Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη συνάντηση Παπακωνσταντίνου - τρόικας
  • [02] «Ρούμπιγκεϊτ»: Αναβολή για την πολύκροτη δίκη
  • [03] Μνημόνιο συνεργασίας για το φυσικό αέριο
  • [04] «Επαναστατικός Αγώνας»: Ελεύθεροι οι τρεις
  • [05] «Καμπάνα» από την Ε.Ε. για διαχείριση υδάτων
  • [06] Ελεύθεροι οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς για το κύκλωμα των «νονών» της νύχτας
  • [07] Στον Έβρο ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάςβ¦
  • [08] "Μελανά" τα συμπεράσματα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κράτηση παράνομων μεταναστών και το άσυλο σε Έβρο & Ροδόπηβ¦
  • [09] Βρέθηκε λύση για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ στη περιοχή μας
  • [10] Αναφορά Τσιαούση για τη λειτουργία των πρώην Υ. Ε. Ββ¦
  • [11] «Η κυβέρνηση μετά την αποτυχία της αναζητά συνενόχους για την ΕΝ.ΚΛΩ» λένε οι βουλευτές της Ν.Δβ¦
  • [12] Απάντηση Λαμπάκη σε Αλεξανδρή για τα οικονομικά του Δήμουβ¦
  • [13] Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για επέκταση αδειοδότησης κυκλοφορίας ρυμουλκουμένων και σε οχήματα ιδιωτικής χρήσηςβ¦
  • [14] Κομισιόν και κυβέρνηση διαψεύδουν τα περί αναδιάρθρωσης
  • [15] Σκέψεις ΠΑΣΟΚ για προανακριτική για τα υποβρύχια
  • [16] Πρόταση ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης»
  • [17] Συνέντευξη Πάγκαλου στη ΝΕΤ
  • [18] Χωρίς ενημέρωση η ERTonline
  • [19] Προτεραιότητα η οδική ασφάλεια
  • [20] Θα πλημμύριζε με ηρωίνη την αγορά
  • [21] Σταμάτησαν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί στο νοσοκομείο Ρόδου
  • [22] Συνάντηση Γιαννακίδη με Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Έβρουβ¦
  • [23] ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • [24] Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στον παιδικό σταθμό Βοτανικού
  • [25] Τελεσίγραφο Σκοτινιώτη σε Καραπατάκη

    [01] Κρίσιμη συνάντηση Παπακωνσταντίνου - τρόικας

    Τεταρτη, 06 04 2011 11:45

    Κρίσιμη συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας που έφθασαν στην Αθήνα θα έχει το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν, οι αποκρατικοποιήσεις, το έλλειμμα του 2010 και οι ΔΕΚΟ για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πραγματική πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα, ζητά να γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο εξυγίανσης τους, με μείωση των λειτουργικών δαπανών και περιορισμό του μισθολογικού κόστους.

    Ζητούν μνημόνιο για τις ΔΕΚΟ

    Αποκρατικοπιήσεις, ΔΕΚΟ, έλλειμμα 2010 και μέτρα θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής της τρόϊκας.

    Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνάντηση το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί:

    στην πορεία των εσόδων

    στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ, (προγραμματισμός επόμενων μηνών, ποσοτική στόχοι)

    στην εξυγίανση των ΔΕΚΟ

    στα δημοσιονομικά μέτρα της επόμενης τριετίας

    στα πρόσθετα μέτρα 1,8 δισ. ευρώ για φέτος

    Παράλληλα, στο "στόχαστρο" της τρόϊκας θα βρεθεί το διευρυμένο έλλειμμα του 2010, το οποίο "κλείδωσε" στο 10,6% του ΑΕΠ, ενώ την ίδια στιγμή θα συζητηθούν και οι λόγοι που οδήγησαν σε αύξηση των δαπανών, καθώς αποκαλύφθηκαν πρόσθετες υποχρεώσεις φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

    Ο εξορθολογισμός των ΔΕΚΟ, θεωρείται πάντως ως το μεγαλύτερο αγκάθι για τους ελεγκτές, για τις οποίες , όπως διαπιστώνουν, δεν υπάρχει πραγματική πρόοδος στην εξυγίανση των οικονομικών τους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν νέο μνημόνιο, με στόχο τη μείωση του μισθολογικού κόστους στο 45 με 50% των δαπανών τους, περικοπές σε πλεονάζον προσωπικό, πρόσθετες αμοιβές και έξτρα παροχές.

    Ζητούν ακόμα κλείσιμο των ζημιογόνων επιχειρήσεων, νέες αυξήσεις τιμολογίων, και περικοπές έως 30% στις επιχορηγήσεις.

    Η τρόικα θα ενημερωθεί και για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο της περιόδου 2012-15, η εφαρμογή του οποίου όμως προϋποθέτει την ολοκλήρωση παρεμβάσεων που βρίσκονται την παρούσα περίοδο σε εξέλιξη.

    Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιείται σήμερα στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό ενόψει της παρουσίασης του Προγράμματος στις 15 Απριλίου.

    Παράλληλα, θα ζητήσουν και στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού και τις πιθανές πρόσθετες παρεμβάσεις, εάν το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2010 είναι τελικά υψηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων.

    Ο χρόνος που θα παραμείνει το κλιμάκιο της τρόικας στη χώρα μας, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα χρειαστεί να δουν και άλλους υπουργούς της κυβέρνησης για να τους δοθούν πρόσθετα στοιχεία .

    Αν κρίνουν ότι απαιτείται η πολυήμερη παραμονή τους στην Αθήνα, ενδέχεται να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο υπ. Οικονομικών πάντως θα αναχωρήσει την Πέμπτη για τη Βουδαπέστη, όπου λάβει μέρος στις συνεδριάσεις των Ecofin και Eurogroup.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 65957

    [02] «Ρούμπιγκεϊτ»: Αναβολή για την πολύκροτη δίκη

    Τεταρτη, 06 04 2011 11:35

    Αναβλήθηκε, όπως αναμενόταν, για τις 31 Μαΐου μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξή της η δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφήνοντας στα «κρύα του λούτρου» τουλάχιστον 100 τηλεοπτικά συνεργεία που είχαν συρρεύσει ακόμα κι από τη μακρινή Αυστραλία, προκειμένου να καλύψουν την πολυαναμενόμενη ακροαματική διαδικασία. Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ότι πλήρωσε τις σεξουαλικές υπηρεσίες της μαροκινής χορεύτριας Καρίμα ελ Μάχρουγκ, γνωστής ως "Ρούμπι η καρδιοκλέφτρα", ενόσω ήταν ανήλικη, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση από έξι μήνες έως τρία χρόνια. Επίσης κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας αφενός γιατί προσπάθησε να συγκαλύψει την πράξη του, αφετέρου γιατί άσκησε πιέσεις στην ιταλική αστυνομία να απελευθερώσει τη Ρούμπι μετά τη σύλληψή της για κλοπή στα τέλη Μαΐου, κάτι που επισύρει φυλάκιση έως 12 έτη. Πάντως, ούτε ο «Καβαλιέρε», ούτε η «πέτρα του σκανδάλου» η Ρούμπι, είναι διατεθειμένοι να εμφανιστούν ενώπιον των τριών δικαστίνων που έχουν αναλάβει την εκδίκαση της υπόθεσης.

