Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητώντας λύση για το μηχανισμό στήριξης
  • [02] Αντιπαράθεση για τη δημόσια περιουσία
  • [03] Δεν αποχωρεί από τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη η Ρωσία
  • [04] ΜΜΜ: Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι
  • [05] Στη Βουλή τα κλειστά επαγγέλματα
  • [06] Νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Μπερλουσκόνι
  • [07] Αποκρουστικές εικόνες σε ίδρυμα στα Λεχαινά Ηλείας
  • [08] Νέες συγκρούσεις στην Τεχεράνη - Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράκ
  • [09] Συνελήφθη ζευγάρι, για διαδικτυακό εκβιασμό σε κρατικούς λειτουργούς
  • [10] Παρακολούθηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  • [11] Βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
  • [12] Κίνα: Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο με ρύζι
  • [13] Επανάληψη του ίδιου έργου για το Express Santorini!
  • [14] Εκτός προγραμμάτων τα ενοικιαζόμενα δωμάτια
  • [15] Πρόεδρος ΕΡΤ ΑΕ: Στα πενήντα εκατ. ευρώ το πλεόνασμα για φέτος
  • [16] Aπο θαύμα σώθηκε 20χρονη
  • [17] Συνάντηση αγροτών Γρεβενών με Κ. Σκανδαλίδη
  • [18] Γ. Παπανδρέου: Συσκέψεις με υπουργούς
  • [19] Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζομένους στην Επιχείρηση
  • [20] Πρωινή κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ Τρίπολης
  • [21] Το Σάββατο απ' το Ναύπλιο οι εξαγγελίες των Πρυτάνεων
  • [22] Συνάντηση ΕΑΣ Πηλίου με Σκανδαλίδη
  • [23] Διεύρυνση του ΚΕΠΚΑ Κοζάνης στην Δυτική Μακεδονία
  • [24] Εμμένουν στις θέσεις τους μηχανικοί και δήμαρχος για την πολεοδομία
  • [25] Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ σήμερα στην Τρίπολη
  • [26] Επαφές Παπανδρέου ενόψει Συνόδου Κορυφής
  • [27] Η πρόωρη φαλάκρα δείκτης κινδύνου για καρκίνο του προστάτη
  • [28] Αποτελεσματική αντιμετώπιση του κρυολογήματος με ψευδάργυρο

    [01] Αναζητώντας λύση για το μηχανισμό στήριξης

    Τεταρτη, 16 02 2011 18:18

    Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται μέρα με τη μέρα η οριστικοποίηση του πακέτου σωτηρίας για την Ευρώπη. Οι συνεχείς αντιδράσεις των χωρών στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που προωθεί η ¶γκελα Μέρκελ δυναμιτίζουν τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις εν όψει της Συνόδου Κορυφής και αυξάνουν κατακόρυφα τα σπρεντ του νότου. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, τονίζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Την ίδια ώρα η Γερμανία ανακοίνωνε την τοποθέτηση του οικονομικού της συμβούλου της Γερμανίδας καγκελαρίου Γιενς Βάιντμαν ως διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας, στη θέση του 'Αξελ Βέμπερ.

    Financial Times: «Χάνονται οι ευκαιρίες για δράση στην Ευρωζώνη»

    Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει και μαζί της παίρνει τα χαμόγελα αισιοδοξίας. Το κλίμα γίνεται πολεμικό με τη Γερμανία να εμφανίζεται αντίθετη στην αγορά κρατικών ομολόγων και στη μείωση επιτοκίων στα δάνεια διάσωσης της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times» το συνολικό πακέτο μέτρων της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης κινδυνεύει να αποδειχθεί ανεπαρκές. Το δημοσίευμα με τίτλο «Χάνονται οι ευκαιρίες για δράση στην Ευρωζώνη» αναφέρει ότι οι προτάσεις για αγορά κρατικών ομολόγων συναντούν την αυξανόμενη αντίθεση της Γερμανίας και των βόρειων συμμάχων της, ενώ μειώνεται η υποστήριξη για τη μείωση του επιτοκίου στα δάνεια διάσωσης της Ιρλανδίας.

    Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας υποστηρίζουν, σημειώνει η εφημερίδα, ότι θα ήταν λάθος να ζητήσουν από τους φορολογούμενους τους να πληρώσουν για να βοηθήσουν τις σπάταλες χώρες του Νότου.

    Οι εκλογικοί υπολογισμοί παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο, καθώς και στις τρεις παραπάνω χώρες θα υπάρξουν εκλογικές αναμετρήσεις το Μάρτιο και τον Απρίλιο και οι σημερινές ηγεσίες τους θα πρέπει να στηριχθούν σε κόμματα που ενστερνίζονται όλο και περισσότερο το αντιευρωπαϊκό κλίμα.

    Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η ΕΕ κάνει αργή πρόοδο όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας για το συνολικό πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ υπήρξαν ενδείξεις από τις χώρες-μέλη ότι θέλουν να συμφωνήσουν σε μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών τους, κάτι που αποτελεί βασική απαίτηση της Γερμανίας, προκειμένου να συμφωνήσει στο συνολικό πακέτο.

    Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο χρόνος που απομένει μέχρι τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24/25 Μαρτίου για την επίτευξη της τελικής λύσης είναι μικρός και για το λόγο αυτό έχουν συγκληθεί νωρίτερα από την ημερομηνία αυτή ειδικές σύνοδοι για να αυξηθούν οι πιθανότητες συμφωνίας.

    «Η συζήτηση είναι δύσκολη. Ο χρόνος μικρός», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος από τις Βρυξέλλες την Τρίτη δήλωσε ότι «οι προκλήσεις είναι μεγάλες» και ότι «δεν πρέπει απλώς να φτάσουμε τις προσδοκίες, αλλά να τις υπερβούμε, γιατί είναι σημαντικό να δοθεί μια πειστική απάντηση».

    Κάλεσμα Ρομπέι για διμερείς διαβουλεύσεις

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέι ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 11 Μαρτίου προχωρά σε διμερείς διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κρατών-μελών της ευρωζώνης αλλά και εκτός ευρωζώνης

    «Θα τους ακούσω όλους και θα δοκιμάσω τις δικές μου ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή ανακοίνωσή του Χ. Ρόμπεϊ, επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία των διμερών διαβουλεύσεων θα εμπλακεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει ότι επιθυμία του είναι η διεξαγωγή ανοιχτής και συνολικής συζήτησης με τα κράτη μέλη για το πώς μπορεί να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο οικονομικού συντονισμού στην ευρωζώνη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και η οικονομική σύγκληση.

    Σε άνοδο τα spread των χωρών του Νότου

    Την ίδια στιγμή, στον απόηχο των ανησυχιών ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα λάβουν κοινές αποφάσεις ως προς το συνολικό "πακέτο" μέτρων ενάντια στην παγκόσμια κρίση χρέους στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής το Μάρτιο, συμβάλει στην περαιτέρω διεύρυνση του spread.

    Ο αντίκτυπος των χθεσινών στοιχείων που κατέδειξαν συρρίκνωση της τάξεως του 6,6% του ελληνικού ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο, απογείωσαν το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου στις 870 μβ, με τα 5ετή ελληνικά CDS να διαπραγματεύονται πάνω από τις 900 μβ.

    Στην Πορτογαλία, το spread των 10ετών κρατικών ομολόγων έφτασε τις 422 μονάδες βάσης και στην Ισπανία τις 220 μονάδες βάσης, ενώ πριν από δύο εβδομάδες είχαν υποχωρήσει κάτω από τις 400 και τις 200 μονάδες βάσης, αντίστοιχα.

    Η Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι υπηρετεί ομαλά το χρέος της και δεν θα χρειαστεί να προσφύγει στο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης προχώρησε σήμερα σε επαναγορά ομολόγων αξίας 215 εκατ. ευρώ, επί συνόλου 9,5 δις ευρώ που λήγουν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο.

    Νέος επικεφαλής στη Κεντρική τράπεζα της Γερμανίας

    Ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ επί οικονομικών θεμάτων Γιενς Βάιντμαν θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Bundesbank. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ από κοινού με τον ΥΠΕΞ Γκίντο Βεστερβέλε και τον υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Βάιντμαν θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαΐου 2011 μετά την πρόωρη αποχώρηση του νυν προέδρου της Μπούντεσμπανκ ¶ξελ Βέμπερ.

    Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο 42χρονος Βάιντμαν θα είναι ένας "εξαιρετικός πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ, ο οποίος στον κύκλο της ΕΚΤ θα ορθώνει τη φωνή του υπέρ της γερμανικής κουλτούρας σταθερότητας".

