Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-04-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμός 6,2 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης-Καρπάθου
  • [02] Εconomist: «Είναι χρεοκοπημένοι. Παραδεχτείτε το»
  • [03] Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια
  • [04] Ξεκίνησε ο διάλογος για τον Καλλικράτη στην Υγεία
  • [05] Αναβολή δίκης του επιχειρηματία Γ. Ραπτόπουλου
  • [06] «Καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • [07] Εικόνες ντροπής στην ψυχιατρική κλινική Νίκαιας
  • [08] Κανονικά θα εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια
  • [09] Γ. Μπαλάφας: «Η κυβέρνηση ωθείται σε νέα μέτρα λιτότητας»
  • [10] Περιοδεία Χαραλάμπους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας
  • [11] Επικίνδυνα τοξικά στην Κάρλα
  • [12] Απρόβλεπτη εξέλιξη στη δολοφονία του Ιταλού
  • [13] Προϋπολογισμός και απογραφή περιουσίας περιφέρειας Ιονίων Νήσων
  • [14] H FAI αποστολέας του φάκελου βόμβα
  • [15] «Πράσινο φως» από ΟΕΚ στο σχέδιο του Δήμου για Βαμβακουργία
  • [16] Προϋπολογισμός και απογραφή περιουσίας περιφέρειας Ιονίων Νήσων

    [01] Σεισμός 6,2 Ρίχτερ μεταξύ Κρήτης-Καρπάθου

    Παρασκευη, 01 04 2011 15:53

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:29 το μεσημέρι της Παρασκευής, 55 χλμ. δυτικά της Καρπάθου, σύμφωνα με το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός, που είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρη την Κρήτη και στο σύνολο των νησιών του νοτίου Αιγαίου, αλλά και στο λεκανοπέδιο Αττικής. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Η Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη βόρεια Κρήτη, κυρίως στο νομό Λασιθίου αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

    Ο σεισμός συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται σφοδρή και προερχόταν από απόσταση 361 χλμ ΝΑ της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χλμ ΒΔ της Κάσου.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65694

    [02] Εconomist: «Είναι χρεοκοπημένοι. Παραδεχτείτε το»

    Παρασκευη, 01 04 2011 17:32

    Μετά την Ελλάδα και την Πορτογαλία, σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας, κατά μία μονάδα, προχώρησε σήμερα ο οίκος Standard & Poor's. Η επίθεση των αγορών σε χώρες της ευρωζώνης, συνεχίστηκε με την σημαντική άνοδο του κόστους δανεισμού της Πορτογαλίας που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στο μηχανισμό στήριξης. Δημοσίευμα του Economist ασκεί σφοδρή κριτική στις αποφάσεις της πρόσφατης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, αναφέροντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν έκαναν όσα έπρεπε για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, ενώ εκτιμά ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε αναδιάρθρωση του χρέους. Μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεχείς συσκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών θα κλειδώσει το πακέτο των μέτρων που θα απαιτηθεί για την περίοδο 2012-2015.

    Άνοδος του κόστους δανεισμού της Πορτογαλίας

    Σημαντική άνοδο σημείωσε το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας στην έξοδό της στις αγορές. H μέση απόδοση εκτινάχθηκε στο 5,8%, έναντι 3,159% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία τον Ιούλιο. Οικονομικοί κύκλοι αναφέρουν, πως η Πορτογαλία αντικρίζει την πόρτα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μετά την αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων του 2010 και την εκτίναξη του κόστους δανεισμού

    Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεϊσέιρα ντος Σάντος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει η χώρα του «σοβαρό κίνδυνο χρεοκοπίας». Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταφύγει η Λισαβόνα σε εξωτερική βοήθεια.

    «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος χρεοκοπίας», δήλωσε ο ντος Σάντος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI. Ερωτηθείς πάντως για το αν θα είναι αναγκαία μια εξωτερική οικονομική βοήθεια, ο ίδιος, αν και μέχρι τώρα απέκλειε κάτι τέτοιο, δήλωσε πως δεν είναι πλέον σίγουρος.

    Ο Pορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς η βουλή καταψήφισε το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα λιτότητας, και ο πρόεδρος της χώρας Καβάκο Σίλβα προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 5 Ιουνίου.

    Υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την S & P

    Την ίδια ώρα σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα σε «ΒΒΒ+» προχώρησε σήμερα η Standard & Poor's, διατηρώντας την προοπτική σταθερή.

    Στην ανακοίνωσή του ο ξένος οίκος επικαλείται τις επιπτώσεις των αποφάσεων της συνόδου κορυφής της ΕΕ στο αξιόχρεο της χώρας.

    Πάντως η μείωση ήταν μικρότερη από αυτή που φοβόντουσαν στην Ιρλανδία, ενώ ο Standard and Poor's επεσήμανε τις σταθερές προοπτικές της οικονομίας της χώρας.

    «Θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα θετικό. Το γεγονός ότι μας κατατάσσουν στις σταθερές (οικονομίες) είναι σημαντικό και η γλώσσα που χρησιμοποίησαν είναι ενθαρρυντική. Ανησυχούσα ότι η μείωση θα ήταν δύο ή τρεις μονάδες», δήλωσε ο ιρλανδός οικονομολόγος Όουεν Φάχι.

    Τόσο ο Standard and Poor's όσο και ο Fitch αναφέρουν ότι η χώρα έχει σταθερές προοπτικές, ενώ αντίθετα ο Moody's κατατάσσει την Ιρλανδία στο Baa1 με αρνητικές προοπτικές.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η S&P είχε υποβαθμίσει και τις αξιολογήσεις της για την ελληνική και την πορτογαλική οικονομία, προκαλώντας την αντίδραση των Βρυξελλών.

    Αναδιάρθρωση του χρέους προτείνει ο Economist

    «Είναι χρεοκοπημένοι: Παραδεχτείτε το. Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να αναδιαρθρώσουν τώρα τα χρέη τους».

    Με αυτό τον σκληρό τίτλο ο Economist στηρίζει τα τρομολαγνικά σενάρια των αγορών, αλλά ταυτόχρονα ασκεί σκληρή κριτική στην Ηγεσία της Ε.Ε και προσωπικά στην Καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Άγκελα Μέρκελ τονίζοντας ότι είναι λάθος η επιμονή να μειωθούν τα ελλείμματά τους εις βάρος της ανάπτυξης.

    «Το μεγάλο πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι τεχνικό, καθώς πολλοί στο κέντρο της Ευρώπης και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένουν αμετακίνητα αντίθετοι στην αναδιάρθρωση του χρέους», υποστηρίζει το περιοδικό στο άρθρο του και σημειώνει ότι τα χρέη λόγω της ύφεσης θα αυξάνονται και θα είναι δύσκολο να αποπληρωθούν

    Ειδικά για την Ελλάδα, ο Economist αναφέρει ότι πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της και να πιέσει για την αναδιάρθρωσή του.

    Ωστόσο ότι τα θετικά σχόλια του ο ΟΟΣΑ ότι βελτιώθηκε η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και του ΔΝΤ ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του χρέους της, δίνουν μια ανάσα στο οικονομικό επιτελείο λίγες ώρες πριν την έλευση της τρόικας.

    Μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεχείς συσκέψεις στο Υπουργείο Οικονομικών θα κλειδώσει το πακέτο των μέτρων που θα απαιτηθεί για την περίοδο 2012-2015.

    Ο πονοκέφαλος του ελλείμματος δύσκολα θα υποχωρήσει καθώς 1 στους 4 φορείς του δημοσίου εξακολουθεί να μην αποστέλλει στοιχεία για τα χρέη του την ώρα που οι οφειλές του δημοσίου στους προμηθευτές του ξεπερνούν τα 4,6 δις ευρω.

    Βαρόμετρο για τις εξελίξεις στην Ευθρώπη είναι τα stress test των τραπεζών, η επερχόμενη άνοδος των επιτοκίων από την ΕΚΤ και η στάση των οίκων που έδειξαν ξανά τα δόντια με τη νέα υποβάθμιση της Ιρλανδίας από την Standard and Poors.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65699

    [03] Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών στα πανεπιστήμια

    Παρασκευη, 01 04 2011 14:48

    Αλλάζουν όλα στον τρόπο μετεγγραφής των φοιτητών από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας μπαίνει πλαφόν στις διαθέσιμες θέσεις ενώ πλέον η διαδικασία της μετεγγραφής θα γίνεται στην αρχή του έτους. Θετικά βλέπουν τη νέα ρύθμιση οι διοικήσεις των ιδρυμάτων.

    Αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών από την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012, μελετά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την πρόταση που είχε παρουσιάσει η υπουργός Α. Διαμαντοπούλου στη σύνοδο των πρυτάνεων, στις 19 Φεβρουαρίου, και μάλιστα τότε είχε συγκεντρώσει τις θετικές αντιδράσεις των πρυτάνεων, οι περισσότεροι των οποίων, εδώ και χρόνια, ζητούν περιορισμό των μετεγγραφών.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινώνεται και η σχολή στην οποία παίρνει μετεγγραφή ο κάθε υποψήφιος που τη δικαιούται. Από φέτος στο μηχανογραφικό δελτίο ο υποψήφιος που ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία θα δηλώνει τις προτιμήσεις του και για τις σχολές στις οποίες θα ήθελε να μετεγγραφεί σε ειδική στήλη. Στη διαδικασία της επιλογής και σύμφωνα με τα μόρια που έχει συγκεντρώσει θα υπολογίζονται και αυτές οι επιλογές για το τελικό αποτέλεσμα.

    Η διαδικασία επιλογής σε κάθε σχολή για τις ειδικές κατηγορίες θα γίνεται αφού θα έχει προηγηθεί ο πρώτος κύκλος επιλογής, με αποκλειστικό κριτήριο τον αριθμό των μορίων και την σειρά προτίμησης στο μηχανογραφικό. Για κάθε ειδική κατηγορία θα υπάρχει πλαφόν στον αριθμό των μετεγγραφομένων σε κάθε σχολή.

    Θα θεσπιστεί επίσης ανώτατο όριο οικογενειακού εισοδήματος κατά περίπτωση, το οποίο όμως θα αφορά μόνο τις Σχολές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

    Να διευκρινισθεί ότι η υπουργός είχε τονίσει ότι οι φοιτητές δεν θα χάσουν το δικαίωμα μετεγγραφής σε σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους, αλλά αν τα μόρια τους είναι λιγότερα απ΄αυτά των άλλων υποψηφίων, θα μπορούν να μετεγγράφονται σε τμήματα με χαμηλότερη βάση.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65688

    [04] Ξεκίνησε ο διάλογος για τον Καλλικράτη στην Υγεία

    Παρασκευη, 01 04 2011 16:17

    Μεγαλύτερες νοσοκομειακές μονάδες προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε αναλώσιμα και προσωπικό στο χώρο της περίθαλψης λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο διάλογος με τους φορείς άρχισε σήμερα Παρασκευή και αναμένεται να οδηγήσει στις πρώτες αποφάσεις συγχώνευσης σε τρείς μήνες. Βασικός άξονας των συγχωνεύσεων νοσοκομείων είναι μην κατασπαταλούνται οι πόροι του Εθνικού Συστήματος Υγείας χωρίς να παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

    Την 1η Ιουλίου θα ληφθεί η πρώτη απόφαση για την συγχώνευση νοσοκομείων.

    Στο μικροσκόπιο κάθε υγειονομικής περιφέρειας μπαίνουν νοσοκομεία και μεμονωμένες κλινικές ώστε να προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις. Στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων αλλά και η καλύτερη εκμετάλλευση του ανθρώπινου δυναμικού.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, κατά την έναρξη του σχετικού κοινωνικού διαλόγου, τα χαρακτηριστικά τους θα είναι η κοινή διοίκηση, η συγχώνευση μονάδων εντός του ίδιου νοσοκομείου και νοσοκομειακών μονάδων σε κοντινή απόσταση, καθώς και η μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

    Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν επίσημες εισηγήσεις για τις συγχωνεύσεις στην Αττική.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 65697

    [05] Αναβολή δίκης του επιχειρηματία Γ. Ραπτόπουλου

    Παρασκευη, 01 04 2011 14:48

    Αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη του επιχειρηματία, Γιάννη Ραπτόπουλου, ιδιοκτήτη της Express Service, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση για πράξεις ψευδών βεβαιώσεων, είναι έξι υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας. Το απόγευμα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας για την προσφυγή του επιχειρηματία κατά της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα". Ο κ. Ραπτόπουλος, με αίτησή του (ασφαλιστικά) ζητά την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να απαγορεύεται στην εφημερίδα να αναφέρεται στο όνομά του. Υπέρ της εφημερίδας κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν την αλήθεια για όποιο πρόσωπο κι αν πρόκειται.

