Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Γεωργιάδης: «Αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα την επομένη, κλάφτε τα»
  • [02] Λ. Μίχος: Το ΠΑΣΟΚ είναι μόνο τσόφλι, μέσα είναι άδειο
  • [03] Μ. Μπόλαρης: Ιδρύεται ελεγκτικό κέντρο για την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων
  • [04] Φ. Γεννηματά: Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι
  • [05] Αμοιρίδης - Μανώλης απέναντι στους Λιντζέρη και Νάκο
  • [06] Μπακογιάννη: «Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι»
  • [07] Διαρκής αξιολόγηση στο Δημόσιο: Με ατομικό συμβόλαιο προαγωγές & αυξήσεις

    [01] Α. Γεωργιάδης: «Αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα την επομένη, κλάφτε τα»

    Την ανάγκη μετά τις εκλογές να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση στη χώρα και ξεκάθαρη εντολή εφαρμογής του προγράμματος, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αν δεν γίνει αυτό θα επικρατήσει απόλυτο χάος, θα καταστραφούμε και θα βγούμε από την ΕΕ. Στο ερώτημα αν είναι κακό να ψηφίσει κάποιος τον κ. Καμμένο, απάντησε ότι αν αυτός που θα τον ψηφίσει ξέρει ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες, ας τον ψηφίσει. Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι κομμουνισμός σημαίνει δήμευση όλων των ιδιωτικών περιουσιών υπέρ του κράτους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Αν την επομένη το πρωί μετά τις εκλογές δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στη χώρα, θα βγει κάποιος ευρωπαίος αξιωματούχος και θα πει ότι το πρόγραμμα παγώνει αφού ο ελληνικός λαός δεν έχει σταθερή κυβέρνηση, θα τρέξουν χιλιάδες άνθρωποι στις τράπεζες να πάρουν τα λεφτά τους, θα κατεβάσουν οι τράπεζες ρολά, γιατί αφού δεν θα υπάρχει πρόγραμμα δεν θα υπάρχουν λεφτά και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει το απόλυτο χάος. Αν δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα στη χώρα την επομένη, κλάφτε τα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό είναι Αρμαγεδών που μας λέτε.»

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: « Φυσικά Αρμαγεδών θα είναι.

    Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση και ξεκάθαρη εντολή εφαρμογής του προγράμματος. Αν αυτό δεν υπάρξει δεν θα μπορέσει ο επόμενος πρωθυπουργός να εφαρμόσει το πρόγραμμα με την ταχύτητα που χρειάζεται και θα αποτύχουμε ούτως ή άλλως. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε άλλο χρόνο.»

    ΓΙΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν ψηφίσει κάποιος Καμμένο, κακό είναι;»

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Ελευθερία και δημοκρατία έχουμε, αρκεί να ξέρει ότι αυτά που λέει είναι μπούρδες. Αν ξέρει ότι είναι μπούρδες ας τον ψηφίσει. Αλλά αν το πιστεύει για αλήθεια εκεί είναι πρόβλημα. Βγαίνει ο κος Καμένος και λέει: εγώ προκαλώ να μου τα εξηγήσει αυτά δημοσίως ο κος Κουίκ, ο κος Ζώης δεν εμφανίζεται κανένας, έχουν εξαφανιστεί όλοι. Βγαίνει και λέει ότι οι ευρωπαϊκές συνθήκες απαγορεύουν να δανείζεται μια χώρα πάνω από το επιτόκιο euribor που καθορίζει η ΕΚΤ. Οι ευρωπαϊκές συνθήκες προβλέπουν το ακριβώς αντίθετο. Απαγορεύεται δια ροπάλου να δανείζεται μια χώρα απευθείας από την ΕΚΤ. Ή γράφει στο twitter «θα πάω στον Πούτιν και θα πάρω 130 δις έναντι των πετρελαίων που θα βρούμε.» Άλλη δουλειά δεν είχε ο Πούτιν περιμένει τον Καμένο με τα δις στη βαλίτσα στην προεδρεία της Ρωσίας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε πει ότι αν έρθει η Αριστερά στην κυβέρνηση, θα πάρει τα σπίτια από τον κόσμο;»

