Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-03-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ :Αποτελέσματα - συμπεράσματα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
  • [02] «Olympic Air»: Καταργεί δρομολόγια για Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Βρυξέλλες
  • [03] Ξεκινά η κατασκευή του ανισόπεδου Κόμβου Βελεστίνου
  • [04] Σε ποινικό δικαστήριο του Παρισιού θα προσαχθεί ο σχεδιαστής μόδας Γκαλιάνο
  • [05] Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε
  • [06] Η Μέρκελ βλέπει θετικά την πρόταση Ρομπόι-Μπαρόζο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας
  • [07] Η Apple παρουσίασε το νέο iPad 2, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου στην Ευρώπη
  • [08] Στο Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς

    [01] ΠΑΣΟΚ :Αποτελέσματα - συμπεράσματα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

    Τεταρτη, 02 03 2011 21:16

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της οποίας τα μέλη του οργάνου ενημερώθηκαν, κατ' αρχήν από τους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για τα τεκταινόμενα στην Ευρώπη και την Βόρειο Αφρική.

    Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Μαρτίου, η αίσθηση που αποκόμισε το Πολιτικό Συμβούλιο μετά και την ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου είναι ότι βρισκόμαστε εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων μιας δύσκολης προσπάθειας, δεδομένου ότι υπάρχει και η άποψη πως η κρίση δημιουργεί και νέες ευκαιρίες.

    Στην ίδια κατεύθυνση αντιμετωπίζεται και η κρίση της Βορείου Αφρικής, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάται ότι οι διαπραγματεύσεις εμπεριέχουν και εκεί ευκαιρίες που απαιτούν ωστόσο ευρωπαϊκή ενεργοποίηση μιας και η κρίση θα έχει επιπτώσεις και στην Ευρώπη.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε το Πολιτικό Συμβούλιο για όλες τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και ειδικότερα για το ΕΣΠΑ, τον αναπτυξιακό νόμο, το ΕΤΕΑΝ καθώς επίσης και για την νεανική επιχειρηματικότητα.

    Τη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, στην οποία προέδρευσε, ασθενούντος του κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης, απασχόλησαν και ζητήματα κομματικής λειτουργίας, καθώς και ο προγραμματισμός της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου 2011.

    Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να συνεδριάζει εν είδει "πρωινού καφέ" άπαξ της εβδομάδος το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος προκειμένου να γίνεται επισκόπηση της συγκυρίας αλλά και να κατατίθενται προτάσεις.

    Αυτή η απόφαση εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ ώστε - όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν πηγές του Κινήματος - το κόμμα να γίνει σημείο αναφοράς, διαλόγου, και επιδίωξης συγκλίσεων και λύσεων.

    Παράλληλα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ως ευκαιρία "ανοίγματος" της οργάνωσης και συμμετοχής των πολιτών.

    Η εκκίνηση του εσωκομματικού διαλόγου στην πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη θα γίνει από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ και σε ένα δεύτερο κύκλο οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ θα τεθούν σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς και όλη την κοινωνία σε ολόκληρη την χώρα.

    Τέλος το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στηρίζει κινήματα πολιτών που επικουρούν, όπως είπαν στελέχη του Κινήματος, την εθνική προσπάθεια φέρνοντας ως παράδειγμα τα κινήματα υποστήριξης των ελληνικών προϊόντων.

    AΠΕ Είδηση: 61696

    [02] «Olympic Air»: Καταργεί δρομολόγια για Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Βρυξέλλες

    Τεταρτη, 02 03 2011 20:28

    Νέα δρομολόγια προσθέτει από τις 27 του μηνός η Olympic Air, στο πλαίσιο της απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, για αναδιαμόρφωση του πτητικού της έργου, ενώ παράλληλα διακόπτονται κάποια δρομολόγια εξωτερικού.

    Συγκεκριμένα, από τις 27-3-11 προστίθενται τα δρομολόγια: Αθήνα - Κέρκυρα, Αθήνα - Αλεξανδρούπολη, Αθήνα - Βελιγράδι, Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη - Χανιά, Θεσσαλονίκη - Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη - Ρόδος.

    Από την ίδια ημερομηνία διακόπτονται τα δρομολόγια προς Βιέννη, Βρυξέλλες, Λονδίνο και η πτήση Θεσσαλονίκη - Λονδίνο καθώς και Αθήνα - Παρίσι από τις 2 Μαΐου 2011.

    Από την εταιρία ανακοινώθηκε ότι για όλα τα εκδοθέντα εισιτήρια από και προς τους προαναφερθέντες προορισμούς, προβλέπεται ολική επιστροφή χρημάτων, ή αλλαγή η επανέκδοση, χωρίς επιπλέον χρέωση, σε οποιονδήποτε αερομεταφορέα ΙΑΤΑ, σε απευθείας πτήσεις, στην ίδια διαδρομή και μέρα με αυτές του αρχικού εισιτηρίου.

    AΠΕ Είδηση: 61692

    [03] Ξεκινά η κατασκευή του ανισόπεδου Κόμβου Βελεστίνου

    Τεταρτη, 02 03 2011 20:41

    Ξεκινά άμεσα το έργο κατασκευής του Ανισόπεδου Κόμβου Βελεστίνου με τον οποίο βελτιώνεται σημαντικά η κυκλοφοριακή σύνδεση του Βελεστίνου με το Βόλο και τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ. Η σύβαση του έργου, ποσού 2,5 εκ ευρώ, υπογράφηκε στις 12-04-2010, αλλά οι εργασίες δεν είχαν ξεκινήσει, επειδή δεν είχαν προχωρήσει οι απαλλοτριώσεις του «Στρατοπέδου ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ», σε τμήμα του οποίου αναπτύσσεται ο κόμβος.

    Μετά από συμφωνία των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με την οποία αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής, τόσο του Κόμβου Βελεστίνου, όσο και των αντιπλημμυρικών έργων του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας συναινεί στη παραχώρηση της απαραίτητης έκτασης του στρατοπέδου, για την άμεση έναρξη της κατασκευής του κόμβου.

    Το τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

    Γέφυρα μήκους περίπου 70μ. για την διέλευση του κλάδου πάνω από την Π.Ε.Ο. και την παράπλευρη συνδετήρια οδό.

