Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    [01] Πρόγνωση από την Ερμιόνη Κατιρτζόγλου

    Η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα κυλήσει με άστατο, καθόλα όμως ανοιξιάτικο καιρό. Με εξαίρεση τη Δευτέρα που ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία της θερμοκρασίας τις υπόλοιπες μέρες, ανεβάζοντας το θερμόμετρο σε υψηλά επίπεδα.

    Αναλυτικά

    Τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση την Πελοπόννησο και την Κρήτη όπου θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές στη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου αλλά και στην Εύβοια.

    Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται στα βόρεια τμήματα με τις νεφώσεις και τις τοπικές μπόρες να επικεντρώνονται στον ηπειρωτικό κυρίως κορμό και τις Σποράδες.

    Οι ισχυροί βορειάδες που θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Κυριακής σταδιακά θα επικρατήσουν σε όλο το Αιγαίο, με σημαντική όμως εξασθένηση της έντασής τους. Στο Ιόνιο η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 3-5 μποφόρ, στην αρχή της ημέρας από βόρειες διευθύνσεις, ενώ μέσα στην ημέρα θα στραφούν σε νοτιάδες.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που όμως θα είναι παροδική, δροσίζοντας περισσότερο τη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

    • Βόρεια: -2 έως 14°C.

    • Κεντρικά: 4 έως 16°C.

    • Δυτικά: 4 έως 20°C.

    • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 9 έως 17°C.

    • Κρήτη: 8 έως 20°C.

    • Κυκλάδες: 10 έως 18°C.

    • Πελοπόννησος: 4 έως 21°C.

    Αθήνα

    Στην Αττική στο πρώτο μισό της ημέρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείονται ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια κυρίως του νομού. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 8 και 17 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ και θα εξασθενήσουν μέχρι το βράδυ.

    Θεσσαλονίκη

    Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα για σύντομες μπόρες τις πρωινές ώρες. Γρήγορα όμως τα σύννεφα θα διαλυθούν παραμένοντας μόνο σε περιοχές της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στην πόλη θα είναι αρχικά ισχυροί, μετά το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς εντάσεως 3-5 μποφόρ.

    Επόμενες Ημέρες

    Την Τρίτη διάσπαρτες νεφώσεις θα καλύπτουν όλη χώρα. Στο νότιο Ιόνιο και νότια της Πελοποννήσου και στην Κρήτη μπορεί να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους- νοτιοανατολικούς, με τάση ενίσχυσης προς το βράδυ νότια της Πελοποννήσου που μπορεί να φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει την ανοδική πορεία της, με το θερμόμετρο να επανέρχεται στους 22 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, τους 18 βαθμούς στα βόρεια και τους 20 βαθμούς στα νησιά του νότιου Αιγαίου.

    Την Τετάρτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας που σταδιακά θα περιοριστούν στην Βόρεια Ελλάδα. Ασθενείς βροχές θα ξεκινήσουν το πρωί στην δυτική και κεντρική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ θα μετακινηθούν στη Μακεδονία. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι νοτιοανατολικοί αρχικά στα 5-7 μποφόρ στα νότια τμήματα αλλά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο ανεβάζοντας τον υδράργυρο στους 24 ίσως και 25 βαθμούς στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Από το μεσημέρι της Τρίτης και την Τετάρτη αναμένεται να επηρεαστεί η χώρα μας από αυξημένα επίπεδα αφρικανικής σκόνης.

    Πρόγνωση: Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός - Μετεωρολόγος, MSc

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 21:18

    Είδηση: 8293


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 April 2012 - 20:49:30 UTC