Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικονομία, αγροτικά, Παιδεία στη συνεδρίαση του Υπουργικού
  • [02] Βρετανία: Απαγόρευση εισόδου για τον ιερέα που απειλούσε να κάψει το Κοράνι
  • [03] Στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους
  • [04] Συνελήφθησαν 33 μέλη της οικογένειας Μπεν Άλι
  • [05] Νέες παραιτήσεις υπουργών στην Ιρλανδία
  • [06] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [07] Ο Απ. Κατσιφάρας με τους βουλευτές της Περιφέρειας
  • [08] Παναχαϊκή - επεισόδια
  • [09] Ο Καιρός
  • [10] Ο Απ. Κατσιφάρας με τους βουλευτές της Περιφέρειας
  • [11] Tηλεφώνημα φάρσα για βόμβα στο Δημαρχείο Σερρών
  • [12] Ο Απ. Κατσιφάρας με τους βουλευτές της Περιφέρειας
  • [13] ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες για το μακελειό
  • [14] Πλούσια η λεία διαρρηκτών σε σπίτι στην Κίσαμο
  • [15] Περιφερειάρχης επαφές
  • [16] Συνάντηση εταίρων για το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Χώρου.
  • [17] Θανατηφόρο τροχαίο
  • [18] Γ. Παπαδημητρίου: «Ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων».
  • [19] Το Επιμελητήριο για τα επιτόκια των πυρόπληκτων
  • [20] «Δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα»
  • [21] Η προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων
  • [22] Η ενδυνάμωση της μεσσηνιακής αγοράς
  • [23] Συνεδριάζει η σύγκλητος του Π.Κ.
  • [24] Συνάντηση Δημάρχου με πολίτες
  • [25] Οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών
  • [26] Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: 20.000 αιτήσεις Πανελλαδικά για τη ρύθμιση οφειλών
  • [27] Καταδίωξη και σύλληψη για ναρκωτικά
  • [28] Κρούσμα νέας γρίπης στο Ρέθυμνο
  • [29] Πιο αυστηρή η Δημοτική Αστυνομία
  • [30] Ε. Δαμιανάκης: Απόφαση ευθύνης η παρέμβαση της Κυβέρνησης στη δίκη για τη σφαγή του Διστόμου
  • [31] ΚΚΕ: «Οδοστρωτήρας» για το ΕΣΥ το σχέδιο νόμου για την Υγεία

    [01] Οικονομία, αγροτικά, Παιδεία στη συνεδρίαση του Υπουργικού

    Πεμπτη, 20 01 2011 09:07

    Οι εξελίξεις στην Οικονομία, στα αγροτικά και την Παιδεία, θα απασχολήσουν το πρωί, τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Κατά τη συνεδρίαση, ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Οικονομία και τις συζητήσεις σε Eurogroup και Ecofin ενώ στη συνεδρίαση θα εξεταστεί επίσης και το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών.

    Στη συνεδρίαση θα παρουσιαστεί επίσης από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, πιλοτικό πρόγραμμα για 800 ολοήμερα σχολεία.

    Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κοζάνη, όπου θα ανακοινώσει την κατασκευή του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ευρώπη, παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 200 μεγαβάτ στην περιοχή της Πτολεμαϊδας.

    Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και ο Δήμος Κοζάνης, για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Μακεδονίας στον ενεργειακό τομέα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57558

    [02] Βρετανία: Απαγόρευση εισόδου για τον ιερέα που απειλούσε να κάψει το Κοράνι

    Πεμπτη, 20 01 2011 09:06

    Απαγόρευσε η Βρετανία την είσοδο στη χώρα στον Αμερικανό ιερέα Τέρι Τζόουνς, ο οποίος προκάλεσε παγκόσμια αναταραχή με την απειλή να κάψει το Κοράνι, την επέτειο της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο αμφιλεγόμενος ιερέας από τη Φλόριδα, που οι δηλώσεις του τον περασμένο χρόνο καταδικάστηκαν ευρέως, είχε προσκληθεί στη Βρετανία από μια οργάνωση κατά των μεταναστών.

    "Μη αποδεκτή συμπεριφορά"

    " Η κυβέρνηση αντιτίθεται στίς ακραίες συμπεριφορές, σε όλες τις μορφές τους και αυτός είναι ο λόγος που δεν επιτρέψαμε την επίσκεψη του ιερέα Τέρι Τζόουνς στη Βρετανία. Μία σειρά από δηλώσεις που έχει κάνει, αποτελούν αποδείξεις μη αποδεκτής συμπεριφοράς " είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.

    "Το να έρχεσαι στην Βρετανία αποτελεί προνόμιο και όχι δικαίωμα, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την είσοδο σε αυτούς που η παρουσία τους δεν συμβάλλει στο γενικό καλό" συνέχισε στις δηλώσεις του ο ίδιος αξιωματούχος.

    Διευκρίνισε δε ότι η απόφαση δεν πάρθηκε εύκολα.

    Ο Τέρι Τζόουνς είναι επικεφαλής της εκκλησιαστικής οργάνωσης Dove World Outreach Center, που εδρεύει στην πανεπιστημιούπολη του Γκέινσβιλ της Φλόριντα, με λιγότερα από 50 μέλη.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: BBC: US pastor Terry Jones banned from entering UK

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57556

    [03] Στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ - Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις σε πολλούς κλάδους

    Πεμπτη, 20 01 2011 08:35

    Στάση εργασίας 8:30 με 12:30 έχουν εξαγγείλει για σήμερα η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με αφορμή τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο της προσφυγής συμβασιούχων του ΟΠΑΠ. Χιλιάδες συμβασιούχοι βρίσκονται στον προαύλιο χώρο του Αρείου Πάγου, καθώς η απόφαση θα λειτουργήσει ως πιλότος για τα κατώτατα δικαστήρια που θα εκδικάσουν στο μέλλον ανάλογες υποθέσεις. Για τις 11:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία από τις 11:00 έως τις 15:30, 11:00-15:00 τα τρόλεϊ, ενώ δεν θα κινηθούν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί και οι οδοντίατροι όλης της χώρας, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους φαρμακοποιοί και δικηγόροι.