    Μονό κλάδο πρόσβασης με κατεύθυνση το Βελεστίνο, μήκους 455μέτρων, που αναπτύσσεται στο χώρο του 304 Π.Ε.Β.

    Υπερύψωση τμήματος της υπάρχουσας ενωτικής οδού μήκους 350 μέτρων.

    Τοπική οδό (Νο5) μήκους 270 μέτρων, η οποία κατασκευάζεται επί υφισταμένης οδού.

    Τοίχους αντιστήριξης μεταξύ της ενωτικής οδού και της Παλιάς Εθνικής Οδού, μήκους 140 μέτρων.

    Έργα αποχέτευσης - αποστράγγισης κόμβου.

    Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχωρεί παράλληλα στην ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του Στρατοπέδου και της ευρύτερης περιοχής και θα μεριμνήσει για την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για τη κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 14,5 εκ. ευρώ περίπου.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το εν λόγω έργο έχει μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, δεδομένου ότι φυσικός αποδέκτης των αποστραγγίσεων του Στρατοπέδου (στις οποίες υπάρχει κίνδυνος να περιλαμβάνονται και απόβλητα από την επισκευή των αρμάτων) είναι η λίμνη της Κάρλας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 1Ο5,8, ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61695

    [04] Σε ποινικό δικαστήριο του Παρισιού θα προσαχθεί ο σχεδιαστής μόδας Γκαλιάνο

    Τεταρτη, 02 03 2011 20:42

    Για φυλετική προσβολή θα διωχθεί ο Βρετανός σχεδιαστής Τζον Γκαλιάνο ο οποίος θα κληθεί ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου του Παρισιού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

    "Η εισαγγελία του Παρισιού γνωστοποιεί ότι αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά του Τζον Γκαλιάνο με άμεση κλήτευση ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου" ανέφερε η εισαγγελία.

    Ο Βρετανός σχεδιαστής αναμένεται να δικαστεί το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ενώ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο 22,500 ευρώ.

    Στο μεταξύ, ο Γκαλιάνο ζήτησε "ανεπιφύλακτα" συγγνώμη για τη συμπεριφορά του, εξαιτίας της οποίας απολύθηκε από τον οίκο Ντιορ.

    Ο διάσημος οίκος μόδας ανέφερε σήμερα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει με την πρετ-α-πορτέ επίδειξη του.

    Ο Τζον Γκαλιάνο, ο οποίος βρισκόταν στον Ντιορ από το 1996, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο αντι- σημιτισμός και ο ρατσισμός "δεν έχουν θέσει στην κοινωνία μας" και ζήτησε "ανεπιφύλακτα" συγγνώμη αν προσέβαλε κάποιον.

    AΠΕ Είδηση: 61694

    [05] Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε

    Τεταρτη, 02 03 2011 20:32

    Με διάφορα θέματα ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ κατά τη τακτική συνεδρίασή του, χτες Τρίτη 1η Μαρτίου, ενώ ενημερώθηκε και για τα πορίσματα των Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

    Συγκεκριμένα έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

    1. Την παροχή ειδικής εντολής και εξουσιοδότησης σε υπάλληλο της ΕΡΤ για να εισπράξει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων την προβλεπόμενη - με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων - αποζημίωση για απαλλοτριωθείσα έκταση που ανήκει στην ΕΡΤ στην περιοχή Ιλίου Αττικής, προκειμένου να διανοιχθεί η οδός Θηβών.

    2. Την παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας σε δικηγόρο για να παραστεί και να εκπροσωπήσει την ΕΡΤ Α.Ε., σε υποθέσεις που θα εκδικαστούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    3. Την καθιέρωση ετήσιας απονομής του βραβείου «ΕΡΤ - DOC ON AIR», στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ (EDN), διοργανώνει ετησίως μια παρουσίαση των προσεχών σχεδίων - προτάσεων παραγωγής ντοκιμαντέρ (Pitching Forum) του DOCS IN THESSALONIKI. Στόχος του Forum είναι η υποστήριξη σχεδίων ντοκιμαντέρ στο στάδιο της ανάπτυξης, που αναζητούν συμπαραγωγούς και πόρους. Από το 2009 η ΕΡΤ καθιέρωσε την απονομή βραβείου «ΕΡΤ - DOC ON AIR», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 7.000 ευρώ και αφορά στην καλύτερη πρόταση διεθνούς συμπαραγωγής ντοκιμαντέρ, που συμμετέχει στο Pitching Forum του DOCS IN THESSALONIKI. Το βραβείο απονέμεται ύστερα από απόφαση κριτικής επιτροπής, που απαρτίζεται από τους διδάσκοντες, οι οποίοι και παρακολουθούν τις προτάσεις ντοκιμαντέρ.

    4. Την πρόσληψη με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, μετά από σχετική προκήρυξη και εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής επιλογής- αξιολόγησης, των δημοσιογράφων ΔΕΔΕ ΑΠΔΟΥΡΑΧΙΜ ΕΒΡΕΝ και ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΗ ΜΕΧΜΕΤ ΑΪΤΗΝ, στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής.

    5. Την έγκριση συνέχισης της μετάδοσης της εκπομπής «ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ», με 20 επεισόδια. Το κόστος κάθε επεισοδίου ανέρχεται σε 22.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Σημειώνεται ότι η παραγωγός εταιρεία παραχώρησε έκπτωση 3.672 ευρώ ή ποσοστό 13,5% ανά επεισόδιο.

    6. Την έγκριση ποσού 3.100 ευρώ για παράβολα σε άσκηση προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

    7. Την παραχώρηση υλικού για τον εορτασμό των 20 ετών του Μεγάρου Μουσικής.

    8. Την έγκριση ατομικών και αποκλειστικών συμβάσεων δημοσιογράφων.

    9. Τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Ανάπτυξης.

    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τα πορίσματα των Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Είδηση: 61693

    [06] Η Μέρκελ βλέπει θετικά την πρόταση Ρομπόι-Μπαρόζο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

    Τεταρτη, 02 03 2011 20:09

    Η καγκελάριος Μέρκελ χαρακτήρισε "καλή βάση" τις τελευταίες προτάσεις Ρομπέι-Μπαρόζο σχετικά με το επιδιωκόμενο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας στην Ευρωζώνη. Πρόκειται για το "ξεκίνημα" ενώ απομένει "η επεξεργασία των τελευταίων λεπτομερειών", είπε η κ. Μέρκελ μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν. Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ οι "λεπτομέρειες" αυτές θα αποσαφηνιστούν στο έκτακτο Συμβούλιο (11.03.11) και στην τακτική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (25.03.11).

    Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Βερολίνο Στέφεν Ζάιμπερτ χαιρέτισε ως "ενθαρρυντική" την πρόταση του προέδρου του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. "Δείχνει πως στην Ευρώπη υπάρχει πράγματι σε μεγάλο βαθμό συναίνεση ότι ένα τέτοιο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας είναι όχι μόνον αναγκαίο, αλλά και επιθυμητό", είπε ο κ. Ζάιμπερτ. Πρόσθεσε πάντως ότι πρόκειται για "ένα βήμα" στο δρόμο για τη διαμόρφωση ενός συνολικού μηχανισμού αντιμετώπισης των κρίσεων.

    Η Αυστρία ήταν από τις χώρες που αντιτάχθηκαν στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας φοβούμενη παρέμβαση στην εθνική δικαιοδοσία για τη διαμόρφωση της πολιτικής μισθών και συντάξεων. Στις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ ο Αυστριακός καγκελάριος είπε ότι "είναι θετικό να διασφαλιστεί η διαφάνεια για μία σύγκριση μεταξύ των χωρών-μελών". Κατά τον κ. Φάιμαν, ζητούμενο είναι ένα "μείγμα μέτρων", για τα οποία θα είναι κάθε χώρα αποκλειστικά υπεύθυνη.

    Η επιδιωκόμενη κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής μισθών που ισχύει σε ορισμένες χώρες δεν πέρασε στις προτάσεις Ρομπέι. Ωστόσο, κατά την κ. Μέρκελ, "αυτό δεν σημαίνει ότι η τιμαριθμική προσαρμογή μισθών δεν παίζει πλέον κανένα ρόλο".

    Η καγκελάριος Μέρκελ έχει επίσης σήμερα το βράδυ συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Σόκρατες και την Παρασκευή θα έχει γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα στην Ευρωζώνη Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    AΠΕ

    ΤελευταιαΔημοφιληΑθλητικαΤοπικα

    Η Apple παρουσίασε το νέο iPad 2, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου στην Ευρώπη

    - 02/03/2011 23:43

    Στο Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς

    - 02/03/2011 23:25

    ΠΑΣΟΚ :Αποτελέσματα - συμπεράσματα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

    - 02/03/2011 21:16

    Σε ποινικό δικαστήριο του Παρισιού θα προσαχθεί ο σχεδιαστής μόδας Γκαλιάνο

    - 02/03/2011 20:42

    Ξεκινά η κατασκευή του ανισόπεδου Κόμβου Βελεστίνου

    - 02/03/2011 20:41

    Αποφάσεις του ΔΣ της ΕΡΤ Α.Ε

    - 02/03/2011 20:32

    «Olympic Air»: Καταργεί δρομολόγια για Λονδίνο, Παρίσι, Βιέννη, Βρυξέλλες

    - 02/03/2011 20:28

    Η Μέρκελ βλέπει θετικά την πρόταση Ρομπόι-Μπαρόζο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας

    - 02/03/2011 20:09

    Νέα μέτρα από ΟΑΣΑ για το φαινόμενο των πλαστών εισιτηρίων

    - 02/03/2011 19:35

    Βουλή: Σύντομα κατατίθεται σχέδιο νόμου για τα φυτοφάρμακα

    - 02/03/2011 19:16

    Στον Μπαράκ Ομπάμα το Νομπέλ Ειρήνης

    - 09/10/2009 11:24

    Προσχέδιο συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν κατέθεσε η ΙΑΕΑ

    - 21/10/2009 15:47

    Αφγανιστάν: Εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών

    - 20/10/2009 08:57

    Αιματηρές επιθέσεις στο Πακιστάν

    - 15/10/2009 08:15

    Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση

    - 21/03/2010 12:24

    ERT WORLD: Αλλαγές συχνοτήτων

    - 01/09/2010 10:59

    Σύσκεψη υπό Σαμαρά για Οικονομία- Καλλικράτη

    - 29/03/2010 15:08

    Συνέχισε την κρουαζιέρα της στα νησιά η τουρκική κορβέτα

    - 23/03/2010 16:53

    Συνάντηση Καρατζαφέρη - Σημίτη

    - 24/03/2010 12:58

    Πεταλωτής: Λύση στα πλαίσια της ΕΕ

    - 22/03/2010 17:43

    Ο Ολυμπιακός στον τελικό του βόλεϊ Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό και τον απέκλεισε από το κύπελλο στο βόλεϊ,...

    Μικρό προβάδισμα πρόκρισης ο Ατρόμητος Προβάδισμα πρόκρισης έστω και μικρό απέκτησε ο Ατρόμητος έναντι του Ολυμπιακού Βόλου μετά τη νίκη του...

    Με απόφαση Μπιτσαξή αναβλήθηκε ο τελικός Οριστικά αναβάλλεται ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ που ήταν προγραμματισμένος για την προσεχή Κυριακή 6/3 ύστερα...

    Σύγκρουση «δικεφάλων» με έπαθλο τον τελικό Στο ΟΑΚΑ στρέφονται τα βλέμματα των φιλάθλων όπου απόψε στις 21:00 (Conn-x TV) η ΑΕΚ υποδέχεται...

    Νέα δίωξη κατά του Ολυμπιακού Λίγες ώρες μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Μανώλης Αντωνακάκης κατά της απόφασης της Πειθαρχικής...

