Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμες συναντήσεις για απασχόληση και εργασιακά
  • [02] Αιματηρές ληστείες σε Καλλιθέα και Περιστέρι
  • [03] Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα
  • [04] Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Σαρκοζί
  • [05] Λιβύη: Εκατοντάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες
  • [06] Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων
  • [07] Στις κάλπες οι Δικηγόροι
  • [08] Εκλογές στο δικηγορικό Σύλλογο
  • [09] Οι Φίλοι του Τρένου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις
  • [10] Εκδήλωση για τον Καβάφη
  • [11] Ζωοκλοπή(;) στην Αν. Βιάννο
  • [12] Στήριξη φράουλας και προϊόντων Δυτ. Ελλάδας
  • [13] Το λεύκωμα «Ελ Γκρέκο»
  • [14] Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλει
  • [15] Παράσταση διαμαρτυρίας στο Yπουργείο Παιδείας
  • [16] Προβλήματα από την κακοκαιρία
  • [17] Εθελοντική αιμοδοσία
  • [18] Επερώτηση για δυσλειτουργίες στην Περιφέρεια
  • [19] Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο
  • [20] Πετράκος: συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ
  • [21] Ισχυρή σεισμική δόνηση στη νοτιοανατολική Κρήτη
  • [22] Συνεχίζεται η προσπάθεια επαναπατρισμού των κινέζων
  • [23] Μπουλατοδρομία στην Αμαλιάδα
  • [24] Φοιτητές αποδοκίμασαν τον Θ. Πάγκαλο στη Γαλλία - Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ
  • [25] Αθλητικά
  • [26] Επενεξελέγη ο Κώστας Μαργέλης, Επαναληπτικές στην Κυπαρισσία
  • [27] Αχτάρικα και προσλήψεις στο Δημ. Συμβούλιο Ηρακλείου
  • [28] Δηλώσεις Δένδια για τα φράγματα
  • [29] Απογραφή δελτίων κοινωνικού τουρισμού
  • [30] Σειρά διαλέξεων ψυχολογίας στη Δ.Κ.Β.Σ

    [01] Κρίσιμες συναντήσεις για απασχόληση και εργασιακά

    Δευτερα, 28 02 2011 10:49

    Τα προγράμματα απασχόλησης, αλλά και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση που θα έχει το μεσημέρι η Λούκα Κατσέλη με τους κοινωνικούς εταίρους. Νωρίτερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και της υφυπουργού ¶ννας Νταλάρα με τη ΓΣΕΕ, για το θέμα της μαύρης εργασίας. Σκληρές ποινές, που φτάνουν έως και τη δήμευση περιουσίας, θα αντιμετωπίζουν οι εργοδότες που δεν δηλώνουν τους εργαζόμενους, μέτρο που εξετάζεται στο πλαίσιο υιοθέτησης σχετικής κοινοτικής Οδηγίας.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 61118

    [02] Αιματηρές ληστείες σε Καλλιθέα και Περιστέρι

    Δευτερα, 28 02 2011 10:54

    Δυο αιματηρές ληστείες συνέβησαν το πρωί στην Αθήνα. Η πρώτη σε πρατήριο καυσίμων στο Περιστέρι και η άλλη σε πρατήριο τσιγάρων στην Καλλιθέα. Και στις δυο επιπτώσεις οι ιδιοκτήτες προέλαβαν αντίσταση με αποτέλεσμα να πυροβοληθούν από τους δράστες στο πόδι. Οι ληστές διέφυγαν και αναζητούνται.

    Αιματηρή ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη πρατηρίου τσιγάρων σημειώθηκε στις 08.30 το πρωί στην οδό Δοϊράνης 240 στην Καλλιθέα.

    Ένα άτομο με την απειλή όπλου προσπάθησε να ακινητοποιήσει τον ιδιοκτήτη ο οποίος ο αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο δράστης να τον τραυματίσει στο πόδι. Ο δράστης επιβιβάστηκε σε μηχανή που οδηγούσε συνεργός του και ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο.

    'Ένοπλη ληστεία με τραυματισμό έγινε, στις 2 τα ξημερώματα, και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Αγίου Ιεροθέου 86, στο Περιστέρι.

    Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν με πιστόλι και τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι τον υπάλληλο του πρατηρίου άρπαξαν τις εισπράξεις και διέφυγαν με μοτοσικλέτα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ FM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 61115

    [03] Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα

    Δευτερα, 28 02 2011 10:27

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί και έγινε αισθητή στην Ανατολική και τη Νότια Κρήτη, ιδιαιτέρα στην περιοχή της Ιεράπετρας, αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου. Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ισχυρή και προερχόταν από απόσταση 368 χιλιομέτρων νότια - νοτιοανατολικα της Αθήνας, ενώ το επίκεντρό της εντοπίζεται 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Λασιθίου (περιοχή Ιεράπετρας).

