Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάζεται αναβολή της εξίσωσης του φόρου στα καύσιμα
  • [02] Σε ξενοδοχείο ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του Δ. Αθηναίων
  • [03] Πολιτική αντιπαράθεση για την ΕΡΤ
  • [04] Έκρυθμη κατάσταση στη Λαμπεντούζα
  • [05] Μαζική συμμετοχή των αγροτών στην εκδήλωση της ΠΑΣΥ στο Κιλελερ

    [01] Εξετάζεται αναβολή της εξίσωσης του φόρου στα καύσιμα

    Δευτερα, 28 03 2011 17:25

    Ελπίδες για οικονομική ανάσα σε εκατομμύρια νοικοκυριά αφήνει η φημολογούμενη πρόθεση της κυβέρνησης για αναβολή της επιβολής του μέτρου της εξίσωσης των φόρων στο θέρμανσης και κίνησης που ήταν προγραμματισμένη για τον προσεχή Οκτώβριο. Ανώτερη πηγή του υπουργείου Οικονομικών άφησε ανοιχτό το εν λόγω ενδεχόμενο, καθώς υπάρχει προβληματισμός για τις υψηλές διεθνείς τιμές του πετρελαίου και το μέγεθος της επιβάρυνσης που αυτό συνεπάγεται για μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

    Ωστόσο, όμως, εάν τελικά δεν ισχύσει αυτό το μέτρο της εξίσωσης τότε οι έκτακτες παρεμβάσεις, ύψους 1,8 δις ευρώ, που σχεδιάζονται για φέτος θα πρέπει να αυξηθούν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων.

    Να σημειωθεί, ότι το υπουργείο υπολογίζει σε έσοδα τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ από την εξίσωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, από τα οποία περίπου 400 εκατ. ευρώ είναι προγραμματισμένο να δοθούν στις αδύναμες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού, με τη μορφή επιδόματος θέρμανσης.

    Πηγές ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 64877

    [02] Σε ξενοδοχείο ψηφίστηκε ο προυπολογισμός του Δ. Αθηναίων

    Δευτερα, 28 03 2011 17:54

    Κατά πλειοψηφία από την παράταξη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2011, που προβλέπει δραστικές περικοπές και είναι μειωμένος κατά 170 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό. Λόγω της κατάληψης του δημαρχείου, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της διαδικασίας, εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Αμυρά, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, αλλά καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

    Με 28 ψήφους υπέρ και μία κατά ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αθηναίων για το 2011, ο οποίος ανέρχεται στα 899 εκατομ. ευρώ και είναι μειωμένος κατά 172 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον περσινό.

    Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έγινε στο ξενοδοχείο «Athens Imperial» και συμμετείχαν μόνον οι παρατάξεις του Γιώργου Καμίνη «Δικαίωμα στην πόλη» και του Γιώργου Αμυρά «Επιμένουμε Αθήνα». Οι υπόλοιπες παρατάξεις κατήγγειλαν πως η διαδικασία στερείται νομιμότητας.

    Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατηγόρησε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού και ιδίως τον πρώην δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη, στον οποίο καταλόγισε καταστροφική διαδρομή στο δήμο της Αθήνας.

    Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως νόμιμη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε χώρο εκτός του δημαρχείου, αλλά εντός των ορίων του δήμου και ευχαρίστησε τις δύο παρατάξεις που έλαβαν μέρος για τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση, επισημαίνοντας ότι επέδειξαν υψηλό αίσθημα ευθύνης.

    «Για πρώτη φορά στα χρονικά, το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει όχι στο δημαρχιακό μέγαρο αλλά σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας! Απίστευτο αλλά αληθινό. Η διάλυση σε όλο της το μεγαλείο, επειδή η νυν δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να συντελέσει στην εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα των συμβασιούχων», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος χαρακτήρισε υπεύθυνο για τη χαοτική κατάσταση, που επικρατεί στα δημοτικά πράγματα της Αθήνας αλλά και σε πλήθος δήμων σε πανελλαδικό επίπεδο, εκτός από τον Γιώργο Καμίνη, τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση που όπως είπε «πέτυχε» να «παντρέψει» τον ανάλγητο νόμο του, με την ανικανότητα του νυν δημάρχου.

    "Η δημοτική αρχή, στο παρά πέντε και εντελώς παράτυπα, αποφάσισε να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής του σημερινού δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον προϋπολογισμό του δήμου, από την αίθουσα του Δ.Σ. στο κτίριο της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως, όπως ήταν ορισμένο, σε κεντρικό ξενοδοχείο. Είχε από χθες απορρίψει την πρόταση των εργαζομένων, που πραγματοποιούν κατάληψη στο κτίριο, για εκκένωση της αίθουσας του Δ.Σ προκειμένου να διευκολυνθεί η διεξαγωγή του.Αυτή η ενέργεια αντιβαίνει κάθε έννοια νομιμότητας. Η Ανοιχτή Πόλη θεωρεί ότι η πορεία της δημοτικής πλειοψηφίας, τόσο όσον αφορά το ζήτημα των εργαζομένων, όσο και ζητήματα θεσμικής λειτουργίας, έχει εκτραπεί σε αυταρχικούς μονοδρόμους", υποστήριξε με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός Ανοιχτή Πόλη που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Παράλληλα, με 28 ψήφους υπέρ και ένα «παρών», ψηφίσθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ύψους 19 εκατ. ευρώ, στο οποίο πρώτη θέση έχουν τα έργα οδοποιίας, προϋπολογισμού 3.648.000 ευρώ. Ακολουθούν έργα σε κοινόχρηστους χώρους (3.216.000 ευρώ) και έργα συντήρησης σχολικών κτιρίων (2.660.000 ευρώ).

