Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Δρέττα: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται»
  • [02] Ε. Κουντουρά: «Θα είναι εκλογές που δεν τις έχουμε ξαναδεί»
  • [03] Φ. Παρρησιάδης: «Μονόδρομος για τον τόπο είναι η αυτοδυναμία»
  • [04] Β. Έξαρχος: «Πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες»
  • [05] Ε. Αντώναρος: «Δεν χωράνε όλοι στα ψηφοδέλτια»
  • [06] Κουκουλόπουλος, Παυλόπουλος, Παφίλης στην Πρωινή Ενημέρωση

    [01] Α. Δρέττα: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται»

    Για εκλογική κοροϊδία εκ μέρους της ΝΔ, μίλησε στη ΝΕΤ FM η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθηνά Δρέττα, αναφερόμενη στα ισοδύναμα μέτρα που λέει ότι θα πάρει η ΝΔ. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, αν το πολιτικό σύστημα δεν ανατραπεί ριζικά και «αν δεν πληρώσει το μερίδιο του πόνου που του αναλογεί». Ακόμη, επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με όσες δυνάμεις θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΔΡΕΤΤΑ: «Ακούω τη ΝΔ να λέει ότι θα πάρει ισοδύναμα μέτρα, ποια ισοδύναμα μέτρα; Μαζί κάναμε τη διαπραγμάτευση για τις επικουρικές. Ψάχναμε 325 εκατομμύρια και δεν υπήρχε κανένα ισοδύναμο μέτρο. Άρα, πώς θα αυξήσει τις συντάξεις το επόμενο διάστημα; Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι σκέτη εκλογική κοροϊδία».

    Α. ΔΡΕΤΤΑ: «Οι ίδιοι οι άνθρωποι που οδήγησαν τα πράγματα εδώ, δεν μπορούν να μας σώσουν τώρα. Γι' αυτό πιστεύω ότι η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν το πολιτικό σύστημα δεν ανατραπεί ριζικά, αν το πολιτικό σύστημα δεν πληρώσει το μερίδιο του πόνου που του αναλογεί».

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

    Α. ΔΡΕΤΤΑ: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνεργάζεται και νομίζω ότι έχει δηλώσει δια του προέδρου του ότι είναι πρόθυμο να ξανασυνεργαστεί με όσες δυνάμεις θέλουν να παραμείνει η χώρα στην ευρωπαϊκή προοπτική, θέλουν να παραμείνει η χώρα στο σκληρό πυρήνα της ζώνης του ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 16:12

    Είδηση: 9766

    [02] Ε. Κουντουρά: «Θα είναι εκλογές που δεν τις έχουμε ξαναδεί»

    Την άποψη ότι οι επικείμενες εκλογές θα είναι πολύ διαφορετικές και θα είναι εκλογές που δεν έχουμε ξαναδεί, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η υποψήφια βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Έλενα Κουντουρά. Όπως είπε, ο κόσμος έχει πλέον την επιλογή να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ζει αυτή την κατάσταση που του προσφέρει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ με μια αποτυχημένη συνταγή, η οποία δεν πρόκειται να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα. Ερωτηθείσα σχετικά, επισήμανε ότι δεν μπορούν να μας διώξουν από την Ευρώπη, εξηγώντας ότι αν ήταν έτσι απλά τα πράγματα δεν θα έβγαιναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς, που υπέγραψαν το μνημόνιο, να πουν ότι όλα είναι διαπραγματεύσιμα. «Άρα, είναι διαπραγματεύσιμα και δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον ελληνικό λαό, απλά για να αρπάξουμε την ψήφο του», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Σήμερα οι εκλογές στην Ελλάδα θα είναι πάρα πολύ διαφορετικές. Νομίζω θα είναι εκλογές που δεν τις έχουμε ξαναδεί. Ο κόσμος έχει πλέον την επιλογή να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει να ζει αυτή την κατάσταση που του προσφέρει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, με ένα μνημόνιο, το οποίο έχει φέρει την Ελλάδα στην καταστροφή, μια συνταγή, η οποία, δυστυχώς, δεν είναι πετυχημένη, και μια συνταγή, η οποία δεν πρόκειται να βγάλει από το αδιέξοδο την πατρίδα μας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν είναι καλόπιστη και πει ότι ''αυτό είναι ή το παίρνετε ή δρόμο από δω, πάρτε και τόσα λεφτά''».

    Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Δε μπορούνε να μας διώξουνε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Δε μπορούνε να μας διώξουνε, προφανώς, αλλά αυτό έγινε κατόπιν διαπραγματεύσεων, πολιτικών και διπλωματικών, και λένε ότι «πάρτε τόσα και φύγετε μόνοι σας», γιατί, προφανώς, σωστά λέτε, δεν προβλέπεται να μας διώξουν».

    Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, ούτε «πάρτε τόσα», γιατί αλλιώς δε θα έβγαιναν, ούτε ο κύριος Βενιζέλος, ούτε ο κύριος Σαμαράς σήμερα, αφού υπέγραψαν το μνημόνιο, να πουν ότι όλα είναι διαπραγματεύσιμα. Άρα, είναι διαπραγματεύσιμα και δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον ελληνικό λαό απλά για να αρπάξουμε την ψήφο του, πρέπει να λέμε αλήθειες στον ελληνικό λαό».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 16:10

    Είδηση: 9764

    [03] Φ. Παρρησιάδης: «Μονόδρομος για τον τόπο είναι η αυτοδυναμία»

    Οι δεσμεύσεις οι οποίες υπάρχουν, είναι δεδομένοι στόχοι, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Φίλων Παρρησιάδης, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η διαδρομή που θα ακολουθηθεί για την υλοποίησή τους μπορεί να αλλάξει. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε το μνημόνιο μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει ότι ξέρει από πού ξεκίνησε, πού θα φτάναμε αλλά και πού θα πάει. Υπογράμμισε, δε, ότι για να πάρει κάποιος την ευθύνη στα χέρια του να κυβερνήσει, θα πρέπει να ξέρει πού πάει και τόνισε ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για τον τόπο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΠΑΡΡΗΣΙΑΔΗΣ: «Κατ' αρχήν θεωρείται δεδομένο ότι οι δεσμεύσεις, οι οποίες υπάρχουν, θα ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο η υλοποίησή τους. Οι δεσμεύσεις είναι στόχοι, οι οποίοι είναι δεδομένοι στόχοι. Η διαδρομή με την οποία θα πας εκεί, είναι στα χέρια σου να την αλλάξεις. Για το αν θα στηρίξεις τις χαμηλά κοινωνικές ομάδες, που είναι και αυτές που βασανίζονται περισσότερο, ή αν θα βρεις τρόπο να πετύχεις σε ένα ελάχιστο βαθμό την ανάπτυξη, η οποία μπορεί να δημιουργήσει κάποιες θέσεις εργασίας, έχει να κάνει με το τι όραμα έχεις, τι σχέδιο έχεις και πού μπορεί να φτάσεις. Και σε αυτό το πράγμα ο Αντώνης Σαμαράς, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια του μνημονίου μέχρι σήμερα, έχει αποδείξει ότι ξέρει και πολύ καλά πού ξεκίνησε, και πού θα φτάναμε εδώ, αλλά και πού θα πάει».

    Φ. ΠΑΡΡΗΣΙΑΔΗΣ: «Υπάρχει η κουλτούρα, που δεν είναι κουλτούρα, είναι πραγματικότητα, ότι κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη στα χέρια του να κυβερνήσει. Και κάποιος που πρέπει να πάρει την ευθύνη, να ξέρει πού πάει. Για μένα, μονόδρομος για τον τόπο είναι η αυτοδυναμία, και ο λαός έγκειται να αποδείξει αν θέλει τη λύση του ή όχι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 16:10

    Είδηση: 9762

    [04] Β. Έξαρχος: «Πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες»

    Για μια μεγάλη προσπάθεια αλλά και για λάθη, αδυναμίες και παραλήψεις που υπήρξαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος, υπογραμμίζοντας ότι για να συνεχίσει η χώρα μετά τις εκλογές σε ένα δρόμο σταθερότητας, θα πρέπει να είναι δρόμος της αλήθειας και της ειλικρίνειας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Β. ΕΞΑΡΧΟΣ: «Αυτά τα δυόμιση χρόνια που υπήρξε μια μεγάλη προσπάθεια, υπήρξαν λάθη, αδυναμίες και παραλήψεις, για τα οποία πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια στους πολίτες. Αν θέλουμε η χώρα μετά τις εκλογές να συνεχίσει σε ένα δρόμο σταθερότητας, αυτός ο δρόμος για να είναι δρόμος της σταθερότητας, πρέπει να είναι δρόμος της αλήθειας και της ειλικρίνειας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 16:09

