Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη Βουλή η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών
  • [02] H Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ
  • [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    [01] Στη Βουλή η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

    Κατατέθηκε η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα κράτησης μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια λαθραία. Συγκεκριμένα, θα κρατούνται όσοι μετανάστες δεν έχουν στην κατοχή τους ή έχουν καταστρέψει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, εάν κριθεί ότι συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη ή ότι η παρουσία τους είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Η τροπολογία προβλέπει, επίσης, έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία θα καθορίζεται ο αριθμός των κέντρων πρώτης υποδοχής και των χώρων κράτησης που θα συσταθούν σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας, καθώς και ο συγκεκριμένος τόπος εγκατάστασης των χώρων αυτών.

    Εν τω μεταξύ, συνάντηση με την ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ είχε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, σε αναζήτηση συνδρομής για το μεταναστευτικό.

    Ο κ. Χρυσοχοίδης επιβεβαίωσε στην Επίτροπο την ισχυρή πολιτική βούληση της χώρα μας να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των συνόρων.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Αίτημα Χρυσοχοΐδη για συνδρομή της ΕΕ - Καλύτερη διαχείριση ζητά η Επίτροπος

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας, ΑνδρέαςΚωνσταντακόπουλος

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 21:42

    Είδηση: 8429

    [02] H Φώφη Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ

    Κατά των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής τάχθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, ενώ για το ίδιο θέμα επιτέθηκε και στη ΝΔ, λέγοντας, ότι δεν αλλάζει μυαλό, προωθώντας τροπολογίες που εξυπηρετούν συγκεκριμένες ομάδες. Η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στην πορεία προς τις εκλογές, κάλεσε όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθηνές τους, για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε συγνώμη για τις διαχρονικές αστοχίες του πολιτικού συστήματος. Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δεν απέκλεισε των ευθυνών της και την Αριστερά, τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Η κ. Γεννηματά μιλώντας για την προεκλογική στάση του κόμματος, υπενθύμισε το βασικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για αυτοδύναμη Ελλάδα, και ανέφερε ότι κανένας δεν μπορεί να βάζει το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Ταυτόχρονα δεν απέκλεισε συνεργασίες και συναινέσεις με κόμματα μετά τις εκλογές με όσα κόμματα πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Όσο αναφορά τις τηλεαναμετρήσεις, επέμεινε στη θέση του ΠΑΣΟΚ για δυο ντιμπέιτ μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και δυο όλων των κομμάτων, ώστε μέσα από τον εξαντλητικό διάλογο, να δοθούν οι απαντήσεις που θέλει ο πολίτης για την επόμενη ημέρα, και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θέλει λιγότερες αναμετρήσεις τηλεοπτικές ώστε να μην χρειαστεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών.

    <img

    src='http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif' alt='Get Adobe Flash player' />

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 22:04

    Είδηση: 8427

    [03] Πρόγνωση από την Χριστίνα Ρήγου

    Μετά ένα σύντομο διάλλειμα σχετικής ψύχρας, η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι την ανοδική της πορεία. Τις επόμενες μέρες ο υδράργυρος φαίνεται να σταματάει σε ιδιαίτερα «καλοκαιρινές» τιμές, που τοπικά θα φτάσουν στην Κρήτη τους 27-28, ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι νοτιάδες στα πελάγη, εκτός από τις θερμές αέριες μάζες, που θα μας ζεστάνουν τις επόμενες μέρες, αλλά και την υγρασία, θα μεταφέρουν σκόνη από την Αφρική, μετατρέποντας τη βροχή σε «μορφή λάσπης».

    Πιο αναλυτικά, την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με αραιή συννεφιά και περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και, το βράδυ, στην ανατολική Στερεά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί από 4..19 στα βόρεια, από 7..23 στα δυτικά και από 7..21 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά. Στη νησιωτική χώρα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 20-21 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι νοτιοανατολικοί, 4-6 μποφόρ και στα νότια τμήματα θα πνέουν μέχρι 7 και, τοπικά, 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ασθενείς και, τις βραδινές ώρες, στο Κρητικό πέλαγος θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας μέσα στη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10...20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι νοτιοανατολικοί, 2-4 μποφόρ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με διαστήματα συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8...18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, στα 3-4 μποφόρ.

    ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

    Την Τετάρτη, νεφώσεις θα αναπτυχθούν από το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές, αρχικά στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και, με πιο ασθενή και σύντομα φαινόμενα, στην Πελοπόννησο και στις Κυκλάδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί γρήγορα το απόγευμα από τα δυτικά, με τα φαινόμενα να περιορίζονται κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στα βόρεια τμήματα της χώρας, όπου πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά σε όλη τη χώρα και στην Κρήτη θα φτάσει ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου! Οι νοτιάδες θα πνέουν από 4-6 και, τοπικά, στο νότιο Ιόνιο 7-8 μποφόρ.

    Την Πέμπτη θα επικρατεί ηλιοφάνεια και κατά τόπους συννεφιά. Νωρίς το πρωί, τοπικές βροχές αναμένονται στα Δωδεκάνησα και στο κεντρικό Αιγαίο, που όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν. Και στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, το μεσημέρι προβλέπονται σποραδικές μπόρες, κοντά στους ορεινούς όγκους. Η περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 26-27 και, τοπικά, στα βορειοδυτικά τμήματα της Κρήτης, τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4-6 και, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, 7 μποφόρ.

    Πρόγνωση: Χριστίνα Ρήγου Μαθηματικός - Μετεωρολόγος

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 21:33

    Είδηση: 8379


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 April 2012 - 20:49:26 UTC