    Ο Γιενς Βάιντμαν ήταν από το 2006 σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ επί οικονομικών θεμάτων. Ήταν φοιτητής του απερχόμενου προέδρου της Μπούντεσμπανκ καθ. ¶ξελ Βέμπερ, ο οποίος θεωρείται και πνευματικός του πατέρας. Αναμένεται ότι ο κ. Βάιντμαν θα είναι και συνεχιστής της σκληρής γραμμής περί νομισματικής σταθερότητας που ακολουθούσε ο ¶ξελ Βέμπερ, ο οποίος για το λόγο αυτό άσκησε επανειλημμένα ανοιχτή κριτική στην ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων χωρών που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους όπως η Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίας για την ανάπτυξή της, λέγοντας ότι είναι «καλή για ολόκληρη την Ευρώπη».

    «Η χώρα σας συλλέγει τους καρπούς των υπομονετικών προσπαθειών της και το ευρώ επωφελείται απ' αυτό. Μια ισχυρή Γερμανία είναι καλή για την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Τρισέ επισημαίνοντας ωστόσο ότι μολονότι η Γερμανία έχει προχωρήσει πολύ, δεν έχει επανέλθει στα επίπεδά της προ της κρίσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤFM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 60185

    [02] Αντιπαράθεση για τη δημόσια περιουσία

    Τεταρτη, 16 02 2011 14:32

    Βολές κατά των εκπροσώπων της τρόικας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών από τη Βουλή, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι «οι εκπρόσωποι ξεπέρασαν τον ρόλο τους» και τόνισε ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει». Σε ότι αφορά το πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου ύψους 50 δισ. ευρώ ο υπουργός οικονομικών το χαρακτήρισε ρεαλιστικό. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον για υποκρισία. Έντονα αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη για όσα είπε.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Αντιπαράθεση στη Βουλή

    Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μετά και την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις της τρόικας, την Παρασκευή, εξακολουθεί να κατέχει ξεχωριστή θέση στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου.

    Μία ημέρα αφού ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης, ο Υπουργός Οικονομικών κατά την ομιλία του στο ν/σ για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων εξαπέλυσε επίθεση κατά των εκπροσώπων της τρόικας λέγοντας ότι υπερέβησαν τα εσκαμμένα και ανακοίνωσαν μονομερώς ζητήματα που αφορούν μόνο την ελληνική κυβέρνηση.

    «Ενόχλησαν όλους μας για το ύφος αλλά και το περιεχόμενο όσων είπαν που δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί η σχετική πρακτική των συνεντεύξεων Τύπου των επικεφαλής της τρόικας.

    Ωστόσο σημείωσε πως πέρα από την διαδικασία υπάρχει και ουσία και εάν δεν είχε υπάρξει αυτή η ανακοίνωση η κυβέρνηση θα είχε ενημερώσει τι σημαίνει να βάζεις ένα στόχο 50 δις και αυτό θα το κάνει.

    Ο Υπουργός ανέφερε ότι τα 50 δισ. είναι φιλόδοξος αλλά ρεαλιστικός στόχος και οτιδήποτε μειώνει το χρέος βοηθού τη μέση ελληνική οικογένεια. Παράλληλα, επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας για απύθμενο λαϊκισμό και αβάσταχτη υποκρισία υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς πριν από ένα χρόνο μιλούσε για τα 50 δισ. σε ορίζοντα διετίας και μάλιστα να γίνει και μνημιονιακός όρος.

    Όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης είπε: «Δεν πουλάμε δημόσια γη. Δεν πουλάμε το Ελληνικό. Το εκμεταλλευόμαστε με μακροχρόνιο μίσθωμα. Αυτό ισχύει παντού και πάντα; Όχι. Μόνο στις περισσότερες περιπτώσεις εκτός από εκεί που κρίνουμε διαφορετικά».

    Έντονα αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης που ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών είτε να ζητήσει συγγνώμη, είτε να παραιτηθεί, διαψεύδοντας ότι υπάρχει πρόταση της ΝΔ να μπει τέτοιος όρος στο μνημόνιο.

    «Πουθενά δεν έθεσε ο κ. Σαμαράς ζήτημα Μνημονίου. Είπε πως τα 50 δισ. ευρώ μπορούν να βρεθούν από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους ακίνητης περιουσίας και πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα, σύγχρονες μορφές προχρηματοδότησης, το λεγόμενο bridge financing, για τη μείωση του χρέους. Αυτό δεν συνιστά ξεπούλημα, σε αντίθεση με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη Νέα Υόρκη. Ο Υπουργός ψεύδεται εντός του Κοινοβουλίου - και δεν είναι η πρώτη φορά», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

    «Εμείς δεν ξεκινάμε κακόπιστα, δεν λέμε πως θέλατε να τα ξεπουλήσετε», απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε: «Λέμε, όμως, πως κάποιος που λέει πως θα φέρει 50 δισ. από την ακίνητη περιουσία χωρίς να λαμβάνει άλλα μέτρα, καθιστά το μέτρο αυτό, μνημονιακή υποχρέωση».

    Αναφορές στο θέμα των 50 δις έκαναν και τ άλλα κομματα.

    Αυτούς τους εκπροσώπους της τρόικας η Ελλάδα δεν μπορεί πια να τους δεχτεί είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και ζήτησε από τη ΝΔ να μην αρνηθεί την πρόταση της κυβέρνησης για διάλογο.

    Για κυβέρνηση πανικού που δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έκανε λόγο ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Παρά τους λεονταρισμούς του κ. Παπανδρέου, έχετε ήδη συνυπογράψει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας , παίζεται με τις λέξεις εάν θα είναι αξιοποίηση ή εκποίηση», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

    Δηλώσεις εκπροσώπων

    Δηλώσεις για το ζήτημα έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης που έκανε λόγο για «άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού, καθώς στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση δίνεται το δικαίωμα στους δανειστές μας να προχωρήσουν μόνοι τους σε εκποίηση περιουσίας του δημοσίου».

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ παρουσίασε απόφαση της Συνόδου Κορυφής, του Δεκεμβρίου του 2010 όπου προβλέπεται ρητά πως «έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων) θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους» και τόνισε: «Αυτό είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που έρχεται να ενισχύσει αυτά που λέμε.»

    «Ο Πρωθυπουργός έθεσε χτες ξεκάθαρα το πλαίσιο στο οποίο κινείται η κυβέρνηση στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που κατηγόρησε την ΝΔ ότι πάσχει από πολιτικό αναλφαβητισμό.

    «Θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν όταν πρόκειται για νόμους του κράτους. Αυτά που λένε είναι ψευδή καθώς το δίκαιο προφυλάσσει από κατάσχεση. Είναι στοιχειώδη γνώσεις πρωτοετών νομικής.

    Ας σταματήσουν τη δημιουργία κλίματος. Η αξιοποίηση τη δημόσια περιουσίας για μείωση του δημόσιου χρέους είναι κάτι που χρωστάμε στις επόμενες γενιές», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο είναι σαφές όσον αφορά τον όρο μισθώσεις και τον όρο πώληση γης.

    Στο θέμα παρενέβη και η γγ του ΚΚΕ με δήλωσή της. « Ο λαός δεν πρέπει να χάνει καθόλου χρόνο και να ψάχνει να βρει τις διαφορές ανάμεσα στην πώληση και το ξεπούλημα, στην εκποίηση και την «αξιοποίηση», στα ελλείμματα και το χρέος. Ήρθε η ώρα να κάνει το δικό του χρέος», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.

    Επίθεση στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση για την οικονομία εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Γιάννης Οικονόμου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με συνεχείς αντιφάσεις και σπασμωδικές δηλώσεις «που φανερώνουν πανικό», προκαλεί σύγχυση στην κοινωνία και τις αγορές. Παράλληλα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κινείται μεταξύ άρνησης και διγλωσσίας με στόχο το πρόσκαιρο κομματικό όφελος και συμβάλλει σε αυτό το κλίμα σύγχυσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤFM - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 60169

    [03] Δεν αποχωρεί από τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη η Ρωσία

    Τεταρτη, 16 02 2011 17:19

    Φρένο στα σενάρια που πυροδότησε μεγάλη ρωσική εφημερίδα, γράφοντας ότι η Μόσχα εγκαταλείπει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, έβαλε ο εκπρόσωπος της ρώσικης Τρανσνεφτ, Ίγκορ Ντιόμιν. Από τη Ρώμη όπου συνεδριάζουν οι μέτοχοι της εταιρίας του αγωγού "Transbalkan Pipeline", δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ότι οι Ρώσοι δεν σχεδιάζουν να κλείσουν το έργο και να διοχετεύσουν αλλού το πετρέλαιο που προόριζαν για τον αγωγό.

    Τις πληροφορίες περί ρωσικής αποχώρησης από το σχέδιο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη διέψευσε με δηλώσεις του στο πρακτορείο RIA Novosti o εκπρόσωπος της Transeft, Ίγκορ Ντιόμιν .

    «Δεν υπάρχει στην ατζέντα της συζήτησης μας θέμα εγκατάλειψης του έργου. Θα συζητήσουμε για τις οικονομικές οφειλές Βουλγαρίας και Ελλάδας στο έργο και θα εξετάσουμε προτάσεις ως προς την περαιτέρω χρηματοδότηση του», διευκρίνισε ο Ίγκορ Ντιόμιν που επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού.

    Σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο, πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο το λειτουργικο κόστος και το προσωπικό της εταιρίας του αγωγού, που εδρεύει στο ¶μστερνταμ

    Ο κ. Ντιόμιν διέψευσε και σε άλλα ρωσικά ΜΜΕ τα δημοσιεύματα περί οριστικής αποχώρησης της Ρωσίας από το σχέδιο, και μιλώντας στο ΙTAR TASS, ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν συζητά «κλείσιμο της εταιρείας και του σχεδίου, ούτε πολύ περισσότερο προγραμματίζει διοχέτευση φορτίων πετρελαίου σε γειτονικούς αγωγούς».

    Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Ελλάδα περιμένει τις επίσημες αποφάσεις της ρωσικής πλευράς για να καθορίσει τη στάση της.

    «Οι φήμες δεν έχουν σχέση με την ελληνική πλευρά, αλλά με τη ρωσική, άρα ας περιμένουμε να δούμε πρώτα τις αποφάσεις της ρωσικής πλευράς και η τοποθέτηση η δική μας ούτως ή άλλως είναι πάγια», τόνισε ο Γιώργος Πεταλωτής.

    Σύμφωνα με το σχέδιο του αγωγού, το πετρέλαιο θα μεταφέρεται με πλοία από το ρωσικό λιμάνι Νοβορόσισκ στο βουλγαρικό Μπουργκάς. Μέσω του αγωγού μήκους 285 χιλιόμετρων θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Τα τάνκερ θα φορτώνουν σε πλωτές εγκαταστάσεις στα ανοιχτά του λιμανιού της.

    Από 35 έως 50 εκατομμύρια τόνοι πετρελαίου θα διοχετεύονται ετησίως στις αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Το έργο προϋπολογίζεται στο 1 δις .

    Στην εταιρία του αγωγού συμμετέχουν με 51% οι ρωσικές εταιρείες Gazprom Neft, Rosneft και Transneft), με 24,5% η βουλγαρική JSC που ανήκει στο βουλγαρικό Δημόσιο και με 23,5% η Κοινοπραξία ΕΛΠΕ-Θράκη και με 1% το ελληνικό Δημόσιο.

    Το πολύπαθο έργο συμπληρώνει 18 χρόνια στα χαρτιά. Οι βουλγάρικες υπαναχωρήσεις απείλησαν συχνά την πορεία του. Αντιμετώπισε γεωπολιτικά συμφέροντα και δύσκολες συγκυρίες όπως η τωρινή, όπου η δραματική πτώση των ναύλων στα τάνκερ δημιουργεί αμφιβολίες για την βραχυπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα του αγωγού.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΑΠΕ/ΜΠΕ Είδηση: 60178

    [04] ΜΜΜ: Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι

    Τεταρτη, 16 02 2011 16:35

    Μία ημέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία που πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 11 έως τις 4.30 το απόγευμα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις αντιδρώντας στα όσα προβλέπει ο νέος νόμος.

    Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη.

    Τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα, την Παρασκευή 18 Δευτέρα 21 και Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου ενώ στις 23 του ίδιου μήνα θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

    Τις ίδιες ώρες θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα, 28 του μήνα, όλα τα ΜΜΜ, καθώς οι εργαζόμενοι από όλα τα μέσα θα πραγματοποιήσουν κοινή γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

    Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους και οι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες συγκοινωνίες, ενώ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό προσανατολίζονται να ακολουθήσουν το απέργιακό πρόγραμμα των λεωφορείων.

    Αργά την Τρίτη το βράδυ το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

    Προηγήθηκαν αλλαγές από τον υπουργό υποδομών Δημήτρη Ρέππα όπως η μετατροπή της μη ακύρωσης εισιτήριου σε πταίσμα, από πλημμέλημα που προβλεπόταν αρχικά , η μείωση του τελικού αριθμού των μετατάξεων, η εξαίρεση από τις υποχρεωτικές μετατάξεις των ηλεκτροδηγών και η μεταφορά στον κρατικό προϋπολογισμό των χρεών των συγκοινωνιακών εταιρειών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

    «Το πλημμέλημα στα εισιτήρια των λεωφορείων μετατράπηκε μετά από πίεση μας σε πταίσμα.Δυστυχώς, όμως, τα πλημμελήματα της κυβέρνησης συν τω χρόνω μετατρέπονται σε κακουργήματα», σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Συγκοινωνίες: Νέες στάσεις εργασίας, σε νέο θεσμικό τοπίο

    Είδηση: 60172

    [05] Στη Βουλή τα κλειστά επαγγέλματα

    Τεταρτη, 16 02 2011 12:06

    ο»Ώ

    ο»Ώ

    Στη Βουλή συζητείται από το πρωί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και θα ψηφιστεί αύριο. Κατά του νομοσχεδίου τάσσονται όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι το νομοσχέδιο κοιτάζει κατάματα ένα χρόνιο πρόβλημα και κάνει τομές για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα. Ο εισηγητής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς το χαρακτήρισε πρόχειρο και βιαστικό, που γίνεται υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας και εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματος του, στο άνοιγμα των επαγγελμάτων με προεδρικά διατάγματα, μετά από 4 μήνες. O εισηγητής του ΚΚΕ ¶γγελος Τζέκης ανάφερε ότι με την κατάργηση των περιορισμών ανοίγει ο δρόμος για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που προσδοκούν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η απελευθέρωση με τον τρόπο που γίνεται θα προκαλέσει κατάσταση ανομίας και πανικού στην αγορά, υποστήριξε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης. Από το ΣΥΝ ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από μία φιλελεύθερη ιδεοληψία και το μόνο που φέρνει είναι ανακατανομή της πίτας προς όφελος των ισχυρών. Είδηση: 60121

    [06] Νέες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Μπερλουσκόνι

    Τεταρτη, 16 02 2011 16:48

    Αποφασισμένος είναι ο Ιταλός Πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συνεχίσει την κυβερνητική του πορεία, παρά την παραπομπή του σε δίκη για συνέργια σε εκπόρνευση ανηλίκων και κατάχρηση εξουσίας, με δικάσιμο που ορίσθηκε για τις 6 Απριλίου, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι δικηγόροι του "Καβαλιέρε" και η συμπολίτευση αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα στην διάθεσή τους για να σταματήσουν την δίκη του "Ρούμπι Γκέιτ". Με πιθανή προσφυγή στο εφετείο ή και ειδική ψήφο του κοινοβουλίου, που θα μπορούσε να ζητήσει από το Συνταγματικό Δικαστήριο, να αποφανθεί αν η αρμοδιότητα, της όλης υπόθεσης, είναι του ειδικού δικαστηρίου για πολιτικούς.

    Όπως διαρρέει από το Μιλάνο, ο δικηγόρος του Μπερλουσκόνι, Νικολό Γκεντίνι, φοβάται ότι αν τελικά η δίκη ξεκινήσει μπορεί να ολοκληρωθεί, όντως, σε χρόνο ρεκόρ: ακόμη και μέσα στον ερχόμενο Μάιο, με εκδίκαση της έφεσης τον Σεπτέμβριο.

    "Ο Καβαλιέρε επιθυμεί να κυβερνήσει άλλο ένα χρόνο, παγώνοντας την καυτή αυτή υπόθεση, διότι ξέρει καλά ότι, στην φάση αυτή, τα γκάλοπ δεν είναι και τόσο ευνοϊκά", γράφει η εφημερίδα Ιλ Μεσατζέρο.

    Ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, σκοπεύει να "θωρακίσει" την κυβερνητική του πλειοψηφία στην βουλή, με νέες προσχωρήσεις από τον κεντρώο χώρο και τους ανένταχτους, ώστε οι εθνοπατέρες της κεντροδεξιάς, να φτάσουν τους 325, σε σύνολο 630.

    Μετά, την χθεσινή παραπομπή, όλα μοιάζουν δυσκολότερα. Γκάλοπ του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La 7 δείχνει ότι κεντροδεξιά και κεντροαριστερά, είναι ουσιαστικά ισοδύναμες, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου των πολιτών: και οι δυο μεγάλες παρατάξεις, συγκεντρώνουν το 42%, ενώ ο κεντρώος "Πόλος του Έθνους", είναι στο 10%.

