Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-05-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δρέττα-Ντινόπουλος-Παπαδόπουλος-Δημαράς σε προεκλογική «μάχη»
  • [02] Κεφαλογιάννη, Μαγκριώτης, Σκουρλέτης συζητούν πέντε μέρες πριν από τις κάλπες
  • [03] Σαμαράς: «Έχουμε όραμα, σχέδιο, θέλουμε ισχυρή λαϊκή εντολή»
  • [04] Θερινό ωράριο από σήμερα για το νυχτερινό ρεύμα

    [01] Δρέττα-Ντινόπουλος-Παπαδόπουλος-Δημαράς σε προεκλογική «μάχη»

    Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές οι προεκλογικές κόντρες μεταξύ των κομμάτων και των υποψηφίων βρίσκονται στα ύψη. Για το διακύβευμα των εκλογών αλλά και την επόμενη ημέρα ατνιπαρατέθηκαν οι υποψήφιοι: του ΠΑΣΟΚ Αθηνά Δρέττα, της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος και του Άρματος Πολιτών (συνεργασία με Ανεξάρτητους Έλληνες) Γιάννης Δημαράς.

    Η κα Δρέττα μεταξύ άλλων τόνισε ότι προαπαιτούμενο είναι στις 7 Μαΐου να υπάρχει κυβέρνηση, ενώ το κρίσιμο πολιτικό διακύβευμα είναι ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και όχι πως. Επισήμανε ακόμη ότι όλα τα μικρά κόμματα έχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, όμως ποιο από αυτά μπορεί να εγγυηθεί ότι την 1η Ιουνίου θα έχει να δώσει μισθούς και συντάξεις. Σημείωσε δε ότι πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση για το εάν θα υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

    Ο κ. Ντινόπουλος άσκησε οξεία κριτική στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι ο κ. Βενιζέλος είχε συνεργαστεί με τον κ. Καρατζαφέρη για την υπόθεση των υποβρυχίων. Δήλωσε ότι «καλό είναι να ασκούμε κριτική αλλά ή ζευγάς-ζευγάς ή παπάς- παπάς» και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ δεν εγκλημάτισε όπως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο -όπως είπε- διόγκωσε το έλλειμμα για να μπει η χώρα στο ΔΝΤ. Γι' αυτό και η ΝΔ σύντομα θα προχωρήσει σε Εξεταστική για το θέμα.

    Ο κ. Παπαδόπουλος από την πλευρά του, ανέφερε ότι όσα έλεγε το ΚΚΕ από το 2009 για την κρίση, τα έλεγε όχι γιατί ήταν μάντης αλλά γιατί το ήξερε όπως και όλα τα κόμματα, απλά ήταν το μόνο που θέλησε να τα πει και στους πολίτες. Κατηγόρησε τα κόμματα ότι «πατάνε γκάζι σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο» που βρισκόμαστε ως χώρα και δήλωσε ότι «το ΚΚΕ είναι μόνο του στην αντίπερα όχθη». Τόνισε ακόμη ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα ισοπεδώσει τα δικαιώματα των πολιτών αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ακολουθηθεί.

    Ο κ. Δημαράς ανέφερε τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στη συνεργασία με το κόμμα του Π. Καμμένου, λέγοντας ότι ήταν το μόνο κόμμα που απάντησε και συμφώνησε με τη «Χάρτα» του Άρματος Πολιτών και συμπλήρωσε ότι είναι «ένα μικρό βήμα στην αρχή το οποίο θα είναι ένα μεγάλο στη συνέχεια». Υπογράμμισε ότι σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Επίσης, μίλησε για τον εκλογικό νόμο και τους κινδύνους που κρύβει, κάτι που θα δούμε στις 7 Μαΐου και τόνισε ότι ένα από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν την επομένη των εκλογών είναι η επιστροφή στην απλή αναλογική.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 11:05

    Είδηση: 10812

    [02] Κεφαλογιάννη, Μαγκριώτης, Σκουρλέτης συζητούν πέντε μέρες πριν από τις κάλπες

    Γ. Μαγκριώτης: Δυο τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

    Ερωτηθείς με ποιον θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Μαγκριώτης, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ προτείνει αυτό που ζητούν και οι πολίτες τις ευρύτερες συνεργασίες με δυο παραμέτρους. Τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και την εφαρμογή του προγράμματος.

