Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέο τοπίο στις συγκοινωνίες
  • [02] ΔΕΚΟ: Εγκύκλιος για τις περικοπές
  • [03] Έλεγχος για το πολιτικό χρήμα
  • [04] Αϊτή: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης
  • [05] Νέο ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο νοσοκομείο Παίδων
  • [06] Έλλειψη του ενζύμου G6PD, μια θετική μετάλλαξη
  • [07] Διάλεξη του Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα
  • [08] Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόεδρο της ΑΓΕΤ
  • [09] Στο κτίριο Σπίρερ θα λειτουργήσει η Πολεοδομία του ενιαίου Δήμου Βόλου

    [01] Νέο τοπίο στις συγκοινωνίες

    Τεταρτη, 12 01 2011 21:52

    Τις αλλαγές στο χάρτη λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, παρουσίασε την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας. Βασικά του σημεία είναι συγχωνεύσεις των συγκοινωνιακών φορέων, κατάργηση των κανονισμών εργασίας, υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων, μετατάξεις και συνταξιοδοτήσεις στα πρότυπα του ΟΣΕ, αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων και ανάληψη όλων των χρεών από το ελληνικό δημόσιο.

    Οι εργαζόμενοι πάντως συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, καθώς την Πέμπτη σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ΗΣΑΠ και ΟΣΕ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία. Στο μονομελές πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκαν προσφυγές της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ και της ΕΘΕΛ προκειμένου να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα τρόλεϊ και τα λεωφορεία. Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ. Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της διοίκησης, που ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. H ίδια απόφαση ανακοινώθηκε και για την ΕΘΕΛ.

    Tί αλλάζει

    -Μετατάξεις 1500 εργαζομένων στα πρότυπα του ΟΣΕ -Κατάργηση κανονισμών εργασίας και θέσπιση νέων σε ένα μήνα -Καταγγελία συλλογικών συμβάσεων εργασίας και υπογραφή νέων -Κατάργηση "παράλογων" επιδομάτων

    -Συγχωνεύσεις οργανισμών από πέντε σε δύο ( ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) -Εποπτεία τους από τον ΟΑΣΑ -Υπαγωγή στις ρυθμίσεις ΔΕΚΟ -Διαγραφή των χρεών και ανάληψή τους από το δημόσιο -Οικονομικός απολογισμός ανά τρίμηνο

    -Για μια μετακίνηση όλα τα μέσα εκτός από το μετρό 1,20 ευρώ -Για απεριόριστες μετακινήσεις με όλα τα μέσα διαρκείας 90 ' από ένα ευρώ στο 1,40 ευρώ -Μηνιαία κάρτα από 35 στα 45 ευρώ -Μείωση της κρατικής επιδότησης από το 70% στο 40% -Περιορισμό της εισιτηριοδιαφυγής -έλεγχος κομίστρου και από ιδιώτες -Καθιέρωση ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το 2012

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56451

    [02] ΔΕΚΟ: Εγκύκλιος για τις περικοπές

    Τεταρτη, 12 01 2011 23:10

    Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών για το ανώτατο όριο των αποδοχών των εργαζομένων. Πρόκειται για οδηγίες για τις μειώσεις στις αποδοχές στις ΔΕΚΟ της τάξης του 10% έως και 25%, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισθείς από τη Βουλή νόμος 3899/2010.

    Ανώτατο όριο αποδοχών θα είναι τα 4.000 ευρώ, αλλά ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τους Προέδρους, Διοικητές και Διευθύνοντες Συμβούλους, των ΔΕΚΟ και των ΝΠΙΔ, για τους οποίους εξακολουθεί να εφαρμόζεται το όριο των 5.856,08 ευρώ

    Η μείωση του 10% εφαρμόζεται για τις αποδοχές που ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ, υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση. Εξαιρούνται το οικογενειακό και το επίδομα ανθυγιεινής ή επικίνδυνης εργασίας και τα επιδόματα εορτών, Χριστουγέννων και Πάσχα. Ανώτατο όριο μηνιαίας περικοπής είναι κατά μήνα το 25% των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά που θα καταβάλλονταν χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

    Η ρύθμιση εφαρμόζεται σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως στις δημόσιες επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που υπάγονται στη Γενική Κυβέρνηση και επηρεάζουν το δημοσιονομικό έλλειμμα.

    Παράλληλα, η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ ζητεί από τις δημόσιες επιχειρήσεις να προχωρήσουν άμεσα σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να ορισθούν ορκωτοί λογιστές για τον έλεγχο των τριμηνιαίων και των ετήσιων καταστάσεων του 2010.

    Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα παρακολουθεί και θα παρεμβαίνει όπου αυτό χρειαστεί.

