Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Ολυμπιονίκης- ίνδαλμα Πύρρος Δήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Η Δικαιοσύνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ
  • [03] Φ. Σταυράκη: «Έχει κλείσει ο κύκλος των παλαιών κομμάτων»
  • [04] Ν. Μηταράκης: «Τη μεγάλη ευθύνη την έχει ο πολιτικός κόσμος»
  • [05] Γ. Μαγκριώτης: Στόχος μας η πολιτική σταθερότητα
  • [06] Προεκλογική αναμέτρηση στo NETWEEK

    [01] Ο Ολυμπιονίκης- ίνδαλμα Πύρρος Δήμας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής του οποίου τίθεται ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος όπως είπε, συμβολίζει «την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί πάλι και να σταθεί όρθια. Συμβολίζει την εθνική μας ενότητα». Τη δεύτερη θέση «κατέχει δικαιωματικά, η στενότερη συνεργάτρια μου στη μάχη που δίνουμε για τις εκλογές», η Φώφη Γεννηματά, την τρίτη ενα νέο στέλεχος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Ανδρουλάκης πολιτικός μηχανικός. Ακολουθεί ο καθηγητής Θεόδωρος Καριώτης ειδικός στο θαλάσσιο δίκαιο, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, στέλεχος του ΠΑΚ και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια, η 29χρονη δικηγόρος Κυριακή Σταμαδιάνου στην 6η θέση ο Αθανάσιος Τσαυτάρης καθηγητής Παν. Θεσ/νίκης, στην 7η θέση ο Τάσος Φλάμπουρας επιχειρηματίας στις τεχνολογίες του διαδικτύου, στην 8η θέση η Άρτεμις Παπαδάκου αρχιτέκτονας, στην 9η θέση ο Σωτήρης Γκασούκας δικηγόρος οικονομολόγος, εκπρόσωπος ΑΜΕΑ, στη 10η θέση η Άννα Παντου ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης, στην 11η θέση ο Φραγκίσκος Μπριλάκης αγρότης, στη 12η θέση η Μαρία Αναγνωστοπούλου γιατρός, μετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ.

    «Το ψηφοδέλτιο συμβολίζει πολλά πράγματα,. Δίνουμε τη μάχη για τη νίκη στις εκλογές, για την πρωτιά, για την αυτοδύναμη Ελλάδα, για τη μεγάλη εθνική συμμαχία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας είναι ένα ψηφοδέλτιο αγωνιστικό, αντιπροσωπευτικό, αυθεντικό, ένα ψηφοδέλτιο που αποτυπώνει τη δημιουργική και αισιόδοξη Ελλάδα αλλά και την Ελλάδα που πατάει γερά στο έδαφος της πραγματικότητας, που γνωρίζει τι περνάει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα.

    Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

    1. Την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καταλαμβάνει ο Ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας. Ο Πύρρος με τα 4 ολυμπιακά μετάλλιά του, συμβολίζει την Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται και πετυχαίνει, συμβολίζει την Ελλάδα που πρέπει να σηκωθεί και πάλι και να σταθεί όρθια.

    Πρέπει να σηκώσουμε από πάνω το μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής εξάρτησης, το μεγάλο βάρος του μνημονίου. Πρέπει να κάνουμε την άρση αυτού του εθνικού βάρους που την ξεκινήσαμε με τη μείωση του δημοσίου χρέους.

    Θέλω να ευχαριστήσω τον Πύρρο γιατί δέχθηκε να ενταχθεί στην ενεργό πολιτική και να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους υπολοίπους 11 υποψηφίους μας. Έχει τιμήσει την Ελλάδα, έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία, μας έχει κάνει ν' ακούσουμε περήφανοι τον εθνικό μας ύμνο και είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να το τιμήσουμε, που συμβολίζει την εθνική μας ενότητα.

    2. Τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου δικαιωματικά κατέχει η Φώφη Γεννηματά, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τέως Υπουργός, τέως Υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, η Φώφη είναι η στενότερη συνεργάτριά μου στη μάχη που δίνουμε για τις εκλογές αυτές και πρέπει να σας πω ότι, για μια ακόμη φορά, πολλοστή φορά, έχω εκτιμήσει την προσωπικότητά της, την πολιτική της κρίση, τη συνέπειά της, την αγωνιστικότητά της και φυσικά, το απαράμιλλο ήθος της.

