Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Γεννηματά: Εάν καταγγείλουμε τη σύμβαση, η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρώ
  • [02] Κατσέλη: Δεν θα συμμετάσχω σε κανένα ψηφοδέλτιο
  • [03] Υπέρ μίας κυβέρνησης προοδευτικής της κεντροαριστεράς ο Φ. Κουβέλης
  • [04] Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    [01] Φ. Γεννηματά: Εάν καταγγείλουμε τη σύμβαση, η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρώ

    Για μια πιο σταθερή βάση, επειδή δεν έχουμε πια να διεκδικήσουμε ούτε το δάνειο, ούτε τη μείωση του χρέους, μίλησε στη ΝΕΤ FM η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Γι' αυτό εμείς δεν είπαμε ποτέ τη λέξη ''επαναδιαπραγμάτευση''. Επαναδιαπραγμάτευση, σημαίνει ότι ξαναβάζουμε όλα τα θέματα στο τραπέζι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εκτίμησε ότι για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την αναθεώρηση πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην υπόλοιπη Ευρώπη και υποστήριξε ότι ο μοναδικός σύμμαχος στη χώρα μας είναι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, άρα, σύμφωνα με την ίδια, οι Γάλλοι και ο Ολάντ. Ερωτηθείσα αν και τα ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς αποτελούν συμμάχους για τη χώρα, επισήμανε ότι σύμμαχοι είναι όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δουλεύουν με σεβασμό και υπευθυνότητα σε αυτή την πορεία. Υπογράμμισε, δε, τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, αν καταγγείλουμε μονομερώς τη σύμβαση, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Εκτός από την ύφεση, πίσω από όλους τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν ελληνικές οικογένειες που έχουν αγγίξει τα όρια της αντοχής τους, που δε μπορούν άλλο. Και δε μπορούν και το έστειλαν αυτό το μήνυμα, το φώναξαν με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Έχουμε μια βάση πιο σταθερή πια. Δεν έχουμε να διεκδικήσουμε το δάνειο, έχει συμφωνηθεί και έχουμε πάρει μεγάλο μέρος του. Δεν έχουμε να διεκδικήσουμε τη μείωση του χρέους, έχει υλοποιηθεί, έχει επιτευχθεί. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μένουν τα θέματα που βάζουμε. Και γι' αυτό εμείς δεν είπαμε ποτέ τη λέξη ''επαναδιαπραγμάτευση''. Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει ότι ξαναβάζουμε όλα τα θέματα στο τραπέζι».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Το δεύτερο στο οποίο μπορούμε να πατήσουμε σήμερα και να διεκδικήσουμε την αναθεώρηση είναι η αλλαγή των συσχετισμών στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η εκλογή του Ολάντ έγινε ακριβώς την ημέρα που έγιναν στην Ελλάδα οι εθνικές εκλογές. Και φαίνεται πως με την ενίσχυση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών έχουμε τη δυνατότητα να παλέψουμε την αλλαγή της κατεύθυνσης από τη μονόπλευρη λιτότητα της Μέρκελ, του Σαρκοζί και του κυρίου Σαμαρά, γιατί είναι η ίδια ευρωομάδα ακριβώς. Όλα κατακτούνται. Η Ελλάδα κατέκτησε με το σπαθί της, με κόπους, με διεκδίκηση και δουλειά το ότι είμαστε σήμερα σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον. Γι' αυτό δεν πρέπει αν βάζουμε απέναντι τους μοναδικούς που μπορούν να σταθούν σύμμαχοι στη χώρα μας. Ο μοναδικός σύμμαχος στη χώρα μας είναι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, και άρα οι Γάλλοι και ο Ολάντ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δεν είναι και τα κόμματα της Αριστεράς σύμμαχοι; Τα ευρωπαϊκά κόμματα της Αριστεράς».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια είναι όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δουλεύουν με σεβασμό σε αυτή την πορεία και με υπευθυνότητα. Όσοι παίζουν στα ζάρια το μέλλον της χώρας και για μικροκομματικούς και προεκλογικούς λόγους δημιουργούν προβλήματα, επιτίθενται σε μοναδικούς συμμάχους που έχουμε σήμερα και θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία, μιλώντας για μονομερή καταγγελία, δε μπορεί να είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια. Εάν καταγγείλουμε τη σύμβαση, όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, μονομερώς, η χώρα μας θα βρεθεί εκτός ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 17:17