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Διάβαζα το πρόγραμμα του κου Καζάκη που έλεγε για δήμευση ιδιωτικών περιουσιών. Το ΚΚΕ έχει ένα πρόγραμμα τυπωμένο και λέει «θέλω να επιβάλλω κομμουνισμό.» Τι είναι ο κομμουνισμός; Δήμευση ιδιωτικών περιουσιών και ανακατανομή τους κατά τη βούληση του κόμματος. Κομμουνισμός σημαίνει δήμευση όλων των ιδιωτικών περιουσιών υπέρ του κράτους, γιατί φοβόμαστε να το πούμε;»

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Τώρα θα σας πω γιατί πήγα με τον Σαμαρά. Διότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι στη κόψη του ξυραφιού, για το αν θα παραμείνει μια χώρα της ΕΕ ή για το αν θα καταλήξουμε κάτι σαν τη Συρία που βλέπουμε στα κανάλια ή την Αίγυπτο.

    Καταρχάς όποιος έχει σπίτι στην επαρχία, αν δει ότι δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση στην Αθήνα μην γυρίζει στην Αθήνα καθόλου, γιατί θα γίνει χαμός. Μα δεν καταλαβαίνετε ότι αν δεν υπάρχει σταθερή κυβέρνηση καταστραφήκαμε;»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Από τα μηνύματα βλέπω ότι έχετε τρομοκρατήσει τον κόσμο.»

    Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Όταν λένε οι άλλοι ότι παραχωρήσαμε την εθνική κυριαρχία, ότι «θα μας πάρουν την Ακρόπολη, τις γυναίκες, το φυσικό αέριο, αυτά δεν έχουν τρομοκρατήσει τον κόσμο;

    Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι ιστορική επανάληψη των εκλογών της 1ης Νοεμβρίου του 1920. Αν η Ελλάδα δεν έχει σταθερή κυβέρνηση η επόμενη κίνηση θα είναι να είμαστε έξω από την ΕΕ, 50 χρόνια θα προσπαθούμε να ξαναμπούμε.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 17:54

    Είδηση: 8078

    [02] Λ. Μίχος: Το ΠΑΣΟΚ είναι μόνο τσόφλι, μέσα είναι άδειο

    Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μίλησε στη ΝΕΤ FM ο υποψήφιος βουλευτής της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λάμπρος Μίχος, επισημαίνοντας ότι παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν για τον τρόπο που ασκούταν η πολιτική, υπήρχε η προσδοκία της εκπλήρωσης των αρχικών στόχων. Εξέφρασε την άποψη ότι η κ. Κατσέλη και ο κ. Καστανίδης ως υπουργοί κατάφεραν τα διαρθρωτικά μέτρα που τους αφορούσαν στον τομέα των καθηκόντων τους και εκπλήρωσαν με περισσή συνέπεια τις υποχρεώσεις τους ως προς το μνημόνιο. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε χαρακτηριστικά «Το ΠΑΣΟΚ μόνο κατ' όνομα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα κέλυφος από διάφορους αξιωματούχους, κρατικοδίαιτους, πασοκοδίαιτους, αλλά μέσα είναι άδειο, είναι μόνο το τσόφλι».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Λ. ΜΙΧΟΣ: «Στο μεσοπρόθεσμο είχαμε ακόμη την προσδοκία της εκπλήρωσης των αρχικών στόχων και λέγαμε είμαστε στη μέση της διαδρομής, είναι η περίφημη θεωρία που λέει ''το άλογο είναι στη μέση του ποταμού, δεν μπορεί να γυρίσει πίσω πρέπει να πάει μπροστά'', παρά τις επιφυλάξεις μας για τον τρόπο που ασκούνταν η πολιτική.»

    Λ. ΜΙΧΟΣ: «Η Κατσέλη και ο Καστανίδης και οι δυο αυτοί υπουργοί κατάφεραν τα διαρθρωτικά μέτρα που τους αφορούσαν στον τομέα των καθηκόντων τους, εκπλήρωσαν με περισσή συνέπεια τις υποχρεώσεις τους, όσον αφορά τις δεσμεύσεις που είχε το μνημόνιο.»

