Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά
  • [02] Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    [01] Με μια ματιά

    -Συνελήφθησαν στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης τρεις γυναίκες, οι οποίες με το πρόσχημα πώλησης εκκλησιαστικών ειδών, μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένης και της αφαίρεσαν χρυσαφικά. Οι συλληφθείσες με την ίδια μέθοδο είχαν εξαπατήσει και ληστέψει και άλλη ηλικιωμένη.

    -Τρεις αλλοδαποί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Βούλας μετά από επίθεση που δέχτηκαν χθες βράδυ, από αγνώστους, στην Καλλιθέα. Νωρίτερα, ένας νεαρός δέχτηκε επίθεση στα Εξάρχεια και μεταφέρθηκε από άνδρες των ΜΑΤ, στον Ερυθρό Σταυρό.

    -Κηδεύεται στις 4 το απόγευμα από το Α' Νεκροταφείο ο δημοφιλής ηθοποιός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καρράς.

    -Τέλος στις παρελκυστικές τακτικές εκ μέρους των οφειλετών που επιδιώκουν να καθυστερήσουν την καταβολή φόρων, θέτει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία με απόφασή της θεωρεί αναγκαία προϋπόθεση την προκαταβολή του 50% του οφειλομένου ποσού, προκειμένου να γίνει δεκτή η σχετική προσφυγή στα δικαστήρια. Γνώμονας της απόφασης ήταν αφ' ενός η ανάγκη επιτάχυνσης των φορολογικών υποθέσεων που παραμένουν για χρόνια εκκρεμείς στη Δικαιοσύνη, αφ' ετέρου λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

    -Έως την Κυριακή θα χορηγούν χειρόγραφες συνταγές οι γιατροί, καθώς, μέχρι τότε θα έχει ενεργοποιηθεί ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Το υπάρχον σύστημα έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία το πρόβλημα προέκυψε από τον ανάδοχο που παρέχει την ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά αφού κάνουν λόγο για την προχειρότητα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έδωσαν οδηγίες στα μέλη τους να εκτελούν κανονικά τις χειρόγραφες συνταγές των ασφαλισμένων.

    -Άλλη μια ιερόδουλη διεγνώσθη με τον ιό του έιτζ, κατά τους ελέγχους που συνεχίζονται στους υπαίθριους χώρους του κέντρου της Αθήνας, όπου εκδίδονται οι συγκεκριμένες γυναίκες.

    -Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, ότι το Ι/Φ σκάφος «WILD ALLIANCE» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης. Άμεσα στην περιοχή μετέβη προς παροχή βοήθειας πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και το Α/Κ «ΓΕΝΝΙΑ» Σ.Π. 35, το οποίο και ρυμούλκησε με ασφάλεια το Ι/Φ «WILD ALLIANCE» στον λιμένα ΣΚΑΛΑΣ Πάτμου, με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύθηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και επιθεώρησης από μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης.

    -Απογευματινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια επιβίβασης επιβατών στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΗΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 53, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ωρωπό για Ερέτρια, τραυματίστηκε 53χρονη στο δεξιό βραχίονα, μετά από πτώση της στον καταπέλτη. Αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το πλοίο απέπλευσε για το λιμάνι της Ερέτριας. Η 53χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν.Ν. Χαλκίδας, από όπου και εξήλθε μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, 41χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 42χρονη συνοδηγός του, διότι μετέφεραν δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν έγγραφα που ανήκαν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό να μεταβούν λαθραία στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαΐου 2012 10:01

    Είδηση: 11547

    [02] Ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή φορολογικών δηλώσεων

    Ανοίγουν από σήμερα οι ηλεκτρονικές πύλες τη Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, προκειμένου να υποδεχθούν τις δηλώσεις των φυσικών προσώπων. Οι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις για τα εισοδήματα που είχαν το 2011 μέχρι τις 15 Ιουνίου, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου. Για να αποστείλουν τη δήλωση τους μέσω του διαδικτύου και της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr), θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί τους κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 11548


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 May 2012 - 8:50:02 UTC