    Την συμπαράστασή της στους συμβασιούχους του Δήμου της Αθήνας που πραγματοποιούν κατάληψη στο δημαρχείο, εξέφρασε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της προς τους συμβασιούχους. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει την λογική ότι «φταίνε και οι εργαζόμενοι, γιατί δέχτηκαν να προσληφθούν προσωρινά, με μπλοκάκια, με βάση τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και πρόσθεσε ότι «δεν δεχόμαστε αυτό το επιχείρημα, όχι μόνο για σας που εργάζεστε εδώ για πολλά χρόνια και γι' αυτούς που δέχτηκαν τη δουλειά χθες, αλλά και γιατί ο εργαζόμενος είναι ο εκβιαζόμενος».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64878

    [03] Πολιτική αντιπαράθεση για την ΕΡΤ

    Δευτερα, 28 03 2011 14:27

    Επίθεση στην ΕΡΤ εξαπέλυσε εκ νέου ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, τονίζοντας ότι Δημόσια Τηλεόραση εκτελεί προπαγανδιστικά συμβόλαια της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ. Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου που είπε ότι η ΕΡΤ σήμερα δεν έχει σχέση με τις τακτικές που ακολουθούσε στο παρελθόν, και έκανε λόγο για θράσος της ΝΔ.

    Νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκάλεσε την Δευτέρα, δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ο Γιάννης Μιχελάκης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στην κρατική τηλεόραση με βάση περιστατικά που, όπως είπε, έχουν συμβεί τελευταία στην ΕΡΤ. «Εκτελεί προπαγανδιστικά συμβόλαια της κυβέρνησης σε βάρος της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης προσθέτοντας πως σύντομα η αξιωματική αντιπολίτευση θα επανέλθει στο θέμα.

    Για περισσό θράσος της ΝΔ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει ιδίαν άποψη για τους μισθούς δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έπαιρναν στελέχη της ΕΡΤ επί κυβερνήσεων της και χρησιμοποιώντας τη δημόσια τηλεόραση με ψευδή επικοινωνιακό τρόπο.

    Η ΝΔ και ο κ Μιχελάκης ας μην προτρέχουν καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να βελτιώσει την εικόνα της ΕΡΤ, κατέληξε ο Γιώργος Πεταλωτής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 64863

    [04] Έκρυθμη κατάσταση στη Λαμπεντούζα

    Δευτερα, 28 03 2011 18:24

    Κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι κάτοικοι του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, όπου λειτουργεί κέντρο κράτησης μεταναστών χωρίς τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ειδικά το τελευταίο διάστημα με τις εξελίξεις στη Λιβύη και την Τυνησία, αυξήθηκαν οι μεταναστευτικές ροές και μόλις μέσα σε μια ημέρα σημειώθηκαν 2.000 αφίξεις. Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 είναι ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών στο νησί, εκ των οποίων οι 3.700 έφτασαν το τελευταίο τριήμερο.

    Η κατάσταση που δημιουργήθηκε οδήγησε στη μη επάρκεια ποσίμου νερού, απορριμμάτων, ανεπαρκείς κλίνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέπειες, τόσο με την εξέγερση μεταναστών την προηγούμενη εβδομάδα, όσο και με τη σημερινή κινητοποίηση κατοίκων. Οι κάτοικοι προχώρησαν σε αποκλεισμό του λιμανιού χρησιμοποιώντας τις βάρκες με τις οποίες ταξίδεψαν οι μετανάστες και έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και μεγάλες πλάκες από τσιμέντο, στο δρόμο που συνδέει το λιμάνι με την πρωτεύουσα.

    Αίτημα του περιφερειάρχη της Σικελίας Ραφαέλε Λομπάρντο, είναι η δημιουργία ναυτικού φράγματος, με μεγάλα πλοία, στα οποία θα γίνεται η επιβίβαση των αλλοδαπών. Όπως δήλωσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι: «η κατάσταση στο νησί αυτό θυμίζει οίκο ανοχής. Πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε τέλος σε όλη αυτή την κόλαση, ακόμη και αν πληρώσουμε βαρύτατο τίμημα». Τραγική πινελιά στην ανθρωπιστική κρίση, αποτελεί η καταγγελία του εισαγγελέα Πιέρο Γκράσο, ότι «τουλάχιστον τετρακόσια ανήλικα που αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στις ακτές τις Νότιας Ιταλίας, έχουν εξαφανισθεί». Παράλληλα με τις εξελίξεις στη Λαμπεντούζα, 1.000 Ερυθραίοι, Σομαλοί και Λίβυοι, όλοι προερχόμενοι από τη Λιβύη, με τις εξελίξεις που σημειώνονται στη συγκεκριμένη χώρα, αποβιβάστηκαν στο νησί Λινόζα, νότια της Σικελίας.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 64880

    [05] Μαζική συμμετοχή των αγροτών στην εκδήλωση της ΠΑΣΥ στο Κιλελερ

    Δευτερα, 28 03 2011 12:43

    Αγρότες, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από την Ελλάδα συμμετείχαν στην χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΑΣΥ για τον εορτασμό της 101ης επετείου της εξέγερσης του Κιλελέρ.

    Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του ν. Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στον αγροτικό τομέα και έκανε λόγο για τσιφλίκια του 21ου αιώνα καθώς και για κτηνοτροφία που συγκεντρώνεται πλέον στα χέρια λίγων

    Είδηση: 64856


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 March 2011 - 17:50:24 UTC