Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φ. Κουβέλης: Ψήφο στη ΔΗΜΑΡ, ψήφο «απόρριψης της μιζέριας, της αδικίας»
  • [02] Παπακωνσταντίνου, Λυκουρέντζος, Κοντούλη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [03] Σαμαράς: Ισχυρή εντολή για πολιτική σταθερότητα
  • [04] Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας
  • [05] Οικολόγοι Πράσινοι: Νέα, σκληρή διαπραγμάτευση για το μνημόνιο

    [01] Φ. Κουβέλης: Ψήφο στη ΔΗΜΑΡ, ψήφο «απόρριψης της μιζέριας, της αδικίας»

    Η ψήφος στη Δημοκρατική Αριστερά είναι μια ψήφος «απόρριψης της μιζέριας, της αδικίας» και «του φόβου», ψήφος «πίστης στις δυνάμεις μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και «ψήφος αισιοδοξίας και υπευθυνότητας για την υπέρβαση της κρίσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη.

    Κάλεσμα στο λαό

    Κάλεσε τους ψηφοφόρους «να τιμωρήσουν αυτούς που μας έφεραν ως εδώ», χαρακτηρίζοντας τους «αρχιτέκτονες του χάους», που τώρα «ζητούν συγχωροχάρτι» και «κινδυνολογούν» και συνέχισε:

    «Ψηφίστε ελεύθερα με το μυαλό και την καρδιά σας, ψηφίστε με θυμό αλλά και με ψυχραιμία, όχι όμως από φόβο. Μην τους πιστέψετε».

    Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ ενώ καταψήφισε τα μνημόνια, ταυτόχρονα προώθησε και υποστηρίζει «τις αναγκαίες για τον τόπο μεταρρυθμίσεις, ανεξαρτήτως μνημονίου», αλλά σε προοδευτική και όχι σε συντηρητική κατεύθυνση, όπως την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, τη σταδιακή απαγκίστρωση από τα μνημόνια της ύφεσης και της εξουθένωσης των χαμηλών εισοδημάτων, τη δίκαιη φορολόγηση και την κοινωνικά δίκαιη κατανομή των βαρών, κ.α. Τόνισε ότι η αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη, ιδιαίτερα με την διαφαινόμενη επικράτηση του Φ. Ολάντ στη Γαλλία, ευνοεί τις εξελίξεις στη χώρα μας και για μια άλλη Ευρώπη, «παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της Μέρκελ και των αγορών».

    «Και ξαφνικά όλοι συνειδητοποίησαν αλλά δεν το ομολογούν ότι η πρόταση μας για παραμονή στο ευρώ και σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο, ούτε ουτοπική ούτε μεσοβέζικη είναι. Ότι είναι η μόνη ρεαλιστική και επί της ουσίας ανατρεπτική των πραγμάτων πρόταση», τόνισε ο κ. Κουβέλης.

    Για μετεκλογική συνεργασία

    Ο κ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν απορρίπτει μια πιθανή μετεκλογική συνεργασία, αλλά μόνο μετά από «συμφωνία σε πρόγραμμα με φερέγγυες πολιτικές και φερέγγυα πρόσωπα» και θέτει «δύο κόκκινες γραμμές», την «παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και στο ευρώ» και «από τη Δευτέρα το πρωί να αρχίσει η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο». Τόνισε ότι η πρόταση αυτή μπορεί να φαίνεται ότι προσκρούει στο υπάρχων πολιτικό σκηνικό και ότι για να υλοποιηθεί απαιτούνται «μετατοπίσεις», που μπορεί να επιβάλει η δυναμική της λαϊκής ψήφου.

    «Οι μετατοπίσεις προϋποθέτουν ένα πολιτικό σεισμό και την ενεργοποίηση την κρατά στα χέρια του ο λαός με την ψήφο του. Γι αυτό σας ζητάμε να δώσετε τόση δύναμη στη ΔΗΜΑΡ ώστε να αξιοποιήσει τις μετατοπίσεις για να οδηγηθούμε σε προοδευτική λύση: Η αλλαγή συσχετισμών φέρνει και αλλαγή πολιτικών».

    Ο κ. Κουβέλης ισχυρίστηκε ότι ο δικομματισμός απεργάζεται την «παράταση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική», προσθέτοντας ότι ο κ. Βενιζέλος στις υδραργυρικές μετακινήσεις του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και στο τέλος πρόσφερε την πρωθυπουργία στον κ. Σαμαρά», «προειδοποιώντας» τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ «για τον κίνδυνο» να ψηφίσουν «την Κυριακή το κόμμα τους και τη Δευτέρα να βρεθούν με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά» Τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ δε θα δώσει «αριστερό, δημοκρατικό άλλοθι στην συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη συνέχιση αυτής της πολιτικής.

