Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΝΕΤ εν πλω με το Εντερπράιζ στο Αιγαίο ύστερα από 49 χρόνια
  • [02] Γ. Καμίνης: «Δεν υπάρχουν δικαιώματα ταμπού, όλα είναι ισότιμα σύμφωνα με το Σύνταγμα»
  • [03] Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για το νέο του CD στη ΝΕΤ
  • [04] Λ. Κανέλλη: Έχουμε μετατροπή των Ελλήνων σε μετανάστες εντός Ελλάδος
  • [05] Γ. Μουρούτης: «Θα υπάρχει βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»
  • [06] Γ. Πεταλωτής-Α. Γεωργιάδης για τροπολογίες, οικονομία, μεταναστευτικό
  • [07] Δεν συνεργάζομαι με Βενιζέλο - Σαμαρά τονίζει ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [08] Μ. Μπόλαρης για ΕΟΠΠΥ και κοινωνικό κράτος

    [01] Η ΝΕΤ εν πλω με το Εντερπράιζ στο Αιγαίο ύστερα από 49 χρόνια

    Η NET, σε ενα αποκλειστικό ρεπορτάζ καταγράφει για 24 ώρες εντυπωσιακές εικόνες, εν πλω στο Αιγαίο προς τον Πειραιά, την αποστολή του ιστορικού αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Εντερπράϊζ». Ο Φάνης Παπαθανασίου με τον εικονολήπτη Όθωνα Λυμπερόπουλο καταγράφουν στιγμιότυπα απο τις ασκήσεις των αεροσκαφών του αεροπλανοφόρου που στην τελευταία του αποστολή και για τους επόμενους επτά μήνες θα επιχειρεί στη Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο. Το αεροπλανοφόρο που μετα απο 49 χρονια κατέπλευσε και πάλι στον Φαληρικό όρμο, έχει γράψει τη δική του ιστορία από το 1961 που καθελκύστηκε, λαμβάνοντας μέρος στην κρίση των πυραύλων της Κούβας, τον Πόλεμο του Βιετνάμ, τους δυο πολέμους στον Περσικό, ενώ χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή ταινία Top Gun το 1986.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ: Φάνης Παπαθανασίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 17:39

    Είδηση: 8521

    [02] Γ. Καμίνης: «Δεν υπάρχουν δικαιώματα ταμπού, όλα είναι ισότιμα σύμφωνα με το Σύνταγμα»

    Η πρόταση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να συζητηθεί νηφάλια και απροκατάληπτα, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι και οι άνθρωποι πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τα αιτήματά τους, αλλά και η υπόλοιπη πόλη πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. «Για να κάνουμε ομελέτα πρέπει να σπάσουμε αυγά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε, δε, ότι δεν υπάρχουν δικαιώματα ταμπού, καθώς, όπως είπε, όλα τα δικαιώματα είναι ισότιμα σύμφωνα με το Σύνταγμα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Ρήσεις και αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

    Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Είναι μια πρόταση που πρέπει να συζητηθεί νηφάλια, απροκατάληπτα. Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι τα επόμενα χρόνια μας περιμένουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην πόλη θα έχουμε διαρκώς και σε όλη τη χώρα πορείες, διαδηλώσεις και λοιπά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να νεκρώσει η υπόλοιπη ζωή της πόλης. Και οι άνθρωποι πρέπει να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τα αιτήματά τους αλλά και η υπόλοιπη πόλη πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Το γεγονός ότι υπάρχουν αυτά τα μέτρα λιτότητας, ότι ο κόσμος πρέπει να διαμαρτυρηθεί δεν σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια θα πρέπει η πόλη να παραλύσει. Σε καμία άλλη πόλη του πολιτισμένου κόσμου δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται στην Αθήνα. Δεν θέλω δημοκρατία του καναπέ, είμαι δημοκράτης, ο κόσμος πρέπει να βγαίνει να διαμαρτύρεται, αλλά πρέπει παράλληλα να συνεχίζεται και η ζωή».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στην ουσία και η Δημοκρατική Αριστερά και οι Οικολόγοι Πράσινοι σας στήριξαν για να βγείτε, το γεγονός ότι δεν συμφωνούν μαζί σας»;

    Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Για να κάνουμε ομελέτα πρέπει να σπάσουμε αυγά. Πρέπει αυτό το θέμα να τεθεί σε συζήτηση. Υπάρχουν άνθρωποι ανυπεράσπιστοι που υποφέρουν σε αυτή την πόλη, αυτούς πρέπει να τους στηρίξουμε και ένας τρόπος είναι να πούμε ότι όλα τα δικαιώματά τους έχουν τα όρια τους, προκειμένου όλοι να μπορούμε να τα ασκούμε. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και πιστεύω ότι αυτό απαιτεί και η δημοκρατία.

