Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 11-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νυχτερινά επεισόδια στην Κερατέα
  • [02] Στο Νίκο Ασλανίδη το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου
  • [03] Εκδήλωση για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στο Άργος Ορεστικό
  • [04] Έργα στους κάθετους άξονες, διόδια και ΣΕΑ στην Εγνατία Οδό στη Δυτική Μακεδονία
  • [05] Διακινητές εγκατέλειψαν 30 Αφγανούς στη Μπάρα Σιάτιστας
  • [06] Στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • [07] Φιλιππίνες: Δεκάδες θύματα από πλημμύρες και κατολισθήσεις
  • [08] Ο Γ. Κασαπίδης για το κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Βουλγαρία

    [01] Νυχτερινά επεισόδια στην Κερατέα

    Σαββατο, 08 01 2011 10:49

    Άλλη μία νύχτα έντασης ήταν η χθεσινή στην Κερατέα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν περίπου 100 από τους κατοίκους, που διαμαρτύρονται για την κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην περιοχή, άναψαν φωτιές στη μέση της Λεωφόρου Λαυρίου και επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ. Πέταξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Σήμερα επικρατεί ηρεμία.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55793

    [02] Στο Νίκο Ασλανίδη το βραβείο Μαρκίδες Πούλιου

    Σαββατο, 08 01 2011 10:35

    Στο δημοσιογράφο της ΕΤ3, Νίκο Ασλανίδη δόθηκε το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου για το έτος 2010 του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε ομόφωνα να τιμήσει με τον τρόπο αυτό τον συνάδελφο για την προσφορά του στην ερευνητική δημοσιογραφία και την ανάδειξη του ρόλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Το βραβείο απένειμε στον Νίκο Ασλανίδη ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Ιδρύματος, Ηλίας Κουτσούκος, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής της ΕΣΗΕΜ-Θ.

    Το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου, στη μνήμη των πρωτοπόρων δημοσιογράφων από τη Σιάτιστα, που εξέδωσαν το 1791 στη Βιέννη την πρώτη σωζόμενη ελληνική εφημερίδα, θεσπίστηκε το 2008 από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ. Έχει δοθεί επίσης στους δημοσιογράφους Μανόλη Κανδυλάκη και Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55792

    [03] Εκδήλωση για τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στο Άργος Ορεστικό

    Σαββατο, 08 01 2011 10:26

    Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και πρώην Πρόεδρο της FIBA Europe Γεώργιο Βασιλακόπουλο θα τιμήσουν για την προσφορά του στην Ελληνική και παγκόσμια καλαθοσφαίριση σε εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011 ο Δήμος Ορεστίδος και ο Αθλητικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού.

    Η τελετή θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο του Άργους Ορεστικού στις 6 το απόγευμα.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55791

    [04] Έργα στους κάθετους άξονες, διόδια και ΣΕΑ στην Εγνατία Οδό στη Δυτική Μακεδονία

    Σαββατο, 08 01 2011 09:46

    Σε άμεση δημοπράτηση από τον επόμενο μήνα μέχρι και το καλοκαίρι προχωρά η Εγνατία Οδός για τα τμήματα του κάθετου άξονας Φλώρινας - Νίκη, προϋπολογισμού 84,7 εκατομμυρίων ευρώ και Κορομηλιάς - Κρυσταλλοπηγής, προϋπολογισμού 135 εκατομμυρίων ευρώ.

    Αυτό επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος ανέφερε επίσης ότι εντός του 2011 δημοπρατούνται και τρεις νέοι σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, μεταξύ των οποίων και αυτού του Πολυμύλου Κοζάνης. Σε ότι αφορά τα διόδια, ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε ότι προγραμματίζονται άλλοι πέντε προσωρινοί σταθμοί διοδίων και ο διαγωνισμός για την ανάθεση κατασκευής θα γίνει τις επόμενες μέρες. Ένας εξ΄ αυτών θα είναι στο Μαλακάσι, στα όρια Γρεβενών-Τρικάλων και ένας δεύτερος στο Κλειδί Ημαθίας. Στόχος όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι η λειτουργία των ηλεκτρονικών διοδίων, τα οποία θα είναι πιο δίκαια σε σχέση με τα σημερινά, αφού ο οδηγός θα πληρώνει μόνο για τα χιλιόμετρα που διανύει.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55790

    [05] Διακινητές εγκατέλειψαν 30 Αφγανούς στη Μπάρα Σιάτιστας

    Σαββατο, 08 01 2011 09:44

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης για τον εντοπισμό των διακινητών 30 Αφγανών λαθρομεταναστών, τους οποίους εγκατέλειψαν σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2010 τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή της Μπάρας Σιάτιστας.