    Ο Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες. Τόσο ο ίδιος όσο και η Ρούμπι διέψευσαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις, αρνήθηκαν ότι τα δείπνα στην έπαυλη του εκατομμυριούχου κοντά στο Μιλάνο εξελίσσονταν στα λεγόμενα σεξουαλικά πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» όπως τα περιέγραφαν πολλοί που συμμετείχαν σε αυτά, σύμφωνα με τηλεφωνικές υποκλοπές το περιεχόμενο των οποίων δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

    Σχετικά με την κατηγορία για τις πιέσεις προς την Αστυνομία, ο «Καβαλιέρε» υποστήριξε ότι παρενέβη γιατί νόμιζε ότι η Ρούμπι ήταν η ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά η εισαγγελία δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός το έκανε σκόπιμα για να εμποδίσει τη Ρούμπι να προβεί σε δηλώσεις.

    Η υπεράσπιση κατάρτισε έναν κατάλογο μαρτύρων για τη δίκη αυτή με διεθνείς διασημότητες, μεταξύ τους ο Τζορτζ Κλούνι και η σύντροφός του Ιταλίδα ηθοποιός Ελιζαμπέτα Κανάλις, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, υπουργοί, αστέρες της ιταλικής τηλεόρασης ...

    Για τον Μπερλουσκόνι, που άλλωστε έχει συνηθίσει τα δικαστήρια και έχει δικαστεί αρκετές φορές για οικονομική απάτη και διαφθορά, η υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ» θα είναι η πιο δύσκολη δίκη που έχει ν' αντιμετωπίσει, δεδομένων των σε βάρος του κατηγοριών.

    Εξυπηρετείται η στρατηγική του Μπερλουσκόνι

    Οι μέχρι τώρα εξελίξεις, πάντως, φαίνεται να ευνοούν τον Ιταλό πρωθυπουργό. Η Ρούμπι, απ' ό,τι προέκυψε, δεν πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση για την «δυσφήμιση που υπέστη από την όλη υπόθεση», όπως έχει υποστηρίξει η ίδια.

    Με την κατάθεσή της, παράλληλα, όταν παρουσιασθεί ενώπιον των εισαγγελέων, αναμένεται να "καλύψει" τον Μπερλουσκόνι. Επιμένοντας, κυρίως, στο ότι ο Μπερλουσκόνι, όταν γνωρίσθηκαν, «δεν ήξερε» ότι ήταν 17 ετών.

    Παράλληλα, ο αποκαλούμενος "μίστερ τιβί", ελπίζει ότι θα μπορέσει να μπλοκάρει την δίκη του Μιλάνου, χάρη στην υποστήριξη του κοινοβουλίου. Με τη χθεσινή της ψήφο, η βουλή της Ρώμης, ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, να αποφανθεί αν με την όλη υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί ειδικό δικαστήριο υπουργών.

    Αν τελικώς οι συνταγματικοί δικαστές απαντήσουν θετικά στο αίτημα του κοινοβουλίου, η δίκη είναι πολύ πιθανό να σταματήσει: για την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο, θα χρειαζόταν νέα άδεια της βουλής και η κεντροδεξιά πλειοψηφία είναι αδύνατο να συναινέσει.

    Αυτό που μένει να εξακριβωθεί, είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι 43 κοπέλες που φέρονται να πήραν μέρος στα δείπνα του μεγιστάνα-πρωθυπουργού και οι οποίες θα κληθούν, κατά πως φαίνεται, να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου.

    Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, οι συνήγοροι υπεράσπισης του «Καβαλιέρε» ήλθαν σε επαφές με πολλές από τις καλλονές, συζητώντας μαζί τους την καταλληλότερη «γραμμή» που θα ήταν πιο φρόνιμο να τηρήσουν.

    Θα πρέπει όμως να διαπιστωθεί αν όλες οι καταθέσεις τους θα είναι τελικά στο ίδιο μήκος κύματος και πως θα αντιδράσουν στις διάφορες «δύσκολες» ερωτήσεις των εισαγγελέων.

    Αποτελεί κοινή εκτίμηση πολλών παρατηρητών, πάντως, το ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα συνεχίσει να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο επιχειρώντας από την μία να διασκεδάσει τις φήμες σχετικά με τις υποτιθέμενες «αταξίες» του, και από την άλλη να πετύχει την παραγραφή των δικαστικών του υποθέσεων, ή την σταδιακή αφαίρεση αρμοδιοτήτων σχετικά μ' αυτές από την τακτική δικαιοσύνη.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters Είδηση: 65955

    [03] Μνημόνιο συνεργασίας για το φυσικό αέριο

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:26

    Ως το πρώτο καθοριστικό βήμα για το άνοιγμα του νότιου διαδρόμου διέλευσης του αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται η υπογραφή συμφωνίας κατανόησης της ΔΕΠΑ με τη SOCAR, την αντίστοιχη εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Μπακού. Το πρωί κηρύσσοντας την έναρξη του ελληνοαζερικού επιχειρηματικού φόρουμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απηύθυνε πρόσκληση στους Αζέρους επιχειρηματίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Πρόσκληση για επενδύσεις στην Ελλάδα

    Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός για την ανασύνταξη της οικονομίας

    «Εργαζόμαστε για την ταχεία επάνοδο της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο της ανάκαμψης. Για το λόγο αυτό εκτός από τη δημοσιονομική εξυγίανση προχωράμε στην εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, οι οποίες περιλαμβάνουν υπόψη τους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και τις παραγωγικές της δυνατότητες» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εξαγωγικές δυνατότητες κλάδων της ελληνικής οικονομίας και κάλεσε τους Αζέρους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενοι την πρόσφατη ψήφιση του νέου επενδυτικού πλαισίου και του νόμου για το Fast Truck.

    Στήριξη στο σχέδιο κατασκευής του ITGI

    Την ίδια ώρα, άκρως σημαντική θεωρούν κυβερνητικοί παράγοντες τη συμφωνία κατανόησης της ΔΕΠΑ με τη SOCAR, την αντίστοιχη εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν.

    Σχετικές επισημάνσεις έκαναν στις διαδοχικές τους δηλώσεις τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας όσο και ο Αζέρος ομόλογός του, Ιλχάμ Αλίγιεφ.

    Η κοινή επισήμανση των δυο ηγετών συνιστά, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες και την έκφραση στήριξης των δυο κυβερνήσεων, στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού ITGI, ο οποίος θα μεταφέρει το αζέρικο φυσικό αέριο στην Κεντρική Ευρώπη.

    Μέχρι τέλη του 2011 η απόφαση της αζέρικης κυβέρνησης

    Η αζέρικη κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αν θα προτιμήσει να δώσει προτεραιότητα στη λειτουργία του αγωγού ITGI έναντι του ανταγωνιστικού Ναμπούκο, που παρουσιάζει αρκετά λειτουργικά εμπόδια.

