Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαρήγα: Μόνη ευκαιρία για το λαό, το δυνάμωμα του ΚΚΕ
  • [02] Ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον Πάνο Καμμένο
  • [03] Κουβέλης: Κάποιοι είχαν επιλέξει την προσφυγή στις κάλπες
  • [04] Βενιζέλος: Επικράτησε το ψυχρό προσωπικό και κομματικό συμφέρον
  • [05] Καρβούνης-Μίχαλος-Πετρόπουλος για ταμειακά διαθέσιμα και μετενέργεια

    [01] Α. Παπαρήγα: Μόνη ευκαιρία για το λαό, το δυνάμωμα του ΚΚΕ

    Στο θέμα των πολιτικών εξελίξεων, που οδηγούν σε νέες εκλογές, αναφέρθηκε με δήλωσή της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η κάλπη ήταν προαποφασισμένη, όπως έδειξε η υποκρισία των διερευνητικών εντολών. Μπροστά στον ελληνικό λαό τώρα στέκεται ένα καινούργιο δίλημμα, δηλαδή ένα παλιό δίλημμα με νέα μορφή: "κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά", που μπορεί να το διαμορφώσουν "δεξιά κυβέρνηση ή αριστερή κυβέρνηση". Οι μεν κινδυνολογούν κυριολεκτικά και εκβιάζουν, οι άλλοι εφησυχάζουν και αφοπλίζουν το λαό. Σπέρνουν όλοι στο λαό χάρτινες προσδοκίες κι αυτές θα μετατραπούν σίγουρα σε ένα μεγάλο ποτάμι λαϊκής οργής και απογοήτευσης. Δεν φέρνουν αλλαγή πολιτικής και τα δύο σκέλη του διλήμματος. Μπορεί να έχουμε και αλλαγή χορωδίας, το τραγούδι όμως θα είναι στον ίδιο σκοπό και με τα ίδια λόγια: Ο "ευρωμονόδρομος", οι φοβερές δεσμεύσεις από τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και επίσης οι καταλυτικές δεσμεύσεις από τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί. Να είναι όμως ταυτόχρονα ο λαός πολύ δυνατός, πολύ μαχητικός στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στην ύπαιθρο. Το ΚΚΕ θα πρωταγωνιστήσει στη λαϊκή διακυβέρνηση, που ο λαός θα κατακτήσει, που ο λαός θα αναδείξει, τη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: www.ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 19:20

    Είδηση: 12140

    [02] Ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από τον Πάνο Καμμένο

    Το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε ως υπεύθυνους για το ναυάγιο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά επιδίωξε τις νέες εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός.

    Σε δήλωσή του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Καμμένος είπε ότι έκανε μια ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, καταθέτοντας τις επτά προτάσεις του, επί των οποίων ζήτησε την στήριξη των υπολοίπων κομμάτων, ενώ πρότεινε επίσης να συζητηθούν και τα εθνικά θέματα, με πρώτο αυτό της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στην οποία θα συζητηθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ, ενώ ζήτησε να υπάρξει και πάγωμα των μέτρων που πρέπει να ληφθούν τον Ιούνιο προκειμένου, όπως είπε, να πάρει ανάσα ο λαός που δέχεται όπως είπε επίθεση εκβιασμού από τους δανειστές του.

    Ο κ. Καμμένος επέρριψε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν ανταποκρίθηκαν, ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφώνησε στα περισσότερα σημεία που πρότεινε εκτός της διαγραφής του χρέους και της καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, ενώ είπε ότι υπήρξαν σημεία με τα οποία θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι κ.κ. Τσίπρας και Κουβέλης.

    «Καταθέσαμε έναν οδικό χάρτη για το πως θα μπορέσει να γίνει εφικτό το σχέδιό μας και ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης, αφού για να καταγγείλουμε την δανειακή σύμβαση χρειάζονται 180 βουλευτές. Τα δυο κόμματα μπλόκαραν τις προτάσεις μας. Υπηρετούν τα συμφέροντα του Μνημονίου και όχι του λαού», είπε ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι το κόμμα του κατέθεσε ξεκάθαρες προτάσεις και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα, λέγοντας πάντα την αλήθεια.