    Χαρακτήρισε «επικοινωνιακό τρυκ» την πρόταση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία «υπονομεύει την ενότητα της αριστεράς», αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε αντίθεση με τη δική του πρόταση.

    Τέλος για το μεταναστευτικό και την ασφάλεια είπε ότι «απαιτείται ο συνδυασμός ανθρωπιάς και αποτελεσματικότητας», παρουσία και προστασία του κράτους, χωρίς όμως να τροφοδοτείται η ξενοφοβία και ο ρατσισμός».

    «Ας το έχει υπόψη του ο κ. Σαμαράς που στην αγωνία του να αλιεύσει ψήφους στα δεξιά του νομιμοποιεί την ακροδεξιά ατζέντα» σημείωσε.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 23:25

    Είδηση: 11105

    [02] Παπακωνσταντίνου, Λυκουρέντζος, Κοντούλη στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Οι πιθανές συνεργασίες την επόμενη ημέρα των εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Αττικής, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος υποψήφιος της ΝΔ στην Αρκαδία, και η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της εκστρατείας των «Οικολόγων Πρασίνων».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε την ανάγκη των συνεργασιών καθώς όπως είπε με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση η νέα κυβέρνηση θα καλεστεί να λάβει δύσκολες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να στηρίζονται από μια κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας ακόμα και από τέσσερα κόμματα αν γίνεται για να υπάρχει νομιμοποίηση τόνισε και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κόμματα της ύφεσης και της ανάπτυξης αλλά κόμματα που πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις που πρέπει για να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

    Η Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ για να υλοποιήσει την πρόταση ανάπτυξης που έχει καταθέσει για να βγει η Ελλάδα από την κρίση τόνισε από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος, σημειώνοντας παράλληλα ότι μια μονοκομματική αλλά σοβαρή κυβέρνηση μπορεί να λάβει και να υλοποιήσει υπεύθυνες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Η ΝΔ έχει πρόγραμμα που διαφοροποιείται από τις προτάσεις των υπόλοιπων κομμάτων επισήμανε και υπογράμμισε ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει και διαπραγματευτεί με την τρόικα γιατί έχει εναλλακτικές προτάσεις ισοδύναμων μέτρων που μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.

    Πιστεύουμε στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την παραμονή της χώρας στο ευρώ, υποστήριξε η κ. Κοντούλη σημειώνοντας όμως ότι τάσσεται κατά του μνημονίου καθώς όπως είπε το θεωρεί οδικό χάρτη για να βγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τόνισε είναι η Ελλάδα να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο για να μπει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν βάσει προγραμμάτων. Από το αποτέλεσμα της κάλπης θα κριθούν και οι συνεργασίες την επόμενη ημέρα των εκλογών σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να συγκλίνουν πολιτικά και ιδεολογικά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 23:09

    Είδηση: 11102

    [03] Σαμαράς: Ισχυρή εντολή για πολιτική σταθερότητα

    «Ισχυρή εντολή για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Ζάππειο και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι «η Ελλάδα μπορεί και θα τα καταφέρει».

    Περιέγραψε τον στόχο του για τις εκλογές λέγοντας: «Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει την διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα. Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά. Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα για να την καταγγείλουν».

    Επανέλαβε την επίθεσή του εναντίον των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» λέγοντας ότι «οι νέοι σχηματισμοί που δεν είναι αριστεροί, το λέω ευθέως, είναι νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ. Και υπάρχουν και οι οπαδοί των ΝΑΖΙ, που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς να εμφανίζουν τους υποψηφίους τους. Δεν δέχομαι ως Έλληνας η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή. Απομονώστε τους».

    Συνέχισε την πολιτική του επίθεση υποστηρίζοντας: «όλοι οι άλλοι γύρω μας έχουν μείνει κολλημένοι στο παρελθόν, το ΠΑΣΟΚ στους μικροκομματικούς υπολογισμούς, η Αριστερά κολλημένη στις εμμονές της, τα νέα μικρά κόμματα προσπαθούν να επιβιώσουν καταγγέλλοντας εαυτούς και αλλήλους και όλους τους άλλους. Επί δύο χρόνια μας πολεμάνε συνεχώς και τελικά έρχονται στα λόγια μας. Επί δύο χρόνια ψηφίζουμε οτιδήποτε είναι καλό για τον τόπο. Δεν έχουμε σχέση με το λεφτά υπάρχουν, δεν έχουμε σχέση με τον κρατισμό, ζητάμε την κατάργησή του. Εμείς δεν στηρίξαμε όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο Ανάν. Το απορρίψαμε».