    Ήδη, η Τουρκία, μέσω της οποίας περνούν οι αγωγοί, συμφώνησε η αζέρικη SOCAR, να πωλεί απευθείας φυσικό αέριο στην κοινοπραξία ΔΕΠΑ - EDISON δέσμευση, την οποία γνωστοποίησε στο υφ. Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, ο Τούρκος υπ. Ενέργειας.

    Ακόμα ένα πλεονέκτημα του αγωγού ITGI, έναντι του Ναμπούκο, είναι ότι έχουν προχωρήσει οι εργασίες κατασκευής του και έχουν εγκριθεί οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διέλευση από την Ελλάδα.

    Επίσης, έχει ληφθεί πρόνοια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του, καθώς έχει εγκριθεί η ένταξή του στα έργα του ΕΣΠΑ, σε αντίθεση με τον ΝΑΜΠΟΥΚΟ όπου δεν έχουν προσδιοριστεί οι πηγές χρηματοδότησης, ούτε οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχουν προχωρήσει.

    Στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων η ελληνική πλευρά έχει ρίξει στο τραπέζι ένα ακόμη χαρτί, καθώς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κατασκευαστούν, κατά τη διαδρομή του ITGI από τον ελλαδικό χώρο και κάθετοι αγωγοί προς τα Ανατολικά και Δυτικά Βαλκάνια και εν συνεχεία να επεκταθούν προς την Κεντρική Ευρώπη.

    Ταυτοχρόνως, οι καθυστερήσεις στην κατασκευή του ΝΑΜΠΟΥΚΟ προβληματίζουν και ανησυχούν την αζέρικη πλευρά, αφού όσο περνάει ο χρόνος "χάνουν πελάτες και έσοδα", πολύ περισσότερο όταν η οικονομική κρίση ενισχύει την αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 65931

    [04] «Επαναστατικός Αγώνας»: Ελεύθεροι οι τρεις

    Τεταρτη, 06 04 2011 13:42

    Tρεις από τους έξι κρατούμενους για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» αποφυλακίζονται με βούλευμα του συμβουλίου εφετών. Συγκεκριμένα οι Χριστόφορος Κορτέσης, Ευάγγελος Σταθόπουλος και Σαράντος Νικητόπουλος, με το βούλευμα (αριθμός 807/2011) αποφυλακίζονται με την επιβολή περιοριστικών όρων.

    Συγκεκριμένα οι Χ. Κορτέσης και Ε. Σταθόπουλος υποχρεώνονται στην καταβολή χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ ο καθένας, τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώνονται να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Οι ίδιοι όροι, εκτός από τη χρηματική εγγύηση, επιβλήθηκαν στον Σ. Νικητόπουλο. Παρατείνεται η κράτηση των άλλων τριών κρατουμένων, δηλαδή του Νίκου Μαζιώτη, της Παναγιώτας Ρούπα και του Κώστα Γουρνά.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 65974

    [05] «Καμπάνα» από την Ε.Ε. για διαχείριση υδάτων

    Τεταρτη, 06 04 2011 14:05

    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα για μη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα ύδατα. Οι άλλες χώρες είναι η και Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Δανία.

    Οι τέσσερις χώρες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της μη υποβολής σχεδίων διαχείρισης για τις λεκάνες απορροής των ποταμών τους, όπως προβλέπει η Ε.Ε. για την «καλή κατάσταση» των ευρωπαϊκών υδάτων μέχρι το 2015, και έπρεπε να έχουν δημοσιευθεί το αργότερο μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2009, παραβιάζοντας την κοινοτική οδηγία 2000/60/ΕΚ. Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει και στις τέσσερις χώρες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν κατατεθεί σχέδια. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, αναφέρεται ότι δεν έχει ακόμη ξεκινήσει δημόσια διαβούλευση και θα δημοσιεύει τα σχέδιά της το Μάρτιο του 2012. Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στις περιπτώσεις κρατών - μελών με διεθνείς ποταμούς, όπου υποχρεούνται να συνεργάζονται για την εκπόνηση ενιαίου διεθνούς σχεδίου διαχείρισης λεκάνης απορροής των ποταμών.

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 65975

    [06] Ελεύθεροι οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς για το κύκλωμα των «νονών» της νύχτας

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:22

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στα κυκλώματα των «νονών» της νύχτας.

    Πρόκειται για τους δύο από το Μυλοπόταμο, 48 και 43 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι με βάση τη δικογραφία είχαν βοηθητικό ρόλο στην προμήθεια και μεταφορά των εκρηκτικών και των όπλων από την Κρήτη στην Αθήνα. Και οι δύο στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας τους ενώπιον της 5ης ανακρίτριας Πειραιά αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που σχεδίαζε και εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, βομβιστικές επιθέσεις και εκβιάσεις επιχειρηματιών.

    (flashnews.gr) Είδηση: 65971

    [07] Στον Έβρο ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάςβ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:19

    Στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, ο οποίος σε λίγη ώρα, στις 12.30 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση στο κτίριο του Επιμελητηρίου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη με τους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ., των τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η σύσκεψη θα αφορά τον προγραμματισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην περιφέρεια.

    Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

    Είδηση: 65970

    [08] "Μελανά" τα συμπεράσματα του Συνηγόρου του Πολίτη για την κράτηση παράνομων μεταναστών και το άσυλο σε Έβρο & Ροδόπηβ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:16

    Σημαντικά ζητήματα παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία, σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη, οφείλονται κυρίως στις άθλιες συνθήκες κράτησης, στις σημαντικές ελλείψεις στελέχωσης των αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων που ωστόσο έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει στα συμπεράσματά του από την επίσκεψη που πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη.

    Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου, που είχε συναντήσεις και με τους εκπροσώπους των τοπικών αστυνομικών αρχών αλλά και άλλων φορέων, ήταν η διερεύνηση των συνθηκών στους χώρους κράτησης μεταναστών στους δύο νομούς, της εφαρμογής της νομοθεσίας ασύλου, καθώς και των επί μέρους θεμάτων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στα σημεία εισόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα συμπεράσματα που δημοσιοποιήθηκαν, γίνεται λόγος για καταστάσεις που λαμβάνουν «διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 65968

    [09] Βρέθηκε λύση για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ στη περιοχή μας

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:12

    Κανονικά εξυπηρετούνται από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στην περιοχή μας. Με πρωτοβουλία του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα και με δεδομένη την εισροή χρημάτων στον ΟΠΑΔ για την εξόφληση οφειλών των φαρμακοποιών, συμφωνήθηκε να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα στο ταμείο για να ετοιμάσει τα χρηματικά εντάλματα.

    «Κοινή συναινέσει το πρόβλημα λύθηκε. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου των φαρμακοποιών θα προσφέρουν εθελοντική εργασία στον ΟΠΑΔ για τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών», δήλωσε σήμερα στο σταθμό μας ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παμπάκας, σημειώνοντας πως «άμεσα και πιθανότατα μέχρι την Παρασκευή, αναμένεται να καταβληθεί ο Ιανουάριος του 2011 στους φαρμακοποιούς και μέχρι το Πάσχα ένας μήνας από το 2010».