    Είδηση: 9759

    [05] Ε. Αντώναρος: «Δεν χωράνε όλοι στα ψηφοδέλτια»

    Κάθε φορά μετά από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων υπάρχει λίγη μουρμούρα, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι είναι φυσικό να μη χωράνε όλοι στα ψηφοδέλτια. Παράλληλα, τόνισε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει ο πρόεδρος του κόμματος, καθώς και την ευθύνη. Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι ο καθένας έχει τη διαδρομή του και με βάση αυτή κρίνεται.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ε. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «Κάθε φορά μετά από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων υπάρχει λίγο μουρμούρα. Δεν χωράνε όλοι οι άνθρωποι στα ψηφοδέλτια, αυτό είναι φυσικό. Κάποιοι αισθάνονται ότι αδικήθηκαν, ότι έμειναν έξω, προσωπικές αποφάσεις είναι αυτές, σε τελευταία ανάλυση ο πρόεδρος του κόμματος παίρνει τις αποφάσεις, παίρνει και την ευθύνη, αυτό είναι φυσικό».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακόμη και για τον κο Συμπιλίδη»;

    Ε. ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: «Ο καθένας έχει την διαδρομή του βάσει της οποίας και κρίνεται».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 16:08

    Είδηση: 9757

    [06] Κουκουλόπουλος, Παυλόπουλος, Παφίλης στην Πρωινή Ενημέρωση

    Κουκουλόπουλος: Καθαρές οι κουβέντες του Βενιζέλου

    Ο κ. Βενιζέλος ήταν πολύ σαφής χθες, τόνισε ο Πάρις Κουκουλόπουλος σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε πολύ καθαρά για το σήμερα και το αύριο.

    Στις εκλογές προσέρχονται οι πολίτες για να ψηφίσουν για το σήμερα και το αύριο σημείωσε υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ε. Βενιζέλος δίνουν ελπίδα και προοπτική.

    Ο ίδιος μάλιστα, έχει διαπιστώσει από την περιφέρεια του ότι παρόλο την οργή και την αγανάκτηση του κόσμου το μείζον ερώτημα που θέτουν οι πολίτες είναι αν έχουμε πιάσει πιάτο και αν υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

    Παυλόπουλος: Ο Μπαρόζο έκανε αυτοκριτική

    Στον πολιτικό λόγο της ΝΔ ο οποίος είναι τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, στον απόηχο και των δηλώσεων Μπαρόζο, αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο υποψήφιος στην Α' Αθήνας, παρατήρησε ότι με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν έκανε και μία δική του αυτοκριτική.

    Εκτίμησε ότι με αυτήν την πολιτική και παρά το PSI, δεν έχει μπει πάτος στο βαρέλι.

    Η διαπραγμάτευση είναι εφικτή ως προς τα μέτρα καθώς όπως είπε είναι ώριμη η χρονική στιγμή.

    Παφίλης: Το παιχνίδι είναι στημένο

    Τα πράγματα είναι πολύ καθαρά παρατήρησε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Θ. Παφίλης.

    Το ΚΚΕ έχει δικαιωθεί σε όλα 100%. Προέβλεψε όλες τις εξελίξεις και περιέγραφε με ακρίβεια το τι θα έκαναν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Το παιχνίδι είναι στημένο, συμπλήρωσε, είναι γνωστό ότι 14 δις θα πληρώσει ο λαός μετά τις εκλογές.

    «Η δήλωση Μπαρόζο είναι ξεκάθαρη και δεν είναι μόνο αυτός είναι και το ΔΝΤ που τα έλεγε εδώ και ένα μήνα. Έρχεται μεγάλη θύελλα» σημείωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 12:41

    Είδηση: 9736


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 April 2012 - 16:49:34 UTC