    Για τα στρατηγικά και επιχειρησιακά σχέδια 2011-2013, η προθεσμία υποβολής τους παρατείνεται έως τις 24 Ιανουαρίου 2011.

    Πηγές: NET 105,8, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56454

    [03] Έλεγχος για το πολιτικό χρήμα

    Τεταρτη, 12 01 2011 22:50

    Ένα μήνα προθεσμία έχει λάβει η επιστημονική επιτροπή, με στόχο να επεξεργαστεί την πρόταση για το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τα οικονομικά των κομμάτων και το πόθεν έσχες των πολιτικών. Αυτό προκύπτει από δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ραγκούση.

    Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Αυτό που μας ενδιαφέρει και αυτό που κάνουμε μέχρι τέλους είναι να ξεκαθαρίσουμε πλήρως το τοπίο και στα οικονομικά των κομμάτων και σε ό,τι αφορά το πόθεν έσχες των βουλευτών. Σκοπός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση οι εντυπώσεις».

    Από την πλευρά της η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα ανθρώπων, που με κουπόνια δίνουν την συνδρομή τους στο κόμμα.

    Πηγές: NET, AΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56453

    [04] Αϊτή: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

    Τεταρτη, 12 01 2011 22:33

    Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πραγματοποιούνται στην Αϊτή, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το φονικό σεισμό των επτά ρίχτερ, που κόστισε στη χώρα τις ζωές 220.000 ανθρώπων, ενώ οι άστεγοι έφτασαν το 1.200.000. Ακολούθως η χώρα δοκιμάστηκε και συνεχίζει να δοκιμάζεται από επιδημία χολέρας, που οδήγησε στο θάνατο 3.759 ανθρώπων, αλλά και από πολιτική κρίση.

    Σήμερα οι άστεγοι που διαβιούν σε σκηνές, ανέρχονται σε 800.000, ενώ οι υποδομές της χώρας δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Η υπαίθρια λειτουργία για τη μνήμη των θυμάτων, τελέστηκε υπαίθρια, στα ερείπια του παλαιού καθεδρικού ναού, στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς, με χιλιάδες ανθρώπους να κρατούν στα χέρια τους τη βίβλο. Ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ, συνοδευόμενος και από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον τοποθέτησε μια πέτρα σε χώρο όπου θα ανεγερθεί μνημείο στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού.

    Το διεθνές σχέδιο ανοικοδόμησης της Αϊτής, έχει προϋπολογισμό περίπου δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία μόνον ένα τμήμα έχει ήδη δοθεί, με κύριο εμπόδιο την πολιτική αστάθεια στη χώρα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και από παροικίες Αϊτινών στο εξωτερικό.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56452

    [05] Νέο ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο νοσοκομείο Παίδων

    Τεταρτη, 12 01 2011 20:02

    Εγκαινιάστηκε το πρώτο υπερσύγχρονο, ακτινοθεραπευτικό Κέντρο για παιδιά στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Το ακτινοθεραπευτικό κέντρο, ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, "Φλόγα", με στόχο τη βελτίωση της φροντίδας των παιδιών με καρκίνο.

    Η συμβολή του αναμένεται να είναι ουσιαστική, καθώς η χρήση μηχανημάτων νέας τεχνολογίας και στους κατάλληλους χώρους, μειώνει τις παρενέργειες, που στην παιδική ηλικία παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της υγείας. Η προμήθεια του εξοπλισμού έγινε με ευθύνη της ΟΠΑΠ Α.Ε. και θα λειτουρεί σε δύο βάρδιες, δεχόμενο ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

    Τα εγκαίνια έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και παρέστησαν η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, Γιάννης Μανιάτης, ο γγ της Βουλής Μ. Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group Ανδρέας Βγενόπουλος, ο γγ του υπουργείου Υγείας Γιώργος Κατριβάνος, η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων ''Αγλαϊα Κυριακού'', εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια "Φλόγα", γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56450

    [06] Έλλειψη του ενζύμου G6PD, μια θετική μετάλλαξη

    Τεταρτη, 12 01 2011 19:54

    Υγεια

    Καινούρια δεδομένα από το εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης (ΙΣΑΑ) του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Βιοχημείας της Άσκησης, Θανάση Τζιαμούρτα υποδεικνύουν ότι τα άτομα με την έλλειψη της αφυδρογονάσης της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G6PD) μπορούν να κάνουν και άσκηση με αντιστάσεις χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος αιμόλυσης και αυξημένου οξειδωτικού στρες.

    Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιαμούρτας, άτομα τόσο με έλλειψη του ενζύμου όσο και με φυσιολογική ενεργότητα, έκαναν έντονη άσκηση, που δημιούργησε καθυστερημένο μυϊκό πόνο σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των φυσιολογικών ατόμων και των ατόμων με την χαμηλή ή ελλιπή ενεργότητα του ενζύμου.

    Φαίνεται λοιπόν, διαπιστώνει ο ίδιος, πως τα άτομα με έλλειψη του ενζύμου G6PD μπορούν να κάνουν και άσκηση με αντιστάσεις, να αποκομίζουν τα θετικά οφέλη αυτής, χωρίς να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος επιπλοκών σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό. Στο εργαστήριο μάλιστα, ξεκινά μια προσπάθεια αξιολόγησης της πιθανότητας για αύξηση των επιπέδων της γλουταθειόνης, και κατ΄ επέκταση της αντιοξειδωτικής ικανότητας, με τη συμπληρωματική λήψη διαφόρων ουσιών που σχετίζονται με τη δημιουργία αυτού του μορίου.

    Τι συνιστά ωστόσο η έλλειψη της αφυδρογονάσης της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G6PD); Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Τζιαμούρτα για την πιο συχνή ενζυμοπάθεια του πλανήτη και εμφανίζεται σε παραπάνω από 400 εκατομμύρια άτομα στον κόσμο. Στην Ελλάδα η συχνότητα της έλλειψης υπολογίζεται στο 5% του πληθυσμού. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η μειωμένη ενεργότητα του ενζύμου φαίνεται ότι αποτελεί μια θετική μετάλλαξη αφού η ανάπτυξη της ελονοσίας είναι περιορισμένη εξαιτίας της χαμηλής ενεργότητας του ενζύμου και της συγκέντρωσης μιας ενδογενούς αντιοξειδωτικής ουσίας της γλουταθειόνης. Η γλουταθειόνη χρησιμοποιείται από το πλασμώδιο της ελονοσίας για να μπορέσει να εγκαθιδρυθεί η ασθένεια στον οργανισμό.

    Η σημαντικότερη «παρενέργεια» της χαμηλούς ενεργότητας είναι η εμφάνιση αιμόλυσης όταν εμφανίζεται κάποιο στρεσογόνο ερέθισμα, όπως είναι η λήψη ασπιρίνης, το φάγωμα κουκιών και η μυρωδιά ναφθαλίνης. Η γλουταθειόνη είναι απαραίτητη όμως για τον οργανισμό αφού παρουσιάζει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Η άσκηση χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση οξειδωτικού στρες και σε θεωρητικό επίπεδο θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα αιμόλυσης στα άτομα με έλλειψη του ενζύμου G6PD. Σε προηγούμενες έρευνες από το εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ινστιτούτου Σωματικής Απόδοσης και Αποκατάστασης (ΙΣΑΑ) του Κέντρου Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (ΚΕΤΕΑΘ), με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Βιοχημείας της Άσκησης, Θανάση Τζιαμούρτα, βρέθηκε ότι η συμμετοχή σε ασκήσεις αερόβιου τύπου, όπως περπάτημα και τρέξιμο, δε δημιουργεί προβλήματα αιμόλυσης ή αύξηση στο οξειδωτικό στρες σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι στα άτομα με φυσιολογική ενεργότητα του ενζύμου.

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 56449

    [07] Διάλεξη του Ορχάν Παμούκ στην Αθήνα

    Τεταρτη, 12 01 2011 19:46

    Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, στα πλαίσια πρόσκλησης για να συμμετάσχει σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. Ο κ. Παμούκ, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή. Ακολούθως ο κ. Παμούκ στη διάλεξή του, τόνισε πως είναι εικαστικός μυθιστοριογράφος, γι αυτό και επικεντρώνεται στη λεπτομερή περιγραφή των αντικειμένων και των τοπίων που περιβάλλου τους ήρωές του.

    Το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ μετά το τέλος της διάλεξης ο 59χρονος Τούρκος νομπελίστας υπέγραψε στα βιβλία αρκετών αναγνωστών.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του: «Διαβάζοντας λογοτεχνία έχουμε το αίσθημα ότι το μυθιστόρημα μας λέει κάτι για τη ζωή, κάτι περισσότερο από ότι μας λέει η ίδια η ζωή. Τα καλά μυθιστορήματα είναι αυτά τα μυστηριώδη artifacts (τεχνήματα) στα οποίο όταν μπούμε, και αρχίσουμε να κολυμπάμε μέσα στις λέξεις, προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιο είναι το depth (το βάθος) ποιο είναι το κέντρο. Ποιο είναι το νόημα, ποιο είναι το motuation (κίνητρο). Τι καθόρισε το κείμενο ώστε να γραφτεί με αυτόν τον τρόπο. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πράγμα που απολαμβάνω όταν γράφω ένα μυθιστόρημα ή το μεγαλύτερο πράγμα για το οποίο είμαι ευτυχισμένος αν το συναντώ (διαβάζοντας) ένα μυθιστόρημα, ένα καλό μυθιστόρημα, είναι ότι νιώθουμε τα συναισθήματα των ηρώων από τα αντικείμενα που τους περιβάλλουν».

