Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΟΣΠΕΡΤ: Ξεκίνησε το 28ο τακτικό συνέδριο
  • [02] Παράταση και επικαιροποίηση του μνημονίου και ίση μεταχείριση της Ελλάδας ζήτησε ο Βενιζέλος
  • [03] Κ. Καρτάλης: Καθαρά αρχηγικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ε. Κουντουρά: Η βουλευτική αποζημίωση δεν φτάνει «ούτε για ζήτω»
  • [05] Α. Παπαδόπουλος: Όσο θα πετυχαίνουμε στόχους, τόσο η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της
  • [06] Μ. Κεφαλογιάννης - Δ. Παπαδημούλης στην «Πρωινή Ενημέρωση»
  • [07] Γ. Κουκιάδης: Η διαπραγμάτευση είναι βασική αξία στην Ευρώπη

    [01] ΠΟΣΠΕΡΤ: Ξεκίνησε το 28ο τακτικό συνέδριο

    Το 28ο τακτικό της συνέδριο πραγματοποιεί η ΠΟΣΠΕΡΤ από σήμερα Πέμπτη έως και αύριο Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Καθολική απαίτηση των εργαζομένων σε Δημόσια και Ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης από τη νέα κυβέρνηση, είναι να υπερασπίσει το θεσμικό πλαίσιο, τις συλλογικές συμβάσεις και το συλλογικό δίκαιο, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης, στην εισήγησή του.

    Παράλληλα, ζήτησε σταθερό θεσμικό πλαίσιο για τα δημοτικά ΜΜΕ και διασφάλιση των εργαζομένων, ρύθμιση των εκκρεμοτήτων στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του ιδιωτικού τομέα, ενώ τόνισε ότι με τους αγώνες των εργαζομένων έμεινε ανοιχτή η ΕΤ 1 και η Ραδιοτηλεόραση.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε ότι θα παραστεί στο συνέδριο αύριο.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης έκανε ένα σύντομο απολογισμό των τελευταίων 17 μηνών, προέβλεψε δύσκολες μέρες για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, στα πλαίσια των γενικότερων δυσκολιών της περιόδου, ενώ εξήρε την συμβολή των εργαζομένων στην οικονομική εξυγίανση της Επιχείρησης. Επίσης θέλοντας να τονίσει τη δύσκολη περίοδο μέσα στην οποία κινήθηκε η ΕΡΤ, τόνισε τις συχνές αλλαγές σε επίπεδο κυβερνήσεων, υπουργών Οικονομικών, υπουργών Πολιτισμού και υπουργών Επικρατείας, τις δύο προεκλογικές περιόδους, με την ΕΡΤ να πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτές. Ανέφερε σαν χαρακτηριστικό της αναγνώρισης της δουλειάς που συντελείται στην ΕΡΤ, τα 22 εκατομμύρια επισκεπτών, από 200 χώρες την ημέρα των εκλογών, στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

    Χαιρετισμούς στο συνέδριο απεύθυναν, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης, από το ΠΑΣΟΚ ο υπεύθυνος του τομέα ενημέρωσης Νώντας Σκλαβενίτης, από την ΔΗΜΑΡ το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας Δώρα Καλλιπολίτη και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

    Στους κοινούς βηματισμούς και τη συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ενώ εκ μέρους της ΓΣΕΕ, ο Στάθης Ανέστης προανήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου, συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 8 Σεπτέμβρη στη ΔΕΘ. Το παρόν στο συνέδριο έδωσαν επίσης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμμης, ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς και η πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Αθήνας, Στάβυ Σαλουφάκου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 17:01

    Είδηση: 16614

    [02] Παράταση και επικαιροποίηση του μνημονίου και ίση μεταχείριση της Ελλάδας ζήτησε ο Βενιζέλος

    Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο προέδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, που αύριο θα θα παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα συνέλθει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Στην ομιλία του στην ΚΟ ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων:

    Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται τη σαφή πολιτική στηριξη των εταιρων ώστε η δημοσιονομική κρίση να μη μετατραπεί σε κρίση κοινωνικής συνοχής και πολιτικής δυσλειτουργίας.

