Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματική και στρατιωτική πίεση στη Λιβύη
  • [02] Πρωτοδικείο: Δικαίωση 166 συμβασιούχων του Δ. Αθηναίων
  • [03] Βέλγιο: Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν εναντίον της ακυβερνησίας

    [01] Διπλωματική και στρατιωτική πίεση στη Λιβύη

    Τριτη, 29 03 2011 19:57

    Σε δύο βασικές αποφάσεις, μια διπλωματική και μια στρατιωτική, κατέληξε η διεθνής διάσκεψη του Λονδίνου, για το θέμα της Λιβύης. Στο διπλωματικό πεδίο, συγκροτείται μια «ομάδα επαφής», η οποία θα συνεδριάσει στο Κατάρ. Όπως αναφέρεται στο τελικό ντοκουμέντο της διάσκεψης: «Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη συμφώνησαν να συστήσουν Ομάδα επαφής για τη Λιβύη. Το Κατάρ συμφώνησε να συγκαλέσει την πρώτη σύνοδο της Ομάδας το συντομότερο δυνατόν».

    Στο στρατιωτικό πεδίο, θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις, μέχρι ο Μουαμάρ Καντάφι «να συμμορφωθεί με όλα όσα περιέχονται στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία των Λίβυων πολιτών».

    Οι συμμαχικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 15 αεροπορικές εξόδους κατά του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και εκτόξευσαν 22 πυραύλους Τόμαχοκ τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο το βράδυ της Τρίτης.

    Σε δηλώσεις του, στα πλαίσια της διάσκεψης, ο συντονιστής του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου Γκούμα ελ Γκαμάτι, τόνισε ότι 12.000 ακτιβιστές που ανήκουν στη λιβυκή αντιπολίτευση «εξαφανίστηκαν» από τις φυλακές και τα στρατιωτικά στρατόπεδα της Τρίπολης, συμπληρώνοντας πως «το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο δεν προτίθεται να κρεμάει τους ανθρώπους στη μέση των δρόμων, αλλά αντιθέτως σχεδιάζει να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη στη χώρα».

    Στη διάσκεψη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε: «Η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που εξουσιοδοτεί για την επέμβαση στη Λιβύη είναι πολύ σαφής: Απαιτεί την επιβολή εμπάργκο όπλων. Εμείς λοιπόν είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό και όχι για να τον εξοπλίσουμε». Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε για το ζήτημα της παροχής όπλων στους εξεγερμένους, ότι "δεν συζητήθηκε" στη σύνοδο, λέγοντας: «Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από την απόφαση 1973 ούτε από την 1970. Η Γαλλία, από την οποία ανέκυψε το θέμα για τον εξοπλισμό των εξεγερμένων, τηρεί αυστηρά την απόφαση. Μπορούμε όμως να συζητήσουμε το ζήτημα αυτό με τους εταίρους μας». Την ελληνική πλευρά στο Λονδίνο, εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης και ότι ξεκίνησε μια πολιτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης για το μέλλον της περιοχής. Την Πέμπτη το ΝΑΤΟ ξεκινά την ανάληψη των επιχειρήσεων στη Λιβύη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

    Σε άρθρο του σε εφημερίδα της Κούβας ο πρώην πρόεδρος της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, χαρακτήρισε φασιστικό πόλεμο την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και ως κίνητρα θεωρεί τον πετρελαϊκό πλούτο της Λιβύης. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά: «Εάν ο Καντάφι τιμήσει τις παραδόσεις του λαού του και αποφασίσει να πολεμήσει, όπως υποσχέθηκε, μέχρι την τελευταία του πνοή στο πλάι των Λίβυων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τους χειρότερους βομβαρδισμούς που έχει υποστεί ποτέ χώρα, θα πνίξει στη λάσπη της ατίμωσης το ΝΑΤΟ και τα εγκληματικά σχέδιά του».

    Νέες εκρήξεις κατεγράφησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Τρίπολη, εκ των οποίων δύο στην περιοχή που βρίσκεται η κατοικία του Μουαμάρ Καντάφι, καθώς και ήχοι από πολλά ασθενοφόρα.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερς, Γερμανικό

    Είδηση: 65118

    [02] Πρωτοδικείο: Δικαίωση 166 συμβασιούχων του Δ. Αθηναίων

    Τριτη, 29 03 2011 20:28

    Δικαιώνονται με αποφάσεις του Πρωτοδικείου συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, που προσέφεραν πολυετείς υπηρεσίες στον τομέα καθαριότητας.

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο (Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων) με δύο αποφάσεις του, έκανε δεκτές τις προσφυγές 166 συμβασιούχων για τους οποίους έκρινε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον Δήμο.

    Έτσι κρίνει ότι οι συμβάσεις των 166 πρέπει να μετατραπούν σε εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

    Η απόφαση του δικαστηρίου , που ουσιαστικά δίνει παράταση στην εργασιακή σχέση των 166 με τον Δήμο, έχει ισχύ έως την εκδίκαση της κύριας αγωγής των εργαζομένων.

    AΠΕ Είδηση: 65120

    [03] Βέλγιο: Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν εναντίον της ακυβερνησίας

    Τριτη, 29 03 2011 20:19

    Χιλιάδες Βέλγοι φοιτητές εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα για χρονικό διάστημα-ρεκόρ, διοργανώνοντας συγκεντρώσεις σε πλατείες επτά πανεπιστημιακών πόλεων και μοιράζοντας τηγανιτές πατάτες.

    Στις Βρυξέλλες, περίπου χίλιοι νέοι Φλαμανδοί και γαλλόφωνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Φλαζί, σε αριστοκρατική περιοχή της πρωτεύουσας, ζητώντας ενότητα ανάμεσα στους Βέλγους.

    Ένα μεγάλο πανό που έγραφε στα γαλλικά και στα ολλανδικά "Πλατεία Πατάτας - Frietplein" κρεμάστηκε στην πρόσοψη ενός κτιρίου, καθώς οι τηγανιτές πατάτες που είναι το εθνικό φαγητό του Βελγίου χρησιμοποιούνται ως σύνθημα ενότητας.

    "Για εμάς τους νέους είναι η ευκαιρία να κάνουμε να ακουστεί η φωνή μας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή" δήλωσε ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

    "Καταστρέφουμε το μέλλον μας, με την καταστροφή του Βελγίου" πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι φοιτητές ζητούν την διατήρηση της εθνικής κοινωνικής ασφάλειας, που θα εγγυάται την αλληλεγγύη μεταξύ όλων των Βέλγων.

    Η μπύρα, ένα άλλο σύμβολο της χώρας, ρέει άφθονη στις συγκεντρώσεις των διαδηλωτών, ενώ ακούγεται ηλεκτρονική μουσική από τεράστια μεγάφωνα.

    Παρόμοιες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν σε δύο πόλεις της Βαλονίας, στην Ναμούρ και στην Λιέγη, καθώς και σε άλλες τρεις φλαμανδικές στην Αμβέρσα, στην Γάνδη και στην Λουβέν.

    Αύριο Τετάρτη το Βέλγιο φθάνει τις 290 ημέρες χωρίς κυβέρνηση,ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατέχει το Ιράκ.

    AΠΕ Είδηση: 65119


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 29 March 2011 - 21:53:18 UTC