Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύνοδος στη σκιά της παραίτησης Σόκρατες
  • [02] Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες
  • [03] Πορτογαλία: Πολιτική και οικονομική κρίση
  • [04] Επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3
  • [05] Moody's: Υποβάθμισε 30 ισπανικές τράπεζες
  • [06] Κυκλοφοριακά μέτρα λόγω των παρελάσεων
  • [07] Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση
  • [08] Στον Κάρολο Παπούλια ο Περιφερειάρχης
  • [09] Υψηλές πληρότητες, αλλά και πτώσεις τιμών στα ξενοδοχεία
  • [10] Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών
  • [11] Συνεδριάζει απόψε το ΔΣ
  • [12] Την αναστολή της συγχώνευσης ζήτησε ο Μ. Γαβαλάς
  • [13] Αρνητικό το ΔΣ Ηγουμενίτσας στην εγκατάσταση του αγωγού φυσικού αερίου
  • [14] Συνελλήφθησαν 3 άτομα ως διακινητές μεταναστών
  • [15] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [16] Ηράκλειο: Αυτοκτονία 45χρονου εκπαιδευτικού
  • [17] Τραγικός θάνατος 67χρονης από πτώση

    [01] Σύνοδος στη σκιά της παραίτησης Σόκρατες

    Πεμπτη, 24 03 2011 08:59

    Συνέρχεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, στη σκιά της παραίτησης του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. Η ατζέντα της Συνόδου φαίνεται να αλλάζει λόγω της κρίσης στην Πορτογαλία και σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων, η λύση - πακέτο για την κρίση μετατίθεται για τον Ιούνιο.

    Στο κατώφλι της τρόικας η Λισαβόνα

    Έτσι αναβάλλεται η λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στο Ταμείο Σταθερότητας, αν και έχει επιτευχτεί πραγματική πρόοδος για τη θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των δημοσιονομικών κρίσεων των μελών της ευρωζώνης.

    Έπειτα από τα σχέδια διάσωσης που αποφασίσθηκαν πέρσι για Ελλάδα και Ιρλανδία η Ε.Ε. καλείται πλέον να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής στήριξης στην Πορτογαλία και νέας αναταραχής στην Ευρωζώνη.

    Οι ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται πλέον για το ενδεχόμενο αποδέσμευσης αργά ή γρήγορα δανειακών πόρων για την Πορτογαλία, την ώρα που τα επιτόκια δανεισμού της χώρας αυξάνονται στις αγορές.

    Συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

    Το μεσημέρι στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ενώ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βελγίου και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας.

    Λιβύη

    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα επιχειρήσουν να καταλήξουν σε ένα μίνιμουμ συναίνεσης ως προς την στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, μετά τις διαφωνίες ανάμεσα σε Λονδίνο και Παρίσι, από τη μια πλευρά και το Βερολίνο από την άλλη.

    Πηγή: ΝΕΤ FΜ - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 64454

    [02] Πορτογαλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες

    Τεταρτη, 23 03 2011 23:52

    Την παραίτησή του υπέβαλε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Σοσιαλιστής Πορτογάλος πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, στον πρόεδρο της χώρας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα, δύο ώρες μετά την ομόφωνη απόρριψη από το κοινοβούλιο της χώρας του σχεδίου λιτότητας που παρουσίασε η κυβέρνησή του, όπως ανακοινώθηκε από την πορτογαλική προεδρία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Lusa. Ο πορτογάλος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι η πολιτική κρίση θα έχει "σοβαρότατες συνέπειες" για τη χώρα.

    Ζοζέ Σόκρατες: "Σοβαρότατες συνέπειες για τη χώρα θα έχει η πολιτική κρίση που ξέσπασε"

    "Αυτή η πολιτική κρίση , αυτή τη στιγμή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για την εμιστοσύνη που έχει ανάγκη η Πορτογαλία έναντι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και αγορών", δήλωσε ο κ. Σόκρατες η παραίτηση του οποίου έγινε μία ημέρα πριν την κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο για το ευρώ.

    "Σήμερα όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα που στόχευαν στο να αποφευχθεί η προσφυγή της Πορτογαλίας σε ένα πρόγραμμα εξωτερικής οικονομικής βοήθειας" ανέφερε ο κ. Σόκρατες σε ανακοίνωσή του προς το εθνος.

    "Η αντιπολίτευση αφαίρεσε από την κυβέρνηση όλες τις προϋποθέσεις να κυβερνά. Ως εκ τούτου, επέδωσα την παραίτησή μου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας", κατέληξε.