    «Δυστυχώς πάμε σε προεκλογική περίοδο και ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να ζει με τις απειλές της κ. Μέρκελ και των τραπεζιτών, και αν θέλει να συνεχίσουν ο κ. Φούχτε και ο κ. Ράιχενμπαχ να είναι κυβερνήτες του τόπου μας, ή θέλει μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά θα προχωρήσει στο αύριο, για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν θα αλλάξει απόψεις, κάτω από καμία πίεση.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 17:40

    Είδηση: 12122

    [03] Κουβέλης: Κάποιοι είχαν επιλέξει την προσφυγή στις κάλπες

    Πολιτική πρόταση δεσμευτικού χαρακτήρα που αφορούσε την οικονομία, τις πολιτικές διεργασίες αλλά και τη συμμέτοχη των κόμματων σε μια οικουμενική κυβέρνηση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολίτικων αρχηγών, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή.

    Πρότεινα, είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να υπάρχει ρητή δέσμευση για την άμεση έναρξη αποδέσμευσης από το Μνημόνιο και προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να προωθηθούν μέτρα για την άρση των νόμων για τη μείωση των μισθών, τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, τη δέσμευση για την ανάπτυξη, την αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

    Δυστυχώς, είπε ο κ. Κουβέλης, δεν επήλθε συμφωνία στην πρότασή του που προέβλεπε, όπως εξήγησε, τη συμμετοχή στην κυβέρνηση τόσο της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειδικότερα για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούσαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι στόχος του ήταν να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας και όχι το κομματικό συμφέρον και κάλεσε τον ελληνικό λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

    Η Δημοκρατική Αριστερά έκανε ότι ήταν δυνατό προκειμένου να μην γίνουν νέες εκλογές και να υπηρετηθεί το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης και πρόσθεσε ότι από την αρχή, κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν επιλέξει την προσφυγή σε νέες εκλογές για να υπηρετήσουν το κομματικό τους συμφέρον.

    Η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

    «Η χώρα οδεύει προς εκλογές. Η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν απέφερε καρπούς, δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για να υπάρξει μία λύση έτσι ώστε να αποφύγει η χώρα την προσφυγή σε νέες εκλογές.

    Κατέθεσα για άλλη μια φορά την πρόταση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε, εάν ήθελαν να συγκροτηθεί, να στηρίζεται σε συγκεκριμένη προγραμματική συμφωνία, με φερέγγυα πρόσωπα και τη συμμετοχή εκείνων των δυνάμεων που υπηρετούν την πολιτική της παραμονής της χωράς στην Ευρωζώνη και την αποδέσμευση από τις ρυθμίσεις του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

    Επέμενα ότι μία τέτοια κυβέρνηση θα έπρεπε να εξασφαλίζει τη συμμετοχή και τη συγκρότησή της με φερέγγυα πολιτικά πρόσωπα, έτσι ώστε η προγραμματική συμφωνία να μπορούσε να εφαρμοστεί και να μετατρέπεται σε ένα χρήσιμο και ωφέλιμο αποτέλεσμα για τη χώρα και την κοινωνία. Πρότεινα ότι στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας θα έπρεπε να υπάρξει ειδική ρητή δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων που θα συμμετείχαν σε μια τέτοια κυβέρνηση για την άμεση έναρξη συστηματικής και επίπονης, όσο και επίμονης, διαπραγμάτευσης για την αποδέσμευση από τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο.

    Με πρώτες άμεσες ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν και οι οποίες σχετίζονται με την άρση της νομοθεσίας, η οποία επέβαλλε τη μείωση κατώτερων μισθών και παρέσυρε προς τα κάτω το σύνολο των αμοιβών. Αυτή η προγραμματική συμφωνία θα μπορούσε να έχει συγκεκριμένη δέσμευση για τη διεκδίκηση της χρονικής επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

    Θα μπορούσε, επίσης, να έχει συγκεκριμένη δέσμευση για να υπάρξει το αναπτυξιακό πακέτο, όπως επίσης ρύθμιση για την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων, με το δεδομένο ότι ήδη είναι παρούσα η κατάργηση της μετενέργειας με άμεσο αποτέλεσμα τη δραματική περικοπή των αποδοχών των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

    Στο πλαίσιο και πάλι αυτής της προγραμματικής συμφωνίας, πρότεινα να υπάρξει συγκεκριμένη δέσμευση, έτσι ώστε να επέλθουν ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Αλλαγές που θα υπηρετούν τη διαφάνειά του και θα σπάζουν το προστατευτικό κέλυφος της ατιμωρησίας.