    Έως στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Στις 23 Φεβρουαρίου είχε σημειωθεί άλλη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4.2 βαθμών, περίπου στην ίδια περιοχή.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61098

    [04] Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Σαρκοζί

    Δευτερα, 28 02 2011 10:20

    Ανασχηματισμό της κυβέρνησής του ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ύστερα από την παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών Αλλιό- Μαρί, χθες αργά το απόγευμα, την οποία και αποδέχτηκε. Ο Σαρκοζί επέλεξε να ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση μέσω των βραδινών δελτίων σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Με το μίνι- ανασχηματισμό ο Νικολά Σαρκοζί επιχειρεί τη διάσωση της γαλλικής διπλωματίας, που τελευταία έχει δεχθεί πυρά ακόμα και από βουλευτές της πλειοψηφίας, αναθέτοντας το υπουργείο Εξωτερικών στον νυν υπουργό ¶μυνας Αλαίν Ζυπέ. Για το υπουργείο ¶μυνας εκλήθη στην κυβέρνηση ο γερουσιαστής και πρώην υπουργός Βιομηχανίας Ζεράρ Λονγκέ, ενώ ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας Κλοντ Γκεόν αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών απ' όπου απομακρύνεται ο Μπρις Ορτεφέ, o oποίος παραμένει ως σύμβουλος στον πρόεδρο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61099

    [05] Λιβύη: Εκατοντάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες

    Δευτερα, 28 02 2011 08:43

    Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το καθεστώς Καντάφι, αφού το 80% της χώρας υπολογίζεται ότι ελέγχεται από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σε όλες τις πόλεις που έχουν απελευθερωθεί κατόρθωσαν να συστήσουν ένα Εθνικό Συμβούλιο με έδρα την ανατολική Λιβύη, το οποίο θα εκπροσωπεί τις πόλεις που έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα ενισχύονται οι πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα συναντηθεί σήμερα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη, ενώ ΗΠΑ και ΕΕ εξετάζουν την απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη Λιβύη. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με ομόφωνο ψήφισμα του επέβαλε κυρώσεις κατά της Λιβύης και του ηγέτη της. Στις κυρώσεις περιλαμβάνονται το εμπάργκο όπλων και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, ενώ ανοιχτό αφήνει και το ενδεχόμενο χρήσης βίας για την επιβολή των κυρώσεων. Στο μεταξύ σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η επιχείρηση αποχώρησης των ξένων υπηκόων από τη χώρα. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ανέφερε ότι πάνω από 100.000 άτομα εγκατέλειψαν τη χώρα μόνο την τελευταία εβδομάδα.

    Σφίγγει ο κλοιός για τον Καντάφι

    Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών φαίνεται ότι έχουν περάσει οι πόλεις Ζαουίγια και Μιζουράτα. Πολλές πόλεις της δυτικής Λιβύης βρίσκονται «στα χέρια του λαού» εδώ και ημέρες και «ετοιμάζουν πορεία απελευθέρωσης της πρωτεύουσα», δήλωσε αξιωματούχος της επαναστατικής επιτροπής από τη Ναλούτ, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν πλέον μόνο τη μισή Τρίπολη. Η περιοχή Μπαμπ αλ-Αζιζία, όπου μένει ο ίδιος ο ηγέτης, προστατεύεται από τεθωρακισμένα, εκτοξευτήρες πυραύλων και τανκς.

    Την ίδια στιγμή, ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες για ελλείψεις σε βασικά είδη στην περικυκλωμένη πρωτεύουσα, ενώ μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν στις τράπεζες, όπου κάτοικοι έσπευσαν, για το έκτακτο βοήθημα που τους υποσχέθηκε το καθεστώς.

    Κορυφώνεται η διεθνής ανησυχία για την κατάσταση Λιβύη.

    Σήμερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης στη Λιβύη, ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν κάθε πτήση πάνω από την Λιβύη για να εμποδίσουν την σφαγή αμάχων από την λιβυκή Πολιτική Αεροπορία που στηρίζει τον Μουάμαρ Καντάφι. Σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται ανώτατο αμερικανό αξιωματούχο, ακόμα δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση. Η απαγόρευση των πτήσεων θα πρέπει να συζητηθεί και να ψηφιστεί από τα δεκαπέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτει η εφημερίδα.

    Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ διαθέτουν αρκετές βάσεις στην Ιταλία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση επιθέσεων κατά του Καντάφι και ο 6ος στόλος βρίσκεται στην Νάπολη, επισημαίνει η εφημερίδα.

    Εξάλλου, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υπολογίζει ότι πάνω από 100.000 Λίβυοι, κατέφυγαν στην Αίγυπτο και την Τυνησία την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες επίσης βγήκαν από μία αιματηρή λαϊκή εξέγερση, που τις απάλλαξε από τα καθεστώτα που τις κυβερνούσαν για δεκαετίες, ενώ τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με ασταθείς μεταβατικές κυβερνήσεις.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε την Αίγυπτο και την Τυνησία, να βοηθήσουν τον κάθε πολίτη που καταφεύγει στο έδαφός τους προερχόμενος από τη Λιβύη», δήλωσε στη Γενεύη, ο Αντόνιο Γκουτιέρες, επικεφαλής επίτροπος του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. «Θα προσκαλέσουμε τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί άμεσα και γενναιόδωρα σε αυτές τις δύο χώρες, ώστε να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην έκτακτη ανθρωπιστική τους αποστολή», προσέθεσε ο αξιωματούχος του Οργανισμού.

    Περίπου 40.000 υπολογίζεται ότι κατέφυγαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Τυνησία και άλλες 55.000 στην Αίγυπτο.

    Επίσης, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές φυλές αλλά και επιτροπές των αντικαθεστωτικών στην απελευθερωμένη ανατολική Λιβύη, όπου καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες και υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

    Την ίδια την ώρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος χρησιμοποιεί τις πιστές σε αυτόν δυνάμεις, ενώ οι ηγέτες της αντιπολίτευσης σε όλες τις πόλεις που έχουν απελευθερωθεί κατόρθωσαν να συστήσουν ένα Εθνικό Συμβούλιο με έδρα την ανατολική Λιβύη, το οποίο θα εκπροσωπεί τις πόλεις που έχουν περιέλθει στον έλεγχο των αντικυβερνητικών δυνάμεων.

    Σε συνέντευξη Τύπου από τη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης και προπύργιο της εξέγερσης, ο εκπρόσωπός του Εθνικού αυτού Συμβουλίου, Αμπντελχαφέζ Γόκα, δήλωσε ότι είναι «το πρόσωπο της Λιβύης στη διάρκεια της μετάβασης» και ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με θέμα τη σύνθεση και τις λειτουργίες του νέου αυτού οργάνου. Απέρριψε την πιθανότητα διαπραγματεύσεων με τον Καντάφι - επιμένοντας ότι το συμβούλιο επιθυμεί να διατηρήσει τη Λιβύη ενωμένη και ότι «είναι πρόωρη η συζήτηση για εκλογές».

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Αιγύπτου Μουστάφα ¶μπντελ Τζαλίλ, που παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης από το καθεστώς, είχε δηλώσει στο αλ- Τζαζίρα ότι θα σχηματιστεί μία μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα κυβερνά τη χώρα μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών.

    Υπέρ της πρωτοβουλίας του τάχθηκαν οι πρεσβευτές της Λιβύης στον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως η Ουάσιγκτον θα ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την αντιπολίτευση και ότι είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Αδειάζει η κλεψύδρα για τον Καντάφι

    Είδηση: 61067

    [06] Συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων

    Δευτερα, 28 02 2011 10:59

    Συνεδριάζει σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην δήμου Περάσματος, με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξη και μεταξύ αυτών την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της επιχείρησης. Επίσης σήμερα στις 7.00 μ.μ., θα συνεδριάσει και το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 61122

    [07] Στις κάλπες οι Δικηγόροι

    Δευτερα, 28 02 2011 10:58

    Σε 62 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας διεξήχθησαν χθες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησής τους (στην Αθήνα οι δικηγόροι ψηφίζουν και σήμερα). Η εκλογική αναμέτρηση στον Δικηγορικό Σύλλογο Ηλείας δεν έκρυβε εκπλήξεις, αφού υποψήφιος χωρίς αντίπαλο κατήλθε και επανεξελέγη πρόεδρος για τρίτη θητεία ο Νίκος Θεοδώρου.

    Στο δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας διεξήχθησαν χθες οι αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου και ο Νίκος Κυπρούλης με 48 ψήφους επικράτησε του Κώστα Κουρλού με 23 ψήφους.

