμείνουν οι δανειστές μας, γιατί δεν έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Να έρθουμε και στη σημερινή συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό τι σημαίνει; Νέο ξεκίνημα; Delete κάνουμε και επαναξεκίνημα»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Delete δεν μπορούμε να κάνουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Delete στο όνομα και στα σύμβολα»;

    Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ: «Δεν τα ξέρουμε αυτά. Είναι ζητήματα τα οποία θα προκύψουν. Πιθανόν να συζητηθεί κι αυτό το θέμα και να αποφασιστεί, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να το σκεφτούμε αυτό το πράγμα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 13:54

    Είδηση: 16667

    [05] Παυλόπουλος-Μητρόπουλος-Καρτάλης-Παπαδόπουλος στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τη συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και τις δηλώσεις του Γιορκ Άσμουσεν συζήτησαν στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος αναφερόμενος στη συνέντευξη του κ. Στουρνάρα τόνισε ότι το θέμα αναδιαπραγμάτευσης δεν τέθηκε στις συζητήσεις με την τρόικα αλλά θα τεθούν στα τέλη Αυγούστου όπου θα υπάρχουν οι τελικές εκθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών μας και σημείωσε ότι θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση αλλά και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους. Επισήμανε ότι ο κ. Στουρνάρας μιλά για τα αυτονόητα καθώς είμαστε εκτός στόχων αφού δεν έχουμε κάνει τίποτα από αυτά που θα έπρεπε να είχαμε κάνει. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα πρέπει να προσέξουμε το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθήσουμε γιατί είναι πολύ εύκολο η χώρα να οδηγηθεί σε κοινωνική έκρηξη. Ο κ. Παυλόπουλος, ανέφερε ακόμη ότι πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς απέστειλε επιστολή στους εταίρους μας με την οποία δεσμευόταν ως πρωθυπουργός ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ασκώντας εμμέσως κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αν πήγαινε ο κ. Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής και μιλούσε για μονομερή κατάργηση του μνημονίου, τότε θα είχε οδηγηθεί στην καταστροφή η Ε.Ε. Για τις προγραμματικές δηλώσεις τόνισε ότι θα κριθεί η κυβέρνηση από το αποτέλεσμα, επισημαίνοντας ότι μαζί της όμως θα κριθούν και τα κόμματα όχι μόνο αυτά που τη στηρίζουν αλλά και αυτά της αντιπολίτευσης. Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Άσμουσεν περί μέσου μισθού στο Δημόσιο 3000 ευρώ, δήλωσε ότι είναι ανακρίβειες και πως είναι άδικη η σύγκριση που έκανε με τη Σλοβακία, γιατί η Ελλάδα έχει συγκεκριμένη πορεία μέσα στην Ευρώπη. Συμπλήρωσε ακόμη ότι θα έρθει η στιγμή που ο κ. Άσμουσεν θα πάρει την απάντησή του.

    Ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι όλοι περιμένουν με αγωνία τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς το απόγευμα στη Βουλή αλλά και το τι θα πουν αύριο και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι δεν θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι ηγέτες της τριτοκομματικής κυβέρνησης. Σημείωσε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση θα χαιρετίσουν «αν πουν ότι έχουν φέρει κάτι μπροστά από την υπόθεση της πατρίδας», υπογραμμίζοντας ότι έχουν αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες και γι' αυτό πρέπει άμεσα να λάβουν μέτρα για την ανακούφισή τους. Δήλωσε ότι η χώρα βιώνει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Για τις δηλώσεις του κ. Άσμουσεν ανέφερε ότι θα έπρεπε να χτυπησουμε το χέρι και όχι να στέλνουμε επιστολές και πως θα έπρεπε να μη δεχόμαστε να μας υβρίζουν.

    Ο κ. Καρτάλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το κακομαθημένο παιδί και πως δεν μπορεί να ζητά μονίμως αλλαγές στο μνημόνιο αλλά να μην κάνει τίποτα από όσα έχει συμφωνήσει. Επισήμανε ότι το πρόγραμμα έχει μείνει πίσω και πως πρέπει να σεβαστούμε τους όρους, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να φτιαχτεί ένα κοινωνικό δίχτυ για την προστασία των πολιτών. Γι' αυτό, είπε, θα πρέπει όλα τα κόμματα να πάρουν άμεσα μέτρα, χθες κιόλας, για να υπάρξει κοινωνική συνοχή και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της κοινωνίας.

    Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπονται τσάμπα μαγκιές, γιατί η χώρα έχει μείνει πολύ πίσω, τα έσοδα έχουν μειωθεί, το Δημόσιο σε πολλές περιπτώσεις δεν λειτουργεί και πως πρέπει άμεσα γίνουν συγκεκριμένα πράγματα, όπως η επιμήκυνση του χρέους για τουλάχιστον 2 χρόνια, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Τόνισε ότι πρέπει άμεσα να γίνουν μεταρρυθμίσεις και η κυβέρνηση να προχωρήσει στη βάση του ρεαλισμού, να παρθούν άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση των πολιτών που έχουν προβλήματα οικονομικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 12:32

    Είδηση: 16656


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 July 2012 - 16:49:32 UTC