Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρίσιμη εβδομάδα για την Οικονομία
  • [02] Μέσα στις επόμενες μέρες ο διάλογος για τις συγκοινωνίες
  • [03] Αναζητούν 40χρονο και γιάφκα με εκρηκτικά
  • [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών
  • [05] Τυνησία: Αναζήτηση ρυθμών στη νέα εποχή
  • [06] To πρόγραμμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα
  • [07] Απαγόρευση απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων
  • [08] Διακοπή ρεύματος
  • [09] Ψήφισμα -κάλεσμα στην κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια, σε συγκέντρωση της Επτανησιακής Αναγέννησης
  • [10] Ν. Δένδιας: Η Ν.Δ. θα καταθέσει τροπολογία για την εξομοίωση του ΦΠΑ στο Ιόνιο με όσα ισχύουν στο Αιγαίο
  • [11] Διάσωση 221 μεταναστών από πλοιο που βυθίστηκε, αναζητούνται άλλοι 21
  • [12] Διάσωση 221 μεταναστών από πλοιο που βυθίστηκε, αναζητούνται άλλοι 21
  • [13] Διάσωση 221 μεταναστών από πλοιο που βυθίστηκε, αναζητούνται άλλοι 21

    [01] Κρίσιμη εβδομάδα για την Οικονομία

    Κυριακη, 16 01 2011 13:30

    Σημαντικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, αναμένεται να λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν μάλιστα και νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία σχετικά με την επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ.

    Φλέγοντα θέματα στις συνεδριάσεις Eurogroup - Ecofin

    Ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της Οικονομίας αλλά και το μέλλον των μεταρρυθμίσεων που προωθούνται από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που ξεκινά.

    Τη Δευτέρα και την Τρίτη συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες το Eurogroup και το Ecofin για να συζητήσουν φλέγοντα θέματα που αφορούν στο μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και στη στήριξη του Ευρώ.

    Στις συνεδριάσεις αυτές αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της παράτασης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ ευρώ που έχει πάρει η χώρα μας.

    Την αισιοδοξία του ότι η Ε.Ε. θα λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις για να καταστεί κυρίαρχος ενός παιχνιδιού που αφορά άμεσα τη σταθερότητα και τις προοπτικές των πολιτών της, εκφράζει στην «Καθημερινή» ο υπουργός Οικονομικών.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθαρίζει πάντως ότι όποια απόφαση κι αν ληφθεί, όπως το ευρωομόλογο, δεν θα αναβάλει τις δύσκολες πολιτικές που εφαρμόζονται.

    «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην Ανάπτυξη», επισημαίνει από την πλευρά του, στην ίδια εφημερίδα ο Θεόδωρος Πάγκαλος και υποστηρίζει ότι το 2012 ή το 2013 το έλλειμμα μπορεί να μειωθεί κάτω από το 3% του ΑΕΠ, ώστε να σταματήσει η αύξηση του δημόσιου χρέους.

    «Δεν αρκεί του χρόνου να έχουμε 1,1% ανάπτυξη, αλλά δυναμική αποφυλάκισης από τα δεσμά του δημόσιου χρέους» δηλώνει στη REAL NEWS ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

    Την ίδια ώρα, υπέρ του ευρωομολόγου, τάσσεται ο Αντώνης Σαμαράς, με άρθρο του στην Καθημερινή, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη διευκόλυνση αποπληρωμής του χρέους και τη δραστική αλλαγή του μνημονίου για να κυριαρχήσει το σκέλος της ανάπτυξης.

    «Το ευρωομόλογο θα μπορούσε να είναι θετική εξέλιξη υπό προϋποθέσεις» τονίζει στην «Αυγή» ο Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την αντίθεσή του με το μνημόνιο.

    Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς ενόψει των συνεδριάσεων Eurogroup και Eco/Fin: «Το τελευταίο διάστημα ανοίγει μια χαραμάδα αισιοδοξίας και διαφαίνεται ότι αρχίζει να αναθεωρείται η στάση της Ευρώπης απέναντι στην κρίση χρέους. Είναι απαραίτητο να τηρηθεί η κατεύθυνση που έχει χαράξει το προηγούμενο Eurogroup για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ που έχει λάβει η χώρα, αλλά και να μειωθεί το επιτόκειο του εν λόγω δανείου.