    Νωρίτερα, τα πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, από την Αριστερά έως την άκρα Δεξιά, ψήφισαν ομόφωνα την απόρριψη του τετάρτου σχεδίου λιτότητας που παρουσιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και προέβλεπε τη μείωση από 4,6% σε 3% του δημόσιου ελλείμματος για να αποφευχθεί η προσφυγή της χώρας σε εξωτερική οικονομική βοήθεια.

    Μετά το τέλος της πεντάωρης συνεδρίασης του κοινοβουλίου , ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πέδρο Σίλβα Περέιρα κατάγγειλε την "ανευθυνότητα" μιας "αρνητικής συμμαχίας" η οποία απέρριψε "ένα σημαντικότατο εργαλείο δράσης της κυβέρνησης παρά το γεγονός ότι το σχέδιο αυτό είχε λάβει την έγκριση και την ψήφο των ευρωπαϊκών θεσμών και των ευρωπαίων εταίρων της Πορτογαλίας".

    Ο επικεφαλής της πορτογαλικής κυβέρνησης που αποχώρησε από το κοινοβούλιο χωρίς να πει ούτε μια λέξη μετά την έναρξη της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτησή στον πρόεδρο της χώρας Ανιμπαλ Καβάκο Σίλβα.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ,ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ Είδηση: 64446

    [03] Πορτογαλία: Πολιτική και οικονομική κρίση

    Πεμπτη, 24 03 2011 10:26

    Κρίσιμες ώρες περνά η Πορτογαλία, μετά την παραίτηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες. Στοιχεία που συνθέτουν την πολιτική κρίση, είναι η κακή κατάσταση της οικονομίας της χώρας και η καταψήφιση από το κοινοβούλιο του τέταρτου μέσα σε ένα χρόνο, πακέτου λιτότητας. Όλα δείχνουν ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο της προσφυγής της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

    Στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. η Πορτογαλία θα εκπροσωπηθεί κανονικά από την σημερινή κυβέρνηση, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Άνιμπαλ Καμπάκο Σίλβα, θα ξεκινήσεις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, είναι το επικρατέστερο σενάριο, ενώ οι άλλες επιλογές θα είναι ο ορισμός εντολοδόχου πρωθυπουργού από το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα, ή να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνασπισμού. Τόσο η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία, όσο και η αντιπολίτευση δείχνουν να επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του σοσιαλιστικού κόμματος (PSD) να εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία.

    Ο εκλογικός νόμος προβλέπει εκλογές μέσα σε 55 ημέρες από τη διάλυση της Βουλής, δηλαδή μεταξύ του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου. Πάντως ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος, ενώ ο πρόεδρος του PSD Πάντρο Πάσος Κοέλιο και πιθανότερος διάδοχος του κ. Σόκρατες, έχει ήδη ταχθεί υπέρ της κυβέρνησης διευρυμένης πλειοψηφίας.

    Μετά από τις εξελίξεις αυτές, το ευρώ επέκτεινε τις απώλειές του έναντι του δολαρίου στα 1,43 δολάρια, ενώ οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων εκτοξεύτηκαν στα ύψη.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 64541

    [04] Επαναλαμβάνονται οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3

    Πεμπτη, 24 03 2011 10:29

    Επαναλαμβάνονται από τα ξημερώματα οι εργασίες στον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα, οι οποίες είχαν διακοπεί την Τετάρτη, όταν άρχισε να υψώνεται πυκνός μαύρος καπνός. Ωστόσο, δυο εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο αντιδραστήρα, ανακοινώθηκε ότι νοσηλεύονται λόγω της έκθεσης τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία. Την ίδια ώρα, το θρίλερ με το νερό στο Τόκιο συνεχίζεται με τα ποσοστά ραδιενέργειας που ανιχνεύθηκαν σήμερα να πέφτουν αισθητά. Ελλείψεις πάντως, σε εμφιαλωμένο νερό υπάρχουν σε πολλά μαγαζιά της πόλης.

    Μειώθηκαν σήμερα τα ποσοστά ραδιενέργειας στο νερό του Τόκιο

    Την Τετάρτη, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα ποσοστά ραδιενέργειας στο νερό της βρύσης του Τόκιο ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια για τα βρέφη, στα 210 μπεκερέλ.

    Σε σημερινές ωστόσο μετρήσεις τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό του Τόκιο, ανιχνεύθηκαν μειωμένες τιμές ακόμα μικρότερες και από τα ανώτερα επιτρεπτά.

