Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ι. Κοντούλη στη ΝΕΤ: Δεν αρκεί να λέμε «όχι» για να βγούμε από το μνημόνιο
  • [02] ΟΧΙ: Συνεργασία μόνο με προγραμματική σύγκλιση για την εθνική σωτηρία
  • [03] ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο για έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια- Αντιδράσεις
  • [04] Β. Λεβέντης : Να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα της €ζώνης
  • [05] Α. Τσίπρας: Ανησυχητικό φαινόμενο τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής
  • [06] Πρωτόπαπας, Αντώναρος, Λαφαζάνης, Μυριβίλη στη ΝΕΤ
  • [07] Με μια ματιά

    [01] Ι. Κοντούλη στη ΝΕΤ: Δεν αρκεί να λέμε «όχι» για να βγούμε από το μνημόνιο

    Να σταματήσει να αντιμετωπίζεται το έλλειμμα ως υπόθεση εξόδων, δεν μπορούμε να γίνουμε έτσι ανταγωνιστικοί, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ η υποψήφια των Οικολόγων Πράσινων στη Β' Αθηνών και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Ιωάννα Κοντούλη. Η κα. Κοντούλη επισήμανε ότι δεν μπορεί να ψηφίζει κανείς σε εκβιαστικό καθεστώς, ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και καλά πληροφορημένοι, και υπενθύμισε ότι εξαρχής οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν τοποθετηθεί κατά των καταστρεπτικών και αδιέξοδων μνημονίων.

    Περικοπές μόνο από σπατάλες

    Αιτία των προβλημάτων είναι ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε και πώς καταναλώνουμε, είπε η κα Κοντούλη, τονίζοντας ότι για να βγούμε από το μνημόνιο δεν αρκεί να λέμε «όχι», αλλά να υπάρχουν προτάσεις διεξόδου.

    Η κα Κοντούλη αναφέρθηκε και στις τέσσερις προτάσεις - πυλώνες για την αντιμετώπιση της λαίλαπας του μνημονίου, που αφορούν:

    -στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, -στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, -στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, -στα συλλογικά αγαθά.

    Όπως είπε η κα Κοντούλη, περικοπές αυτή τη στιγμή μπορούν να υπάρξουν μόνο από σπατάλη στο Δημόσιο, ενώ, αναφερόμενη σε μετεκλογικές συνεργασίες, σημείωσε ότι αυτές πρέπει να γίνονται με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπέττυ Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 10618

    [02] ΟΧΙ: Συνεργασία μόνο με προγραμματική σύγκλιση για την εθνική σωτηρία

    Συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση παραχώρησαν εκ μέρους του κόμματος ΟΧΙ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής και ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης. Μίλησαν για τις αντιμνημονιακές θέσεις του κόμματος ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλα κόμματα είπαν οτι απαιτείται προηγουμένως προγραμματική σύγκλιση πάνω σε ένα πρόγραμμα εθνικής σωτηρίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 19:08

    Είδηση: 10617

    [03] ΠΑΣΟΚ: Σχέδιο για έξοδο από το μνημόνιο σε 3 χρόνια- Αντιδράσεις

    Η Αυτοδύναμη Ελλάδα είναι εφικτή οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα πετύχουμε

    Παρουσιάζοντας το συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ξεκίνησε από την κρίσιμη σημασία των μέτρων του Ιουνίου.

    Αφετηρία όλων των υπολογισμών μας, όπως είπε είναι το δεδομένο της σταδιακής και ασφαλούς αποδέσμευσης από το μνημόνιο σε τρία χρόνια μέχρι το 2015.

    Και με δεδομένο αυτό δεσμεύθηκε και εγγυήθηκε ότι:

    Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι, αντίθετα θα πάμε σε σταδιακά αφαίρεση εισφορών και τελών

    Δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι συνταξιούχοι

    Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές

    Έμφαση θα δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές

    Μειώσεις στη φορολογία και στο μη μισθολογικό κόστος

    Σε φορολογικό επίπεδο και υπογραμμίζοντας σε όλους τους τόνους, την ανάγκη ενός σταθερού φορολογικού συστήματος με την ευρύτατη πολιτική συναίνεση πρότεινε:

    Σταδιακή ανάκληση της εισφοράς αλληλεγγύης, ύψους 1-4% επί δηλωθέντος εισοδήματος

    Μείωση έμμεσων φόρων και κυρίως των συντελεστών του ΦΠΑ (τουρισμό αγροτικά εφόδια και εστίαση)

    Την άμεση κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων

    Καθιέρωση κινήτρων συμμόρφωσης

    Μετάβαση από το ειδικό τέλος ακινήτων σε έναν ενιαίο φόρο ακίνητης περιουσίας

    Μείωση μη μισθολογικού κόστους ασφαλιστικών εισφορών περίπου κατά 10% για αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας

    Ρευστότητα στην αγορά

    Με δεδομένο ότι ανάπτυξη, σημαίνει ρευστότητα στην αγορά, ανέφερε ότι 50 δισ θα διατεθούν στην αγορά τα επόμενα τρία χρόνια.

