Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και επεισόδια
  • [02] Στα λευκά η ηπειρωτική χώρα / Κλειστά πολλά σχολεία
  • [03] Σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.
  • [04] Χωρίς μέσα μεταφοράς και σήμερα
  • [05] Εορταστικό ωράριο
  • [06] Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς
  • [07] «Ο Επιστάτης» στο Απλό Θέατρο
  • [08] Εορτασμός για τα 15 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς
  • [09] Ανάδοχος για την αποκατάσταση της πύλης
  • [10] Ορκίζεται την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου
  • [11] Δέσμευση περιουσίας για την κομπίνα
  • [12] Να μην κλείσουν ΙΚΑ και Εφορία Μετσόβου, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος
  • [13] Η νάρκη ήτανβ¦.. βάση ομπρέλας
  • [14] Συνέδριο ALPIC 2010 στο Μέτσοβο
  • [15] Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ.
  • [16] Διαγωνισμός έκθεσης από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων
  • [17] Μηνύσεις για απάτη σε βάρος δύο ατόμων
  • [18] Κορυφαία αθλήτρια για το 2010 η Α. Τσιάβου, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ
  • [19] Κλειστές οι ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης
  • [20] Εκτός Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πρέβεζας Β. Παπαχρήστος
  • [21] Σ. Καλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση»
  • [22] Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή απεργία στα Χανιά
  • [23] Καταγραφές ζημιών από τον ΕΛΓΑ
  • [24] Ερώτηση Ό. Κεφαλλογιάννη για μεγάλα έργα της Κρήτης
  • [25] Σε δημόσια διαβούλευση το τροποποιημένο σχέδιο Π.Δ. για την λίμνη Παμβώτιδα
  • [26] Ένσταση για τις εκλογές από τον Χ. Κουκιανάκη
  • [27] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [28] 24ωρη πανελλαδική απεργία χθες από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  • [29] Συγκέντρωση για το λατομείο γύψου
  • [30] Πληρωμή επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ
  • [31] Έντονες χιονοπτώσεις στο Ν. Ιωαννίνων
  • [32] Aιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για βιοκαλλιεργητές
  • [33] Αποκαθίστανται οι ΧΑΔΑ Δήμου Πολιχνίτου
  • [34] Η ορκωμοσία των δημοτικών αρχών

    [01] Δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και επεισόδια

    Πεμπτη, 16 12 2010 08:38

    Από την εντυπωσιακή σε όγκο πορεία διαμαρτυρίας κατά των αλλαγών στα εργασιακά, τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τον τραυματισμό του πρώην υπουργού της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη από επίθεση αγνώστου, χαρακτηρίστηκε η χθεσινή ημέρα της γενικής απεργίας που είχαν προκηρύξει τα συνδικάτα. Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μείωση των μισθών στις ΔΕΚΟ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά. Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής Πρέβεζας, κ. Παπαχρήστος, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Επεισόδια στην πορεία

    Η χθεσινή απεργία κρίθηκε από τα συνδικάτα απόλυτα επιτυχής. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, άγγιξε το 100% στα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, στον ΟΛΠ, στη χαλυβουργία, και την Coca Cola, ενώ ξεπέρασε το 90% στις τράπεζες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ και την ΕΥΔΑΠ. Κλειστά ήταν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις, ενώ τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

    Η πορεία ήταν μαζική σε συμμετοχή και ειρηνική. Ωστόσο μετά τη λήξη της οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, στα Προπύλαια και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, μετατράπηκαν σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς νεαροί συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Κατά τις συμπλοκές έγιναν ρίψεις μολότοφ, αλλά και εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από τις μολότοφ ξέσπασε μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατασβέστηκε άμεσα.

    Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 27 αστυνομικοί, ένας από τους οποίους νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 23 προσαγωγές, εκ των οποίων 10 συλλήψεις, ενώ προκλήθηκαν και αρκετές υλικές ζημιές καθώς κάηκαν τρία αυτοκίνητα, δύο δίκυκλα, έξι καταστήματα και τέσσερα γραφεία.

    Επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη - Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

    Επίθεση δέχθηκε και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. Καθώς η πορεία έφτανε κοινοβούλιο, διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου επιτέθηκαν εναντίον του την ώρα που εκείνος κατευθυνόταν στην οδό Βουκουρεστίου, τον προπηλάκισαν και τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πρόσωπο. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών μέσα από φωτογραφικό και οπτικό υλικό.