    Λ. ΜΙΧΟΣ: «Το ΠΑΣΟΚ μόνο κατ' όνομα εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, υπάρχει ένα κέλυφος από διάφορους αξιωματούχους, κρατικοδίαιτους, πασοκοδίαιτους, αλλά μέσα είναι άδειο, είναι μόνο το τσόφλι. Η ψυχή και το ήθος του ΠΑΣΟΚ, υπό την έννοια του περιεχομένου του, δεν βρίσκεται εκεί, βρίσκεται σε εμάς, αυτό λέω χωρίς εγωισμό με ταπεινότητα και ευθύνη.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 16:51

    Είδηση: 8071

    [03] Μ. Μπόλαρης: Ιδρύεται ελεγκτικό κέντρο για την επιστροφή των υπεξαιρεθέντων

    Την ίδρυση ενός ειδικού ελεγκτικού κέντρου, που θα οργανώσει την επιστροφή των χρημάτων, τα οποία έχουν υπεξαιρεθεί από το δημόσιο, ανακοίνωσε μέσω της ΝΕΤ FM ο υφυπουργός Υγείας, Μάρκος Μπόλαρης. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο κ. Λοβέρδος θα εισηγηθεί μια τροπολογία στη Βουλή για την ίδρυση αυτού του ελεγκτικού κέντρου, το οποίο, όπως είπε, πρέπει να οργανώσει τις αγωγές για την επιστροφή των χρημάτων, καθώς και τις πειθαρχικές ποινές για τους υπαλλήλους που έκαναν παράβαση καθήκοντος. Ερωτηθείς σχετικά, επιβεβαίωσε ότι σε πολλά μέρη της χώρας κάποιοι σπεύδουν να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπρατταν παρανόμως επί τόσα χρόνια. Εξήγησε, όμως, ότι οι υπηρεσίες δεν δέχονται αυτά τα χρήματα, διότι μια υπηρεσία για να δεχθεί επιστροφή, πρέπει να έχει μια εκκαθαρισμένη εξατομικευμένη υπόθεση.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Ρήσεις και αντιρρήσεις» με τον Γιώργο Γιουκάκη και την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

    Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: «Σήμερα το βράδυ στη Βουλή ο υπουργός υγείας, ο κος Λοβέρδος εισηγείται μια τροπολογία με την οποία ιδρύεται στο Υπουργείο Υγείας ένα ειδικό ελεγκτικό κέντρο. Το ειδικό ελεγκτικό κέντρο πρέπει να οργανώσει την επιστροφή των χρημάτων, τα οποία έχουν υπεξαιρεθεί στο δημόσιο και πρέπει να οργανώσει και το αστικό μέρος, αγωγές για την επιστροφή των χρημάτων και το ποινικό μέρος και το διοικητικό μέρος που σημαίνει πειθαρχικές ποινές σε αυτούς που ήταν υπάλληλοι και έκαναν παράβαση του καθήκοντός τους με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο. Έχουμε σε πρώτη φάση 40.000, είμαι βέβαιος ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος όταν κάνουμε τη δεύτερη φάση, τους στοχευμένους ελέγχους. Αυτή η επιχείρηση χρειάζεται εξατομίκευση, δεν μπορούμε να πούμε ότι χάσαμε 2,5 δις τα τελευταία 10 χρόνια και φέρτε τα πίσω, πρέπει να εξατομικεύσουμε.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γράφτηκε ότι κάποιοι σπεύδουν να επιστρέψουν τα χρήματα που παρανόμως εισέπρατταν τόσα χρόνια;»

    Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: «Ισχύει και γίνεται σε πολλά μέρη της χώρας.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Τα δέχεται η υπηρεσία;»

    Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: «Όχι βέβαια. Μια υπηρεσία για να δεχθεί επιστροφή πρέπει να έχει μια εκκαθαρισμένη εξατομικευμένη υπόθεση.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 16:51