    24ωρη απεργία γιατρών και οδοντιάτρων

    Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δημοτικές επιχειρήσεις της χώρας. τετράωρη στάση εργασίας από τις 08:30 έως και τις 12:30 για το υπόλοιπο προσωπικό.

    Αυτήν την ώρα, πραγματοποιείται συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το υπουργείο Υγείας.

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι ιδιώτες γιατροί και οι γιατροί των ασφαλιστικών Ταμείων.

    Υπενθυμίζεται ότι σε τριήμερη πανελλαδική αποχή έχουν προχωρήσει από χθες Τετάρτη οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας πλην των Αθηνών, καθώς και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: ο»ΏΔιάλογος εν μέσω στάσεων εργασίας, Με προβλήματα οι μετακινήσεις, Στο Υπουργικό τα κλειστά επαγγέλματα

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57554

    [04] Συνελήφθησαν 33 μέλη της οικογένειας Μπεν Άλι

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:27

    Τριάντα τρία μέλη της οικογένειας του έκπτωτου Προέδρου Μπεν Αλι, συνελήφθησαν στην Τυνησία. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας, οι συλλήψεις έγιναν την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από τη χώρα. Νωρίτερα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μπεν Αλι και σε αίτημα του να επιστρέψει στη χώρα, ο Τυνήσιος Πρωθυπουργός του ξεκαθάρισε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

    Αίτημα για δίκαιες και ελεύθερες εκλογές

    Στο μεταξύ, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές σε λίγους μήνες ζητά ο Αχμεντ Νεζίντ Τσέμπι, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και ιστορικός ηγέτης του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος.

    «θα παραιτηθώ αν αρχίσω να αμφιβάλλω για την διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών σε έξι ή επτά μήνες» τόνισε μιλώντας στο BBC προαναγγέλλοντας τις παραιτήσεις και άλλων υπουργών.

    «Δεν είμαι ο μόνος που θα παραιτηθεί. Όλοι όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα παραιτηθούν αν οι εκλογές δεν είναι ελεύθερες και δίκαιες και αν δεν εφαρμοστούν αμέσως τα μέτρα που λάβαμε» είπε χαρακτηριστικά.

    Τάχθηκε επίσης υπέρ της ένταξης ενός μετριοπαθούς Ισλάμ στην πολιτική ζωή της Τυνησίας σημειώνοντας ότι κεντρική επιδίωξη είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος μετάβασης στη Δημοκρατία.

    Συλλήψεις συγγενών του Μπεν Αλι

    Στο μεταξύ, για «εγκλήματα κατά της Τυνησίας» συνελήφθησαν 33 μέλη της οικογένειας του Μπεν Αλι. Η τηλεόραση δεν ανέφερε τα ονόματα των συλληφθέντων, ούτε το βαθμό συγγένειας με τον Πρώην Πρόεδρο

    Ωστόσο, προέβαλε εικόνες με προσωπικά είδη των συγγενών του Μπεν Αλι τα οποία κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή τους, όπως ακριβά κοσμήματα, ρολόγια και διεθνείς πιστωτικές κάρτες.

    Επίσης κατασχέθηκαν στυλό-όπλα που είχαν πραγματικές σφαίρες.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57621

    [05] Νέες παραιτήσεις υπουργών στην Ιρλανδία

    Πεμπτη, 20 01 2011 08:51

    Τέσσερις υπουργοί της Ιρλανδίας παραιτήθηκαν χθες Τετάρτη, μια ημέρα μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Μάικλ Μάρτιν, ο οποίος ηγείτο του μετώπου κατά του πρωθυπουργού Μπράιαν Κόουεν, ανακοίνωσαν τα ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για τους υπουργούς Υγείας Μέρι Χάρνεϊ, Δικαιοσύνης Ντέρμοτ Αχερν, Μεταφορών Νόελ Ντέμπσεϊ και Άμυνας Τόνι Κίλιν, επισημαίνουν σήμερα η εφημερίδα Irish Times και το RTE. Οι παραιτήσεις αυτές στερούν από την ιρλανδική κυβέρνηση περισσότερο από το ένα τέταρτο των υπουργών της. Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως μετά τις παραιτήσεις ανοίγει ο δρόμος για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, πριν τις γενικές εκλογές του Μαρτίου. Ο Μάρτιν παραιτήθηκε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που κέρδισε ο πρωθυπουργός Κόουεν για την ηγεσία του κόμματός του, του Φιάνα Φέιλ. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος και επέκρινε τον Κόουεν για τον τρόπο που χειρίστηκε την οικονομική κρίση.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC News

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57555

    [06] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:59

    ΠΑΜΙΣΟΣ-ΕΡΑΝΗ 1-0

    Ο Πάμισος, επικράτησε με 1-0 επί της Εράνης Φιλιατρών, χθες το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στα Φιλιατρά το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου.

    ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ

    Με τις αναμετρήσεις της 18ης αγωνιστικής, συνεχίζεται την Κυριακή το ενδιαφέρον πρωτάθλημα του 6ου ομίλου της Τέταρτης εθνικής κατηγορίας, οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή στις 3 το απόγευμα.