    Είδηση: 65967

    [10] Αναφορά Τσιαούση για τη λειτουργία των πρώην Υ. Ε. Ββ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:12

    Την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού οργανογράμματος για κάθε Περιφέρεια, ώστε να ορίζονται ξεκάθαρα ποιες υπηρεσίες αναλαμβάνουν τις αρμοδιότητες και το αντικείμενο εργασιών των Υπηρεσιών Εγγείων Βελτιώσεων, οι οποίες λειτουργούσαν στις νομαρχίες, ζητά με αναφορά της προς τον υπουργό Εσωτερικών η βουλευτής Έβρου του ΠΑ. ΣΟ. Κ., Ελένη Τσιαούση.

    Η βουλευτής σημειώνει ότι «οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών αυτών μεταβιβάστηκαν στις περιφέρειες, ωστόσο στα οργανογράμματα των περιφερειών δεν προβλέφθηκε η δημιουργία Υπηρεσιών Εγγείων Βελτιώσεων (Υ. Ε. Β.) με συνέπεια», όπως τονίζει, «από την 1η Ιανουαρίου του 2011 να μην είναι δυνατή η πώληση ή η μεταβίβαση γεωργικών μηχανημάτων».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 65966

    [11] «Η κυβέρνηση μετά την αποτυχία της αναζητά συνενόχους για την ΕΝ.ΚΛΩ» λένε οι βουλευτές της Ν.Δβ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:11

    «Μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των απολυμένων της ΕΝ.ΚΛΩ, η κυβέρνηση αναζητά συνενόχους για να αποποιηθεί την ευθύνη.» απαντούν με επιστολή τους, οι βουλευτές της Ν.Δ Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μιχάλης Χαλκίδης (Ημαθείας) στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Παταλωτή ο οποίος στις 31 Μαρτίου ζητούσε από τους βουλευτές να συνυπογράψουν επιστολή προς τις ιδιωτικές τράπεζες, που αρνούνται να αποδεχθούν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

    Καταλήγοντας οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες η κυβέρνηση ώστε να επιλυθεί το θέμα των εργαζομένων στην ΕΝ.ΚΛΩ, τονίζοντας ότι, «Τρόποι υπάρχουν και μάλιστα συμβατοί με το Ευρωπαϊκό δίκαιο του ανταγωνισμού και χωρίς την αρωγή ιδιωτικών τραπεζών.»

    Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 65965

    [12] Απάντηση Λαμπάκη σε Αλεξανδρή για τα οικονομικά του Δήμουβ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:10

    Τις δικές του απαντήσεις για όσα ισχυρίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην διάρκεια συνέντευξης τύπου ο τέως Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιώργος Αλεξανδρής για το θέμα της έλλειψης χρέους στο Δήμο , έδωσε εχτές με δελτίο τύπου ο νέος δήμαρχος κ. Ευάγγελος Λαμπάκης.

    «Μετά την παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για τα οικονομικά δεδομένα απαντώ για τελευταία φορά ως εξής: Μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως δημάρχου του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης προέβην σε έλεγχο των οικονομικών δεδομένων του Καποδιστριακού Δήμου και προέκυψε ότι: Α) Οι άμεσα απαιτητές και εκκαθαρισμένες οφειλές του Δήμου προς τρίτους ανέρχονται στο ποσόν των 8.345.164 ευρώ.Β) Οι βραχυπρόθεσμες απαιτητές και εκκαθαρισμένες οφειλές (εντός του 2011) για συνεχιζόμενα έργα ανέρχονται στο ποσόν των 2.875.000 ευρώ.Γ) Το ύψος των δανείων ανέρχεται στο ποσόν των 9.000.000 ευρώ. Δ) και τέλος η υποχρέωση, εξόφληση τόκων κατά προσεγγιστικό υπολογισμό ανέρχεται στο ποσό των 4.500.000 ευρώ περίπου. Η υποχρέωση προς τρίτους του Δήμου για το άνω ποσό των 8.345.164 ευρώ, δημιουργήθηκε το 2010 και δή προς το τέλος.» σημειώνει ο κ Λαμπάκης , υπογραμμίζοντας ότι, «η έρευνα ανέδειξε και ένα άλλο τεράστιο θέμα: ότι στα 8 έτη διοίκησης από τη Δημοτική Αρχή υπό τον πρώην Δήμαρχο κ. Γεώργιο Αλεξανδρή, ανατέθηκαν περίπου 1.000 έργα με την διαδικασία της Απ ευθείας ανάθεσης , η οποία σύμφωνα με το Νόμο ακολουθείται σε επείγουσες περιπτώσεις ή σε ειδικά έργα ή σε έργα μέχρι 45.000 ευρώ, χωρίς όμως κατάτμηση έργων και με διαφάνεια.» «Η δικαιολογία και το επιχείρημα ότι κάθε έργο χωριστά εγκρινόταν από την περιφέρεια ως νόμιμο είναι αλχημιστικό υπό την έννοια ότι η περιφέρεια κάθε φορά είχε μπροστά της προς έγκριση ένα έργο που από μόνο του δεν φαινόταν ότι είχε κάτι μεμπτό πειθαρχικά και ποινικά, όμως η εικόνα διαφέρει άρδην με τα όσα παρέθεσα ανωτέρω.» καταλήγει ο κ Λαμπάκης.

    Συντάκτης :Όλγα Όρφανίδου Είδηση: 65964

    [13] Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για επέκταση αδειοδότησης κυκλοφορίας ρυμουλκουμένων και σε οχήματα ιδιωτικής χρήσηςβ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:08

    Το αίτημα συγκεκριμένων φορέων, μεταξύ των οποίων και ο Σύνδεσμος Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Έβρου, να επεκταθεί η πρόβλεψη αδειοδότησης κυκλοφορίας ρυμουλκουμένων και σε οχήματα ιδιωτικής χρήσης, έφερε στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

    Ο βουλευτής ερωτά εάν προτίθεται το υπουργείο να εξετάσει ενδεχόμενη τροποποίηση της σχετικής υπουργικής απόφασης, προκειμένου, όπως υπογραμμίζει, να αρθεί η αδικία που περιορίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά και «να δοθεί στις επιχειρήσεις η δυνατότητα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους, η οποία κρίνεται πιο επείγουσα και απαραίτητη από ποτέ».

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 65963

    [14] Κομισιόν και κυβέρνηση διαψεύδουν τα περί αναδιάρθρωσης

    Τεταρτη, 06 04 2011 15:23

    Τέλος στη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους βάζει για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times. Η οικονομική εφημερίδα σε άρθρο της επικαλούμενη ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές, που δεν κατονομάζονται τονίζουν ότι κυβερνήσεις χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αποκλείουν μία αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους. Το δημοσίευμα διέψευσε και η Κομισιόν.

    Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος της γερμανικής έκδοσης των Financial Times που επανέφερε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, προχώρησαν τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κομισιόν.

    Με τίτλο «Η ΕΕ χάνει την πίστη της στην Ελλάδα» η γερμανική έκδοση των Financial Times δημοσίευσε κεντρικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ότι τα κράτη της Ευρωζώνης σκέπτονται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για τη χρηματοδότηση μέσω ομολόγων.

