Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-06-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπόλαρης: «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δίνει λύση στα προβλήματα της χώρας»
  • [02] Σκουρλέτης: «Διαπραγμάτευση με ακύρωση του μνημονίου»
  • [03] Τασούλας: «Δεν υπάρχει εύκολη λύση»
  • [04] Μαριάς: «Δεν θα πληρώσουμε το παράνομο χρέος»
  • [05] Βρείτε τις φοροοφειλές σας μέσα από το Διαδίκτυο

    [01] Μπόλαρης: «Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δίνει λύση στα προβλήματα της χώρας»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ.ΜΠΟΛΑΡΗΣ: « Στο ΠΑΣΟΚ ξέρουμε ότι η πρόταση που υπάρχει για να αντιμετωπίσει η χώρα τα δυο σοβαρά ζητήματα που έχει είναι σχεδιασμένη και προτείνεται από εμάς. Αυτό μας δίνει σταθερότητα στον πολιτικό λόγο και καθαρό μυαλό για να αντιμετωπίσουμε ένθεν και εκείθεν λόγο υποσχετικό, αλλά αβάσιμο, ο οποίος είναι βέβαια πιο θελκτικός. Μιλάω για ένα σχέδιο το οποίο ξεδιπλώνει ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το οποίο έχει λόγο και στόχευση βραχυπρόθεσμη, όπως είναι τα 6 σημεία, όμως λόγος ο οποίος είναι τεκμηριωμένος όσον αφορά την υλοποίησή του, έχει πρόγραμμα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση της δημόσιας διοίκησης και ξαναξεκίνημα της αγοράς στη λογική του ότι υποστηρίζεται η παραγωγή στη χώρα, παραγωγή προϊόντος και παροχής υπηρεσιών, ποιότητας, εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 17:09

    Είδηση: 13929

    [02] Σκουρλέτης: «Διαπραγμάτευση με ακύρωση του μνημονίου»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: « Δεν διαπραγματεύεται κανείς το μνημόνιο, το μνημόνιο ή το παίρνεις, ή το αφήνεις, γι' αυτό είμαστε κατηγορηματικοί στην ακύρωσή του.

    Λέμε ότι για να πας να διαπραγματευτείς έξω και να τους πεις ότι εδώ υπάρχει ένα σχέδιο το οποίο απέτυχε και αποτυγχάνει και στις άλλες χώρες που εφαρμόζεται και κινδυνεύουμε όλοι μαζί να πάμε στον πάτο, συνολικά όλη η Ευρώπη. Δεν μπορείς λοιπόν αν προηγούμενα δεν έχεις ακυρώσει το σχέδιο να πας επιθετικά και αξιόπιστα να πιέσεις ώστε να διεκδικήσεις άλλους όρους σε σχέση με τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο χρέος...»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: « Θα πρέπει τα φορολογικά έσοδα της Ελλάδας να κινηθούν με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς μέσους όρους. Δεν μπορούμε να έχουμε ως πρότυπο αυτό που θέλει να επιβάλλει το μνημόνιο να φτάσουν οι κάθε είδους δαπάνες στο 33% και στο 35% όσο είναι στις αφρικανικές χώρες...»

    Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: « Η πρόταση είναι πάση δυνάμει διαπραγμάτευση, δημιουργία συσχετισμών, νομίζω ότι ο χρόνος έχει γίνει πολύ πυκνός, δεν έχει πολλά περιθώρια, όχι για την Ελλάδα, συνολικά. Αν αρνηθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα το ελληνικό το οποίο είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκό νομίζω ότι το πρόβλημα θα είναι συνολικά η Ευρώπη...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 17:04

    Είδηση: 13924

    [03] Τασούλας: «Δεν υπάρχει εύκολη λύση»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το κλίμα που έχουμε είναι ότι πρέπει να έχει ψιλοκουραστεί ο κόσμος...»

    Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: « Έχει χοντροκουραστεί, έχει αγχωθεί και είναι εξαιρετικά μπερδεμένος ο κόσμος. Δεν έχουμε φροντίσει να τον ξεμπερδέψουμε, αλλά δεν είναι θέμα μπερδέματος τόσο μέσα στην σκέψη του, όσο στη ζωή του...