    Η Καλαμάτα, στην αυλαία της πρώτης αγωνιστικής του δευτέρου γύρου έχει ρεπό, ενώ οι διαιτητές που ορίσθηκαν να διευθύνουν τα παιχνίδια των μεσσηνιακών ομάδων είναι οι εξής:

    Εθνικός Σαγέικων- Πάμισος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας

    Εράνη -Αστέρας Μαχαιράδου, Νίκος Ανούσος του Συνδέσμου Λακωνίας

    Αχιλλέας Αιγιαλείας - Αθλητικός Όμιλος Κυπαρισσίας, Ελευθέριος Καλαράς του Συνδέσμου Κορίνθου.

    Ο διαιτητής, θα σφυρίξει την αναμέτρηση

    Μεσσηνιακός -Αχαϊκή, στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, Ευάγγελος Μαλούχος του Συνδέσμου Αργολίδας.

    Α' ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

    Το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α' τοπικής με τους εξής αγώνες:

    Το Σάββατο στις 3 το απόγευμα

    Απόλλωνας Καλαμάτας-Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης (γήπεδο Στρατοπέδου)

    Το Σάββατο στις 6 το απόγευμα

    Αθλητικός Όμιλος Ασπροχώματος-Αίαντας Καλαμάτας (στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία),

    Ομόνοια Καλαμάτας-Τσικλητήρας Πύλου (στο γήπεδο ΚΤΕΛ Γιώργος Λουκαρέας)

    Το Σάββατο στις 7 το βράδυ

    Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ-Μιλτιάδης Πύργου (στο γήπεδο Στρατοπέδου)

    Την Κυριακή στις 3 το απόγευμα

    Αθλητική Ένωση Αβίας-Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας ((στο Αθλητικό Κέντρο του Κορδία)

    Τέλλος Άγρας-Ολυμπιακός Καλαμάτας (στο γήπεδο Γαργαλιάνων)

    Εθνικός Μελιγαλά-Ηρακλής Καλαμάτας (στο γήπεδο Μελιγαλά).

    ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΕΪ

    Σε παιχνίδι για την προημιτελική φάση του πρωταθλήματος βόλεϊ κοριτσιών Λυκείων Μεσσηνίας, που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στο κλειστό της παραλίας, η ομάδα του 3ου Λυκείου Καλαμάτας επικράτησε εύκολα επί του 4ου Λυκείου Καλαμάτας με 2-0 και εξασφάλισε την παρουσία της στους τέσσερις του θεσμού.

    ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα μπάσκετ Λυκείων Αγοριών, η ομάδα του 3ου Λυκείου Καλαμάτας επικράτησε χθες το πρωί στην Τέντα επί του 1ου Λυκείου Αργοστολίου με σκορ 45-33 και εξασφάλισε την πρόκριση στην Τρίτη φάση της διοργάνωσης.

    ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

    Της αναμέτρησης των αγοριών του 3ου Λυκείου Καλαμάτας με το 1ο Λύκειο Αργοστολίου, προηγήθηκε η αντίστοιχη των κοριτσιών. Σε αυτή, το Λύκειο της Καλαμάτας πήρε σχετικά εύκολα τη νίκη με σκορ 22-13 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

    Συντάκτης είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57636

    [07] Ο Απ. Κατσιφάρας με τους βουλευτές της Περιφέρειας

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:55

    Με πρόσκληση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα μεθαύριο Σάββατο ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Πάτρα θα γίνει η συνάντησή του με τους βουλευτές των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό να συζητηθεί το πλαίσιο κοινών δράσεων από τις μεγάλες διεκδικήσεις της Δυτ. Ελλάδας, όπως αυτές περιγράφηκαν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Περιφερειακής αρχής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57634

    [08] Παναχαϊκή - επεισόδια

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:55

    Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν χθες μετά τον αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ασπρόπυργο. Προπηλακίσθηκαν και απειλήθηκαν δημοσιογράφοι, προκλήθηκαν ζημιές στις εγκαταστάσεις του σταδίου και βανδαλισμοί σε καταστήματα.

    Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΄Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου και Νήσων, εκφράζει το βαθύτατο αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη του , για την «απίστευτης βαναυσότητας επίθεση, που δέχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξη Κούγια, ο Αθλητικός συντάκτης Χρήστος Βεργανελάκης».

    Στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ, αναφέρονται τα εξής: « Ο κ. Κούγιας, τελώντας σε παράκρουση και με σκοπό να τρομοκρατήσει το συνάδελφο, εξαπέλυσε σε βάρος του φραστική επίθεση, καθυβρίζοντάς τον και απειλώντας τον με εκφράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα, ενώ ενώπιον δεκάδων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα τύπου , τον έφτυσε δύο φορές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια άγνωστοι άνδρες που εισέβαλαν στο χώρο της συνέντευξης , προφανώς συνεργάτες του κ. Κούγια, προπηλάκισαν το συνάδελφο και με σπρωξιές, τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την αίθουσα τύπου.

    Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της τοπικής αθλητικής δημοσιογραφίας, ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Κούγιας το ρόλο του τύπου και την ελεύθερη έκφραση γνώμης και κριτικής.

    Να σημειωθεί ότι πριν την βάναυση επίθεση του Προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή, σε βάρος του Χρήστου Βεργανελάκη , είχε καταφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Φυντάνης.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρήστος Βεργανελάκης τίθεται στο στόχαστρο του κ. Κούγια. Ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής, θεωρώντας - προφανώς - εαυτόν στο απυρόβλητο, επιχειρεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε ασκεί κριτική στα πεπραγμένα του.