    Σύμφωνα με τους FTD, ο λόγος για τον οποίο συντελείται αυτή η αλλαγή στάσης στις χώρες της ευρωζώνης είναι ότι αμφισβητείται όλο και περισσότερο η ικανότητα της Ελλάδας να επιστρέψει εντός του 2012 στις αγορές προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει ένα μέρος του χρέους της.

    Το νέο δημοσίευμα ανάγκασε τον εκπρόσωπο του αρμόδιου επιτρόπου για την οικονομία Όλι Ρεν να προβεί σε διάψευση οποιασδήποτε συζήτησης για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

    «Αποκλείουμε το σενάριο αυτό», τόνισε ο Αμαντέου Αλταφάζ και δήλωσε ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και αυτό καταγράφεται καθαρά στις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η τρόικα.

    «Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις ελληνικές αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα «να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού».

    Το δημοσίευμα διέψευσαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Ηρεμήστε με το θέμα της αναδιάρθρωσης, δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις», τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συζητώντας με δημοσιογράφους μετά το πέρας της κυβερνητικής σύσκεψη.

    «Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι όσοι διακινούν τέτοια σενάρια δεν γνωρίζουν την κατάσταση και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια» και ανέφερε ότι αυτοί που εδώ και έναν χρόνο μιλούσαν για χρεοκοπία, τώρα «το γυρίσανε και μιλάνε για αναδιάρθρωση», επισημαίνοντας ότι όπως δεν χρεοκόπησε η χώρα έτσι και τώρα δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους.

    Ο εκπρόσωπος της καγκελάριου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, βεβαίωσε, σήμερα, ότι «η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει γνώμη» και δεν πιστεύει ότι το ελληνικό εξωτερικό κρατικό χρέος θα αναδιαρθρωθεί με πρόωρο τρόπο, από χρηματαγορές, εντός ή εκτός της ΕΕ.

    «Οι Έλληνες ξεκίνησαν την εφαρμογή ενός φιλόδοξου και τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που υποστηρίζεται από εμάς», ανήγγειλαν ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, «που θα πρέπει να τους βοηθήσει να ανακτήσουν την υγεία της οικονομίας τους», επισήμανε ο ίδιος.

    Να πει όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητά από τον υπουργό Οικονομικών η ΝΔ, δια του εκπροσώπου του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος παρουσίασε σειρά «αντιφατικών», όπως επεσήμανε, δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών κατά το τελευταίο διάστημα.

    «Τελικά ο κ. Παπακωσταντίνου πότε λέει την αλήθεια; Επιτέλους ας αποφασίσει. Την αλήθεια ζητάμε από τον κ. Παπακωσταντίνου εδώ και μήνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε δηλώσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούν και αυτοί από τον κ. Παπακωσταντίνου να τοποθετηθεί.

    Την εκτίμησή του ότι «η χώρα πορεύεται χωρίς σχέδιο και πιλότο» διατύπωσε με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι «η αγορά στέγνωσε. Τα λουκέτα απειλούν την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η ανεργία καλπάζει ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί διαρκώς να δημιουργεί τεχνητή ευφορία και να διαψεύδεται από την ίδια την αδυσώπητη πραγματικότητα».

    «Όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση για τη μείωση των ελλειμμάτων μέσω της αναδιάρθρωσης, κοροϊδεύουν του Έλληνες. Αν δεν μειωθούν δραστικά τα ελλείμματα αναδιάρθρωση δεν μπορεί ούτε να υπάρξει ούτε να λειτουργήσει»,υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Γιάννης Οικονόμου.

    Η καρδιά της Ευρώπης θα χτυπά από την Πέμπτη στη Βουδαπέστη όπου Υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών της Ε.Ε. θα λάβουν μέρος στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin με κεντρικό ζήτημα την κρίση χρέους στις περιφερειακές χώρες και ιδιαίτερα για την αρνητική τροπή που έχουν λάβει τα δημοσιονομικά της Ελλάδας.

    Σενάρια για αναδιάρθρωση-"πακέτο" του χρέους των τριών προβληματικών χωρών (Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας) αναμένεται να διαρρεύσουν τις επόμενες ημέρες, καθώς η κ. Άγκελα Μέρκελ φαίνεται να θέτει θέμα συστημικού κινδύνου, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρωζώνη.

    Η λογική της αναδιάρθρωσης-"πακέτου" φαίνεται πως έχει τεθεί από συνεργάτες της κ. Μέρκελ, ώστε να συγκρατηθούν οι αναταράξεις και οι αντιδράσεις των αγορών.

    Επίσης, όπως αφήνεται να διαρρεύσει από γερμανικές διπλωματικές πηγές, μια ξαφνική πολιτική απόφαση-σοκ της Ε.Ε. θα απορροφήσει πολιτικούς κραδασμούς στο εσωτερικό των προβληματικών χωρών, που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και κερδοσκοπικές επιθέσεις εάν αντιμετωπιστούν από την ηγεσία της ευρωζώνης η κάθε μία ξεχωριστά.

    Υπέρ της ταχείας αναδιάρθρωσης του χρέους των χωρών που χρειάζονται συνέχεια οικονομική βοήθεια - ακόμη και σε μία ημέρα, αν κριθεί αναγκαίο για να αποφευχθεί η αναστάτωση των αγορών - τάχθηκε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών κ. Χανς - Πέτερ Κάιτελ.

    Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη οφείλονται στην έλλειψη εργαλείων συλλογικής διακυβέρνησης αλλά και στην πολιτική ηγεσία της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος - Καν σε κοινή συνέντευξη που έδωσε στις εφημερίδες El Pais, Washington Post και La Repubblica.

    «Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος είναι ακριβώς ότι η Ευρωζώνη δεν έχει εργαλεία οικονομικής διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, αυτό δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της πολιτικής που εφαρμόζεται, αλλά της ηγεσίας της Ευρώπης», είπε ο επικεφαλής του ΔΝΤ.

    Την ίδια ώρα φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αλλά και πονοκέφαλο στις κυβερνήσεις των χωρών, βάζει η αναμενόμενη αύξηση του ευρωπαϊκού επιτοκίου στο 1,25% από 1%.

    Εν τω μεταξύ, αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των νέων τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών, δηλώνει ο πρόεδρος της Εθνικής. Μιλώντας στη Βουλή, ο Βασίλης Ράπανος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλες σχεδόν οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε καλή θέση να αντιμετωπίσουν τα τεστ αντοχής που θα γίνουν σε λίγο καιρό και χαρακτήρισε ως κρίσιμο θέμα να εγκριθούν τα 30 δισ. των κρατικών εγγυήσεων.

