Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-02-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ
  • [02] Τρόικα: Θετικοί ρυθμοί από την Ελλάδα
  • [03] Η σπατάλη και η κακοδιαχείριση έφεραν την τρόικα
  • [04] Γ. Παπανδρέου: Η ανομία δεν είναι λύση
  • [05] Αναστολή των κινητοποιήσεων προσωρινά αποφάσισαν οι γιατροί
  • [06] Siemens: Συζήτηση στη Βουλή για αποζημιώσεις
  • [07] Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της Κερατέας
  • [08] «Aγροτική» κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
  • [09] ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υπέρ των μεταναστών απεργών πείνας
  • [10] Σύσκεψη για το σφαγείο Σάμου
  • [11] Συμπόσιο αριστούχων μαθητών στην Πορταριά
  • [12] Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ
  • [13] Η διαχείριση πληροφορίας ως «μέτρο» τεχνολογικής ικανότητας για την ανθρωπότητα
  • [14] Συνάντηση Α. Σαμαρά - Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
  • [15] Σκοτώθηκε 24χρονος σε τροχαίο
  • [16] Συνελήφθη 63χρονος για 1,5 κιλό χασίς
  • [17] Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λέει ο Κουσελάς
  • [18] Πρόβλημα με τα σκουπίδια
  • [19] Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο
  • [20] Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη για ανεμογεννήτριες
  • [21] Επί θύραις η ανακοίνωση του αναπτυξιακού προγράμματος για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων
  • [22] Νέα διαμαρτυρία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • [23] Παρατηρητήριο για τη ρύπανση του Πηνειού δημιούργησε ο Σύλλογος Φίλων του ποταμού
  • [24] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
  • [25] Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας

    [01] Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ

    Παρασκευη, 11 02 2011 15:33

    Την παραίτησή του ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Χόσνι Μουμπάρακ και ρόλο στη χώρα μέχρι τις επόμενες εκλογές, ανέλαβε ο στρατός. Το πρωί παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις της Αιγύπτου, είχε κάνει ο στρατός με ανακοίνωσή του, στην οποία ανέφερε ότι θα ανακαλέσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης «μόλις αρθούν οι παρούσες συνθήκες». Τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, Μοχάμαντ Χουσεΐν Ταντάουι. Αναμένεται ότι ο στρατός θα καθαιρέσει την κυβέρνηση και τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου, ενώ θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση.

    Μέσα στη δέσμη υποσχέσεων του στρατού, σε πρωινή ανακοίνωση πριν την παραίτηση, ήταν και η εγγύηση για διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Στο πολιτικό πεδίο, ο στρατός είχε αναγνωρίσει τη μεταβίβαση εξουσιών στον αντιπρόεδρο Σουλεϊμάν, στήριξε το διάγγελμα του Χόσνι Μουμπάρακ και αλλά προειδοποίησε κατά οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της χώρας και των πολιτών της, ενώ δεσμεύτηκε να προστατεύσει την σταθερότητα και της ασφάλεια του έθνους. Στην πραγματικότητα οι ανακοινώσεις του στρατού, δεν κάλυπταν το βασικό αίτημα των διαδηλωτών που ήταν η άμεση απομάκρυνση του κ. Μουμπάρακ. Όπως έγινε γνωστό από το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια, έχουν καταληφθεί κυβερνητικά κτίρια στο λιμάνι του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα. Αργότερα το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, μετέδωσε ότι ο κ. Μουμπάρακ και η οικογένειά του εγκατέλειψαν με ελικόπτερα, την Αίγυπτο προς άγνωστη κατεύθυνση, είδηση που αρχικά δεν είχε επιβεβαιωθεί, ενώ το ίδιο κανάλι είπε ότι ο κ. Μουμπάρακ κατευθύνθηκε στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας Σαρμ ελ Σέιχ. Την είδηση και τον προορισμό επιβεβαίωσαν το απόγευμα της Παρασκευής πηγές του κυβερνώντος κόμματος. Αργότερα ανακοινώθηκε και η παραίτηση.

    «Συνεχίστε την επανάστασή σας χωρίς να υπολογίζεται το χρόνο, για όσο χρειαστεί και με όποιες θυσίες. Μολονότι δηλώσαμε ότι είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, επαναλαμβάνουμε επίσης τα δημόσια αιτήματα, τα οποία πρέπει να ικανοποιηθούν προτού οποιεσδήποτε σοβαρές διαπραγματεύσεις οδηγήσουν σε μια νέα κυβέρνηση. Το καθεστώς Μουμπάρακ πρέπει να δείξει σοβαρή δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών και να προχωρήσει προς μια ουσιαστική, εγγυημένη αλλαγή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που εκδόθηκε πριν την παραίτηση.

    Την ανακοίνωση της παραίτησης Μουμπάρακ έκανε ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Όμαρ Σουλεϊμάν, λέγοντας: «Με δεδομένες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της δημοκρατίας και ανέθεσε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο με τη διακυβέρνηση της χώρας».

    «Καλούμε για μια ασφαλή και σταθερή μετάβαση της εξουσίας σε μια κυβέρνηση καθοδηγούμενη από πολίτες και στη σύνταξη ενός Συντάγματος ανώτερου από το υπάρχον της διεφθαρμένης κυβέρνησης. Θα πρέπει να εκπονηθεί ένα Σύνταγμα που θα εγγυάται την ελευθερία και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια πολιτική κυβέρνηση που θα αποτελείται από τεχνοκράτες μέχρι ότου διενεργηθούν ελεύθερες, δίκαιες εκλογές υπό πλήρη διαφάνεια», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των "Αδελφών Μουσουλμάνων", Ρασάντ Μπαγιούμι.

    Η επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον δήλωσε: «Με την παραίτησή του άκουσε τη φωνή του αιγυπτιακού λαού και άνοιξε το δρόμο για πιο άμεσες και πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις. Η ΕΕ σέβεται την απόφαση του Μουμπάρακ να παραιτηθεί και ζητεί να υπάρξει ένας διάλογος για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτερης βάσης στην Αίγυπτο. Η ΕΕ συμμερίζεται το στόχο του αιγυπτιακού λαού για μια ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία και για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών. Είναι σημαντικό να επιταχυνθεί ο διάλογος, οδηγώντας σε μία κυβέρνηση που θα είναι ευρέως αντιπροσωπευτική και θα σέβεται τις φιλοδοξίες του λαού της Αιγύπτου. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών έχει ουσιαστική σημασία. Όλες οι παραβιάσεις τους θα πρέπει να αποτελέσουν το αντικείμενο έρευνας».

