Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θ. Πάγκαλος: Οξύτατη επίθεση με πολλούς αποδέκτες
  • [02] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αν δεν καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι δεν θα έχουμε καλή πορεία»
  • [03] Ο Γ. Καμίνης όρισε τους νέους αντιδημάρχους στο δήμο Αθηναίων
  • [04] Μηνύματα Προέδρου και αρχηγών
  • [05] Η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου
  • [06] Κ Σημίτης: «Υποκρισία και παραπληροφόρηση»
  • [07] Σημαντικές ελαφρύνσεις για σύστημα υγείας, ασφαλιστικά ταμεία και ασθενείς
  • [08] Ισραήλ: Ικανοποίηση για την καταδίκη του Μ. Κατσάβ

    [01] Θ. Πάγκαλος: Οξύτατη επίθεση με πολλούς αποδέκτες

    Παρασκευη, 31 12 2010 21:01

    Επιμένει στην οξύτατη κριτική του για το πελατειακό σύστημα με τους αθρόους διορισμούς στο δημόσιο ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συν/ξη του στο "Βήμα της Κυριακής". Την αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

    Υπερασπιζόμενος την ορθότητα του "μαζί φάγαμε τα λεφτά", αν και δεν είναι ολόκληρη η φράση του, όπως υποστηρίζει, ο Θεόδωρος Πάγκαλος επανέρχεται στην κριτική του για το φαύλο σύστημα διορισμών στο δημόσιο. Χαρακτηριστικά αναφέρει:

    "Όταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί."

    Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, θεωρεί ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να τις προκαλέσει η κυβέρνηση. Για τον Αντώνη Σαμαρά σημειώνει ότι, με την πολιτική που προτείνει ούτε θα αυξήσει τα έσοδα του κράτους, ούτε θα μειώσει τις δαπάνες και συμπληρώνει:

    "Ε, αυτό, όπως καταλαβαίνετε, είναι γελοίο και ανάξιο σχολιασμού".

    O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπολύει επίθεση κατά του ΚΚΕ, λέγοντας πως:

    "Η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). "

    Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αν και δηλώνει ότι η αντίθεσή του με το ΛΑΟΣ είναι τεράστια, τονίζει:

    Ο μόνος ουσιαστικός συνομιλητής μας είναι ο ΛΑΟΣ. Οι μόνοι που κάνουν σοβαρή αντιπολίτευση. Λυπάμαι που το λέω. "

    Τα πυρά του στρέφονται και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

    "Ο δε Συνασπισμός του κ. Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια".

    Ο κ. Πάγκαλος δηλώνει ακόμη ότι δεν ξέρει αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι δεν είναι αναντικατάστατος ούτε ισόβιος.

    ΝΕΤ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54873

    [02] Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Αν δεν καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι δεν θα έχουμε καλή πορεία»

    Παρασκευη, 31 12 2010 20:23

    Να κάνουμε την υπέρβαση και να ξαναβρούμε τις αξίες που έχουν χαθεί, κάλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο οποίος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αρχιεπισκοπή. Ο κ. Ιερώνυμος, κάλεσε τους πάντες να ζήσουν όπως είπε την ουσιαστική εμπειρία της Εκκλησίας σημειώνοντας ότι "Ο Θεός είναι Πατέρας Αγάπης και κάθε άνθρωπος, όπου και αν πιστεύει και από όπου και αν προέρχεται είναι αδελφός μας".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα ο αρχιεπίσκοπος απάντησε μεταξύ άλλων ότι : "Πάντοτε η βία και η τρομοκρατία είναι πράγματα που καταδικάζονται, αλλά όταν συμβαίνουν μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ακόμη γίνονται πιο σκληρά. Επομένως δεν υπάρχει ένας σώφρων άνθρωπος που να μην καταδικάσει αυτού του είδους τις εκδηλώσεις, όσο και αν μπορούμε να βρούμε ελαφρυντικά, δηλαδή στενοχώριες οικονομικές και άλλες πιέσεις. Αυτά είναι σημάδια που μας οδηγούν σε απαισιοδοξία, σε απογοήτευση αλλά δεν πρέπει ποτέ να καταλήγουμε στη βία και στην τρομοκρατία. Δεν είναι δείγμα υγείας αυτό το πράγμα και από αυτούς που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο ή αν θέλετε και αυτούς που καλλιεργούν αυτή την ατμόσφαιρα. Είμαστε σε μία περίοδο δύσκολη που αυτή την εποχή περισσότερο από κάθε άλλη, μολονότι έχουμε πολλοί τις επιφυλάξεις μας, τα προβλήματά μας, τις δυσκολίες μας, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ακόμη και αν έχουμε τη συναίσθηση ότι πιθανώς αδικούμεθα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Αν δεν καταφέρουμε να είμαστε ενωμένοι δεν θα έχουμε καλή πορεία".