    Το ισχύον μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι ανεπαρκές,είναι αναγκαίο ένα νέο ρεαλιστικό επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο με παράταση της προσαρμογής εως το 2016. Πρέπει να υπάρξει ίση μεταχείριση με χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία. Οι αποφάσεις της Συνόδου μπορούν να εφαρμοστούν για όμοιες περιπτώσεις όπως η Ελλάδα,η Πορτογαλία και η Κύπρος

    Δεν μπορούν να γίνουν και δεν απαιτούνται ωμές απολύσεις στο Δημόσιο

    Ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει ούτε εκποίηση ούτε ξεπούλημα,σημαίνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 15:40

    Είδηση: 16604

    [03] Κ. Καρτάλης: Καθαρά αρχηγικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ

    Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν πολυσυλλεκτικό, αλλά καθαρά αρχηγικό κόμμα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Καρτάλης, και συμπλήρωσε ότι «όποιος δεν είχε την ίδια άποψη με την αρχηγική ομάδα τίθετο στο περιθώριο».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για ΠΑΣΟΚ:

    Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: «Εγώ δε νομίζω ότι ήταν πολυσυλλεκτικό το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, αλλά ήταν ένα κόμμα καθαρά αρχηγικό. Όποιος δεν είχε την ίδια άποψη με την αρχηγική ομάδα τίθετο στο περιθώριο».

    Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ: «Τι κατέληγε να πάθει η μη κυρίαρχη άποψη: Αν η μη κυρίαρχη άποψη τύγχανε του σεβασμού που θα έπρεπε ή αν έμπαινε στο περιθώριο και μάλιστα τιμωρούταν κιόλας με τον αποκλεισμό στελεχών».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 14:51

    Είδηση: 16594

    [04] Ε. Κουντουρά: Η βουλευτική αποζημίωση δεν φτάνει «ούτε για ζήτω»

    Άδικους χαρακτήρισε τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Έλενα Κουντουρά. Ερωτηθείσα σχετικά, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι έτσι όπως έχει μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση δεν φτάνει «ούτε για ζήτω» για τις υποχρεώσεις που έχει ο βουλευτής.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακούγεται μία ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών σε ό,τι αφορά τους φόρους εισοδήματος και ακινήτων, μήπως αντί για τρεις διμηνιαίες δόσεις να πάμε σε έξι ή και σε εννιά».

    Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Για μένα είναι άδικοι αυτοί οι φόροι».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακόμη και συμβολικά, θα πρέπει οι βουλευτές να πουν: ουδεμία αποζημίωση από συμμετοχή μας σε επιτροπές της Βουλής, μας φτάνει η κοινοβουλευτική αποζημίωση»;

    Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Η βουλευτική αποζημίωση, έτσι όπως έχει μειωθεί, δεν φτάνει ούτε για ζήτω για τις υποχρεώσεις που έχει ο βουλευτής».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 14:49

    Είδηση: 16580

    [05] Α. Παπαδόπουλος: Όσο θα πετυχαίνουμε στόχους, τόσο η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της

    Όσο θα πετυχαίνουμε στόχους, τόσο η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της απέναντί μας, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων να μη γίνει καμία απόλυση, σημειώνοντας ότι η δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα υλοποιηθεί μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία των τριών κομμάτων για μετατάξεις εργαζομένων σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Επιπλέον, εκτίμησε ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων θα τεθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για τις συζητήσεις με τους δανειστές:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Τα πάντα θα εξαρτώνται από το πώς θα πηγαίνει το κυβερνητικό έργο, δηλαδή, όσο θα πετυχαίνουμε στόχους τόσο και η τρόικα θα χαλαρώνει τη στάση της απέναντί μας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν είναι και απόλυτο όμως αυτό. Ξέρετε πολύ καλά κι εσείς τι έχουμε υπογράψει ως χώρα για τα 11,6 δις. Οι 15.000 απολύσεις είναι μέχρι το τέλος του 2012».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Η συμφωνία των τριών κυβερνητικών εταίρων είναι να μην υπάρχει καμία απόλυση και αυτό που ζητάει η τρόικα, δηλαδή δραστική μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, να υλοποιηθεί μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπάρχει απόλυτη συμφωνία και των τριών κομμάτων και υπάρχει και συμφωνία και για το ζήτημα των μετατάξεων, όπου κλείνουν οργανισμοί ή συγχωνεύονται να γίνονται μετατάξεις εργαζομένων».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα τρία κόμματα το συμφωνήσατε αυτό, από εκεί και πέρα όμως αν οι άλλοι πουν ''καλά κάνατε και συμφωνήσατε οι τρεις σας, εμείς δεν το δεχόμαστε'', εκεί τι κάνουμε»;

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Εδώ είναι το πεδίο της διαπραγμάτευσης. Γι' αυτό και ο κος Σαμαράς θα αναλύσει σε βάθος το πρόγραμμα της κυβέρνησης, οπότε θα φαίνονται και ποιες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις, δηλαδή τι αντιπροτείνει η ελληνική κυβέρνηση απέναντι σε όσα ζητάει η τρόικα».