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κάνει δήλωση στις 20:30 ώρα Ελλάδος σχετικά με την παραίτηση του αιγύπτιου ομολόγου του Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

    Στην πόλη αλ Αρίς, πριν ανακοινωθεί η παραίτηση, 1.000 διαδηλωτές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, προσπαθώντας να απελευθερώσουν κρατούμενους, αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς, εξφενδόνισαν βόμβες μολότοφ, πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από το αστυνομικό τμήμα και ανάγκασαν τους αστυνομικούς να υποχωρήσουν στην σκεπή του κτηρίου. Mέχρι στιγμής, ένας νεκρός και 20 τραυματίες, είναι ο απολογισμός, από την επίθεση.

    Στο Αμάν της Ιορδανίας πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις υπέρ της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, μετά την προσευχή της Παρασκευής, με αφετηρία διάφορα τζαμιά.

    Με δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, για τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι: «Είναι επείγουσα ανάγκη η Αίγυπρος να βρει το δρόμο της, να ξεκινήσει μια ανοιχτή διαδικασία με περισσότερη ελευθερία. Η οικοδόμηση μιας νέας Αιγύπτου πιο ισχυρής και πιο δημοκρατικής θα αποτελέσει θετικό πρότυπο για τον αραβικό κόσμο. Θα αγκαλιάσει τα οράματα του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου. Yπάρχει ανάγκη να αποφευχθεί η βία και να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι η αλλαγή είναι μια πραγματικότητα, και ο δρόμος για την Αναγέννηση της Αιγύπτου, που ήδη ξεκίνησε και οδήγησε τον κόσμο στην πλατεία Ταχρίχ, δεν έχει επιστροφή. Οι αποφάσεις όλων των ηγετών της Αιγύπτου θα είναι τεράστιας σημασίας και πρέπει να ληφθούν με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών τους. Όλοι έχουν χρέος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να απορρίψουν τόσο τη βία όσο και τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται, γιατί η σύγκρουση με το λαό θα έχει ολέθριες επιπτώσεις. Η Ελλάδα όπως πάντα έκανε, θα είναι στο πλάι τους».

    Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο αντιπολιτευόμενος Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, δήλωσε: «Θεωρώ ότι στους κόλπους του καθεστώτος επικρατεί απόλυτο χάος. Είναι σαν τον Τιτανικό. Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται", Ο στρατός έχει κεντρικό ρόλο. Μέχρι σήμερα ήταν ουσιαστικά ουδέτερος, αλλά τώρα ο στρατός πρέπει να συστρατευθεί με το λαό. Στη διάρκεια της μετάβασης στην Αίγυπτο χρειαζόμαστε το στρατό για να υπερασπιστεί τα πρώτα στάδια της δημοκρατίας Ο λαός στους δρόμους έχει τα ίδια αισθήματα για τον Σουλεϊμάν και τον Μουμπάρακ. Γι αυτούς είναι το είδωλο του Μουμπάρακ στον καθρέφτη. Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να γίνει δημοκρατία η Αίγυπτος, στην οποία θα κυριαρχεί η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά κυρίως αλλαγής της κυβέρνησης. Δεν είναι θέμα του ποιός κυβερνά τη χώρα, αλλά πώς την κυβερνά».

    Η συνέντευξη προηγήθηκε της παραίτησης Μουμπάρακ, την οποία όταν πληροφορήθηκε ο κ. Ελ Μπαραντέι, χαρακτήρισε την ημέρα ως την ευτυχέστερη της ζωής του.

    Τέλος η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France: «Εάν το θέλει, είμαστε έτοιμοι να συνοδεύσουμε την Αίγυπτο σε αυτήν την περίοδο μετάβασης. Είναι ένα χαρακτηριστικό της Γαλλίας και της εξωτερικής της πολιτικής και δεν εναπόκειται σε εμάς να αποφασίσουμε στη θέση των λαών. Η δημοκρατία, ο σεβασμός του άλλου δεν είναι να λέμε 'ιδού ποιος πρέπει να σας κυβερνά ή ιδού πώς πρέπει να γίνει αυτό».

    Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά αναφέρει ότι: «Η παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ ανταποκρίνεται στο καθολικό αίτημα του αιγυπτιακού λαού και αποτελεί θετικό βήμα προς ομαλή δημοκρατική λύση. Ο στρατός θα πρέπει να περιορίσει το ρόλο του στη διαφύλαξη της ομαλότητας, προκειμένου να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα το ταχύτερο σε ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερς, Γερμανικό Είδηση: 59515

    [02] Τρόικα: Θετικοί ρυθμοί από την Ελλάδα

    Παρασκευη, 11 02 2011 16:50

    Εικόνα προόδου έχουν για το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, όπως τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής. Αν και διαπίστωσαν καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, στις γενικές κατευθύνσεις και ρυθμούς, υλοποιούνται οι δημοσιονομικές προσαρμογές και οι μεταρρυθμίσεις που κρίνονται αναγκαίες.

    Στην κοινή δήλωση των εκπροσώπων, αναφέρεται ότι παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη. Η αποστολή των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα, ήταν για την τρίτη επανεξέταση, της πορείας υλοποίησης των στόχων για την ελληνική οικονομία.

    Αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων (εισηγμένων και μη δημοσίων επιχειρήσεων και αξιοποίηση κρατικής ακίνητης περιουσίας), δημοσιονομική προσαρμογή ύψους 8% του ΑΕΠ μέχρι το 2015, ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα ποσά για τη μείωση του δημοσίου χρέους, είναι οι συγκεκριμένοι στόχοι που τέθηκαν για το επόμενο διάστημα.

    Πηγές εξοικονόμησης πόρων, τόνισαν στη συνέντευξη, δεν θα πρέπει να προκύψουν από περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων, ή αύξηση της φορολογίας, αλλά από καταπολέμηση της σπατάλης στις ΔΕΚΟ και αποτελεσματικότερη είσπραξη των φόρων. Επίσης δήλωσαν ότι εκτιμούν πως η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2012, ζήτησαν την εξυγίανση των κρατικών τραπεζών και ενθάρρυναν πιθανές συγχωνεύσεις τραπεζών.

    Η κοινή ανακοίνωση στο θέμα του χρηματοπιστωτικού τομέα, αναφέρει ότι: «η έλλειψη ρευστότητας και η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ασκούν πίεση στο τραπεζικό σύστημα και η πίστωση συρρικνώνεται. Είναι ενθαρρυντικό ότι, πρόσφατα, ιδιωτικές τράπεζες πέτυχαν, ως ένα βαθμό, να αντλήσουν κεφάλαια. Είναι ουσιώδους σημασίας να σημειωθεί πρόοδος εκ μέρους της κυβέρνησης, όσον αφορά τη σταθερότητα και την αποτελεσματικότητα των τραπεζών, που είναι υπό τον έλεγχό της. Το Ευρωσύστημα απετέλεσε βασική πηγή ρευστότητας για το σύστημα και τούτο επιτρέπει στις τράπεζες να κινηθούν σταδιακά προς ένα βιώσιμο μεσοπρόθεσμο μοντέλο χρηματοδότησης. Το Ταμείο Δημοσιονομικής Σταθερότητας είναι διαθέσιμο, για να παράσχει υποστήριξη σε τράπεζες στο πλαίσιο του συστήματος, αν παραστεί ανάγκη».

