Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρούτσης-Στρατούλης-Μανιάτης-Βουδούρης
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Βρούτσης-Στρατούλης-Μανιάτης-Βουδούρης

    Οι διεργασίες και διαβουλεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για το σχηματισμό κυβέρνησης βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ, ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Γιάννης Μανιάτης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο Οδυσσέας Βουδούρης, βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ.

    Ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει κυβέρνηση άμεσα, και υπογράμμισε τη θετική στάση της ΔΗΜΑΡ στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας πως το εν λόγω κόμμα είναι η λελογισμένη δύναμη της Αριστεράς. Ανέφερε ότι είναι λογικό να θέλει η ΔΗΜΑΡ να έχει λόγο για τις πολιτικές και τα πρόσωπα που θα επιλεγούν. «Θα λειάνουμε όλοι τις πολιτικές μας για να υπάρξει κυβέρνηση», είπε ο κ. Βρούτσης, θέλοντας να δείξει το θετικό κλίμα που υπάρχει στις διαβουλεύσεις. Τόνισε ότι υπάρχουν συγκλίνουσες απόψεις μεταξύ των κομμάτων, σε κάποια σοβαρά ζητήματα, όπως είναι το φορολογικό, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση. Όσον αφορά στα πρόσωπα της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του πρωθυπουργού, σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή κυβέρνηση και δεν γίνεται να μην υπάρχουν πρόσωπα που επέλεξε ο λαός και ψήφισε σε αυτή. Δεν γίνεται να μην δω τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό και αντιπροέδρους τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

    Ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μαχητική αντιπολίτευση, λέγοντας πως θα είναι απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στην αυτοκτονία, στην κατάθλιψη και την εξαθλίωση του λαού. Επανέλαβε επίσης, τη θέση του κόμματός του για τις αποκρατικοποιήσεις αναφέροντας πως θέλουν να βρίσκονται υπό τον κρατικό έλεγχο και δήλωσε πως είναι προδοσία να δίνει την κρατική περιουσία στους ξένους. Σχολιάζοντας τις διεργασίες που γίνονται για το σχηματισμό κυβέρνησης ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι μπορεί ο κόσμος να ψήφισε αντιμνημονιακά, αυτή τη στιγμή γίνονται διαβουλεύσεις για μια μνημονιακή κυβέρνηση, και επειδή δεν μπορούν να συμπράξουν μαζί ΝΔ, ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει και τη ΔΗΜΑΡ στο σχήμα. Επίσης, χαρακτήρισε «φούσκα» την επαναδιαπραγμάτευση, αναφέροντας τις δηλώσεις της Μέρκελ για το θέμα. Για το θέμα του προσώπου του πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές που ακολουθούνται.

    Ο κ. Μανιάτης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να θέλει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ΔΗΜΑΡ στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης, όμως -όπως τόνισε- «κάποιοι επιλέγουν τον εύκολο δρόμο και άλλοι τον δύσκολο δρόμο για να κυβερνήσουν τη χώρα». Εκτίμησε ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί θα υπάρξει κυβέρνηση, ενώ για το θέμα των προσώπων είπε ότι μπορεί να τεθούν προς συζήτηση τρία -τέσσερα πρόσωπα και από τα οποία μπορούν οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να συμφωνήσουν. Επίσης, σημείωσε ότι άποψή του είναι πως θα πρέπει η κυβέρνηση να απαρτίζεται από τα πρόσωπα που έχουν πάρει τη λαϊκή εντολή, ενώ πρόσθεσε ότι κατά μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να την ξεπουλήσουμε αλλά να την αξιοποιήσουμε κάνοντας συμμαχίες με τους εταίρους μας. Ερωτηθείς για τις αλλαγές που δρομολογούνται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο κόμμα, συμπληρώνοντας ότι δεν θα ήθελε να αλλάξει το σύμβολο του και το όνομά του, κάτι όμως για το οποίο δεν μπορεί να κάνει κάτι.

    Ο κ. Βουδούρης αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς είχε και έχει μια επιλογή να κάνει ή να κάνει κυβέρνηση της ΝΔ -όπου η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμμετεχει- με πρωθυπουργό τον ίδιο ή να κάνει την υπέρβαση και να συμφωνήσει για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για πρωθυπουργό.Τόνισε ότι δεν έχει ωφελήσει τη χώρα η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και πως αν οι αριστερές δυνάμεις είχαν ενωθεί θα μπορούσαν να κάνουν μία κυβέρνηση. Όμως -είπε- με τη στάση του ενισχύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδυναμώθηκε η Αριστερά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 11:42

    Είδηση: 15280

    [02] Με μια ματιά

    -Έως τις 5 Ιουλίου η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

    -Με διακοπή ρεύματος από τις 24 Ιουνίου, απειλούνται οι πρώην πελάτες των εταιρειών Ενέργκα και Ελλάς Πάουερ που δεν έχουν επιλέξει ακόμη νέο προμηθευτή και συνεχίζουν να ηλεκτροδοτούνται χωρίς συμβόλαιο από τη ΔΕΗ ή άλλο πάροχο.

    -Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν το βράδυ στα Άνω Λιόσια σε επεισόδια με Ρομά, που επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ, ενώ προκάλεσαν φθορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σε καταστήματα.

    -Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Εύβοια και Αττική προειδοποιεί η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

    -Άμεσο τερματισμό της βίας στη Συρία ζήτησαν Ομπάμα και Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μεξικό.

    -Πέθανε στην Ουάσινγκτον σε ηλικία 78 ετών, ο Αλκέτας Παναγούλιας, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες προπονητές.

    -Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για προσάραξη του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΧΙΜΙΝΙΑ» Ν.Π. 10031 στη βόρεια είσοδο του διαύλου Λευκάδας. Άμεσα στο σημείο μετέβη προσωπικό του Λιμεναρχείου όπου διαπίστωσε ότι το ανωτέρω σκάφος είχε προσαράξει ενώ με τη βοήθεια του Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Σ.Λ. 44 αποκολλήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΣΤΡΟ». Στο «ΜΑΧΙΜΙΝΙΑ» επέβαιναν έξι αλλοδαποί, καλά στην υγεία τους, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμ. Αλλοδαπών ένας αλλοδαπός, ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πόρου ένας αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 15283


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 19 June 2012 - 8:49:32 UTC