    Ισόβια κάθειρξη

    - 02/03/2011 18:02

    Την ανάδειξη τους δάσους Πλατανουλίων επιδιώκει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής

    - 02/03/2011 15:44

    Σοκ στα Τρίκαλα από τη δολοφονία του 22χρονου αστυνομικού Γ. Σκυλογιάννη

    - 02/03/2011 13:57

    Δεν αναστέλλεται το πάγωμα της εκτροπής του Αχελώου - Συναντήσεις με Ρέππα - Μπιρμπίλη ζητά ο κ. Αγοραστός

    - 02/03/2011 13:53

    Στη Λάρισα η Μιλένα Αποστολάκη

    - 02/03/2011 13:39

    Αιφνίδιος θάνατος 50χρονου καθηγητή

    - 02/03/2011 13:25

    Καθολική ετοιμότητα για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

    - 02/03/2011 13:22

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των κέντρων παράνομων μεταναστών πραγματοποιείται σήμερα μπροστά στο δημαρχείο Ορ/δαςβ¦

    - 02/03/2011 13:16

    Με την παρουσία του Κώστα Σκανδαλίδη συνεδριάζει αύριο στη Ρόδο το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

    - 02/03/2011 13:13

    Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι δύο κινητές μονάδες Υγείας στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε Πόρο & Φυλάκιοβ¦

    - 02/03/2011 13:11

    Ανασκοπηση 2010

    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑ SITES ΤΗΣ ERTONLINE

    @import url("http://www.google.com/uds/css/gsearch.css");

    Loading...

    Συμβαινουν σημερα

    Με μια ματιαΕΛ.ΑΣ.Πυροσβεστικη

    Δραστική μείωση που υπερβαίνει το 70% κατά μέσο όρο παρουσίασαν το 2010 οι δαπάνες για καύσιμα, ανταλλακτικά και επισκευές των κρατικών αυτοκινήτων σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Στην Κυπαρισσία ένας 29χρονος Ρουμάνος και μια 19χρονη ομοεθνής του, μαζί με ένα ακόμη άγνωστο άτομο, μπήκαν στο σπίτι 46χρονου με σκοπό να κλέψουν. Η 19χρονη συνελήφθη μαζί με τον 29χρονο, ενώ ο τρίτος κατόρθωσε να διαφύγει και αναζητείται.

    Στην κυκλοφορία παραδίδεται από σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου το τμήμα του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Ειρήνη-Κηφισιά.

    Τρεις ακόμα σοροί βρέθηκαν σε ένα φέρι το οποίο είχε πιάσει φωτιά στα ανοικτά της Ιάβας, στην Ινδονησία, την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από το δυστύχημα να φθάσει τους 29, ανακοίνωσαν οι αρχές.

    Ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρίας επενδυτικής διαμεσολάβησης "Α.Κ.Μ", η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την λειτουργία της αγοράς.

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της Χιλής, σε βάθος 25 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS). Η κρατική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

    Συμπληρωματικό σημείωμα για την περαίωση θα λάβουν οι φορολογούμενοι για τους οποίους προέκυψαν διαφορές συγκριτικά με τον αρχικό υπολογισμό του φόρου για το κλείσιμο των υποθέσεων τους

    Δύο διαδοχικές ληστείες σε Ίντερνετ-καφέ έγιναν στη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή της Ανάληψης και στην περιοχή των Αμπελοκήπων .

    Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν καμικάζι ανατινάχτηκε κοντά σε αστυνομικό όχημα στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί έκαναν περιπολία σε συνοικία στην περιφέρεια της Πεσαβάρ.

    Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων στην Ολομέλεια της Βουλής, το λεγόμενο «επενδυτικό νομοσχέδιο».

    Κλειστό το τμήμα Ειρήνη-Κηφισιά του ΗΣΑΠ. Το επιβατικό κοινό θα εξυπηρετείται με τη λεωφορειακή γραμμή Χ5. Εκτός λειτουργίας παραμένει το τμήμα Μοναστηράκι-Αττική

    Μια 20χρονη σπουδάστρια άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου χτυπημένη από μηνιγγίτιδα. Φως στα αίτια του θανάτου της θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας υγείας της Γαλλίας παραιτήθηκε μετά τις αυξανόμενες πιέσεις να εξηγήσει γιατί καθυστέρησε να απαγορεύσει την κυκλοφορία ενός φαρμάκου για τον έλεγχο του βάρους, ύποπτο για την πρόκληση πάνω από 500 θανάτων

    Στο χωριό Λογγά του δήμου Μεσσήνης, άγνωστος φορώντας κουκούλα μπήκε στο οίκημα που στεγάζεται ο αγροτικός συνεταιρισμός του χωριού και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον 56χρονο πρόεδρο του συνεταιρισμού, το ποσό των 7.000 ευρώ.

    Οι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, δεν μπορούν να πάρουν ενημερότητα αν οφείλουν εισφορές του προσωπικού τους στο ΙΚΑ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού

    Ολοσχερώς καταστράφηκε από πυρκαγιά, μονοκατοικία στην περιοχή Βεργιά της Καλλικράτειας Χαλκιδικής, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πολυγύρου, η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο τζάκι.

    Δύο ηλικιωμένοι, 80 και 87 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία τους, επί της οδού Αιγίου 5, στην περιοχή της Ανάληψης.

    Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε σούπερ μάρκετ στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, στο οποίο κάνουν συχνά τις αγορές τους ξένοι υπήκοοι.

    Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για την μεταφορά λαθρομετανάστη, από το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών. Ο εντοπισμός των Αλβανών, έγινε στην Εθνική οδού Γρεβενών-Τρικάλων. Το μεταφορικό μέσο και τα 1.105 ευρώ και 35 λεκ Αλβανίας κατασχέθηκαν.

    Άλλος ένας απεργός πείνας μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής από το κτίριο Υπατία στο Ιπποκράτειο με σημάδια εξάντλησης, σύμφωνα με εκπροσώπους της επιτροπής αλληλεγγύης. Ο συνολικός αριθμός των απεργών πείνας που διεκομίσθη σε νοσοκομεία ανέρχεται σε 21.

    Την ανάφλεξη ενός φακέλου σε ταχυδρομικό γραφείο της Ουάσινγκτον, χωρίς όμως να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο θεατρικός συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλλης, ο οποίος πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.

    Τελευταία παράταση έως 11-03-2011 δίνει ο ΟΓΑ στους συνταξιούχους προκειμένου να απογραφούν για την καταβολή της σύνταξής τους σε Κατάστημα Τράπεζας ή στα ΕΛ.ΤΑ

    Το δημαρχείο Χανίων απέκλεισαν κτηνοτρόφοι στα Χανιά, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των δημοτικών σφαγείων. Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με το δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για την επαναλειτουργία των σφαγείων.