    Τέλος τον Ιούνιο θα επανεξετάσουν το θέμα των επιχειρησιακών συμβάσεων, που θέλουν να επεκταθούν σε βάρος των κλαδικών, με ενδεχόμενο να ζητήσουν νέα παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα επόμενα βήματα είναι: «Η έγκριση των συμπερασμάτων της τρίτης αξιολόγησης θα επιτρέψει την εκταμίευση 15 δισ. ευρώ (10,9 δισ. ευρώ από τις χώρες της Ευρωζώνης και 4,1 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ). Η επόμενη αποστολή έχει προγραμματιστεί για το Μάιο του 2011».

    Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπόμπ Τράα, έκανε λόγο για την ανάγκη να επιταχύνει η κυβέρνηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, ενώ μιλώντας σε ημερίδα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, σχολίασε ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι δίκαιες και αποτελεσματικές ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες τους, ενώ ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης ελαστικότητας στην αγορά εργασίας.

    Aντιδράσεις

    Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όλα αυτά που αξιώνει η τρόικα είναι σε πλήρη συνεννόηση με την κυβέρνηση. Επί της ουσίας συμφωνεί και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αποτελεί στρατηγική τους επιλογή, για να ισχυροποιηθούν οι επιχειρηματική όμιλοι, η προώθηση μέτρων όπως: Η με κάθε τρόπο κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και θεσμοθέτηση ατομικών, η δραστική μείωση των μισθών, η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας, το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και υποδομών.

    Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να αντιμετωπίσουν το μνημόνιο διαρκείας της φτώχειας και της ανεργίας πρέπει να απεγκλωβιστούν οριστικά από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να ξεπεράσουν τις αυταπάτες και την μοιρολατρία».

    Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ αναφέρει ότι: «Την πολιτική της τρόικας την εμπνεύστηκε, την εκφράζει και την υλοποιεί η κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία νομιμοποίηση από τον ελληνικό λαό να ξεπουλήσει και τον εναπομείναντα δημόσιο πλούτο στο κεφάλαιο. Ο νέος στόχος των 50 δις ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας συνιστά έγκλημα ενάντια σε κάθε προοπτική κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνιστά την πιο δεξιά, αυταρχική και ταξική κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Όσο πιο γρήγορα ηττηθεί τόσο το καλύτερο. Ο δημόσιος πλούτος ανήκει στους εργαζόμενους που θα παλέψουν για την υπεράσπισή του».

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ

    Είδηση: 59534

    [03] Η σπατάλη και η κακοδιαχείριση έφεραν την τρόικα

    Παρασκευη, 11 02 2011 13:37

    Απάντηση από το βήμα της Βουλής έδωσε ο Πρωθυπουργός στις επικρίσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για τις συχνές επισκέψεις των εκπροσώπων της τρόικα, τους ελέγχους και την επιβολή σκληρών μέτρων που απαιτούν για τη χώρα μας. «Καμία τρόικα δεν φταίει για την εξάρτηση της χώρας μας από κάθε δόση του δανείου, αλλά φταίει η ανομία, η σπατάλη, η κακοδιαχείριση πολλών ετών. Εμείς κάνουμε προσπάθειες ώστε ποτέ πια να μην χρειάζεται η χώρα "τρόικες". Ποτέ πια να μην χρειαστεί "δάνειες" δυνάμεις η Ελλάδα. Αυτή την επιλογή δεν μας την επιβάλλει κανείς. Κάνουμε βαθιές αλλαγές για μια ισχυρή Ελλάδα.», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού. Παράλληλα, Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά τον κ. Καρατζαφέρη ότι καμία εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν έχει ζητηθεί από την Ελλάδα και ούτε η χώρα πρόκειται να προβεί σε κάτι τέτοιο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    «Πατριωτικό δεν είναι να ρίξουμε τις ευθύνες αλλού, αλλά να τις αναλάβουμε. Και αυτό κάνουμε. Δεν λακίσαμε, δεν δραπετεύσαμε, δεν φοβηθήκαμε. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καρατζαφέρης αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας κατήγγειλε τη Γερμανία ότι «παράνομα η Γερμανία έρχεται και μας επιβάλει τους όρους της για να πάρει την εθνική κυριαρχία» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό στις 25 Μαρτίου να πει το μεγάλο "όχι" ή το μεγάλο "ναι" στην εκχώρηση των εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, όπως ζητά η κ. Μέρκελ.

    «Δεν υπάρχει θέμα να απολέσουμε βασικά στοιχεία της εθνικής μας κυριαρχίας. Γι΄ αυτά έδωσα τη μάχη και θα την ξαναδώσω όποτε χρειαστεί. Αλλάζουμε τα πράγματα όχι για να ικανοποιήσουμε τις Βρυξέλλες αλλά για να απελευθερωθεί η Ελλάδα να τελειώνουμε» διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο κ. Παπανδρέου.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ άσκησε οξεία κριτική τόσο στην πολιτική της Γερμανίδας καγκελάριου κ. Μέρκελ όσο και του Γάλλου προέδρου κ. Σαρκοζί, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την εξασφάλιση της Ευρώπης για μείωση εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας.

    «Δεν λείπει η καλή διάθεση σας. Ο κοινούς νους λείπει από την κυβέρνηση σας», τόνισε ο κ Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Αυτό που ζητώ είναι να εξασφαλίσει η Ευρώπη τον μηδενισμό των εξοπλιστικών μας προγραμμάτων. Είμαι ικανοποιημένος αν μας εξασφαλίσει τα σύνορα μας για να μην αναγκαζόμαστε να σπαταλάμε τα χρήματα μας. Είμαστε σε αυτή την δεινή θέση γιατί το 80% του πλούτου μας πήγε σε τρεις χώρες. Αμερική, Γαλλία Γερμανία μας ξεγύμνωσαν», επεσήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

    «Την ημέρα που αποφασίστηκε η δανειοδότηση της χώρας έθεσα ρητά στην ΕΕ το αμυντικό θέμα», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

    Επίσης ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ από την πλευρά του έκανε λόγο για "σκληρό ευρώ που το αξιοποίησε η γερμανική οικονομία αλλά γονάτισε την ελληνική".

    Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της ΕΕ σε ό,τι αφορά τη στήριξη της προς την Ελλάδα, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη για μια πιο προοδευτική Ευρώπη, δήλωσε ότι δεν κατατέθηκε συγκεκριμένη γαλλογερμανική πρόταση και ότι η Ελλάδα έχει τις δικές της προτάσεις για την αναθεωρημένη συνθήκη της Λισσαβόνας.

    Πηγές ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 59511

    [04] Γ. Παπανδρέου: Η ανομία δεν είναι λύση

    Παρασκευη, 11 02 2011 12:53

    Σε επίκαιρες ερωτήσεις του Γ. Καρατζαφέρη για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση αλλά και του Αλέξη Τσίπρα για τα διόδια και τις αυξήσεις στα εισιτήρια απάντησε στη Βουλή, ο Γ. Παπανδρέου. Υψηλοί τόνοι μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν για το θέμα των διοδίων. «Είστε κοινοβουλευτικό κόμμα και παροτρύνετε τους πολίτες σε ανομία, με την αντίληψη ότι η ανομία είναι κάτι επαναστατικό, είναι όμως κάτι που πληρώνει ο ελληνικός λαός»τόνισε ο Πρωθυπουργός. Ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις

    «Η κυβέρνηση εντολές παίρνει μόνον από τον ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους» απάντησε ο Γ. Παπανδρέου.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις αδικίες στις συμβάσεις κατασκευής εθνικών οδών και εξετάζει τα περιθώρια άρσης τους μέσω επαναδιαπραγματεύσεων των συμβάσεων.

    Αναγνωρίζουμε, είπε, ότι ο πολίτης πληρώνει για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί και μάλιστα με τρόπο μη αναλογικό κι αναζητούμε λύσεις.

    Η ανομία πάντως, δεν είναι λύση κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    Να επαναδιαπραγματευθεί τις ληστρικές-όπως τις χαρακτήρισε-συμβάσεις για τα διόδια, κάλεσε από την πλευρά του, τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας.

    Πηγή: ΝΕΤ FM - ΑΠΕ - ΜΠΕ Είδηση: 59486

    [05] Αναστολή των κινητοποιήσεων προσωρινά αποφάσισαν οι γιατροί

    Παρασκευη, 11 02 2011 12:55

    Την προσωρινή αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ, που θα συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους, Μιχάλης Βλασταράκος, οι γιατροί δεν σταματούν τον αγώνα, αλλά θα συμμετέχουν στο διάλογο, θα προχωρήσουν σε προσφυγές και θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. Τη λήξη της κατάληψης του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

    Παρακαλούμε ενεργοποιήστε την Java Script στο φυλλομετρητή σας ή χρησιμοποιείστε έναν άλλο φυλλομετρητή για να δείτε αυτό το βίντεο. Ίσως χρειάζεται επιπρόσθετα να αναβαθμίσετε τον flash player.

    Ο Σωτήρης Ρηγάκης, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοίνωσε τη λήξη της κατάληψης του υπουργείου Υγείας, αναφέροντας πως η κινητοποίηση τελειώνει εδώ, αλλά θα προχωρήσουν σε νέες μορφές δράσης που θα αποφασιστούν σε μελλοντικές συνελεύσεις.

    «Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρις εσχάτων και μέχρι το νομοθετικό κατασκεύασμα αυτό να σβηστεί από το χάρτη γιατί αυτός ο νόμος βλάπτει σοβαρά την υγεία», δήλωσε.

    Πρόσθεσε πως δε θα συμμετέχουν «στο διάλογο που αποφάσισαν να επιβάλουν οι κατοχικές δυνάμεις» και θα συζητήσουν μόνο σε βάση των όσων έχουν συναποφασιστεί. «Σήμερα απονέμουμε στην κυβέρνηση το βραβείο της νομοθετικής καρικατούρας. Θα κινηθούμε στους χώρους της υγείας με ενημερώσεις και θα συμμετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φεβρουαρίου έξω από το υπουργείο», κατέληξε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσανατολίζονται σε διαφορετικές μορφές κινητοποιήσεων καθώς όπως δηλώνουν θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους την ταλαιπωρία του κόσμου.

    Η ηγεσία του Υπουργείου διεμήνυσε πως ο νόμος θα εφαρμοστεί σύμφωνα με όλα τα χρονοδιαγράμματα, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον ιατρικό κλάδο ότι δεν κινδυνεύουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

    Πηγές ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: "Θα προχωρήσουν οι αλλαγές"

    Είδηση: 59476

    [06] Siemens: Συζήτηση στη Βουλή για αποζημιώσεις

    Παρασκευη, 11 02 2011 14:34

    Στο θέμα των αποζημιώσεων από τη Siemens, αναφέρθηκε στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, μετά από ερώτηση που έθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρ. Μαρκογιαννάκης. Απαντώντας με τη φράση «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τις αποζημιώσεις από τη Siemens», ο κ. Παμπούκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται, ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, από τις ζημιές που προήλθαν από την εταιρεία Siemens.

    Αυτό εξειδικεύεται σε δύο επιλογές, την πρώτη του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αν αυτό γίνει εφικτό με την εταιρία, ή σε διαφορετική περίπτωση με δικαστική διαμάχη. Επίσης ο κ. Μαρκογιαννάκης αξίωσε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων δωροδοκήθηκαν από την εταιρία, διότι οι διαρροές και οι φήμες «δολοφονούν» ανθρώπους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να στείλει τους κλέφτες στη φυλακή και για επιλεκτική στοχοποίηση. Συνεχίζοντας, δήλωσε: «Αναθεωρήστε την απόφαση αυτή, γιατί τότε θα ειπωθούν αλήθειες και μάλιστα κατά τρόπο εξωθεσμικό, το πόρισμα της εξεταστικής ήταν πόρισμα συγκάλυψης και προστασίας αυτών που έκλεψαν, και μόνον για να υπάρξει κάποιο προπέτασμα υποδείχθηκαν κάποιοι άλλοι».

    Aπό την πλευρά του ο κ. Παμπούκης δήλωσε: «Είναι ανάγκη να σκύψουμε όλοι πάνω στην πολύπλευρη αυτή υπόθεση έναντι μίας εταιρείας που έχει ήδη προετοιμάσει το νομικό της επιτελείο και αντίλογο. Θεωρώ αδιανόητο να έχει επιδιώξει να ζητήσει και να μάθει τα ονόματα αυτά η νέα διοίκηση της εταιρείας. Αλλά και αν τα ζητούσε, τι εγγυήσεις θα είχαμε ότι είναι τα σωστά; Για μένα το μεγάλο μέρος της ευθύνης υπάρχει εντός της Siemens», ενώ για το θέμα των διαρροών, απέδωσε μέρος της ευθύνης, στα μέσα ενημέρωσης, θεωρώντας ότι «δεν μπορεί να ρίχνεται λάσπη και να θίγονται υπολήψεις προσώπων που δεν είχαν εμπλοκή».

