Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου
  • [02] Χ. Τσιόκας: Η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ είναι συγκλίνουσες δυνάμεις
  • [03] Ν. Βούτσης: Κίνηση στα όρια της μετάλλαξης η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ
  • [04] Α. Παπαδόπουλος: Η μείωση στο δημόσιο θα επιτευχθεί με το να μη γίνονται άλλες προσλήψεις
  • [05] Με μια ματιά

    [01] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Όλο και πιο αισθητή θα γίνει τις επόμενες μέρες η εξασθένηση των ανέμων, με αποτέλεσμα την άνοδο της θερμοκρασίας. Η ζέστη το σαββατοκύριακο θα είναι αρκετή, αγγίζοντας τοπικά τους 38-39 βαθμούς Κελσίου. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλές, με ήλιο και τον άνεμο σύμμαχο. Ωστόσο, από την Κυριακή το μεσημέρι, στην κεντρική-δυτική και βόρεια Ελλάδα περιμένουμε βροχές και καταιγίδες. Ο δείκτης δυσφορίας θα είναι μεγάλος, καθώς, παρά το νερό που θα πέσει, η ζέστη θα παραμείνει και η υγρασία θα είναι αρκετή.

    Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή θα έχουμε αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές τις χώρας. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις μέσα στη μέρα, ενώ στο Καστελόριζο αναμένονται βροχές με πρόσκαιρη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17..38 στα βόρεια, από 19..37 στα κεντρικά και θα φτάσει τοπικά τους 38 με 39 στα δυτικά ηπειρωτικά και τους 34 στα νότια παράλια της Κρήτης. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ, και στο Κεντρικό Αιγαίο μέχρι 7, με σταδιακή υποχώρηση το απόγευμα.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική θα έχουμε ήλιο και ζέστη, με τη θερμοκρασία από 25...37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ, με περαιτέρω υποχώρηση μέσα στη μέρα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Ηλιοφάνεια αναμένεται και στην Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία από 24...36 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα, όμως κάποιες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά ορεινά το μεσημέρι. Κατά τις θερμές ώρες τις ημέρας, πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της βόρειας Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα ανέβει στους 38-39 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 5 με 6 μποφόρ από βόρειες διευθύνσεις.

    Την Κυριακή η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα αλλάξει, με την ατμοσφαιρική αστάθεια να επιστρέφει, αρκετές μέρες μετά. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ στις πεδινές περιοχές τα φαινόμενα θα είναι ασθενή. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα κεντρικά και βόρεια, όμως η ζέστη θα παραμείνει και, σε συνδυασμό με την αυξημένη υγρασία, θα ανεβάσει τον δείκτη δυσφορίας.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 00:00

    Είδηση: 15510

    [02] Χ. Τσιόκας: Η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ είναι συγκλίνουσες δυνάμεις

    Συγκλίνουσες δυνάμεις χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Τσιόκας, θεωρώντας ότι η σοσιαλδημοκρατία με τους σοσιαλιστές πρέπει να βρίσκουν κοινούς δρόμους. Επισήμανε, δε, ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει για να υπηρετεί την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα για να υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστήριξε, λέει ότι υπάρχει για να τον υπηρετεί η Ελλάδα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στο ενδεχόμενο που ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχει καλή γνώση ενός θέματος, να διαχειριστεί στο υπουργείο χ και μπορεί να τα πάει καλά και μπορεί να είναι αποδεκτό από τα άλλα κόμματα, να έχει ευρύτερη αποδοχή. Γιατί να μην αναλάβει ένα πόστο στο οποίο μπορεί να τα πάει καλά»;

    Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ: «Είμαστε στην επόμενη μέρα και η επόμενη μέρα στην ουσία πρέπει να εγκολπώνει το μήνυμα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός είπε ''δεν θέλω άλλο να με σώσετε όπως με σώζατε''».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τι περιθώρια τελικά έχει το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει το χώρο που είχε, ιδεολογικό και πολιτικό στην κοινωνία»;

    Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ: «Καταρχήν δεν υπάρχει στην ελληνική ιστορία αλλά και στην ευρωπαϊκή εξέλιξη σοβαρή των κοινωνιών χωρίς να υπάρχει η μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Η οποία φαίνεται αυτή τη στιγμή να εκπροσωπείται από τη ΔΗΜΑΡ».

    Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ: «Η ΔΗΜΑΡ, ως μέτοχο με το ΠΑΣΟΚ είναι συγκλίνουσες δυνάμεις, μπορούν να διαβουλεύονται, μπορούν να συνυπάρχουν, μπορούν να συνεργάζονται, μπορούν να συνδημιουργούν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Συγκλίνουσες δυνάμεις είπατε»;

    Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ: «Το συγκλίνουσες σημαίνει ότι καταρχήν εγώ πιστεύω ότι η σοσιαλδημοκρατία με τους σοσιαλιστές πρέπει να βρίσκουν κοινούς δρόμους».