    Για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα τεθεί τώρα αυτό»;

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το πιθανότερο είναι ότι θα τεθεί από τον Σεπτέμβριο και μετά, δηλαδή όταν θα ξεκινήσει και η διαδικασία για τη συζήτηση των συλλογικών συμβάσεων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:52

    Είδηση: 16578

    [06] Μ. Κεφαλογιάννης - Δ. Παπαδημούλης στην «Πρωινή Ενημέρωση»

    Στο στούντιο της «Πρωινής Ενημέρωσης» της ΝΕΤ βρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων.

    Στην Ελλάδα έχουμε ελαττώματα, μιλάμε για το τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι για εμάς, είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, εκτιμώντας πως η Ελλάδα πρέπει να εκπλήξει θετικά τους ίδιους τους Έλληνες, τους Ευρωπαίους εταίρους μας - έτσι θα πετύχουμε τα περισσότερα δυνατά οφέλη.

    Έχουμε κύρια υποχρέωση το σπίτι μας, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ: «Με αυτά που βγάζουμε με αυτά να ζούμε, και μιλάμε για το ελληνικό κράτος».

    Για τον κ. Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα έχει κάνει πολλά λάθη τα τελευταία 30 χρόνια, αυτά πληρώνουμε σήμερα, αλλά και η Ευρώπη δεν είναι άμοιρη ευθυνών, η Ευρώπη είναι μια ημιτελής διαδικασία.

    Η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Κεφαλογιάννης, σημαίνει ομοσπονδιακή Ευρώπη.

    Σε ερώτηση για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, είπε πως ό,τι έχει πει η ΝΔ ισχύει, το τι θα γίνει εναπόκειται και στην κυβέρνηση και στη Βουλή.

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές.

    «Η κυβέρνηση εξελέγη με σημαίες την "αναδιαπραγμάτευση", την "αναθεώρηση", την "απαγκίστρωση": Τα επόμενα βήματα θα έπρεπε να ήταν συνεπή με τις κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά φαίνεται ότι έχουμε απομάκρυνση», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακόμη και το κείμενο μετεκλογικής συμφωνίας αναιρείται με το επιχείρημα ότι «θα τα κάνουμε, αλλά σε βάθος τετραετίας», δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης.

    Όπως σημείωσε, η επιστολή Τσίπρα έπρεπε να έχει λιγότερο οξείς τόνους, και ανέφερε πως πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για την Ελλάδα.

    Αναφορικά με τις εξεταστικές, εκτίμησε ότι θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή διαδικασίας.

    Και οι δύο βουλευτές απέδωσαν εύσημα στη δημόσια Τηλεόραση για την ποιότητα της ενημέρωσης που παρέχει.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 16576

    [07] Γ. Κουκιάδης: Η διαπραγμάτευση είναι βασική αξία στην Ευρώπη

    Η κόκκινη γραμμή έχει ξεπεραστεί, η μετενέργεια δεν ήταν αναγκαία για τους εργοδότες, μετέφεραν την ευθύνη στο κράτος, τόνισε ο ομότιμος Καθηγητής Νομικής Εργατικού Δικαίου ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Γιάννης Κουκιάδης, μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ.

    Θα ήταν πιο απλό να αφήσουν το δικαίωμα στους ενδιαφερόμενους για διαπραγματεύσεις (...) Οι συλλογικές συμβάσεις θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ, είναι και συμβολικά σημασίας, σημείωσε ο κ. Κουκιαδης, υπογραμμίζοντας πως η διαπραγμάτευση στην Ευρώπη είναι βασική αξία.

    Αναφορικά με τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ο καθηγήτης είπε ότι αν δεν δεχθούν πχ. το λάθος όσον αφορά τη μείωση μισθών, τότε δεν θα δεχτούν τίποτα, καθώς είναι το πιο ανώδυνο από αυτά που συμβαίνουν σήμερα, και πως έχουμε μια ευκαιρία το κλίμα έχει αλλάξει.

    Σχετικά με τη διαπραγμάτευση που προηγήθηκε, ο κ. Κουκιάδης σημείωσε πως υπήρξε έλλειψη πολιτικής διαίσθησης και εμπειρίας.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, οι γνώμες είναι διχασμένες, ενώ υπάρχει περιουσία που αυτή τη στιγμή είναι ανεκμετάλλευτη.

    Είναι σαφές πλέον ότι ο στόχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι αναγκαίος, τα υπόλοιπα μέτρα όμως δεν επέτρεπαν πολιτικές που να βοηθούν στην απασχόληση, είπε ο ομότιμος καθηγητής, προσθέτοντας ότι υπάρχει διασυρμός και κακόπιστη πληροφόρηση για την Ελλάδα στην Ευρώπη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 13:11

    Είδηση: 16572


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 July 2012 - 16:49:33 UTC