    Το Δ.Σ της ΕΣΗΕΠΗΝ, θεωρώντας εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό, ζητά από τις αρμόδιες αρχές την προστασία του συναδέλφου. Ο κ. Κούγιας και οι συν αυτώ, αρνούμενοι να δεχθούν τη διαφορετική άποψη και τη δημοσιογραφική κριτική, έχουν ξεφύγει από όσα οι κανόνες της αξιοπρεπούς , αλλά και της νόμιμης συμπεριφοράς επιτάσσουν.

    Τέλος, περιστατικά όπως αυτό σε βάρος του Χρήστου Βεργανελάκη, δεν είναι δυνατόν να κάμψουν το φρόνημα των δημοσιογράφων, ούτε να τους απομακρύνουν από το ρόλο τους, που είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, η αποκάλυψη της αλήθειας, ο έλεγχος και η κριτική κάθε δημόσιας δραστηριότητας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΄Ενωσης Συντακτών.

    Σήμερα το πρωϊ ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολος Βουλδής μαζί με τον Γ.Γ της ΄Ενωσης Ζώη Μαρίνο και τη νομική σύμβουλο Χρύσα Βουλδή, μετέβησαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και ζήτησαν την παρέμβασή του και την προστασία του συναδέλφου Χρήστου Βεργανελάκη.

    Αγγελική Ανυφαντή

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57637

    [09] Ο Καιρός

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:48

    Αίθριο καιρό αρχικά και σταδιακά επιδείνωση από τις βραδινές ώρες με νότιους ανέμους και βροχές, προβλέπει για σήμερα στην περιοχή μας η ΕΜΥ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Άστατο καιρό με νεφώσεις και βροχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αύριο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57630

    [10] Ο Απ. Κατσιφάρας με τους βουλευτές της Περιφέρειας

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:46

    Με πρόσκληση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα μεθαύριο Σάββατο ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Πάτρα θα γίνει η συνάντησή του με τους βουλευτές των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό να συζητηθεί το πλαίσιο κοινών δράσεων από τις μεγάλες διεκδικήσεις της Δυτ. Ελλάδας, όπως αυτές περιγράφηκαν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Περιφερειακής αρχής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57631

    [11] Tηλεφώνημα φάρσα για βόμβα στο Δημαρχείο Σερρών

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:36

    Κακόγουστη φάρσα για την τοποθέτησης βόμβας στο Δημαρχείο Σερρών αναστάτωσε χθες δημοτική αρχή και εργαζόμενους, ενώ κινητοποίησε τις τοπικές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις. Λίγο πριν από τις 4.30 το απόγευμα άγνωστος τηλεφώνησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό β'ΔΙΚΤΥΟ-Τηλεόραση'' και προειδοποιούσε για την τοποθέτηση βόμβας στο Δημαρχείο των Σερρών. Aμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, που εκκένωσε το κτίριο και απέκλεισε την γύρω περιοχή, ενώ ''επιστρατεύθηκε'' και ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της αστυνομίας . Αφού ερευνήθηκαν εξονυχιστικά τόσο οι χώροι μέσα στο Δημαρχείο των Σερρών, όσο και περιμετρικά ο χώρος έξω από αυτό, αποδείχθηκε πως επρόκειτο για τηλεφώνημα φάρσα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57628

    [12] Ο Απ. Κατσιφάρας με τους βουλευτές της Περιφέρειας

    Πεμπτη, 20 01 2011 10:36

    Με πρόσκληση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα μεθαύριο Σάββατο ώρα 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Πάτρα θα γίνει η συνάντησή του με τους βουλευτές των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, με σκοπό να συζητηθεί το πλαίσιο κοινών δράσεων από τις μεγάλες διεκδικήσεις της Δυτ. Ελλάδας, όπως αυτές περιγράφηκαν κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Περιφερειακής αρχής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57627

    [13] ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν οι πρώτες κατηγορίες για το μακελειό

    Πεμπτη, 20 01 2011 09:18

    Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας της βουλευτού των Δημοκρατικών Γκαμπριέλ Γκίφορντς και δύο συνεργατών της απαγγέλθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνας στον 22χρονο Τζάρεντ Λι Λάφνερ, ενώ αναμένεται να του απαγγελθούν και συμπληρωματικές. «Οι σημερινές κατηγορίες είναι μόνο η αρχή. Εργαζόμαστε με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίσουμε ότι η έρευνα θα είναι ολοκληρωμένη και ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο γενικός εισαγγελέας Ντένις Μπερκ. Ο Λάφνερ κατηγορείται ότι άρχισε να πυροβολεί εναντίον της Γκίφορντς και όσων είχαν συγκεντρωθεί για την ομιλία της στην πόλη Τουσόν, στις 8 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκατρείς. Στις κατηγορίες δεν περιλαμβάνονται αυτές της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του ομοσπονδιακού δικαστή Τζον Ρολ και του Γκέιμπ Ζίμερμαν, στενού συνεργάτη της Γκίφορντς. Ο Λάφνερ που κρατείται σε φυλακή βόρεια του Φοίνιξ θα προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου τη Δευτέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μπερκ.

    Οι αρμόδιες αρχές επισήμαναν πως η βουλευτής ήταν ο βασικός στόχος του Λάφνερ. Σύμφωνα με τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας στο σημείο της επίθεσης, ο δράστης κατευθύνθηκε στην Γκίφορντς και την πυροβόλησε στο μέτωπο από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου. Τα επόμενα δεκαπέντε δευτερόλεπτα συνέχισε να πυροβολεί τυχαία 31 φορές.

