Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σφαγή αμάχων στη Λιβύη
  • [02] Πυρετός διαβουλεύσεων στα επιτελεία Εθνικής - Alpha
  • [03] Συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο
  • [04] Κ. Παπούλιας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής
  • [05] Στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

    [01] Σφαγή αμάχων στη Λιβύη

    Κυριακη, 20 02 2011 22:12

    Εκτός ελέγχου έχει βγει η κατάσταση στη Λιβύη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς και πάρα πολλούς τραυματίες. Γιατρός νοσοκομείου της Βεγγάζης, μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι στην πόλη γίνεται πραγματική σφαγή αμάχων . Πληροφορίες, που δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν ότι η Βεγγάζη έχει περάσει στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι υποστηρίζονται από μία ταξιαρχία του στρατού.

    Άνοιξαν ξανά πυρ κατά αμάχων

    Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του BBC, περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή ενώ τουλάχιστον 900 είναι οι τραυματίες.

    Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν ξανά πυρ την Κυριακή στη Βεγγάζη, εναντίον αμάχων και συγκεκριμένα όλων όσοι βρέθηκαν στις κηδείες των διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο.

    Βασικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η πτώση του καθεστώτος. Ωστόσο ο ίδιος ο Μουαμάρ Καντάφι ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

    Σύμφωνα με τους εξεγερθέντες, μισθοφόροι από χώρες της Αφρικής επιστρατεύτηκαν για να συνδράμουν στην καταστολή της εξέγερσης.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων, ωστόσο μέχρι και την Κυριακή το πρωί σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch τα θύματα ήταν 173.

    Σύμφωνα με τους New York Times, κάτοικος της Βεγγάζης που επισκέφθηκε νοσοκομείο της πόλης, έστειλε με email την πληροφορία ότι υπάρχουν τουλάχιστον 200 νεκροί και άλλοι 850 τραυματίες.

    Μπλόκο στις επικοινωνίες

    Η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο Internet αλλά και τις τηλεφωνικές συνδέσεις

    Επιπλέον, οι αρχές δεν έχουν επιτρέψει την είσοδο ξένων δημοσιογράφων στη χώρα και τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης μεταδίδουν εικόνες από την Τρίπολη, αλλά όχι από τη Βεγγάζη, που έχει γίνει το σκηνικό των διαδηλώσεων και της αιματηρής καταστολής τους.

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης, ομάδα Ισλαμιστών εξτρεμιστών στην πόλη Αλ Μπάιντα στα ανατολικά της χώρας, κρατά ομήρους, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και πολίτες, ζητώντας να αρθεί η κατάσταση πολιορκίας στην πόλη.

    Πηγή: ΝΕΤ- BBC - New York Times Είδηση: 60584

    [02] Πυρετός διαβουλεύσεων στα επιτελεία Εθνικής - Alpha

    Κυριακη, 20 02 2011 20:51

    Ανοιχτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα στην υπόθεση συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank, με τα δύο επιτελεία να συνεδριάζουν και την Κυριακή, ώστε να εξετάσουν κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ενώ δεν είναι απίθανο να έχουμε νέες ανακοινώσεις ακόμα και τη Δευτέρα.

    Από την πλευρά της Alpha Bank, διερευνούν την πιθανότητα νέας βελτιωμένης πρότασης από την Εθνική, ενώ κάνουν ξεκάθαρο ότι η αιτία της άρνησης ήταν το χαμηλό τίμημα.

    Κύκλοι της Εθνικής από τη μεριά τους επιμένουν ότι πρόκειται για γενναιόδωρη πρόταση με σημαντικά οφέλη και για τις δύο τράπεζες, ενώ αναλυτές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο νέας βελτιωμένης πρότασης.

    Σχετικά με το οργανόγραμμα του νέου σχήματος ανώτατα στελέχη της Εθνικής τονίζουν ότι η διοικητική δομή που προτείνουν είναι απολύτως ισορροπημένη και στην ουσία πρόκειται για καθεστώς συνδιοίκησης.

    Σε ανακοίνωση της πάντως, η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι οι συγχωνεύσεις Τραπεζών πρέπει να προϋποθέτουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό και κοινωνικό σχέδιο που να δικαιολογεί πλήρως την σκοπιμότητά τους, ενώ τονίζουν ότι δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να θεωρούνται «αναλώσιμο είδος» και «παράπλευρη απώλεια».