    Στην τελετή κοπής της πίτας, ήταν παρόντες η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, η Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υφυπουργός Εργασίας Α. Νταλάρα, ο περιφερειάρχης Αττικής Ι. Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, αρχιερείς, ιερείς της Αρχιεπισκοπής, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και στελέχη των υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος είχε κόψει και την πίτα στο Συνοδικό Μέγαρο στη Μονή Πετράκη.

    Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου δήλωσε : "Ο Αρχιεπίσκοπος με αυτή τη σοφία και τη γαλήνη που τον διακρίνει είναι μια πολύ καλή τύχη για τη χώρα αυτή τη δύσκολη στιγμή, καθώς διδάσκει και ανοίγει δρόμους για την αγάπη, την ομόνοια και την προσφορά στους κατατρεγμένους αυτά δηλαδή που έχει τόσο πολύ ανάγκη σήμερα ο λαός μας". Για το τρομοκρατικό χτύπημα σχολίασε: "Είναι μια ευθεία πράξη εναντίον της δημοκρατίας και εναντίον της χώρας σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, χαλυβδώνει τη δύναμη όλων μας για να αντιμετωπίσουμε αυτό το αποκρουστικό για τη χώρα μας γεγονός". Η υπουργός απαντώντας και σε ερωτήσεις αν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός εισακτέων, τόνισε οτι θα σταλεί επιστολή στα Ιδρύματα και θα ζητηθεί να κοινοποιήσουν στο υπουργείο τους συγκεκριμένους αριθμούς φοιτητών που μπορούν να εκπαιδεύσουν και στη συνέχεια το υπουργείο θα πάρει την τελική του απόφαση .

    Η υφυπουργός εργασίας Α. Νταλάρα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου με την αρχιεπισκοπή, με στόχο την ανακούφιση των πασχόντων, απόρων και αστέγων, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες.

    Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης σε ερώτηση σχετικά με την τρομοκρατία απάντησε :"Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, αλλά η δημοκρατία πρέπει να παίρνει τα μέτρα της. Σήμερα βρέθηκα στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα στην τελετή κοπής της πίτας. Έχω τη βαθιά πεποίθηση, έχω ήδη συζητήσει με τον Αρχιεπίσκοπο, ότι θα συνεργαστούμε πάρα πολύ στενά στα θέματα της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη εποχή να ανακουφίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, δήμος και Εκκλησία, τα στρώματα του πληθυσμού, τα οποία δοκιμάζονται περισσότερο από την ανεργία και την οικονομική κρίση".

    AΠΕ

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54871

    [03] Ο Γ. Καμίνης όρισε τους νέους αντιδημάρχους στο δήμο Αθηναίων

    Παρασκευη, 31 12 2010 20:17

    Τους νέους αντιδημάρχους του Δήμου όρισε σήμερα ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος θα προτείνει στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, ως πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τoν Παναγιώτη Μπέη.

    Σε ότι αφορά τους νέους αντιδημάρχους, αυτοί θα είναι:

    - Οικονομικών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

    - Παιδείας και πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής η Νέλλη Παπαχελά

    - Καθαριότητας ο Ανδρέας Βαρελάς

    - Διαφάνειας και εξυπηρέτησης του πολίτη η Εύα Κοντοσταθάκου

    - Κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης η Καλλιόπη Γιαννοπούλου

    - Περιβάλλοντος και πρασίνου ο Άγγελος Αντωνόπουλος

    - Ενδοδημοτικής αποκέντρωσης και πολεοδομίας ο Φώτης Προβατάς

    - Τεχνικών υπηρεσιών η Νανά Σπυροπούλου

    - Αναπλάσεων και σχεδίου πόλεως η Αγγελική Αντωνοπούλου

    - Δημοτικής αστυνομίας ο Αναστάσιος Αβραντίνης.

    AΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54870

    [04] Μηνύματα Προέδρου και αρχηγών

    Παρασκευη, 31 12 2010 20:03

    Με αναφορές στην οικονομική κρίση τα μηνύματα τα πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Την παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Χρονιά των μεγάλων αλλαγών το 2011 τονίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο νους μας είναι σε αυτούς που πλήττει η κρίση, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς. Μήνυμα για ενδυνάμωση του λαϊκού μετώπου έστειλε η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ο ΣΥΝ τονίζει ότι χωρίς ακρότητες και περιττές εμπρηστικές παρεμβάσεις, αλλά με σκληρή δουλειά, μπορούμε να αναστηλώσουμε το επίπεδο ζωής. Ελπιδοφόρο νέος έτος ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια

    «Πέρασε μία δύσκολη χρονιά και έρχεται μία ακόμη δυσκολότερη. Ο ελληνικός λαός πληρώνει βαρύ τίμημα για την κακοδιαχείριση και τις αμαρτίες δεκαετιών. Για την απληστία και τις ατέλειες του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, για τις αδυναμίες της Ευρώπης αλλά και για τα λάθη και την αμεριμνησία τη δικιά μας, του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας, του οποίου μέρος είμαι και εγώ». Τη βαρυσήμαντη αυτή επισήμανση κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο Πρόεδρος σημειώνει ότι συμμερίζομαι την αγωνία των πολιτών, που «γίνονται φτωχότεροι και βυθίζονται στην ανασφάλεια» και προσθέτει: «Βλέπω τα αδιέξοδα της νέας γενιάς που κληρονομεί από τις προηγούμενες ένα τεράστιο χρέος. Συναισθάνομαι την οργή για την κοινωνική αδικία, το συλλογικό αίτημα για παραδειγματική τιμωρία όσων πλούτισαν παράνομα και για σύλληψη της γκρίζας οικονομίας».

    «Η πολιτεία οφείλει να επιβάλει αποτελεσματικές ρυθμίσεις για να υποχρεώσουμε αυτούς που φοροδιαφεύγουν να καταθέσουν στο κρατικό ταμείο ό,τι οφείλουν, να δηλώσουν την περιουσία τους», προτρέπει ο Κάρολος Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ακόμη ότι η σκέψη του είναι στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, που υποφέρουν από ασθένειες, από μοναξιά, από ανέχεια και τονίζει πως η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι το μεγάλο ζητούμενο.

    «Όσο πολύπλευρα και αν είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, στη γειτονιά μας, στη χώρα μας, σε ευρωπαϊκό ή σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο σύνθετες και αν είναι οι απαντήσεις που απαιτούνται, πρέπει να θυμάται η κυβέρνηση ότι, ειδικά στην κρίση που περνάμε, κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη», σημειώνει.

    Τέλος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει:

    «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια χώρα με ιστορία και αντοχές σε πολύ μεγαλύτερες τρικυμίες. Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους ναυτικούς μας που ταξιδεύουν, στους στρατιώτες μας που υπηρετούν στα σύνορα, στον ελληνισμό της διασποράς, σε όλους όσοι δεν μπορούν να είναι σήμερα μαζί με τους δικούς τους. Εκφράζω ολόψυχα την ελπίδα το 2011 να είναι χρονιά με λιγότερες δοκιμασίες για την πατρίδα μας. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά».

    Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου

    H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, τονίζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και σημειώνει πως «η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα».

    Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει:

    «Ελληνίδες, Έλληνες, την χρονιά που φεύγει, το 2010, ζήσαμε μια μεγάλη δοκιμασία. Την μεγαλύτερη που πέρασε ο Ελληνισμός τις τελευταίες δεκαετίες. Και βρεθήκαμε σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο, που μας υποχρέωσε να κάνουμε μεγάλες θυσίες. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας. Όμως απέδειξε κάτι σημαντικό. Ότι μπορούμε. Μπορέσαμε το 2010 να κάνουμε αυτό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Οι θυσίες μας έπιασαν τόπο. Η Ελλάδα απέφυγε την κατάρρευση. Δουλεύοντας μαζί αντιστρέψαμε τη διεθνή κοινή γνώμη. Στηρίξαμε την προοπτική μας ως έθνος. Σταθήκαμε όρθιοι. Με αυτή την παρακαταθήκη μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με μεγαλύτερη ασφάλεια, με περισσότερη εμπιστοσύνη, με αυτοπεποίθηση. Γιατί τη μεγάλη στιγμή, ήμασταν όλοι εκεί. H χρονιά που έρχεται, το 2011, είναι η χρονιά των μεγάλων αλλαγών. Είναι χρονιά δημιουργίας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ενότητας. Είναι η χρονιά που αλλάζουμε την πατρίδα μας, σε όφελος όλων των Ελλήνων.

    Είναι η χρονιά που καταπολεμούμε τα βαθύτερα αίτια που μας οδήγησαν στην κρίση. Αλλάζουμε το Κράτος, αλλάζουμε το αναπτυξιακό μας πρότυπο, αλλάζουμε νοοτροπία. Όλα αυτά για να μετατρέψουμε τις μεγάλες ικανότητες που έχει ο Ελληνισμός σε πραγματικές δυνατότητες. Η χρονιά που καλωσορίζουμε είναι για όλους μας μια αρχή δημιουργίας. Η συμμετοχή όλων μας είναι προϋπόθεση για να πετύχουμε. Και όταν λέω συμμετοχή, δεν εννοώ συμμετοχή σε νέα βάρη. Εννοώ συμμετοχή στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Όλοι μας δοκιμαζόμαστε από την ένταση της κρίσης. Κάθε ελληνικό σπίτι. Έχουμε όλοι αισθανθεί και δικαιολογημένα, απογοήτευση, πόνο ακόμα και οργή για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Αυτά τα συναισθήματά μας ας τα μετατρέψουμε, όχι σε παραίτηση, σε μοιρολατρία ή σε αδιέξοδη εκτόνωση διαμαρτυρίας, ούτε βέβαια και σε βία. Αλλά στην πιο ξεκάθαρη συλλογική μας απόφαση: να γίνουμε μια ζωντανή δύναμη αλλαγής της πατρίδας μας, της ίδιας μας της ζωής. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια και να μην χρειαστούμε ποτέ ξανά δάνειες δυνάμεις, επιτηρήσεις και μνημόνια. Να ενωθούμε όλοι σε μια κοινή, συλλογική προσπάθεια. Να αλλάξουμε τον τόπο μας. Με δημιουργικότητα, με αλληλεγγύη. Δίνοντας φωνή στο νέο, στο καινούριο. Χωρίς να φοβηθούμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Πάντα με ευαισθησία και δημοκρατία. Αυτή την επιλογή υπηρετώ. Αυτήν πιστεύω. Αυτή η επιλογή οδηγεί στην αλλαγή, σε μια διαφορετική Ελλάδα. Ζητώ όχι μόνο την συμπαράστασή σας, αλλά να δουλέψουμε μαζί. Είμαι και θα είμαι κοντά στα καθημερινά προβλήματά. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ ότι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εύχομαι σε όλους μία χρονιά υγείας και προόδου. Και στο μέλλον να θυμόμαστε το 2011 ως χρονιά δημιουργίας. Δημιουργίας της Ελλάδας που μας αξίζει, της Ελλάδας που δικαιούνται τα παιδιά μας.

    Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά

    «Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται, ίσως, κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά, για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα». Αυτά υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Το μήνυμα του Α. Σαμαρά έχει ως εξής:

    «Εύχομαι υγεία σε όλους και αγάπη στις οικογένειές σας... Αλλά τέτοιες ώρες, η σκέψη μου είναι με εκείνους που έχασαν τις δουλειές τους ή τα μαγαζιά τους. Με εκείνους που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται, τις υποχρεώσεις τους να αυξάνονται και την ανησυχία τους για το αύριο να μεγαλώνει... Σε τέτοιες συνθήκες, οι καθιερωμένες ευχές των πολιτικών ακούγονται, ίσως, κούφια λόγια. Αρμόζει περισσότερο η υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε να φύγει το σύννεφο του φόβου από την πατρίδα μας. Να φύγει το γκρίζο από τη ζωή μας. Να φύγει η αγωνία από την καρδιά μας και η ανασφάλεια από την καθημερινότητά μας. Να στρέψουμε το κεφάλι μας ψηλά, για να πάρουμε φώτιση κι ελπίδα.Να στρέψουμε τα μάτια μας, μέσα μας, για να αντλήσουμε κουράγιο...Να στρέψουμε τα μάτια στον Απόδημο, τη μεγάλη εφεδρεία του Ελληνισμού, για να πάρουμε δύναμη. Να αναλογιστούμε ότι η χώρα μας πέρασε κι άλλα δύσκολα και τα κατάφερε. Να γίνουμε πιο τολμηροί εκεί που πρέπει, πιο ανθεκτικοί εκεί που χρειάζεται, πιο ειλικρινείς με τους εαυτούς μας. Να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της. Αυτό δεν είναι καθιερωμένη ευχή. Είναι υπόσχεση! Το πιο αληθινό που μπορώ να σας δώσω σήμερα... Μαζί με τις καλύτερες ευχές μου για τον καθένα και την καθεμιά σας προσωπικά».

    Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΚΚΕ

    «Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος, αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εξουσία και την οργάνωση της παραγωγής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν τη δύναμη να την πραγματοποιήσουν με τη συμμαχία και την εξουσία τους, μετατρέποντας σε λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Αποδεσμεύοντας τη χώρα από το ιμπεριαλιστικό πλαίσιο». Αυτά τονίζει το ΚΚΕ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και προσθέτει πως το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό.

    Το μήνυμα του ΚΚΕ έχει ως εξής:

    «Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό. Τις θετικές εξελίξεις γι' αυτόν μπορεί να πυροδοτήσει ο ορμητικός λαϊκός απεγκλωβισμός από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται το ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα. Όσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική. Θα διαμορφωθεί το ελπιδοφόρο λαϊκό μέτωπο της αντεπίθεσης και ανατροπής. Για να εμποδιστούν τα χειρότερα που φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατευθούν οι άνεργοι, οι φτωχές λαϊκές οικογένειες, για να αλλάξει ριζικά ο συσχετισμός των δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων της πλουτοκρατίας και της ΕΕ, υπέρ της λαϊκής συμμαχίας και εξουσίας που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό.

    Το 2011 συμπληρώνονται 30 χρόνια καπιταλιστικής ανάπτυξης με την χώρα ενταγμένη στην ΕΟΚ-ΕΕ. Ο λαός έχει πια συσσωρευμένη εμπειρία, μπορεί και πρέπει να απορρίψει αποφασιστικά τα εκβιαστικά, τρομοκρατικά διλήμματα και τις απειλές, που διαρκώς θα εκτοξεύουν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της εξουσίας. Να μην υποκύψει στον κρατικό - εργοδοτικό αυταρχισμό. Να μην ξεγελαστεί από τους νέους μύθους και τις οπορτουνιστικές αυταπάτες που κρύβουν την αλήθεια για τις αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης και το που βρίσκεται η διέξοδος για το λαό. Να μην πέσει στις παγίδες και στις προβοκάτσιες που στήνουν οι μηχανισμοί του συστήματος για να εκτονώσουν - χειραγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και τις θετικές διεργασίες που συντελούνται στις συνειδήσεις. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να ελπίζουν μόνο και αξίζει να αγωνιστούν με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, όπου θα είναι εξασφαλισμένη για όλους η σταθερή εργασία, με ελεύθερο χρόνο και με σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, στην κατοικία, στις διακοπές. Ο σοσιαλισμός είναι ρεαλιστικός, επίκαιρος αλλά και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης στην εξουσία και την οργάνωση της παραγωγής, αποτελούν βασική προϋπόθεση για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν τη δύναμη να την πραγματοποιήσουν με τη συμμαχία και την εξουσία τους, μετατρέποντας σε λαϊκή - κοινωνική ιδιοκτησία τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Αποδεσμεύοντας τη χώρα από το ιμπεριαλιστικό πλαίσιο".

