Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα συνεδριάζει το Ecofin
  • [02] Ανακοινώσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο
  • [03] Ο "Αρχοντοχωριάτης" στην Παιδική Σκηνή
  • [04] Αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη
  • [05] Διακοπή ρεύματος
  • [06] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [07] «Μάστερ πλαν» για το λιμάνι
  • [08] Ο Καιρός
  • [09] «Μάστερ πλαν» για το λιμάνι
  • [10] Νεκρή 54χρονη Σερραία από τον ιό της γρίπης Η1Ν1
  • [11] ΚΑΡΔΙΤΣΑ
  • [12] Οριστικοποιείται σήμερα το πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ν. Κοζάνης
  • [13] Συνεχίζεται ο διάλογος για τις συγκοινωνίες
  • [14] Συνεχίζεται ο διάλογος για τις συγκοινωνίες
  • [15] Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση
  • [16] Αγώνας δρόμου για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ
  • [17] Στη φυλακή ο Χανιώτης απαγωγέας
  • [18] Σύσκεψη για τα έργα του Δήμου Χανίων
  • [19] Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανθρακικού με 2-0
  • [20] Ξεπέρασε το 1,80 η τιμή της βενζίνης στο Ρέθυμνο
  • [21] Επιμελητήριο: Επικίνδυνο νέφος στο Μελιγαλά
  • [22] Ισόβια για τους 3 κατηγορούμενους στην υπόθεση απαγωγής & δολοφονίας του Γ. Κυπριωτάκη
  • [23] Από θαύμα σώθηκε ζευγάρι Γερμανών στη Σούγια!
  • [24] Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών
  • [25] Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανθρακικού με 2-0
  • [26] Ενημερωτική συνάντηση στην Ικαρία για τη διαχείριση των απορριμμάτων

    [01] Σήμερα συνεδριάζει το Ecofin

    Τριτη, 18 01 2011 09:57

    Η αντιμετώπιση των κρίσεων στην Ε.Ε. και η επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Ecofin, ενώ το δημόσιο προχωρά σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας, για την άντληση 500 εκ. ευρώ. Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρος του Ζαν Κλωντ Γιουνκερ δήλωσε πως η οριστική απόφαση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους της χώρας μας θα ληφθεί μαζί με το συνολικό «πακέτο» των μέτρων για τη διασφάλιση της σταθερότητας της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, εάν οι όροι του συνολικού πακέτου είναι ευμενέστεροι από πλευράς ύψους επιτοκίων, θα υπάρξει ανάλογη απόφαση για την Ιρλανδία και κατ΄ επέκταση και για την Ελλάδα, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

    Ο Ζαν Κλωντ Γιουνκερ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ως προς το ενδεχόμενο υιοθέτησης του συνολικού πακέτου στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι διαφορές που υπάρχουν στην παρούσα φάση είναι μικρές. Διευκρίνισε ότι όπως ήταν αναμενόμενο το συμβούλιο ενέκρινε και τυπικά την παροχή της τρίτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται από αύριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι Γερμανοί ήταν άκαμπτοι, ακολούθησαν σε όλα τα θέματα σκληρή γραμμή, μην αφήνοντας περιθώριο συμφωνίας ούτε στο ζήτημα της αύξησης των πόρων του νέου μηχανισμού, ούτε στη διεύρυνση των δυνατοτήτων και των παρεμβάσεών του στις αγορές ομολόγων.

    Όπως δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν νέα αυστηρότερα stress tests στις ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς τα κράτη ξεκινούν μια νέα προσπάθεια να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη ζώνη του ευρώ''.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Εβδομάδα σημαντικών διαβουλεύσεων

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57239

    [02] Ανακοινώσεις για τον αντικαπνιστικό νόμο

    Τριτη, 18 01 2011 09:26

    Την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη τύπου που θα δώσει στο Υπουργείο Υγείας. Το θέμα συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Η κυβέρνηση επιμένει στην εφαρμογή του νόμου, αλλά αυτό εξαρτάται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που πρέπει να ενεργοποιηθούν από τα συναρμόδια υπουργεία, δήλωσε στη ΝΕΤ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57229

    [03] Ο "Αρχοντοχωριάτης" στην Παιδική Σκηνή

    Τριτη, 18 01 2011 10:59

    Πρεμιέρα με τον "Αρχοντοχωριάτη" του Μολιέρου, θα δώσει αύριο στις 08:00 το βράδυ, η παιδική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού θεάτρου Καλαμάτας. Όπως τόνισαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ» και ο σκηνοθέτης της παράστασης Κώστας Κατσουλάκης, χθες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «πρόκειται για μια πολύ ευφάνταστη διασκευή του έργου του Μολιέρου και μια ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τα κλασικά κείμενα της Παγκόσμιας δραματουργίας».

    Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Σκηνή, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής. Η μουσική είναι του Νίκου Ξανθούλη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, τα σκηνικά, τα κουστούμια και οι φωτισμοί του Κώστα Κατσουλάκη και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαριέττα Αντιβάση. Παίζουν οι Περικλής Αλμπάνης, Μαρίνα Ταβουλάρη, Γιώργος Τσαπόγας, Μαρία Γουλά, Γιώργος Πασάκος, Εύη Γιαννακοπούλου, Μαριέττα Αντιβάση και Χρήστος Νικιταΐδης

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57253

    [04] Αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη

    Τριτη, 18 01 2011 10:49

    Μουσική παράσταση, αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη, θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, 25 και 26 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Παίζει η ορχήστρα «78 Στροφές» την οποία αποτελούν οι Γιώργος Βέργαδος και Νάχνα Ελίνα Νικολίτσα τραγούδι, Γιώργος Αδαμόπουλος και Σταύρος Δεριζιώτης μπουζούκι, Βασίλης Παναγιωτόπουλος ακορντεόν-πιάνο, Ντίνος Χατζόπουλος κιθάρα, Χρήστος Χουσίδης κρουστά. Αφήγηση Χρήστος Ζερίτης. Εισιτήρια προπωλούνται. Η εκδήλωση γίνεται με την αιγίδα του συλλόγου Φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη. Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57249

    [05] Διακοπή ρεύματος

    Τριτη, 18 01 2011 10:49

    Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματίσει η ΔΕΗ για αύριο Τετάρτη στις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν της Εθνικής Οδού Ασπροχώματος-Μεσσήνης (στη Βιομηχανική Ζώνη), στην Πανηγυρίστρα της Μεσσήνης και τη Μικρομάνη. Η διακοπή θα γίνει από τις 8.30 ως τις 11.30 το πρωί, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της Επιχείρησης.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57250

    [06] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Τριτη, 18 01 2011 10:47

    Δ' ΕΘΝΙΚΗ

    Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο της Μαύρης Θύελλας, μετά την επικράτησή της με 4-0 επί του Αστέρα Αμαλιάδας και την εδραίωσή της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Δ Εθνικής. Η ομάδα της πόλης μας, διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την άνοδο και βρίσκεται στην πρώτη θέση με 45 βαθμούς, και ακολουθεί το συγκρότημα της Αμαλιάδας με 37 βαθμούς.

    Την επόμενη αγωνιστική, η Καλαμάτα έχει ρεπό ενώ το πρόγραμμα των αναμετρήσεων της Κυριακής για τις υπόλοιπες Μεσσηνιακές ομάδες που μετέχουν στο 6ο όμιλο έχει ως εξής:

    Εθνικός Σαγέικων-Πάμισος

    Εράνη Φιλιατρών-Αστέρας Μαχαιράδου

    Αχιλλέας Καμαρών-Κυπαρισσία

    Μεσσηνιακός-Αχαϊκή

    ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΗΝΙΑΣ

    Αύριο θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης ο αγώνας μεταξύ Παμίσου και Εράνης Φιλιατρών, για την ημιτελική φάση του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Μεσσηνίας.

    Ο ΣΠ. ΤΣΙΚΙΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

    Ο έμπειρος τεχνικός Σπύρος Τσίκινης είναι ο νέος προπονητής του Εθνικού Μελιγαλά, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Μαυρίκη. Ο πρόεδρος του Εθνικού Δημήτρης Αλειφέρης, ήρθε σε επαφή με τον Σπύρο Τσίκινη, ο οποίος είχε περάσει πριν χρόνια ξανά από το πάγκο της ομάδας του Μελιγαλά.

    ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

    Αύριο Τετάρτη θα διεξαχθούν οι σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ των ομάδων που κατέκτησαν τους σχετικούς τίτλους στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο των σχολικών πρωταθλημάτων. Στο μπάσκετ κοριτσιών, το 3ο Λύκειο Καλαμάτας θα υποδεχθεί στις 9.30 το πρωί στην Τέντα το Γενικό Λύκειο Κεραμείων. Στο μπάσκετ αγοριών, το 3ο Λύκειο Καλαμάτας υποδέχεται στις 10.30 το πρωί στην Τέντα το 1ο Γενικό Λύκειο Αργοστολίου. Τέλος στο ποδόσφαιρο, το 2ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας θ' αντιμετωπίσει στο γήπεδο του στρατοπέδου «Παναγιώτης Μπαχράμης το Γενικό Λύκειο Σάμης.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57247

    [07] «Μάστερ πλαν» για το λιμάνι

    Τριτη, 18 01 2011 10:46

    Την εκπόνηση του μάστερ πλαν για τις συνδυασμένες μεταφορές σε σχέση με το λιμάνι της Πάτρας, ανακοίνωσε και επίσημα ο Οργανισμός Λιμένος, μετά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

    «Διαπιστώθηκε η έλλειψη ενός σχεδιασμού σχετικά με τις μεταφορές στην πόλη των Πατρών και ο ΟΛΠΑ Α.Ε, αποδέχτηκε την πρόταση να καταρτισθεί ένα Μάστερ Πλάν για συνδυασμένες μεταφορές (θαλάσσιες - σιδηροδρομικές - χερσαίες - Αεροπορικές), με εξέταση της βιωσιμότητάς του, ώστε να αναζητηθεί ευκαιρία χρηματοδότησής του από τα Διαρθρωτικά Ταμεία», ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος της Πάτρας.

    Αγγελική Ανυφαντή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57248

    [08] Ο Καιρός

    Τριτη, 18 01 2011 10:45

    Αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα στην περιοχή μας. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια ασθενείς ανέμους και κανονική για την εποχή θερμοκρασία προβλέπει για αύριο στην περιοχή μας η ΕΜΥ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57246

    [09] «Μάστερ πλαν» για το λιμάνι

    Τριτη, 18 01 2011 10:40

    Την εκπόνηση του μάστερ πλαν για τις συνδυασμένες μεταφορές σε σχέση με το λιμάνι της Πάτρας, ανακοίνωσε και επίσημα ο Οργανισμός Λιμένος, μετά την πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

    «Διαπιστώθηκε η έλλειψη ενός σχεδιασμού σχετικά με τις μεταφορές στην πόλη των Πατρών και ο ΟΛΠΑ Α.Ε, αποδέχτηκε την πρόταση να καταρτισθεί ένα Μάστερ Πλάν για συνδυασμένες μεταφορές (θαλάσσιες - σιδηροδρομικές - χερσαίες - Αεροπορικές), με εξέταση της βιωσιμότητάς του, ώστε να αναζητηθεί ευκαιρία χρηματοδότησής του από τα Διαρθρωτικά Ταμεία», ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος της Πάτρας.

    Σύνταξη: Αγ.Aν.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57245

    [10] Νεκρή 54χρονη Σερραία από τον ιό της γρίπης Η1Ν1

    Τριτη, 18 01 2011 10:29

    Πενηντατετράχρονη Σερραία είναι πανελλαδικώς το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 για τη φετινή χρονιά. Την τελευταία της πνοή άφησε, χθες, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών , ύστερα από δεκαήμερη νοσηλεία. Η άτυχη γυναίκα υπέκυψε, καθώς ο οργανισμός της δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει στη θεραπευτική αγωγή που υποβαλλόταν, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σύμφωνα με τη Διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Τζίνα Λεπτοκαρίδου, από την έκδοση των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών ελέγχων από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς θεωρείται αναμενόμενη η εμφάνιση και φέτος του ιού Η1Ν1 στη χώρα μας, όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου. ''Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς είναι αναμενόμενο'' υποστήριξε χαρακτηριστικά η κ.Λεπτοκαρίδου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57244

    [11] ΚΑΡΔΙΤΣΑ

    Τριτη, 18 01 2011 10:20

    -Στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 26 Ιανουαρίου, δίνουν κατ αρχήν ραντεβού οι Καρδιτσιώτες αγρότες, διεκδικώντας αλλαγή της πολιτικής που τους έχει φέρει σε εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν. Μιλώντας χθες στην πρωινή ζώνη του Δικτύου Θεσσαλίας της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθόδου στην εθνική οδό, αν υπάρχει και η ανάλογη διάθεση από τους αγρότες.