    Η πόλη πρέπει να λειτουργήσει με κανόνες, δεν είναι μόνο το θέμα των διαδηλώσεων το πρόβλημα της πόλης, είναι όμως και αυτό ένα πρόβλημα και πρέπει να μάθουμε να το συζητάμε καθαρά, απροκατάληπτα και νηφάλια. Δεν υπάρχουν δικαιώματα ταμπού, όλα τα δικαιώματα είναι ισότιμα σύμφωνα με το Σύνταγμα και όλα μπορούμε να τα ασκούμε».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 15:19

    Είδηση: 8476

    [03] Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας για το νέο του CD στη ΝΕΤ

    Για το νέο του CD στο οποίο συνεργάστηκε με διάσημους καλλιτέχνες όπως τους Αdamo, Angelo Branduardi, Tonino Carotone, Christophe, Eλεονώρα Ζουγανέλη, Χάρη Κατσιμίχα, Μαρία Φαραντούρη και πολλούς άλλους μίλησε στην Πρωινή Ενημέρωση στη ΝΕΤ ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

    Η ιδέα για το διπλό CD με τίτλο «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο» και την συνεργασία με πολλούς διάσημους καλλιτέχνες ήρθε επειδή «Ψάχνω να βρω τρόπους να μπορέσω να κρατηθώ ζωντανός. Αυτή ήταν η ιδέα. Ένα ταξίδι να με κρατήσει ζωντανό σε όλη αυτή την κατάσταση που είναι τώρα. Ήταν ανάγκη για 'μενα. Είναι μια διάθεση ν' αντισταθώ στην κατάθλιψη που με είχε πιάσει» δήλωσε ο κ. Μαχαιρίτσας και πρόσθεσε ότι οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο και θα ζουν για πάντα νομίζω.

    Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μίλησε για τους Ανταμό, Κριστόφ και Μπραντουάρντι τονίζοντας ότι «Τον Ανταμό τον θυμάμαι από μωρό. Τον είχα δει πέρσι στο Μέγαρο Μουσικής. Δεν ήξερα ότι ο Κριστόφ τραγουδάει ακόμα. Και όταν μου έφεραν το τελευταίο του δίσκο έπαθα σοκ γιατί είναι τόσο προχωρημένος και τόσο μπροστά που τρελάθηκα. Ο Κριστόφ και ο Ανταμό τους άκουγα από παιδί. Ο Μπραντουάρντι ήταν πιο σύγχρονος».

    Τέλος, ο διάσημος ο κ. Μαχαιρίτσας τόνισε ότι όλοι οι καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν μαζί του σε μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. «Θα γίνει συναυλία όλοι μαζί στο Καλλιμάρμαρο στις 9 Ιουλίου. Γενικά είναι ένα ωραίο κόλπο όλο αυτό το πράγμα, με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι ήταν τόσο γλυκοί μαζί μου, έμαθα πολλά πράγματα. Ότι κάναμε, το κάναμε με την λογική να έρθουμε να παίξουμε εδώ» δήλωσε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φαίη Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 13:32

    Είδηση: 8468

    [04] Λ. Κανέλλη: Έχουμε μετατροπή των Ελλήνων σε μετανάστες εντός Ελλάδος

    Για μετατροπή των Ελλήνων σε μετανάστες εντός του ευρωπαϊκού χώρου, που λέγεται Ελλάδα, έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. Εξέφρασε την άποψη ότι στην Ελλάδα επί Παπανδρέου, από το 2009 και μετά, μάθαμε ότι όποιος φτωχαίνει είναι πατριώτης, άρα όπως υποστήριξε, οι υπέρφτωχοι ξένοι είναι πατριώτες. «Μπήκαμε σε έναν παραλογισμό, ο οποίος θα κοστίσει πάρα πολύ στην ελληνική κοινωνία, εάν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά, συλλογικά, ευρωπαϊκά και διεθνώς» συμπλήρωσε. Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ κομμάτων της Αριστεράς, συνέστησε να περιμένουμε να γίνουν οι εκλογές και να καταγραφεί η πραγματική δύναμη σε ψήφους, ενώ χαρακτήρισε το εκλογικό σύστημα, για όποιον μιλά για την ενότητα της Αριστεράς, ως τη μεγαλύτερη επιχειρηματολογία του ψεύδους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Εδώ έχουμε μετατροπή των Ελλήνων σε μετανάστες εντός του ευρωπαϊκού χώρου, που λέγεται Ελλάς. Επομένως, το ζήτημα είναι συνολικό. Δεν το βλέπω παγκοσμιοποιημένα».