    ΣΥΝ

    Για την πλέον ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών μιλάει ο Συνασπισμός , προβλέποντας ακόμα μεγαλύτερη κρίση για τη νέα χρονιά και τονίζει: «Η ελπίδα βρίσκεται στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας για την βελτίωση των όρων της ζωής τους».

    Δημοκρατική αριστερά

    Κάλεσμα στον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού για την συγκρότηση μετώπου αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές απευθύνει η Δημοκρατική αριστερά.

    Δημοκρατική Συμμαχία

    Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη προβλέπει ότι το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την κοινωνική συνοχή.

    Τέλος οι Οικολόγοι πράσινοι τονίζουν ότι η ζωή δεν χρεοκοπεί και ότι η κρίση η μπορεί να γίνει πρόκληση για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο βασισμένο περισσότερο στα συλλογικά αγαθά.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54869

    [05] Η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου

    Παρασκευη, 31 12 2010 19:38

    Ο αριθμός 77958 της 8ης σειράς είναι ο υπερτυχερός της σημερινής κλήρωσης του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, καθώς κερδίζει τα 7.000.000 ευρώ του πρώτου λαχνού.

    Σημαντικά όμως κέρδη περιμένουν και τους κατόχους των λαχείων με αριθμούς: 77956, 77957, 77959 και 77960, επίσης της 8ης σειράς, καθώς ο καθένας θα εισπράξει από 2.000.000 ευρώ.

    Στις 500.000 ευρώ ανέρχονται τα κέρδη του κατόχου του λαχείου με αριθμό 8063 της 39ης σειράς, ενώ 300.000 ευρώ θα εισπράξει ο κάτοχος του λαχείου με αριθμό 13161 της 15ης σειράς. Από 200.000 ευρώ παίρνουν τα λαχεία: 12036 της 50ης σειράς και 60398 της 42ης σειράς, ενώ από 100.000 ευρώ θα λάβουν οι κάτοχοι των λαχείων με αριθμούς: 28249 της 7ης σειράς, 74255 της 16ης σειράς και 85258 της 23ης σειράς.

    Πατήστε εδώ για να δείτε όλη η κλήρωση του Πρωτοχρονιάτικου Λαχείου:

    Νεότερες ειδήσεις: Είδηση: 54868

    [06] Κ Σημίτης: «Υποκρισία και παραπληροφόρηση»

    Παρασκευη, 31 12 2010 18:51

    Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη προκάλεσε δημοσίευμα της Real News που αναφέρει ότι σταμάτησε εισαγγελική έρευνα για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε με την τράπεζα «Goldman Sachs» για την απόκρυψη του δημοσίου χρέους με τη χρήση παραγώγων, των επονομαζόμενων "swaps", αμέσως μετά τη συμφωνία για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ. Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφέρει σε δήλωσή του, ότι οι υπεύθυνοι της ΕΕ έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες και προσθέτει ότι η ανακίνηση του θέματος εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες.

    Ο Κ. Σημίτης για δημοσίευμα στη Real News

    Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με δήλωσή του τονίζει πως «είναι καιρός να τελειώνουν οι υποκρισίες και η παραπληροφόρηση». Και τούτο διότι «οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη αποφανθεί δημόσια ότι οι ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης το 2001 ανταποκρίνονταν στους κοινοτικούς κανόνες και τις πρακτικές που εφάρμοσαν και άλλες χώρες την ίδια εποχή και σε παρόμοια έκταση». Συνεπώς, τονίζει, «η ανακίνηση του θέματος του swap του 2001 εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες».

    Η δήλωση του Κ. Σημίτη αποτελεί απάντηση σε σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Αλτερ και της εφημερίδα Real News. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τα μέλη της κυβέρνησής του την περίοδο 2000- 2001 "σκόνταψε" η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση μετατροπής μέρους του δημοσίου χρέους σε ευρώ από την Γκόλντμαν Σάκς , αμέσως μετά τη συμφωνία για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ». Δηλαδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «στις μεθόδους δημιουργικής λογιστικής με τη χρήση παράγωγων προϊόντων (swaps) ώστε να αποκρυβεί το μέγεθος του δημοσίου χρέους της χώρας».