    Είδηση: 61119

    [08] Εκλογές στο δικηγορικό Σύλλογο

    Δευτερα, 28 02 2011 10:56

    Εκλογές πραγματοποιήθηκαν χθες στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας επανεξελέγη ο Δημήτρης Στεφανίδης, ενώ στο συμβούλιο επανεκλέχτηκαν οι Βασίλης Καραντζίδης και Βαγγέλης Χαρίσης και δύο νέα μέλη, οι κ. Σιάμκουρης και Μαρκόπουλος.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 61117

    [09] Οι Φίλοι του Τρένου συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

    Δευτερα, 28 02 2011 10:54

    Εκδήλωση για την κοινωνική υπεράσπιση του σιδηροδρόμου διοργάνωσε την περασμένη Παρασκευή το δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ, με τους συλλόγους φίλων του σιδηροδρόμου όλης της χώρας και την Κίνηση φίλων τρένου Φλώρινας. Η συμμετοχή από τη Φλώρινα έγινε με τηλεδιάσκεψη. Οι φίλοι του τρένου συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση ενάντια στη διακοπή των δρομολογίων που έγινε στην ¶ρνισσα.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 61113

    [10] Εκδήλωση για τον Καβάφη

    Δευτερα, 28 02 2011 10:54

    Εκδήλωση, παρουσίασης του μουσικού λευκώματος με ποιήματα του Κων/νου Καβάφη θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ στις «Σπονδές» στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Η παρουσίαση εντάσσεται στη σειρά των εκδηλώσεων «Κρυφό Σχολειό» και θα γίνει από τον ηθοποιό Χρίστο Τσάγκα και τον συνθέτη Φίλιππο Περιστέρη.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Είδηση: 61114

    [11] Ζωοκλοπή(;) στην Αν. Βιάννο

    Δευτερα, 28 02 2011 10:51

    Για παράβαση του Νόμου περί ζωοκλοπής συνελήφθη ένας 59χρονος στην Ανω Βιάννο που μετέφερε 35 αιγοπρόβατα παράνομα ..

    Ο 59χρονος κατελήφθη από τους αστυνομικούς του ΤΑΕ Ηρακλείου να μεταφέρει με Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του γιού του, 20 αρνιά, 9 κριούς και 6 τράγους, χωρίς κωδικούς ενωτίων και χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια μεταφοράς.Τα ζώα είναι ιδιοκτησίας του 54χρονου αδελφού του, ο οποίος παρουσιάστηκε στο τμήμα Βιάννου και συνελήφθη.Τα ζώα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν με μεσεγγύηση.

    Σύνταξη:Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 61112

    [12] Στήριξη φράουλας και προϊόντων Δυτ. Ελλάδας

    Δευτερα, 28 02 2011 10:50

    Στην αναγκαιότητα ένταξης των θερμοκηπίων Δυτ. Ελλάδας της φράουλας και των άλλων οπωροκηπευτικών στο επενδυτικό πρόγραμμα του υπουργείου ύψους 500 εκ. ευρώ, αναφέρθηκε ο Ηλείος υφυπουργός Αγροτ. Ανάπτυξης Γιάννης Κουτσούκος κατά την προχθεσινή συνάντησή του στη Ν. Μανολάδα με την Ο.Π. «Υρμίνη».

    Ο κ. Κουτσούκος μίλησε και για το πιλοτικό πρόγραμμα φυτοπροστασίας που επεξεργάζεται το υπουργείο, καθώς και για τη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 9 Μαρτίου , όπου θα συζητηθούν δράσεις και μέτρα για την υποστήριξη των προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας.

    Είδηση: 61111

    [13] Το λεύκωμα «Ελ Γκρέκο»

    Δευτερα, 28 02 2011 10:50

    Το λεύκωμα «Ελ Γκρέκο - η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος θα παρουσιαστεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Ελίτ» στην Καλαμάτα.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Είδηση: 61110

    [14] Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλει

    Δευτερα, 28 02 2011 11:17

    Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 17:00, ενώ τα τρόλεϊ δε θα κυκλοφορήσουν από 13:00 έως τις 17:00. Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Πειραιά, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους και το συντονισμό τους με τα άλλα σωματεία μετά και την παραίτηση του προέδρου του Συνδικάτου της ΕΘΕΛ Ν. Κουλουμπαρίτση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαγραφή του από τη θέση του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ. Τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Είδηση: 61132

    [15] Παράσταση διαμαρτυρίας στο Yπουργείο Παιδείας

    Δευτερα, 28 02 2011 09:27

    Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί, που διαμαρτύρονται για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Για το λόγο αυτό η ΟΛΜΕ έχει κυρήξει στάση εργασίας έως τις 12:00 στην Αττική, ενώ καλεί παράλληλα όλες τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών στην περιφέρεια, να πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 61071

    [16] Προβλήματα από την κακοκαιρία

    Δευτερα, 28 02 2011 11:33

    Σημαντικά προβλήματα, κυρίως στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο προκάλεσε στο νομό Χανίων η συνεχής βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου. Σε μία περίπτωση χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, η οποία κλήθηκε για άντληση υδάτων από μια κατοικία στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στην περιοχή του Κουμ Καπί.

    Σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου υπήρξαν εκτεταμένες κατολισθήσεις. Από χθες το πρωί της Κυριακής συνεργείο της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων επενέβη σε πολλά σημεία στον Βόρειο Οδικό ¶ξονα, όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις πετρών.

    Σοφία Θεοδωράκη Είδηση: 61142

    [17] Εθελοντική αιμοδοσία

    Δευτερα, 28 02 2011 09:39

    Αρχίζει αύριο Τρίτη, στη Ζάκυνθο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, η εθελοντική αιμοδοσία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης αίματος και να υποστηριχτούν έμπρακτα τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία που πραγματοποιεί το κέντρο αιμοδοσίας του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Πατρών, με αιμοληψίες στην πλατεία Δημοκρατίας, πλησίον του κινηματογράφου «Φώσκολος». Ειδικότερα οι ώρες των αιμοληψιών είναι για την Τρίτη και την Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ και την Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως στη 1 το μεσημέρι.

    Είδηση: 61077

    [18] Επερώτηση για δυσλειτουργίες στην Περιφέρεια

    Δευτερα, 28 02 2011 11:44

    «Ο συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης από τον κ. Περιφερειάρχη δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη λειτουργία των υπηρεσιών», αναφέρει σε επερώτησή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος προς τον Περιφερειάρχη, η οποία επικεντρώνεται στη λειτουργία του κ. Τατούλη με τους Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, ζητώντας να αλλάξει τον τρόπο της μέχρι τώρα διοίκησής του «διότι -όπως αναφέρεται- είναι θέμα που έχει σχέση κυρίως με την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διευκόλυνση της δουλειάς των υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων».

    βΌπως σημειώνεται στην επερώτηση, «η εφαρμογή του "Καλλικράτη" μέχρι σήμερα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει δυσκολέψει πολύ και τους υπαλλήλους, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών» αποδίδοντάς τα ο κ. Πετράκος στο «συγκεντρωτικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια», καθώς, όπως αναφέρει, «τα δεκάδες έγγραφα που εκδίδονται από τις Διευθύνσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Τρίπολη για υπογραφή και κύρωση» από τον Περιφερειάρχη. «Η αιτία όλων αυτών είναι το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει από τον Περιφερειάρχη εκχώρηση αρμοδιοτήτων και δεν έχει δοθεί δικαίωμα υπογραφής στον Αντιπεριφερειάρχη της κάθε Περιφερειακής Ενότητας», σημειώνει ο κ. Πετράκος, και προσθέτει: «Η επιμονή σας να υπογράφετε εσείς όλα τα έγγραφα, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει και την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη δουλειά των υπαλλήλων», ενώ ζητά «να προωθήσετε άμεσα το δικαίωμα υπογραφής στους Αντιπεριφερειάρχες της κάθε Περιφερειακής Ενότητας για να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σύστημα».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61153

    [19] Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο

    Δευτερα, 28 02 2011 11:42

    Αυτή την ώρα συγκαλείται σε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτηςβ¦.

    Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει η επιλογή του προσώπου που θα στελεχώσει τον Θεσμό του «Σύμβουλου του Πολίτη» αλλά και η επιλογή του τραπεζικού οργανισμού που θα συνεργαστεί με την Αιρετή Περιφέρεια Κρήτης, για την κατάθεση των πόρων της.

    Σύνταξη: Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 61152

    [20] Πετράκος: συνεδρίαση για το ΕΣΠΑ

    Δευτερα, 28 02 2011 11:40

    Να γίνει άμεσα ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης για το ΕΣΠΑ, ζητεί με ερώτησή του προς τον Πρόεδρο του Σώματος και τον Περιφερειάρχη ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος.