    Ειδικότερα:

    Από τα 50 δισ. για τη ανακεφαλαιοποήση τραπεζικού συστήματος, το λιγότερο 20 δισ. θα διοχετευθούν στην αγορά μέσα από τα σύμφωνα ρευστότητας

    Επιπλέον, από την επιστροφή των καταθέσεων επιπλέον 10 δισ. θα διοχετευθούν στην αγορά

    Αύξηση ρευστότητας στην αγορά θα επιτευχθεί και μέσα από την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών (ύψους 6,5 δισ.) αλλά και μέσα από την αυτοματοποιημένη επιστροφή ΦΠΑ (900 εκατομμύρια).

    Επιχειρηματικότητα

    Στον τομέα της επιχειρηματικότητας, ο Ε. Βενιζέλος υποστήριξε την ανάγκη άμεσης αλλαγής των κανόνων του Τειρεσία και προσαρμογής του στη σημερινή πραγματικότητα, αντιστροφής των τεκμηρίων αδειοδότησης των επιχειρήσεων και αξιοποίηση του Start Up Greece.

    Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου σημειώνοντας ότι δυο είναι οι πηγές ανάπτυξης, ο τόπος και οι άνθρωποι

    Η νέα αγροτική πολτιική, ανέφερε, είναι μία τεράστια δεξαμενή απασχόλησης και θέσεων εργασίας.

    Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, έκανε λόγο για έσοδο 19 δισ. ευρώ σημειώνοντας ότι στόχος δεν είναι η εκποίηση αλλά η αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο

    Σε πολιτικό επίπεδο, ο Ε. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε, ψήφος πίεσης ή διαμαρτυρίας και τόνισε την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση.

    Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτησε τις προτάσεις της ΝΔ και της Αριστεράς, για τη διακυβέρνηση της χώρας και πρότεινε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, τις δυνάμεις -όπως είπε- της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και της προόδου.

    Αντιδράσεις άλλων κομμάτων

    Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου είπε: «Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποφάσισε να αποκηρύξει τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από 739 ημέρες από το δικό του καταστροφικό Μνημόνιο, μετά από 230 ημέρες από το δικό του χαράτσι, μετά από 170 ημέρες από το δημοψήφισμα που ο ίδιος στήριξε και έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού, ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας, ο σημερινός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν θυμάται τίποτα.Όμως, δυστυχώς, γι' αυτόν ο Ελληνικός λαός θυμάται το πέρασμά του από την εξουσία».

    Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι επανάληψη της συγκυβέρνησής του με τη Ν.Δ ανακοινωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν μπορεί να αποτελεί αξιόπιστη και προοδευτική λύση σχολιασε η ΔΗΜ.ΑΡ.

    «Ο κ. Βενιζέλος, έταξε και πάλι «λαγούς με πετραχήλια». Φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις, χωρίς να εξηγεί όμως με ποιο τρόπο θα εξασφαλίσει τη δημοσιονομική ισορροπία», ανέφερε η ΔΗΣΥ.

    Σε ανακοίνωση της Κοινωνικής Συμφωνίας, αναφέρεται «ο κ. Βενιζέλος είναι δέσμιος της υπογραφής που έχει βάλει στο δεύτερο Μνημόνιο και το οποίο προβλέπει νέες μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων από τον Ιούλιο». Και καταλήγει: «Να μας εξηγήσει αν άλλος Βενιζέλος υπέγραφε το δεύτερο μνημόνιο και άλλος Βενιζέλος μας λέει αυτά σήμερα».

    «Καταστροφικές οι επαναληπτικές»

    Τη θέση του πως η χώρα δεν κυβερνιέται, παρά μόνο με συνεργασίες, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμώντας πως οι επαναληπτικές εκλογές θα είναι καταστροφή.

    Μιλώντας στην REAL NEWS ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «όποιος έχει συναίσθηση της ιστορικής συγκυρίας αντιλαμβάνεται , πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο τόπος δεν κυβερνιέται παρά μόνο με συνεργασίες» και χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ ως τη μόνη πολιτική δύναμη που βρίσκεται στο μέσον του πολιτικού φάσματος και μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία της συμμαχίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

    Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο το διακύβευμα των εκλογών είναι το ποιος θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη γιγαντιαία προσπάθεια που γίνεται στη χώρα έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει ήπια δημοσιονομική προσαρμογή σε τρία χρόνια δίνοντας έμφαση στις διαρθρωτικές αλλαγές και εγγυάται πως δεν θα μπουν νέοι φόροι, δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 19:40

    Είδηση: 10607

    [04] Β. Λεβέντης : Να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα της €ζώνης

    Ήρθα σε σύγκρουση με όλους

    Ανέκαθεν τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, υπηρετούσε τη δικαιοσύνη, τα δικαιώματα, να σταματήσει το μέσον και τα ρουσφέτια και για αυτό όπως είπε, ήρθε σε σύγκρουση με όλους και με το ΠΑΣΟΚ και με την ΝΔ.