    Σύμφωνα με την κατηγορία, την περίοδο 1999-2001 εκδόθηκαν 24 ασφαλιστικές ενημερότητες εταιρειών του κ. Ραπτόπουλου, παρ' όλο που υπήρχαν οφειλές του για άλλες επιχειρήσεις συνολικού ποσού 7 δισ. δραχμών.

    Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς στο δικαστήριο έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση άλλης υπόθεσης που αναμένεται να διαρκέσει μεγάλο διάστημα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65687

    [06] «Καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

    Παρασκευη, 01 04 2011 14:47

    Υπέρ της σχέσης καλής γειτονίας στο Αιγαίο χωρίς, όμως, καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τάχτηκε εκ νέου την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις ενέργειες της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προσπάθεια αμφισβήτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στο Καστελόριζο. «Οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο, σε αέρα και θάλασσα» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση του Explora δήλωσε ότι πρόκειται για ντε φάκτο αναγνώριση της τουρκικής ΑΟΖ σε ελληνικά χωρικά ύδατα και πρότεινε να γίνει η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο.

    "Προασπίζουμε τα εθνικά μας δίκαια"

    Δεν είναι ανεκτή καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, ούτε ζητημάτων που άπτονται της εθνικής δικαιοδοσίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, αναφορικά με το επεισόδιο με το ιταλικό ερευνητικό πλοίο Explora, που παρεμποδίστηκε από τουρκικό πολεμικό έξω από το Καστελόριζο.

    Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, είπε ότι η οικονομική κρίση δημιουργεί προβλήματα και στα εθνικά ζητήματα, αναφέροντας ότι οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τις παραβιάσεις σε αέρα και θάλασσα.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε τόσο στο επεισόδιο του Καστελόριζου, κάνοντας λόγο για παθητική αποδοχή από την πλευρά μας ντε φάκτο αναγνώρισης τουρκικής αποκλειστικής ζώνης σε δικά μας χωρικά ύδατα, όσο και της νησίδας Ζουράφα, ανατολικά της Σαμοθράκης, όπου παρενοχλήθηκαν ελληνικά αλιευτικά από τουρκικά πολεμικά.

    Ο Γιώργος Παπαπανδρέου τόνισε ότι η προσέγγιση με την Τουρκία αποτελεί στρατηγική επιλογή για αναβάθμιση των σχέσεων μας και υπάρχει σχετική πρόοδος, παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πυκνές παραβιάσεις, αλλά και περιπλανήσεις σκαφών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, που σαφέστατα παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

    Για κάθε τέτοιο περιστατικό, πέραν της αντιμετώπισης από τα ελληνικά πολεμικά ή σκάφη του Λιμενικού με προειδοποιητικά σήματα, ακολουθεί διπλωματικό διάβημα προς την τουρκική πλευρά και αυτό το έχω κάνει και δημοσίως, είπε ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι ίδια αντιμετώπιση ακολουθείται και για τις περιπτώσεις ερευνών σε περιοχές ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

    Ίδια αντιμετώπιση υπήρξε, είπε ο Πρωθυπουργός, με την περίπτωση του ιταλικού εμπορικού πλοίου Explora, το οποίο πήρε άδεια από τις ελληνικές αρχές για έρευνες πόντισης καλωδίου οπτικών ινών από το Μπάρι στο Τελ Αβίβ σε περιοχή ελληνικής ΑΟΖ, άρα και υφαλοκρηπίδας.