    Ο κ. Σαμαράς προέταξε την Ανάπτυξη και θύμισε ότι «όταν πρώτοι μιλούσαμε εμείς για ανάπτυξη μας έλεγαν Χάρυ Πότερ. Όταν μιλούσα για μέτρα ανάπτυξης ήμουν μόνος και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τώρα μιλούν για ανάπτυξη όλοι». Ακολούθως μίλησε για την λαθρομετανάστευση υποστηρίζοντας ότι «στο μεγάλο θέμα της ασφάλειας ούτε λέξη δεν ήθελαν να ακούσουν για λαθρομετανάστες» και επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση. «Δυο χρόνια τώρα δύο αντιπάλους είχα: το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά, έβαλε λουκέτα και έστειλε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία και δεύτερο την Αριστερά που έδιωχνε επενδύσεις, έδιωχνε τουρίστες, έκλεινε επιχειρήσεις χάιδευε κουκουλοφόρους» ανάφερε χαρακτηριστικά.

    Αναφέρθηκε ξανά στην στάση του από τον περασμένο Νοέμβριο: «η ολέθρια επιλογή Παπανδρέου για δημοψήφισμα μας απομόνωσε στην Ευρώπη. Η απομόνωση που είχαμε υποστεί και η πίεση που θα μας ασκούσαν θα ήταν καταστροφικές για την Ελλάδα. Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα, θα τον άφηνα να διαλύσει την χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για τη έξοδο από την κρίση: «το σχέδιό μας είναι απλό, πέντε λέξεις μόνο: Ανάκαμψη, Κοινωνική Συνοχή, Ανάπτυξη, Ασφάλεια».

    Αναλυτικότερα είπε: «Ανάκαμψη, δηλαδή να σταματήσει η ύφεση, κοινωνική Συνοχή μέτρα για την διόρθωση ακραίων αδικιών, θα αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού. Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω απ όλα Ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μείωση φόρων».

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις θεσμικές αλλαγές: «Ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού, περιορισμό των προνομίων των βουλευτών και υπουργών, πραγματική διάκριση των εξουσιών, διάκριση Εκτελεστικής-Νομοθετικής-Δικαστικής εξουσίας».

    Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς είπε: «Πιστεύω στην Ελλάδα, πιστεύω στους Έλληνες, καλώ όλους εσάς να πιστέψετε στην Ελλάδα. Δεν βάζουμε στους Έλληνες ψεύτικα διλήμματα. Ενώνουμε τους Έλληνες πάνω σε κοινά ιδανικά. Η παράταξή μας θα θεμελιώσει τη Νέα Μεταπολίτευση, με δημοκρατική και παραγωγική αναγέννηση της Ελλάδας. Εμείς ζητάμε να κυβερνήσουμε με την εντολή του ελληνικού λαού όχι με τις ευλογίες του των παρασκηνίων και της διαπλοκής. Χωρίς σταθερότητα δεν κινδυνεύει η επόμενη κυβέρνηση κινδυνεύουν τα πάντα. Δεν επέστρεψα στην πολιτική για να συμβιβαστώ, επέστρεψα για να πολεμήσω. Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να αλλάξουμε την τύχη της πατρίδας».

    Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς, ο οποίος έκανε αναφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και στην συμβολή της ΝΔ.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 21:37

    Είδηση: 11095

    [04] Βενιζέλος: Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον της Ελλάδας

    Έκκληση προς τους αναποφάσιστους και όλους τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της ψήφου τους την Κυριακή, καθώς κρατούν στα χέρια τους το μέλλον των επόμενων γενεών και της χώρας, απεύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ρόδο. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην ενδώσει στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία και τόνισε ότι την Κυριακή χρειάζονται καθαρές λύσεις.

    « "Ή θα προχωρήσουμε το δύσκολο αλλά ασφαλή δρόμο της εξόδου από την κρίση και της ανάπτυξης και τότε είμαστε μέσα, ή ο ελληνικός λαός θα επιλέξει κάτι διαφορετικό, εμείς θα το σεβαστούμε αλλά δεν θα είμαστε μέσα γιατί έχουμε το δικαίωμα της κριτικής», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται. με το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση της χώρας. να υπερβεί το μνημόνιο το αργότερο σε 3 χρόνια.