    Πιο συγκεκριμένα το επίπεδο ραδιενέργειας, σήμερα το πρωί μετρήθηκε στα 79 μπεκερέλ ανά κιλό, ενώ το επιτρεπτό για τα βρέφη όριο έχει οριστεί από τις ιαπωνικές αρχές στα 100 μπεκερέλ ανά κιλό.

    Το ίδιο ωστόσο, δεν ισχύει για το νερό της βρύσης στην πόλη Καβαγκούσι της επαρχίας Σαϊτάμα, πόλη γειτονική του Τόκιο.

    Εκεί ανιχνεύθηκαν στο νερό, 120 μπεκερέλ, ραδιενεργού ιωδίου-121, ελαφρώς υψηλότερα από τα συνιστώμενα ανώτατα όρια.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ -ΜΠΕ Είδηση: 64546

    [05] Moody's: Υποβάθμισε 30 ισπανικές τράπεζες

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:10

    Δεκαπέντε μέρες μετά την υποβάθμιση της Ισπανίας κατά μία βαθμίδα, από Aa1 σε Aa2, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's προχώρησε σήμερα σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας 30 ισπανικών τραπεζών. Διατήρησε ωστόσο την ίδια αξιολόγηση για τις τράπεζες BBVA, Santander και La Caixa. Κατά την αιτιολόγηση της απόφασης του, ο οίκος εκτιμά ότι οι οικονομικές πιέσεις προς το κράτος και τα αδύναμα πιστωτικά ιδρύματα θα αυξηθούν, σημειώνει τη μείωση της αξίας σε πολλές μικρές και περιφερειακές τράπεζες και υπογραμμίζει τη γενική αποδυνάμωση στο μέλλον των τραπεζών στις τράπεζες σε όλην την Ευρώπη.

    Πηγή: El Mundo Είδηση: 64584

    [06] Κυκλοφοριακά μέτρα λόγω των παρελάσεων

    Πεμπτη, 24 03 2011 09:27

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τίθενται σε ισχύ και στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της μαθητικής σήμερα 24 και της στρατιωτικής παρέλασης αύριο 25 Μαρτίου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί και μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Λ. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση ενώ θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένες λεωφόρους, οδούς και πλατείες. Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ τις ίδιες ημερομηνίες και ώρες θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους από τα σημεία όπου θα εφαρμοστούν τα κυκλοφοριακά μέτρα.

    Στις 24-3-2011 από τις 09:00 έως τη λήξη της μαθητικής παρέλασης:

    Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

    Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Σέκερη έως τη Λ. Αμαλίας.

    Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

    Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.

    Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.

    Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

    Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως της οδό Διον. Αρεοπαγίτου.

    Στις 25-3-2011 από τις 06:00 έως το πέρας της Δοξολογίας στον Ι. Ν. Διον. Αρεοπαγίτου:

    Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως της Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

    Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.

    Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

    Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.

    Στις 25-03-2011 από τις 07:30 έως τη λήξη της στρατιωτικής παρέλασης:

    Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

    Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Β. Αμαλίας έως Λ. Β. Κωνσταντίνου.

    Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.

    Β.Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.

    Β.Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

    Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

    Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.

    Πλατεία Ομονοίας.

    Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό.

    Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.

    Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.

    Πλατεία Καραϊσκάκη.

    Καρόλου, σε όλο το μήκος της.

    Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου.

    Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας.

    Θ.Δηλιγιάννη, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι.Μεταξά.

    Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών.

    Πλατεία Συντάγματος.

    Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

    Σταδίου, σε όλο το μήκος της.

    Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Δ.Αρεοπαγίτου.

    Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

    Πηγή Τροχαία Αττικής Είδηση: 64467

    [07] Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατική δράση

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:27

    Στη σύλληψη τριών ατόμων που δήλωσαν ότι είναι αντιεξουσιαστές, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στις περιοχές του Ωρωπού και των Άνω Πατησίων. Οι δύο συλληφθέντες αποπειράθηκαν να διαφύγουν με όχημα που είχαν κλέψει στην περιοχή του Ωρωπού και χρειάστηκα καταδίωξη από τις αστυνομικές αρχές, μέχρι να συλληφθούν.