    Εν τω μεταξύ, η αντιπολίτευση συνεχίζει να ζητά από τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης να παραιτηθεί. "Δεν ασχολούμεθα με τις αμαρτίες, ούτε με τα αδικήματα, είναι δουλειά της εκκλησίας και της δικαιοσύνης. Δεν θέλουμε, όμως, η χώρα μας να είναι ακυβέρνητο καράβι και για το λόγο αυτό, ζητάμε άμεσα εκλογές", δήλωσε ο γραμματέας του "Δημοκρατικού Κόμματος", Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

    Από τη μεριά της, η Καθολική Εκκλησία, ασκεί εκ νέου κριτική στις δημόσιες και ιδιωτικές πρακτικές του επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

    "Οι γυναίκες, ακριβώς, τις οποίες χρησιμοποίησε, θα κληθούν τώρα να τον κρίνουν. Πρόκειται για θεία δίκη", γράφει το καθολικό περιοδικό Φαμίλια Κριστιάνα, με αναφορά στις τρεις δικαστίνες που επελέγησαν για την κατεπείγουσα εκδίκαση της υπόθεσης "Ρούμπι Καρίμα".

    Η ίδια η πρωταγωνίστρια του όλου σκανδάλου, τέλος, στις ανακρίσεις της, αποκαλύπτει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, βάζει σε πολύ δύσκολη θέση τον ιταλό πρωθυπουργό. "Ο Σίλβιο ήξερε καλά ότι ήμουν ανήλικη, του το είπα εγώ όταν μου πρότεινε να μου δώσει σπίτι. Παράλληλα, μου έδωσε πενήντα χιλιάδες ευρώ και με συμβούλεψε, για να ήμαστε καλυμμένοι, να πούμε ότι ήμουν ανιψιά του Μουμπάρακ", φέρεται να κατέθεσε, τον περασμένο Αύγουστο, η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Πηγές: ANSA. ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Τρεις γυναίκες θα δικάσουν τον Μπερλουσκόνι

    Είδηση: 60174

    [07] Αποκρουστικές εικόνες σε ίδρυμα στα Λεχαινά Ηλείας

    Τεταρτη, 16 02 2011 15:54

    Σκληρές εικόνες από το Κέντρο Περίθαλψης Παίδων στα Λεχαινά Ηλείας έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, ο οποίος υποσχέθηκε αύξηση του προσωπικού. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου ζητούν ενίσχυση, ενώ και επιστήμονες διαφωνούν με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται στο Ίδρυμα. Το τραγικό θέμα ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν φοιτήτρια εθελόντρια έστειλε επιστολή και φωτογραφίες στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα www.iliatora.gr.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Οι εικόνες δείχνουν παιδιά δεμένα με ιμάντες πάνω στα κρεβάτια τους και επτάχρονα κορίτσια με αυτιστικό σύνδρομο να τρέφονται μέσα σε ένα κλουβί.

    Η υπόθεση ερευνάται με ΕΔΕ, ενώ η Εισαγγελία της Αμαλιάδας έχει διαταχθεί η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Είδηση: 60173

    [08] Νέες συγκρούσεις στην Τεχεράνη - Αιματηρές διαδηλώσεις στο Ιράκ

    Τεταρτη, 16 02 2011 14:47

    Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στο Ιράν στον απόηχο της αιγυπτιακής εξέγερσης. Μετά τις διαδηλώσεις της Δευτέρας, τις πρώτες εδώ κι ένα χρόνο, στην Τεχεράνη και σε τουλάχιστον πέντε πόλεις, όπου σκοτώθηκαν δύο διαδηλωτές, έγιναν αρκετές συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν και αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας, σήμερα ξέσπασαν νέα επεισόδια. Θέατρο της βίας μεταξύ αντικαθεστωτικών και καθεστωτικών η κηδεία ενός εκ των θυμάτων του Σανί Τζαλέχ φοιτητή της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης. Ο Τζαλέχ πυροβολήθηκε θανάσιμα στη διάρκεια χθεσινής διαδήλωσης της αντιπολίτευσης, δολοφονία που η κυβέρνηση απέδωσε σε αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, αλλά για την οποία οι ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι ευθύνονται οι δυνάμεις ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, απ' ότι φαίνεται ο «ιός του ...Νείλου» εξαπλώθηκε και στο Ιράκ όπου τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν στην πόλη Κουτ σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και σε διαδηλωτές οι οποίοι ζητούσαν τη βελτίωση των βασικών υπηρεσιών και την αποπομπή των διεφθαρμένων αξιωματούχων.

    Οι ηγέτες της ιρανικής αντιπολίτευσης καταδίκασαν την αιματοχυσία

    Εν τω μεταξύ, οι δύο κυριότεροι ηγέτες της ιρανικής αντιπολίτευσης οι Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί και Μεχντί Καρουμπί καταδίκασαν σήμερα την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, απέρριψαν τις όποιες διασυνδέσεις τους με ξένες χώρες και απηύθυναν έκκληση στην ιρανική κυβέρνηση "να ακούσει το λαό"

    "Το Πράσινο Κύμα θέλει απλώς να υλοποιηθούν οι αξίες της επανάστασης (του 1979), θέλει ελευθερία και εφαρμογή του Συντάγματος και αυτό το κίνημα επαφίεται στην δύναμη του ιρανικού λαού και όχι σε ξένους", αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο πρώην πρωθυπουργός Μιρ Χοσεϊν Μουσαβί.

    Περισσότεροι από 200 βουλευτές χθες Τρίτη ζήτησαν να επιβληθεί η ποινή του θανάτου στον Μουσαβί και στον πρώην πρόεδρο του κοινοβουλίου Μεχντί Καρουμπί επειδή, όπως τους κατηγορούν, διοργάνωσαν τις τελευταίες διαδηλώσεις με τη βοήθεια δυτικών χωρών.

    "Σάς προειδοποιώ, ανοίξτε τ΄αυτιά σας πριν να είναι πολύ αργά και ακούστε τη φωνή του λαού", αναφέρει σε ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ο μεταρρυθμιστής πρώην πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Μεχντί Καρουμπί.

    "Οι βιαιότητες και η εχθρότητα απέναντι στα αιτήματα του λαού δεν συμβάλλουν στη διατήρηση της σημερινής κατάστασης παρά μόνο για ένα ορισμένο διάστημα. Διδαχθείτε από την τύχη των καθεστώτων που απομακρύνθηκαν από το λαό", προσθέτει στην ανοιχτή επιστολή του ο Καρουμπί, αναφερόμενος στις λαϊκές εξεγέρσεις των τελευταίων εβδομάδων στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

    "Έχω υπάρξει στρατιώτης αυτής της χώρας για περισσότερα από 40 χρόνια και δεν φοβάμαι τις απειλές. Είμαι έτοιμος να πληρώσω όποιο τίμημα χρειαστεί", προσθέτει.

    "Αλλά αντί για απειλές, εσείς (η κυβέρνηση) πρέπει να απελευθερώσετε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, να σταματήσετε να καταπιέζετε τον λαό, να επιτρέψετε την ελευθερία του Τύπου και να δεσμευτείτε απέναντι στο ίδιο σας το Σύνταγμα", προσθέτει ο ίδιος.

    Ο πρόεδρος της χώρας Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ ο κυριότερος στόχος των διαδηλώσεων, δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να διοργανώσει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν άκαρπες.

    "Υπάρχει μεγάλη εχθρότητα κατά της ιρανικής κυβέρνησης, αλλά οι υποκινητές αυτών των γεγονότων πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να υπονομεύσουν στο status quo," είπε ο Αχμαντινεζάντ στην κρατική τηλεόραση. "Είναι σαν να προσπαθούν να ρίξουν σκόνη στον ήλιο: η σκόνη θα εισχωρήσει και πάλι στα μάτια τους".

    Οι διαδηλώσεις της Δευτέρας ήταν οι πρώτες που διοργάνωσε η αντιπολίτευση από τον Δεκέμβριο του 2009. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι ο Αχμαντινεζάντ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς με νοθεία. Δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν και πολλοί πρώην μεταρρυθμιστές αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι, φοιτητές και ακτιβιστές φυλακίστηκαν κατά τις πορείες του 2009.

    Πηγές ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, BBC Είδηση: 60170

    [09] Συνελήφθη ζευγάρι, για διαδικτυακό εκβιασμό σε κρατικούς λειτουργούς

    Τεταρτη, 16 02 2011 17:23

    Ζευγάρι που κατηγορείται ότι εξεβίαζε δικαστικούς, άλλους κρατικούς λειτουργούς, επιχειρηματίες, κλπ. μέσω μπλογκ στο οποίο ήταν διαχειριστές συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

    Πρόκειται για έναν 50χρονο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές Κορυδαλλού για ληστείες, και την 38χρονη φίλη του οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για απόπειρα εκβίασης, απόπειρα παράνομης βίας και συκοφαντική δυσφήμιση κατ΄ εξακολούθηση.

    Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε στην εισαγγελία επιχειρηματίας σε βάρος των διαχειριστών του μπλογκ, μέσω του οποίου γινόταν ανάρτηση στο διαδίκτυο συκοφαντικών δημοσιευμάτων και άλλες αξιόποινες πράξεις.

    Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβίβασε κατεπείγουσα δικογραφία στη δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη των δραστών και έκαναν έφοδο στο σπίτι τους όπου βρέθηκαν τα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ήταν οι διαχειριστές της επίμαχης ιστοσελίδας.