    Οι βιντεοταινίες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το FBI αφού αποτελούν βασικά αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση.

    Οι αρχικές κατηγορίες επισύρουν την ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά αν του απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικαστεί, ο Λάφνερ θα αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου.

    Όλοι οι ομοσπονδιακοί δικαστές της Αριζόνας έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από την υπόθεση αυτή. Αρμόδιος για να χειριστεί την όλη διαδικασία ορίστηκε δικαστής από την Καλιφόρνια, ο περιφερειακός δικαστής του Σαν Ντιέγκο Λάρι Μπερνς.

    Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της βουλευτού, η Γκίφορντς είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί ακόμα και αύριο Παρασκευή σε κέντρο αποκατάστασης στο Χιούστον του Τέξας. Η 40χρονη τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, αλλά η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57632

    [14] Πλούσια η λεία διαρρηκτών σε σπίτι στην Κίσαμο

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:32

    Κοσμήματα συνολικής αξίας είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ, διάφορά ηλεκτρονικά είδη χρηματικής αξίας 500 ευρώ και το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ αφαίρεσαν οι άγνωστοι που εισέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη σε σπίτι στην Κίσαμο Χανίων, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα εισόδου , με τη μέθοδο "θραύσης του ομφαλού" Την κλοπή κατήγγειλε ο 34χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου. (cretalive.gr)

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57677

    [15] Περιφερειάρχης επαφές

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:29

    Συνάντηση με το σύνολο των υπουργών της Κυβέρνησης, αποφάσισε να ζητήσει η ΄Ενωση Περιφερειών Ελλάδος, στην οποία συμμετέχει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας.

    Οι Περιφερειάρχες, θέλουν να σηζητήσουν με τους υπουργούς προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Περιφέρειές τους, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του νέου θεσμού.

    Στο μεταξύ, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Αχαϊας, θα γίνει η συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα με τους βουλευτές των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαϊας , Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

    Η συνάντηση συγκαλείται με πρωτοβουλία του κ. Κατσιφάρα, προκειμένου να συζητηθεί το πλαίσιο κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών, γύρω από τις μεγάλες διεκδικήσεις της Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτές περιγράφηκαν αναλυτικά κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας περιφερειακής αρχής, την περασμένη Δευτέρα.

    Αγγελική Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57672

    [16] Συνάντηση εταίρων για το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Χώρου.

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:29

    Διακριτική συνάντηση Εταίρων για το πρόγραμμα MED (Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Χώρου) με τίτλο WOOD 3 πραγματοποιείται από χθες στα Γιάννινα.

    Η συνάντηση ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας βάσης των διαθέσιμων πόρων της δασικής ξυλώδους βιομάζας των περιοχών στόχων της Μεσογείου.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οργανισμοί από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σλοβενία και εκ μέρους της Ελλάδας η Περιφέρεια Ηπείρου. Τους σύνεδρους καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Κολόκας.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57674

    [17] Θανατηφόρο τροχαίο

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:25

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 23χρονος μοτοσικλετιστής, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 2.55΄ τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των δρόμων Αγίου Ανδρέου και Αράτου.

    Η μοτοσικλέτα του άτυχου νεαρού, ξέφυγε από την πορεία της, ανετράπη και στη συνέχεια προσέκρουσε σε κράσπεδο και σε κολωνάκι του πεζοδρομίου.

    Ο 23χρονος οδηγός, ο οποίος δεν φορούσε κράνος, τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ο 21χρονος συνεπιβάτης του, τραυματίστηκε ελαφρά.

    Στο μεταξύ στις 2 τα ξημερώματα, σημειώθηκε ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, στην οδό Όθωνος - Αμαλίας της Πάτρας.

    Μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, μπήκε αντίθετα στο δρόμο και συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με ταξί.

    Στη μηχανή, επέβαιναν δύο άτομα και είχε προηγηθεί καταδίωξή της από την Αστυνομία, αφού κυκλοφορούσε χωρίς φώτα και πινακίδες, ενώ ο οδηγός της δεν σταμάτησε, όταν του έγινε σήμα από τους αστυνομικούς.

    Η καταδίωξη της μοτοσικλέτας ξεκίνησε από την οδό Μπουμπουλίνας, στη συνέχεια ο οδηγός της ακολούθησε την οδό Γούναρη και μπήκε αντίθετα στην οδό Όθωνος Αμαλίας όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

    Ο οδηγός της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά και συνελήφθη.

    Αγγελική Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57667

    [18] Γ. Παπαδημητρίου: «Ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων».

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:25

    «Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει παράνομη και ακυρώνει την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην οδό Παπανδρέου είναι ιδιαίτερα σημαντική».

    Αυτό τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Γ. Παπαδημητρίου, επισημαίνοντας ότι «Πρόκειται για την δικαίωση του αγώνα των ενεργών πολιτών της περιοχής και γενικότερα της πόλης ενάντια στις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές αυθαιρεσίες της Διοίκησης του ΚΤΕΛ με την συνέργεια του τότε Νομάρχη Ιωαννίνων Α. Καχριμάνη που φέρει σοβαρές ευθύνες για την επιβολή παράνομων τετελεσμένων σε βάρος του Δημόσιου χώρου της πόλης»

    Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση πως «εξίσου σοβαρές είναι οι ευθύνες του τέως Δημάρχου Ν. Γκόντα που άνοιξε τον δρόμο της πολεοδομικής αυθαιρεσίας, αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Αργύρη που έσπευσε να την στηρίξει δημόσια». Ο κ. Παπαδημητρίου καλεί τον περιφερειάρχη να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣΤΕ, ενώ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως επιβάλλεται η ταχεία αναζήτηση έκτασης για την λειτουργία σταθμού υπεραστικών λεωφορείων σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού.

    Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57666

    [19] Το Επιμελητήριο για τα επιτόκια των πυρόπληκτων

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:24

    Την αλλαγή του νόμου για μείωση των επιτοκίων δανεισμού επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών μετά τις πυρκαγιές του 2007, ζητεί ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος με επιστολή του προς τους υφυπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Παναγιώτη Ρήγα και Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

    Ο κ. Καραμπάτος επισημαίνει στην επιστολή του ότι «οι επιχειρήσεις που είχαν την ατυχία να δανειστούν κατά τα τελευταία χρόνια επηρεάστηκαν αρνητικά από τις επιπτώσεις που είχαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στις τοπικές οικονομίες, και επλήγησαν από τη γενικότερη βαθειά οικονομική ύφεση που μαστίζει το σύνολο της οικονομίας, σήμερα καλούνται -σε περιβάλλον ανύπαρκτης ρευστότητας και χαμηλής ζήτησης προϊόντων και υπηρεσιών- να πληρώσουν επιτόκια της τάξεως του 8,8%, που όχι μόνο ως ευνοϊκά δεν μπορούν να θεωρηθούν, αλλά πολλές φορές είναι υψηλότερα και απ' αυτά της αγοράς». Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προτείνει «την τροποποίηση του νόμου για αλλαγή του επιτοκίου βάσης και την υποκατάσταση του επιτοκίου των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, που έχει εκτιναχθεί σήμερα κοντά στο 5%, με αυτό του EURIBOR, δηλαδή με το επιτόκιο της διατραπεζικής αγοράς της Ευρωζώνης».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57663

    [20] «Δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους η Ελλάδα»

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:45

    Αναστάτωση στην αγορά ομολόγων προκάλεσαν την Τετάρτη πληροφορίες και δημοσιεύματα, που έφεραν τη Γερμανία να εξετάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση πιθανής χρεοκοπίας ή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Όλα αυτά διαψεύστηκαν τόσο από το ελληνικό όσο και από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, που υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για το θέμα. Ο Πρωθυπουργός συνέστησε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσοι αναφέρονται ο δημοσίως σε τέτοια ζητήματα. "Η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση χρέους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης (EFSF) δεν χρειάζεται διεύρυνση, επί του παρόντος", επεσήμανε ο επικεφαλής του, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας την Πέμπτη σε γερμανικό ραδιόφωνο. Δηλώσεις για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης έκανε και ο Όλι Ρεν.

    "Η πιστοληπτική ικανότητα θα αυξηθεί εκ νέου"

    "Η άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους της και ότι οι αγορές υπερεκτιμούν αυτόν τον κίνδυνο", είπε ο κ. Ρέγκλινγκ, διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.

    "Αναμένουμε ότι με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας θα αυξηθεί εκ νέου", πρόσθεσε.

    Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης πρέπει να καταστεί πιο αποτελεσματικό, γιατί οι αγορές αμφισβητούν την ικανότητα της ΕΕ να αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις, ωστόσο, η αύξηση των πόρων του δεν αποτελεί προτεραιότητα, είπε ο είπε ο Επίτροπος για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στη φινλανδική κρατική τηλεόραση.

    Πηγές: Reuters, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57683

    [21] Η προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:31

    Η προώθηση των μεσσηνιακών προϊόντων στις Σκανδιναβικές Χώρες αποτελεί το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας αύριο, στις 06:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Ελίτ". Η εκδήλωση με θέμα "Πάνελ λιανεμπορίου για τις Σκανδιναβικές Χώρες" θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύχθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στις χώρες της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων προβολής της Μεσσηνίας και των προϊόντων της, που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς».

    Σκοπός της επίσκεψης του Φρίξου Παπαδόπουλου, ιδιοκτήτη της σουηδικής εταιρείας "Fontana" και των στελεχών της στο Νομό μας, είναι η γνωριμία και η επαφή με μεσσηνιακές τυποποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και η δημιουργία της "φόρμας Fontana" στην Μεσσηνία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία "Fontana" είναι προμηθευτής 3.000 καταστημάτων και 800 μεγάλων σούπερ μάρκετ της σκανδιναβικής αγοράς, με σχέδιο επέκτασης και στις χώρες της Βαλτικής. Στο πάνελ λιανεμπορίου θα συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής της "Fontana" Λούης Παπαδόπουλος, η πολιτιστική και μορφωτική ακόλουθος της πρεσβείας της Ελλάδος στη Σουηδία Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, ο πρώην εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδος στη Σουηδία Βασίλης Ψώνης και ο τέως διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας στη Στοκχόλμη Θανάσης Ψαρούλης.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57676

    [22] Η ενδυνάμωση της μεσσηνιακής αγοράς

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:27

    Ο κύκλος παρουσιάσεων του εγχειρήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας «Συμμαχία, για την Ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής Αγοράς», με αντίστοιχες παρουσιάσεις στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα και την Τετάρτη. Στις παρουσιάσεις συμμετέχουν επιχειρηματίες, το Συντονιστικό όργανο των Παραγωγικών Τάξεων (ΣΟΠΤ), εκπρόσωποι των «Καλλικρατικών» Δήμων και της Περιφέρειας. Το εγχείρημα έχει ήδη παρουσιαστεί σε Κυπαρισσία, Γαργαλιάνους, Κορώνη, Πύλο, Καρδαμύλη και Μελιγαλά.