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54865

    [07] Σημαντικές ελαφρύνσεις για σύστημα υγείας, ασφαλιστικά ταμεία και ασθενείς

    Παρασκευη, 31 12 2010 20:34

    Σημαντικές ελαφρύνσεις για το σύστημα υγείας (νοσοκομεία), τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ασθενείς φέρνει η μείωση των τιμών των φαρμάκων κατά 4 % από την πρώτη του έτους, με τη μετάταξη των φαρμάκων από τον συντελεστή 11 % ΦΠΑ στο 6,5 %.

    Παράγοντες της αγοράς φαρμάκου επεσήμαιναν ότι οι μειώσεις τιμών που προηγήθηκαν το καλοκαίρι σε συνδυασμό με τη μείωση του ΦΠΑ αλλά και με τα μέτρα ελέγχου της συνταγογράφησης που ακολουθούν, μεταξύ αυτών και η λίστα φαρμάκων, μπορεί να επιτευχθεί μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά, κυρίως, η διατήρησή της σε χαμηλά επίπεδα τα επόμενα χρόνια. Σημείωναν ακόμη σχετικά ότι παρά τις μειώσεις τιμών που έγιναν από τα τέλη της δεκαετίας του '90 και μετά (αν και δεν ήταν του εύρους που γίνονται τώρα) η φαρμακευτική δαπάνη παρέμεινε σε ανοδική τροχιά, κυρίως επειδή παλιά, φθηνά φάρμακα αποσύρθηκαν από την αγορά και η συνταγογράφηση κατευθύνθηκε σε νέα, με παραπλήσια δράση αλλά πολλαπλάσια τιμή.

    Ακολουθούν, ενδεικτικά, οι παλιές και νέες τιμές ορισμένων γνωστών φαρμάκων που κυκλοφορούν στην αγορά:

    ADALAT(καρδιολογικό) CR CON.R.TAB 60MG/TAB BTx28 (BLIST 2x14) 12,81 από 13,35 ευρώ.

    AERIUS (αντιαλλεργικό) F.C.TABL BT 30x5MG, 11,63 από 12,12 ευρώ.

    AMOXIL (αντιβιοτικό) SYR. FL 60MLX125MG/5ML 1,6 από 1,66

    ATARAX (αγχολυτικό) F.C.TABL 30X100MG, 4,5 από 4,69 ευρώ.

    ATROPINE (καρδιά) SULFATE COLL. 1% FL 10ML, 1,87 από 1,95 ευρώ.

    AUGMENTIN(αντιβιοτικό) F.C. TAB (500+125)MG/TAB BTx16 (4 BLISTx4) 4,74 από 4,95 ευρώ.

    BETADINE (αντισηπτικό) CREAM EXT.US 5% TUB 30GR, 1,27 από 1,32 ευρώ.

    BRUFEN (αντιφλεγμονώδες) S.C.TABL BT 30X200MG , 1,42 από 1,48 ευρώ.

    BUSCOPAN (στομάχι) S.C.TAB 10MG/TAB BTx40 (BLIST 2x20), 3,62 από 3,78 ευρώ.

    CECLOR (αντιβιοτικό) CAPS 12 X 500 MG, 7,88 από 8,21 ευρώ.

    DEPAKINE (αντιεπιληπτικό) GR.TABL 40X500 MG, 5,85 από 6,1ευρώ.

    DEPON (αναλγητικό) MAXIMUM EF.TAB 1G/TAB BTxTUBx8TAB (1,52 από 1,59) ευρώ.

    FENISTIL (αντιαλλεργικό) OR.DR.SOL. 1MG/1ML BTx1FLx50ML 6,43 από 6,7 ευρώ.

    FLIXOCORT (άσθμα) INH. SUS. (MD) 125MCG/DOSE BTx1 VIAL + M.VALV (120 DOSES) 18,39 από 19,17 ευρώ.

    FLIXOTIDE (άσθμα) NEBULES INH.SUS.N. 10AMPx2MG/2ML 31,73 από 33,07 ευρώ.

    HOLISTEN (λιποδιαλυτικό) F.C. TABL 14x20MG (Blist 2x7) 17,54 από 18,28 ευρώ.