    Ήδη η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε τους λαθρομετανάστες, ενώ συνεχίζει την έρευνα για τον εντοπισμό και των δραστών.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55789

    [06] Στο πλευρό των νοσοκομειακών γιατρών η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

    Σαββατο, 08 01 2011 08:53

    Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη πραγματοποίησε για το θέμα της υποβάθμισης των νοσοκομείων Καστοριάς, Γρεβενών και Πτολεμαϊδας αντιπροσωπείας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας (Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ)., που αποτελούνταν από τον πρόεδρο της Ένωσης, Συριανό Καχλάν και τον αντιπρόεδρο, Χρήστο Κατσίνα.

    Εκ μέρος των νοσοκομειακών γιατρών έγινε ενημέρωση για την κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας από τις σοβαρότατες ελλείψεις σε στελέχωση και από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τα μέτρα που παίρνονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλέγγυας, τα οποία όπως επισήμαναν οδηγούν τα νοσοκομεία σε ουσιαστική καθήλωση και πλήρη αδυναμία κάλυψης των αναγκών των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας για 24 ώρες την ημέρα και για 30 ημέρες το μήνα. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής και το Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης, αφού εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών δεσμευτήκαν να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της απόσυρσης της τροπολογίας ένταξης των 3 νοσοκομείων στη Β' ζώνη και των άλλων δυσμενών ρυθμίσεων, που περιορίζουν την ικανότητα των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας να ανταποκριθούν στο έργο της παροχής υψηλού επιπέδου ιατρικής περίθαλψης σε όλους της πολίτες. ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55788

    [07] Φιλιππίνες: Δεκάδες θύματα από πλημμύρες και κατολισθήσεις

    Σαββατο, 08 01 2011 11:04

    Τουλάχιστον 34 νεκρούς, θύματα των πλημμύρων και των κατολισθήσεων που δοκιμάζουν εδώ και λίγες εβδομάδες τις Φιλιππίνες, καταμετρούν μέχρι στιγμής οι υπηρεσίες της χώρας. Μεταξύ των θυμάτων και πέντε παιδιά που είτε θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης, είτε πνίγηκαν στα ορμητικά νερά που έχουν σκεπάσει ολόκληρα χωριά στην επαρχία Λέιτε, μία από τις 20 που έχουν πληγεί στα νότια και ανατολικά της χώρας, η οποία το 2006 είχε θρηνήσει υπό τις ίδιες συνθήκες 1.000 νεκρούς.

    Οι περισσότεροι από τους θανάτους μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν στις επαρχίες Αγκουζάν και Σουριγκάο.

    Μεταξύ των θυμάτων είναι πέντε ψαράδες που χάθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην επαρχία Καταντουάνες. Σκάφη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό τους παρά την κακοκαιρία.

    Σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής άμυνας, περίπου 500.000 άνθρωποι σε 20 επαρχίες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το ανατολικό και νότιο τμήμα της χώρας από τις 21 Δεκεμβρίου.

    Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι βροχές θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμαν.Πρακτ.

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55794

    [08] Ο Γ. Κασαπίδης για το κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Βουλγαρία

    Σαββατο, 08 01 2011 11:41

    Ο Γ. Κασαπίδης για το κρούσμα αφθώδους πυρετού στη Βουλγαρία

    Συντονισμός των υπηρεσιών και εγρήγορση για τη θωράκιση της χοιροτροφίας και της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, απαιτείται μετά την εμφάνιση κρούσματος αφθώδους πυρετού στη Βουλγαρία.

    Αυτό δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης, με αφορμή την απομόνωση του παθογόνου μικροοργανισμού της νόσου του αφθώδους πυρετού σε αγριόχοιρο στη Βουλγαρία

    Ο κίνδυνος που εγκυμονεί και η σοβαρότητα της κατάστασης οφείλεται στη μεγάλη ανθεκτικότητα του ιού στο περιβάλλον και την ευκολία μετάδοσής του, τόσο με άμεση επαφή των ζώων μεταξύ τους, όσο και μέσω του ανθρώπου που έρχεται σε επαφή με αυτά, επισημαίνει ο κ. Κασαπίδης στην ανακοίνωσή του και ζητά εντατικοποίηση των ελέγχων για τυχόν παράνομες εισαγωγές από τη γειτονική χώρα.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Μάκης Νασιάδης

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 55796


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 January 2011 - 10:01:03 UTC