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 60580

    [03] Συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών στο Αμβούργο

    Κυριακη, 20 02 2011 21:34

    Σαρωτική νίκη των Σοσιαλδημοκρατών και συντριβή των Χριστιανοδημοκρατών κατέγραψαν, οι τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου στη Γερμανία. Οι εκλογές αποτελούν πρεμιέρα για μια σειρά συνολικά 7 εκλογικών αναμετρήσεων, που θα διεξαχθούν στη χώρα φέτος.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα, το ποσοστό του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ διαμορφώνεται στο 20,8% σημειώνοντας κάθετη πτώση της τάξεως των 22 ποσοστιαίων μονάδων από τις εκλογές του 2008.

    Αντίθετα οι Σοσιαλδημοκράτες φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν απόλυτη πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας ποσοστό περίπου 49,8%.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 60583

    [04] Κ. Παπούλιας: Ανάγκη εθνικής στρατηγικής

    Κυριακη, 20 02 2011 21:16

    Την ανάγκη μίας εθνικής στρατηγικής μακράς πνοής η οποία θα υπηρετηθεί με συνέπεια από την πολιτική τάξη και θα πείσει τους Έλληνες για την ορθότητα και την προοπτική, υπογράμμισε από τα Γιάννενα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μιλώντας σε επίσημο δείπνο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης, ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η πατρίδα σημειώνοντας «Πληρώνουμε λάθη δεκαετιών και την αδυναμία των ευρωπαϊκών ηγεσιών να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων».

    Σπατάλη χρόνου η κινδυνολογία

    Ο Κ. Παπούλιας, έκανε επίσης βαρυσήμαντη παρέμβαση για το θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

    Η ελληνική δημόσια περιουσία, ανέφερε είναι σε μεγάλο βαθμό ακατάγραπτη και σε εγκληματικό βαθμό καταπατημένη.

    Η αξιοποίησή της, πρόσθεσε, όπως και εκείνη των ακινήτων που βρίσκονται στο εξωτερικό, είναι επιτακτική ανάγκη.

    Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:

    «Εθελοτυφλούμε όταν εξαντλούμαστε σε θεωρητικές συζητήσεις, κινδυνολογία, συνθηματολογία, κυνήγι μαγισσών και άγονες αντιπαραθέσεις. Χάνουμε πολύτιμο χρόνο και δυνάμεις.»

    Ο Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουμε άμεσα σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

    «Όση δημόσια περιουσία είναι καταγεγραμμένη και ελεύθερη πρέπει άμεσα να αξιοποιηθεί. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της καθυστέρησης και έχουμε την ιστορική ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε να απαλλάξουμε την επόμενη γενιά από ένα βάρος για το οποίο δεν ευθύνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είδηση: 60581

    [05] Στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

    Κυριακη, 20 02 2011 19:34

    Κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο ποινικοποιείται η φοροδιαφυγή, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους αποκρύβουν έσοδα ενώ γίνεται και ριζική αναδιοργάνωση των φοροελεγκτικών μηχανισμών.

    Διαρκές το αδίκημα της φοροδιαφυγής

    Το αδίκημα της φοροδιαφυγής χαρακτηρίζεται πλέον ως διαρκές και θα υπάγεται στην αυτόφωρη διαδικασία.

    Προβλέπεται διπλασιασμός της προκαταβολής για προσφυγή στη δικαιοσύνη από 25% σε 50%, δημοσιοποίηση των ονομάτων των φοροφυγάδων, θέσπιση οικονομικού εισαγγελέα, σύσταση Σώματος Φορολογικών Διαιτητών, θέσπιση κάρτας αποδείξεων, οικονομικό εισαγγελέα και 3ετές επιχειρησιακό πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

    Το αυτόφωρο θα ισχύει από την τέλεση του αδικήματος, 20 μήνες για πλημμελήματα και 5 χρόνια για κακουργήματα που αφορούν φοροδιαφυγή ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμα χρέη

    Παράλληλα διπλασιάζονται τα έτη φυλάκισης από 10 σε 20 χρόνια για αδικήματα σχετικά με τη φοροδιαφυγή.

    Ώθηση στην επιχειρηματικότητα

    Το νομοσχέδιο δίνει ώθηση στην επιχειρηματικότητα καθώς προβλέπει:

    Συμψηφισμό των οφειλών Δημοσίου και επιχειρήσεων

    Μείωση φορολογίας του συνόλου των κερδών από το 24% στο 20%

    Υποβολή ΦΠΑ σε 3 μηνιαίες δόσεις

    Παράταση του χρόνου επιβολής ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές εάν δεν πωληθούν εντός τριετίας.

    Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί σώμα αδιάφθορων ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα διαφθοράς στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

    Πηγή: ΝΕΤ Είδηση: 60579


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 20 February 2011 - 22:06:00 UTC