    Η κυβέρνηση οφείλει σε μεσομακροπρόθεσμη βάση να στοχεύει στην αναδιαπραγμάτευση μέσα από την οργανωμένη επιμήκυνση και αναχρηματοδότηση των ελληνικών χρεών».

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57000

    [02] Μέσα στις επόμενες μέρες ο διάλογος για τις συγκοινωνίες

    Κυριακη, 16 01 2011 11:40

    Μέσα στο επόμενο τριήμερο αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος του Υπουργείου Υποδομών με όσους εκπροσώπους εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες ανακοίνωσαν ήδη αναστολή των κινητοποιήσεών τους. «Στόχος του υπουργείου είναι η εξυγίανση και η αναδιοργάνωση των φορέων, ώστε να έχουν προοπτική και μαζί με αυτούς να αισθάνονται ασφαλείς και οι εργαζόμενοι» τονίζει σε συνέντευξή του, στο «Έθνος της Κυριακής», ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας.

    Με τους τεχνικούς της ΕΘΕΛ που πρώτοι έχουν ανακοινώσει αναστολή των κινητοποιήσεων τους ξεκινά ο πρωί της Δευτέρας ο διάλογος του Υπουργείου Υποδομών με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες επί του επίμαχου νομοσχεδίου για την διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών. Mία ώρα νωρίτερα, στις 9πμ θα συνεδριάσει το συντονιστικό των σωματείων του χώρου τωνα στικών συγκοινωνιών, για να διαμορφώσει τη στάση του.

    Ποιά ΜΜΜ εμμένουν στις κινητοποιήσεις

    «Αν αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα για ιδιωτικοποιήσεις ζημιογόνων φορέων, τότε ακολουθούν απολύσεις» προσθέτει στην ίδια συνέντευξη ο κ. Ρέππας στέλνοντας μήνυμα και προς τους συνδικαλιστές.

    «Τα στερεότυπα του συνδικαλισμού βρίσκονται σε αναντιστοιχία με την εποχή που μπήκαμε και αντί να κάνουμε το προσωπικό πρόβλημα εθνικό ζήτημα, να κάνουμε το εθνικό ζήτημα προσωπικό πρόβλημα».

    Μέχρι στιγμής, αναστολή των κινητοποιήσεων τους όσο κρατάει ο διάλογος, έχουν ανακοινώσει μόνο οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ.

    Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει για Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στάσεις εργασίας 11 το πρωί με 15.30 το μεσημέρι και 11 με 15.00 αντίστοιχα, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν στάση εργασίας την Τρίτη 12 με 16.00 το απόγευμα.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 56998

    [03] Αναζητούν 40χρονο και γιάφκα με εκρηκτικά

    Κυριακη, 16 01 2011 14:48

    Σειρά βομβιστικών επιθέσεων ενόψει της δίκης των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" που αρχίζει τη Δευτέρα, σχεδίαζαν σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στον Βύρωνα. Οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός 40χρονου, του οποίου ο ρόλος θεωρείται κλειδί για την υπόθεση ενώ παράλληλα αναζητείται διαμέρισμα - γιάφκα, στο οποίο οι τέσσερις πιθανότατα έκρυβαν τα εκρηκτικά.

    Λανθασμένες οι πληροφορίες για την 27χρονη Γερμανίδα

    Λανθασμένες πάντως ήταν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι πληροφορίες που ήθελαν την 27χρονη συλληφθείσα Γερμανίδα να είναι κόρη πρώην στελέχους της ΡΑΦ.

    Το Σάββατο, η γερμανική ομοσπονδιακή εισαγγελία, ανέφερε ότι η νεαρή Γερμανίδα, που συνελήφθη στην Ελλάδα, δεν είναι, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την ελληνική αστυνομία, η κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική τρομοκρατική οργάνωση Φράξια Κόκκινος Στρατός.

    «Από όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η νεαρή γυναίκα δεν είναι η κόρη της πρώην τρομοκράτισσας της RAF, Μπάρμπαρα Μέγιερ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

    Ένας άνδρας που παρουσιάστηκε ως ο Βόλφγκανγκ Μέγιερ, αναφέροντας ότι είναι πατέρας της νεαρής Γερμανίδας, είπε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο στο Βερολίνο, ότι η κόρη του δεν έχει κανέναν οικογενειακό δεσμό με την Μπάρμπαρα Μέγιερ.