    3. Την τρίτη θέση την καταλαμβάνει ένα νέο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης, Πολιτικός Μηχανικός, 33 ετών. Είναι ένα στέλεχος που βγαίνει από τα σπλάχνα της νεολαίας και θέλω να ελπίζω ότι με τον τρόπο αυτό, δίνουμε ένα κίνητρο στους νέους ανθρώπους να παρακολουθήσουν το λόγο μας και τη δράση μας.

    4. Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό μας ο Καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, Καθηγητής του πανεπιστημιακού συστήματος της πολιτείας του Maryland στις ΗΠΑ, Ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύμβαση του Montego Bay, που κατέληξε στο ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας.

    Ο Καθηγητής Καρυώτης, είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τις θαλάσσιες ζώνες, για την υφαλοκρηπίδα, για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ένας άνθρωπος που πιστεύει βαθιά στα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.

    5. Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει μια νέα δικηγόρος, 29 χρόνων, η Κυριακή Σταμαδιάνου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων της Αθήνας. Μια κοπέλα που αγωνίζεται στη μάχιμη δικηγορία και που αντιπροσωπεύει χιλιάδες νέους αγωνιζόμενους συναδέλφους της, αγωνιζόμενους μέσα την κρίση, γιατί η κρίση χτυπάει και τους νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.

    6. Την έκτη θέση την καταλαμβάνει μια ακαδημαϊκή προσωπικότητα, ο Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρώην Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αγροτοβιοτεχνολογίας, του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

    Ο Καθηγητής κ. Τσαυτάρης συνδυάζει την ακαδημαϊκή παρουσία, την ερευνητική εμπειρία, τεράστια, σε τομείς που έχουν σχέση με το εθνικό μας πρόταγμα, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, το νέο μοντέλο αγροτικής παραγωγής. Και φυσικά την Ελλάδα που ερευνά και που καταγράφεται διεθνώς βιβλιογραφικά.

    7. Στην έβδομη θέση ο Τάσος Φλάμπουρας, ένας νέος επιχειρηματίας με τεράστιες επιτυχίες στο χώρο των τεχνολογιών του διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένας από τους Έλληνες που δραστηριοποιείται με έδρα την Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά των τεχνολογιών του διαδικτύου.

    8. Στην όγδοη θέση, μια νέα γυναίκα 29 χρόνων, η Άρτεμις Παπαδάκου, Αρχιτέκτων, που εργάζεται στην Ελλάδα αλλά και στη Νέα Υόρκη, που ασχολείται με τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, που έχει έντονη επιστημονική, επαγγελματική και επιχειρηματική παρουσία.

    9. Στην ένατη θέση, ο εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία, ο Σωτήρης Γκασούκας, Δικηγόρος, Οικονομολόγος.

    10. Στη δέκατη θέση, η κα Άννα Πάντου, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αναπήρων Παίδων, της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Μια γυναίκα αφιερωμένη στην υπηρεσία των ανάπηρων παιδιών, των παιδιών με προβλήματα εγκεφαλικής παράλυσης.

    11. Στην ενδέκατη θέση μια υποδειγματική περίπτωση νέου αγρότη, καινοτόμου επιχειρηματία στον αγροτικό τομέα που έφυγε από την Αθήνα, εγκαταστάθηκε στην Ιεράπετρα και μέσα σε λίγα χρόνια απέδειξε ότι μπορεί να κάνει θαύματα δουλεύοντας στην ελληνική γη. Πρόκειται για το Φραγκίσκο Γρυλλάκη.