    'Ενοπλη ληστεία με τραυματισμό σημειώθηκε σε πρατήριο καυσίμων στην οδό Αγίου Ιεροθέου 86, στο Περιστέρι. Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν με πιστόλι και τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι τον υπάλληλο του πρατηρίου άρπαξαν τις εισπράξεις και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

    Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων για τη μεταφορά ενός 35χρονου ορειβάτη που τραυματίστηκε στο πόδι, ενώ βρισκόταν με δύο ακόμα ορειβάτες στην θέση " Γκίγκιλος".

    Από τις 15 Φεβρουαρίου μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η δήλωση απόδοσης φόρου μισθωτών υπηρεσιών μέσω του ειδικού δικτύου TAXIS, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Την απαγόρευση εξαγωγής 28 φαρμάκων αποφάσισε ο ΕΟΦ, προκείμενου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στην αγορά, ενώ ασθενείς και φαρμακοποιοί μπορούν να αναφέρουν στον τηλεφωνικό αριθμό 1142 ελλείψεις σε συγκεκριμένα φάρμακα.

    Τα πτώματα δύο λαθρομεταναστών, τα οποία εντοπίστηκαν στον ποταμό Έβρο, ανέσυραν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αλεξανδρούπολης. Τις συνθήκες πνιγμού των λαθρομεταναστών διερευνούν οι αρμόδιες συνοριακές και αστυνομικές αρχές.

    Αρχιφύλακας που υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα των Ιωαννίνων συνελήφθη σε μπλόκο στην Πρέβεζα έχοντας στην κατοχή του πέντε συσκευασίες με κοκαίνη τεσσάρων γραμμαρίων.

    Στο Πακιστάν βρίσκεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας Ασίφ Αλι Ζαρντάρι, με σκοπό να ασκήσει πίεση στην πακιστανική κυβέρνηση να καταδιώξει τους αντάρτες.

    Γερμανός δημοσιογράφος, συνελήφθη χθες στην παραμεθόριο περιοχή Καστανέων- Νέας Βύσσας στον Εβρο, γιατί μπήκε σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Στην κατοχή του βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή με φωτογραφικό υλικό, η οποία κατασχέθηκε

    Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας., λόγω διαμαρτυρίας των καταστηματαρχών για το μέτρο της εφαρμογής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

    Μειώθηκε κατά 11 δισ. ευρώ το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2010.

    Με μικρή άνοδο έκλεισε την Τετάρτη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Ν.Υόρκης. Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.066,80 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στις 2.748,07 μονάδες και ο δείκτης Standard & Poor's 500, στις 1.308,44 μονάδες

    Σε πενταετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο πρώην επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τομ Ντιλέι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα 190.000 δολαρίων για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας στο Τέξας και για συνωμοσία

    Αλλαγές στα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που θα ισχύσουν απο το επόμενο καλοκαίρι μελετά το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Tις οριστικές αποφάσεις, θα λάβει η διαρκής επιτροπή αναθεώρησης του ΚΟΚ.

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 14 τραυματίσθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό που είχε στόχο αστυνομικό τμήμα της πόλης Χοστ στην ομώνυμη επαρχία του νοτιοανατολικού Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν.

    Αγνωστοι πυρπόλησαν όχημα των ΕΛΤΑ, τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Θράκης και Φιλαδέλφειας, στη Νέα Σμύρνη. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

    Οργανώσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και άλλων χωρών καλούν τους Ευρωπαίους πολίτες σε αποχή από κάθε οικονομική συναλλαγή την 1/03 ώστε με αυτόν τον τρόπο να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις διακρίσεις.

    Αναστέλλονται από σήμερα δεκάδες δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κυρίως στο δίκτυο Πελοποννήσου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και στη γραμμή Αλεξανδούπολη-Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ.

    Πάνω από 1.000.000 κάτοικοι στον Παναμά βρίσκονται χωρίς παροχή πόσιμου νερού καθώς υπερχείλισε τό εθνικό δίκτυο ύδρευσης τής Κεντρικής Αμερικής,μετά τίς καταρρακτώδεις βροχές τών τελευταίων ημερών.

    Το Ιαπωνικό χρηματιστήριο χάνει, ελαφρά, έδαφος καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο μπορεί να ματαιώσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο οπισθοχώρησε κατά 1,22%, ενώ ο Topix κατά 1,13%.

    Έξι ΙΧ αυτοκίνητα και δύο μοτοσικλέτες πυρπόλησαν άγνωστοι στο Παγκράτι και στον Άγιο Παντελεήμονα. Για τους εμπρησμούς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την κρατική ασφάλεια.

    Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 9.700.000 ευρώ καταβάλλει σήμερα Τετάρτη ο ΕΛΓΑ σε 6.750 παραγωγούς, για ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την κακοκαιρία.

    Θεσσαλονίκη: Νεκρός είναι 35χρονος συνοδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο προσέκρουσε σε στηθαίο και στη συνέχεια σε κολώνα φωτισμού. Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός του αυτοκινήτου. Προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.

    Προεδρικές και βουλευτικές εκλογές σήμερα Παρασκευή στην Ουγκάντα, με περίπου 14 εκατομμύρια ψηφοφόρους να καλούνται στις κάλπες και τον απερχόμενο πρόεδρο της χώρας Γιοουέρι Μουσεβένι να διατηρεί προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του.

    Καλά στην υγεία τους είναι τα τρία μέλη πληρώματος λάντζας, που ανετράπη την Τρίτη ενώ συμμετείχε στην πρόσδεση δεξαμενόπλοιου στις εγκαταστάσεις φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών, στον κόλπο της Θεσσαλονίκης.

    Από 21 Φεβρουαρίου έως και τις 31 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν οι φοιτητές τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις κατά τόπους Εφορίες, για την καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

    Συμβολική κατάληψη στα ταμεία του ΚΑΤ για να μην πληρώσουν οι ασθενείς τα πέντε ευρώ στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία πραγματοποίησαν το πρωί, εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των γιατρών του νοσοκομείου.

    Η κόρη του Λεπέν και πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου πρότεινε τη σύσταση συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας, Ισπανίας, Ιταλίας που θα επιτρέπει στο πολεμικό ναυτικό τους να απωθεί στα διεθνή χωρικά ύδατα τους λαθρομετανάστες.