    Την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και ο Πρόεδρος της Βουλής. Η επίθεση είναι πράξη υπονόμευσης των κανόνων που θα πρέπει να ισχύουν σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης, δήλωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

    "Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Και πρόσθεσε: "τέτοιου είδους ενέργειες δεν εκφράζουν την κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Η δημοκρατία ούτε φιμώνεται, ούτε τρομοκρατείται".

    Για ''ύποπτες και προβοκατόρικες σκοπιμότητες'', έκανε λόγο η ΝΔ. «Φαίνεται πως το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και έχει καταγγείλει ότι το πρόσφατο νομοθέτημά της οδηγεί σε «εργασιακό Μεσαίωνα», έχει ενοχλήσει πολλούς» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία προστίθεται ότι παραμένει αμετακίνητη κατά του μνημονίου και επιμένει με συνέπεια και αποφασιστικότητα στην προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών.

    Tην αποδοκιμασία του εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αγανάκτηση των πολιτών, κρίνοντας ως υπαίτια την "γκρίζα πλευρά" του συστήματος της μεταπολίτευσης. "Οι λογαριασμοί, όμως, πρόσθεσε, λύνονται στις εκλογές και όχι στους δρόμους χειροδικώντας. Στον πόλεμο οικονομικής επιβίωσης ένα είναι το όπλο: η ενότητα, στην προσπάθεια του ελληνικού λαού".

    Και η Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε την επίθεση. «Η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα.» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου

    Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μείωση των μισθών στις ΔΕΚΟ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά.

    Αντίθετος τάχθηκε ο βουλευτής Πρέβεζας, κ. Παπαχρήστος, ο οποίος και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, η ΝΔ ψήφισε υπέρ της μείωσης αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ -το πάγωμα των μισθών στο Δημόσιο και περιορισμούς στις προσλήψεις - την αναπροσαρμογή των αποδοχών των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα και τη διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών.

    Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν όλα τα άρθρα.

    «Καμιά συναίνεση, καμιά ανακωχή. Μέχρι το 2014 είναι προγραμματισμένα επίσημα και κρυφά μέτρα.Ή θα χρεοκοπήσει ο λαός, ή θα χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα, θα το αντιπαλέψουμε, θα το στριμώξουμε και στην πορεία θα το ανατρέψουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πριν 20 χρόνια μπορούσαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κάτι να κατακτήσουν, σήμερα όμως χρειάζεται ριζική αλλαγή και μόνο ο λαός μπορεί να την φέρει», δήλωσε χθες από το κέντρο της Αθήνας η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    "Η κυβέρνηση του χρεωκοπημένου μνημονίου οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο. Είναι μια κυβέρνηση μεταφραστών του μνημονίου που παραβιάζει το Σύνταγμα, προκειμένου να κάνει το χατίρι της άρχουσας τάξης, του μεγάλου κεφαλαίου, του ΣΕΒ, των καναλαρχών και των εκδοτών. Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το γρηγορότερο θα μπει φραγμός σ' αυτήν την κατρακύλα για την ελληνική κοινωνία." σημείωσε χθες από την πορεία κατά τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

    Ο ΛΑΟΣ αποχώρησε από την διαδικασία ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, δηλώνοντας την αντίθεσή του με το σύνολο του και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε παρακμή.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε το άρθρο για τις ΔΕΚΟ.

    Κατά του νομοσχεδίου ψήφισε η Δημοκρατική Αριστερά. "Τα εργασιακά δικαιώματα καταστρέφονται. Η κοινωνία τεμαχίζεται. Η χώρα πρέπει να βγει από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Ο αγώνας γίνεται για τη διέξοδο από την κρίση. Ένας αγώνας στον οποίο πρέπει όλες οι ζωντανές δυνάμεις του τόπου να συμπορεύονται." δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης.

    Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώνει σήμερα για το επικαιροποιημένο μνημόνιο την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 52390

    [02] Στα λευκά η ηπειρωτική χώρα / Κλειστά πολλά σχολεία

    Πεμπτη, 16 12 2010 09:16

    Έντονες χιονοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και κλειστά είναι τα σχολεία σε πολλούς νομούς της χώρας. Με απόφαση των Νομαρχιών, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία, στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Γρεβενών, Ημαθίας, Ιωαννίνων, Τρίκαλων, Καρδίτσας, Λάρισας, στο Ν. Μαγνησίας ( ανοιχτά θα μείνουν μόνο τα σχολεία σε Βόλο, Ν. Ιωνία και Σποράδες) και στο νομό Ροδόπης (πλην της πόλεως της Κομοτηνής).

    Επιδείνωση μετά το μεσημέρι

    Από έντονη χιονόπτωση πλήττεται από τις βραδινές ώρες, όλη σχεδόν η ηπειρωτική χώρα.

    Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να μείνει ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το επαρχιακό δίκτυο.

    Προβλήματα στην Εθνική Αθηνών - Λαμίας

    Μικρά προβλήματα νωρίτερα το πρωί δημιουργήθηκαν και στην εθνική Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του Μαρτίνου, τα οποία αντιμετωπίστηκαν αλλά και μεμονωμένα προβλήματα στο τμήμα Καμένων Βούρλων - Λαμίας.

    Για λίγη ώρα, διακόπηκε και η κυκλοφορία στα όρια Φθιώτιδας - Μαγνησίας προκειμένου τα εκχιονιστικά να απομακρύνουν το χιόνι.

    Τα προβλήματα εντοπίζονται από το 255ο έως το 260ο χλμ της εθνικής Λαμίας-Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Στη συγκεκριμένη περιοχή η Τροχαία έχει ακινητοποιήσει τα βαριά οχήματα και επιτρέπει μόνο τη διέλευση των ΙΧ αυτοκινήτων, αλλά και των φορτηγών με χρήση αλυσίδων.

    Με μεγάλη δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Φθιώτιδας ενώ μέσα στην πόλη της Λαμίας το ύψος του χιονιού φθάνει τα πέντε εκατοστά.

    Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από Λαμία προς ¶μφισσα τόσο στον Μπράλλο όσο και στο 51ο χλμ του δρόμου Λαμίας-Αμφισσας αλλά και στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

    Στα λευκά η Θεσσαλονίκη

    Στο νομό Θεσσαλονίκης, δυσκολίες, υπάρχουν στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Στο Νευροκόπι Δράμας ο υδράργυρος έπεσε στους -8 βαθμούς, πυκνό χιόνι πέφτει στα ορεινά της Θράκης και της Θεσσαλίας και η κυκλοφορία διεξάγεται με αλυσίδες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, Ημαθίας και της βόρειας Χαλκιδικής.

    Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας υπάρχουν και στην Αχαΐα.

    Κλειστός, λόγω χιονόπτωσης, παραμένει ο δρόμος από την Ακράτα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενώ συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.

    Το νέο κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να ενταθεί μετά το μεσημέρι ενώ από την Παρασκευή αναμένεται να εξασθενήσει.

    Χιονόπτωση αναμένεται και στα βόρεια του νομού Αττικής.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 52394

    [03] Σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.

    Πεμπτη, 16 12 2010 09:47

    Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε., όπου θα συζητηθεί το μέλλον της διακυβέρνησης της Ευρώπης, αλλά και ο τρόπος διαχείρισης των μελλοντικών κρίσεων. Στο τραπέζι θα τεθεί και η αύξηση των 750 δισ. ευρώ , ποσό που διαθέτουν σήμερα Ε.Ε. και ΔΝΤ, ως δίχτυ ασφαλείας για το δανεισμό χωρών. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σκληρές, καθώς από τη μια πλευρά ο ευρωπαϊκός νότος, τονίζει ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί η πολιτική των περικοπών και ζητεί την έκδοση ευρωομολόγου, ενώ από την άλλη πλευρά η ¶νγκελα Μέρκελ, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη του Σαρκοζί, διαμηνύει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Γαλλία και Γερμανία προσέρχονται με έτοιμο σχεδιάγραμμα για τον μηχανισμό στήριξης, με ισχύ από το 2013, ενώ θα εξετασθεί και η παράταση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ της χωράς μας. Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Όλι Ρεν η Κομισιόν θα υποβάλει άμεσα πρόταση για την επιμήκυνση της περιόδου στα 7,5 χρόνια. Αποφασιστικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη θεωρεί τη συναίνεση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος τονίζει ότι οι 27 ηγέτες, πρέπει να καταλήξουν σε μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση, ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Οι Ευρωπαίοι θα δείξουν κατά τη διήμερη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ότι "είναι αποφασισμένοι για όλα ώστε να εξασφαλίσουν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ.