    12. Την δωδέκατη θέση, την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου καταλαμβάνει μια ακόμη νέα γυναίκα 30 χρόνων, Γιατρός, η Μαρία Αναγνωστοπούλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που την είχαμε επιστρατεύσει και στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του Κινήματος.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 19:47

    Είδηση: 10212

    [02] Η Δικαιοσύνη στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

    Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, που παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, θα είναι ο αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου και ακολουθούν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του προέδρου της Γιάννης Μιχελάκης, ο καθηγητής Ηλίας Κονοφάος, η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Αναστασία- Σαλή-Παπασαλή, Σταύρος Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος ΑΜΕΑ, Μαρία Ελνη Σούκαλη Πολιτική μηχανικός. Θεόδωρος Λαμπρακης, οικονομολογος, Γεωργιος Πετρακης υπαλληλος της Δασικής Υπηρεσίας, καθηγητής Σωτήρης Βαχαβιολος, η Δήμητρα Λυγούρη καθηγήτρια πληροφορικής, καθηγητης Δημήτρης Τσομώκος.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας: «το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Είναι ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος» και εκφράζει βούληση του κόμματος να κάνει πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας.

    Η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά

    «Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας απεικονίζει βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας. Είναι ψηφοδέλτιο που επιβραβεύει την αξιοσύνη, την καταξίωση, το ήθος.

    Εκφράζει τη βούλησή μας να κάνουμε πράξη τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο της χώρας. Να προτάξουμε την απόδοση Δικαιοσύνης, αλλά και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Να ανταποκριθούμε στο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, εφαρμογή των νόμων παντού.

    Εκφράζει, ακόμη, την έμφαση που δίνουμε στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που διαθέτει η Πατρίδα μας στα εδάφη και τις θάλασσές της. Συνδέεται με την απόφασή μας να αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην Ευρώπη - όπως ακριβώς έκανε και η Κύπρος - για να προχωρήσουμε στην ανακήρυξη και την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ. Εκφράζει μια βασική πτυχή της πολιτικής μας για στροφή στην πραγματική Οικονομία, ανάταξη και ανάπτυξη. Στέλνουμε, έτσι, παντού, το μήνυμα ότι η Ελλάδα - παρά τις αντιξοότητες, παρά τα προβλήματα που αφήνει πίσω του το ΠΑΣΟΚ - είναι μια πλούσια χώρα, που μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει.

    Εκφράζει, τέλος, τη θέλησή μας να καταργήσουμε τα διαχωριστικά τείχη του χθες και να ενώσουμε τους Έλληνες για το αύριο.

    Στο ψηφοδέλτιό μας είναι ακόμη πρόσωπα που εκφράζουν τη νέα γενιά, τους νέους επιστήμονες, τους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους, γυναίκες, άνθρωποι καταξιωμένοι στην κοινωνία και στους χώρους της εργασίας τους.

    Είναι πολίτες με έντονη κοινωνική δραστηριότητα.

    Ένας Δήμαρχος που είχε την ατυχία να καταστεί Άτομο με Αναπηρία, αλλά δεν τα έβαλε κάτω.

    Είναι, βεβαίως, και δύο από τους στενότερους συνεργάτες μου.

    Είναι, με μια φράση, ψηφοδέλτιο ευθύνης.

    Ψηφοδέλτιο μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού συμβολισμού».

    Το ψηφοδέλτιο Επικράτειας της Νέας Δημοκρατίας

    1. Χαράλαμπος Αθανασίου του Χριστόφα

    Αρεοπαγίτης

    Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπου εκλέγεται από το 2008 έως σήμερα.

    Εργάστηκε για την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα δικαστή, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και την απεξάρτηση της Δικαστικής από την Εκτελεστική Εξουσία.

    2. Χρύσανθος Λαζαρίδης του Αλεξάνδρου

    Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

    Σπούδασε οικονομικά στην Ελλάδα, το Λονδίνο και τις ΗΠΑ.

    Εργάστηκε ως χρηματιστηριακός αναλυτής και δημοσιογράφος στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

    Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», καθώς και με το περιοδικό «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».

    Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και, για τη δράση του, συνελήφθη την Άνοιξη του 1974.

    Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης.

    3. Ιωάννης Μιχελάκης του Σπυρίδωνος

    Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας.

    Δημοσιογράφος.

    Σπούδασε στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς.

    Εργάστηκε σε σειρά εφημερίδων. Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και την τηλεόραση του MEGA, διευθυντής στο MEGA Κύπρου, γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, διευθυντής της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ».

    4. Ηλίας Κονοφάγος του Κωνσταντίνου

    Χημικός Μηχανικός του Ελβετικού Ομόσπονδου Πολυτεχνείου της Λοζάνης.