    Στην ερώτησή του ο . Πετράκος αφού αναφέρει ότι «υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στις προτάσεις για εντάξεις νέων έργων από τις πρώην Νομαρχίες και σήμερα Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και την ίδια την Περιφέρεια, όπως και καθυστερήσεις στην έναρξη των έργων που έχουν ενταχθεί», εξηγεί ότι «όλα αυτά συμβαίνουν διότι δεν κατατίθενται πλήρεις και ολοκληρωμένες μελέτες». Ακόμα στην ερώτηση σημειώνεται ότι «πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να κατατίθενται πραγματικά πλήρεις και ολοκληρωμένες προτάσεις για ένταξη στο ΕΣΠΑ νέων έργων». Ο κ. Πετράκος ζητεί στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην οποία να κληθεί ο Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλος, εισηγητές να είναι και αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας και της διαχειριστικής αρχής.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 61151

    [21] Ισχυρή σεισμική δόνηση στη νοτιοανατολική Κρήτη

    Δευτερα, 28 02 2011 11:39

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, εντάσεως 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.49 το πρωί στην Κρήτη.

    Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 53,5 χιλιομέτρων, με επίκεντρο 48 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και 33 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας. Οι κάτοικοι της ανατολικής Κρήτης και κυρίως της Ιεράπετρας αναστατώθηκαν από τον ισχυρό και μεγάλης διάρκειας σεισμό, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Να σημειωθεί ότι στις 23 Φεβρουαρίου σημειώθηκε κι άλλη σεισμική δόνηση, εντάσεως 4.2 βαθμών, περίπου στην ίδια περιοχή.

    (Σοφία Θεοδωράκη) Είδηση: 61150

    [22] Συνεχίζεται η προσπάθεια επαναπατρισμού των κινέζων

    Δευτερα, 28 02 2011 11:35

    Σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μανώλη Όθωνα πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο με θέμα το συντονισμό των επιχειρήσεων για τη μετακίνηση και τον επαναπατρισμό των πολιτών από τη Λιβύη στην Κρήτη. Μέχρι σήμερα έχουν αφιχθεί περίπου 12.000 άτομα στην Κρήτη, εκ των οποίων 10.500 είναι Κινέζοι πολίτες, 200 περίπου από κράτη της Ε.Ε., 80 Έλληνες και περίπου 1.200 από το Μπαγκλαντές και το Βιετνάμ, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η άφιξη άλλων περίπου 5.000 Κινέζων.

    Σε ό, τι αφορά τους Κινέζους πολίτες, από σήμερα και κάθε μέρα μέχρι και την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης, ξεκινά η διαδικασία επαναπατρισμού τους με την αναχώρησή τους σε γκρουπ των 2.000-2.500 ημερησίως με αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ. Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε επίσης και ο σχεδιασμός και η λήψη μέτρων για την περιφρούρηση της θαλάσσιας περιοχής νότια της Κρήτης από την ενδεχόμενη ανάπτυξη ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων το επόμενο διάστημα λόγω των αναταραχών στη Λιβύη. Μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Όθωνας δήλωσε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος, πέρα από τους αυτονόητους ανθρωπιστικούς λόγους, είναι πολύ κρίσιμη για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας, αλλά και τις διμερείς μας σχέσεις. Χθες βράδυ, στην αεροπορική βάση της Σούδας μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη C-160 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας περίπου διακόσια άτομα, ανάμεσά τους αρκετοί Έλληνες και Κύπριοι που είχαν αποκλειστεί σε απομακρυσμένη περιοχή της Σαχάρας, στα νότια της Βεγγάζης. Η επιχείρηση συντονίστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και πραγματοποιήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα. Χθες, εξάλλου, άλλα τέσσερα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης», με προορισμό το Πεκίνο.

    Είδηση: 61147

    [23] Μπουλατοδρομία στην Αμαλιάδα

    Δευτερα, 28 02 2011 11:32

    Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ανεμόμυλου χθες ώρα 12 μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η 1η μπουλατοδρομία στην Αμαλιάδα, που διοργάνωσε το Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό όμιλο Αμαλιάδας.

    Καρναβαλιστές -μπούλες έκοβαν βόλτες με τα ποδήλατά τους, γιορτάζοντας τις Απόκριες. Είδηση: 61141

    [24] Φοιτητές αποδοκίμασαν τον Θ. Πάγκαλο στη Γαλλία - Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ

    Κυριακη, 27 02 2011 16:51

    Απρόσμενη εξέλιξη είχε η παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου, σε εκδήλωση στην οποία θα προβαλλόταν η τελευταία ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», παρουσία του σκηνοθέτη, στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης στο Παρίσι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ομάδα φοιτητών αποδοκίμασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ανάρτησε πανώ συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας της «Υπατίας». Ο κ. Πάγκαλος τους πρότεινε να συναντηθούν σήμερα για ανοικτή συζήτηση, εκείνοι δεν δέχθηκαν και τελικά η εκδήλωση ακυρώθηκε. Παράλληλα, εξέδωσε σήμερα επιστολή με σκληρές επισημάνσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέρριψε τις κατηγορίες του κ. Πάγκαλου.