    Με 973,7 εκ. ευρώ θα συμμετέχει το δημόσιο ως βασικός μέτοχος στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ ύψους 1,26 δις. ευρώ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - AΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65976

    [15] Σκέψεις ΠΑΣΟΚ για προανακριτική για τα υποβρύχια

    Τεταρτη, 06 04 2011 17:06

    Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων. Αποτελείται από 50 ογκωδέστατους φακέλους και ζητείται η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην Υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων μελών των κυβερνήσεων από το 1988 έως το 2009 που αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης των τεσσάρων υποβρυχίων και την κατάρτιση των συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων, καθώς και όσους πρώην υπουργούς επόπτευσαν την υλοποίηση των συμβάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στη σύσταση απευθείας προανακριτικής επιτροπής.

    Στη Βουλή διαβιβάστηκε ενοποιημένη η δικογραφία για την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης της ναυπήγησης των 4 υποβρυχίων τύπου 214 καθώς και του εκσυγχρονισμού 3 υποβρυχίων τύπου 209 "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" στις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal, με κύριο ανάδοχο τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπως και της κατάρτισης δύο συμβάσεων αντισταθμιστικών ωφελημάτων που απορρέουν από τις δύο αυτές αναθέσεις.

    Όπως γνωστοποιήθηκε, η δικογραφία που αποτελείται από πενήντα ογκωδέστατους φακέλους, έχει ήδη δοθεί στα κόμματα, που θα προτείνουν και θα αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες για τον τρόπο κοινοβουλευτικής διερεύνησης της υπόθεσης που αρχίζει από το 1999 και εκτείνεται ως το 2009.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, αναφέρεται ονομαστικώς μόνον το όνομα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ γίνεται αναφορά σε «λοιπά μέλη της κυβερνήσεως που αποφάσισαν την υπογραφή των συμβάσεων, καθώς και μελών των κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την υλοποίηση τους αφού δεν επαναδιαπραγματεύτηκαν ούτε τροποποίησαν τις συμβάσεις».

    Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει ήδη έρευνα από εξεταστική επιτροπή ενώ πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για απευθείας σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, δεδομένου ότι με τη λήξη της τρέχουσας βουλευτικής συνόδου, τον Ιούνιο, λήγει και η αποσβεστική προθεσμία του Συντάγματος για άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπουργού από τη σημερινή Βουλή.

    «Το "όλα στο φως", που έχει πει ο πρωθυπουργός, ισχύει και για την περίπτωση των υποβρυχίων, όπου το πόρισμα της υπόθεσης διαβιβάστηκε στη Βουλή και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, θα πάμε σε Προκαταρκτική Επιτροπή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, διευκρινίζοντας ότι αυτό είναι θέμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, και προσθέτοντας ότι «εφόσον υπάρξουν στοιχεία, δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε Προκαταρκτική Εξεταστική Επιτροπή».

    «Η Εισαγγελία ψάχνει να βρει ευθύνες όσων μετείχαν σε ΚΥΣΕΑ. Αυτό που δεν τόλμησε η Βουλή, το κάνει η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

    Υπέρ της απευθείας σύστασης προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε η Δημοκρατική Αριστερά

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει κατάληξη ταχύτατα για ποιο μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου θα προκριθεί, όπως δεν αποκλείεται τα κυβερνών κόμμα να ζητήσει τελικώς σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και για την υπόθεση Siemens, δεδομένου ότι υπάρχουν συγκλίνοντα στοιχεία για ροή μαύρου χρήματος.

    Υπενθυμίζεται ότι για την κίνηση της διαδικασίας σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής απαιτούνται τριάντα υπογραφές και 151 ψήφοι στην Ολομέλεια.

    Σημειωτέον όμως ότι και για τις δύο υποθέσεις υπάρχει ειλημμένη απόφαση να εφαρμοστεί ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών, που θα ψηφιστεί μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα από την Ολομέλεια.

    Στο νέο νόμο προβλέπεται η σύσταση ενός τριμελούς γνωμοδοτικού οργάνου αποτελούμενου από ανωτάτους εν ενεργεία δικαστικούς που θα γνωμοδοτούν για τη βασιμότητα των κατηγοριών, προκειμένου να υπάρξει προκαταρκτική επιτροπή.

    Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πέρα από την ψήφιση του νόμου να υπάρξει και σχετική αλλαγή και του Κανονισμού της Βουλής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65980

    [16] Πρόταση ΝΔ για «επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης»

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:54

    H οικονομική κρίση είναι η κορυφή του παγόβουνου της κρίσης του πολιτικού συστήματος, πριν την απειλή της οικονομικής χρεοκοπίας το μεταπολιτευτικό μοντέλο είχε χρεοκοπήσει συστημικά». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της ΝΔ Αντωνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, συνέδεσε την οικονομική με την πολιτική κρίση και μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου καταστατικού χάρτη της χώρας που θα θεσπίζει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο και θα δημιουργεί προοπτικές επανεκκίνησης μιας υγιούς οικονομικής ανάπτυξης, σε συνθήκες κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.

    «Η πρότασή μας δεν εξαντλείται μόνο στην οικονομία, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική κρίση», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να στοχεύει στην καρδιά της παθογένειας του συστήματος και να δημιουργεί συνθήκες ανατροπών σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

    «Με τη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΝΔ θέλουμε να μετατρέψουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος σε ευκαιρία για να ξεπηδήσει μία θαρραλέα και ρηξικέλευθη πρόταση για τη νέα Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    «Ο καταστατικός χάρτης της χώρας πρέπει να είναι απόρροια της λαϊκής σύμπραξης, να αντανακλά την βούληση της κοινωνικής πλειονότητας. Η συμμετοχική διαδικασία πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αποκατάσταση της βαριά τραυματισμένης σχέσης των πολιτών με το πολιτικό σύστημα και τους λειτουργούς του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

    Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Επιτροπής τούς προέτρεψε να «προχωρήσουν σε ρήξεις με κατεστημένες συμπεριφορές και νοοτροπίες και προσωπικά συμφέροντα που θέλουν να γίνουν μόνο τόσες αλλαγές ώστε να μην αλλάξει τίποτε».

    Επίσης προσδιόρισε τα πρώτης προτεραιότητας θέματα της επιτροπής ως εξής:

    -Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας

    -Ο ουσιαστικός διαχωρισμός Εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας

    -Ο εκλογικός νόμος,

    -Τα οικονομικά των κομμάτων και του πολιτικού προσωπικού

    -Η ποινική ευθύνη υπουργών και βουλευτών

    -Η αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης

    -Η συμβολή και όχι η αντιπαλότητα του κράτους στην ανάπτυξη της υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.

    Είδηση: 65973

    [17] Συνέντευξη Πάγκαλου στη ΝΕΤ

    Τεταρτη, 06 04 2011 16:44

    Την εκτίμηση ότι από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν να παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στην χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ «Πολιτική Επικαιρότητα». Ο κύριος Πάγκαλος επισήμανε ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, μπορεί να επιταχυνθεί με καλύτερη οργάνωση της εργασίας και όχι με μείωση των μισθών. Ανέφερε επίσης ότι ο πρωθυπουργός δεν θα αφήσει στη μέση την προσπάθεια αναδιάρθρωσής της οικονομίας προσφεύγοντας σε πρόωρες εκλογές. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η άποψη του ότι η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Σημίτη ήταν μια "χαμένη τετραετία".

