Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά του Μπερλουσκόνι
  • [02] Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Κοσμόπουλος
  • [03] Ανησυχία των φορέων της Κέρκυρας για το έργο των φραγμάτων

    [01] Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά του Μπερλουσκόνι

    Σαββατο, 12 02 2011 21:21

    Χιλιάδες Ιταλοί αναμένεται να διαδηλώσουν όλο το Σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την χώρα κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με αφορμή το σκάνδαλο «Ρούμπι Καρίμα». Στις διαδηλώσεις θα συμμέτεχουν δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, συνδικαλιστές και άλλοι, με αίτημά τους την παραίτηση Μπερλουσκόνι, επειδή έκανε ερωτικά πάρτι με ανήλικες πόρνες. "Μετά τον Μουμπάρακ, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι", φώναζαν στη Ρώμη εκατοντάδες διαδηλωτές ανεμίζοντας, γιά το θεαματικό του γεγονότος, κατσαρόλες και κουτάλια...και ξαναφωνάζοντας "ανάξιε, δεν κάνεις γιά πρωθυπουργός μας". Στο διαδίκτυο, εμφανίζονται με πρωτοβουλία του 'πορφυρού λαού' αγγελίες, για την Ημέρα "No-B(ERLUSCONI)".

    "Μάς έχει πληγώσει την αξιοπρέπειά μας, ο Μπερλουσκόνι, αφού στις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες μας, τις διαφημίσεις μας βλέπουμε πιά, με μία ανοίκεια μορφή, τις γυναίκες", αναφέρεται. "Λοιπόν, αν δεν είναι να φύγει σήμερα, πότε; Η Ιταλία, δεν είναι ένας οίκος ανοχής!"

    Σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών εφημερίδων, οι εισαγγελείς μελετούν μαγνητοταινίες, με μαρτυρίες ότι "ο (74χρονος) πρωθυπουργός πλήρωσε γυναίκες γιά ερωτικές στιγμές, πλήρωσε μία ανήλικη Μαροκινή, 17ετών, για ένα πάρτι, 'μπούνγκα-μπούνγκα".

    Ζητούμενο, κατά τα ίδια δημοσιεύματα, είναι να γίνει γρήγορα μία δίκη για όλα αυτά τα καταγγελλόμενα.

    Ολα αυτά, δημιουργούν αναστάτωση στους κόλπους της Καθολικής εκκλησίας.

    Στά τέλη του '10, ενός έτους με πολλές σκανδαλώδεις υποθέσεις, που 'αγγίζουν' τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, ο Μπερλουσκόνι έλαβε όχι με άνετη πλειοψηφία μία 'ψήφο εμπιστοσύνης' στην Κάτω βουλή.

    Ωστόσο, στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε και διαδήλωση αλληλεγγύης προς τον Iταλό Πρωθυπουργό δίνοντας συνέχεια στη χθεσινή διαμαρτυρία υποστηρικτών του καβαλιέρε έξω από την Εισαγγελία της Ρώμης.

    Πηγές: ANSA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: In piazza il popolo Viola, a Milano gli anti-puritani

    Είδηση: 59566

    [02] Απεβίωσε ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Κοσμόπουλος

    Σαββατο, 12 02 2011 20:10

    Πέθανε αργά το απόγευμα του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο Καυτανζόγλειο στάδιο, για την ονομασία του προπονητηρίου αλμάτων και δρόμου σε «Νίκος Ζαχαριάδης». Παρά το γεγονός ότι ήταν παρόντες στην εκδήλωση 3 γιατροί και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 59565

    [03] Ανησυχία των φορέων της Κέρκυρας για το έργο των φραγμάτων

    Σαββατο, 12 02 2011 23:32

    Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, με στόχο να διεκδικήσουν την άμεση δημοπράτηση του έργου των φραγμάτων, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Οι βουλευτές Κέρκυρας, Νίκος Δένδιας και Μπάμπης Χαραλάμπους, ενώ η Α. Γκρερέκου, μέσω επιστολής της ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις επικείμενες ενέργειές της για το θέμα.

    Επίσης, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης, ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδρευσης, Αλέκος Αυλωνίτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παξών, Γιώργος Δήμας, ο πρόεδρος του Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Νίκος Σπίγγος, ο πρόεδρος του Εμπορο- Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης, καθώς και ο γενικός διευθυντής αναπτυξιακού προγράμματος, περιβάλλοντος και υποδομών, Νικήτας Καραλής και Αναστασία Κακαράντζα από τη Διαχειριστική Αρχή.

    Το μέτωπο διεκδίκησης στηρίζουν οι βουλευτές, ο δήμαρχος, οι τοπικοί φορείς και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς στις 29 Ιανουαρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο είχε αποφασίσει να προωθήσει το αίτημα ακόμη και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είδηση: 59567


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 February 2011 - 21:55:13 UTC