    Θα πρέπει σημείωσε να μπορούν και τα παιδιά που δεν είναι παιδιά πρωθυπουργών να έχουν δικαιώματα στην πολιτκή

    Αυτό που γίνεται σήμερα τόνισε ότι «μπαίνουν στην πολιτική και νέοι άνθρωποι όταν όμως είναι φέρεφωνα των αρχηγών δεν μπαίνουν με άποψη»

    Γιατί πρότεινε Λουκά Παπαδήμο

    Εξηγώντας την πρόταση του για τον Λουκά Παπαδήμο είπε ότι ήταν ο πιο κατάλληλος και όπως παρατήρησε ο Γ. Παπανδρέου είχε γελοιοποιηθεί και όσο παρέμενε τα έκανε χειρότερα.

    Πρότεινα Παπαδήμο, γιατί είχε γνωριμίες στην Ευρώπη και είχε συμβάλει στην είσοδο στην ΟΝΕ, την οποία την θεωρώ κάτι πολύ σπουδαίο είπε χαρακτηριστικά.

    Μπλογκ παραφροσύνης στην Ελλάδα με απόψεις τύπου Καμμένου, Τσίπρα, Κουβέλη

    Ο Β. Λεβέντης υπογράμμισε ότι Ένωση Κεντρώων πρεσβεύει να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι στην Ελλάδα, με τις απόψεις τύπου Καμμένου, Τσίπρα, Κουβέλη και ΚΚΕ υπάρχει ένα μπλογκ παραφροσύνης με κίνδυνο την έξοδο της Ευρωζώνης

    Δεν αναγνωρίζω χρέος, λέει ο Τσίπρας, ασυνάρτητα μιλά ο Φ. Κουβέλης, ο Καμμένος λέει μάς χρωστάνε δεν τους χρωστάμε, τα ακούν αυτά οι ξένοι και λένε σε ποιους δανείζουμε

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 12:17

    Είδηση: 10599

    [05] Α. Τσίπρας: Ανησυχητικό φαινόμενο τα αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

    Δριμύτατη κριτική στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής ομιλίας χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τάχθηκε κατά του μνημονίου, ενώ χαρακτήρισε ιδιαίτερα ανησυχητικό φαινόμενο για το μέλλον της δημοκρατίας τα αυξημένα ποσοστά που συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή.

    Νωρίτερα επισκέφθηκε τις μειονοτικές Τοπικές Κοινότητες του Εχίνου και του Κενταύρου του Δήμου Μύκης όπου συνομίλησε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Ξάνθης και έτυχε θερμής υποδοχής. Σήμερα στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΟ του Σύριζα θα μιλήσει στην Λαμία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 14:21

    Είδηση: 10598

    [06] Πρωτόπαπας, Αντώναρος, Λαφαζάνης, Μυριβίλη στη ΝΕΤ

    Τα ξίφη τους για το μνημόνιο, το ΔΝΤ, την τρόϊκα, το ευρω και το ποιός ευθύνεται για την οικονομική κρίση στην χώρα διασταύρωσαν ο Χρήστος Πρωτόπαπας, υποψήφιος βουλευτης του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Αντώναρος υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και η Λενιώ Μυριβίλη υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων.

    Χρήστος Πρωτόπαπας

    "Δεν βοηθάει στην πολιτική να ξεχνάμε τόσο γρήγορα. Η ΝΔ παρέδωσε μια Ελλάδα με 35 δις ετήσιο έλλειμμα, μια Ελλάδα που βρισκόταν στην χρεοκοπία" δήλωσε ο Χρήστος Πρωτόπαπας. "Αν θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας θα απευθυνθούμε σε όσους θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρω. Και γι αυτο πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ειναι πρώτο κόμμα. Χρειάζεται μια ισχυρη κυβερνηση στη Βουλη με νωπη λαικη εντολή γιατι εχουμε μπροστα μας δυσκολίες" επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πρωτόπαπας έκανε πρόταση στην κ. Μυριβίλη να συμμετάσχουν οι οικολογοι πρασινοι στην κυβέρνηση. Απαντώντας σε ερωτησ για την πιθανότητα συγκυβέρνησης με τεχνοκράτες δήλωσε ότι όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι. Η χώρα θέλει υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις προσηλωμένες στο πρόγραμμα για έξοδο απο την κρίση τονισε ο Πρωτόπαπας Χρηστος