    Σε ένα από τα σπίτια που διέμεναν, βρέθηκαν πιστόλια και σφαίρες. Ένας εκ των τριών θεωρείται ύποπτος για Επαναστατικό Αγώνα, λόγω αποτυπώματος που βρέθηκε σε έντυπο υλικό στο σπίτι κατηγορούμενου για συμμετοχή του στη συγκεκριμένη οργάνωση. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας, έχουν μεταφερθεί τα όπλα, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 64586

    [08] Στον Κάρολο Παπούλια ο Περιφερειάρχης

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:41

    Με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής μαζί με όλους τους Περιφερειάρχες της χώρας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Ο κ. Γιακαλής συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, διάφορα θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Θεσμού της Αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Είδηση: 64593

    [09] Υψηλές πληρότητες, αλλά και πτώσεις τιμών στα ξενοδοχεία

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:41

    Αρκετά υψηλές - κατά μέσο όρο - είναι οι πληρότητες των ξενοδοχείων στη Μαγνησία, για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αν και υπάρχουν σημαντικές αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Κώστας Λεβέντης, σε Μακρινίτσα και Πορταριά , αλλά και στο Βόλο, οι πληρότητες είναι της τάξης του 80-85%, στο Κεντρικό Πήλιο 65-70%, ενώ στο Ανατολικό Πήλιο κυμαίνονται μεταξύ 60-65%. Παρατήρησε δε, πως οι περισσότερες κρατήσεις έγιναν το τελευταίο διήμερο, ενώ τόνισε ότι οι μεγαλύτερες πληρότητες παρατηρούνται σε ξενοδοχεία υψηλής κατηγορίας.

    Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι τιμές έχουν πέσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα στις κατηγορίες αυτές, οπότε η διαμονή σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο έχει καταστεί πλέον, συμφέρουσα.

    Αναφερόμενος ειδικότερα, στις πτώσεις των τιμών, ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι φέτος, σε σχέση με το 2010 υπάρχει μια πτώση της τάξης του 15-20%, σε σχέση με το 2009 30% και σε σχέση με την πριν το 2008 περίοδο, 40%!

    Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ένα δωμάτιο που το 2008 κόστιζε 80-90 ευρώ την ημέρα, σήμερα κοστίζει μόλις 50-55 ευρώ.

    Είδηση: 64591

    [10] Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

    Πεμπτη, 24 03 2011 10:59

    Σε σειρά συλλήψεων για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών προχώρησαν οι λιμενικές αρχές στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα.

    Συγκεκριμένα στο λιμάνι της Πάτρας συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος-ψυγείο), με προορισμό την Ιταλία, διότι αποπειράθηκε να μεταφέρει κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, επτά αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

    Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθησαν τόσο ο, 38χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, όσο και ο 34χρονος συνοδηγός του, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι έκρυβαν τέσσερις αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    Σε δεύτερο περιστατικό στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συνελήφθη , 43χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, στο οποίο έκρυβε τρεις αλλοδαπούς χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Όπως προβλέπει ο νόμος, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην Ηγουμενίτσα, κατασχέθηκαν τα φορτηγά, ενώ προανάκριση διενεργούν οι Λιμενικές Αρχές.

    Πηγή: AΠΕ Είδηση: 64570

    [11] Συνεδριάζει απόψε το ΔΣ

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:41

    Συνεδριάζει σήμερα, στις 6 και μισή το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

    Ξεχωρίζουν η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του έργου των Φραγμάτων και για το αιολικό πάρκο στο Όρος Παντοκράτορας. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση περί των συγχωνευομένων σχολικών μονάδων Δήμου Κέρκυρας. Είδηση: 64590

    [12] Την αναστολή της συγχώνευσης ζήτησε ο Μ. Γαβαλάς

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:41

    Σύσκεψη με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης είχε χθες η υπουργός παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Στόχος ήταν ο προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς, που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, με το νέο σχολικό χάρτη που προέκυψε από τις συνενώσεις των σχολείων.

    βΌπως δήλωσε στην ΕΡΑ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Μάχος Γαβαλάς κατά τη συνάντηση με την Υπουργό τροποποίησε την αρχική του εισήγηση όσον αφορά την συγχώνευση του Γυμνασίου Σκριπερού με το Γυμνάσιο των Λιαπάδων και πρότεινε να ανασταλεί η συγχώνευση για ένα χρόνο. Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για την συγχώνευση του Γυμνασίου είναι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του Σκριπερού. Μάλιστα σήμερα έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αναμένεται να διαμαρτυρηθούν και κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 64592

    [13] Αρνητικό το ΔΣ Ηγουμενίτσας στην εγκατάσταση του αγωγού φυσικού αερίου

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:27

    Κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, σε μια συνεδρίαση που έγινε σε οξυμένο κλίμα, παρουσία δεκάδων κατοίκων της Πέρδικας και της Πάργας στήριξε την πρόταση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου.

