Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μιχελάκης, Γεννηματά, Σταθάκης, Μαρκόπουλος για την επόμενη μέρα της κάλπης

    [01] Μιχελάκης, Γεννηματά, Σταθάκης, Μαρκόπουλος για την επόμενη μέρα της κάλπης

    Μιχελάκης: Να κάνουμε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

    Την αδήριτη ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

    Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση και τα κόμματα πρέπει να πράξουν το καθήκον τους σχηματίζοντας κυβέρνηση την επόμενη εκλογών τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης υποστηρίζοντας την ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

    Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, συμπλήρωσε, θα πρέπει να πληροί δυο προϋποθέσεις, να βγαίνει αριθμητικά, να υπάρχει δεδηλωμένη, αλλά να βγαίνει και πολιτικά, να βγαίνει στην κοινωνία δηλαδή, να υπάρξουν συγκλίσεις σε συγκεκριμένες γραμμές και απόψεις, ανάμεσα στους εταίρους, ένα μίνιμουμ βάση συμφωνίας -όχι σαν την κυβέρνηση Παπαδήμου που ήταν ειδικού σκοπού - σε πολιτικές που θα εφαρμοστούν που θα έχουν και ένα βάθος χρόνος για να μπορέσουν να λειτουργήσουν αυτές

    Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ο κ. Μιχελάκης, ο λαός πρέπει να πάει ψύχραιμα στις κάλπες και να ξέρει ότι το αποτέλεσμα της πράξης του θα το γράψει η ιστορία

    Μέσα στο παραβάν ο Έλληνας πολίτης θα έχει ραντεβού με τη συνείδηση του και την ιστορία είπε χαρακτηριστικά.

    Γεννηματά: Ανάγκη μίας ισχυρής κυβέρνησης

    Το θέμα δεν είναι να υπάρξει απλά μία κυβέρνηση, αλλά μία ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί να διαπραγματευθεί και να υπάρξει ένα μέτωπο εθνικό για να είναι βιώσιμη υποστήριξε από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά.

    Κατά την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι απολύτως λάθος η λογική «ή μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ή μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους για να χουμε μία βιώσιμη κυβέρνηση

    Όσο για τον αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει σε αυτήν υπενθύμισε την επιστολή 8 σημείων που έστειλε το ΠΑΣΟΚ σε όλους τους αρχηγούς στη βάση της οποίας θα μπορούσε να υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία

    Βεβαίως, μπορούμε να συνεργαστούμε, αν πουν ναι σε αυτά, ανέφερε σημειώνοντας ότι αν ο λαός με την ψήφο του κατεβάσει τα ποσοστά των δυο άκρων, θα κατανοήσουν και αυτά ότι θα πρέπει να δουν το εθνικό συμφέρον.

    «Επιμένω με την ψήφο του ο λαός πρέπει να στέιλει μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιασμοί και όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους» είπε χαρακτηριστικά.

    Η Φ. Γεννηματά, εμφανίσθηκε βέβαιη, ότι «μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα γιατί έχουν ενισχυθεί οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχει ατονήσει η ισχύς Μερκελ, γιατί έχουμε διασφαλίσει αυτά που μέχρι τις εκλογές ήταν στη ζυγαριά» φέροντας τα παραδείγματα, από τα οφέλη της δανειακής σύμβασης.

    Σταθάκης: Η νέα κυβέρνηση να προσκομίσει στους εταίρους προτάσεις για να αλλάξει η κατάσταση

    Στα εκλογές το διακύβευμα είναι πολύ καθαρό και τα 2 κόμματα έχουν σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις, παρατήρησε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Σταθάκης προσθέτοντας ότι «όποιο κόμμα βγει πρώτο θα φτιάξει κυβέρνηση και θα αποτελέσει τον πυρηνα της νέας κυβέρνησης»

    Χαρακτήρισε δε, λίγη προκλητική την ιδέα να μην υπάρξει Αντιπολίτευση.

    Η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τους δημοκρατικούς κανόνες στο όνομα μίας οικουμενικής κυβέρνησης είναι μία άποψη η οποία δεν αναδεικνύει αυτό που χρειάζεται ο τόπος είπε χαρακτηριστικά.

    Επανέλαβε τη στήριξη στο σύστημα της απλής αναλογικής λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα, θα καθιερώσει την απλή αναλογική ως μόνιμο σύστημα.

    Υπενθύμισε επίσης ότι το κόμμα του θέλει τις συνεργασίες και συμφώνησε με τον Γιάννη Μιχελάκη, ως προς τις προυποθέσεις σχηματισμού κυβέρνησης ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει πλειοψηφία κομμάτων της Αριστεράς

    Ο κ. Σταθάκης, υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει υπογραμμίζοντας την εμμονή των εταίρων στις δεσμεύσεις.

    Είδα τη συνέντευξη του κ. Ολάντ, συμφωνώ στο 80% από την άλλη μεριά λέει να κρατήσεις τις δεσμεύσεις ανέφερε προσθέτοντας ότι

    «δουλειά της νέας κυβέρνησης είναι στον αντίποδα του μνημονίου να προσκομίσει στους εταίρους τις βασικές ιδέες για το πώς πρέπει να αλλάξει η κατάσταση»

    Μαρκόπουλος: Κυβέρνηση ισχυρή, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα χουν ρυθμιστικό ρόλο

    Δεν πρέπει να συζητάμε για μία πρόσκαιρη κυβέρνηση, υποστήριξε από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Κ. Μαρκόπουλος.

    Πρέπει είπε, να χουμε μία κυβέρνηση ισχυρή όποια και αν είναι αυτή και κατά την άποψη του «Θα χρειαστούν τρία κόμματα για να σχηματιστέι μία τέτοια κυβέρνηση»

    Αυτό, πρόσθεσε, σημαίνει ότι κάποια μικρότερα κόμματα θα πρέπει να συμβάλουν στην ισχυροποίηση αυτής της κυβέρνησης και στην μακροημέρευση της.

    Ο κ. Μαρκόπουλος εκτίμησε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα χουν ρυθμιστικό ρόλο.

    Εκανε λόγο για την ανάκη μίας κυβέρνησης συμμαχικής, που όπως εξήγησε, σημαίνει, να πλησιάσει ο ένας τον άλλο και να ικανοποιηθεί αυτό που θέλουν οι πολίτες.

    Ασφαλώς, παρατήρησε, ο κορμός θα είναι το πρώτο κόμμα, αλλά κατά την άποψη του, η συμμετοχή των δυο άλλων κομμάτων θα είναι πολύ σημαντική γιατί «θα φέρει τις διαφοροποιήσεις και θα ισιώνει τις γραμμές»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 12:52

    Είδηση: 14912


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 15 June 2012 - 16:49:32 UTC