    Οι τουρκικές αερογραμμές THY επεκτείνουν την πτητική δραστηριότητά τους, καθώς μέσα στο 2011 με νέες πτήσεις, προς 11 νέους διεθνείς προορισμούς, μεταξύ αυτών και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Ληστεία έγινε το πρωί της Τρίτης στο Αττικό νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι. Τρία άτομα εισέβαλαν στο υποκατάστημα της αγροτικής τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν 20 χιλιάδες ευρώ.

    Αναβάλλονται οι επισκέψεις της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα και στην Άγκυρα. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η αναβολή της επίσκεψης οφείλεται στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Φορτηγό πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, που μετέφερε 1990 κούτες με λαθραία τσιγάρα, εντοπίστηκε από το Λ.Σ, στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού. Το πλοίο οδηγήθηκε στον Πειραιά, ενώ συνελήφθη το 8μελές πλήρωμά του.

    Δεκαπέντε αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πάνω από 40 τραυματίσθηκαν σήμερα κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας της πόλης Κανταχάρ του νοτίου Αφγανιστάν. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή ανέλαβαν οι ταλιμπάν.

    Η ιρανική αστυνομία των συνόρων, δήλωσε σήμερα ότι συνέλαβε μια Αμερικανίδα, με την υποψία ότι έκανε κατασκοπεία για τις ΗΠΑ

    Στο σπίτι του επιστρέφει ο Νέλσον Μαντέλα, μετά από διήμερη νοσηλεία του σε κλινική του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου και θα τύχει εκεί φροντίδας για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του.

    Τουλάχιστον έξι αντάρτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις κατά των ενόπλων δυνάμεων του Νότιου Σουδάν, σε μια πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή στο βόρειο άκρο της χώρας, την παραμονή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νότου.

    Βόμβα εξερράγη χωρίς να προκαλέσει θύματα κατά τη διέλευση ισραηλινής περιπόλου κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας. Oι στρατιώτες πραγματοποιούσαν περιπολία ρουτίνας από την ισραηλινή πλευρά του τείχους κατά μήκος των συνόρων, NA της Γάζας.

    Δυο σεισμικές δονήσεις 5 και 5,1 βαθμών σημειώθηκαν νωρίς σήμερα στο νότιο Ιράν τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές

    Πολύ ανησυχητική κρίνεται από τον ΟΗΕ η αύξηση των τιμών στα είδη διατροφής, καθώς αφορά εκατομμύρια ανθρώπους. Η αύξηση αυτή, που άρχισε τον Αύγουστο, έφθασε τον Δεκέμβριο στο επίπεδο ρεκόρ που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά το 1990.

    Στάση εργασίας έχει κηρύξει για την Τετάρτη 26/1 η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, για τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Παιδείας.

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και ένας αγνοείται από το πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Μπινγκίζα από την βόρεια Μαδαγασκάρη, ενώ οι πληγέντες ανέρχονται σε 15.000.

    Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ομάν. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο νεκρούς όταν αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν με σφαίρες από καουτσούκ τους διαδηλωτές που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

    Στη δικαιοσύνη παραπέμπεται πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος κατηγορείται ότι ασελγούσε, επί 5 χρόνια, στην 20χρονη κόρη του. Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία της κόρης του και κρίθηκε προφυλακιστέος με απόφαση του Ανακριτή και του Εισαγγελέα Σερρών.

    Εκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο της Μόσχας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο πηγή από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από την έκρηξη που μάλλον προκλήθηκε από χειροβομβίδα. Δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλοι τραυματίες.

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο Σάεμπ Ερεκάτ, κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ισραήλ. Ο Ερεκάτ ανέλαβε την ευθύνη για την κλοπή εγγράφων από το γραφείο του, που κατά τη γνώμη του "παραποιήθηκαν" από πρόθεση.

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 21.25, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Στην Τυνησία η προσωρινή κυβέρνηση ανακοίνωσε τη διεξαγωγή εκλογών το αργότερο στα μέσα Ιουλίου. Στο κέντρο της πρωτεύουσας πάντως διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης.

    Δύο Γάλλοι που απήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής στη Νιαμέι σκοτώθηκαν, ανακοίνωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ασφάλειας του Νίγηρα. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI μετέδωσε ότι οι δύο γάλλοι όμηροι είναι νεκροί.

    Ο Μουχαμάντ Γιουνούς, "ο τραπεζίτης των φτωχών", που έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, εμφανίστηκε ενώπιον δικαστηρίου του Μπανγκλαντές για μια υπόθεση δυσφήμισης που χρονολογείται από το 2007.

    Ο Γιουνούς, ιδρυτής της Grameen Bank, με την οποία μοιράστηκε το Νόμπελ το 2006, εμφανίστηκε για δέκα λεπτά ενώπιον του δικαστηρίου, περίπου εκατό χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Ντάκα, επισήμανε μέλος του δικαστηρίου, ο Σαχίντ Σοκράνα.

    Φάρσα ήταν τελικά το απειλητικό τηλεφώνημα που έγινε το πρωί για τοποθέτηση βόμβας, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνες της αστυνομίας.

    Σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο, δύο ημέρες μετά την καταγραφή ισχυρού σεισμού στην ίδια περιοχή. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 25 χλμ ΒΑ της πόλης Κονσεπτιόν και σε βάθος 25 χλμ.

    Για κλοπή από Ιερό Ναό στον δήμο Κοζάνης συνελήφθησαν δύο άνδρες, 45 και 44 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και μικροόπλα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης.

    Συνελήφθη 70χρονη στο Λαγονήσι από αστυνομικούς του τμήματος Καλυβίων, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της 50 αρχαία αντικείμενα, αγαλματίδια και εικόνες. Όπως είπε ήταν οικογενειακά κειμήλια.

    Eξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπών και φθορών σε περιουσία της ΔΕΗ Σερρών, όταν στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα Σερρών εντοπίστηκαν, σε έλεγχο αυτοκινήτου δύο Βούλγαρων, ποσότητες χαλκού. Η υποδιεύθυνση ασφάλειας Σερρών διενεργεί προανάκριση.

    Σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σε αλβανικό έδαφος, στην περιοχή Κλειτσάρι, σε απόσταση έξι χιλιομέτρων από την Κακαβιά.