    Αναζητείται 40χρονος με ρόλο κλειδί

    Την ίδια ώρα, οι διωκτικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό ενός 40χρονου, του οποίου ο ρόλος θεωρείται κλειδί για την υπόθεση και ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές.

    Ο 40χρονος είχε επαφές με τους συλληφθέντες και εκτιμάται ότι πιθανότατα να είναι και ο συντονιστής τους.

    Απολογούνται τη Δευτέρα στον Ανακριτή Αθηνών

    Στο μεταξύ, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στην Ε' τακτική ανακρίτρια στη Θεσσαλονίκη, οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στο Βύρωνα.

    Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν προκειμένου να απολογηθούν για την επίθεση με γκαζάκια, τον περασμένο Οκτώβριο, σε όχημα της ΔΕΗ, στη συμπρωτεύουσα.

    Και οι τέσσερις αρνήθηκαν να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και περιορίστηκαν στο να πουν ότι είναι αναρχικοί.

    Τη Δευτέρα και οι τέσσερις μαζί με την 27χρονη Γερμανίδα θα απολογηθούν στον ανακριτή στην Αθήνα, για τις κατηγορίες της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της άσκησης τρομοκρατικών πράξεων και της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Προετοίμαζαν επιθέσεις

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57003

    [04] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των λαθρομεταναστών

    Κυριακη, 16 01 2011 14:04

    Συνεχίζονται, οι έρευνες που πραγματοποιούνται, από αέρος και θαλάσσης, δυτικά της Κέρκυρας, για τον εντοπισμό περίπου 20 λαθρομεταναστών, η τύχη των οποίων αγνοείται μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Στο ίδιο σκάφος, επέβαιναν άλλοι 241 λαθρομετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν και μεταφέρονται σε ξενοδοχείο της Κέρκυρας.

    Σώοι οι 241 - Δυο συλλήψεις

    Οι Αφγανοί λαθρομετανάστες μεταφέρονται σε ξενοδοχείο στην περιοχή Πέραμα, έξω από την πόλη της Κέρκυρας.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβαινόντων, αγνοείται η τύχη 21 ατόμων.

    Μεταξύ αυτών που περισυνελέγησαν είναι και έντεκα παιδιά ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

    Ήδη έχουν συλληφθεί δυο από τους επιβαίνοντες, τουρκικής υπηκοότητας, ως μέλη του πληρώματος, ενώ γίνεται έρευνα για να εντοπιστούν και άλλα πιθανά μέλη.

    Οι αρχές κάνουν έρευνες και για το σημείο που απέπλευσε το πλοίο. Εκτιμάται ότι ξεκίνησε από ερημική παραλία ΝΔ της Πελοποννήσου.

    Το 30μετρο ξύλινο σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, σε θαλάσσια περιοχή, 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας.

    Τους 241 λαθρομετανάστες που διασώθηκαν περισυνέλεξε το φορτηγό πλοίο MOMENTUM SCAN, σημαίας Ολλανδίας.

    Το Γραφείο Τύπου ΣΥΝ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Το τραγικό γεγονός της βύθισης σκάφους δυτικά της Κέρκυρας, με δεκάδες ανθρώπους να αγνοούνται, μας υπενθυμίζει ποια είναι η μοίρα των μεταναστών και των προσφύγων που εξαναγκάζονται από τη φτώχεια και τους πολέμους να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη μακριά από τις πατρίδες τους. Το πως αντιμετωπίζουμε τους μετανάστες είναι πρώτα από όλα ένα μέτρο πολιτισμού και δημοκρατίας των κοινωνιών, με τη σημερινή οικοδόμηση της Ευρώπης Φρούριο να βρίσκεται στον αντίποδα και των δύο αυτών εννοιών. Οι ροές μεταναστών προς την Ελλάδα και την Ευρώπη δεν μπορούν να ανακοπούν σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, ούτε με την καταστολή, ούτε με φράκτες στα σύνορα. Αυτό που απαιτείται είναι μια εντελώς διαφορετική πολιτική υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, που θα σέβεται το θεμελιώδες δικαίωμά τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας, σε συνδυασμό με μια διεθνή πολιτική έμπρακτων μέτρων ενθάρρυνσης της παραμονής των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους».