    Η επιστολή Πάγκαλου

    «Η χθεσινή τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης του Παρισιού, παρεμπόδισε και τελικά ματαίωσε την προβολή του αντιδικτατορικού αριστουργήματος του Κώστα Γαβρά «Ζ». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης και άλλοι παράγοντες του φιλμ που παρίσταντο και επρόκειτο να τιμηθούν, εξαναγκάστηκαν να αποχωρήσουν διαμαρτυρόμενοι για τα επεισόδια.

    Μαζί τους απεχώρησε μεγάλος αριθμός θεατών που ήταν επίσης παρόντες για να τιμήσουν τον Κώστα Γαβρά, ανάμεσά τους και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, προσωπικός φίλος του σκηνοθέτη, εμπνευστής του πολιτικού συνθήματος «Ζ» και παλαιός κάτοικος του Ελληνικού Σπιτιού.

    Οι ισχυρισμοί των αναρχικών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παρουσία της Κυβέρνησης ήταν αυτή που τους ερέθισε είναι παντελώς ψευδείς, αφού οι ίδιοι ομολογούν σε ένα από τα blogs τους ότι δε γνώριζαν ότι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα ήταν παρών, αλλά -προφανώς θέλοντας να εκμεταλλευτούν την απήχηση του Κώστα Γαβρά στην Ελλάδα και τη Γαλλία- είχαν σχεδιάσει την δια της βίας απαγόρευση προβολής του «Ζ» με την ταυτόχρονη προβολή άλλης ταινίας του, με τον τίτλο: «Παράδεισος στη Δύση» με κεντρικό ήρωα έναν λαθρομετανάστη, ώστε να αναδείξουν το θέμα των λαθρομεταναστών-απεργών πείνας στην Αθήνα.

    Η πρωτοφανής αποδοκιμασία του αντιδικτατορικού φιλμ «Ζ» έχει βαθιά πολιτική σημασία και δείχνει για μια ακόμα φορά ότι οι δυνάμεις αυτές ουδέποτε αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό.

    Δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις. Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης.

    Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;

    Είναι δυνατόν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντι στον Κώστα Γαβρά και την ταινία του «Ζ» να μην καταδικαστεί ξεκάθαρα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας μας;

    Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οργανωμένη προσπάθεια που, δυστυχώς, έχει πολιτική κάλυψη από κοινοβουλευτικά -δηλαδή συστημικά- κόμματα, να κατρακυλήσει στη βία και την αστάθεια.

    Όσα έγιναν στο Παρίσι, όπως και όσα έγιναν στο Βερολίνο ή θα γίνουν αύριο στο Λονδίνο και τη Ρώμη, υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση. Ποιος θέλει η Ελλάδα να βυθισθεί στο χάος;»

    Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

    «Είναι δύσκολο να ανοίξει κανείς διάλογο με τον γνωστό κ. Πάγκαλο ο οποίος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον ίδιο και στην κυβέρνηση της οποίας είναι αντιπρόεδρος. Όσον αφορά τα μυθεύματα του περί τρομοκρατικής επίθεσης, τον διαψεύδει το video που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις. Εκείνη που τελικά δυσφημεί την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και στρέφεται ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, είναι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους, Έλληνες και μετανάστες, και στη νεολαία» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 61047

    [25] Αθλητικά

    Δευτερα, 28 02 2011 11:37

    Για την τροποποίηση του Καταστατικού θα γίνει σήμερα Δευτέρα ώρα 19.00 η Γ.Σ της ΕΠΣΗ στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

    Σε κλίμα πένθους και συγκίνησης ετελέσθη χθες μεσημέρι στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου Γαστούνης η νεκρώσιμη ακολουθία για το 27χρονο παλικάρι Κώστα Ανδριόπουλο, ταλαντούχο τερματοφύλακα, που έχασε τη μάχη από οξεία λευχαιμία προχθές στο «Μεταξά» του Πειραιά. Είδηση: 61146

    [26] Επενεξελέγη ο Κώστας Μαργέλης, Επαναληπτικές στην Κυπαρισσία

    Δευτερα, 28 02 2011 11:35

    Επανεξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Κώστας Μαργέλης που ηγείτο του μοναδικού ψηφοδελτίου, της "Ενωτικής Κίνησης", που είχε κατέλθει στις εκλογές. Ο κ. Μαργέλης συγκέντρωσε εντυπωσιακό ποσοστό καθώς από τους 303 συναδέλφους του (επί συνόλου μελών 334), έλαβε 285 ψήφους ενώ βρέθηκαν 18 λευκά.