    Ευάγγελος Αντώναρος

    "Εχουμε συγκεκριμένο και ξεκάθαρο πρόγραμμα. Η ΝΔ είναι η μεγάλη πολιτική δύναμη που έχει απομείνει στον τόπο. Αυτά που κάναμε εμείς, αν μας τα αποδώσει κάποιος, είναι πταίσματα μπροστά σ αυτά που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου, με τον κ. Παπακωνσταντίνου τον κ. Βενιζέλο και τους άλλους υπουργούς που υπέγραψαν το μνημόνιο και μας οδήγησαν σε αυτή την κρίση" τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος

    Παναγιώτης Λαφαζάνης

    "Είναι μια ιστορική κρίση για τον ελληνικό λαό. Αν ο λαός ξαναψηφίσει τα συνεταιρακια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσουν την διάλυση της χώρας η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική. Υπάρχει μια εναλλακτική επιλογή: να διώξουμε τρόϊκα και μνημόνια, ψηφίζοντας τον Συνασπισμό τής Αριστεράς" δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε οτι επανέρχεται η ξενιτειά για τη νεολαία, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν και πρόσθετα μέτρα. "Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για την χώρα. Αν συνεχιστεί, εγκληματούμε" ανέφερε ο κ Λαφαζάνης και συνέχισε: "το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε την χώρα, μαζι με τη ΝΔ βεβαίως. Εχουν κοινό πρόγραμμα, έχουν το δεύτερο μνημόνιο. Αν δεν αλλαξουμε θα ακολουθησουν και τρίτο και τέταρτο μνημόνιο. Αρα πρώτα πρέπει να καταγγελθεί το μνημόνιο καθώς δεν έχει καμμία νομιμότητα.Το ίδιο και η δανειακή σύμβαση. Δεν έχουν λαική νομιμοποίηση. Είναι μια δύσκολη επιλογή αλλα μπορεί να μας βγάλει απο το αδιέξοδο".Ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εχει καμμία συζητηση για κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ. "Θέλουμε και επιδιώκουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Η πρόταση αφορά τις προοδευτικές δυναμεις. Τα κόμματα αυτά είναι το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι Πράσινοι" κατεληξε ο κ Λαφαζάνης.

    Λενιώ Μυριβίλη

    "Τα δημόσια αγαθά μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες στους μισθούς και τις συντάξεις. Μιλάμε για μικρές κινήσεις, μέσα στο μνημόνιο, για να προχωρήσει η ανάπτυξη. Πιο ρεαλιστικό είναι η λειτουργία της τέταρτης γραμμής του μετρό απο την εξόρυξη πετρελαίου στο Ιόνιο" τόνισε η Λενιώ Μυριβίλη. Η υποψήφια βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους τόνισε οτι για το κόμα της είναι "αδιαπραγμάτευτη η ευρωπαική προοπτική της χώρας. Μέσα απο την Ευρώπη θα λυθεί το πρόβλημα για την Ελλάδα".

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 13:36

    Είδηση: 10596

    [07] Με μια ματιά

    -Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Ηράκλειο Κρήτης ένας 25χρονος δικυκλιστής. Το τροχαίο συνέβη στη Λ. Καλοκαιρινού, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε στο πεζοδρόμιο. Το ΕΚΑΒ έφθασε άμεσα στο σημείο αλλά ο νεαρός ήταν ήδη νεκρός.

    -¶λλοι σαράντα έξι αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων, επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    -Ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί έγινε τα ξημερώματα, στην οδό Βέλλερ, στην Αθήνα, από δύο αγνώστους. Οι δράστες με την απειλή αιχμηρού αντικείμενου άρπαξαν άγνωστο ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και μια συσκευή GPS.

    -Λίγο μετά τις 7:00 το πρωί του Σαββάτου, τρεις ληστές είχαν στήσει καρτέρι σε εργαζόμενους γνωστού πολυκαταστήματος στην Κερατέα. Οι δράστες διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν με ποσό πάνω από 15.000 ευρώ.

    -Εταιρεία αλουμινίου στην βιομηχανική περιοχή ¶νω Λιοσίων διέρρηξαν τα ξημερώματα άγνωστοι.. Φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε φορτηγό της εταιρείας, όμως, στη συνέχεια το εγκατέλειψαν, χωρίς να αποσπάσουν τα χρήματα που περιείχε.

    -Για τις 21 Μαΐου αναβάλλεται στην Ουκρανία η δίκη της Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση χρημάτων. Ο δικαστής εκτιμά ότι δεν μπορεί να τη δικάσει ερήμην, καθώς η ηγέτις της αντιπολίτευσης, η οποία βρίσκεται στη φυλακή, αρνείται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο λόγω της κατάστασης της υγείας της.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 15:59

    Είδηση: 10604


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 April 2012 - 16:49:31 UTC