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Επιχείρηση για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών ανοιχτά της Κέρκυρας

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57001

    [05] Τυνησία: Αναζήτηση ρυθμών στη νέα εποχή

    Κυριακη, 16 01 2011 16:59

    Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις και οι πολιτικές ζυμώσεις στην Τυνησία, όπου ο πρωθυπουργός Μοχάμεντ Γανούσι διεξάγει συνομιλίες με τα πολιτικά κόμματα για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης και ο στρατός διέλυσε χωρίς βία, διαδήλωση 1.500 ατόμων στην πόλη Ρεγκέμπ, που ζητούσαν μια πραγματική πολιτική αλλαγή στη χώρα.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μαρτυρίες, ότι οι λεηλασίες και οι βιαιότητες των τελευταίων ημερών, οφείλονται στο στενό περιβάλλον του έκπτωτου προέδρου Μπεν Αλί, με στόχο τη δημιουργία χάους και καλλιέργεια του ενδεχομένου επιστροφής του, για να αποκατασταθεί η τάξη στη χώρα.

    Την Κυριακή έγινε ανταλλαγή πυρών, μπροστά από την έδρα κόμματος της αντιπολίτευσης της Τυνησίας, του Προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) στο κέντρο της Τύνιδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, δύο από τους ύποπτους που αντάλλαξαν πυρά, έχουν σουηδικά διαβατήρια.

    Μέσα σε αυτό το κλίμα, συνελήφθη ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας του έκπτωτου προέδρου της Τυνησίας, κατηγορούμενος για υποκίνηση ταραχών. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος Μπεν Αλί, βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες πληροφορίες, με τη σαουδαραβική κυβέρνηση να δηλώνει ότι: «δέχθηκε τον πρόεδρο Ζίνε Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι και την οικογένειά του λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην Τυνησία».

    ο»Ώ

    Στους ανθρώπου που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων γεγονότων στην Τυνησία, προστέθηκε την Κυριακή και ο Γάλλος φωτογράφος του πρακτορείου ΕΡΑ (European Pressphoto Agency), Λικά Μεμπρούκ Ντολέγκα, 32 ετών. Ο άτυχος φωτογράφος τραυματίστηκε στην Τύνιδα από δακρυγόνο, την Παρασκευή και έχασε τη μάχη με τη ζωή, το πρωί της Κυριακή. Όπως κατήγγειλε ο συνάδελφός του Ζιλιέν Μιγκέ, ο Γάλλος φωτογράφος τραυματίστηκε την Παρασκευή στο κεφάλι από δακρυγόνο που έριξε αστυνομικός στη διάρκεια διαδήλωσης στην Τύνιδα.

    Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ, τόνισε ότι: «Διατηρούμε καλές σχέσεις με τη χώρα αυτή και ελπίζουμε ότι τα αιτήματα του λαού της Τυνησίας θα ικανοποιηθούν με ειρηνικά και όχι με βίαια μέσα».

    Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, εξέφρασε «την ελπίδα ότι η Τυνησία θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση με την αλληλεγγύη και την ενότητα του λαού της», καθώς και έκκληση για «περιφρούρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας της χώρας».

    Ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χαιρετίζουμε τη μαζική εξέγερση του Τυνησιακού λαού, με τη νεολαία και τις αριστερές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή, που οδήγησε στην πτώση και στη φυγή του μισητού προέδρου Μπεν Άλι. Η προσπάθεια του καθεστώτος να τρομοκρατήσει το λαό, δολοφονώντας δεκάδες διαδηλωτές, όχι μόνο δεν έκαμψε αλλά πυροδότησε τους αγώνες του για δουλειά, αξιοπρεπή ζωή, κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία και ελευθερία. Στη νέα κρίσιμη φάση, η διεθνής αλληλεγγύη με τον Τυνησιακό λαό πρέπει να δυναμώσει και στην κατεύθυνση αυτή η Ευρωπαϊκή Αριστερά ήδη κινητοποιείται. Για να γίνουν σεβαστά τα αιτήματα της λαϊκής εξέγερσης και να αποτραπούν σχέδια για τη συνέχιση του μπεναλισμού χωρίς τον Μπεν Άλι. Για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα του 26χρονου άνεργου πτυχιούχου Μοχάμεντ Μπουαζίζι, που αυτοπυρπολήθηκε γιατί δεν τον άφησαν ούτε λουλούδια να πουλάει ως πλανόδιος μικροπωλητής. Οι εξελίξεις στην Τυνησία περιέχουν κι ένα ισχυρότατο διεθνές μήνυμα: ότι δε μένουν αναπάντητες από τους λαούς οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που διευρύνουν τις διεθνείς ανισότητες, επιδεινώνουν την διατροφική κρίση, συντελούν στην εξάπλωση της φτώχειας και της ανεργίας, συνοδεύονται από αυταρχισμό Ποτέ η ανάπτυξη συντονισμένων αγώνων της αριστεράς και των κινημάτων δεν ήταν τόσο αναγκαία όσο είναι σήμερα».