    Συγκεκριμένα το Σώμα δεν αποδέχτηκε την εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης και αγωγού φυσικού αερίου εντός των διοικητικών ορίων της Πέρδικας και της ευρύτερης τουριστικής ζώνης. Είδηση: 64589

    [14] Συνελλήφθησαν 3 άτομα ως διακινητές μεταναστών

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:27

    Δύο αλλοδαποί και ένας Έλληνας συνελήφθησαν ως διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν την Τρίτη ΝΔ της Κέρκυρας.

    Οι αλλοδαποί διακινητές ήταν μεταξύ αυτών που αποβιβάστηκαν στην Κέρκυρα ενώ ο Έλληνας συνελήφθη στην περιοχή Αμμουδιά Πρέβεζας από άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Πάργας. Είδηση: 64588

    [15] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:27

    β’ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει ομιλία του Κωνσταντίνου Αγγελάκου, Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας με θέμα: «Επίκαιρα μηνύματα για αμνήμονες μέσα από τα εκπαιδευτικά κείμενα της Επανάστασης». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας σήμερα, στις 12.30.

    β’ Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη Πολιτισμού 2011 - 11 Εκπαιδευτικές Θεματικές εβδομάδες Πολιτισμού και Εθελοντισμού» διοργανώνει ομιλία με θέμα : «Η συμβολή των Επτανησίων αγωνιστών και πατριωτών στον αγώνα του 1821, κατά τα προεπαναστατικά χρόνια και στη διάρκεια της ελληνική επανάστασης» της νομικού και ιστορικού Αλεξάνδρας Καββαδία. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 στο Αμφιθέατρο Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. β’ Ο Κωνσταντίνος Βήτα, ο ξεχωριστός δημιουργός της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής, θα ξεδιπλώσει ζωντανά τις εικόνες και τα μουσικά ηχοτοπία του το Σάββατο 26 Μαρτίου, στον «ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπο», στις 10.00 το βράδυ. Σήμερα, στις 10 το βράδυ στον ίδιο χώρο θα εμφανιστεί ο Θάνος Ανεστόπουλος (τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα). β’ Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών, η Ιατροχειρουργική Εταιρεία Κέρκυρας και η Μικτή Χορωδία Ανεμομύλου «ΘΩΜΑΣ ΦΛΑΓΓΙΝΗΣ» συνδιοργανώνουν συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ του Ιατρείου Κέρκυρας. Η συναυλία θα δοθεί τη Δευτέρα, στις 20.30 στο αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας. Συμμετέχουν τα σύνολα του τμήματος μουσικών σπουδών του ιονίου πανεπιστημίου και η μικτή χορωδία Θωμάς Φλαγγίνης.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ Είδηση: 64587

    [16] Ηράκλειο: Αυτοκτονία 45χρονου εκπαιδευτικού

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:15

    Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ηράκλειο με θύμα έναν 45χρονο εκπαιδευτικό που ξεψύχησε λίγη ώρα μετά που κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του.

    Ο 45χρονος ενώ ψυχορραγούσε παρακάλεσε τον αστυνομικό να τον λυτρώσει, αφού τα χρέη και τα οικογενειακά προβλήματα που είχε τον "έπνιγαν". Ο αυτόχειρας, σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλωνε μόνος τα δύο του παιδιά μετά που τους εγκατέλειψε η σύζυγός του, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε μείνει χωρίς δουλειά και οι δόσεις του δανείου που είχε πάρει "έτρεχαν. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του προσπάθησαν να μπουν στο υπνοδωμάτιο αλλά βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη. Όταν την έσπασαν, βρήκαν τον 45χρονο μέσα σε μία λίμνη αίματος. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε σε σύντομο χρόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

    (cretalive.gr) Είδηση: 64583

    [17] Τραγικός θάνατος 67χρονης από πτώση

    Πεμπτη, 24 03 2011 11:14

    Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί, μια 67χρονη γυναίκα από το Βόλο, όταν έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, ενώ προσπαθούσε να σταθεροποιήσει την ελληνική σημαία στα κάγκελα! Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 9.15, στην οδό Κύπρου και μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία.

    Είδηση: 64582 Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----24311.html Είδηση: ----24311.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ------q-q.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: --.html Είδηση: --.html Είδηση: -----.html Είδηση: -----.html Είδηση: ---.html Είδηση: ---.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html Είδηση: ----.html


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 24 March 2011 - 9:53:25 UTC