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56447

    [08] Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρόεδρο της ΑΓΕΤ

    Τεταρτη, 12 01 2011 19:48

    Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ κ. Μαν. Κυπριανίδης και ανώτερα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας, με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις θέσεις εργασίας και τη συνέχιση των επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι η νέα δημοτική αρχή επιθυμεί ειλικρινείς και διαφανείς σχέσεις με την εταιρία, όπως και με όλες τις τοπικές επιχειρήσεις, κριτήριο δε της στάσης της θα είναι τα θέματα του περιβάλλοντος και των θέσεων εργασίας.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι P. Deleplanque, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ar. Merienne, Γενικός Δ/ντής Βιομηχανικών Κτιρίων,

    Αγ. Πατρούμπα, Διευθύντρια Εξωτερικής Επικοινωνίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, Κ. Γιάνναρος, Δ/ντής Εργοστασίου Βόλου και Ν. Οικονόμου, Αντιδήμαρχος Βόλου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56448

    [09] Στο κτίριο Σπίρερ θα λειτουργήσει η Πολεοδομία του ενιαίου Δήμου Βόλου

    Τεταρτη, 12 01 2011 19:44

    Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στέγαση των υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών, προωθεί η δημοτική αρχή Βόλου, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες που προέκυψαν από τη μεταβίβαση στους Δήμους υπηρεσιών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και της Περιφέρειας (ΤΥΔΚ).

    Στο πλαίσιο αυτό, βασική προτεραιότητα αποτελεί η ενοποίηση και συγκέντρωση σ' έναν χώρο των τριών υπηρεσιών Πολεοδομίας - Βόλου, Νέας Ιωνίας και Νομαρχίας - που σήμερα βρίσκονται διασκορπισμένες στην πόλη. Αφού εξετάστηκαν διάφορες προτάσεις, προκρίθηκε ως καταλληλότερη η λύση να στεγαστεί η ενιαία υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου στο κτίριο Σπίρερ, όπου σήμερα στεγάζονται η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ο Δημοτικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός Βόλου, η Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, τμήματα του Ωδείου, το ΔΗΚΙ, ενώ φιλοξενείται, για λίγους ακόμη μήνες, και το Πανεπιστήμιο Drury.

    Η λύση αυτή εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών υπηρεσιών στους δημότες, δεδομένου ότι παρέχεται και η δυνατότητα συγκέντρωσης του αρχείου στο ίδιο κτίριο. Σημειώνεται ότι το αρχείο της πολεοδομίας Βόλου φιλοξενείται ήδη στο υπόγειο του κτιρίου Σπίρερ. Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης λύσης προσμετρήθηκε επίσης το γεγονός ότι το κτίριο Σπίρερ βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Επιπλέον, γειτνιάζει με το κτίριο του ΤΕΕ, γεγονός που διευκολύνει τους μηχανικούς στη διεκπεραίωση υποθέσεών τους.

    Όσον αφορά τον ισχυρισμό περί ακαταλληλότητας του κτιρίου (ανεπάρκεια φωτισμού, πυροπροστασίας, πρόβλημα στατικότητας κ.λ.π.), ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Ξηρακιάς απαντά ότι «ήδη στον ίδιο χώρο λειτουργεί, εδώ και χρόνια, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, που μελέτησε και μετασκεύασε το παλαιό κτίριο αποθηκών σε κτίριο γραφείων με τη σφραγίδα του αείμνηστου Δ/ντή της Δημήτρη Παντελή και οποία είναι η πλέον αρμόδια για τα συγκεκριμένα θέματα». Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο ίδιος, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους (εργαζόμενοι, Σύλλογοι ) τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν από την μετεγκατάσταση αυτή και βελτιώσεις που θα μπορούσαν να γίνουν».

    Ο σχεδιασμός της νέας δημοτικής αρχής για τη στέγαση των υπηρεσιών προβλέπει επίσης τη μεταφορά της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του ενιαίου Δήμου στο πρώην Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας, όπου θα στεγαστεί επίσης και μέρος των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ στο Μεταξουργείο θα είναι η έδρα του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 56446


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 January 2011 - 21:56:12 UTC