    Το Explora παρενοχλήθηκε από τουρκικό σκάφος και ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές. Όμως κατά την επιστροφή του απεδείχθη ότι, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, ζήτησε άδεια από την Τουρκία, η οποία δεν είχε δικαιοδοσία, γεγονός που οδήγησε την ελληνική πλευρά να ανακαλέσει την άδεια εργασιών του ιταλικού πλοίου, ύστερα από διάβημα στις ιταλικές αρχές.

    «Η Ελλάδα επιδιώκει τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη μη αναπαραγωγή έντασης, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θίγεται η εθνική μας κυριαρχία»,τόνισε ο Πρωθυπουργός.

    Ταυτόχρονα ο κ Παπανδρέου σημείωσε ότι αν δεν ευοδωθούν οι διερευνητικές επαφές για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, θα δοθεί λύση μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου. Αυτό το μήνυμα στέλνει η Ελλάδα προς κάθε αποδέκτη, ότι με καθαρές και σαφείς θέσεις προασπίζουμε τα εθνικά μας δίκαια, συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, χαρακτήρισε ως οξύμωρο να λέει ο Πρωθυπουργός από τη μία ότι υπάρχει βελτίωση στις σχέσεις με την Τουρκία κι από την άλλη να αυξάνονται οι παραβιάσεις κα παραβάσεις, άρα η Τουρκία να κλιμακώνει τις προκλήσεις.

    Ο κ. Καρατζαφέρης ρώτησε για την απαγόρευση που έχει επιβάλλει το Λιμενικό να αναρτηθεί η ελληνική σημαία στη νησίδα Ζουράφα, ενώ πρότεινε η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής να γίνει στο Καστελόριζο.

    «Επιτέλους, μην αμφισβητούμε εαυτούς», ήταν η άμεση απάντηση του Πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να τίθενται τέτοια ζητήματα στην Ελληνική Βουλή, για τη Ζουράφα, ή το Καστελόριζο, δίνοντας επιχειρήματα στους αντιπάλους μας - δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει αμφισβήτηση και δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ζήτημα.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε ύστερα από ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη και στην υπόθεση των υποβρυχίων, λέγοντας ότι θα υπάρξει διερεύνηση και γι' αυτή την υπόθεση και για οτιδήποτε άλλο.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 65689

    [07] Εικόνες ντροπής στην ψυχιατρική κλινική Νίκαιας

    Παρασκευη, 01 04 2011 12:44

    Εικόνες τριτοκοσμικές μέσα στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έφερε στο φως η εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση μετά από καταγγελία τηλεθεατή. Εκτός από όσους νοσηλεύονται, από την ψυχιατρική κλινική περνούν καθημερινά τουλάχιστον 30 ασθενείς για να γράψουν τα φάρμακά τους. Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών. To επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η μεταφορά της κλινικής σε άλλο σημείο του νοσοκομείου.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 65683

    [08] Κανονικά θα εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια

    Παρασκευη, 01 04 2011 17:49

    Κανονικά θα εξακολουθήσουν να εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη.

    Όπως είπε το μεσημέρι στην ΕΡΑ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κερκύρας Δημήτρης Ζάχος, σε έγγραφο που τους έστειλε η Ομοσπονδία τους τονίζεται πως οι οφειλές του 2010 προς τα ΚΤΕΛ θα εξοφληθούν στο σύνολό τους, εφόσον οι ίδιοι δε συναινούν στην περικοπή του 35%.

    Είδηση: 65703

    [09] Γ. Μπαλάφας: «Η κυβέρνηση ωθείται σε νέα μέτρα λιτότητας»

    Παρασκευη, 01 04 2011 17:46

    Εκδήλωση - συζήτηση διοργανώνει σήμερα, στις 7.30, ο ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου με ομιλητές το Γιάννη Μπαλάφα, Διευθυντή κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το βουλευτή επικρατείας Βασίλη Μουλόπουλο.

    Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο Γ. Μπαλάφας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ωθείται σε νέα μέτρα λιτότητα τα οποία θα παρουσιαστούν στις 15 Απριλίου, σε εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας και σε πολιτική που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου ο λαός να αποφασίσει για το αν δέχεται τα μέτρα και το μνημόνιο, αφού ποτέ δεν ερωτήθηκε ούτε η πολιτική αυτή ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ Είδηση: 65701

    [10] Περιοδεία Χαραλάμπους στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

    Παρασκευη, 01 04 2011 17:46

    Το νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους συνοδευμένος από το γραμματέα της Ν.Ε του κόμματος Σπύρο Σαμοΐλη.