    -Σε τριήμερη απεργία, από αύριο ως την Παρασκευή, αποφάσισαν να κατέλθουν και οι φαρμακοποιοί της Καρδίτσας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του πανελλήνιου συλλόγου τους.

    -Την Πέμπτη απεργούν οι γιατροί της Καρδίτσας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

    -Πέραν των 23 εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει ο δήμος Καρδίτσας προς τηι Τράπεζες, οι οφειλές του προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν σημαντικές οφειλές προς τρίτους. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Παπαλός σημείωσε, ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία απογραφής.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57242

    [12] Οριστικοποιείται σήμερα το πρόγραμμα επίσκεψης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ν. Κοζάνης

    Τριτη, 18 01 2011 10:18

    Οριστικοποιείται σήμερα σε σύσκεψη στην Αθήνα, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στο Ν. Κοζάνης.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός εκτός από πιθανές επισκέψεις στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Αίθουσα Τέχνης του Δήμου Κοζάνης το απόγευμα της Πέμπτης.

    ΕΡΑ Κοζάνης: Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57241

    [13] Συνεχίζεται ο διάλογος για τις συγκοινωνίες

    Τριτη, 18 01 2011 10:46

    Με τους εργαζόμενους στο Μετρό συνεχίζεται σήμερα ο διάλογος του υπουργείου Υποδομών επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των δημοσίων συγκοινωνιών. Στη συνέχεια, η ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί και πάλι με τους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΘΕΛ, που τη Δευτέρα εγκαινίασαν τον διάλογο επί του νομοσχεδίου. Την Τετάρτη σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, και ηλεκτρικό, εμμένουν στις κινητοποιήσεις. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Ακινητοποιημένος θα μείνει σήμερα 12 με 4 ο ηλεκτρικός. Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα οργανώνει η ΑΔΕΔΥ κατά των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Την δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου για ανέργους και άτομα με χαμηλό εισόδημα εξετάζει η κυβέρνηση, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας.

    Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών ζήτησε το ΚΚΕ.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Ξεκίνησε ο διάλογος για τις συγκοινωνίες

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57259

    [14] Συνεχίζεται ο διάλογος για τις συγκοινωνίες

    Τριτη, 18 01 2011 10:46

    Με τους εργαζόμενους στο Μετρό συνεχίζεται σήμερα ο διάλογος του υπουργείου Υποδομών επί του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των δημοσίων συγκοινωνιών. Στη συνέχεια, η ηγεσία του υπουργείου θα συναντηθεί και πάλι με τους τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΘΕΛ, που τη Δευτέρα εγκαινίασαν τον διάλογο επί του νομοσχεδίου. Την Τετάρτη σειρά έχουν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό. Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, και ηλεκτρικό, εμμένουν στις κινητοποιήσεις. Την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Ακινητοποιημένος θα μείνει σήμερα 12 με 4 ο ηλεκτρικός. Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα οργανώνει η ΑΔΕΔΥ κατά των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

    Την δυνατότητα μειωμένου εισιτηρίου για ανέργους και άτομα με χαμηλό εισόδημα εξετάζει η κυβέρνηση, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταφορών Σπύρος Βούγιας.

    Την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών ζήτησε το ΚΚΕ.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: Ξεκίνησε ο διάλογος για τις συγκοινωνίες

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57269

    [15] Εκδήλωση για τις εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση

    Τριτη, 18 01 2011 11:33

    Ομιλία με θέμα «Σύγχρονες εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο κτήριο του Τμήματος Γεωγραφίας, στη Μυτιλήνη.