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό, Ρόιτερ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57010

    [06] To πρόγραμμα του πρωθυπουργού τη Δευτέρα

    Κυριακη, 16 01 2011 18:44

    Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ανακοινώθηκε ότι τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 11π.μ., ο κ. Παπανδρέου θα απευθύνει χαιρετισμό, σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, για τους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού, στην οποία συμμετέχουν οι προϊστάμενοι των Γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο Εξωτερικό.

    Στις 12:30 μ.μ., ο Πρωθυπουργός θα παραστεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Επίσης συνεδριάζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, στις 5.00 μ.μ., ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για το νομοσχέδιο με θέμα: «Διατήρηση δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία, σε συνάρτηση με την παροχή διαθέσιμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή δημόσιων δικτύων επικοινωνιών, χρήση συστημάτων επιτήρησης με τη λήψη ή καταγραφή ήχου ή εικόνας σε δημόσιους χώρους και συναφείς διατάξεις».

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57011

    [07] Απαγόρευση απόπλου λόγω θυελλωδών ανέμων

    Κυριακη, 16 01 2011 14:31

    Να ενημερώνονται από τις κατά τόπους λιμενικές αρχές καλεί τους επιβάτες το υπουργείο Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν μέχρι τα οκτώ μποφόρ. Ήδη από τις 14.45 τίθεται σε ισχύ απαγόρευση απόπλου όλων των πλοίων από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου. Νωρίτερα το μεσημέρι, δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του πλοίου «Ταξιάρχης» από την Καβάλα, προς Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο και Λαύριο.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57002

    [08] Διακοπή ρεύματος

    Κυριακη, 16 01 2011 17:06

    ιακοπή ρεύματος έχει προγραμματιστεί από τη ΔΕΗ στις περιοχές των Δ.Δ. Νερόμυλου και Ριζόμυλου. Η διακοπή θα γίνει την Δευτέρα από τις 9 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της επιχείρησης.

    Σύνταξη είδησης: Βαγγέλης Ποτέας

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 57009

    [09] Ψήφισμα -κάλεσμα στην κυβέρνηση για μείωση του ΦΠΑ στα Ιόνια, σε συγκέντρωση της Επτανησιακής Αναγέννησης

    Κυριακη, 16 01 2011 15:53

    Ψήφισμα με το οποίο ζητείται από την κυβέρνηση να μειώσει το ΦΠΑ στα Ιόνια Νησιά εξομοιώνοντάς το με αυτό που ισχύει στο Αιγαίο, εξέδωσαν τα μέλη της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου Επτανησιακή Αναγέννηση αλλά και επαγγελματίες και εκπρόσωποι από την Αυτοδιοίκηση της Κέρκυρας στη συγκέντρωση που διοργάνωσε για το θέμα το απόγευμα του Σαββάτου ο Γ. Καλούδης. Ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης έκανε λόγο για την υποβάθμιση των νησιών μας και κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές να στηρίξουν το αίτημα. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο δημαρχών αντιδήμαρχος Τάκης Καρύδης, η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, περιφερειακή σύμβουλος Αλ. Λούβρου (και οι δύο εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία του κ. Καλούδη) αλλά και οι επικεφαλής τουριστικών και επαγγελματικών φορέων της Κέρκυρας.