    Επίσης βρέθηκε πλήθος έντυπου υλικού από χειρόγραφες σημειώσεις που έχει σχέση με την δραστηριότητα των κατηγορουμένων. Και ειδικότερα με καταγγελίες σε βάρος κρατικών λειτουργών.

    Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή, έντεκα cd-dvd, μια δισκέτα, ένα σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις και άλλα πειστήρια τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

    Όπως έγινε γνωστό οι κατηγορούμενοι εξεβίαζαν τον επιχειρηματία προκειμένου να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

    AΠΕ Είδηση: 60179

    [10] Παρακολούθηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

    Τεταρτη, 16 02 2011 18:23

    Σκοπός της αναφοράς για την Παρακολούθηση Υλοποίησης Δράσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) είναι η απόκτηση μιας ενιαίας εικόνας για τις δράσεις που εκτελέσθηκαν, εκτελούνται ή πρόκειται να εκτελεσθούν στη χώρα στον τομέα των ΤΠΕ, ο κεντρικός συντονισμός, η μεγιστοποίηση των ωφελειών και η ενίσχυση της διαλειτουργικότητάς τους. Η εικόνα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα μεγιστοποιήσει τις ωφέλειες από τους εθνικούς και τους κοινοτικούς πόρους που δαπανώνται.

    Η αναφορά υλοποίησης Δράσεων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών εκπονείται από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

    Στην αναφορά καταγράφονται 77 δράσεις Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ), πρώτης προτεραιότητας, οι οποίες αποτελούνται συνολικά από 189 επιμέρους υποδράσεις. Από αυτές, 44 υποδράσεις βρίσκονται σε υλοποίηση, 7 ακυρώθηκαν, 1 χρειάζεται θεσμική παρέμβαση και 31 ολοκληρώθηκαν. Εκτός χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης βρίσκονται 26 υποδράσεις και για 3 δράσεις υπάρχει αλλαγή χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

    Από την κατάσταση υλοποίησης των δράσεων προκύπτουν τα συμπεράσματα:

    βΆ Υπάρχουν δράσεις των οποίων η υλοποίηση έχει ξεκινήσει και έχουν τις πρώτες εισαγωγικές υποδράσεις ολοκληρωμένες. Αυτές είναι οι Ηλεκτρονικές Προμήθειες, Συνταγογράφηση, Κάρτα πολίτη, Online παρακολούθηση του προϋπολογισμού, Ψηφιακό σχολείο - Ψηφιακό Πανεπιστήμιο, e-Καλλικράτης, Σύστημα διαχείρισης αποδείξεων. Παρόλα αυτά, στα επόμενα βήματα και στις κύριες παραγωγικές υποδράσεις τους, σχεδόν στο σύνολο όλων των παραπάνω υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

    βΆ Σημαντική πρόοδος έχει γίνει στην Ενιαία αρχή πληρωμών, όπου ήδη το 70% όσων μισθοδοτούνται από το δημόσιο (540.000 στελέχη) έχουν ενσωματωθεί. Πρέπει να δοθεί σημασία στην ανάλυση του τρόπου υλοποίησης της δράσης, λόγω του καλού αποτελέσματος που έχει επιτευχθεί σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

    βΆ Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στις δράσεις Ηλεκτρονικές Προμήθειες, Παραγωγική λειτουργία πληροφοριακών συστημάτων νοσοκομείων, Δίκτυο δημόσιας διοίκησης Σύζευξις ΙΙ, Μητρώο δημοσίων υπαλλήλων (απογραφή). Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την επιτάχυνση υλοποίησης των δράσεων αυτών.

    βΆ Υπάρχουν αρκετές δράσεις που δεν έχουν ξεκινήσει ή που βρίσκονται σε υλοποίηση, για τις οποίες χρειάζεται η παροχή περισσότερων στοιχείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή υλοποίηση στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων.

    Ολόκληρη η αναφορά

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Είδηση: 60187

    [11] Βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

    Τεταρτη, 16 02 2011 17:11

    Βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε γήπεδα, οικόπεδα και κτίρια σε περιοχές εντός και εκτός σχεδίου πόλεως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, θεραπεύονται δυσλειτουργίες και επιλύονται ειδικά προβλήματα που εντοπίστηκαν στην πράξη. Μεταξύ άλλων, η απόφαση προβλέπει ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, διατηρητέα κτίρια και παραδοσιακούς οικισμούς, ενώ απαγορεύεται σε αδόμητα οικόπεδα.

    Αναλυτικά, για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές:

    -Αποσαφηνίζονται οι περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας.

    -Οι ελάχιστες αποστάσεις των εγκαταστάσεων και του συνοδού οικίσκου από τα όρια γηπέδου γίνονται ρεαλιστικότερες (2,5 έως 5 μέτρα), επιτρέποντας την αξιοποίηση μεγαλύτερου ποσοστού κάλυψης γηπέδου.

    -Καθορίζονται εκ νέου οι απολύτως αναγκαίες κατασκευές, με άρση του περιορισμού ύψους και εισάγεται ρύθμιση ώστε να καθίσταται δυνατή η εγκατάσταση όσων οικίσκων εγκατάστασης ηλεκτρονικού εξοπλισμού είναι απαραίτητοι στις εγκαταστάσεις αυτές, ανεξαρτήτως της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος τους.

    -Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για θέματα ασφαλείας, δεδομένης της σημαντικής αύξησης του ορίου εγκατεστημένης ισχύος φωτοβολταϊκών σταθμών από 150kW σε 1MW που εισήγαγε ο πρόσφατος ν.3851/2010 σε συνδυασμό με την κατάργηση για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ της διαδικασίας έγκρισης εργασιών και αντικατάστασή της από έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

    -Εξασφαλίζεται ότι οι κατευθύνσεις του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ εφαρμόζονται για το σύνολο των φωτοβολταϊκών σταθμών.

    Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε κτίρια και ακάλυπτους χώρους, σε εκτός ή εντός σχεδίου πόλεως περιοχές προβλέπονται τα εξής:

    -Επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης χώρου μετά από έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας σε χαρακτηρισμένους παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά τμήματα πόλεων και διατηρητέα κτίρια, εφόσον δεν απαγορεύεται η εγκατάστασή τους από τα σχετικά διατάγματα και αποφάσεις προστασίας τους και υπό τον όρο ότι τοποθετούνται στους ακάλυπτους χώρους των κτιρίων και σε σημεία μη ορατά από κοινόχρηστους χώρους. Επίσης σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και εφόσον δεν απαγορεύεται η εγκατάστασή τους από τη σχετική νομοθεσία προστασίας τους, υπό τον όρο ότι θα εναρμονίζονται κατά το δυνατόν οι εγκαταστάσεις με τον περιβάλλοντα χώρο. Σημειώνεται πως για την εγκατάσταση δεν επιτρέπεται η διάνοιξη νέων ή η διαπλάτυνση υφιστάμενων οδών. Παράλληλα διευκρινίζεται ότι τόσο στην περίπτωση παραδοσιακών οικισμών, ιστορικών οικισμών, διατηρητέων κτιρίων όσο και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης χώρου, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.).

    -Γίνεται ρητή μνεία στην απαγόρευση τοποθέτησης εγκαταστάσεων σε αδόμητα οικόπεδα (εντός σχεδίου).

    -Για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ισχύος μεγαλύτερης των 100kW, θα ζητείται δήλωση στατικής επάρκειας του κτιρίου πάνω στο οποίο γίνεται η εγκατάσταση, υπογεγραμμένη από διπλωματούχο πολιτικό μηχανικό.

    -Ειδικά για την τοποθέτηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων πάνω σε κτίρια και για ισχύ μέχρι 100kW, όπου δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, ούτε έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, αλλά απλή γνωστοποίηση εργασιών στον αρμόδιο Διαχειριστή, υπογραμμίζεται η ευθύνη του υποψήφιου παραγωγού για την τήρηση των κείμενων διατάξεων σε προστατευόμενες περιοχές με την απαίτηση υποβολής σχετικής υπεύθυνης δήλωσης στο Διαχειριστή, ο οποίος εφεξής οφείλει να κοινοποιεί τη Σύμβαση Σύνδεσης στην Διεύθυνση Πολεοδομίας.

    -Τέλος, κρίθηκε σκόπιμο το κανονιστικό πλαίσιο να απαλλαγεί από τις κατά τα άλλα διατηρούμενες σε ισχύ διατάξεις του αστικού δικαίου με χαρακτήρα δημόσιας τάξης, όπως αυτή της απαίτησης της σύμφωνης γνώμης των συνιδιοκτητών σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, οι οποίες εξακολουθούν να επιβάλλονται κατά περίπτωση.