    Η εφαρμογή του προγράμματος, αργά, δύσκολα και επώδυνα μεν θα δώσει τη δυνατότητα να βγούμε από την κρίση, ανέφερε, παρατηρώντας ότι είναι αντίφαση να λες ναι στο Ευρώ αλλά δεν θα τηρήσω το πρόγραμμα.

    Η επόμενη μέρα θα είναι μία μέρα με σταθερή κυβέρνηση σημείωσε.

    Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι έχει δυο τάσεις, η μία εκτός ευρώπης και δραχμή και η άλλη εντός ευρώπης και ευρώ.

    Την ίδια στιγμή για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κρίση έχει εξαλείψει από το κόμμα κάθε στοιχείο λαϊκισμού και προχειρότητας.

    Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το λεφτά υπάρχουν του 2012

    Από την πλευρά της, η Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε :

    Η ΝΔ, μέχρι τις εκλογές, επιμένει να ζητά ισχυρή εντολή. Όμως οι πολίτες, θα δώσουν το μήνυμα. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σταθερή κυβέρνηση.

    Πάρα πολλοί , παρατήρησε, πηγαίνουν με ελαφρότητα στην κάλπη λέγοντας ότι θα ψηφίσουν ακραία κόμματα. Ωστόσο θα πρέπει κανείς να σκεφτεί τα ερωτήματα, είμαστε υπέρ ή κατά της Ευρώπης είμαστε υπέρ ή κατά να νοικοκυρευθούν τα δημόσια οικονομικά της χώρας μας.

    «Ευρώπη δεν είναι μόνο δικαιώματα είναι και υποχρεώσεις» ξεκαθάρισε

    Για το ΠΑΣΟΚ, παρατήρησε ότι είναι αργά για δάκρυα ενώ απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι με αυτά που λέει είναι «το λεφτά υπάρχουν το 2012».

    Γ. Κύρτσος

    Δίνουμε προτεραιότητα στην πολιτική ατζέντα σημείωσε από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ο Γιώργος Κύρτσος.

    Είμαστε κατά μίας γερμανικής Ευρώπης, λέμε το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο και το νέο μνημόνιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

    Έχουμε ολοκληρωμένη πολιτική . Πάμε στην αναζήτηση συνεργασιών, όχι βάσει ποιου θα είναι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα. Μας ενδιαφέρει να λύσουμε πρόβλημα της χώρας

    Π. Σκουρλέτης

    Ο κόσμος δεν θα ψηφίσει αυτή τη φορά από συνήθεια αλλά με βάση τα πραγματικά διακυβεύματα παρατήρησε από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, υποψήφιος Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Χαρακτήρισε απόλυτα κατανοητή την επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σημειώνοντας ότι είναι ενιαίος ο χώρος και των δυο. Η επίθεση, φανερώνει πανικό, σε ένα ενδεχόμενο που για πρώτη φορά είναι πιθανό, το ενδεχόμενο μίας αριστερής κυβέρνησης.

    Επιπρόσθετα, ρώτησε τον Γιάννη Μαγκριώτη, που θα πάνε τα 18 δισ ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

    Τα χρήματα αυτά, δεν είναι χάρισμα στις τράπεζες, και αν οι τράπεζες δεν συμμετέχουν στην αυξηση του μετοχικου κεφαλαιου τότε, μεσα από τον μηχανισμό θα περάσουν στον κρατικό έλεγχο, απάντησε ο Γιάννης Μαγκριώτης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 11:33

    Είδηση: 10808

    [03] Σαμαράς: «Έχουμε όραμα, σχέδιο, θέλουμε ισχυρή λαϊκή εντολή»

    «Η παράταξή μας είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ θέλει, απλά, να πέσει στα μαλακά. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται την κρίση, τζογάρουν στην απελπισία του κόσμου, Δεν προσφέρουν διέξοδο. Δεν εξηγούν τι θα κάνουν. Καταγγέλλουν όλους τους άλλους. Καταγγέλλονται και μεταξύ τους. Εμείς θέλουμε να ξεπεράσει η χώρα την κρίση». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας τη Δευτέρα, στο κλειστό γυμναστήριο της ΕΑΠ στην Πάτρα.

    Κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες

    Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στην ομιλία του εκτενή αναφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα αναφέροντας χαρακτηριστικά «εσείς στην Πάτρα έχετε πολύ άσχημη εμπειρία» και συνέχισε: «Επί χρόνια, ΠΑΣΟΚ και Αριστερά καθύβριζαν όποιον τολμούσε ακόμα και να το αναφέρει. Ούτε τη λέξη δεν άφηναν να ακουστεί. Πρώτος νόμος της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν ο νόμος Ραγκούση! Που έκανε την Ελλάδα "μαγνήτη" για τους παράνομους μετανάστες. Με το νόμο Ραγκούση έστειλαν το μήνυμα ότι εδώ δίνουμε εύκολα και αυτόματα ελληνική ιθαγένεια σε όποιον ξένο περάσει τα σύνορά μας».

    Όσον αφορά την Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «πρώτη απόφαση της κυβέρνησής μας θα είναι να καταργήσουμε το νόμο Ραγκούση. Και θα το κάνουμε. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι "ξέφραγο αμπέλι"».

    Σχετικά με την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι «τα σύνορα θα φυλαχτούν καλά, θα πάψουν να έρχονται καινούργιοι λαθρομετανάστες και θα δημιουργηθούν χώροι για τη φύλαξή τους μέχρι να απελαθούν στις πατρίδες τους».

    Ακόμη όπως σημείωσε «ήδη ετοιμάζουμε κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τη λαθρομετανάστευση μαζί με τους πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας, γιατί και η Ευρώπη πλέον ανησυχεί». Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα απειλεί πια την ίδια την Συνθήκη του Σένγκεν και αν δεν τους σταματήσουμε εμείς, αν δεν τους απελάσουμε εμείς, σε λίγο θα απομονωθεί η Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη».

    Στην συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο άσυλο σημειώνοντας ότι «επιβάλαμε κατάργηση του ασύλου στα Πανεπιστήμια αλλά ακόμα ισχύει παράνομα». Όπως πρόσθεσε «η κυβέρνηση η δική μας θα το καταργήσει και στην πράξη και μαζί θα επιβάλει το νόμο, γιατί δημοκρατία χωρίς νόμο δεν υπάρχει».

    Περί μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στα όσα λέγονται και γράφονται περί μετεκλογικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ απορρίπτοντας ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά: «Πώς θα αποκαταστήσω τους χαμηλοσυνταξιούχους, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που το απορρίπτει; Πώς θα σπάσω τη γραφειοκρατία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που την έφερε και την επέβαλε και την προστατεύει; Πώς θα ξεμπλοκάρω το ΕΣΠΑ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ που δυόμιση χρόνια κράτησε τα κονδύλια αναξιοποίητα;». Και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους τόνισε: «Δώστε μου τη δύναμη να τα αλλάξω όλα. Όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο περισσότερα θα αλλάξω».

    Όσον αφορά τον οικονομικό τομέα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι «θα ρίξουμε το βάρος στην κατανομή του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνουν έργα και να προωθηθεί η ανάπτυξη», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα αντικατασταθεί το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, με έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας, όπως το ΕΤΑΚ.

    Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι θα γίνει διερεύνηση από δικαστικούς για το πόθεν έσχες όσων μετείχαν σε κυβερνήσεις από το 1974, καθώς και μια εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφθασε στο Μνημόνιο. «Ο λαός οφείλει να ξέρει» είπε ο Αντώνης Σαμαράς «ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου». Διότι όπως πρόσθεσε «για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν».

    Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι συνεχίζει να ξεγελά τον λαό και πρόσθεσε πως δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε συνέπεια.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπεσκένης

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 11:43

    Είδηση: 10802

    [04] Θερινό ωράριο από σήμερα για το νυχτερινό ρεύμα

    Σε ισχύ τίθεται και φέτος, από 1ης Μαϊου έως 31ης Οκτωβρίου το θερινό ωράριο για τη χρήση του νυχτερινού ρεύματος. Το ωράριο για τη θερινή περίοδο είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, www.dei.com.gr / Σπίτι/Οικιακά Τιμολόγια /Οικιακό τιμολόγιο με χρονοχρέωση (μειωμένο νυχτερινό) - Γ1Ν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΔΕΗ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 10814


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 1 May 2012 - 8:49:33 UTC