    Οι επιβάτες πτήσης της Fly Dubai υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος τους στο αεροδρόμιο του Αμάν, μετά τις απειλές ενός εκ των επιβατών ότι θα το ανατινάξει. Ο επιβάτης, που υποστήριξε ότι έκανε φάρσα, συνελήφθη

    Άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν άνδρα αλβανικής καταγωγής σε καφενείο στη διασταύρωση Παναγιωταρέα και Λομβάρδου στην περιοχή του Γκύζη. Ο παθών βγήκε από το καφενείο και περπάτησε λίγα μέτρα πριν καταρρεύσει, ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ελπίς.

    Απορριπτική ήταν η εισήγηση του Αρείου Πάγου για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ.

    Ενοπλή ληστεία σε βάρος του προισταμένου των ΕΛΤΑ Καρδίτσας , ο οποίος μετέφερε σάκο με χρήματα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης.

    Ενα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού συνετρίβη τη Δευτέρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι πέντε στρατιώτες που επέβαιναν σ΄αυτό.

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, μέχρι τις 15/4, στην εθνική Αθηνών - Πατρών, από το 59ο ως το 88ο χλμ, για την ασφαλή εκτέλεση εργασιών τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο.

    Σε 48ωρη αναστολή λειτουργίας 6 νυχτερινών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο προχώρησε το ΣΔΟΕ, μετά από ελέγχους, καθώς συνολικά διαπιστώθηκαν 353 φορολογικές παραβάσεις.

    Έως και τις 17 Ιανουαρίου καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση προκειμένου να διοριστούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, οι επιτυχόντες των κατηγοριών ΤΕ και ΔΕ της προκήρυξης 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί στην ΑΤΕ Bank.

    Νέο μαχαίρωμα, αυτή τη φορά 22χρονου Αλγερινού, σημειώθηκε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας σε συμπλοκή λαθρομεταναστών, λίγο πριν τις 7 με ομάδα Κούρδων.

    Πορεία ναυτεργατών το απόγευμα της Πέμπτης στον Πειραιά. Συγκέντρωση στις 3μμ στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

    Σε αναστολή των πτήσεων της προς το Κάϊρο, κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου 2011, οδηγήθηκε η Aegean Airlines, καθώς η αστάθεια που επικρατεί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα έχει οδηγήσει στην έλλειψη πληρότητας στις πτήσεις.

    Δεκάδες σακούλες με παράνομα DVD και CD και άλλα εμπορεύματα κατάσχεσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι σε συνεργασία με τη δημοτική αστυνομία Πειραιά απομάκρυναν τους παράνομους μικροπωλητές από το παζάρι.

    Μικρό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την διάρκεια της απογείωσής του στο βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους επτά επιβαίνοντες. Η πτώση του πιθανότατα οφείλεται μάλλον σε τεχνική βλάβη.

    H προγραμματισμένη σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του Ιράν και της ομάδας 5 +1 που θα συζητήσει για τον πυρηνικό φάκελο του Ιράν θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Ιανουαρίου

    Συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων του πρώην προέδρου της Ακτής Ελεφαντοστού, Γκμπαμπό και σε υποστηρικτές του αντιπάλου του, νικητή των προεδρικών εκλογών Κουατάρα. Νεαροί πιστοί στον πρώην πρόεδρο απήγαγαν δύο Ουκρανούς μηχανικούς, αλλά τους απελευθέρωσαν.

    Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των θανατηφόρων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα από τη γρίπη στη χώρα μας. Ειδικοί επιστήμονες παρατηρώντας την ολοένα και αυξανόμενη δραστηριότητα της γρίπης περιμένουν κορύφωσή της το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον τέσσερα μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας, την Τετάρτη, στην πόλη Καμπούλ στο Αφγανιστάν.

    Τρεις ξένοι εργάτες τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη Σαχάρ Χανεγκέβ στο νότιο Ισραήλ από βλήμα όλμου που ερρίφθη από τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Και οι τρεις πραγματοποιούσαν αγροτικές εργασίες στο κιμπούτς της Σαχάρ Χανεγκέβ.

    Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που κατέστρεψε περισσότερες από 100 κατοικίες στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, δήλωσαν αξιωματικοί της πυροσβεστικής.

    Δέκα στρατιώτες νεκροί από επίθεση ενόπλων της αλ Κάιντα εναντίον τριών στρατιωτικών οχημάτων στη Λαουντάρ, στη νότια Υεμένη.

    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ. Mεταξύ των νεκρών βρίσκονται δύο παιδιά που σκοτώθηκαν από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε πτηνοτροφείο βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

    Τα βίαια επεισόδια στην Ακτή του Ελεφαντοστού, η οποία έχει βυθιστεί σε πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 28ης Νοεμβρίου, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 210 ανθρώπους από τα μέσα Δεκεμβρίου.

    Ανοιχτή πρόσκληση ύψους 6.600.000 ευρώ, απευθύνει το ΥΠΕΚΑ για την υποβολή προτάσεων για έργα αντιμετώπισης κλιματικής αλλαγής και προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 21.25, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Οι πλημμύρες στη Βολιβία έχουν κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 22 ανθρώπων, ενώ 6 ακόμα αγνοούνται στην επαρχία Τσουκουϊσάκα, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας τη Δευτέρα.

    Παρατείνεται μέχρι και 28 Φεβρουαρίου 2011 η απογραφή των επιδοματούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων προκειμένου η καταβολή των επιδομάτων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ

    Πυρκαγιά σε τριώροφο όπου στεγάζεται κηροποιείο, στην οδό Μακρυγιάννη 53, στο Μπραχάμι. Επί τόπου 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν ένοικοι.

    Κλειστά θα παραμείνουν στις 21 Φεβρουαρίου τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

    Ληστεία σε βενζινάδικο, στην οδό Γιαννιτσών. Δύο άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα εισήλθαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου κατά του υπαλλήλου, απέσπασαν από το ταμείο 500 ευρώ. Οι δράστες διέφυγαν με δίκυκλο και αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη σε συμπλοκή που ξέσπασε μεταξύ κρατουμένων σε σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Γκόμες Παλάσιο στο βόρειο Μεξικό.