    Ομιλητής θα είναι ο κ. Σάββας Ρομπόλης, Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57278

    [16] Αγώνας δρόμου για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ

    Τριτη, 18 01 2011 11:29

    Μεγάλη καθυστέρηση στις μελέτες αλλά και στις απαλλοτριώσεις για την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έχει καταγραφεί στο νομό Χανίων, όπως διαφάνηκε ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Περιφερειακή Ενότητα του νομού, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Θανάση Καρούντζου.neatv.gr)

    Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ένταξη μεγάλων έργων στα Τομεακά του ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα των έργων της επέκτασης του Αεροδρομίου και του Λιμανιού και των Βιολογικών της Γεωργιούπολης και της Παλαιόχωρας αλλά και των δικτύων του Βιολογικού της Κισάμου. Παράλληλα, πρέπει να επισπευστούν άμεσα οι απαλλοτριώσεις για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ ο δρόμος Λάκκοι-Ομαλός, η νέα γέφυρα στο Πατελάρι και ο περιφερειακός δρόμος σύνδεσης των περιαστικών δήμων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ώριμα έργα για δημοπράτηση αυτή την στιγμή στο νομό Χανίων είναι μόνο τα έργα της ανάπλασης της Λίμνης της Αγυιάς και ο ποδηλατόδρομος Αγυιά-Αλικιανός. Την ίδια ώρα έχει γίνει μελέτη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ μόνο για τον δρόμο Καλουδιανά-Τοπόλια, ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί -και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα- οι μελέτες για τον δρόμο Σκινές-Σούγια και για την παράκαμψη του περιφερειακού δρόμου του Γαλατά. (

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57277

    [17] Στη φυλακή ο Χανιώτης απαγωγέας

    Τριτη, 18 01 2011 11:28

    Τον δρόμο για την φυλακή πήρε τελικά ο 21χρονος, ο οποίος εμβόλισε με το αμάξι του το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε η 17χρονη φίλη του και οδηγούσε ο αδελφός της, τους τραυμάτισε και στη συνέχεια άρπαξε την αιμόφυρτη κοπέλα και εξαφανίστηκε. Ο νεαρός -ύστερα από την απολογία του- κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του (μεταξύ άλλων και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή).

    Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι ο νεαρός στην απολογία του δήλωσε ότι «τον τύφλωσε ο έρωτας» και δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στην 17χρονη πρώην αγαπημένη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από αυτήν και τους γονείς της. (neatv.gr)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57276

    [18] Σύσκεψη για τα έργα του Δήμου Χανίων

    Τριτη, 18 01 2011 11:26

    Η πορεία σημαντικών αναπτυξιακών έργων του Δήμου Χανίων συζητήθηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, Μανώλη Σκουλάκη. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναλυτική παρουσίαση των ενταγμένων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου έργων και μελετών του Δήμου Χανίων και των συνενωμένων με αυτόν, Δήμων. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ωρίμανση και εκ νέου υποβολή των έργων που υποβλήθηκαν παλαιοτέρα και δεν εντάχθηκαν. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα έργα που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, για απαλλοτριώσεις και για θέματα οδοποιίας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, οι Αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες. (Κατερίνα Πολύζου)

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57274

    [19] Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανθρακικού με 2-0

    Τριτη, 18 01 2011 11:24

    Ένα ακόμη σημαντικό βήμα ανόδου έκανε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την μεγάλη νίκη του επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League.

    Τα γκολ της Γιαννιώτικης ομάδας πέτυχαν οι Κώτσιος στο 14΄με κεφαλιά και στο 56΄ ο Μπακαγιόκο με κοντινό πλασέ.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Παναιτωλικός με 38, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Διαγόρας με 35 βαθμούς.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57275

    [20] Ξεπέρασε το 1,80 η τιμή της βενζίνης στο Ρέθυμνο

    Τριτη, 18 01 2011 11:20

    Έσπασε το φράγμα του 1,80 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη ο νομός Ρεθύμνου, με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται πρωταθλητής σε επίπεδο χώρας. Η μέγιστη τιμή που πωλούνταν χθες η αμόλυβδη σε πρατήριο της πόλης ήταν 1,823 ευρώ, ενώ η μέση τιμή επίσης ανέβηκε σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες και έφτασε το 1,717.

    Πρώτος σε επίπεδο χώρας στη μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών είναι ο νομός Κεφαλληνίας, ακολουθεί ο νομός Λασιθίου και στην τρίτη θέση είναι ο νομός Ρεθύμνου.