    Ο κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε με τον διοικητή του νοσηλευτικού καταστήματος Κώστα Γρηγορόπουλο αλλά και με εργαζόμενους και μέλη του σωματείου τους. Ο κ. Γρηγορόπουλος παρουσίασε στο βουλευτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λειτουργία του νοσοκομείου, υποστηρίζοντας ότι έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν καθώς έχει ενισχυθεί με προσωπικό το οποίο δεν είναι όσο θα επιθυμούσε η διοίκηση αλλά κάλυψε σε μεγάλο βαθμό τις επιτακτικές ανάγκες. Σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και με την έλλειψη αναλωσίμων υλικών και δεν παρουσιάζονται πλέον ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ σήμερα ξεκίνησαν να εργάζονται 20 άτομα εποχιακού προσωπικού για κάλυψη των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού. Διαφορετική εικόνα παρουσίασαν όμως οι εργαζόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί, υποστηρίζοντας ότι η ενίσχυση με προσωπικό είναι ελάχιστη την ώρα που υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις εργαζομένων, ενώ ακόμα μεγαλύτερη από το πρόσφατο παρελθόν ισχυρίζονται ότι είναι η έλλειψη αναλωσίμων όπως σύριγγες, γάζες και άλλα υλικά. Οι εργαζόμενοι συμφώνησαν με το βουλευτή να του υποβάλλουν υπόμνημα το οποίο θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο. Είδηση: 65700

    [11] Επικίνδυνα τοξικά στην Κάρλα

    Παρασκευη, 01 04 2011 15:12

    Τοξικό κυανοβακτήριο είναι το πρώτο, εξαιρετικά σοβαρό εύρημα στο νερό της Κάρλας, από τα δείγματα που ήδη ελήφθησαν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος στις 26 Μαρτίου, μετά από δημοσίευμα » για τη ρίψη των αστικών λυμάτων της Λάρισας, μέσω του Πηνειού, στην υπό ανασύσταση λίμνη. Τα κυανοβακτήρια, αναπτύσσονται σε περιβάλλοντα επιβαρημένα από αστικά λύματα και βιομηχανικά απόβλητα, είναι ιδιαιτέρως τοξικά γι' αυτό και τα όρια ασφάλειας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι πολύ χαμηλά, ακόμη και για αθλητικές χρήσεις.

    Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Βόλου ο χημικός κ. Αλέκος Γούναρης, που διενεργούσε ελέγχους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2010 για λογαριασμό της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, διαχρονικά οι έλεγχοι έδειχναν ότι η λίμνη δέχεται μικροβιολογικό και χημικό φορτίο με αποτέλεσμα κατά καιρούς να παρατηρούνται θάνατοι ψαριών ή ύπαρξη φυτοπλαγκτόν του τύπου του κυανοβακτηρίου. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής, κ. Κων/νος Καρτάλης, επισήμανε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων, όπως η απορροή των λυμάτων του Βιολογικού της Λάρισας να γίνεται σε άλλο σημείο του Πηνειού, ώστε να μην έρχονται στην Κάρλα, η ύπαρξη κοινωνικής αρωγής (να μην επιρρίπτουν στον Πηνειό λύματα, βιοτεχνίες και βιομηχανίες της περιοχής της Λάρισας) και οι συνεχείς έλεγχοι. Είδηση: 65692

    [12] Απρόβλεπτη εξέλιξη στη δολοφονία του Ιταλού

    Παρασκευη, 01 04 2011 14:57

    Απρόβλεπτη εξέλιξη έχει η υπόθεση δολοφονίας του Ιταλού πλασιέ γεωργικών μηχανημάτων τον περασμένο Οκτώβριο στη θέση «Σταυρός» Πτελεού. Της σύλληψης των δύο Βούλγαρων, οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία του Ιταλού Αντόνιο Φραλότα ακολουθούν νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Με αφορμή την αποκάλυψη της δολοφονίας από την αστυνομική έρευνα φέρεται να προκύπτει ότι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες για τον φόνο, ο 42χρονος, παρενοχλούσε σεξουαλικά και για διάστημα έξι τουλάχιστον μηνών έναν 16χρονο μαθητή στον Αλμυρό. Ήδη σε βάρος του σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση του ανηλίκου για να διαπιστωθεί τυχόν σεξουαλική κακοποίηση.