    απε Είδηση: 60177

    [12] Κίνα: Τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο με ρύζι

    Τεταρτη, 16 02 2011 19:01

    Mόλυνση σε μεγάλη κλίμακα σε καλλιέργειες ρυζιού, σημειώθηκε στην Κίνα, από το τοξικό και υπεύθυνο για καρκινογενέσεις κάδμιο, αλλά χωρίς να έχουν υπάρξει τα απαιτούμενα μέτρα από τις αρχές της χώρας. Η καταγγελία αυτή δημοσιεύτηκε στην κινεζική εβδομαδιαία επιθεώρηση «Νέος Αιώνας» και σαφώς αποτελεί μεγάλο διατροφικό σκάνδαλο για τη χώρα, που και στο παρελθόν έχει βρεθεί μπροστά σε παρόμοια προβλήματα, υπενθυμίζουμε το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση, η Κίνα παράγει 200 εκατομμύρια τόνους ρυζιού, το οποίο αποτελεί τη βασική τροφή για εκατομμύρια Κινέζους.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που έχει βασιστεί σε επιστημονικές μελέτες: «Αυτά τα τοξικά βαρέα μέταλλα μολύνουν την ατμόσφαιρα και τον υδροφόρο ορίζοντα, σε μεγάλο μέρος της κινεζικής επικράτειας. Μία πλήρης αλυσίδα μόλυνσης διατροφικών ειδών απαντάται εδώ και χρόνια».

    Είναι εξαιρετικά πιθανό η μόλυνση κατά 10% της σοδειάς του ρυζιού από κάδμιο, να προέρχεται από νερά με τα οποία αρδεύονται ορυζώνες και τα οποία έχουν κυλήσει από ορυχεία, κυρίως μολύβδου, κασσίτερου και χαλκού. Οι επιπτώσεις του καδμίου στον ανθρώπινο οργανισμό, εντοπίζονται κυρίως στο συκώτι, στα νεφρά και τα κόκαλα.

    Ένας εκ των επιστημόνων που πήραν μέρος στις σχετικές έρευνες, ο Παν Τζενσίνγκ, μιλώντας στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agence France Presse, τόνισε ότι: «Στις περιοχές με όξινα εδάφη που είναι γνωστό ότι είναι βαρύτατα μολυσμένες, διαπιστώσαμε ότι το 60% των ποσοτήτων ρυζιού περιείχαν κάδμιο σε ποσοστό πολύ πάνω του φυσιολογικού, αυτό συνιστά εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Είδηση: 60188

    [13] Επανάληψη του ίδιου έργου για το Express Santorini!

    Τεταρτη, 16 02 2011 17:07

    Επανάληψη του ίδιου β¦ έργου είχαμε σήμερα, με το οχηματαγωγό Express Santorini, που εκτελεί το δρομολόγιο προς Βόρειες Σποράδες. Το πλοίο που λόγω βλάβης, εν πλω, βρισκόταν εκτός γραμμής, τις τελευταίες δύο μέρες, απέπλευσε στις 9 σήμερα το πρωί, από το λιμάνι του Βόλου. Με 105 επιβάτες και αρκετά οχήματα. Ωστόσο, κατά πανομοιότυπο τρόπο με προχθές και ενώ το πλοίο βρισκόταν στα ανοιχτά του Τρικερίου, εμφανίστηκε νέα βλάβη, στην ίδια μηχανή, αλλά σε διαφορετικό κύλινδρο και έτσι, αναγκάστηκε και πάλι να επιστρέψει στο Βόλο, γύρω στις 11:30.

    Όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με ιπτάμενο δελφίνι που δρομολογήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό και με το ίδιο βέβαια, εισιτήριο. Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία υφίστανται οι οδηγοί των φορτηγών, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρουν στα νησιά ευπαθή προϊόντα και παραμένουν ακινητοποιημένοι στο λιμάνι για τρίτη συνεχή μέρα.

    Είδηση: 60176

    [14] Εκτός προγραμμάτων τα ενοικιαζόμενα δωμάτια

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:49

    Σε μηχανοργάνωση για την έκδοση πινακίδων με τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών προχωρά η συνομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία, όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΑ, ο πρόεδρος της τοπικής ομοσπονδίας του κλάδου, ¶κης Τσιώλης, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρεωτική η προμήθεια των πινακίδων αυτών, η οποία πρέπει να γίνεται έγκαιρα, δεδομένου ότι θα υπάρξει σχετικός έλεγχος που θα αφορά στη νομιμότητα των καταλυμάτων, καλώντας τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να είναι προσεχτικοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

    Επίσης, ο κ. Τσιώλης, επισήμανε ότι τελευταία στιγμή ανακοινώθηκε η δράση της εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης, με αποτέλεσμα ο κλάδος των ενοικιαζόμενων να ζητά παράταση για να ενταχθεί στη δράση αυτή, ενώ ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος κλάδος με ευθύνη των αρμόδιων υπουργών έμεινε εκτός αναπτυξιακού νόμου. Τέλος, για την τουριστική περιοχή του Πλάνου, στην οποία δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, τόνισε ότι είναι ενωμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες, έχοντας προσδοκίες από τη νέα δημοτική αρχή, ενώ, πρόσθεσε ότι επείγει η επίλυση του σχεδίου πόλης της περιοχής και η συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου.

    Σάκης Νέγκας

    Είδηση: 60164

    [15] Πρόεδρος ΕΡΤ ΑΕ: Στα πενήντα εκατ. ευρώ το πλεόνασμα για φέτος

    Τεταρτη, 16 02 2011 18:04

    Δείτε τα video

    Πενήντα εκατ. ευρώ πλεόνασμα παρουσιάζει φέτος η ΕΡΤ ΑΕ και ως το 2014 αναμένεται να έχουν απαλειφθεί όλες οι σωρευμένες ζημίες, υπογράμμισε μιλώντας στο 27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Θανάσης Παπαγεωργίου.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Αναφερόμενος γενικότερα στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, χαρακτήρισε «ανεδαφική» την οποιαδήποτε συζήτηση για συρρίκνωση της ΕΡΤ και «εξωθεσμικές» τις σχετικές προτάσεις, οι οποίες δεν στηρίχθηκαν σε πορίσματα της Eurostat, ούτε έλαβαν υπόψη τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΕΡΤ.

    Επιπλέον, ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος «ζωτικής σημασίας» για την ΕΡΤ, επανέλαβε ότι είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος του, περίπου το 1/3, επιστρέφει στο κράτος άμεσα ή έμμεσα.

    Είπε ακόμη ότι η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην περικοπή των μισθολογικών δαπανών και την περιστολή της σπατάλης και πρόσθεσε ότι μειώθηκαν σημαντικά και τα κοστολόγια των εξωτερικών παραγωγών.

    Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι «η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση». Το καθεστώς διαύγειας -είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ- τηρήθηκε στη σύναψη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου και στην τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας, ενώ γίνεται έλεγχος για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των υπαλλήλων της ΕΡΤ, που διατηρούν και άλλη θέση στον δημόσιο τομέα.

    Όπως τόνισε, στο πλαίσιο αυτό προχωρά η ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης, μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου που θα επιτρέψει, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των καναλιών της ΕΡΤ και την ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος της εταιρείας στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικού προγράμματος. που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.

    Στο συνέδριο μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχης

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    ¶μεση προτεραιότητα της ΕΡΤ είναι η ανάληψη δράσεων για τη διαφάνεια, μέσω και του προγράμματος «Διαύγεια», προκειμένου να ενισχυθεί η αξιοπιστία της εταιρείας, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Λ. Ταγματάρχης, μιλώντας χθες Τρίτη στο 27ο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Όπως υπογράμμισε, ο ελληνικός λαός ως βασικός «μέτοχος» της ΕΡΤ, αφού καταβάλλει ανταποδοτικό τέλος, πρέπει να πληροφορείται για ο,τιδήποτε συμβαίνει στην εταιρεία και στο πλαίσιο αυτό αναρτώνται στο διαδίκτυο όλες οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τα κοστολόγια των εκπομπών, ενώ η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ήδη ανοίξει διαύλους συνεχούς και αμφίδρομης επικοινωνίας με όλους τους φορείς της οπτικοακουστικής αγοράς.

    Επιπλέον, ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε σε διαδικασίες που για πρώτη φορά εισήχθησαν στην ΕΡΤ, όπως η προκήρυξη των κενών διευθυντικών θέσεων, ο Συνήγορος του Τηλεθεατή, καθώς και η αξιολόγηση του προσωπικού με στόχο την καλύτερη αξιοποίησή του και, επίσης, υπογράμμισε ότι «γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την εταιρεία, αρχής γενομένης με τον εξορθολογισμό των δαπανών, φέρνοντας ως παράδειγμα και την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με εταιρείες παροχής υπηρεσιών και εξοπλισμού στην ΕΡΤ».

    Αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι έγινε μια καλή προσπάθεια στον τομέα των ειδήσεων, ενώ επιταχύνονται οι διαδικασίες για την παραγωγή ποιοτικών προγραμμάτων, που θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες της δημόσιας τηλεόρασης.