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 57005

    [10] Ν. Δένδιας: Η Ν.Δ. θα καταθέσει τροπολογία για την εξομοίωση του ΦΠΑ στο Ιόνιο με όσα ισχύουν στο Αιγαίο

    Κυριακη, 16 01 2011 15:53

    Συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας είχε το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, για το αίτημα των επαγγελματιών της Κέρκυρας για εξομοίωση του ποσοστού ΦΠΑ στα Επτάνησα με αυτό που ισχύει στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ. θα καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα ζητά την εξομοίωση του ΦΠΑ για όλες τις νησιωτικές περιοχές, με στόχο να τηρηθεί η συνταγματική επιταγή για τη νησιωτικότητα και κάλεσε τους 4 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα Επτάνησα να στηρίξουν την τροπολογία αυτή προς το συμφέρον της περιφέρειάς μας. Παράλληλα, συμφωνήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να γίνει μελέτη από πανεπιστημιακό ίδρυμα η οποία να αποδεικνύει ότι η μείωση του ΦΠΑ στα νησιά του Ιονίου δεν θα επιφέρει πλήγμα στα δημόσια έσοδα αφού θα αυξήσει την κατανάλωση στις τουριστικές μας περιοχές, με αποτέλεσμα τα έσοδα να αυξηθούν.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57006

    [11] Διάσωση 221 μεταναστών από πλοιο που βυθίστηκε, αναζητούνται άλλοι 21

    Κυριακη, 16 01 2011 15:06

    Επιχείρηση διάσωσης 221 μεταναστών που επιβαίνουν σε πλοίο που εξέπεμψε SOS σε θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας εγινε σημερα τα ξημερωματα, ενώ 21 άλλοι αγνοούνται και αναζητούνται οταν βυθιστηκε ξυλινο πλοιαριο στο οποιο επαιβεναν. Ελικόπτερα τυπου σουπερ πουμα αλλά και πλοία του Λιμενικού επιχειρούν να τους εντοπίσουν, ενώ φορτηγό πλοίο με Ολλανδική σημαία περισυνέλλεξε τους ναυαγούς και τους μετέφερε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Κέρκυρας. Μεταξύ των ναυαγών είναι 11 παιδιά, ενώ 11 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Δύο από τους 221 συνελήφθησαν ως μέλη του πληρώματος, ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη της Κέρκυρας όπου και θα παραμείνουν μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές για τη μεταφορά τους σε άλλη περιοχή ή την απέλασή τους.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57004

    [12] Διάσωση 221 μεταναστών από πλοιο που βυθίστηκε, αναζητούνται άλλοι 21

    Κυριακη, 16 01 2011 15:06

    Επιχείρηση διάσωσης 221 μεταναστών που επιβαίνουν σε πλοίο που εξέπεμψε SOS σε θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας εγινε σημερα τα ξημερωματα, ενώ 21 άλλοι αγνοούνται και αναζητούνται οταν βυθιστηκε ξυλινο πλοιαριο στο οποιο επαιβεναν. Ελικόπτερα τυπου σουπερ πουμα αλλά και πλοία του Λιμενικού επιχειρούν να τους εντοπίσουν, ενώ φορτηγό πλοίο με Ολλανδική σημαία περισυνέλλεξε τους ναυαγούς και τους μετέφερε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Κέρκυρας. Μεταξύ των ναυαγών είναι 11 παιδιά, ενώ 11 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Δύο από τους 221 συνελήφθησαν ως μέλη του πληρώματος, ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη της Κέρκυρας όπου και θα παραμείνουν μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές για τη μεταφορά τους σε άλλη περιοχή ή την απέλασή τους.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57007

    [13] Διάσωση 221 μεταναστών από πλοιο που βυθίστηκε, αναζητούνται άλλοι 21

    Κυριακη, 16 01 2011 15:06

    Επιχείρηση διάσωσης 221 μεταναστών που επιβαίνουν σε πλοίο που εξέπεμψε SOS σε θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Κέρκυρας εγινε σημερα τα ξημερωματα, ενώ 21 άλλοι αγνοούνται και αναζητούνται οταν βυθιστηκε ξυλινο πλοιαριο στο οποιο επαιβεναν. Ελικόπτερα τυπου σουπερ πουμα αλλά και πλοία του Λιμενικού επιχειρούν να τους εντοπίσουν, ενώ φορτηγό πλοίο με Ολλανδική σημαία περισυνέλλεξε τους ναυαγούς και τους μετέφερε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι της Κέρκυρας. Μεταξύ των ναυαγών είναι 11 παιδιά, ενώ 11 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Δύο από τους 221 συνελήφθησαν ως μέλη του πληρώματος, ενώ οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο έξω από την πόλη της Κέρκυρας όπου και θα παραμείνουν μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές για τη μεταφορά τους σε άλλη περιοχή ή την απέλασή τους.

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 57008


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 January 2011 - 17:57:27 UTC