    Είδηση: 65690

    [13] Προϋπολογισμός και απογραφή περιουσίας περιφέρειας Ιονίων Νήσων

    Παρασκευη, 01 04 2011 14:13

    Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνολικού ύψους 60 εκατ. 140 χιλ. ευρώ, ενώ υπάρχει ένα οικονομικό άνοιγμα που ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ., που αφορά σε παλιές οφειλές για τις μεταφορές των μαθητών και παράλληλα στην περιφέρεια φορτώνονται από το Μάιο και νέες αρμοδιότητες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ, ο αντι-περιφεριάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς. Εάν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία δεν δώσουν τα απαιτούμενα κονδύλια, τότε μέσα στον Απρίλιο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κατεβάσει ρολά η περιφέρεια, τόνισε ο κ. Μυλωνάς, οπότε, όπως είπε, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να γίνει λόγος για παραγωγή έργου.

    Επίσης, διευκρίνισε ότι προηγήθηκε του ψήφισης του προϋπολογισμού, η συζήτηση για την απογραφή της περιφέρειας, που αφορά στην ακίνητη και κινητή περιουσία των πρώην νομαρχιών-και όχι μόνο-με το ταμειακό υπόλοιπο της περιφέρειας σε διάφορες ανειλημμένες υποχρεώσεις είναι 14εκατ.440 χιλ. ευρώ, επί της ουσίας όμως εάν αφαιρεθούν όλα αυτά και πληρωθούν τότε πάμε στην απογραφή. Μέχρι 31-12-2010 και βάσει των παραπάνω, ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, η πρώην νομαρχία Κεφαλονιάς, εμφανίζει ταμειακό υπόλοιπο μηδέν, ούτε οφείλει ούτε έχει λαμβάνειν, η πρώην νομαρχία Λευκάδας, είναι μέσα 1 εκατ.880χιλ.ευρώ, η πρώην νομαρχία Κέρκυρας, είναι μέσα 508χιλ. ευρώ και η πρώην νομαρχία Ζακύνθου έχει απόθεμα 1εκατ.650χιλ.ευρώ, γεγονός, όπως πρόσθεσε πολύ σημαντικό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

    Μιμίκα Παρθύμου Είδηση: 65684

    [14] H FAI αποστολέας του φάκελου βόμβα

    Παρασκευη, 01 04 2011 16:10

    Η ιταλική οργάνωση Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία FAI ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος, με παραλήπτη τον διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού. Στο παγιδευμένο δέμα, που εξουδετερώθηκε την Πέμπτη με ελεγχόμενη έκρηξη, υπήρχε προκήρυξη, με την οπαία η οργάνωση εκφράζει συμπαράστασή στα συλληφθέντα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

    Προκήρυξη «ενσωματωμένη» στο φάκελο βόμβα που εστάλη χθες στις φυλακές Κορυδαλλού βρήκαν οι αστυνομικοί που εξουδετέρωσαν το μηχανισμό.

    Όπως ανακοινώθηκε μέσα στον φάκελο όπου υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός, βρέθηκε ένα μικρό ρολό χαρτιού περιτυλιγμένο με μονωτική ταινία που όπως αποδείχθηκε επρόκειτο για προκήρυξη ανάληψης ευθύνης την οποία υπογράφει η ιταλική οργάνωση "Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Διεθνές Δίκτυο (FAI)".

