Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Αλευράς: Να δοθεί βάρος σε άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης
  • [02] Γ. Ιωαννίδης: Έγκλημα το μνημόνιο
  • [03] Παρέμβαση του ΔΝΤ στις πολιτικές εξελίξεις
  • [04] Ελπίδες για αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ την Μ. Εβδομάδα
  • [05] Σε προεκλογικούς ρυθμούς τα κόμματα-Αντιπαραθέσεις και δηλώσεις
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Ν. Αλευράς: Να δοθεί βάρος σε άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης

    Ήδη το ΙΚΑ έχει απορροφήσει τα 2/3 της προβλεπόμενης κρατικής επιχορήγησης για όλη τη χρονιά, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς. Παράλληλα, ανέφερε ότι ήταν υπέρ μιας βελτίωσης στη μισθολογική κατάσταση του ιδιωτικού τομέα για να μπορέσουμε, όπως είπε, να μιλάμε για επενδύσεις και καταπολέμηση της ανεργίας. Επισήμανε, ωστόσο, ότι μια πρόσθετη μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δε θα προσφέρει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, υποστηρίζοντας ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα. Υπογράμμισε, δε, ότι το βάρος πρέπει να δοθεί σε κάποια άλλα άμεσα μέτρα, προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΑΛΕΥΡΑΣ: «Ήδη το ΙΚΑ έχει απορροφήσει την κρατική επιχορήγηση, δουλεύει με κρατική επιχορήγηση, έχει απορροφήσει τα 2/3 της προβλεπόμενης για όλη τη χρονιά. Άρα, πρέπει να δούμε εκεί πώς θα πάνε τα πράγματα».

    Ν. ΑΛΕΥΡΑΣ: «Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής. Εγώ ήμουν οπαδός ότι χρειαζόταν μια βελτίωση της μισθολογικής κατάστασης στον ιδιωτικό τομέα, διότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει έναν πολύ ισχυρό ανταγωνισμό στα βόρεια σύνορά της και στα ανατολικά της σύνορα, και από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, και από την Τουρκία, χώρες με πολύ χαμηλό μισθολογικό κόστος και χαμηλή φορολογία, συν τοις άλλοις. Επομένως, αν θέλουμε να μιλάμε για επενδύσεις και καταπολέμηση της ανεργίας στην Ελλάδα, νομίζω ότι έπρεπε να γίνει διόρθωση στο μισθολογικό κόστος στον ιδιωτικό τομέα. Από κει και πέρα, νομίζω ότι έχει γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, και κατά την άποψή μου μια πρόσθετη μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δε θα προσφέρει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Πρέπει να δώσουμε το βάρος σε κάποια άλλα άμεσα μέτρα, δε μιλώ για τις γενικολογίες που ακούγονται, προκειμένου να ενισχύσουμε την απασχόληση, ιδιαίτερα σε περιοχές, όπως στη Βόρεια Ελλάδα όπου έχουμε αυτή τη στιγμή πραγματικά δύσκολο ανταγωνισμό από τις βαλκανικές χώρες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 10:09

    Είδηση: 8820

    [02] Γ. Ιωαννίδης: Έγκλημα το μνημόνιο

    Την εκτίμηση ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν τότε που ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα του δημοψηφίσματος, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά γίνονται ερήμην του ελληνικού λαού. Παράλληλα, τόνισε ότι ο λαός πρέπει να έχει την ευθύνη της εκλογής και να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος για να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Αναφερόμενος στο μνημόνιο, έκανε λόγο για έγκλημα και σημείωσε ότι είναι γνωστό τι κάνει το ΔΝΤ σε όλες τις χώρες που πάει. «Και επειδή τώρα δεν μπορείς να υποτιμήσεις το νόμισμα, υποτιμάς τον κόσμο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: «Πιστεύω ότι έπρεπε να γίνουν εκλογές τότε που έβαλε ο κος Παπανδρέου το θέμα του δημοψηφίσματος να αποφασίσει ο λαός, όλα αυτά γίνονται ερήμην του λαού. Δεν γίνεται να έχουμε καταστάσεις στις οποίες δεν υπάρχει νωπή εντολή στο να κάνεις ένα πράγμα ή όχι. Ο λαός ας αποφασίσει να έχει την ευθύνη της εκλογής, ποιος είναι ο καταλληλότερος για να μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που υπάρχουν. Για μένα μπορεί να έχουν ευθύνη όλοι, αυτοί όμως που έβαλαν το μνημόνιο έχουν κάνει έγκλημα, γιατί ξέρουμε το ΔΝΤ το τι κάνει σε όλες τις χώρες που έχει πάει. Και επειδή τώρα δεν μπορείς να υποτιμήσεις το νόμισμα υποτιμάς τον κόσμο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012 10:09

    Είδηση: 8819

    [03] Παρέμβαση του ΔΝΤ στις πολιτικές εξελίξεις

    Διατλαντική «σφήνα» στις πολιτικές εξελίξεις βάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με μια παρέμβαση στο εκλογικό μέτωπο. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διαμήνυσε ότι οι εκλογές «είναι μια ευκαιρία»να δοθεί η εντολή στα δύο μεγάλα κόμματα επειδή έχουν δεσμευτεί στην εφαρμογή του προγράμματος της τρόικας.