    Την αντίθεση του στο ενδεχόμενο κουρεματος των ελληνικών ομόλογων κατέθεσε μιλώντας στην ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε αυτό θα προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

    Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το έλλειμμα μη αναμενόμενο, αλλά επανορθώσιμο, διέβλεψε ότι ίχνη ανάκαμψης θα αρχίσουν να εμφανίζονται από τον Οκτάωρη και επισήμανε ότι μείωση του κόστους παράγωγης δεν σημαίνει μείωση μισθών αλλά καλύτερη οργάνωση της εργασίας.

    Αντέκρουσε επίσης το επιχείρημα ότι το χρέος άρχισε να μεγαλώνει την δεκαετία του 80, επικεντρώνοντας στην υπαναχώρηση της κυβέρνησης Σημίτη στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και κάνοντας λόγο για μια χαμένη δεύτερη τετραετία του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κύριος Πάγκαλος χαρακτήρισε ίσως άκομψη τη φράση όλοι μαζί τα φάγαμε, μίλησε όμως πάλι για την συνευθύνη των πολιτών που δεν πληρώνουν φόρους, ή πιέζουν να διοριστούν χωρίς να είναι απαραίτητοι και να έχουν τα προσόντα.

    Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, περί «χαμένης δεύτερης 4ετίας της κυβέρνησης Σημίτη», σε τηλεοπτική εκπομπή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, είπε ότι δεν σχολιάζει τηλεοπτικές συζητήσεις και μάλιστα για κυβερνήσεις, που δεν είναι του παρόντος.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ Είδηση: 65978

    [18] Χωρίς ενημέρωση η ERTonline

    Τεταρτη, 06 04 2011 15:36

    Από τις 6πμ την Πέμπτη 7 Απριλίου, έως τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6πμ η ERTonline, θα μείνει χωρίς ενημέρωση, στα πλαίσια της τετραήμερης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των κλαδικών σωματείων και των ομοσπονδιών στο χώρο των ΜΜΕ, που καλύπτουν όλες τις ειδικότητες εργαζομένων, δημοσιογράφους, τεχνικούς τηλεόρασης και ραδιοφώνου, φωτογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους και εργαζόμενους σε τυπογραφεία. Κεντρικές διεκδικήσεις της απεργιακής κινητοποίησης, είναι η υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ και το σταμάτημα των απολύσεων.

    Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι απεργεί «για τις ΣΣΕ, την οικονομική αυτοτέλεια της ΕΡΤ και την Τρίτη άδικη μείωση των μισθών μας, για να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ, αντιστέκεται στα σχέδια απαξίωσης της εταιρίας και του προσωπικού της».

    Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ, σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό . Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή. Δεν θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing. Την Παρασκευή, 8 Απριλίου και τις επόμενες ημέρες της απεργίας δεν θα κυκλοφορήσει καμία εφημερίδα, πρωινή, απογευματινή, πολιτική, οικονομική, αθλητική ή free press. Σε ενδεχόμενο σοβαρού γεγονότος, όπου για λόγους ενημέρωσης, θα πρέπει να διακοπεί η απεργία, η απόφαση θα παρθεί αμέσως από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και θα δοθούν σχετικές και συγκεκριμένες οδηγίες. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν. 1264/1982 στην απεργία συμμετέχουν και τα μη μέλη της ΕΣΗΕΑ». Είδηση: 65977

    [19] Προτεραιότητα η οδική ασφάλεια

    Τεταρτη, 06 04 2011 16:55

    Mέτρα ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του λεκανοπεδίου Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας σε σύσκεψη με τους δημάρχους της Αθήνας και του Πειραιά. Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας, τουλάχιστον 100 πεζογέφυρες θα κατασκευαστούν, εκ των οποίων άμεσα οι 20. Επίσης σχεδιάζεται το στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια της περιόδου 2011-2020, που προβλέπει αναβάθμιση του οδικού δικτύου της χώρας σε μήκος 12.000 χιλιομέτρων, ενώ σε συνεργασία με την Ε.Ε. έχει δρομολογηθεί η εξεύρεση των πόρων.

    Παράλληλα αλλάζει το σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών και χορήγησης των διπλωμάτων οδήγησης, με στόχο την καταπολέμηση των φαινομένων αδιαφάνειας και χρηματισμού, που είχαν ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση διπλωμάτων οδήγησης αρκετές φορές χωρίς να υπάρχει αντιστοιχία με τις πραγματικές ικανότητες οδήγησης του εξεταζόμενου. Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ρέππας: «το θέμα της οδικής ασφάλειας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής της κυβέρνησης. Γι' αυτό δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε ή να εκφράσουμε ικανοποίηση, επειδή ο αριθμός των θυμάτων αυτού του εγκλήματος μπορεί να μειώνει από χρόνο σε χρόνο. Πράγματι, τα στοιχεία του 2010 δείχνουν ότι σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είχαμε μείωση του αριθμού των θυμάτων περίπου κατά 170, 166 συγκεκριμένα, από τα 1.456 του 2009 πήγαμε στα 1.181 του 2010».

    Πηγή: AΠΕ

    Είδηση: 65979

    [20] Θα πλημμύριζε με ηρωίνη την αγορά

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:21

    Πάνω από 1700 δόσεις ηρωίνης θα έριχνε στην αγορά ένας 38χρονος κτηνοτρόφος από τη Μαγνησία που συνελήφθη χθες βράδυ από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι του έστησαν παγίδα με αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής. Ειδικότερα χθες στις 8 το βράδυ στην 20η χιλιομετρική θέση του δρόμου Βόλου-Καναλίων συνελήφθη ο 38χρονος αφού πρώτα πώλησε 38 γρ ηρωίνης έναντι 1000 ευρώ σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής. Από τον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ακόμη ποσότητες ηρωίνης συσκευασμένες, συνολικού βάρους 81,9 γραμμαρίων, καθώς και μία ηλεκτρική ζυγαριά ακριβείας, 280 ευρώ που προέρχονταν από αγοραπωλησία ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα αλλά και το ι.χ. που ανήκε στον πατέρα του 38χρονου κτηνοτρόφου. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

    Είδηση: 65927

    [21] Σταμάτησαν την επίσχεση εργασίας οι γιατροί στο νοσοκομείο Ρόδου

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:22

    Σε προσωρινή αναστολή της επίσχεσης εργασίας προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου της Ρόδου, σε ένδειξη καλής θέλησης, μετά τις θετικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, εξελίξεις, που σημειώθηκαν στην επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ιδρύματος. Ειδικότερα, στην προχθεσινή γενική συνέλευση, έλαβαν την απόφαση να δώσουν περιθώριο ενός μήνα στους αρμόδιους για να υλοποιήσουν και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις τους, διαφορετικά θα υπάρξει δυναμική κινητοποίηση.

    Είδηση: 65972

    [22] Συνάντηση Γιαννακίδη με Δημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Έβρουβ¦

    Τεταρτη, 06 04 2011 12:18

    Συναντήσεις εργασίας με την αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς τομέα, τους δημάρχους του νομού και υπηρεσιακούς παράγοντες, με αντικείμενο την αποτίμηση και αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ καθώς και τον προγραμματισμό νέων έργων σε μελλοντικές προσκλήσεις, είχε το πρωί στην Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Άρης Γιαννακίδης.