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Χ. ΤΣΙΟΚΑΣ: «Το ΠΑΣΟΚ λέει ''εγώ θα μπω μέσα, διατηρώ το δικαίωμα να κριτικάρω τη νέα κυβέρνηση, διότι επιδιώκω πραγματική σύγκληση, αλλά δεν κρύβομαι πίσω από την ανάγκη της Ελλάδας''. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει για να υπηρετεί την Ελλάδα, όχι η Ελλάδα για να υπηρετεί το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ''υπάρχω για να με υπηρετεί η Ελλάδα''».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:55

    Είδηση: 15486

    [03] Ν. Βούτσης: Κίνηση στα όρια της μετάλλαξης η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ

    Κίνηση στα όρια της μετάλλαξης χαρακτήρισε τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη ΝΕΤ FM και πρόσθεσε ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι μια προγραμματική συμφωνία μεταξύ των εταίρων και των θυτών του μνημονίου. Κληθείς να σχολιάσει τη συμφωνία των τριών κομμάτων να μη γίνουν 150.000 απολύσεις στο δημόσιο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό βήμα. Ερωτηθείς σχετικά, επισήμανε ότι η επιμήκυνση από μόνη της, αν δεν συνοδευτεί με ελάφρυνση επιτοκίων και δόσεων, είναι ένας βρόγχος στο διηνεκές.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε αυτή την ιστορία, τη θεωρώ ότι είναι μια κίνηση στα όρια της μετάλλαξης. Αυτό που γίνεται τώρα είναι μια προγραμματική συμφωνία με τους εταίρους και τους θύτες του μνημονίου. Έχετε καμία αμφιβολία ότι αν αυτό το πλαίσιο διαρραγεί και κάνουν κάποιες ενέργειες φιλολαϊκές και συγκρουσιακές με αυτές τις αντιλήψεις της τρόικας θα τις επικροτήσουμε και θα είμαστε πρώτοι που θα τα ψηφίσουμε; Μην έχετε καμία αμφιβολία».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Συμφώνησαν τα τρία κόμματα να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο 150.000 υπαλλήλων μέχρι το 2015, αν το πετύχουν στη διαπραγμάτευση είναι ένα βήμα μπροστά»;

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Πολύ σημαντικό.»

    ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

    Ν. ΒΟΥΤΣΗΣ: «Η επιμήκυνση από μόνη της, αν δεν συνοδευτεί με ελάφρυνση επιτοκίων και δόσεων είναι ένας βρόγχος στο διηνεκές. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και είμαι σίγουρος ότι εκεί θα στραφεί και η διαπραγμάτευση».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:56

    Είδηση: 15481

    [04] Α. Παπαδόπουλος: Η μείωση στο δημόσιο θα επιτευχθεί με το να μη γίνονται άλλες προσλήψεις

    Η μείωση στο δημόσιο δεν θα επιτευχθεί με απολύσεις, αλλά με το να μη γίνονται άλλες προσλήψεις καθώς και μέσω των συνταξιοδοτήσεων, διευκρίνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ερωτηθείς για τις 15.000 απολύσεις που έχει ζητήσει η τρόικα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι αν δει η τρόικα ότι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε είναι βιώσιμη, με συνοχή και όσο τον δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, θα αλλάξει στάση σε μια σειρά από κομβικά ζητήματα. Πρόσθεσε, δε, ότι άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του Γιούνκερ, αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στο πόρισμα υπάρχει μια συμφωνία να μην γίνουν απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων, σωστά»;

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Ναι. Γενικώς να μην υπάρξουν απολύσεις, καθόλου απολύσεις. Τη μείωση στο δημόσιο θα την πετύχουμε μέσω του να μην γίνονται άλλες προσλήψεις. Άρα, από τις συνταξιοδοτήσεις θα πετύχουμε έναν από τους στόχους που είναι ένας περιορισμός του δημοσίου».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Εδώ όμως μιλάμε για 15.000 που έχει ζητήσει η Τρόικα μέχρι τέλος του έτους. Τι θα γίνει σ' αυτή την περίπτωση. Και αύριο- μεθαύριο έρχονται».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω ότι και η Τρόικα θα πάρει τα μηνύματα. Το βασικό που ήθελε η Τρόικα είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα έχει μια συνοχή, θα είναι βιώσιμη, όσο το δυνατό ευρύτερης αποδοχής. Εκτιμάμε ότι αν δει και η Τρόικα ότι υπάρχει μια τέτοια κυβέρνηση, όπως εκτιμούμε εμείς ότι είναι αυτή που συγκροτήθηκε, ότι κι εκείνη θα αλλάξει στάση σε μια σειρά κομβικά ζητήματα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πάντως ο κος Γιούνκερ δεν έδειξε κάτι τέτοιο χθες».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Μην στέκεστε μόνο στον κο Γιούνκερ. Υπάρχουν και άτυπες ενημερώσεις από συνεργάτες του κου Γιούνκερ, που μιλάνε ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναθεώρησης όρων του μνημονίου».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:54

    Είδηση: 15474

    [05] Με μια ματιά

    -Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δόμβραινα Θήβας.

    -Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ μέχρι τις 5 Ιουλίου οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά τους δελτία.

    -Νέα αναβολή μέχρι το Φθινόπωρο στην αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του '10 και του '11, από τον οποίο το δημόσιο προσδοκά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ.

    -Στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ από την ΕΤ1 και την ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο αγώνας της Εθνικής μας με την Γερμανία, για τα προημιτελικά του EURO 2012.

    -Ένας 17χρονος από την Κατερίνη κι ένας 42χρονος υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στην Κομοτηνή, συνελήφθησαν σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο 17χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ ο υπαξιωματικός παραπέμφθηκε στον αρμόδιο στρατιωτικό εισαγγελέα.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων.

    -Επίσης, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο ίδιο λιμάνι, από προσωπικό του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής 30χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναν αλλοδαπό, ηλικίας 39 ετών, που κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15555


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 22 June 2012 - 8:49:32 UTC