    IMIGRAN (ημικρανία) F.C.TABL 4x50MG 10,58 από 11,03 ευρώ.

    IMODIUM (διάρροια) PLUS CHEW.TAB (2+125)MG/TAB BTx18 (BLIST 3x6), 8,09 από 8,44 ευρώ.

    KLARICID (αντιβιοτικό) F C TABL BT 21X500MG 28,84 από 30,06 ευρώ.

    LYSOPAINE (πονόλαιμος) TABL 20 X 5 MG 3,31 από 3,45 ευρώ.

    MUCOSOLVAN (αντιβηχικό) SYR FL 125MLX30MG/5ML 3,78 από 3,94 ευρώ.

    NICORETTE (για τη διακοπή του καπνίσματος) TTS 10MG/16HR 7TEMx20CM2 13,33 από 13,89 ευρώ.

    OTRIVIN (αποσυμφορητικό της μύτης) GEL 0,1% TUB 10GR 2,16 από 2,25 ευρώ.

    PANADOL (αναλγητικό) EF TABL BT 16X500MG 2,08 από 2,17 ευρώ.

    SALOSPIR (αναλγητικό) E.C.TABL BT 20X100 MG 1,06 από 1,11 ευρώ.

    SOLOSA (αντιδιαβητικό) TABL 30x3MG 10,28 από 10,71 ευρώ.

    SYMBICORT (άσθμα) TURBUHALER INH.PD. 60DOSESx(320+9)MCG/DOSE 61,77 από 64,38 ευρώ.

    TAMIFLU (αντιγριππικό) HARD CAPS BT 10x75MG 21,62 από 22,54 ευρώ.

    XANAX (αγχολυτικό) TABL BT 30 X 1 MG 3,88 από 4,05 ευρώ.

    aπε

    Παλαιότερες ειδήσεις: Είδηση: 54872

    [08] Ισραήλ: Ικανοποίηση για την καταδίκη του Μ. Κατσάβ

    Παρασκευη, 31 12 2010 15:04

    Με θετικά σχόλια υποδέχτηκαν οι εφημερίδες του Ισραήλ, την καταδικαστική απόφαση, μετά από δίκη τετραετούς διάρκειας, σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας Μοσέ Κατσάβ, για δύο βιασμούς και για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος τριών γυναικών. Βασικό σημείο της οπτικής των ισραηλινών ΜΜΕ, είναι ότι η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

    Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η ντροπή», κυκλοφόρησε η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Γεντιότ Αχρονότ, που αναρωτιέται «Πώς γίνεται ένας καθ' έξιν σεξουαλικός εγκληματίας που λυμαινόταν επί πολλά χρόνια γυναίκες που βρίσκονταν υπό την εξουσία του, να έχει καταφέρει να ανέλθει στα ανώτατα αξιώματα του κράτους».

    «Το χειρότερο και το καλύτερο πρόσωπο του Ισραήλ», δείχνει η απόφαση, σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ, με επιχειρηματολογία ότι το χειρότερο είναι το σημείο ξεπεσμού της κρατικής διοίκησης και το καλύτερο, επειδή «ο Κατσάβ δεν είναι ο μοναδικός πρόεδρος χώρας που διέπραττε απεχθείς ενέργειες σε βάρος γυναικών, αλλά το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα που λαμβάνει τέτοιες κυρώσεις».

    Επίσης η εφημερίδα Μααρίβ, έχει τίτλο «Η δικαιοσύνη απονεμήθηκε» και θεωρεί ότι: «ότι η ετυμηγορία δικαιώνει τις ενάγουσες και αποτελεί μια ιστορική αποζημίωση για όλες τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας και δεν τόλμησαν να υποβάλουν μήνυση».

    Η ποινή του κ. Κατσάβ, ο οποίος κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία και θα ασκήσει έφεση, θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο και αναμένεται να μην είναι μικρότερη των 16 ετών. Ο πρώην πρόεδρος δεν έχει πλέον το δικαίωμα να φύγει από το Ισραήλ και κλήθηκε να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό

    Σχετικές ειδήσεις: Είδηση: 54847


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 31 December 2010 - 22:00:45 UTC