    Βλέπει ότι η ζωή του έχει αλλάξει εν πολλοίς προς το πολύ χειρότερο, ιδίως στις χαμηλές και μεσαίες τάξεις έχουν επιδεινωθεί δραματικά τα οικονομικά τους, έχει φοβία ότι αυτό δεν έχει τελειωμό, ακούει υποσχέσεις ότι αυτά είναι μια παρένθεση, θέλει να τιμωρήσει αυτούς που τον έφεραν ως εδώ, είδε ότι αυτό από μόνο του οδήγησε σε αδιέξοδο και πρέπει τώρα να πάρει αποφάσεις... Είναι μια δύσκολη φάση για τη χώρα και θα είναι δύσκολη ό,τι και αν γίνει μετά, δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μια εύκολη λύση...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 17:00

    Είδηση: 13922

    [04] Μαριάς: «Δεν θα πληρώσουμε το παράνομο χρέος»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν δεν πληρώσουμε το χρέος δεν θα παραβούμε κάποια συνθήκη...»

    Ν.ΜΑΡΙΑΣ: « Εμείς δεν θα πληρώσουμε το παράνομο χρέος, αυτό το οποίο έχει συναφθεί σε συμπαιγνία των δανειστών και του ντόπιου πολιτικού συστήματος, υπάρχει ειδική ρήτρα στο διεθνές δίκαιο από το 1898 και θα το αξιοποιήσουμε ως χώρα που τηρεί το δίκαιο, δηλαδή θα αξιοποιήσουμε αυτή τη ρήτρα και δεν θα πληρώσουμε το παράνομο χρέος...

    Εμείς θα στηριχθούμε στο νόμο, δεν το παίζουμε τσαμπουκά, ή Μπαταχτζήδες να μην πληρώσουμε, θα πληρώσουμε αυτά που πρέπει, αφού με διεθνή λογιστικό έλεγχο προσδιορίσουμε ποιο είναι το χρέος. Δεν θα πληρώνουμε κάτι που δεν χρωστάμε...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αν μας κόψουν την χρηματοδότηση, θα αναγκαστούμε να φύγουμε από την ευρωζώνη...»

    Ν.ΜΑΡΙΑΣ: « Καλύτερα να μας κόψουν την χρηματοδότηση γιατί δεν πρόκειται να πληρώσουμε τόκους και χρεολύσια. Δεν θέλει η Ελλάδα δανεικά, γιατί πληρώνει τα παλιά δανεικά τα οποία είναι παράνομα και δεν θα τα πληρώσουμε. Ζούμε με την οικονομία μας, την αναπτύσσουμε και αξιοποιούμε το ευρώ, το οποίο έχουμε πληρώσει με αίμα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 17:02

    Είδηση: 13920

    [05] Βρείτε τις φοροοφειλές σας μέσα από το Διαδίκτυο

    Μια νέα εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να «βλέπουν» από το διαδίκτυο τις βεβαιωμένες στις εφορίες οφειλές τους, με εξαίρεση τα χρέη προς τα τελωνεία, θέτει σε εφαρμογή η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της συνολικής δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες. Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναρτήθηκε την 31/5/2012 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες β†’ Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου β†’ Ειδοποιήσεις »καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες β†’ Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου β†’ Ειδοποιήσεις». Στη νέα αυτή εφαρμογή οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχουν λάβει από την Γ.Γ.Π.Σ., να «βλέπουν» μόνο τις ατομικές οφειλές τους (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οφειλές από εταιρείες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ή οφειλές λόγω συνυποχρέωσης), ενώ στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή Είσπραξης/Εκτέλεσης καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής. Συγκεκριμένα στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής): -Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία. -Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας. -Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής. Παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσής τους και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν έχει ατομικά χρέη, εμφανίζεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο». Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο φορολογούμενο καθώς τον ενημερώνει άμεσα για τυχόν οφειλές του, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στη Δ.Ο.Υ. Επίσης, συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες και αυξάνει το επίπεδο συμμόρφωσής τους προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιουνίου 2012 12:54

    Είδηση: 13916


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 5 June 2012 - 16:49:31 UTC