    Διδάκτωρ της Ecole Centrale Paris και της Σχολής του Γαλλικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.

    Διετέλεσε στέλεχος των εταιριών Total, Mobil North Sea, ΔΕΠ Α.Ε., ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., ΕΛΠΕ Α.Ε.

    Πρώην διευθυντής Έρευνας και Παραγωγής Κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε.».

    5. Αναστασία Σαλή - Παπασαλή του Βασιλείου

    Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου. Καθηγήτρια Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας.

    Διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ. Πτυχιούχος-Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων τεχνικών εκθέσεων, ερευνητικών εργασιών.

    Συμμετείχε σε σειρά αρχαιολογικών εργασιών και ερευνητικών προγραμμάτων.

    6. Σταύρος Παπαγεωργίου του Βασιλείου

    Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Διετέλεσε καθηγητής στη Μέση Επαγγελματική Τεχνική Νοσηλευτική Σχολή του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

    Διετέλεσε δήμαρχος του Δήμου Ιθώμης, μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας και εκπρόσωπος στη Γενική της Συνέλευση.

    Από το 2002, μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, κατέστη Άτομο με Αναπηρία.

    Από το 2011 είναι αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ.

    7. Μαρία Ελένη Σούκουλη-Βιλιάλη του Δημητρίου

    Πολιτικός Μηχανικός.

    Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου.

    τ. Νομαρχιακή Σύμβουλος Πελοποννήσου.

    τ. Αντινομάρχης Παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΝΑ Κορινθίας.

    8. Θεόδωρος Λαμπράκης του Γρηγορίου

    Οικονομολόγος.

    Έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο του Buckingham και έχει Master από το City University. Από το 1991 έως το 2003 έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής σε διάφορες επιχειρήσεις και έκτοτε δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα.

    9. Γεώργιος Πετράκης του Εμμανουήλ

    Υπάλληλος δασικής Υπηρεσίας.

    Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

    Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Δασικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης.

    Διετέλεσε Πρόεδρος της ΠΟΣΥΠ και του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

    10. Σωτήριος Βαχαβιώλος του Ιωάννη

    Πτυχιούχος Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Fairleingh Nτίκινσον με BSEE.

    Διδακτορικό από το Columbia University. Μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Κατέχει σειρά διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

    Είναι ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Physical Acoustics Cooperation, η οποία μετονομάστηκε σε MISTRAS Group, Inc

    Η εταιρία του απασχολεί 3.500 εργαζόμενους, σε 85 γραφεία σε όλο τον κόσμο και θεωρείται πρωτοπόρος για την προστασία και συντήρηση υποδομών.

    11. Δήμητρα Λυγούρα του Γεωργίου

    Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων.

    Καθηγήτρια Πληροφορικής στο Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Νέων του Δήμου Δάφνης.

    Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΟΝΝΕΔ.

    12. Δημήτρης Τσομώκος του Παναγιώτη

    Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

    Κάτοχος Διδακτορικού του Πανεπιστημίου Yale των Η.Π.Α.

    Έχει εργασθεί στην Τράπεζα της Αγγλίας και έχει διατελέσει σύμβουλος σε πολλές κεντρικές τράπεζες.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 19:48

    Είδηση: 10210

    [03] Φ. Σταυράκη: «Έχει κλείσει ο κύκλος των παλαιών κομμάτων»

    Δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα στην πολιτική, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Φρόσω Σταυράκη, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να βρεθεί και να αξιοποιηθεί εκείνο το μοντέλο που δεν περιλαμβάνει το πελατειακό κράτος. Η υποψήφια βουλευτής της «Κοινωνικής Συμφωνίας», επισήμανε ότι το βλέμμα πρέπει να είναι στραμμένο στον λαό και όχι στις τράπεζες, και έθεσε ως κύριο μέλημα την ευημερία του λαού. Υποστήριξε ότι έτσι όπως εξελίσσεται το μνημόνιο, θα μας οδηγήσει στη χρεοκοπία, διότι, όπως είπε, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε και πρόσθεσε ότι θα φτάσουμε στο να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες της δανειακής σύμβασης για κατασχέσεις. Ερωτηθείσα για τις μετεκλογικές συνεργασίες, εκτίμησε ότι η κεντροαριστερά που δεν φοβάται να κυβερνήσει, είναι αυτή που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα που απασχολούν τον λαό.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ: «Δεν είναι άσπρο μαύρο τα πράγματα στην πολιτική. Χρειάζεται να βρούμε και να αξιοποιήσουμε το άλλο μοντέλο, αυτό που πραγματικά δεν έχει το πελατειακό κράτος, είναι η ώρα αν το κάνουμε γιατί όλο αυτό μας έφτασε εδώ που μας έφτασε. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο στο λαό, όχι στις τράπεζες, το μέλημά μας χρειάζεται να είναι η ευημερία όλου του λαού. Το μνημόνιο, έτσι όπως εξελίσσεται, με τόση φτώχεια και ύφεση που δημιουργεί, θα μας οδηγήσει μαθηματικά στη χρεοκοπία, διότι δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε. Θα φτάσουμε να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες της δανειακής σύμβασης για κατασχέσεις και θα είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση».

    ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Φ. ΣΤΑΥΡΑΚΗ: «Πιστεύουμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος των παλαιών κομμάτων για όλους τους λόγους συζητά η κοινωνία. Υπάρχει μια μεγάλη πρόκληση για την κεντροαριστερά. Λέμε ότι η κεντροαριστερά που δεν φοβάται να κυβερνήσει, είναι αυτή που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματα που απασχολούν το λαό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 15:48

    Είδηση: 10195

    [04] Ν. Μηταράκης: «Τη μεγάλη ευθύνη την έχει ο πολιτικός κόσμος»

    Την άποψη ότι τη μεγάλη ευθύνη την έχει ο πολιτικός κόσμος, ο οποίος, όπως επισήμανε, δεν είναι μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά όλα τα κόμματα, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης. Παράλληλα, επέρριψε ευθύνη και στην Αριστερά, υποστηρίζοντας ότι τόσα χρόνια εμπόδιζε οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση πήγε να γίνει και έδιωξε πολλές επενδύσεις. Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε την αντίθεση της ΝΔ στις μετεκλογικές συνεργασίες, εκτιμώντας ότι δεν θα αποδώσουν σε κάτι, και πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση συνεργασίας, είχε δυσλειτουργίες σε οποιοδήποτε καθημερινό θέμα προέκυπτε. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη η επόμενη κυβέρνηση να είναι γρήγορη, διότι, όπως είπε, είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος σε μια δυσκίνητη κυβέρνηση.

    Υπογράμμισε, δε, ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι γρήγορη, διότι, όπως είπε, είναι πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί ο στόχος σε μια δυσκίνητη κυβέρνηση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Εγώ θεωρώ ότι τη μεγάλη ευθύνη την έχει ο πολιτικός κόσμος. Πολιτικός κόσμος δεν είναι μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα. Είναι, κατ' αρχήν, όλα τα κόμματα, τα οποία προέρχονται από τα μεγάλα κόμματα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γι' αυτό μίλησα για αυξημένο μερίδιο ευθύνης».

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Ευθύνη έχει και η Αριστερά, η οποία τόσα χρόνια εμπόδιζε οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση που προσπαθήσαμε να κάνουμε σε αυτή τη χώρα και έδιωξε πλείστες επενδύσεις».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι εσείς έχετε μια ρητορική, ως κόμμα, θέλω να πω, όχι εσείς προσωπικά, που απορρίπτει κάθε είδους συνεργασία την επομένη των εκλογών»;

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Γιατί δε θεωρούμε ότι θα αποδώσει σε κάτι. Είδαμε τους τελευταίους μήνες τις δυσλειτουργίες μιας κυβέρνησης συνεργασίας, σε οποιοδήποτε καθημερινό θέμα προέκυπτε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι δυσλειτουργίες αυτές εντοπίστηκαν στο γεγονός ότι εσείς είχατε μια σταθερή θέση ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συγκεκριμένο στόχο και σκοπό και οι προσπάθειες που γίνονταν από υπουργούς που προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ υπερέβαιναν αυτό το στόχο κι αυτό το σκοπό».

    Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: «Αυτό προέκυψε σε κάποιες περιπτώσεις και κυρίως προς το τέλος. Αλλά πολλές φορές βλέπαμε για την αντικατάσταση ενός υπουργού πέρναγαν 10 μέρες για να συνεννοηθούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι γρήγορη. Έχουμε μέχρι τον Ιούνιο να καταθέσουμε 4 πάρα πολύ κρίσιμα νομοσχέδια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο δύσκολο σε μια κυβέρνηση δυσκίνητη να επιτευχθεί ο στόχος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 16:20

    Είδηση: 10188

    [05] Γ. Μαγκριώτης: Στόχος μας η πολιτική σταθερότητα

    Τον στόχο της πολιτικής σταθερότητας, που έχει θέσει το ΠΑΣΟΚ για τις επικείμενες εκλογές, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαγκριώτης. «Θέλουμε μια Βουλή, η οποία θα δώσει σταθερή κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα και κοινοτική πλειοψηφία, που θα στηρίξει το πρόγραμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με ειλικρίνεια και καθαρότητα. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι η άρνηση του κ. Σαμαρά στην πρόταση του κ. Βενιζέλου για δύο απευθείας συζητήσεις των δύο αρχηγών και δύο συζητήσεις όλων των υποψηφίων προέδρων των κομμάτων, δείχνει αδυναμία επιχειρημάτων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Εμείς τον πρώτο στόχο για αυτές τις εκλογές τον έχουμε θέσει πολύ καθαρά και με μεγάλη σαφήνεια: είναι η πολιτική σταθερότητα. Θέλουμε μια Βουλή, ανεξάρτητα από το πόσα κόμματα θα είναι, η οποία θα δώσει σταθερή κυβέρνηση, κυβέρνηση που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμα, που θα μπορέσει να αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πόρους, θα δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον κι ένα κράτος αντίστοιχο για τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα, για να έρθει η ανάπτυξη σταδιακά, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για να φύγουμε από την ύφεση».

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Το μείζον είναι να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα, πλειοψηφία κοινοτική που θα στηρίξει το πρόγραμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με ειλικρίνεια και καθαρότητα. Αν κάποια κόμματα που τοποθετούνται πιο δεξιά από το ΠΑΣΟΚ σήμερα αρνούνται αυτή την πολιτική για εκλογικές σκοπιμότητες, αύριο, όμως, την υιοθετήσουν την πολιτική αυτή και συμφωνήσουν, και μαζί με αυτούς δημιουργείται η μεγάλη αυτή συνεργασία και η πλειοψηφία για να πάμε μπροστά, διότι δεν έχουμε το δικαίωμα μπροστά σε αυτό το χάος να αρνηθούμε και να πούμε ότι θα μείνουμε απ' έξω. Και βεβαίως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν περιλαμβάνει εξωθεσμικά κόμματα της άκρας δεξιάς».

    Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: «Ας έρθει η ΝΔ, ο κύριος Σαμαράς κι ας απαντήσει στην πρόταση του κυρίου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ για δύο συζητήσεις απευθείας των δύο αρχηγών και δύο συζητήσεις όλων των υποψηφίων προέδρων των κομμάτων, με νέους, πολύ πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς όρους. Αυτό, νομίζω ότι είναι τόσο εμφανές ότι επικαλούμενος τους όρους να αρνείσαι το διάλογο δείχνει αδυναμία επιχειρημάτων. Δείχνει ότι δε θες την απευθείας σύγκριση των επιχειρημάτων και διαλέγεις τους μονολόγους των κομματικών συγκεντρώσεων».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 15:48

    Είδηση: 10182

    [06] Προεκλογική αναμέτρηση στo NETWEEK

    Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών και το πως θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, αλλά και τα νέα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην προεκλογική περίοδο που διανύει η χώρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στην εκπομπή NETWEEK μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών κ.κ. Γιώργο Κουτρουμάνη (ΠΑΣΟΚ), Άδωνι Γεωργιάδη (ΝΔ), Κυριάκο Βελόπουλο (ΛΑ.Ο.Σ.), Κώστα Ζιώγα (ΚΚΕ), Ευκλείδη Τσακαλώτο (ΣΥΡΙΖΑ) και Γρηγόρη Ψαριανό (ΔΗΜ.ΑΡ.).