    Είδηση: 8067

    [04] Φ. Γεννηματά: Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι

    Η ΝΔ θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά την πορεία μέχρι τις εκλογές, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτή η τακτική με τα δήθεν λάθη που διορθώνονται, δήθεν επιπολαιότητες και δήθεν αντιφάσεις του εκπροσώπου δεν μπορεί να συνεχιστεί. «Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι», συμπλήρωσε. Ερωτηθείσα σχετικά, εξέφρασε την άποψη ότι ο λαός με την ψήφο του είναι ο αρμόδιος να πει ποιος μπορεί να εκφράσει ένα κόμμα και ποιος θα είναι στη Βουλή. Κληθείσα να σχολιάσει το «πάγωμα» των διαδικασιών για τις αλλαγές στις διοικήσεις των ΑΕΙ, σημείωσε χαρακτηριστικά «όταν ψηφίζουμε κάτι πρέπει να το σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να αρχίσουμε να ξηλώνουμε ό,τι ψηφίσαμε πριν από λίγους μήνες», ενώ ξεκαθάρισε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε από τον κ. Μπαμπινιώτη. Επιπλέον, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι οι τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις θέλουν το χρόνο τους για να μπορέσουν να αφομοιωθούν και να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί. Αναφερόμενη στο ειδικό τέλος ακινήτων, διευκρίνισε ότι δεν είναι ένα μόνιμο μέτρο και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Νομίζω ότι η ΝΔ θα πρέπει να δει αυτό το διήμερο και να σκεφτεί πολύ σοβαρά την πορεία μέχρι τις εκλογές, γιατί πιστεύω ότι αυτή η τακτική με τα δήθεν λάθη που διορθώνονται, δήθεν επιπολαιότητες, δήθεν αντιφάσεις του εκπροσώπου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Νομίζω ότι είναι μια ανεύθυνη στάση και στη συγκεκριμένη συγκυρία, απέναντι σε ένα λαό που είναι οργισμένος, θυμωμένος, πληγωμένος, που έχει κάνει θυσίες οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι. Για αυτό απαντήσαμε και δυναμικά χθες, δεν μπορούν να δημιουργούνται εντυπώσεις μέσα από τέτοιου είδους τακτικές.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Συμφωνείτε με τις απόψεις που εξέφρασε ο κος Σγουρός στη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής, για τα στελέχη που είχαν θέση από το 1980 ότι δεν πρέπει να είναι υποψήφιοι βουλευτές;»

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Η προσωπική μου άποψη σε αυτά τα θέματα είναι ότι αρμόδιος να πει ποιος μπορεί να εκφράσει ένα κόμμα και ποιος θα είναι στη Βουλή είναι ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κος Μπαμπινιώτης πάγωσε τις διαδικασίες για τις αλλαγές στις διοικήσεις των ΑΕΙ και το αποσύνδεσε και από την χρηματοδότηση. Τι θέση έχετε ως ΠΑΣΟΚ;»

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Έγινε πολύ μεγάλη συζήτηση όλο αυτό το διάστημα για το πώς αυτός ο νόμος υπερψηφίστηκε από πολύ μεγάλο αριθμό βουλευτών μέσα στο κοινοβούλιο. Νομίζω ότι όταν ψηφίζουμε κάτι πρέπει να το σεβόμαστε, όταν μάλιστα έχει πάρει τέτοιο αριθμό ψήφων και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε στην πράξη να κυλήσει ο καιρός και να δούμε και τα προβλήματα. Δεν μπορούμε να αρχίσουμε να ξηλώνουμε ό,τι ψηφίσαμε πριν από λίγους μήνες.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Την απόφαση που ανακοίνωσε ο κος Μπαμπινιώτης δεν είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη των δυο εταίρων της κυβέρνησης;»

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Είναι μια απόφαση που πήρε ο κος Μπαμπινιώτης. Πιστεύω ότι οι τόσο μεγάλες μεταρρυθμίσεις θέλουν το χρόνο τους για να μπορέσουν να αφομοιωθούν, να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί.»

    ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Δεν είναι ένα μόνιμο μέτρο, θα πρέπει να αντικατασταθεί από έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας. Αλλά όταν βγαίνουν και λένε ότι θα το πάρουν πίσω τώρα, θα πρέπει να πουν και με ποιο ισοδύναμο μέτρο θα βρουν τα 2 δις ευρώ.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 16:51

    Είδηση: 8054

    [05] Αμοιρίδης - Μανώλης απέναντι στους Λιντζέρη και Νάκο

    Η αντιπαράθεση του Α. Νάκου με τον Γιάννη Μανώλη, συνιδρυτή πλέον των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έγινε σε υψηλούς τόνους.

    Ο κ. Νάκος μίλησε για απουσία πολιτικού λόγου, πλην των καταγγελιών που ακούγονται και για κινδυνολογία από το πρωί μέχρι το βράδυ.

    Έχει τα κότσια ο κ. Μανώλης και δεν τα χουμε εμείς; αναρωτήθηκε ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να διακινδυνεύσει το μέλλον των παιδιών του σε μία απομονωμένη χώρα.

    Επί 2,5 χρόνια ήμουν στο πεζοδρόμιο με τον κόσμο στα συλλαλητήρια, έπαθαν κάποιοι μετάλλαξη εγώ δεν έπαθα παρατήρησε από την πλευρά του, ο συνιδρυτής πλέον των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μανώλης τονίζοντας ο ευρωπαισμός μας έχει κάνει δούλους.