    Οι συμμετέχοντες καλούνται να συνυπογράψουν μια "Συμφωνία Αμοιβαίας Συνεργασίας", και ενημερώνονται εκτενώς για τα αποτελέσματα έρευνας που αφορά ολόκληρο τον Νομό, το Σχέδιο Δράσης της Συμμαχίας, τις συνέργιες που αναπτύσσονται, τα νέα εργαλεία που το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διαθέτει, όπως και το σύνολο των καινοτόμων προϊόντων που υποβοηθούν το συνολικό εγχείρημα, για την ενδυνάμωση της οικονομίας της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων εξωτερικοί συνεργάτες και εξειδικευμένα στελέχη του Επιμελητηρίου στο Marketing και το Management, παρουσιάζουν στους συμμετέχοντες τις αρχές και τους τρόπους του «Επιχειρείν» για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αμέσως μετά τη λήξη αυτού του κύκλου, η Συμμαχία προχωρά σε συνεργασία με τους καλλικρατικούς Δήμους στη δημιουργία «Ταυτότητας» για την αύξηση της επισκεψιμότητας, καθώς και σε εξατομικευμένη συνεργασία με όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους της Μεσσηνίας για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, την αύξηση του τζίρου και την ανάδειξη της ανταγωνιστικότητας της Μεσσηνίας.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57669

    [23] Συνεδριάζει η σύγκλητος του Π.Κ.

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:44

    Συνεδριάζει η σύγκλητος του Π.Κ.

    Το θέμα των συμβασιούχων διδασκόντων ΠΔ/407 που απασχολεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν το Ίδρυμα, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου. Ο πρύτανης, Ιωάννης Παλλήκαρης, θα ενημερώσει το σώμα για την Προβολή και Ενθάρρυνση της Αριστείας στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και τις Μετατάξεις στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

    Στο θέμα των συμβασιούχων αλλά και του διορισμού υπηρετούντων μελών ΔΕΠ θα αναφερθεί ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Ιωσήφ Παπαματθαιάκης. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τη Θητεία μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων και Διοικητικών Προϊσ/νων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Επίσης, το σώμα θα συζητήσει για τη Διαβούλευση που έχει ξεκινήσει για την Παιδεία.

    Kατερίνα Πολύζου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57685

    [24] Συνάντηση Δημάρχου με πολίτες

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:22

    Συναντήσεις με τους πολίτες της περιοχής του Αρκτικού διαμερίσματος της Πάτρας, είχε χθες από το πρωί ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς, στο πλαίσιο της δέσμευσής του για συνεχή διάλογο και επικοινωνία με τους πολίτες όλων των διαμερισμάτων του νέου διευρυμένου Δήμου.

    Ο κ. Δημαράς, δεχόταν προσωπικά τους πολίτες επί 6,5 ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 15.30 το μεσημέρι, καθώς η ανταπόκριση των κατοίκων του Αρκτικού Διαμερίσματος ήταν πάρα πολύ μεγάλη και το ενδιαφέρον των Πατρινών να επικοινωνήσουν, να καταθέσουν τα αιτήματά τους, τους προβληματισμούς και απόψεις τους στο Δήμαρχο, είναι εντυπωσιακό.

    Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, τόσο για τα προβλήματα της περιοχής, όσο και για θέματα που άπτονται γενικότερα της λειτουργίας της πόλης, της λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, θέματα που έχουν να κάνουν με την απασχόληση, ιδίως των νέων ανθρώπων αλλά και τον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα της πόλης.

    Ο κ. Δημαράς θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, τις επόμενες εβδομάδες. Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα ανακοινώνεται έγκαιρα. Οι συναντήσεις του Δημάρχου, αφορούν μόνο τους πολίτες και όχι τους Συλλόγους, με τους οποίους θα ακολουθήσουν ειδικές συναντήσεις.

    Αγγελική Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57661

    [25] Οι αρμοδιότητες των θεματικών αντιπεριφερειαρχών

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:48

    Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ανατέθηκαν αρμοδιότητες στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ως εξής:

    Στην Ντίνα Νικολάκου οι τομείς Ανάπτυξης, Έργων και Περιφερειακής Ενημέρωσης, στον Ανδρέα Πουλά οι τομείς Απασχόλησης, Παιδείας και Υγείας, και στον Απόστολο Παπαφωτίου οι τομείς Ενέργειας, Βιομηχανίας και Πολιτισμού.

    Εξάλλου ο κ. Τατούλης όρισε αναπληρωτή περιφερειάρχη, όταν ο ίδιος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Αναστάσιο Χειβιδόπουλο, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ορίστηκε Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57688

    [26] Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: 20.000 αιτήσεις Πανελλαδικά για τη ρύθμιση οφειλών

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:46

    Το ενδιαφέρον πολλών πολιτών έχει προσελκύσει ο νέος νόμος για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

    Τροχοπέδη ωστόσο στη διαδικασία αποτελεί η απροθυμία από πλευράς των πιστωτικών Ιδρυμάτων. Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απευθύνονται αρχικά σε δικηγόρους προκειμένου να υπαχθούν στον νόμο καθώς η ρύθμιση των οφειλών γίνεται μέσω προσφυγής στα Δικαστήρια ανέφερε ο κ. Δημήτρης Σπυράκος, γενικός γραμματέας Καταναλωτή , ο οποίος βρέθηκε προχθές στα Χανιά. Μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα έχουν γίνει 20.000 αιτήσεις. Οι επισημάνσεις έγιναν στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας για τον νόμο ρύθμισης των οφειλών που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Καταναλωτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