    Είδηση: 12781

    [02] Κατσέλη: Δεν θα συμμετάσχω σε κανένα ψηφοδέλτιο

    Η «Κοινωνική Συμφωνία» θα στηρίξει τις ασύνταχτες κοινωνικές ομάδες στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ξεκαθάρισε η πρόεδρος του κόμματος Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, επισημαίνοντας ότι δεν θα συμμετέχει σε κανένα ψηφοδέλτιο, γιατί θέλει να βγει να μιλήσει ανοιχτά στους πολίτες για το τι ακριβώς γίνεται. «Η κα Μπακογιάννη προτίμησε τη Βουλή εμείς την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, ασκώντας έμμεσα κριτική στην κίνηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Η κα Κατσέλη τόνισε ότι το ερώτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ευρώ ή δραχμή, το οποίο είναι ψευδεπίγραφο, αλλά το ποια κυβέρνηση θέλουμε να έχουμε.

    Ερωτηθείσα ποιο κόμμα θα στηρίξει η κα Κατσέλη επισήμανε ότι με τις συγκυρίες που υπάρχουν, «έχει δημιουργηθεί ένα νέο δίπολο: από τη μία είναι οι καθεστωτικές δυνάμεις (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) και από την άλλη ασύνταχτες κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θέλουν τον μπαμπά τους να τους πει τι να κάνουν. Εμείς ως Κοινωνική Συμφωνία θα στηρίξουμε τις ασύνταχτες κοινωνικές δυνάμεις, όπως είναι οι δυνάμεις που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, όσοι πήγαν στη ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι. Εμείς δεν θα κατεβούμε αυτόνομα», είπε.

    Βασικές προϋποθέσεις για το κόμμα της, όπως είπε η κα Κατσέλη, είναι να υπάρξει μια ελάχιστη προγραμματική συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων και να προωθηθεί μια ατζέντα για πέντε- δέκα μεγάλες τομές τις οποίες θα διαπραγματευτούμε στην Ευρώπη ώστε να προχωρήσει σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο η χώρα. Να συνεχίσει να έχει η «Κοινωνική Συμφωνία» την αυτονομία του πολιτικού της λόγου, και στην περίπτωση που δεν πάρει την αυτοδυναμία κανένας πόλος, να σχηματιστεί μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού με την ανοχή άλλων κομμάτων να προχωρήσει στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 15:34

    Είδηση: 12759

    [03] Υπέρ μίας κυβέρνησης προοδευτικής της κεντροαριστεράς ο Φ. Κουβέλης

    Αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, έχει μία διακύμανση ξεκίνησε από τη μονομερή καταγγελία για να πάει στην τριετή παύση πληρωμών μετά πήγε στην τριετή αναστολή πληρωμών για να φθάσει στο τέλος στη συνολική επανεξέταση.

    Αναφερόμενος στο διάστημα που είχε στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας τη διερευνητική, είπε ότι ήταν ευκαιρία για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης αριστεράς που έπρεπε να είχε αδράξει.

    Όταν η διερευνητική ήταν στα χέρια του κ. Τσίπρα του είπα προχώρα θα κάνουμε προγραμματική συμφωνία δίνω τη στήριξη μου.

    Ειδικότερα για την προγραμματική συμφωνία η οποία θα γινόταν στη βάση μίας πολιτικής που θα υπηρετούσε σταθερά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και θα οδηγούσε σε σταδιακή διαπραγμάτευση για απαγκίστρωση από το μνημόνιο, ανέφερε ότι αν υπήρχε παρασπονδία από το κείμενο αυτό, το επόμενο βήμα θα ήταν να εμφανισθείς μπροστά στο λαό και να πεις ότι η συμφωνία παραβιάσθηκε.

    Τι μπορούμε να διεκδικήσουμε ως χώρα

    Όσον αφορά στα ζητήματα μπορεί η χώρα να θέσει στην Ευρώπη, ανέφερε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε την χρονική επιμήκυνση, το πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά και να ζητήσουμε την άρση της νομοθεσίας που κατέστρεψε τους κατώτατους μισθούς και παρέσυρε το σύνολο των αμοιβών προς τα κάτω

    Ερωτηθείς για το τι θα αλλάξει μετά τις εκλογές σημείωσε με νόημα ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα προκύψουν είναι εξαιρετικά σημαντικό και κρίσιμο στοιχείο.