    Άσκησε και πάλι κριτική προς τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά, αλλά και την Αριστερά, χωρίς αυτή τη φορά να κατονομάσει το ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για άγνοια κινδύνου και τους εκπροσώπους της Αριστεράς ότι θέλουν να κυβερνήσουν με λίγη δεξιά και ολίγη ακροδεξιά.

    Από τη Ρόδο ο κ. Βενιζέλο έστειλε προς την Τουρκία μήνυμα ειρήνης, φιλίας, καλής γειτονιάς και κοινών αναπτυξιακών προοπτικών, αλλά και ανάγκης σεβασμού του διεθνούς δίκαιου και της διεθνούς νομιμότητας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

    Αναφερόμενος επίσης στα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα τα κατηγόρησε ότι καλλιεργούν την ψευδαίσθηση και τον μύθο στον ελληνικό λαό καταγγέλλοντας ότι επιδιώκουν την «αλβανοποίηση» της χώρας.

    Έκανε επίσης και ειδική αναφορά στην ανάγκη να θεσπιστούν ειδικές νησιωτικές πολιτικές και στην ανάγκη διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 23:06

    Είδηση: 11094

    [05] Οικολόγοι Πράσινοι: Νέα, σκληρή διαπραγμάτευση για το μνημόνιο

    Νέα και σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για το μνημόνιο υποσχέθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, στη συζήτηση που είχαν με ψηφοφόρους και πολίτες της Αθήνας. Αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, δήλωσαν πως δεν είναι συμπληρωματική δύναμη κανενός και δεν φαντασιώνονται κυβερνητικά μορφώματα, που πατάνε πάνω σε δημοσκοπήσεις, μυστικές και μη. «Ζητάμε ισχυρή πράσινη παρουσία στη Βουλή, η οποία θα γίνει καταλύτης διαλόγου, λύσεων και συνεργασιών», κατέληξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    Η επιλογή του χώρου, όπως τονίστηκε, έγινε συμβολικά σε αυτήν την παραμελημένη γωνιά της πόλης, η οποία πρέπει να επανακατακτηθεί χωρίς «επιχειρήσεις σκούπα».

    Τις θέσεις των Οικολόγων Πρασίνων, απαντώντας και σε ερωτήσεις των πολιτών, ανέπτυξαν οι δύο επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας, η υποψήφια στη Β' Αθήνας Ιωάννα Κοντούλη και ο υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη, ενώ ο οικονομικός αναλυτής Κώστας Καλλωνιάτης αναφέρθηκε εκτενώς στο μείζον πρόβλημα της ανεργίας των νέων.

    «Χρειάζεται μία σκληρή διαπραγμάτευση με τους τροϊκανούς, οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν χωρίς διλήμματα» τόνισε η Ι. Κοντούλη ενώ ο Γ. Παρασκευόπουλος είπε ότι η πράσινη ψήφος είναι ψήφος οργής και προτάσεων τονίζοντας ότι με την ψήφο αυτή «ζητάμε την καταδίκη του πολιτικού συστήματος που ασελγούσε κατά της δημοκρατίας».

    «Ευχή μας είναι» είπε ο ίδιος «η αριστερά να μη μοιάσει στο ΠΑΣΟΚ. Την παρακαλούμε, της ευχόμαστε να μη το κάνει. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είμαστε συμπληρωματικοί κανενός».

    Normal

    0

    false

    false

    false

    MicrosoftInternetExplorer4

    /* Style Definitions */

    table.MsoNormalTable

    {mso-style-name:"Table Normal";

    mso-tstyle-rowband-size:0;

    mso-tstyle-colband-size:0;

    mso-style-noshow:yes;

    mso-style-parent:"";

    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;

    mso-para-margin:0cm;

    mso-para-margin-bottom:.0001pt;

    mso-pagination:widow-orphan;

    font-size:10.0pt;

    font-family:"Times New Roman";

    mso-ansi-language:#0400;

    mso-fareast-language:#0400;

    mso-bidi-language:#0400;}

    Νέα και σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα για το μνημόνιο υποσχέθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, στη συζήτηση που είχαν με ψηφοφόρους και πολίτες της Αθήνας. Αναφερόμενοι στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα, δήλωσαν πως δεν είναι συμπληρωματική δύναμη κανενός και δεν φαντασιώνονται κυβερνητικά μορφώματα, που πατάνε πάνω σε δημοσκοπήσεις, μυστικές και μη. «Ζητάμε ισχυρή πράσινη παρουσία στη Βουλή, η οποία θα γίνει καταλύτης διαλόγου, λύσεων και συνεργασιών», κατέληξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 20:56

    Είδηση: 11087


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 3 May 2012 - 20:49:38 UTC