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Στην Ελλάδα επί Παπανδρέου, από το 2009 και μετά, μάθαμε ότι όποιος φτωχαίνει είναι πατριώτης. Άρα οι υπέρφτωχοι ξένοι είναι πατριώτες. Μπήκαμε σε έναν παραλογισμό, ο οποίος θα κοστίσει πάρα πολύ στην ελληνική κοινωνία, εάν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά, συλλογικά, ευρωπαϊκά και διεθνώς».

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

    Λ. ΚΑΝΕΛΛΗ: «Αφήστε να γίνουν οι εκλογές, να καταγραφεί η πραγματική δύναμη σε ψήφους, όχι σε έδρες. Το εκλογικό σύστημα, για όποιον μιλά για την ενότητα της Αριστεράς, είναι για μένα η μεγαλύτερη επιχειρηματολογία του ψεύδους, ότι τάχα μου δήθεν δεν ενδιαφέρονται για την ενότητα της Αριστεράς, και ειδικά οι προοδευτικάριοι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 15:18

    Είδηση: 8465

    [05] Γ. Μουρούτης: «Θα υπάρχει βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ»

    Τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης, ενώ διευκρίνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, θα γίνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα. Υποστήριξε ότι ο κ. Ζώης, επειδή δεν έβγαινε βουλευτής στη Λάρισα, από φανατικότατος οπαδός του πρώτου μνημονίου, σήμερα έγινε αντιμνημονιακός, ενώ επισήμανε ότι αν ο κόσμος επιλέξει το κόμμα του κ. Καμμένου, επιλέγει μονομερή διαγραφή του χρέους, που σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Ερωτηθείς σχετικά, εκτίμησε ότι το προσκλητήριο δεν αφορούσε την κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «η κ. Μπακογιάννη έχει πάρει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο, συνταυτίστηκε με το καταστροφικό μνημόνιο του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που μας έφερε ως εδώ».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν δεν πάμε σε αυτοδύναμη κυβέρνηση, υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με κάποιον άλλο πολιτικό σχηματισμό»;

    Γ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ: «Ο στόχος μας είναι να υπάρχει βιώσιμη κυβέρνηση, θα υπάρχει βιώσιμη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Αν δεν υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, θα γίνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, αυτό είπε ο κος Σαμαράς, αυτό λέω και εγώ».

    Γ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ: «Ο κος Ζώης επειδή δεν έβγαινε βουλευτής στη Λάρισα από φανατικότατος οπαδός του πρώτου μνημονίου που παρακαλούσε τον Αντώνη Σαμαρά να πει «ναι», σήμερα έγινε αντιμνημονιακός. Από ψηφοφόρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο κος Ζώης ξαφνικά έγινε ενάντιος του κου Παπαδήμου».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το ενδεχόμενο να κόψει την αυτοδυναμία το κόμμα του κου Καμμένου, είναι πιθανό»;

    Γ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ: «Ο κος Καμμένος καλά θα κάνει να βγει στη δημοσιότητα και να πει το τι πιστεύει. Αν ο κος Καμμένος μας πει ποιες είναι οι θέσεις του, ο κόσμος θα ξέρει ότι επιλέγοντας Καμμένο επιλέγεις μονομερή διαγραφή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του χρέους σημαίνει επιστροφή στη δραχμή.

    Δεν έχω την αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και όχι στη δραχμή που είχε συνηθίσει λίγο πριν μπούμε στο ευρώ, μια δραχμή που θα είναι τόσο πληθωριστική, που θα θυμίζει νόμισμα περιόδου Εμβέρ Χότζα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Περιθώριο συνεργασίας με την κα Μπακογιάννη, υπάρχει προεκλογικά»;

    Γ. ΜΟΥΡΟΥΤΗΣ: «Δε νομίζω ότι το προσκλητήριο αφορούσε την κα Μπακογιάννη, η κα Μπακογιάννη έχει πάρει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο, συνταυτίστηκε με το καταστροφικό μνημόνιο του κου Παπανδρέου και του κου Βενιζέλου, που μας έφερε ως εδώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 16:02

    Είδηση: 8464

    [06] Γ. Πεταλωτής-Α. Γεωργιάδης για τροπολογίες, οικονομία, μεταναστευτικό

    Σε υψηλούς τόνους κόντρα μεταξύ του Γιώργου Πεταλωτή, υφυπουργού Δικαιοσύνης και του Άδωνι Γεωργιάδη, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, για τις τροπολογίες που κατατίθενται, την οικονομία και το μεταναστευτικό.

    Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «βιομηχανία τροπολογιών», καθώς -όπως είπε- «έχουν κατατεθεί 86 τροπολογίες μία εβδομάδα πριν τη διάλυση της Βουλής» και χαρακτήρισε τις τροπολογίες αυτές «ρουσφετολογικές και πελατειακές».

    Τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να περνάνε τις μεταμεσονύχτιες ώρες τροπολογίες, χωρίς να έχουν περάσει πρώτα από το Υπουργικό Συμβούλιο και εξέφρασε την άποψη ότι αυτή τη στιγμή οι πολιτικοί πρέπει να μιλήσουν με ειλικρίνεια στους πολίτες και να τους πουν την αλήθεια.

    Όσον αφορά στο θέμα της οικονομίας, είπε πως δεν θα πρέπει να βγει ο Αντώνης Σαμαράς να μιλά και πάλι για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, υποστηρίζοντας ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν θα δεσμευτεί σε τίποτα.

    «Πιστεύω πως οι πολίτες έχουν ωριμάσει αν και αυτό έγινε με βίαιο τρόπο, γι'αυτό και το πολιτικό σύστημα πρέπει να αποδείξει ότι και αυτό έχει ωριμάσει, και να μιλήσει με ειλικρίνεια», είπε ο κ. Πεταλωτής.

    Για τις διαρθρωτικές αλλαγές, επισήμανε ότι η νέα κυβέρνηση καλείται να φτιάξει ένα διαφορετικό κράτος μέσα από την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών, προχωρώντας σε τεράστιες αλλαγές σε πολλούς τομείς. Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση δεν κατάφερε να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές γιατί ο χρόνος που είχε δεν ήταν ο απαιτούμενος.

    Για τις εκλογές υπογράμμισε ότι το ζητούμενο για τα κόμματα είναι τι ακριβώς θα παρουσιάσουν στους πολίτες και κατά πόσο θα ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «όλοι οι βουλευτές έχουν δικαίωμα να καταθέτουν τροπολογίες χωρίς να περνάνε από την έγκριση του Υπουργικού», προσθέτοντας ότι η τροπολογία του Μ. Βορίδη ήταν σωστή και δεν επρόκειτο για ρουσφέτι.

    Υπογράμμισε ότι η λύση στην κρίση είναι να εφαρμοστούν ταχύτατα όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να εξοικονομηθούν τα χρήματα, προσθέτοντας ότι η ΕΕ είναι έξαλλη μαζί μας γιατί επί δύομιση χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν εφάρμοσε κανένα από τα μέτρα τα οποία είχε δεσμευτεί.

    Δήλωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται να έχει ισχύ για να κυβερνήσει και πως δεν συζητά νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

    Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι οι πολιτικοί πρέπει να πουν την αλήθεια για όλα τα θέματα. «Ο καθένας πρέπει να πει τη δική του αλήθεια να είναι ειλικρινής», τόνισε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 14:08

    Είδηση: 8447

    [07] Δεν συνεργάζομαι με Βενιζέλο - Σαμαρά τονίζει ο Γ. Καρατζαφέρης

    Τους πέφτω βαρύς

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εμφανίσθηκε ικανοποιημένος για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων Είμαι ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα. Πάμε κοντά στο 6% είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι παίρνει πάντα το μισό από τις δημοσκοπήσεις.

    Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υπογράμμισε ότι κάποιοι ενοχλούνται από την πολιτική του.

    «Όταν ζήτησα να έρθει ο Ρώσικος Στόλος, όταν συζήτησα στη Μόσχα, γνωρίζω ότι αυτή η πολιτική είναι ενοχλητική. Η Τρόικα και οι Αμερικανοί με έχουν ζυγίσει και με έχουν βρει πολύ βαρύ» ανέφερε χαρακτηριστικά

    Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, υπενθύμισε ότι εκείνος από το 2002, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο ενώ για την Χρυσή Αυγή υπογράμμισε ότι δεν είναι φασιστικό κόμμα αλλά ναζιστικό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 14:07

    Είδηση: 8466

    [08] Μ. Μπόλαρης για ΕΟΠΠΥ και κοινωνικό κράτος

    Κάποιοι θέλουν ακόμα πάρτι

    Η γραφειοκρατία, όπως ανέφερε, αντιστέκεται και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αντί να πουν το πάρτι τελείωσε λένε δεν πειράζει συνεχίζουμε.

    Ο κ. Μπόλαρης έδωσε μάλιστα το παράδειγμα της Κύπρου όπου προμήθεια συγκεκριμένων υλικών είχε κόστος 200 ευρώ την ώρα που στη χώρα μας το κόστος έφθανε τα 2000 Ευρώ.

    Παρών στη συζήτηση ήταν και ο Χρηστος Μιχαηλίδης, τομεάρχης Υγείας της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχει κατάργηση του κοινωνικού κράτους με οριζόντιες περικοπές και πλήρη ανοργανωσιά και προχειρότητα στο τομέα της Υγείας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 14:06

    Είδηση: 8441


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 April 2012 - 16:49:41 UTC