    Ο κ. Κουτρουμάνης αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του α' γύρου των γαλλικών εκλογών και της ανόδου της ακροδεξιάς, εξέφρασε την ανησυχία ότι οι σημερινοί συσχετισμοί δυνάμεων δεν ευνοούν την κατάσταση στην Ευρώπη, ωστόσο παρατήρησε ότι όταν υπάρχουν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό υπάρχει η ελπίδα ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική θα πάει σε σωστότερο δρόμο». Σημείωσε με έμφαση ότι κάθε μήνα γίνεται ένας αγώνας δρόμου για να μην υπάρξει πρόβλημα με τους μισθούς, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί άλλο η χώρα με μια συνεχή εκλογική αναμέτρηση τότε θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Επίσης, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτοδυναμία, σημειώνοντας ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα πρέπει να έχουμε κυβερνήσεις συνεργασίας.

    Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του ανέφερε ότι η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη αγνόησε την άνοδο της ακροδεξιάς. Μίλησε για το θέμα των μεταναστών, λέγοντας ότι αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, η Χρυσή Αυγή θα πάρει 15% και επέρριψε ευθύνες στην αριστερά για το φαινόμενο αυτό.

    Ο κ. Ζιώγας τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται τη συνεργασία με τα άλλα κόμματα, υποστηρίζοντας ότι «τα κόμματα της αριστεράς είναι ένα άλλο μείγμα το οποίο οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού. Προτείνουν έναν άλλο δρόμο καπιταλιστικής ανάπτυξης». Για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι «σπλάχνο του συστήματος, γροθιά της αστικής τάξης και του κατεστήμένου, έχει ένα ολόκληρο προγραμμα που εξυπηρετεί το σύστημα.

    Ο κ. Βελόπουλος τόνισε έχουμε μία συνολική κρίση της παγκοσμιοποιήσεως, του καπιταλισμού και του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και του πολυπολιτισμού. Οι εξελίξεις που σημειώνονται στη Γαλλία, δείχνουν ότι υπάρχει ένα εκρηκτικό μείγμα και έχει να κάνει με την ακροδεξιά επίθεση των αγορών, τη οποία επιβάλλουν συνεργασίες κομμάτων, αλλαγές κυβερνήσεων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να απομακρύνεται και να ψάχνει μορφές ακραίας διακυβέρνησης. Εγκληματικότητα, ανεργία, μεταναστευτικό είναι το μίγμα που έχει συμβάλει στην άνοδο της ακροδεξιάς, είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του πολιτικού μας συστήματος , τα λάθη του παρελθόντος, ώστε να αποτρέψουμε την άνοδο της ακροδεξιάς.

    Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι είναι τελειωμένη ιστορία το μνημόνιο και πως η Τρόικα δεν βγάζει πουθενά. Υπενθύμισε ότι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στον Flash ότι μετά το πρώτο μνημόνιο, θα υπάρχει και δεύτερο και τρίτο μνημόνιο. Αν συνεχίσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το ίδιο πρόγραμμα δεν θα οδηγηθούμε πουθενά. Ξέρουμε ότι ο κόσμος της αριστεράς πιέζει για την ενότητα.

    Ο κ. Ψαριανός για την άνοδο της ακροδεξιάς, επισήμανε ότι «σε κάθε περίοδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης υπάρχει πρόσφορο έδαφος στα κηρύγματα μίσους απέναντι σε ομάδες και να βγάζουν κάτι απαίσια λουλούδια που σκυλοβρωμάνε». Δεν φταίνε οι μετανάστες, οι τσιγγάνοι, οι εβραίοι, οι γυναίκες, οι ομοφυλόφιλοι , οι οποίοι ήταν θύματα διωγμών, είπε και πρόσθεσε ότι είχε λαθρομετανάστες συγγενείς στο Βέλγιο. Τόνισε ότι το θέμα των μεταναστών πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Επίσης, ανέφερε ότι το ίδιο το πολιτικό σύστημα υπονόμευσε τον εαυτό του, ότι είπε ψέματα πολλές φορές και αυτό έχει οδηγήσει στην αποσάρθρωση και την κατάρρευση του.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 13:44

    Είδηση: 10163


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 24 April 2012 - 16:49:34 UTC