    Δυστυχώς, δεν επήλθε συμφωνία και έτσι η πρότασή μας για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης δεν έγινε δεκτή.

    Υποστήριξα, ταυτόχρονα, ότι στο πλαίσιο της οικουμενικής κυβέρνησης έπρεπε να μετέχουν όλες εκείνες οι δυνάμεις που αναφέρονται τόσο στην αποδέσμευση από το μνημόνιο, όσο και στην παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Τόνισα, ότι σε μια τέτοια οικουμενική κυβέρνηση αναγκαίο ήταν να υπάρχει και η Νέα Δημοκρατία και το δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ, πολύ δε περισσότερο όταν η συγκεκριμένη γραπτή προγραμματική συμφωνία θα δέσμευε τους πάντες για την εφαρμογή εκείνων που θα είχαν συμφωνηθεί.

    Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε δεκτή και πρέπει να σας πω ότι τη συμμετοχή του δευτέρου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άλλωστε και όρος και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

    Δεν τέθηκε καν στο τραπέζι της συζητήσεως το ενδεχόμενο κυβέρνησης από προσωπικότητες και τεχνοκράτες, πρόταση άλλωστε που από χθες το βράδυ είχα απορρίψει.

    Απευθυνόμενος στους Έλληνες και στις Ελληνίδες θέλω να πω με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα ότι η Δημοκρατική Αριστερά έκανε ότι ήταν δυνατόν, έκανα ότι μπορούσα και μάλιστα με το ποσοστό του 6,11% του ελληνικού λαού που μας τίμησε με την ψήφο του, προκειμένου να μην υπάρξει προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές.

    Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και η κάθε πολιτική δύναμη ας αναλάβει τις δικές της ευθύνες, που δεν υπηρέτησε αυτή τη συγκεκριμένη πρόταση που έκανα για τη συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης και μάλιστα με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, δεσμευτικού χαρακτήρα για τις δυνάμεις που θα συγκροτούσαν οικουμενική κυβέρνηση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα προβλήματα τα οποία στην κυριολεξία έχουν τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία.

    Θα μπορούσε, αν είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση, να αντιμετωπιστούν καταστάσεις, οι οποίες με ένα δυναστικό τρόπο είναι πάνω από την χώρα, την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

    Έπραξα ότι ήταν δυνατόν, εξάντλησα κάθε περιθώριο, ξεπεράσαμε κάθε δυνατότητα. Δυστυχώς, η πρότασή μας απερρίφθη διότι φαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν την πολιτική τους επιλογή να προσφύγει η χώρα σε νέες εκλογές με τη στενή, με την μικροκομματική επιλογή, να υπηρετηθεί το κομματικό συμφέρον.

    Το κομματικό συμφέρον για μας ουδέποτε κυριάρχησε ως κριτήριο. Εκείνο που κυριάρχησε αποφασιστικά, ως μόνο κριτήριο, ήταν να υπηρετήσουμε τη χώρα και την κοινωνία και είπαμε, εμείς δεν θέλουμε τίποτα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και η Δημοκρατική Αριστερά δεν έχουν καμία άλλη επιδίωξη παρά μόνο την ικανοποίηση να υπηρετήσουν το συμφέρον, το δημόσιο συμφέρον.

    Δεν κατέστη δυνατό. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν στα χέρια τους τα συμπεράσματα, έχουν τη δική τους αξιολόγηση και είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα κρίνουν για το πώς συμπεριφέρθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Β. Παπαδημητρίου,

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 18:04

    Είδηση: 12121

    [04] Βενιζέλος: Επικράτησε το ψυχρό προσωπικό και κομματικό συμφέρον

    Η χώρα βαδίζει σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε όσους, όπως είπε, έθεσαν και μάλιστα «εν ψυχρώ» το προσωπικό και κομματικό τους συμφέρον, υπεράνω του εθνικού συμφέροντος, παρερμηνεύοντας την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που ήθελε κυβέρνηση συνεργασίας και κοινή προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων.

    Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για «αλαζονεία», «μικροκομματισμό», και «τυχοδιωκτισμό» κάποιων εκ των πολιτικών αρχηγών και ζήτησε από όλους τους Έλληνες να διαβάσουν τα πρακτικά της σύσκεψης, προκειμένου να αντιληφθεί ποια ήταν η συμπεριφορά του καθενός.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες για το ναυάγιο όλων των προσπαθειών κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ανέφερε ότι υπήρξε νέα πρόταση από τον κ. Καμμένο να αναλάβουν εκείνος και το κόμμα του τον σχηματισμό κυβέρνηση, που δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, δεν ήταν αυτή η εντολή του ελληνικού λαού.

    Αναγνωρίζοντας ότι το κόμμα του θα προσέλθει στις εκλογές, ξεκινώντας από δυσμενή βάση, ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι η πατρίδα μπορεί να σωθεί, αν το θέλουν οι πολίτες, ευχόμενος αυτή τη φορά «η επιλογή τους να είναι πιο ώριμη».

    Δεν έπρεπε να φθάσουμε ως εδώ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε, με εμφανή ανησυχία, ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα και «προς Θεού όχι χειρότερα».

    Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

    «Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές. Οδεύει ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ, υπεράνω του εθνικού συμφέροντος, το στιγμιαίο κομματικό τους συμφέρον.

    Είμαι βέβαιος ότι όσοι το έπραξαν αυτό παρερμηνεύουν την επιθυμία και την εντολή του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός στις 6 Μαΐου μας είπε ότι δεν θέλει ξανά εκλογές, ότι θέλει κυβέρνηση συνεργασίας, ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, ότι θέλει να κάνουμε, όλοι μαζί, τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ελλήνων, να ανοίξουμε παράθυρο ελπίδας, να δώσουμε ξανά αισιοδοξία, εθνικό σχέδιο για το μέλλον.

    Το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Έχασε ένα τεράστιο μέρος της εκλογικής και κοινοβουλευτικής του δύναμης. Άρα, μπορούσε και μπορεί να επηρεάσει τα πράγματα πολύ λιγότερο απ' ό,τι μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

    Παραταύτα, από την πρώτη στιγμή, από το βράδυ των εκλογών, τηρήσαμε μια απόλυτα υπεύθυνη στάση. Ζητήσαμε ευθύς εξαρχής την κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, μνημονιακών και αντιμνημονιακών, προκειμένου να κάνουμε μια κοινή εθνική προσπάθεια, να βελτιώσουμε τις συνθήκες, να εξαντλήσουμε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, να αξιοποιήσουμε τους νέους συσχετισμούς επειδή καταφέραμε να φέρουμε τη χώρα ως εδώ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν έγινε δεκτό.

    Προτείναμε στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει με την ΔΗΜΑΡ κυβέρνηση της Αριστεράς με την δική μας στήριξη, για να δοκιμαστούν στην πράξη προεκλογικές επαγγελίες. Υιοθετήσαμε την πρόταση του κ. Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση διετούς διάρκειας με τη συμμετοχή τουλάχιστον του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπήρχε μια ελάχιστη βάση συνεννόησης ανεξαρτήτως των λεκτικών διαφορών μεταξύ των κομμάτων. Και αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της επιμονής του κ. Κουβέλη πως χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε οι υπόλοιποι.

    Σήμερα, ακούσαμε να διατυπώνεται από τον κ. Καμμένο η πρόταση πως μπορούμε να στηρίξουμε με ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, δηλαδή να καταγγείλει την δανειακή σύμβαση και να κάνει όλα όσα αυτός νομίζει. Δεν μπορέσαμε να την κάνουμε δεκτή , δεν νομίζω ότι ήταν αυτή η εντολή του ελληνικού λαού, να σχηματιστεί μια παρόμοια κυβέρνηση.

    Κάναμε μεγάλη προσπάθεια σήμερα να πείσουμε και το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, στο μέτρο που εξαρτούσε την στάση της από την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία που θα ανακουφίσει το έθνος και θα δώσει ελπίδα στους Έλληνες. Δεν το πετύχαμε.

    Είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να διαβάσει τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης των αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στα πρακτικά αυτά θα δει, αποτυπωμένες με ανάγλυφο τρόπο, τις στρατηγικές των κομμάτων., τις σκοπιμότητες. Θα δει ότι, δυστυχώς, επικράτησε αλαζονεία, μικροκομματισμός, τυχοδιωκτισμός. Θα δει ότι είναι πολλοί, δυστυχώς, αυτοί που ειδικεύονται στο εμπόριο ψευδαισθήσεων και οι οποίοι έχουν παρεξηγήσει την ψήφο της 6ης Μαΐου.

    Η Πατρίδα μπορεί να βρει τον δρόμο της. Θα αγωνιστούμε για να βρει τον δρόμο της. Θα αγωνιστούμε από μια βάση η οποία είναι δυσμενής για το ΠΑΣΟΚ. Αλλά η Πατρίδα μπορεί να σωθεί αν το θελήσουν οι Έλληνες πολίτες. Οι Έλληνες πολίτες που θα σταθμίσουν κόμματα, πρόσωπα, στάσεις, επαγγελίες. Θα δουν τι είναι αληθινό και τι είναι ψευδεπίγραφο και θα κάνουν μια πιο ώριμη, μια ιστορικά σταθμισμένη επιλογή στις επόμενες εκλογές.

    Δεν έπρεπε να πάμε εδώ, πηγαίνουμε αναγκαστικά. Ας πάμε ενωμένοι, με τον καλύτερο τρόπο, ας προστατέψουμε τις κατακτήσεις των Ελλήνων.

    Ας πάμε προς το καλύτερο και, για το όνομα του Θεού, ας μην πάμε προς το χειρότερο».

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 17:24

    Είδηση: 12120

    [05] Καρβούνης-Μίχαλος-Πετρόπουλος για ταμειακά διαθέσιμα και μετενέργεια

    Για τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας αλλά και το θέμα της μετενέργειας στις συμβάσεις εργασίας μίλησαν στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ο Σταύρος Καρβούνης, ειδικός σύμβουλος στο γενικό Λογιστήριο του κράτους, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος ΕΒΕΑ και ο Τάσος Πετρόπουλος, δικηγόρος-εργατολόγος.

    Ο κ. Καρβούνης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι δεν υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, λέγοντας ότι θα υπάρχουν χρήματα μέχρι το τέλος Ιουνίου, και αν οι πολίτες συνεχίζουν να πληρώνουν τους φόρους τους τότε θα έχουμε και για τους επόμενους μήνες. Τόνισε ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων, αδυναμία της χώρας να ανταποκριθεί σε επιταγές που τρέχουν πριν από το μνημόνιο και σημείωσε ότι τα χρήματα που δανειζόμαστε είναι για να καλύψουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις, τη ρευστότητα της αγοράς και το έλλειμμα της χώρας. Ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να βγούμε από το ευρώ, ούτε να γίνει καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Επίσης, δήλωσε με έμφαση ότι τα πράγματα δεν είναι τραγικά, όπως τα παρουσιάζουν. Ο κ. Καρβούνης ανέφερε ότι η μετενέργεια των εργασιακών συμβάσεων ήταν προϋπόθεση της τρόικας.

    Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η αγορά είναι στραγγαλισμένη λόγω έλλειψης ρευστότητας και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να ενεργοποιηθούν τα 18 δισ. ευρώ από την Ε.Ε για το τραπεζικό σύστημα, αλλιώς θα έχουμε αλυσιδωτές αρνητικές εξελίξεις. Συμφώνησε με τον κ. Καρβούνη, ότι δεν υπάρχει νομοθετική διαδικασία με την οποία θα μπορούσαμε να εξαιρεθεί η χώρα από την ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη θέση.

    Για το θέμα της μετενέργειας ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «είναι η ρεβάνς και ο ξενιστής στο σώμα της δημοκρατίας και της οικονομίας που μεταλλάσει εντελώς τους κανόνες. Οδηγούνται σε κατάρρευση οι θεσμοί ακόμη και ο ΣΕΒ θα γίνει κλαμπ, για άλλα θέματα για σεμινάρια για άλλους σκοπούς». Το θέμα της μετενέργειας μεταλλάσει την κοινωνία, καταστρέφει τις επιχειρήσεις, δεν βοηθάει την οικονομία, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαΐου 2012 12:58

    Είδηση: 12086


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 May 2012 - 16:49:32 UTC