    Δεν μπορούν να μας διώξουν από το Ευρώ, δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα, ξεκαθάρισε.

    Ο κ. Νάκος, χαρακτήρισε λάθος να μπαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές «μνημονιακοί - αντιμνημονιακοί» προσθέτοντας ότι ενόψει των εκλογών όλες οι δυνάμεις θα πρέπει να απαντήσουν αν «συνεχίζουμε την πορεία μας στην Ε.Ε.»

    Επίθεση εξαπέλυσε και κατά του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τον κρατισμό μέσα στο DNA του.

    Λιντζέρης: Δεν φταίει για όλα το επάρατο ΠΑΣΟΚ

    Οι δανειακές συμβάσεις και οι συμφωνίες με τους εταίρους θα υλοποιηθούν όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Δ. Λιντζέρης.

    Μπορεί να συζητήσει κανείς για ισοδύναμα, αυτό το συζητά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθύνοντας έκκληση για ειλικρίνεια

    Ας είμαστε ειλικρινείς επιτέλους και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πολλές φορές είπαν άλλα προεκλογικά και έπραξαν άλλα μετεκλογικά

    Έχω κάνει κριτική στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση αλλά αυτή τη κυβέρνηση δεν δημιούργησε την κρίση

    Αμοιρίδης: Άργησα να φύγω από το ΠΑΣΟΚ

    Ανικανότητα διαχείρισης στο ΠΑΣΟΚ καταλόγισε το προηγούμενο διάστημα ο βουλευτής πλέον της Δημ. Αριστεράς, Γ. Αμοιρίδης

    Είπε μάλιστα ότι άργησε να φύγει από το ΠΑΣΟΚ

    Ναι, άργησα, και πριν το μεσοπρόθεσμο έπρεπε να χω φύγει . Τα πράγματα, φαίνονταν ότι κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8055

    [06] Μπακογιάννη: «Δεν εφαρμόζονται οι νόμοι»

    Την πεποίθησή της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα είναι στην επόμενη Βουλή εξέφρασε η πρόεδρος του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, επισημαίνοντας ότι οι πολίτες πλέον βάζουν σε πρώτη μοίρα την κρίση και την έξοδο από αυτή και σε δεύτερη την πολιτική τους ιδεολογία. Πρόσθεσε δε ότι σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο λαϊκισμός δεν έχει καμία θέση και αν οι πολιτικοί τον χρησιμοποιήσουν τότε «δεν θα έχει γυρισμό το ποτάμι».

    Υποστήριξε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι συνεργασίας η οποία θα έχει προγραμματικό πλαίσιο.

    Το πρόβλημα των ελληνικών κομμάτων είναι και ήταν ότι είναι αρχηγικά, κάτι που μας φέρνει 20 χρόνια πίσω, τόνισε η κα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι αρχηγοί δεν διαγράφουν τους βουλευτές τους αλλά προσπαθούν να τους πείσουν για την ορθότητα των αποφάσεων τους. Έτσι λειτουργούμε και στη Δημοκρατική Συμμαχία, είπε, ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών της σε ότι αφορά τη ψήφιση του μνημονίου λέγοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει σήμερα μεταξωτές κορδέλες στον ελληνικό λαό.

    Ερωτηθείς για το θέμα με την τροπολογία του Γ. Μπαμπινιώτη δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει και αυτό θα ζητήσει από τους βουλευτές της, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.

    Για το θέμα με τα κέντρα μεταναστών, εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι προεκλογικό πυροτέχνημα και να είναι μια πρωτοβουλία για οριστική επίλυση του προβλήματος, το οποίο όπως είπε πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και να έχει διάρκεια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8035

    [07] Διαρκής αξιολόγηση στο Δημόσιο: Με ατομικό συμβόλαιο προαγωγές & αυξήσεις

    Σε συνεχή αξιολόγηση θα βρίσκονται πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με το νέο μοντέλο που παρουσίασε χθες ο Δημήτρης Ρέππας. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα υογράφουν ατομικό συμβόλαιο, στο τέλος κάθε χρόνου, με το οποίο θα καθορίζονται με ακρίβεια συγκεκριμένοι και ποσοτικοποιημένοι στόχοι, που πρέπει να επιτύχουν. Με βάση αυτούς τους στόχους θα γίνονται οι προαγωγές και οι μισθολογικές αυξήσεις.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 8037


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 29 March 2012 - 16:49:33 UTC