    Όχι Μέρκελ στο ευρωομόλογο

    Η καγκελάριος ¶νγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία στέκεται αλληλέγγυα στους εταίρους στην Ευρωζώνη που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. "Κανείς στην Ευρώπη δεν θα μείνει μόνος του, κανείς στην Ευρώπη δεν θα αφεθεί να καταρρεύσει", είπε η κ. Μέρκελ στη χθεσινή ομιλία της στη γερμανική βουλή. Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στο Μπουντεστακ ενόψει του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες διεξήχθη σε υψηλούς τόνους. Η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική στην κεντροδεξιά Κυβέρνηση της Μέρκελ.

    Στην ομιλία της η Καγκελάριος ανέπτυξε τις θέσεις της εννέα σημείων για τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει σήμερα και αύριο το Συμβούλιο των 27 αναφορικά για τη σύσταση του Μόνιμου Μηχανισμού Κρίσεων στην Ευρωζώνη μετά το 2013 και την απαιτούμενη προς τούτο "περιορισμένη μεταρρύθμιση" της συνθήκης της Λισαβόνας. Απέρριψε ωστόσο την ιδέα του ευρω-ομολόγου λέγοντας ότι "δεν πρέπει να γίνει το λάθος να παρουσιαστεί ως λύση η ενοποίηση των κινδύνων". Διαβεβαίωσε πάντως ότι ο στόχος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης "θα είναι και τα επόμενα 50 χρόνια η κατευθυντήρια γραμμή της γερμανικής πολιτικής".

    Κατά την κυρία Μέρκελ η άλλη όψη της αλληλεγγύης είναι να αντιμετωπίσουν οι άλλοι εταίροι στην ΟΝΕ ως "Ένωση ευθύνης" τηρώντας τους κανόνες της. Κάλεσε δε τους ηγέτες της Ένωσης να εγκρίνουν οριστικά τις αλλαγές στη Συνθήκη της Λισαβόνας το αργότερο στο Συμβούλιο του Μαρτίου 2011, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης από τις 27 χώρες μέλη μέχρι το τέλος του 2012 και να τεθεί στη συνέχεια σε λειτουργία ο "Μόνιμος Μηχανισμός Κρίσεων". Όπως είπε η κ. Μέρκελ, πληρούνται οι δύο βασικοί όροι που είχε θέσει η Γερμανία, η ομοφωνία στη λήψη απόφασης και η χορήγηση της βοήθειας από το Μηχανισμό ως 'έσχατο μέσο'.

    Σκληρή κριτική στην Καγκελάριο άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (SPD), επιρρίπτοντας στην κ. Μέρκελ καθυστερήσεις και παλινωδίες. Διαχειρίστηκε την κρίση με "μισές αλήθειες και ψέματα", είπε ο κ. Σταϊνμάιερ στη χθεσινή συζήτηση στη γερμανική Βουλή. "Η ελπίδα για μικρές αλλαγές στις συνθήκες δεν είναι πολιτική για την αντιμετώπιση της βαθύτερης μέχρι τώρα κρίσης της Ευρώπης", τόνισε ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατικών. Η κυβέρνηση της Μέρκελ "απέτυχε όσο καμία άλλη", είπε ο κ. Σταϊνμάιερ τονίζοντας ότι αγνοεί και "το τελευταίο σήμα συναγερμού" από την ΕΚΤ, η οποία, όπως εκτίμησε, εξωθείται να καταστεί η "Bad Bank" της Ευρώπης. Ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός υποστήριξε τη θέσπιση ευρω-ομολόγου σε ένα περιορισμένο εύρος και τάχθηκε υπέρ της "έξυπνης συμμετοχής" των ιδιωτών επενδυτών στο κόστος αδυναμίας μιας χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της.

    Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι για όλα για την εξασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης»

    "Θα ήθελα η Ευρώπη του σήμερα, του αύριο να δείξει τη βούλησή της να κάνει τα πάντα για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

    «Είμαστε αποφασισμένοι για όλα για να το επιτύχουμε, αυτό πράξαμε μέχρι σήμερα, είχαμε επτά συνόδους σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια του έτους, αυτό δεν έχει γίνει ποτέ», είπε.

    Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος θεωρεί ότι «οι επιθέσεις εναντίον των ευρωζώνης δεν έχουν τελειώσει», ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δήλωσε ότι συμμερίζεται αυτήν την άποψη.

    «Οι αγορές έχουν ξεχάσει τα βασικά δεδομένα στην Ευρώπη και δεν κάνουν τη σύγκριση με τα δεδομένα άλλων που είναι χειρότερα», είπε αναφερόμενος στα δημοσιονομικά ελλείμματα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, «δεν περνάμε μία κρίση του ευρώ, περνάμε μία κρίση δημοσιονομικού χρέους ορισμένων μελών της ζώνης του ευρώ».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 52423

    [04] Χωρίς μέσα μεταφοράς και σήμερα

    Πεμπτη, 16 12 2010 08:37

    Ακινητοποιημένα θα μείνουν και σήμερα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς οι εργαζόμενοι κήρυξαν νέα 24ωρη απεργία. Χειρόφρενο τραβούν και τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός ενώ και σήμερα δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Μέχρι και την Παρασκευή θα απεργούν και οι γιατροί του ΙΚΑ. Οι δημοσιογράφοι απεργούν την Παρασκευή και το Σάββατο στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ, στην οποία συμμετέχει και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 52389

    [05] Εορταστικό ωράριο

    Πεμπτη, 16 12 2010 09:59

    Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για τα Χριστούγεννα και τα καταστήματα μπαίνουν από σήμερα σε εορταστική ...επιφυλακή εγκαινιάζοντας το συνεχόμενο ωράριο λειτουργίας, με τους μαγαζάτορες να ελπίζουν σε αναθέρμανση του τζίρου εν μέσω κρίσης. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ και από τις 9:00 έως τις 18:00 το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00. Τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η αγορά θα εξυπηρετεί από τις 9:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα ενώ τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 52438

    [06] Στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς

    Πεμπτη, 16 12 2010 10:43

    Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες. Οι εργασίες της Συνόδου αρχίζουν το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα, με την παρέμβαση του βασιλιά της Ιορδανίας κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΕΛΚ Βίλφρεντ Μαρτενς.

    Συνάντηση Σαμαρά - Γιούνκερ

    Στη Σύνοδο, συμμετέχουν Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί από 14 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και Αρχηγοί των κομμάτων μελών του ΕΛΚ.

    Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, ο κος Σαμαράς θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και Πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 52502

    [07] «Ο Επιστάτης» στο Απλό Θέατρο

    Πεμπτη, 16 12 2010 09:50

    Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Φάσμα του Αντώνη Αντύπα παρουσιάζει στο ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ (Νέα Σκηνή) την αριστουργηματική μαύρη κωμωδία του Χάρολντ Πίντερ "Ο Επιστάτης". σε μετάφραση Κώστα Σταματίου, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα και με τον Δημήτρη Καταλειφό στον ομώνυμο ρόλο. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Γραμμένο το 1951 παρουσιάστηκε στις 27 Απριλίου 1960 στο Arts Theatre London και ένα μήνα αργότερα μεταφέρθηκε στο Duchess όπου έδωσε 444 παραστάσεις. "Ο Επιστάτης" είναι το έργο που έκανε διάσημο τον Πίντερ στην Αγγλία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει παρουσιαστεί σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου κι έχει παιχτεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 1965 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.

    Ο επιστάτης έχει επιτύχει όπως λέει ο Martin Esslin την απόλυτη σύνθεση μεταξύ του ρεαλισμού και της ποιητικής μεταφοράς, της ονειρικής εικόνας. Πολλή από την αρχική επιτυχία του έργου οφειλόταν αναμφισβήτητα στην ευστροφία και την ακρίβεια του διαλόγου καθώς και στα γέλια που προκαλούσε. Ο Ντέηβις είναι μια λαμπρή κωμική μορφή και οι θεατές τείνουν να γελάνε με τις αδυναμίες του καθώς και με το γεγονός ότι δεν τις έχει συνειδητοποιήσει.