    ο»Ώ

    Κατερίνα Πολύζου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57273

    [21] Επιμελητήριο: Επικίνδυνο νέφος στο Μελιγαλά

    Τριτη, 18 01 2011 11:16

    Σε «επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες στο Δήμο Οιχαλίας Μεσσηνίας από τη λειτουργία των εργοστασίων και ιδίως αυτών, που εκμεταλλεύονται τη βιομάζα (κυρίως από ελαιοπυρήνα), στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά», αναφέρεται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γ. Καραμπάτος με έγγραφό του προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

    Ο κ. Καραμπάτος αφού σημειώνει στο έγγραφό του ότι «τα συγκεκριμένα εργοστάσια εκπέμπουν ένα πυκνό και επικίνδυνο νέφος πάνω από το Μελιγαλά και τα γειτονικά χωριά Σκάλα και Τσουκαλέικα», σημειώνει: «Οι κάτοικοι και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Οιχαλίας απαιτούν η Πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα, ώστε οι επιχειρήσεις αυτές, να λειτουργούν με τις προδιαγραφές και τον σύγχρονο εξοπλισμό, που απαιτεί η βιομηχανική τους δραστηριότητα, ώστε να μην υπάρχουν αρνητικές συνέπειες πρωτίστως για την υγεία των κατοίκων, αλλά και μια έντονη οπτική ρύπανση, που υποβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή μας, ως τουριστικό προορισμό». Κλείνοντας ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου καλεί την υπουργό να λάβει «άμεσα μέτρα, ώστε να παύσει η διακινδύνευση της υγείας των κατοίκων και η ναρκοθέτηση του μέλλοντος της όλης περιοχής».

    Σύνταξη είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57272

    [22] Ισόβια για τους 3 κατηγορούμενους στην υπόθεση απαγωγής & δολοφονίας του Γ. Κυπριωτάκη

    Τριτη, 18 01 2011 11:15

    Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και της πρόσκαιρης κάθειρξης των 19 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κρήτης στους τρεις κατηγορουμένους για την απαγωγή και δολοφονία του Ηρακλειώτη επιχειρηματία Γιάννη Κυπριωτάκη, το Μάιο του 2009.neatv.gr)

    Το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους 3 κατηγορουμένους, Γιάννη Σταυρουλάκη 35 ετών από το Ηράκλειο, Αμιρ Νούχ 29 ετών από τη Συρία και Οσάρα Νουχ 26 ετών από τη Συρία, για όλες τις κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί εκτός από αυτή της περιύβρισης νεκρού. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου ήταν ομόφωνες, ενώ την ενοχή και των τριών κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας. Για τους δύο Σύριους το δικαστήριο διέταξε την απέλαση τους από τη χώρα, όταν εκτίσουν την ποινή τους. (

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57271

    [23] Από θαύμα σώθηκε ζευγάρι Γερμανών στη Σούγια!

    Τριτη, 18 01 2011 11:11

    Τύχη - βουνό είχαν δύο Γερμανοί στη Σούγια Χανίων καθώς το αυτοκίνητό τους πλακώθηκε από βράχο δύο τόνων και υπέστη σοβαρές ζημιές αλλά, ευτυχώς, οι ίδιοι βγήκαν σώοι από το όχημα.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57267

    [24] Βανδαλισμοί στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών

    Τριτη, 18 01 2011 11:11

    Βανδαλισμοί έγιναν από αγνώστους στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι δράστες αφού παραβίασαν το παράθυρο μιας αίθουσας προκάλεσαν υλικές ζημιές και όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί το συγκεκριμένο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, αφού τον τελευταίο μήνα σχεδόν καθημερινά σημειώνονται ανάλογες καταστροφές.

    Κατερίνα Πολύζου

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57268

    [25] Μεγάλη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα επί του Πανθρακικού με 2-0

    Τριτη, 18 01 2011 11:08

    Ένα ακόμη σημαντικό βήμα ανόδου έκανε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την μεγάλη νίκη του επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή με σκορ 2-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Football League.

    Τα γκολ της Γιαννιώτικης ομάδας πέτυχαν οι Κώτσιος στο 14΄με κεφαλιά και στο 56΄ ο Μπακαγιόκο με κοντινό πλασέ.

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Παναιτωλικός με 38, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση ο Διαγόρας με 35 βαθμούς.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57266

    [26] Ενημερωτική συνάντηση στην Ικαρία για τη διαχείριση των απορριμμάτων

    Τριτη, 18 01 2011 11:40

    Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιεί αύριο στις 8 το βράδυ στον Εύδηλο η Δημοτική Αρχή Ικαρίας προκειμένου να γίνει ενημέρωση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά το κλείσιμο της χωματερής του Αγίου Κηρύκου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57279


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 January 2011 - 10:03:57 UTC