    Ο κ. Μαργέλης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Καλαμάτας ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόσωπό τους και έδωσε την υπόσχεση πως και την καινούργια διετία θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις για την επίλυση των προβλημάτων και την υπεράσπιση του ρόλου των δικηγόρων. Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαρτίου στον Δικηγορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας καθώς στην χθεσινή εκλογική διαδικασία οι δυο υποψήφιοι Αιμιλιανός Σεκλός και Κων/νος Τσούτσιας ισοψήφησαν λαμβάνοντας ο καθένας 14 ψήφους ενώ βρέθηκε και ένα λευκό.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας Είδηση: 61144

    [27] Αχτάρικα και προσλήψεις στο Δημ. Συμβούλιο Ηρακλείου

    Δευτερα, 28 02 2011 11:45

    Το αίτημα του εργολάβου που εκτελεί το έργο της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του Αχτάρικα, θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που συνεδριάζει σήμεραβ¦

    Ο ανάδοχος έχει ζητήσει με έγγραφό του, προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου την παράταση της συνολικής προθεσμίας του έργου με αναθεώρηση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011. Το αίτημα τίθεται εξαιτίας των σημαντικών καθυστερήσεων αποπληρωμής των πιστοποιήσεων του έργου, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος να αντλεί δανειακά κεφάλαια με σημαντικό κόστος για αυτόν.Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων θεωρεί ότι ευσταθούν οι λόγοι αίτησης της αναδόχου εταιρείας και προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να δοθεί παράταση στον ανάδοχο μέχρι τις 31 του Μάρτη.Το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητήσει και την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας με 8μηνη σύμβαση εργασίας.

    Σύνταξη : Νέλλη Κατσαμά Είδηση: 61155

    [28] Δηλώσεις Δένδια για τα φράγματα

    Δευτερα, 28 02 2011 11:39

    Εντυπωσιασμένος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας αναφορικά με την άρνηση του Γραφείου του Υπουργού περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να του παράσχει ενημέρωση για τα αποτελέσματα που είχε για το θέμα των φραγμάτων στις επαφές του στις Βρυξέλες

    . Ο πρώην υπουργός επανέλαβε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στις Βρυξέλλες 14-16 Απριλίου και από κοινού με τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Παπανικολάου θα πραγματοποιήσουν ραντεβού είτε με την επιτροπή είτε με τον αρμόδιο επίτροπο.

    σύνταξη:Λυκούργος Σκιαδόπουλος Είδηση: 61154

    [29] Απογραφή δελτίων κοινωνικού τουρισμού

    Δευτερα, 28 02 2011 11:29

    Συνεχίζεται η απογραφή των δικαιούχων για τα φετινά δελτία κοινωνικού τουρισμού από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας, που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τη χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού ισχύουν τα εξής όρια εισοδήματος κατά κατηγορία: Μεμονωμένοι δικαιούχοι ατομικό εισόδημα έως 17.000 β¬ , δύο άτομα οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 β¬, τρία άτομα οικογενειακό εισόδημα έως 33.000 β¬, τέσσερα άτομα οικογενειακό εισόδημα έως 41.000 β¬, και οι πολύτεκνοι οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 β¬.

    Οι δικαιούχοι της Μεσσηνίας πρέπει να προσέρχονται κατά αλφαβητική σειρά στο γραφείο του Οργανισμού στην Καλαμάτας (Αριστοδήμου 92Α στο Εργατικό Κέντρο), τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι. Σήμερα απογράφονται όσοι δικαιούχοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Κ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 27210 29548.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας Είδηση: 61138

    [30] Σειρά διαλέξεων ψυχολογίας στη Δ.Κ.Β.Σ

    Δευτερα, 28 02 2011 11:28

    Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης διοργανώνουν σειρά διαλέξεων με ομιλητή τον Σερραίο ψυχίατρο κ. Μιχάλη Σωτηρίου με γενικό τίτλο «Ψηφίδες Ψυχολογίας».Οι διαλέξεις θα γίνονται μια φορά το μήνα στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη είσοδο. Ωστόσο, λόγω του γνωστού προβλήματος της ζημίας στο δάπεδο του αμφιθεάτρου, η πρώτη διάλεξη θα γίνει σήμερα στις 20:00 στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

    Είδηση: 61137


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 28 February 2011 - 10:32:12 UTC