    «Είναι ικανοποιητικό το γεγονός ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δώσει ρητές διαβεβαιώσεις για τη συνέπειά τους στους στόχους του προγράμματος που έχουν τεθεί. Αυτούς τους στόχους πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας. Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δηλώσει την υποστήριξή τους σε αυτούς τους στόχους. Αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να κερδίσουν από τον ελληνικό λαό την εντολή να προχωρήσουν και να επιτύχουν αυτούς τους στόχους», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

    Ερωτηθείς σχετικά με την αβεβαιότητα που προκαλείται από την άνοδο των πολιτικών κομμάτων διαμαρτυρίας πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου, αναγνώρισε την ανάγκη να δούμε τις εκλογές αυτές ως μια ευκαιρία για τη χώρα.

    «Οι εκλογές δημιουργούν όντως μια αβεβαιότητα για την εφαρμογή των δημόσιων πολιτικών. Αλλά θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτού του είδους η αβεβαιότητα είναι πάντα παρούσα, όταν μια χώρα πραγματοποιεί εκλογές, έτσι δεν είναι κάτι το ειδικό για την Ελλάδα», σημείωσε.

    Η δήλωση του κ. Ράις προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων.

    Κύκλοι του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, τόνισαν ότι το ΔΝΤ λέει το αυτονόητο, καθώς το πρόγραμμα θα πρέπει να συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

    Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης «απάντησε» στον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δηλώνοντας ότι οι εκλογές δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας και ότι ο λαός «θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά» και μάλιστα άμεσα.

    «Η Ελλάδα έχει Δημοκρατία. Και οι εκλογές είναι θεμελιώδες στοιχείο του Κοινοβουλευτισμού.Οι εκλογές έχουν αποφασισθεί μαζί με τη συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Δεν αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Ο λαός θέλει και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Και αυτό θα γίνει άμεσα», δήλωσε.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Κώστας Τσουρός, Άννα Κωνσταντακάκη, Νικολέτα Δρούγκα, Γιώργος Σιδερης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 23:27

    Είδηση: 8797

    [04] Ελπίδες για αναστολή της απεργίας της ΠΝΟ την Μ. Εβδομάδα

    Βάσιμες ελπίδες ότι η απεργία της ΠΝΟ θα ανασταλεί αφήνει το αποτέλεσμα της συνάντησης της Ομοσπονδίας των Ναυτικών με την υπουργό Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, τον Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Την τελική απόφαση θα πάρει την Παρασκευή η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ.

    θα πραγματοποιήσει την 48ωρη απεργία που έχει προγραμματίσει για την Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Τετάρτη.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι δύο πλευρές, υπήρξαν δεσμεύσεις ότι :

    δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο εφάπαξ των ναυτικών

    ότι η δομή του Οίκου Ναύτη θα παραμείνει ως έχει και οι ασφαλισμένοι του θα εξακολουθήσουν

    να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του Οργανισμού καθώς και από τους 10.000 γιατρούς που ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ

    το ΝΑΤ θα διατηρήσει την αυτονομία του ακόμα και μετά την υπαγωγή του στο Υπουργείο Εργασίας και τέλος

    τα ημερόπλοια δεν θα υπάγονται στο καθεστώς της απελευθέρωσης που θα ισχύει για τα κρουαζιερόπλοια και τα επιβατηγά πλοία.

    «Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει κατανόηση, αλληλεγγύη και σεβασμός των προβλημάτων όλων των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του υπουργείου θα δοθούν εκ νέου γραπτώς στους ναυτικούς και ότι είναι στη διάθεση τους όλο το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα για να δώσει όποιες απαντήσεις χρειαστούν, ώστε στα πλαίσια του δυνατού να υπάρξει συνεννόηση.

    Η κ. Διαμαντοπούλου αναγνώρισε ότι η ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα και υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών, αλλά και προγράμματα που αφορούν την ανεργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

    Ο υπουργός Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζόμενους.

    «Τώρα είμαστε στη φάση της εφαρμογής και της εξειδίκευσης παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ημέρες κατά την έναρξη λειτουργίας» πρόσθεσε ο υπουργός ο οποίος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ότι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται καθώς ο οίκος Ναύτου θα παραμείνει ένα ταμείο που θα απευθύνεται στους ναυτικούς αλλά στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.

    Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης αναφερόμενος στο θέμα του ΝΑΤ είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα και ότι δεν τίθεται κάποια αλλαγή.

    Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης του εφάπαξ των ναυτικών και ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο σε διάταξη του σχετικού νομοσχεδίου.

