Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πληθαίνουν οι φωνές για ευνοϊκότερους όρους
  • [02] Απάντηση ΥΠΕΞ σε δηλώσεις Νταβούτογλου
  • [03] Ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Κ. Δευτέρας η Βαρβάκειος

    [01] Πληθαίνουν οι φωνές για ευνοϊκότερους όρους

    Κυριακη, 06 03 2011 20:45

    Την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δισ. και τη μείωση του επιτοκίου, ζητούν με συνεντεύξεις τους Ευρωπαίοι και Έλληνες αξιωματούχοι, λίγες ημέρες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ευνοϊκότερους όρους στη βοήθεια προς την Ελλάδα και την Ιρλανδία ζητά από την Ευρωζώνη ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ", δηλώνει την αισιοδοξία του για τις αποφάσεις που θα παρθούν στη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών της 25ης Μαρτίου, ενώ η Λούκα Κατσέλη τονίζει ότι υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

    "Χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού"

    Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Όλι Ρεν, δηλώνει πως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ευκολότερους όρους για την αποπληρωμή των δανείων.

    Αισιόδοξος για τις αποφάσεις που θα πάρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής της 25 Μαρτίου δήλωσε σε συνέντευξη του στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, ο Θόδωρος Πάγκαλος.

    Υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, αναφέρει η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξη της στον "Τύπο της Κυριακής".

    Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο Γερμανία, υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Θετικός στην επιμήκυνση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται και ο οικονομικός σύμβουλος της Άνγκελα Μέρκελ.

    «Η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με ιδιώτες ομολογιούχους για μία επιμήκυνση του δανείου. Τότε θα είναι ευκολότερο για τη Γερμανία να συμφωνήσει στην επιμήκυνση», αναφέρει στη Real News ο Λαρς Φελντ.

    Λίγες ημέρες πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, η Ελλάδα ξαναβγαίνει στις αγορές την Τρίτη με έκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων, με στόχο τουλάχιστον 1,25 δισ. ευρώ. Ζητούμενο είναι το επιτόκιο να διατηρηθεί στο 4,64%, δηλαδή στα επίπεδα της προηγούμενης έκδοσης του Φεβρουαρίου.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 62194

    [02] Απάντηση ΥΠΕΞ σε δηλώσεις Νταβούτογλου

    Κυριακη, 06 03 2011 21:02

    Από τη Θράκη έως το Καστελόριζο η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, που φτάνει την Τρίτη για επίσκεψη στην Αθήνα, επαναφέρει σε συνέντευξή του στην «Η Καθημερινή» τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας για το Αιγαίο. Σημειώνει ότι το Καστελόριζο είναι μέρος της Μεσογείου, όχι του Αιγαίου, καθώς επιδίωξη της τουρκικής πλευράς είναι να μην συμπεριληφθεί η νήσος σε μία ενδεχόμενη συμφωνία.

    «Για την Ελλάδα, στόχος των διερευνητικών επαφών είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών σε όλο το εύρος της, από τη Θράκη μέχρι το Καστελόριζο». Αυτό τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το Καστελόριζο, σε συνέχεια συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Νταβούτογλου, «οι διερευνητικές επαφές έχουν ρητό στόχο να εξετάσουν όλα τα θέματα που αφορούν τις διαφωνίες μας στο Αιγαίο. Επομένως, είμαστε επικεντρωμένοι κατά προτεραιότητα στο θέμα του Αιγαίου. Ωστόσο, το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. [..] Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Άσχετα όμως, με τη γεωγραφική συνάφεια ή άλλα θέματα, εμείς θέλουμε να λύσουμε όλες τις διαφορές μας με την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 62195

    [03] Ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Κ. Δευτέρας η Βαρβάκειος

    Κυριακη, 06 03 2011 20:34

    Παραμονή Καθαράς Δευτέρας και η Βαρβάκειος Αγορά θα παραμείνει ανοιχτή από τις 22:00 το βράδυ μέχρι αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, για να προμηθευτούν οι καταναλωτές όλα τα απαραίτητα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι τιμές είναι φέτος χαμηλότερες 4,32% σε σχέση με πέρυσι. Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Καθαρά Δευτέρα οι λαϊκές αγορές. Εν τω μεταξύ, κορυφώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Πάτρα.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 62193


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 March 2011 - 21:59:05 UTC