    Τέλος ο κ. Μαρκογιαννάκης έθεσε θέμα και για έρευνα σχετικά με το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας: «Οι αγώνες στοίχισαν τουλάχιστον επτά φορές επάνω, όμως κανείς δεν ενδιαφέρεται γιατί θα αποκαλυφθούν ημέτεροι και μεγαλοεργολάβοι, θα συνιστά άγος, αν δεν γίνει η έρευνα αυτή».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 59512

    [07] Ελεύθεροι οι συλληφθέντες της Κερατέας

    Παρασκευη, 11 02 2011 13:10

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 5 κάτοικοι της Κερατέας, που συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης Τρίτης. Με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Οι 3 εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται για κακουργήματα, ενώ ο ένας αντιμετωπίζει και τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί κουκούλας. Ωστόσο, όλοι αρνούνται τις κατηγορίες και έχουν πλευρό τους κατοίκους της περιοχής. Με χειροκροτήματα τους υποδέχτηκαν οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί για να τους συμπαρασταθούνε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 59499

    [08] «Aγροτική» κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

    Παρασκευη, 11 02 2011 15:58

    Αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και λόγω της απόφασης του αστυνομικού διευθυντή Σερρών, να απαγορεύσει τις αγροτικές συναθροίσεις κοντά στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, σημειώθηκε μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη.

    Ο κ. Σκανδαλίδης απέδωσε την απόφαση σε υπερβάλλοντα ζήλο και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για τις εκφράσεις που απέδωσε στην κυβέρνηση για «υπερβάλλοντα αυταρχισμό», «εφαρμογή χουντικών μεθόδων» και «εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου», λέγοντας για τις περιοδείες του και για το διάλογο που διεξάγεται με τη συμμετοχή και της ΝΔ.

    Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, αναφερόμενος στην παρέμβαση του κ. Σαμαρά, δήλωσε: «Έτσι κυβέρνησαν τη χώρα, οδηγώντας την στο χείλος της καταστροφής, έτσι συνεχίζουν και τώρα να αντιπολιτεύονται. Αυτό το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι. Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι το πάθος και η ένταση με την οποία ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται των λίγων πολιτικών του οπαδών, που επιχειρούν να αποκλείσουν τα σύνορα δημιουργώντας προβλήματα στη χώρα. Του επιστρέφουμε τους ακραίους χαρακτηρισμούς».

    Στις Σέρρες αναβλήθηκε για τις 4 Μαΐου, η δίκη των εφτά αγροτών, μελών της παράταξης Αδέσμευτοι Αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση κυκλοφορίας και θρασύτητα κατά της αρχής. Σήμερα το απόγευμα σε νέα συνέλευση των αγροτών, θα συζητηθεί η εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους.

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 59528

    [09] ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ υπέρ των μεταναστών απεργών πείνας

    Παρασκευη, 11 02 2011 16:13

    Κοινή παρέμβαση προς την κυβέρνηση, για το θέμα των μεταναστών που πραγματοποιούν απεργία πείνας για 18η ημέρα στη βίλλα Υπατία, πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    Οι δύο συνομοσπονδίες ζήτησαν να δοθεί λύση, δεδομένου ότι η κατάσταση των απεργών βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Άξονες για την εξεύρεση λύσης προτείνεται να είναι η πραγματική κατάσταση των μεταναστών, δηλαδή το γεγονός ότι επί χρόνια παραμένουν και εργάζονται στη χώρα, σε συνδυασμό με την πραγματικότητα της εκμετάλλευσής τους με μορφές ανασφάλιστης εργασίας, που κατά συνέπεια δεν τους οδηγούσαν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για τη νομιμοποίησή τους. Τονίζεται επίσης η δυνατότητα εξάντλησης και του υπάρχοντος νομικού οπλοστασίου, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα για νομιμοποίηση. Σε επίπεδο προοπτικής οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάνουν λόγο για αναγκαίες αλλαγές σε ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο, για την αναγνώριση και διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μεταναστών, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν επιτυχώς ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής.

    Πηγή: AΠΕ Είδηση: 59529

    [10] Σύσκεψη για το σφαγείο Σάμου

    Παρασκευη, 11 02 2011 11:48

    Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στην περιφερειακή ενότητα Σάμου ο Σύλλογος κτηνοτρόφων του νησιού παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη και του Δημάρχου Βαθέος Σάμου για να συζητήσει το μείζον πρόβλημα που έχει προκύψει με το κλείσιμο του μοναδικού σφαγείου που υπήρχε στο νομό.

    Οι κτηνοτρόφοι αναζητούν λύση καθώς πλησιάζει το Πάσχα και θα πρέπει να σφάξουν τα αμνοερίφια και η λύση για μετάβαση σε άλλο σφαγείο εκτός νησιού φαντάζει απαγορευτική λόγω κόστους αλλά και απόστασης.

    Σύνταξη:Χάρης Ζαβουδάκης Είδηση: 59452

    [11] Συμπόσιο αριστούχων μαθητών στην Πορταριά

    Παρασκευη, 11 02 2011 16:42

    Περισσότεροι από 500 αριστούχοι μαθητές, από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στο τριήμερο συμπόσιο αριστούχων μαθητών που διοργανώνει στην Πορταριά, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Το συμπόσιο αρχίζει στις 6:30 σήμερα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ Πορταριάς και ομιλητές θα είναι αξιόλογοι επιστήμονες, όπως ο διευθυντής του Ευγενίδειου Ιδρύματος, κ. Διον. Σιμόπουλος, ο ερευνητής στο CERN, κ. Μιχάλης Καρατζίνος, ο Βολιώτης αστροφυσικός στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής Παρισιού, κ. Νικόλαος Πράντζος κ.α.

    Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κ. Παν. Φιλντίσης, σκοπός του συμποσίου - η συμμετοχή στο οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία - είναι οι συμμετέχοντες μαθητές να έχουν την ευκαιρία, μέσα από την άμεση επαφή τους με διεκεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους, να κατανοήσουν σε βάθος, θέματα σύγχρονης φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και σε έννοιες που τη συγκροτούν, αποκτώντας κριτική και συνδυαστική σκέψη.