    ");

    Cinema

    «Έφυγε» η Τζέιν Ράσελ Ένα από τα μεγαλύτερα σεξ σύμβολα της «χρυσής εποχής» του Χόλιγουντ και πρώην ηθοποιός, η Τζέιν Ράσελ πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Τη μελαχρινή καλλονή είχε ανακαλύψει ο διάσημος και εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Χάουαρντ Χιούζ, ο οποίος της έδωσε και το...

    Μουσικός Μάρτης στον Δαναό

    «Ο Τελευταίος Μαχητής του Ανέμου» σάρωσε τα «Χρυσά ...

    «Ο Λόγος του Βασιλιά» στο θρόνο των Όσκαρ

    Πολιτικός ο Κλούνι στη μεγάλη οθόνη

    Βιβλιο

    Ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ δώρισε το αρχείο του στη ... Ο διάσημος βρετανός συγγραφέας Τζον Λε Καρέ ανακοίνωσε ότι δώρισε το σύνολο των αρχείων του στη φημισμένη Μποντλιανή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αποτελεί το «πνευματικό του λίκνο». Το αρχείο του περιλαμβάνει οικογενειακά έγγραφα, φωτογραφίες, επιστολές και χειρόγραφα...

    2011, Έτος Οδυσσέα Ελύτη: «Να διαβάζουμε και να ...

    Κρατικά βραβεία λογοτεχνίας

    Εκδήλωση για τα 30 χρόνια συγγραφικού έργου της ...

    Νέο βιβλίο «Τζέιμς Μποντ»

    Θεατρο

    Μια κοινωνική προσφορά της παράστασης «Ο ... H θεατρική ομάδα NAMASTE θέλοντας να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύουμε, προσφέρει στους ανέργους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το αριστούργημα της Πατρίτσια Χάισμιθ, «Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΡΙΠΛΕΪ», δωρεάν, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας...

    «Χάρτινα λουλούδια» στο Θέατρο Χώρα

    Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι στις «Μορφές Έκφρασης»

    «Αυγά μύγαςβ¦ σε ιστό αράχνης» στο Θέατρο «Άκης Δαβής»

    «Chez Alba» στο The Art Foundation

    Οικολογια

    Greenpeace-ΔΤ: Ερυθρός τόνος: απομένουν 8 μέρες ζωής Ακτιβιστές της Greenpeace ζητούν προστασία του θαλάσσιου πλούτου κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του τόνου του Ατλαντικού. Ακτιβιστές της Greenpeace διαμαρτυρήθηκαν την Παρασκευή κατά την έναρξη της συνάντησης της Διεθνούς Επιτροπής για τη διατήρηση του...

    Η παρατεταμένη καλοκαιρία μέσα στο χειμώνα, ...

    Πλούσιο σε πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων το ...

    «Φεστιβάλ Γεωσυναντήσεις»

    Το δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι φέτος μετά το 1998 και ...

    ΑΡΧΗVIDEONEWSΚΕΝΤΡΙΚΟ SITEΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τ/Ο & Ρ/ΦCINEMAΒΙΒΛΙΟΘΕΑΤΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑΚΕΕΠ

    Επαναφορα αρχικων ρυθμισεων Κορυφή

    Το περιεχόμενο αυτών των σελίδων αποτελεί πvευματική ιδιοκτησία της ΕΡΤ Α.Ε. και απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου του με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της Διεύθυνσης Πολυμέσων της ΕΡΤ Α.Ε. Για πληροφορίες webmaster@ertonline.gr

    var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));

    Είδηση: 61691

    [07] Η Apple παρουσίασε το νέο iPad 2, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου στην Ευρώπη

    Τεταρτη, 02 03 2011 23:43

    Πριν καλά-καλά οι χρήστες συνηθίσουν τo iPad, η Apple παρουσίασε το διάδοχό του, το βελτιωμένο iPad 2, που θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου και, στη συνέχεια, στις 25 Μαρτίου στις ευρωπαϊκές χώρες. O νέος υπολογιστής-ταμπλέτα, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό και το ΒΒC, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο και πάλι από τον Στιβ Τζομπς, κάτι μη αναμενόμενο λόγω του χρόνιου προβλήματος υγείας του.

    Το νέο iPad 2 είναι πιο λεπτό (ακόμα και σε σχέση με το iPhone 4) και πιο ελαφρύ από το πρώτο μοντέλο και διαθέτει βιντεοκάμερες μπροστά και πίσω, οι οποίες επιτρέπουν βιντεο-συνομιλία. Θα διατίθεται σε μαύρο και άσπρο χρώμα, στην ίδια γκάμα τιμών (499-829 δολάρια) με το προηγούμενο iPad. H συσκευή ενσωματώνει το νέο επεξεργαστή Α5 που την καθιστά "δραματικά πιο γρήγορη", όπως είπε ο Τζομπς, ενώ επιτρέπει και βελτίωση των γραφικών.

    Η μπαταρία (διάρκεια δέκα ώρες) και η κατανάλωση ενέργειας παραμένουν ίδιες. Ακόμα, το iPad 2 διαθέτει θύρα HDMI. Η Apple έχει πουλήσει σχεδόν 15 εκατ. iPad από τον Απρίλιο που κυκλοφόρησε η ταμπλέτα, μέχρι το Δεκέμβριο του 2010, έχοντας αποφέρει περίπου 10 δισ. δολάρια στα ταμεία της εταιρίας. Σύμφωνα με τον Τζομπς, ελέγχει το 90% της παγκόσμιας αγοράς υπολογιστών-ταμπλετών, προς το παρόν τουλάχιστον, καθώς ο ανταγωνισμός σκληραίνει συνεχώς με την εμφάνιση νέων μοντέλων.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61699

    [08] Στο Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς

    Τεταρτη, 02 03 2011 23:25

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί την Πέμπτη για το Ελσίνκι της Φιλανδίας, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με θέμα την Οικονομική Διακυβέρνηση, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

    Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί μέλη του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα λάβουν μέρος επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μπούζεκ. Κατά την παρουσία του στο Ελσίνκι, ο κ. Σαμαράς θα έχει και κατ ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του, στις οποίες θα αναπτύξει τις θέσεις του για την Οικονομική Διακυβέρνηση.

    Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν, ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Σταύρος Παπασταύρου και οι σύμβουλοι του Προέδρου, κ.κ. Γιάννης Μουρμούρας και Χρύσανθος Λαζαρίδης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 61698


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 2 March 2011 - 22:04:16 UTC