    ΑΠΕ Είδηση: 60184

    [16] Aπο θαύμα σώθηκε 20χρονη

    Τεταρτη, 16 02 2011 18:27

    Απο θαύμα σώθηκε μια 20χρονη φοιτήτρια σε τροχαίο που έγινε στην Ε.Ο Πύργου-Πατρών στο ύψος της Βάρδας.

    Η 20χρονη πήγαινε με το αυτοκινητό της στην Πάτρα, όπου σπούδαζε, όταν ξαφνικά είδε στο οδόστρωμα μια αλεπού, την οποία παρέσυρε με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, το οποίο κατέληξε σε παρακείμενο χωράφι. Απο τα συντρίμμια του οχήματος η 20χρονη βγήκε χωρίς να έχει υποστεί τραυματισμούς. Είδηση: 60186

    [17] Συνάντηση αγροτών Γρεβενών με Κ. Σκανδαλίδη

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:53

    Για την Τρίτη 8 Μαρτίου κλείστηκε το ραντεβού των αγροτών των Γρεβενών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκανδαλίδη, προκειμένου να του θέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

    Αυτό ανέφερε, μιλώντας σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο βουλευτής Γρεβενών, Θανάσης Χαντάβας, ο οποίος τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε χθες με τον κ. Σκανδαλίδη, του ζήτησε να αρθούν οι περιορισμοί που μπήκαν στα σχέδια βελτίωσης, γιατί ουσιαστικά όπως ανέφερε αποκλείονται όλοι οι αγρότες των Γρεβενών. Σε ότι αφορά τις φήμες περί κατάργησης των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ και της ΔΟΥ στη Δεσκάτη ο κ. Χαντάβας τόνισε πως δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, ούτε γίνονται συζητήσεις από τα αρμόδια υπουργεία.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Μάκης Νασιάδης Είδηση: 60166

    [18] Γ. Παπανδρέου: Συσκέψεις με υπουργούς

    Τεταρτη, 16 02 2011 19:26

    Συσκέψεις με διυπουργική σύνθεση και πολύωρη διάρκεια, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με στόχο την οργάνωση της πολιτικής παρέμβασης μπροστά στα ταξίδια που θα πραγματοποιήσει σε Γερμανία και Φινλανδία την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και στην Θράκη, η επίσκεψη στην οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Κεντρικός στόχος των ταξιδιών στο εξωτερικό, είναι η επιτυχία της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μάρτη και η δημιουργία του μηχανισμού στήριξης σε μόνιμη βάση. Στο ταξίδι του στη Θράκη, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Σαμοθράκη, καθώς ένα χωριό που κατοικείται από Πομάκους, ενώ την Παρασκευή θα προεδρεύσει στην Κομοτηνή στην συνεδρίαση του διευρυμένου Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Για την καλύτερη ενημέρωση του πρωθυπουργού σε σχέση με την επίσκεψη στη Θράκη, είχαν ζητηθεί πλήρεις φάκελοι από υπουργούς, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στις συσκέψεις.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 60190

    [19] Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ από εργαζομένους στην Επιχείρηση

    Τεταρτη, 16 02 2011 19:17

    Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει την οδό Χαλκοκονδύλη μπροστά από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και έχουν αναρτήσει πανό στην πρόσοψη του κτηρίου που αναφέρει ότι «εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε».

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν και ότι όλη η Ομοσπονδία θα επιδιώξει συνάντηση με την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

    AΠΕ Είδηση: 60189

    [20] Πρωινή κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ Τρίπολης

    Τεταρτη, 16 02 2011 17:40

    Συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ Τρίπολης πραγματοποίησαν σήμερα στις 7 το πρωί εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές -εργαζόμενοι, έμειναν στα γραφεία για δύο περίπου ώρες διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και για το σχέδιο αυτής όσον αφορά το μέλλον της ΔΕΗ. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ετοιμάζει για το άμεσο μέλλον κινητοποιήσεις.

    Στ. Ζορμπαλάς

    Είδηση: 60181

    [21] Το Σάββατο απ' το Ναύπλιο οι εξαγγελίες των Πρυτάνεων

    Τεταρτη, 16 02 2011 17:25

    Στο πλαίσιο της 66ης Συνόδου των Πρυτάνεων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες σε Βυτίνα Αρκαδίας και Ναύπλι Αργολίδας, γίνεται γνωστό, ότι, η συνέντευξη Τύπου του προεδρείου της Συνόδου, θα διεξαχθεί το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, στις 8 το απόγευμα, στην αίθουσα ''Παλαμήδης'' του Nafplia Palace, στο Ναύπλιο Αργολίδας.

    Εκεί θα παρουσιασθούν τα πορίσματα και τα αποτελέσματα της συνόδου, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Στο Ναύπλιο θα βρεθούν και φοιτητές διαφόρων παρατάξεων για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους όσον αφορά τις νομοθετικές παρεμβάσεις που ετοιμάζονται για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Στ. Ζορμπαλάς Είδηση: 60180

    [22] Συνάντηση ΕΑΣ Πηλίου με Σκανδαλίδη

    Τεταρτη, 16 02 2011 16:56

    Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σκανδαλίδη ή τον υφυπουργό, κ. Κουτσούκο, η Διοίκηση της ΕΑΣ Πηλίου - Βορείων Σποράδων, όπως έκανε γνωστό στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο πρόεδρός της, κ. Δημ. Σπανός.

    Το αίτημα για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, είχε θέσει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, η ΕΑΣ, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε θέματα που απασχολούν τους αγρότες του Πηλίου, όπως η αποζημίωση για την ακαρπία του 2009 στα φυλλοβόλα δέντρα, η καταβολή των 2 ευρώ ανά δέντρο, ως αποζημίωση ελαιοπαραγωγών με βρώσιμη ελιά, που είχε εξαγγείλει η πρώην υπουργός, κ. Μπατζελή, κ.α.

    Όσον αφορά στο αίτημα για αποζημίωση των μηλοπαραγωγών της Ζαγοράς και του Πηλίου, που επλήγησαν από χαλαζόπτωση, τον Ιούνιο του 2010, υπήρξε θετική έκβαση, καθώς ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα, θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, τα ποσά που τους αναλογούν (0,55 ευρώ ανά κιλό).

    Είδηση: 60175

    [23] Διεύρυνση του ΚΕΠΚΑ Κοζάνης στην Δυτική Μακεδονία

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:51

    «Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και η συμμετοχή των πολιτών της Δυτ. Μακεδονίας, για την ένταξη τους στις ρυθμίσεις του νέου νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αφού περισσότερα από 300 άτομα έχουν απευθυνθεί στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Νομού Κοζάνης», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Γιάννης Θεοφύλακτος.

    Στις δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών Νομού Κοζάνης, πρόσθεσε ότι η «συνολικά όλη η διαδικασία, διαρκεί ενάμιση περίπου χρόνο, όπως ακριβώς έχει συμβεί και σε άλλες χώρες που έχουν εφαρμοσθεί παρόμοιες ρυθμίσεις». Ο κ. Θεοφύλακτος ανακοίνωσε επίσης ότι στο πλαίσιο κοπής πίτας και γενικής συνέλευσης του ΚΕΠΚΑ Νομού Κοζάνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Κοβεντάρειο Κοζάνης, θα συζητηθεί και η πρόταση για τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου το ΚΈΠΚΑ Νομού Κοζάνης να γίνει Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών Δυτικής Μακεδονίας.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Αντώνης Μαυρίδης Είδηση: 60165

    [24] Εμμένουν στις θέσεις τους μηχανικοί και δήμαρχος για την πολεοδομία

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:44

    Το αίτημα των μηχανικών για τη μη μεταφορά της πολεοδομίας στο Βανάτο διότι αποτελεί παράνομη, όπως υποστηρίζουν, πράξη, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, επανέφεραν στην συνάντηση που είχαν τα μέλη της νέα διοίκησης των μηχανικών με το δήμαρχο Στέλιο Μποζίκη.

    Όπως δήλωσε το μέλος του δ.σ των μηχανικών, Τέλης Μαρίνος, το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τις νέες άδειες ενώ θα προκαλέσει και επαγγελματική αρρυθμία καθώς η υπηρεσία θα λειτουργεί εκτός του πολεοδομικού ιστού της πόλης, ενώ δεν απέκλεισε τη περίπτωση οι μηχανικοί να καταφύγουν σε νομικά και συνδικαλιστικά μέσα. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, ξεκαθάρισε ότι η απόφαση της μεταφοράς είναι ειλημμένη και ότι δεν προκύπτει θέμα νομιμότητας ενώ υπογράμμισε ότι στη συνάντηση με τους μηχανικούς δεν υπήρξε πρόταση για νέο χώρο στέγασης της πολεοδομίας.