    Η προκήρυξη η οποία ήταν γραμμένη στα ιταλικά, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η αποστολή του παγιδευμένου φακέλου πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 65695

    [15] «Πράσινο φως» από ΟΕΚ στο σχέδιο του Δήμου για Βαμβακουργία

    Παρασκευη, 01 04 2011 16:30

    Μία μόλις εβδομάδα μετά τη συνάντηση στην Αθήνα, το Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση την κατά χρήση παραχώρηση στο Δήμο Βόλου των οικοδομικών τετραγώνων που, σύμφωνα με το ρυμοτομικό σχέδιο της έκτασης της «Βαμβακουργίας», προορίζονται για κοινόχρηστοι χώροι, αποδεχόμενο την πρόταση της δημοτικής αρχής Βόλου για αναζήτηση τριπλής χρηματοδότης, με σκοπό την υλοποίηση του έργου ανέγερσης εργατικών κατοικιών στη «Βαμβακουργία». Την πρόταση αυτή στήριξαν ενεργά οι βουλευτές του Νομού Ρ.Ζήση και Κ. Καρτάλης, καθώς και το ΕΚΒ.

    Στην τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΕΚ κ.Γεωργία Κωτίδου, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική απόφαση του Δ.Σ. του ΟΕΚ και την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκε. Ο κ. Σκοτινιώτης, σε σχετική δήλωσή του, τονίζει ότι η σημερινή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΕΚ αποτελεί ένα πρώτο και ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια αξιοποίησης μιας μεγάλης έκτασης που βρίσκεται στην «καρδιά» της Νέας Ιωνίας, προς όφελος τόσο των εργαζομένων δικαιούχων του ΟΕΚ, όσο και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται πλέον στην εξασφάλιση χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους για την κατεδάφιση του κτιρίου και την απομάκρυνση των μπάζων, καθώς επίσης στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για το Ρυμοτομικό Σχέδιο της έκτασης, το οποίο έχει μεν εγκριθεί από το ΣΧΟΠ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει ακόμη η, συνήθως χρονοβόρα, επεξεργασία του Σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Είδηση: 65698

    [16] Προϋπολογισμός και απογραφή περιουσίας περιφέρειας Ιονίων Νήσων

    Παρασκευη, 01 04 2011 14:13

    Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας Ιονίων Νήσων, συνολικού ύψους 60 εκατ. 140 χιλ. ευρώ, ενώ υπάρχει ένα οικονομικό άνοιγμα που ανέρχεται στο ποσό των 11 εκατ. ευρώ., που αφορά σε παλιές οφειλές για τις μεταφορές των μαθητών και παράλληλα στην περιφέρεια φορτώνονται από το Μάιο και νέες αρμοδιότητες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ, ο αντι-περιφεριάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς. Εάν άμεσα τα αρμόδια υπουργεία δεν δώσουν τα απαιτούμενα κονδύλια, τότε μέσα στον Απρίλιο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κατεβάσει ρολά η περιφέρεια, τόνισε ο κ. Μυλωνάς, οπότε, όπως είπε, δεν μπορεί στην παρούσα φάση να γίνει λόγος για παραγωγή έργου.

    Επίσης, διευκρίνισε ότι προηγήθηκε του ψήφισης του προϋπολογισμού, η συζήτηση για την απογραφή της περιφέρειας, που αφορά στην ακίνητη και κινητή περιουσία των πρώην νομαρχιών-και όχι μόνο-με το ταμειακό υπόλοιπο της περιφέρειας σε διάφορες ανειλημμένες υποχρεώσεις είναι 14εκατ.440 χιλ. ευρώ, επί της ουσίας όμως εάν αφαιρεθούν όλα αυτά και πληρωθούν τότε πάμε στην απογραφή. Μέχρι 31-12-2010 και βάσει των παραπάνω, ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, η πρώην νομαρχία Κεφαλονιάς, εμφανίζει ταμειακό υπόλοιπο μηδέν, ούτε οφείλει ούτε έχει λαμβάνειν, η πρώην νομαρχία Λευκάδας, είναι μέσα 1 εκατ.880χιλ.ευρώ, η πρώην νομαρχία Κέρκυρας, είναι μέσα 508χιλ. ευρώ και η πρώην νομαρχία Ζακύνθου έχει απόθεμα 1εκατ.650χιλ.ευρώ, γεγονός, όπως πρόσθεσε πολύ σημαντικό στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

    Μιμίκα Παρθύμου Είδηση: 65685


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 April 2011 - 18:26:18 UTC