    (neatv.gr)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57687

    [27] Καταδίωξη και σύλληψη για ναρκωτικά

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:42

    Ένας νεαρός 22 χρονών αναζητείται από την αστυνομία ενώ συνελήφθη η 40χρονη μητέρα του για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, γιατί μετά από έρευνα στο σπίτι της βρέθηκε το ποσό των 16.800 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών. Την ώρα της έρευνας η 40χρονη επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να εξαφανίσει τα χρήματα πετώντας τα από το παράθυρο, ενώ στο τζάκι έκαιγε αποδεικτικά στοιχεία, και συγκεκριμένα ποσότητα χασίς. Όλα ξεκίνησαν προχθές το βράδυ στο Πέραμα Μυλοποτάμου, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να διενεργήσουν έλεγχο σε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 22χρονος.

    Ο νεαρός, όταν αντιλήφθηκε πως θα τον σταματούσαν για έλεγχο, έκανε αναστροφή και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα προσπάθησε να διαφύγει, πετώντας στο δρόμο μια νάιλον σακούλα που περιείχε περίπου 2 κιλά και100 γραμμάρια, ακατέργαστης κάνναβης. Ακολούθησε καταδίωξη και ο 22χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και πεζός κατάφερε να διαφύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.Οι άνδρες της δίωξης εντόπισαν το αυτοκίνητο και αφού ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, δεδομένου του βεβαρυμμένου ποινικού του μητρώου, προχώρησαν σε έλεγχο στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο γραμμάρια κάνναβης, τέσσερις κροτίδες και το ποσό που η μητέρα του πέταξε από το παράθυρο.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57684

    [28] Κρούσμα νέας γρίπης στο Ρέθυμνο

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:49

    `

    Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ένας 55χρονος Έλληνας που πάσχει από τον ιό της νέας γρίπης. Οι ειδικές εξετάσεις που έγιναν στον ασθενή από τους γιατρούς, εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ το οποίο επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τον ιό Η1Ν1. Ο 55χρονος νοσηλεύεται σε απομονωμένο θάλαμο της ΜΕΘ.

    Κατερίνα Πολύζου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57690

    [29] Πιο αυστηρή η Δημοτική Αστυνομία

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:48

    Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Χανίων, παρουσίασε χθες ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Γιάννης Καραντωνάκης, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε στο Δημαρχείο. Διπλά θα είναι από τώρα και στο εξής τα πρόστιμα της Δημοτικής Αστυνομίας για τους πολίτες που επιμένουν να διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο της πόλης. Επιπλέον, οι παραβάτες θα βρεθούν χωρίς πινακίδες για 20 μέρες.

    Οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, που δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα. Εξίσου αυστηρή ωστόσο, θα είναι η Δημοτική Αστυνομία και σε ζητήματα παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα κλπ. Τα πρόστιμα είναι υψηλά, αφού ανάλογα με την τιμή ζώνης της περιοχής, μπορεί να αγγίξουν το ποσό των 30.000 ευρώ. Επίσης θα κατάσχονται, τα εμπορεύματα που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, αν διαπιστωθεί 3η συνεχόμενη παράβαση. Τέλος, και σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο θα συνεχιστεί η προσπάθεια πάταξης του παρεμπορίου στον διευρυμένο Δήμο Χανίων, ενώ αυστηρά θα τιμωρείται η παράνομη αφισοκόλληση και η εναπόθεση χαρτοκιβωτίων στα πεζοδρόμια τις ώρες που απαγορεύεται. (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57689

    [30] Ε. Δαμιανάκης: Απόφαση ευθύνης η παρέμβαση της Κυβέρνησης στη δίκη για τη σφαγή του Διστόμου

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:46

    Την απόλυτη ικανοποίησή του σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού να παρέμβει η Ελλάδα στην εκκρεμή διαφορά μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και συγκεκριμένα τις αξιώσεις για τη σφαγή στο Δίστομο, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ Ευτύχης Δαμιανάκης. Στην ανακοίνωσή του -μεταξύ άλλων ο κ. Δαμιανάκης επισημαίνει ότι:

    «Δεν πρέπει ούτε στιγμή να λησμονούμε ότι η Ελλάδα είχε τα περισσότερα θύματα σε σχέση με τον πληθυσμό της από κάθε άλλη χώρα. Σχεδόν 100 είναι τα μαρτυρικά χωριά, μνημεία της απέραντης χιτλερικής αγριότητας. Ανάμεσά τους, η Κάντανος, ο Κακόπετρος, η Μαλάθυρος, ο Σκινές, η Μονή, ο Λιβαδάς, το Κουστογέρακο, και τόσα άλλα». (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57686

    [31] ΚΚΕ: «Οδοστρωτήρας» για το ΕΣΥ το σχέδιο νόμου για την Υγεία

    Πεμπτη, 20 01 2011 11:49

    «Οδοστρωτήρα» που θα γκρεμίσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας και της Πρόνοιας χαρακτήρισαν χθες το σχετικό σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση τα μέλη του τομέα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ. Όπως σημείωσαν με την περικοπή των δαπανών για την Υγεία υποβαθμίζεται συνειδητά ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας προς όφελος των ιδιωτών. τα στελέχη του ΚΚΕ εξέφρασαν την διαφωνία τους στην ένταξη στο ΕΣΥ των νοσοκομείων του ΙΚΑ, ενώ έκαναν ιδιαίτερη αναφορά και στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων.

    (neatv.gr)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57691


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 January 2011 - 11:10:10 UTC