Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βορίδης: «Από την απαξίωση της πολιτικής δεν θα γλιτώσουν κάποιοι»
  • [02] Λιάνα Κανέλλη: «Η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία»
  • [03] Μητσοτάκης: «Η πολιτική βία στην κοινωνία δεν θα κλείσει εύκολα»
  • [04] Πανούσης: «Έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει ένα κοινωνικό συμβόλαιο»
  • [05] Δούρου: «Μήνες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα δίπολο βίας»

    [01] Βορίδης: «Από την απαξίωση της πολιτικής δεν θα γλιτώσουν κάποιοι»

    « Όλα είναι ένα σπιράλ πτωτικό το οποίο πρέπει να ανακοπεί, όταν αποδεχόμαστε ως θεμιτή έκφραση αγανάκτησης τις μούντζες στο κοινοβούλιο και «να καεί να καεί». Από την απαξίωση της πολιτικής δεν θα γλιτώσουν κάποιοι, δεν θα γλιτώσουν αυτοί που το ασκούν, είναι ένα πακέτο. Ο κόσμος αρχίζει και λέει «αυτοί είναι που ηγούνται; Οι πολιτικοί μας αρχηγοί; Αυτοί είναι οι ταγοί μας;» δήλωσε ο υπ. βουλευτής ΝΔ Μάκης Βορίδης στη ΝΕΤFM. Ο κ. Βορίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, -για την αυτοδικία- ότι όταν υπάρχει είσοδο μέσα στο σπίτι τότε πρέπει να θεωρείται ότι ο κάτοικος του σπιτιού βρίσκεται σε άμυνα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Όλα είναι ένα σπιράλ πτωτικό το οποίο πρέπει να ανακοπεί, όταν αποδεχόμαστε ως θεμιτή έκφραση αγανάκτησης τις μούντζες στο κοινοβούλιο και «να καεί να καεί». Από την απαξίωση της πολιτικής δεν θα γλιτώσουν κάποιοι, δεν θα γλιτώσουν αυτοί που το ασκούν, είναι ένα πακέτο. Ο κόσμος αρχίζει και λέει «αυτοί είναι που ηγούνται; Οι πολιτικοί μας αρχηγοί; Αυτοί είναι οι ταγοί μας;»

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Δεν πρέπει να φτάνουμε στο σημείο σε μια στιγμή κρίσης να δημιουργούμε τέτοιου είδους προϋποθέσεις που να φτάνουμε σε βαθύτατους διχασμούς της ίδιας της κοινωνίας»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Όπως αποδείχθηκε από την 6η Μαΐου αυτή η ρητορική πουλάει»

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Και το πορνό πουλάει. Διάφορα χυδαία πράγματα πουλάνε, αλλά πουλάνε πρόσκαιρα και έχουν μόνιμη επίπτωση και η αναστροφή τους εν συνεχεία είναι εξαιρετικά δύσκολη και αυτή είναι η ευθύνη της ηγεσίας»

    ΓΙΑ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι δυνατόν υπό προϋποθέσεις κάποιες περιπτώσεις αυτοδικίας να αιτιολογούνται;»

    Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: « Ναι, δεν θα πάω στην αυτοδικία, πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο της άμυνας και από την στιγμή που υπάρχει είσοδο στο σπίτι μέσα, τότε πρέπει να θεωρείται ότι ο κάτοικος του σπιτιού βρίσκεται σε άμυνα»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:45

    Είδηση: 14295

    [02] Λιάνα Κανέλλη: «Η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία»

    «Η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, ο φόβος είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ή δια της νομισματικής αλλοίωσης περαιτέρω καταστροφή τμήματος του πλούτου και του συνόλου της εργασίας στην Ελλάδα» τόνισε η υπ. βουλευτής ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στη ΝΕΤFM. Μεταξύ άλλων, η κα. Κανέλλη δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει ψευδαισθήσεις μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν γίνονται θαύματα στην πολιτική και στην κάλπη σε μια νύχτα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι διόρθωση μπορεί να επιδέχεται η Σέγκεν;»

    Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Καμία. Δεν μπορείς να μιλάς για επαναφορά των συνόρων στο επίπεδο του κράτους- έθνους και την ίδια ώρα να ζητάς κεντρικό δημοσιονομικό, οικονομικό και ευρωζωνικό έλεγχο πάνω στις οικονομίες, κάτι θα εξυπηρετεί αυτό στα χωράφια του κεφαλαίου»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να είναι και ένα πρώτο στάδιο πολιτικής απομόνωσης της Ελλάδας;»

    Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Μπορεί και να είναι έτσι δε νομίζω ότι κάποιος μπορεί να απομονωθεί πολιτικά παρά μόνο αν το θέλει ο ίδιος.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση με κάποιους άλλους, είτε η ΝΔ στις 18 Ιουνίου σχηματίσουν κυβέρνηση με κάποιους άλλους, είναι το ίδιο;»

    Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Απολύτως»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Είναι τόσο καθοδηγούμενη η κοινωνία ώστε να μην καταλαβαίνει τον πειστικό λόγο του ΚΚΕ;»

    Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Αν το ΚΚΕ είναι υπόλογο που δεν έκανε το θαύμα του ΣΥΡΙΖΑ σε 3 εβδομάδες το 5% να γίνει 18% και να έχετε την ψευδαίσθηση ότι όλοι αυτοί έγιναν σε μια νύχτα πραγματικοί υλοποιητές, οπαδοί μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας, εμείς τέτοιες ψευδαισθήσεις δεν έχουμε. Δεν γίνονται θαύματα στην πολιτική και στην κάλπη σε μια νύχτα»

    Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ: « Είναι άλλο πράγμα να λες ωραία λόγια και είναι άλλο πράγμα να μην είσαι έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα. Η χώρα βρίσκεται σε ελεγχόμενη χρεοκοπία, ο φόβος είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, ή δια της νομισματικής αλλοίωσης περαιτέρω καταστροφή τμήματος του πλούτου και του συνόλου της εργασίας στην Ελλάδα. Αυτό αντιμετωπίζεται χωρίς τίμημα;»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:44

    Είδηση: 14291

    [03] Μητσοτάκης: «Η πολιτική βία στην κοινωνία δεν θα κλείσει εύκολα»

    « Το θέμα της πολιτικής βίας στην ελληνική κοινωνία δεν θα κλείσει έτσι εύκολα. Σε μια χώρα με δημοκρατική παράδοση είναι απαράδεκτο ένα φασιστικό και νέο ναζιστικό κόμμα να μπει στο κοινοβούλιο, μπήκε λοιπόν η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο» δήλωσε για την Χρυσή Αυγή ο υπ. βουλευτής ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΝΕΤFM. Επίσης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι δεν θα συμμετείχε σε ένα πάνελ το οποίο θα είχε ως σκοπό να ανέβουν οι τόνοι.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν ήσασταν σε ένα τέτοιο πάνελ όπως το χθεσινό, τι θα κάνατε;»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Έχετε σκεφτεί ότι πολλές φορές τα τηλεοπτικά πάνελ στήνονται όχι για να γίνει ουσιαστική συζήτηση, αλλά για να ξεχωρίσει αυτός που φωνάζει περισσότερο;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Η διαφορά είναι ότι δεν φταίνε μόνο αυτοί που στήνουν τα πάνελ, αλλά και αυτοί που συμμετέχουν»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Ναι. άρα η απάντηση που θα σας έδινα είναι ότι δεν θα συμμετείχα ποτέ σε ένα πάνελ, το οποίο θα είχε ως σκοπό απλά για να ανέβουν οι τόνοι. Διότι ξέρετε καλά ότι το όλο τηλεοπτικό προϊόν για πολλά χρόνια χτίστηκε πάνω σε αυτή τη λογική.