    Σε ερώτημα αν θα προχωρήσει η απογραφή των συνταξιούχων και στο ΝΑΤ ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό θα γίνει όπως σε όλα τα ταμεία.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη ο διάλογος με την ΠΝΟ για την απεργία

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 23:26

    Είδηση: 8785

    [05] Σε προεκλογικούς ρυθμούς τα κόμματα-Αντιπαραθέσεις και δηλώσεις

    Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη διεξαγωγή εκλογών, με την κυβέρνηση, να κλείνει τις εκκρεμότητες και μέλη της, να διαψεύδουν, τα όποια σενάρια περί αναβολής. Ένας ακόμη στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυροπουλος διέψευσε τα σενάρια περί αναβολής των εκλογών.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον αμερικανό πρέσβη, είπε ότι οι συσχετισμοί στην ελληνική κοινωνία είναι δύσκολοι, οι πολίτες νιώθουν οργή και αγανάκτηση και ότι γι αυτό το λόγο, η προσέγγιση του ΠΑΣΟΚ είναι, ότι είναι απαραίτητο, όλοι να μιλάμε, μόνο τη γλώσσα της αλήθειας.

    Ο κύριος Βενιζέλος σημείωσε, ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και ότι με το PSI ,δόθηκε η ευκαιρία να ολοκληρώθουν οι προσπάθειες, για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

    Στη ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά το Σάββατο τις ανοιχτές συγκεντρώσεις από το Αιγάλεω. Σε άρθρο του , στην εφημερίδα Wall Street Journal, ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζει πως η προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα χωρίς ανάλογα μέτρα για την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

    Εκφράζει παράλληλα την βεβαιότητα του πως η Ελλάδα δεν αποτελεί χαμένη περίπτωση και μπορεί να κάνει θεαματική επιστροφή.

    Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, για την αναγκαιότητα να ειπωθεί η αλήθεια που επικαλέσθηκε, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος τής Νέας Δημοκρατίας.

    «Εάν ήθελε ο κύριος Βενιζέλος να πει αλήθειες, κανείς δεν τον εμπόδιζε, ούτε στα χρόνια της προεκλογική απάτης του λεφτά υπάρχουν, ούτε στα καταστροφικά για τη χώρα δύο χρόνια του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι ο κύριος Βενιζέλος σιωπά, διότι ο ίδιος ως αντιπρόεδρος ήταν βασικός εκτελεστής του μνημονίου.

    Στελέχη του ΠΑΣΟΚ τώρα, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, ενώ από τη ΝΔ εκφράζεται η βεβαιότητά ότι από τις εκλογές θα προκύψει βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση.

    Αναφορά σε μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ έκανε ο Δημήτρης Ρέππας.

    Αλλά και ο υπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη του στο in.gr εμφανίζεται ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία

    Η ΝΔ κλείνει όμως κάθε τέτοια συζήτηση αποδίδοντας την στην αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να απευθυνθεί στον λαό. Αναφερόμενος στα όσα ειπε ο κ Παπακωνσταντινου για μετεκλογική συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, ο κύριος Μιχελάκης ανέφερε ότι είναι προκλητικό ο άνθρωπος που πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της εξεταστικής, να ψάχνει τρόπους για να μείνει υπουργός.

    Την εμπιστοσύνη της στις επιλογές του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές εξέφρασε η γ.γ.του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που περιοδεύει στην Κοζάνη. Ειμαι βέβαιη δήλωσε χαρακτηριστικά, πως στις επικείμενες εκλογές ο λαός δεν θα διαλέξει το δρόμο της πολιτικής αυτοκτονίας.

    Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας έκανε λόγο για σενάρια συγκυβέρνησης με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας που είχε καταθέσει ώστε να μπει όριο 40% ώστε να δικαιούται το πρώτο κόμμα το μπόνους των πενήντα εδρών.

    Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του επισημαίνει σε όλους τους τόνους πως η ΔΗΜΑΡ δε θα δώσει άλλοθι σε κανέναν. Η Λούκα Κατσέλη από την Πάτρα κάνει λόγο και για Τρίτο Μνημόνιο εις βάρος του λαού.

    Τα σενάρια συνεργασίας με άλλα κόμματα και ειδικότερα με την Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλης απορρίπτει το Άρμα Πολιτών.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Βενιζέλος: Όλοι να μιλούμε μόνο τη γλώσσα της αλήθειας

    ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για υποψηφιότητες, χρόνο εκλογών και διαγραφέντες

    Επίθεση Μιχελάκη κατά Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου

    Μήνυμα αισιοδοξίας στέλνει με άρθρο του στην WSJ o Α. Σαμαράς

    Αλ. Παπαρήγα: Ο λαός να οδηγήσει το σύστημα σε πολιτική αυτοκτονία

    Αλ. Τσίπρας: Μετατροπή της αγανάκτησης σε ψήφο ανατροπής

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 23:26

    Είδηση: 8763

    [06] Με μια ματιά

    Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι φορτοεκφορτωτές όλης χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την απομείωση των αποθεματικών τους. Η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών προγραμματίζει συγκέντρωση για τις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς 40.

    Σε δίωρη στάση εργασίας, από τις 9 έως τις 11 το πρωί, προσχωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών. Τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο.

    Παρατείνεται έως τις 10 Μαΐου 2012, η προθεσμία υποβολής των εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ 2011, η οποία έληγε στις 10 Απριλίου.

    Μέχρι τη Μ. Τετάρτη δεν θα χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8813


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 6 April 2012 - 8:49:29 UTC