Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκερέκου: «Ας αναλάβει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του»
  • [02] Νικολόπουλος: «Θα δώσουμε τη μάχη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Γκερέκου: «Ας αναλάβει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για ανεργία και φτώχεια:

    Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: «... Δεν υπάρχει περιθώριο άλλης μέρας ακόμη για καθυστέρηση. Αν δεν μπορέσουμε να αναδιορθώσουμε όλο αυτό το δημόσιο χώρο, την δημόσια περιουσία να την αναπτύξουμε, να αποκρατικοποιήσουμε εκεί που χρειάζεται, με όρους που θα είναι προς το συμφέρον πραγματικά του ελληνικού λαού, πράγματα τα οποία έπρεπε να έχουν γίνει, σαφώς, ας το παραδεχτούμε όλοι, ας αναλάβει το πολιτικό σύστημα τις ευθύνες του όπως τις έχει αναλάβει, αλλά ας δούμε το δια ταύτα, το τώρα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ τι γίνεται;»

    Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: « Το ΠΑΣΟΚ πήρε στις πλάτες του φυσικά όλο το πολιτικό κόστος αυτής της υπεράνθρωπης προσπάθειας... Το πολιτικό κόστος το πήρε και το μήνυμα το πήρε και καλώς το πήρε γιατί πρέπει να γίνει ένας ουσιαστικός επαναπροσδιορισμός του ίδιου του ιδεολογικού μας προφίλ...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 11:35

    Είδηση: 16127

    [02] Νικολόπουλος: «Θα δώσουμε τη μάχη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «... Κατ' αρχάς, πότε περιμένουμε την Τρόικα;»

    ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Η πληροφόρηση που είχα χθες από τη γενική γραμματέα του υπουργείου, την κα Στρατινάκη, είναι για τις 9 Ιουλίου και η συζήτησή μας θα γίνει στη βάση των στοιχείων για την αγορά εργασίας, δηλαδή απασχόληση και μισθοί, από τις αρχές του 2012 κι εμείς ετοιμαζόμαστε να δώσουμε σε αυτές τις μέρες ό,τι στοιχεία έχουμε...»

    Για το κατά πόσο είναι εφικτό να περάσουν οι προθέσεις μας στην Τρόικα:

    Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Πάει κανένας στον πόλεμο που να πιστεύει ότι θα χάσει τη μάχη; Πηγαίνουμε να δώσουμε τη μάχη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάλιστα αυτή τη φορά έχουμε πολλές δυνάμεις αθροίσει...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα πείτε ότι η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται...να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις στον κατώτατο μισθό, εκεί που ήταν;»

    Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Εμείς μιλήσαμε για την ισχύ της μετενέργειας ως είχε, δηλαδή όπως ήταν ψηφισμένος ο νόμος από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή που μίλαγε για 6 μήνες... Για τη χρονική παράταση. Ποιες επενέργειες φέρνει η χρονική παράταση δεν γίνεται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή με νομοθετικές πρωτοβουλίες...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με τον κατώτατο μισθό τι θα ζητήσουμε;»

    Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Εμείς λοιπόν, μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις, που στον ιδιωτικό τομέα είναι κινήσεις και ενέργειες που οφείλουν να κάνουν κι εκείνοι που έχουν την ευθύνη, μόνο οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες... Έχουμε μαζί μας αυτό το κεκτημένο, αυτό το δικαιϊκό κατεκτημένο, το ευρωπαϊκό. Να κρατήσουμε λοιπόν αυτό μας το δικαίωμα, να καθορίζουν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, μετά από συμφωνία, και η κυβέρνηση να εγγυάται αυτή τη συμφωνία, το δικαίωμα να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις στις οποίες θα καταγράφονται όλα, ποιος είναι ο μισθός, ποια είναι τα επιδόματα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Άρα αυτά που ξέρουμε τώρα για τον κατώτατο μισθό και αυτών που μπαίνουν πρώτη φορά στην εργασία δεν θα ισχύουν; Θα καταργηθεί αυτή η νομοθετική πράξη;»

    Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν θα καταργηθεί καμιά νομοθετική πράξη. Εκείνο που θέλουμε πραγματικά να κερδίσουμε από την Τρόικα... είναι ακριβώς η δυνατότητα της μετενέργειας να έχει την ισχύ που είχε πάντοτε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Για την ανεργία, αυτή αύξηση του χρόνου θα κατατεθεί στην Τρόικα;»

    Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Βεβαίως. Είμαστε υποχρεωμένοι όλα να τα διεκδικήσουμε, να τα παλέψουμε και να κοιτάξουμε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα... Στα χέρια μας έχουμε κι άλλα χρήσιμα και κρίσιμα εργαλεία, όπως είναι οι κοινοτικοί πόροι. Στις άμεσες ενέργειές μας, λοιπόν, είναι ο ανασχεδιασμός των δράσεων του ευρωπαϊκού ταμείου με στόχο την αύξηση της απορρόφησης των πόρων...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 11:34

    Είδηση: 16125

    [03] Με μια ματιά

    -Από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή από το ΙΚΑ η διαδικασία των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης χρεών, ενώ μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, θα διαρκέσει η νέα απογραφή των συνταξιούχων του Ιδρύματος.

    -Νέα παρτίδα με 500.000 εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος, θα ταχυδρομήσει μέσα στην εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Από αυτά, περίπου 330.000 είναι χρεωστικά και αναγράφουν αυξημένα ποσά φόρων, όπως και τα προηγούμενα, ενώ μόλις 170.000 είναι μηδενικά και πιστωτικά.

    -Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Νύμφιο του Δήμου Ανατολική Μάνης. Υπό μερικό έλεγχο και οι φωτιές σε Λακωνία και Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο και Χίο.

    -Μπαράζ ληστειών τα ξημερώματα στην Αθήνα. Στις 4.10 στον Άλιμο, δύο άγνωστοι μπήκαν σε σπίτι και με τη χρήση βίας άρπαξαν από την ιδιοκτήτρια μια αλυσίδα λαιμού και την τσάντα της. Είκοσι τρία λεπτά αργότερα τρείς δράστες μπήκαν σε μονοκατοικία στη Σαρωνίδα και με την απειλή όπλων πήραν από δυο γυναίκες χρήματα και κοσμήματα. Τέλος στις 5 και τέταρτο άγνωστοι έκοψαν τα ρολά κοσμηματοπωλείου στα Καλύβια και έκλεψαν ρολόγια και κοσμήματα.

    -Στο Εφετείο οδηγούνται εντός της ημέρας, οι δύο Έλληνες που συνελήφθησαν για την πρόσφατη πενταπλή δολοφονία φρουρών επιχειρηματία, στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

    -Στο λιμάνι της Ραφήνας επιστρέφει - λόγω μηχανικής βλάβης - το Sea Jet 2, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Τήνο - Μύκονο - Άνδρο με 68 επιβάτες.

    -Στις 11:30 από το νεκροταφείο Παιανίας και σε στενό οικογενειακό κύκλο, η κηδεία του Θύμιου Καρακατσάνη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 10:34

    Είδηση: 16274


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 July 2012 - 8:49:45 UTC