    Καλλιεργήσαμε ένα προϊόν μεγάλης έντασης στην τηλεόραση για πολλά χρόνια, μιλάμε για καταστάσεις όπου στα διαλείμματα τα τηλεοπτικά μας ενθάρρυναν κάποιοι τηλεπαρουσιαστές να τσακωνόμαστε για να ανέβουν τα νούμερα, αυτά συνέβαιναν στην τηλεόραση και συμβαίνουν ενδεχομένως ακόμα. Πιστεύω ότι ο κόσμος αυτού του είδους το τηλεοπτικό προϊόν να το απαξιώνει»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Το θέμα της πολιτικής βίας στην ελληνική κοινωνία δεν θα κλείσει έτσι εύκολα. Σε μια χώρα με δημοκρατική παράδοση είναι απαράδεκτο ένα φασιστικό και νέο ναζιστικό κόμμα να μπει στο κοινοβούλιο, μπήκε λοιπόν η Χρυσή Αυγή στο Κοινοβούλιο»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:44

    Είδηση: 14289

    [04] Πανούσης: «Έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει ένα κοινωνικό συμβόλαιο»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ.ΠΑΝΟΥΣΗΣ: « Από τη στιγμή που άρχισε ξαφνικά να δοξολογείται η βία ως τρόπος επίλυσης των προβλημάτων μας, ότι δεν χρειάζεται να συζητάμε πολύ, να έχουμε επιχειρήματα, εφόσον βρούμε έναν τρόπο ως μπαχαλάκηδες, ως τρομοκράτες, ως αστυνόμοι καμιά φορά αν ασκήσουμε βία φέρνουμε το ίδιο αποτέλεσμα, γιατί να ταλαιπωρούμαστε με το να σκεφτόμαστε;

    Φύγαμε από το 2006 διαδηλώσεις, πήγαμε στο 2008 κάηκε η Αθήνα, και φτάσαμε στη Marfin …εδώ έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχει ένα κοινωνικό συμβόλαιο, ότι υπάρχουν κανόνες και όρια, ότι δεν είναι απόλυτη η κοινωνική απειθαρχία και πολιτική ανυπακοή, είναι σαν να ζούμε σε πρωτόγονη κοινωνία, χωρίς κανόνες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:43

    Είδηση: 14287

    [05] Δούρου: «Μήνες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα δίπολο βίας»

    «Εδώ και πολλούς μήνες προσπαθούσαν με το ζόρι και εν πολλοίς το έχουν καταφέρει κιόλας να δημιουργήσουν ένα δίπολο βίας όπου από τη μια μεριά έβαζαν μια ακραία φασιστική οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή και από την άλλη την Αριστερά, ως γραμμή άμυνας και ένδεια επιχειρημάτων» δήλωσε η υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου στη ΝΕΤΦΜ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: « Αυτό που θα παιχτεί τώρα είναι το πρώτο 24ωρο θλίψη και καταγγελία, το δεύτερο 24ωρο μικροκομματική κεφαλαιοποίηση και όλο αυτό το περιβόητο συμβάν εμπλοκή σε επικοινωνιακούς σχεδιασμούς. Εδώ και πολλούς μήνες προσπαθούσαν με το ζόρι και εν πολλοίς το έχουν καταφέρει κιόλας να δημιουργήσουν ένα δίπολο βίας όπου από τη μια μεριά έβαζαν μια ακραία φασιστική οργάνωση όπως η Χρυσή Αυγή και από την άλλη την Αριστερά, ως γραμμή άμυνας και ένδεια επιχειρημάτων. Όταν επιχειρείται ο εκφασισμός της κοινωνίας και όταν πετυχαίνεται, δεν θα διαλέγουν αυτοί τους αντιπάλους μονόπαντα, θα έρθει εναντίον όλων μας»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 17:42

    Είδηση: 14283


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 8 June 2012 - 16:49:31 UTC