    Όπως δήλωσε, στόχος της περιφέρειας είναι να συνεργαστεί με τους αυτοδιοικητικούς για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκαλούν στασιμότητα σε μία σειρά έργων. «Συντεταγμένα με την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, έχουμε την υποχρέωση να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των χρηματοδοτήσεων, αλλιώς θα πρέπει να πάμε σε απεντάξεις έργων, κάτι που απευχόμαστε», ανέφερε ο κ. Γιαννακίδης, τονίζοντας ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο τις δημοτικές αρχές, «ώστε να "τρέξουν" τα σταματημένα έργα», όπως είπε.

    Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου Είδηση: 65969

    [23] ΑΘΛΗΤΙΚΑ

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:34

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩN

    Ο Πάμισος Μεσσήνης, υποδέχεται σήμερα στις 4.30 το απόγευμα, τον Τριταιϊκό στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδος, που διοργανώνει η ΕΠΟ. Διαιτητής της αναμέτρησης, έχει ορισθεί ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας με συνεργάτες τους Παπαθανασίου και Σασάπη.

    ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΝΩΣΕΩΝ

    Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων Περιφερειών, ο αγώνας μεταξύ των μικτών ομάδων Νέων της 6ης Περιφέρειας των Ενώσεων Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Κέρκυρας και της 8ης Περιφέρειας, των Ενώσεων Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας και Κεφαλονιάς, διεξάγεται σήμερα στις 2 μετά τα μεσημέρι στο γήπεδο του Μεσολογγίου. Οι προπονητές της 8ης Περιφέρειας Τάκης Κυριακόπουλος και Δημήτρης Σούγλερης έχουν συμπεριλάβει στην αποστολή και πέντε παίκτες από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας. Ο λόγος για τους Άγγελο Γεωργιόπουλο της Εράνης Φιλιατρών, Ηλία Τριάντο του Μεσσηνιακού, Κυριάκο Πουλάκο του Αθλητικού Ομίλου Πατίστα, Χρήστο Πολίτη του Αθλητικού Ομίλου Σπερχογείας και Δημήτρη Μανωλόπουλο του Αίαντα Καλαμάτας.

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Ξεκίνησε χθες η προετοιμασία των πέντε μεσσηνιακών ομάδων, που μετέχουν στον 6ο όμιλο της Δ' εθνικής κατηγορίας εν όψει των αγώνων της 29ης αγωνιστικής. Το πρόγραμμα της ερχόμενης Κυριακής έχει ως εξής:

    Καλαμάτα - Αστέρας Μαχαιράδου

    Πάμισος Μεσσήνης - Διαγόρας Βραχνέικων

    Εράνη Φιλιατρών - Μεσσηνιακός

    Εθνικός Σαγέικων - Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας.

    ΜΠΑΣΚΕΤ-ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

    Σκληρή ανακοίνωση, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Μπάσκετ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου την οποία υπογράφει ο πρόεδρός τους Κυριάκος Ταβουλαρέας, που κάνει λόγο για νεόκοπους παράγοντες στο χώρο του μπάσκετ, οι οποίοι ψάχνουν να βρούν στα πρόσωπα των διαιτητών εξιλαστήρια θύματα των δικών τους αδυναμιών. Είναι καιρός να καταλάβουν ότι, ο Διαιτητής είναι ανεξάρτητη προσωπικότητα και καλείται μέσα από αντίξοες συνθήκες, να εφαρμόσει και μόνο, τον κανονισμό του αθλήματος. Είδηση: 65932

    [24] Εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος στον παιδικό σταθμό Βοτανικού

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:20

    Εγκαταστάθηκε χθες ο ανάδοχος κατασκευής του έργου του Παιδικού σταθμού Βοτανικού, το πρώτο έργο του ΕΣΠΑ στα Γιάννενα.

    Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,9 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με την διαβεβαίωση του αναδόχου, θα έχει ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνου. Ο παιδικός σταθμός, δυναμικότητας 30 θέσεων, κατασκευάζεται σε οικόπεδο του Δήμου και υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση του, προκειμένου οι θέσεις να αυξηθούν στις 65. Όπως σημειώνει ο δήμος Ιωαννιτών, σε ανακοίνωσή του, η περιοχή του Βοτανικού αναπτύσσεται πληθυσμιακά με γρήγορους ρυθμούς και η ανάγκη για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού είναι άμεση.

    Σύνταξη-Επιμέλεια: Γκόρου Βασιλική Είδηση: 65926

    [25] Τελεσίγραφο Σκοτινιώτη σε Καραπατάκη

    Τεταρτη, 06 04 2011 09:18

    Τελεσίγραφο έδωσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης στον πρώην δήμαρχο Ν. Αγχιάλου και πρόεδρο της ομώνυμης ΔΕΥΑ, ν' ανακαλέσει άμεσα την προχθεσινή απόφαση του Δ.Σ. για συνέχιση της μελέτης για το αποχετευτικό δίκτυο της Ν. Αγχιάλου με την προσθήκη και βιολογικού καθαρισμού. Κι αυτό γιατί πλέον τα λύματα της Ν. Αγχιάλου θα έρχονται στον βιολογικό του Βόλου και δεν υφίσταται λόγος να μελετηθεί βιολογικός, ένα έργο που δεν πρόκειται να εκτελεστεί. Για «παρεξήγηση» έκανε λόγο ο κ. Καραπατάκης μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου και δήλωσε ότι η απόφαση θ' αλλάξει στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αγχιάλου στις 8:30 μ.μ. Το θέμα είναι ότι από τις 16 Μαρτίου ο κ. Καραπατάκης είχε ενημερωθεί για όλες τις αλλαγές που επέρχονται με τη συνένωση των δήμων, όμως επέμενε. Έτσι προχθές το Δ.Σ. Ν. Αγχιάλου πήρε ομόφωνη απόφαση να συνεχιστεί η μελέτη με το βιολογικό μαζί. Χθες βράδυ στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής ο κ. Καραπατάκης κλήθηκε να ανακαλέσει την απόφαση και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Βόλου ο κ. Σκοτινιώτης, ο κ. Καραπατάκης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για τον μέχρι τώρα χειρισμό του θέματος.

    Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΥΑ Αγχιάλου ανέθεσε πριν δύο χρόνια σε μελετητικό γραφείο μελέτη ύψους 400.000 ευρώ για το αποχετευτικό δίκτυο και τον βιολογικό καθαρισμό της περιοχής, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέας». Η μελέτη ακόμη δεν έχει παραδοθεί, αλλά σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο κ. Καραπατάκη αυτό θα συμβεί σε ένα μήνα, ενώ μέχρι και χθες επέμενε ότι η μελέτη έχει εξασφαλισμένους πόρους από το πρόγραμμα «Θησέας» το οποίο όμως έχει «παγώσει». Είδηση: 65925


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 6 April 2011 - 17:27:44 UTC