    Δεν θα χει αντοχή το μέτωπο της κεντροδεξιάς

    Ερωτηθείς για το μέτωπο της κεντροδεξιάς εκτίμησε ότι το μέτωπο που συγκροτεί η ΝΔ δεν έχει αντοχή γιατί γίνεται με όρους πολιτικής συρραφής και όχι πολιτικής σύμπτωσης.

    Ερωτηθείς για την πολιτική των συνεργασιών της ΔΗΜΑΡ και ειδικότερα για τη συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκα Κατσέλη ήταν απόλυτα ξεκάθαρος.

    Με τους οικολόγους πράσινους βεβαίως μπροούμε να συνεργαστούμε, είναι όμως δική τους επιλογή να θέλουν να υπερασπιστούν την αυτόνομη παρουσία τους

    Για την περίπτωση όμως της Κοινωνικής Συμφωνίας, είπε ότι

    « έχουμε αρκετά μεγάλες διαφορές και οι διαφορές δεν μας επιτρέπουν να έχουμε την οποιαδήποτε συνεργασία»

    Δεν φθάνει να κάνεις συνεργασίες για να δίνεις ένα αθροισμα χωρίς συνοχή και προγραμμαιτκή συμφωνία πρόσθεσε.

    Ήταν πολιτική επιλογή η προσφυγή Παπανδρέου στο ΔΝΤ

    Ο Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε και στην προσφυγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στο ΔΝΤ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να την είχε αποφύγει.

    Το έκανε γιατί το επέλεξε όχι γιατί αναγκάστηκε ανέφερε

    Επρόκειτο, συμπλήρωσε, για μία απαράδεκτη πολιτική επιλογή ένα εξαιρετικά μεγάλο λάθος, με συνέπειες που μετρώνται αυτήν την ώρα , 30% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

    Μεταρρυθμίσεις με προοδευτική κατεύθυνση

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα μας τόνισε ότι θα πρέπει να έχουν προοδευτική κατεύθυνση.

    Δεν είναι προοδευτική κατεύθυνση η μεταρρύθμιση όπου με έναν οριζόντιο τρόπο περικόπτεις μισθούς και συντάξεις

    Είδατε καμία επένδυση στην Ελλάδα, με αυτήν την περικοπή των μισθών;

    Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν θα πρέπει να επιβαρυνθεί αυτήν την ώρα η επιχειρηματικότητα και υποστήριξε την ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης με κανόνες και διαφάνεια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 16:02

    Είδηση: 12752

    [04] Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, αλλά και οι επικείμενες εκλογές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ με την Έλλη Στάη και τον Νίκο Φελέκη.

    Αναφερόμενος στην προσχώρηση της Ντόρας Μπακογιάννη, του Θανάση Πλεύρη και του Γιώργου Ανατολάκη στη ΝΔ, σημείωσε ότι η φιλελεύθερη παράταξη διευρύνει τα όρια της και εξέφρασε ότι αυτό το άνοιγμα να έχει θετικό αντίκτυπο και στην κοινωνία. Τόνισε ότι η ΝΔ είναι μια ανοιχτή παράταξη που μπορεί να δεχτεί όλους όσοι συμφωνούν ή συγκλίνουν με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και υπογράμμισε ότι μετά τις νέες προσχωρήσεις η παράταξη δυναμώνει σημαντικά.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για ψήφο ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον όμως δείξει το φιλοευρωπαϊκό πρόσωπο που έδειξε στην Γαλλία και στην Ελλάδα. Τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας διαφοροποιείτε από τις αρχικές του θέσεις, τονίζοντας ότι τελευταία έχει μετακινηθεί από την αρχική του θέση για καταγγελία του μνημονίου στην επαναδιαπραγμάτευση.

    Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου, καθώς, ευρωπαϊκά έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ότι οι πολιτικές του μνημονίου έχουν αποτύχει, ενώ όπως είπε το δίλλημα ευρώ ή δραχμή πρέπει να βγει από την προεκλογική συζήτηση, γιατί είναι ένα θέμα που προωθείτε έξω από την Ελλάδα και τους κερδοσκόπους.

    Τέλος τάχθηκε υπέρ των τηλεμαχιών μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι οι πολίτες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, περιμένουν το δημόσιο διάλογο για να ακούσουν τα επιχειρήματα και τις θέσεις των κομμάτων.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαΐου 2012 17:44

    Είδηση: 12735


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 May 2012 - 16:49:28 UTC