    Πέτρος Πομόνης

    Είδηση: 60162

    [25] Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ σήμερα στην Τρίπολη

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:43

    Σε σύσκεψη καλεί τα σωματεία εργαζομένων το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, σήμερα στις 6.30 μ.μ., για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

    Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ημέρα της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη. Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, βρίσκεται απ' το πρωί στην Τρίπολη για ενημέρωση σωματείων εργαζομένων όσον αφορά την απεργία. Το κλιμάκιο θα δώσει το απόγευμα και συνέντευξη Τύπου.

    Στ. Ζορμπαλάς

    Είδηση: 60163

    [26] Επαφές Παπανδρέου ενόψει Συνόδου Κορυφής

    Τεταρτη, 16 02 2011 13:35

    Διαδοχικές συναντήσεις με συνεργάτες του και Υπουργούς έχει από το πρωί ο Πρωθυπουργός για την καλύτερη προετοιμασία της ευρωπαϊκής του περιοδείας ενόψει της Συνόδου Κορυφής. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της προσεχούς εβδομάδας ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Βερολίνο και στο Ελσίνκι, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που προγραμματίζεται για την 11η Μαρτίου στις Βρυξέλες, ως «προπομπός» της τακτικής εαρινής Συνόδου των ευρωπαίων ηγετών που θα συνέλθει στις 25 Μαρτίου και στην οποία αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης.

    Πηγή: ΝΕΤ FM Είδηση: 60160

    [27] Η πρόωρη φαλάκρα δείκτης κινδύνου για καρκίνο του προστάτη

    Τεταρτη, 16 02 2011 12:06

    Υγεια

    Οι άνδρες που αρχίζουν να γίνονται φαλακροί στην ηλικία των 20 ετών περίπου, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου «Ντεκάρτ» του Παρισιού, του Ινστιτούτου Κιουρί και του νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού», υπό τον Φιλίπ Ζιρό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ιατρικής Ογκολογίας "Annals of Oncology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επί 28 μήνες σύγκριναν 388 άνδρες που έκαναν θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, με 281 υγιείς άνδρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν τη νόσο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους υγιείς, να έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους από τα 20 τους.

    Αν οι άνδρες άρχισαν να είναι φαλακροί από τα 30 ή τα 40 τους, τότε δεν υπήρχε αύξηση στον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. «Η φαλάκρα στην ηλικία των 20 ετών μπορεί να αποτελεί ένα από τους εύκολα προσδιορίσιμους παράγοντες κινδύνου, αλλά περισσότερες μελέτες πρέπει να γίνουν πλέον για να το επιβεβαιώσουν», τόσο σε μεγαλύτερο δείγμα ανδρών, όσο και σε μοριακό επίπεδο, δήλωσε ο Ζιρό.

    Όπως είπε ο γάλλος ερευνητής, ο έγκαιρος εντοπισμός των ανδρών υψηλού κινδύνου θα επιτρέψει να αρχίσουν πρόωρα τους διαγνωστικούς ελέγχους και, αν χρειαστεί, την προληπτική χημειοθεραπεία, με χρήση φαρμάκων, όπως π.χ. η φιναστερίδη, που καταπολεμούν τόσο τη διόγκωση του προστάτη, όσο και την φαλάκρα, μπλοκάροντας την μετατροπή της τεστοστερόνης σε μια ανδρογόνο ορμόνη, τη διυδροτεστοστερόνη, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την απώλεια των μαλλιών.

    Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στους άνδρες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 255.000 άνδρες διεθνώς κάθε χρόνο. Από την άλλη, η φαλάκρα πλήττει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, περίπου το 50% των ανδρών στη διάρκεια της ζωής τους.

    Προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στη δημιουργία φαλάκρας και στις ανδρογόνες ορμόνες, οι οποίες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου του προστάτη.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60111

    [28] Αποτελεσματική αντιμετώπιση του κρυολογήματος με ψευδάργυρο

    Τεταρτη, 16 02 2011 11:46

    Υγεια

    Ο ψευδάργυρος, σε μορφή σιροπιού, χαπιών ή παστίλιας, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, μειώνοντας τόσο τη διάρκεια, όσο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. Ο ψευδάργυρος φαίνεται να δρα τόσο προληπτικά, απομακρύνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης κρυολογήματος, όσο και θεραπευτικά, αν ληφθεί από την πρώτη μέρα εκδήλωσης των συμπτωμάτων. Το κρυολόγημα αποτελεί σημαντικό "βάρος" για την κοινωνία και την οικονομία, καθώς υπολογίζεται ότι σε αυτό οφείλεται το 40% περίπου των χαμένων ωρών εργασίας, κάθε χρόνο, καθώς και εκατομμύρια χαμένες σχολικές ώρες για τους μαθητές.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή παιδιατρικής Μινού Σινγκ του Μεταπτυχιακού Ινστιτούτου Ιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ινδίας, έκαναν συγκριτική αξιολόγηση 15 μελετών και κλινικών δοκιμών που αφορούσαν 1.360 άτομα, τα αποτελέσματα της οποίας (μετα-ανάλυση) δημοσίευσαν στην ιατρική επιθεώρηση "The Cochrane Library", σύμφωνα με το BBC και τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

    Η ιδέα ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι αποτελεσματικός, ξεκίνησε από μια αμφισβητούμενη μελέτη του 1984, που έδειξε ότι μπορεί να μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος. Ακολούθησαν άλλες μελέτες με αντικρουόμενα συμπεράσματα, ενώ προτάθηκαν διάφορες βιολογικές ερμηνείες του φαινομένου, χωρίς να έχει υπάρξει ομοφωνία. Πάντως, φαίνεται πως ο ψευδάργυρος εμποδίζει την αναπαραγωγή του ιού ή την προσκόλλησή του στις μεμβράνες της ρινικής κοιλότητας.

    Η νέα μελέτη έρχεται να βεβαιώσει ότι ο ψευδάργυρος είναι αποτελεσματικός, αν η λήψη του αρχίσει μέσα στην πρώτη μέρα μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Στους περισσότερους ασθενείς το κρυολόγημα σταμάτησε νωρίτερα, σε σχέση με όσους είχαν πάρει εικονικό φάρμακο (πλασέμπο), ενώ στους τελευταίους τα συμπτώματα ήσαν και πιο έντονα. Οι καθημερινές δόσεις ψευδαργύρου κυμαίνονταν από 30 έως 160 μιλιγκράμ την μέρα.

    Τα παιδιά που έπαιρναν σιρόπι ή παστίλιες ψευδαργύρου (15 mg κάθε μέρα) προληπτικά επί πέντε μήνες ή περισσότερο, κρυολόγησαν λιγότερο συχνά και έχασαν λιγότερες ώρες μαθημάτων. Επίσης ο ψευδάργυρος μείωσε την χρήση αντιβιοτικών στα παιδιά.

    Πάντως ο Μινού Σινγκ επεσήμανε ότι «προς το παρόν είναι δύσκολο να γίνει μια γενική σύσταση, επειδή δεν ξέρουμε πολλά πράγματα για την άριστη δόση, την μορφή ή τη χρονική διάρκεια της θεραπείας με ψευδάργυρο». Για το λόγο αυτό, όπως είπε, πρέπει να γίνουν περαιτέρω έρευνες, ιδίως σε ασθενείς που πάσχουν από άσθμα και των οποίων η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω του κρυολογήματος, για να διαπιστωθεί αν στην περίπτωσή τους μπορεί να βοηθήσει ο ψευδάργυρος.

    Από την άλλη, η μελέτη έδειξε ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να έχει παρενέργειες, όπως δυσάρεστη γεύση στο στόμα ή ναυτία, ενώ ο καθηγητής Ρόναλντ Έκλες, διευθυντής του Κέντρου Κοινού Κρυολογήματος του πανεπιστημίου Κάρντιφ, εξέφρασε αμφιβολίες για τα οφέλη του ψευδάργυρου και παράλληλα επεσήμανε ότι η τοξικότητά του μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε μακροχρόνια χρήση. Ακόμα, σύμφωνα με ειδικούς στον ψευδάργυρο, όπως η δρ Ανάντα Πρασάντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Wayne State του Ντιτρόιτ, τα συμπληρώματα ψευδαργύρου στο εμπόριο μπορεί να μην είναι εξίσου αποτελεσματικά με αυτά που χρησιμοποιούν οι ερευνητές.

    Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες κρυολογούν, κατά μέσο όρο, δύο έως τέσσερις φορές τον χρόνο, ενώ τα παιδιά μέχρι δέκα φορές. Επειδή οι ιοί που ευθύνονται για το κοινό κρυολόγημα, είναι τόσο διαδεδομένοι, πολύ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει κανείς για να αποφύγει να μολυνθεί. Ο ιός του κρυολογήματος μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο με το βήχα και το φτάρνισμα, καθώς και από το άγγιγμα μολυσμένων επιφανειών (π.χ. χερούλια πόρτας). Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βρουν μια πραγματικά αποτελεσματική θεραπεία για το κρυολόγημα, πέρα από συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να μειώσει τις πιθανότητές του να μολυνθεί.

    Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 60095


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 February 2011 - 18:14:23 UTC