    Είδηση: 59530

    [12] Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ

    Παρασκευη, 11 02 2011 12:48

    Από το σωματείο «Οι Ποπολάροι» γίνεται γνωστό, ότι από τη γενική γραμματεία πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, έχει σταλεί έγγραφο προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με το οποίο τις ενημερώνει ότι παρατείνεται η χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ. για 2010, για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να χορηγηθούν τα δελτία μετακίνησης του 2011, σε όσους δικαιούχους δεν προσήλθαν για διάφορους λόγους να τα παραλάβουν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην σχετική Κ.Υ.Α. Τα δελτία μετακίνησης θα σφραγίζονται από την υπηρεσία της Περιφέρειας με την ένδειξη «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ» στη θέση της διάρκειας ισχύος.

    Είδηση: 59472

    [13] Η διαχείριση πληροφορίας ως «μέτρο» τεχνολογικής ικανότητας για την ανθρωπότητα

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:28

    Επιστήμονες προχώρησαν σε έναν υπολογισμό της συνολικής τεχνολογικής ικανότητας του κόσμου, δηλαδή πόσες πληροφορίες είναι σε θέση να αποθηκεύσει και να επεξεργαστεί η ανθρωπότητα. Συνολικά, εκτιμάται ότι, αν ληφθούν υπόψη τόσο οι ψηφιακές όσο και οι αναλογικές συσκευές (όσες έχουν απομείνει, τέλος πάντων), ο πλανήτης μας μπορεί να έχει σήμερα στη διάθεσή του γύρω στα 600 Exabytes πληροφοριών, περίπου 600 δισεκατομμύρια Gigabytes.

    Η παγκόσμια αποθηκευτική ικανότητα διπλασιάζεται κάθε περίπου τρία χρόνια. Το 2007 (τελευταία χρονιά που μελέτησαν οι ερευνητές) υπήρχαν τουλάχιστον 295 Exabytes πληροφοριών ή 295 δισεκατομμύρια Gigabytes (σε Bytes, ο αριθμός 295 ακολουθούμενος από 20 μηδενικά), μια ποσότητα που ισοδυναμούσε με 61 CD-ROM ανά κάτοικο του πλανήτη μας. Αν έμπαιναν το ένα πάνω στο άλλο, αυτά τα περίπου 404 δισεκατομμύρια CD-ROM θα κάλυπταν την απόσταση Γης-Σελήνης και θα έφταναν πολύ πέρα από το φεγγάρι. Αν, πάλι, οι πληροφορίες αυτές βρίσκονταν σε βιβλία, θα κάλυπταν όλες τις ΗΠΑ, ή την Κίνα, με 13 στοίβες βιβλίων, την μια πάνω στην άλλη.

    Ο αριθμός των 295 Exabytes εκτιμάται ότι είναι 315 φορές μεγαλύτερος από όλους τους κόκκους άμμου στις παραλίες της Γης, αλλά παρόλα αυτά είναι μόλις το 0,33% των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες στα μόρια του DNA ενός ανθρώπου. Εκτιμάται όμως ότι μέχρι το τέλος του 21ού αιώνα, η αποθηκευτική και επεξεργαστική ισχύς της ανθρωπότητας θα «ισοφαρίσει» αυτήν του ανθρώπινου γενετικού κώδικα (DNA).

    Ο υπολογισμός έγινε από ερευνητές με επικεφαλής τον Μάρτιν Χίλμπερτ της Σχολής Επικοινωνιών του πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνα και η σχετική μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Science". Σύμφωνα με τον Χίλμπερτ, το 2002 θα μπορούσε να θεωρηθεί η αρχή της «ψηφιακής εποχής», επειδή τότε για πρώτη φορά η συνολική ψηφιακή αποθηκευτική ικανότητα της ανθρωπότητας ξεπέρασε την αναλογική. Το 2007, μέσα σε μια μόνο πενταετία, το 94% της παγκόσμιας μνήμης βρισκόταν πλέον σε ψηφιακή μορφή και σήμερα πια θεωρείται ότι ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, καθώς είναι μηδαμινό το ποσοστό πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες ακόμα σε αναλογικά και όχι σε ψηφιακά μέσα.

    Πάντως, σύμφωνα με τους ερευνητές, «μακροπρόθεσμα, οι αναλογικές τεχνολογίες δεν θα εξαφανιστούν, αλλά θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως μέρος της ιστορικής κληρονομιάς μας, αλλά και ως χόμπι για μερικούς τεχνικούς. Σε μερικά μέρη του κόσμου, πάντως, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για ακόμη πολλά χρόνια, αν και ούτε εκεί δεν θα αποτελούν το βασικό εργαλείο».

    Το 2007, η ανθρωπότητα μετέδωσε μέσω τηλεοπτικών σημάτων και GPS 1,9 Zettabytes πληροφοριών (ισοδυναμούν με περίπου 1,9 δισεκατομμύρια Terabytes), μια ποσότητα πληροφοριών για κάθε άνθρωπο ισοδύναμη με το να διαβάζει 174 εφημερίδες κάθε μέρα.

    Την ίδια χρονιά, μέσω των διαδραστικών τεχνολογιών (όπως η κινητή τηλεφωνία), η ανθρωπότητα διακίνησε 65 Exabytes πληροφοριών, ενώ οι υπολογιστές του πλανήτη έκαναν 6,4 x 1018 (ο αριθμός 1 ακολουθούμενος από 18 μηδενικά) υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο. Αν αυτοί οι υπολογισμοί είχαν γίνει με το χέρι, θα χρειαζόταν 2.200 φορές περισσότερος χρόνος από την ηλικία του σύμπαντος μετά το «Μπιγκ Μπανγκ», που έγινε πριν περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

    Στη διάρκεια της εικοσαετίας 1986-2007, η παγκόσμια υπολογιστική ισχύς αυξανόταν με μέσο ετήσιο ρυθμό 58%, δέκα φορές πιο γρήγορα από το ΑΕΠ των ΗΠΑ. Αντίστοιχα, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης των τηλεπικοινωνιών ήταν 28% και της ικανότητας αποθήκευσης πληροφοριών 23%.

    «Όσο εντυπωσιακοί και αν φαίνονται αυτοί οι αριθμοί, στην πραγματικότητα είναι ασήμαντοι μπροστά στην τάξη μεγέθους με την οποία η φύση διαχειρίζεται τις πληροφορίες. Σε σχέση με την φύση, δεν είμαστε παρά ταπεινοί μαθητευόμενοι. Όμως, ενώ ο φυσικός κόσμος είναι ασύλληπτος στο μέγεθός του, παραμένει σχετικά σταθερός. Αντίθετα, οι τεχνολογικές ικανότητες επεξεργασίας πληροφοριών της ανθρωπότητας αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό», επεσήμανε ο Χίλμπερτ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό «Scientific American».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Science, Scientific American Είδηση: 59545

    [14] Συνάντηση Α. Σαμαρά - Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

    Παρασκευη, 11 02 2011 14:49

    Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) είχε σήμερα Παρασκευή συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και επιχειρηματικότητας.

    Σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης, τόνισε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόσχιση του Λιμενικού Σώματος από την Εμπορική μας Ναυτιλία και δεσμευόμαστε για την επανασύνδεσή του με αυτή. Το ΠΑΣΟΚ, με την πολιτική του, στερεί στους Έλληνες εφοπλιστές τη δυνατότητα για ένα ενιαίο και σταθερό θεσμικό πλαίσιο. Διακυβεύει αδικαιολόγητα έναν από τους πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, σε μια εποχή όπου οφείλουμε να επενδύουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

    Πηγή: ΑΠΕ Είδηση: 59514

    [15] Σκοτώθηκε 24χρονος σε τροχαίο

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:29

    Σκοτώθηκε ένας 24χρονος Ρουμάνος που διέμενε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, όταν σήμερα, στις 06:30 το πρωί, το δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του, καθώς κινείτο σε δρόμο της πόλης κι έπεσε σε στηθαίο. Προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κυπαρισσίας.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 59544

    [16] Συνελήφθη 63χρονος για 1,5 κιλό χασίς

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:23

    Περισσότερο από 1,5 κιλό χασίς βρέθηκε από Αστυνομικούς σε αγρόκτημα της Μεσσήνης, μετά από έρευνα των Αστυνομικών Αρχών. Συγκεκριμένα, σήμερα στις 10:00 το πρωί μετά από έρευνα σε αποθήκη αγροκτήματος που βρίσκεται στην περιφέρεια του Δήμου Μεσσήνης και ανήκει σε 63χρονο αγρότη, βρέθηκαν 186 γραμμάρια αποξηραμένου χασίς, σε νάιλον σακούλα, που ήταν τοποθετημένη μέσα σε πλαστικό δοχείο, καθώς και δύο ζυγαριές.

    Ακόμα βρέθηκαν 1.492 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μέσα σε πλαστικό δοχείο, στον περιβάλλοντα χώρο της αγροικίας. Ο 63χρονος ιδιοκτήτης της αγροικίας συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν οι ποσότητες των ναρκωτικών.

    Συντάκτης είδησης: Γιώργος Ξιάρχος Είδηση: 59543

    [17] Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λέει ο Κουσελάς

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:06

    Τη διαβεβαίωση πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα ούτε θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές, έδωσε χθες από τα Φιλιατρά όπου βρέθηκε για την γιορτή του Πολιούχου τους, Άγιου Χαραλάμπους, ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς. Ο κ. Κουσελάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι η οικονομία μας άρχισε ήδη να "χαμογελάει" -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- και μίλησε για την διαδικασία της περαίωσης.

    Κατά τον υφυπουργό Οικονομικών "το τέλος του 2011 θα σημάνει μια καινούργια πορεία για τη χώρα μας καθώς θα έχουμε μειώσει σημαντικά τα δημοσιονομικά ελλείμματα και θα έχουμε δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας". Ερωτηθείς για την περαίωση ο κ. Κουσελάς απάντησε πως το Υπουργείο είναι ικανοποιημένο γιατί "δόθηκε η δυνατότητα και η ευκαιρία να ξοφλήσουμε με το παρελθόν και να έχουμε ένα εισπρακτικό αποτέλεσμα: ένα δις ευρώ για το 2010 και 700 εκατομμύρια ευρώ για το 2011. Χρήματα τα οποία θα αποτελέσουν ένα μαξιλάρι ουσιαστικά, προκειμένου να υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός τους 2011 και να μην έχουμε άλλα προβλήματα".

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας Είδηση: 59542

    [18] Πρόβλημα με τα σκουπίδια

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:04

    Πρόβλημα με τα σκουπίδια, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ο Δήμος Καλαμάτας καθώς ο εργολάβος που έχει αναλάβει εδώ και λίγους μήνες την μεταφορά των σκουπιδιών της Καλαμάτας δυσκολεύεται να βρει νόμιμο χώρο εναπόθεσης ενώ διαθέτει συνολικά έξι φορτηγά τα οποία δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις του.

    Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του εξέφρασε την λύπη του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απέδωσε ευθύνες στην πολιτεία, στην αιρετή περιφέρεια και την αποκεντρωμένη διοίκηση που δεν έχουν προχωρήσει όπως είπε- τον εθνικό σχεδιασμό για την διαχείριση των απορριμμάτων. Στο μείζον θέμα των σκουπιδιών αναφέρθηκε χθες από τα Φιλιατρά και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Όπως είπε «ο καθένας στον τομέα του, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες και όλοι μαζί να βρούμε την κοινή συνιστώσα για να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα». Ο κ. Τατούλης εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του γιατί ο περιφερειακός σχεδιασμός για την διαχείριση των απορριμμάτων έγινε πλέον αποδεκτός και στο επίπεδο της κυβερνητικής πολιτικής.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας Είδηση: 59541

    [19] Συνεδριάζει το Δημ. Συμβούλιο

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:02

    Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στις 18.30, με κύρια θέματα την εκλογή «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», την αντιμετώπιση των οικονομικών και ασφαλιστικών επιπτώσεων των απολυμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων, την έκδοση ψηφίσματος για τη διεκδίκηση μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα Επτάνησα και τις ρυθμίσεις για την οικοδομική αρτιότητα σε περιοχές NATURA 2000.

    Επίσης σε αυτή τη συνεδρίαση θα οριστούν τα ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, της Δημοτικής Επιχείρησης Ιχθυοκαλλιέργειας Λιμνοθάλασσας Υλαϊκου Λιμένα, τη συγκρότηση Πολεοδομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Κυκλοφορίας, της Επιτροπής Ονοματοθεσίας και Τουριστικής ανάπτυξης.

    Επίσης θα συζητηθεί η έγκριση πρόσληψης σαράντα (40) οδοκαθαριστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας οκτώ (08) μηνών) για την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας. Είδηση: 59539

    [20] Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη για ανεμογεννήτριες

    Παρασκευη, 11 02 2011 18:00

    Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη είχαν μέλη της εταιρείας enova που προτίθεται να δημιουργήσει το αιολικό πάρκο στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτωρ. Ο κ. Σκούρτης ανέφερε ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι η συζήτηση θα γίνει εκ του περισσού αφού ο απερχόμενος Γ.Γ. της ΠΙΝ Κ. Γεωργαλίδης έχει υπογράψει την Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου.

    Ο Μηχανικός Σύμβουλος της επιχείρησης, Παναγιώτης Λεόντιος δήλωσε ότι οι όποιες αντιδράσεις έχουν καταγραφεί στον τοπικό τύπο στερούνται βάσης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «πράσινο» έργο το οποίο δεν δημιουργεί ούτε οπτική ρύπανση, παρά το γεγονός ότι το ύψος κάθε μιας εκ των ανεμογεννητριών μαζί με την φτερωτή θα φθάνει τα 120 μέτρα.

    Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Δ. Φαναριώτης, τασσόμενος υπερ της κατασκευής του έργου. Είδηση: 59538

    [21] Επί θύραις η ανακοίνωση του αναπτυξιακού προγράμματος για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων

    Παρασκευη, 11 02 2011 17:56

    Ευρετήριο Άρθρου

    Επί θύραις η ανακοίνωση του αναπτυξιακού προγράμματος για την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Λίαν συντόμως αναμένεται να υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία για το αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στα έργα που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, οι οποίοι και αφαιρέθηκαν με απόφαση της ΔΕΜΑ από τις διοργανώτριες πόλεις (Βόλος και Λάρισα).

    Είδηση: 59540

    [22] Νέα διαμαρτυρία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

    Παρασκευη, 11 02 2011 17:32

    Πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης, πραγματοποίησαν, οι φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, λόγω παντελούς έλλειψης ανταπόκρισης και επίσημης θέσης στα αιτήματά τους.

    Οι φοιτητές κατευθύνθηκαν καταρχήν στο Δημαρχείο Κοζάνης, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Πνευματικό Κέντρο Κοζάνης, τα οποία και κατέλαβαν επ αόριστον, ενώ συνεχίζουν μέχρι και την Δευτέρα την κατάληψη των άλλων χώρων του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές με απόφαση των συλλόγων τους ζητούν την παραίτηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου γιατί όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, επιμένει στις απόψεις του για συγχώνευση με το ΤΕΙ, γιατί αντιμετωπίζει με πρωτόγνωρη απάθεια οποιοδήποτε πρόβλημα του ιδρύματος και γιατί λειτουργεί κάτω από σκοπιμότητες. Οι φοιτητές αποκαλούν τον κ. Μανωλόπουλο διορισμένο υπάλληλο από το Υπουργείο Παιδείας και σημειώνουν πως η στάση του έχει εξοργίσει καθηγητές, φοιτητές, διοικητικό προσωπικό και γονείς.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Θωμάς Δημητριάδης Είδηση: 59535

    [23] Παρατηρητήριο για τη ρύπανση του Πηνειού δημιούργησε ο Σύλλογος Φίλων του ποταμού

    Παρασκευη, 11 02 2011 16:28

    Ευρετήριο Άρθρου

    Παρατηρητήριο για τη ρύπανση του Πηνειού δημιούργησε ο Σύλλογος Φίλων του ποταμού

    Σελίδα 2

    Όλες οι Σελίδες

    Σελίδα 1 από 2 Τη συστηματική καταγραφή των πηγών ρύπανσης, τη διερεύνηση, τη συλλογή στοιχείων και τη χαρτογράφηση, σε συνεργασία με το πιστοποιημένο εργαστήριο "Εργαστηριακή Θεσσαλίας", ανέλαβε ο Σύλλογος Φίλων του Πηνειού ποταμού, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Δίοικηση του Συλλόγου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

    Είδηση: 59533

    [24] Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

    Παρασκευη, 11 02 2011 19:19

    Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου θα ανακοινωθούν, δια στόματος του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, συγκεκριμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε στη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή για τα ζητήματα που απασχολούν πολίτες και πολιτικούς για το κέντρο της πρωτεύουσας.

    Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει υπόψη του ένα μεγάλο εύρος προτάσεων για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, που έχουν κατατεθεί, και ορισμένες εξ αυτών είναι άμεσα υλοποιήσιμες. Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων περιλαμβάνονται οικονομικά κίνητρα για την αναβάθμιση περιοχών του ιστορικού κέντρου. Επίσης, έχουν κατατεθεί προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αστέγων, των εξαρτημένων ατόμων με την ενεργητικότερη δραστηριοποίηση του ΟΚΑΝΑ, παρεμβάσεις με κινητές μονάδες υγείας, ενώ, σε όλα τα προγράμματα, πέραν των αρμόδιων υπουργείων, θα έχει ενεργό συμμετοχή ο Δήμος Αθηναίων.

    Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, οι υφυπουργοί Εργασίας Άννα Νταλάρα και Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εσωτερικών Δ. Στεφάνου και η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μαίρη Μαλιώρη.

    Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ενσήμων που απαιτούνται για την ανανέωση των αδειών παραμονής των μεταναστών στη χώρα, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες, καθώς και να μειωθεί συνολικά η γραφειοκρατία, ώστε τα προβλήματα να λύνονται αποτελεσματικότερα.

    Επείγουσα, επίσης, είναι για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση του προβλήματος των επί μακρόν διαμενόντων, καθώς θεωρείται ότι αυτή η κατηγορία μεταναστών διαθέτει «ψήγματα νομιμότητας» και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: η πρώτη αφορά εκείνους που βρίσκονται σε «καθεστώς ανοχής», καθώς έτσι χαρακτηρίζονται οι αναμένοντες άσυλο, ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά εκείνους που βρίσκονται σε «μια γκρίζα ζώνη αφάνειας» και αφορά ανθρώπους, οι οποίοι, π.χ., ασχολούνται με την φροντίδα ηλικιωμένων, χωρίς ποτέ να βγαίνουν από το σπίτι στο οποίο εργάζονται.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι οι άνθρωποι αυτοί να εξέλθουν από αυτό το καθεστώς «αφάνειας», και να προσδιοριστεί ο αριθμός τους και η κατάστασή τους.

    Πηγές: ΝΕΤ FM, ΑΠΕ-ΜΠΕ Είδηση: 59546

    [25] Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας

    Παρασκευη, 11 02 2011 12:23

    Τέσσερις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους λήστεψαν το πρωί της Παρασκευής, υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Οι δυο μπήκαν μέσα στην τράπεζα αφού έσπασαν με βαριοπούλες την πλαϊνή πόρτα και με απειλή καλάζνικοφ πήραν 150.000 ευρω από το ΑΤΜ και άλλα 100.000 ευρω από τον κισέ. Κατά την διαφυγή τους το κλεμμένο βαν που επέβαιναν ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης και οι δράστες άρπαξαν διερχόμενο ΙΧ μάρκας Fiat Punto που επέβαιναν δυο κοπέλες αφού προηγουμένως τις κατέβασαν. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από τον τόπο της ληστείας, ενώ οι δράστες αναζητούνται.

    Οι δράστες έφτασαν στην τράπεζα με ένα λευκό κλειστό φορτηγάκι Mitsubishi, το οποίο είχε κλαπεί προχθές από το Μοσχάτο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Είδηση: 59467


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 February 2011 - 18:00:50 UTC