    Το κοινό, όπως λέει ο Πίντερ, χρησιμοποιεί το γέλιο για να εκλογικεύσει το τραγικό γεγονός της ύπαρξής μας: «Όσον αφορά εμένα θεωρώ ότι μέχρι ένα σημείο ο Επιστάτης είναι αστείος. Πέρα όμως απ' αυτό το σημείο σταματάει να είναι αστείος και αυτός είναι μάλλον ο λόγος που το έγραψα.»

    Ένας γέρο - αλήτης βρίσκει καταφύγιο σε ένα ακατάστατο δωμάτιο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού. Πρόκειται για την εισβολή ενός παρείσακτου σε ένα χώρο που δύο αδέλφια τον διεκδικούν, μολονότι νοιώθουν μετέωροι και οι ίδιοι. Ο ένας, ο ¶στον, ο καλός Σαμαρείτης ζει σε μια συναισθηματική απομόνωση, μαστορεύοντας τις διάφορες μηχανές του και κάνοντας όνειρα ότι θα φτιάξει στην αυλή ένα υπόστεγο. Ο άλλος, ο Μικ με ανησυχίες επιχειρηματικές μοιάζει πολυάσχολος αλλά, κατά βάση ζει σε ένα κόσμο ονειρικό- εφιαλτικό. Ο εισβολέας δέχεται την δουλειά του Επιστάτη που του προσφέρουν τα δύο αδέλφια, χωριστά ο καθένας, αλλά δεν εμπιστεύεται κανέναν, μισεί τους ξένους, φοβάται και κρατάει σε απόσταση τα δύο αδέλφια και νοιώθει να απειλείται ακόμη και μέσα από την προσφορά, υπονομεύοντας τη σχέση και των δύο αδελφών προς ίδιον όφελος.

    Στην πραγματικότητα οι σχέσεις των τριών ανθρώπων καθορίζονται από το αιώνιο παιχνίδι εξουσίας, κατοχής και επιβολής. Με τον "Επιστάτη" ο Πίντερ αφηγείται την ιστορία της κοινωνικής ζωής, τις ανθρώπινες απόπειρες συμβίωσης και συνύπαρξης, αναλύοντας τα τεχνάσματα, τις παγίδες, τις μεταμορφώσεις, χρησιμοποιώντας όλο το οπλοστάσιο της λεκτικής και σωματικής βίας μέσα σε αυτό τον ατελείωτο πόλεμο για επιβίωση και επιβολή.

    "Ο Eπιστάτης" ανεβαίνει σε μετάφραση Κώστα Σταματίου, σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα, σκηνικά-κοστούμια Μαγιούς Τρικεριώτη, μουσική Ελένης Καραΐνδρου, φωτισμούς Ανδρέα Σινάνου και βοηθό σκηνοθέτη τον Νίκο Πασχίδη.

    Παίζουν:

    Δημήτρης Καταλειφός - Ντέηβις (επιστάτης), Λαέρτης Βασιλείου - ¶στον (μεγάλος αδερφός), Χάρης Φραγκούλης - Μικ (μικρός αδερφός).

    ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

    ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ : 9.00 μ.μ.

    ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ: 6.30 μ.μ.

    ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

    ΤΕΤΑΡΤΗ - ΠΕΜΠΤΗ: 18 Ευρώ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ- ΚΥΡΙΑΚΗ: 22 Ευρώ

    ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ: 16 Ευρώ

    ΑΠΛΟ ΘΕΑΤΡΟ, Χαρ. Τρικούπη 4, Καλλιθέα

    τηλ. 210 9229605, 2109246991

    Είδηση: 52445

    [08] Εορτασμός για τα 15 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς

    Πεμπτη, 16 12 2010 09:29

    Το 1994 φίλοι της Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής άνοιξαν τη ζεστή αγκαλιά τους για να χωρέσουν όλα τα παιδιά που υπέφεραν από χρόνιες παθήσεις στα νοσοκομεία. Σήμερα, 15 χρόνια μετά, χάρη στη συνεισφορά των εθελοντών μας και στην στήριξη των Χορηγών, η δράση και η προσφορά μας, αγκάλιασε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους απ΄άκρη σ΄άκρη της Ελλάδας. Οι εκστρατείες προληπτικής ιατρικής γίνονται χρόνο με το χρόνο περισσότερες, διανύοντας αγόγγυστα αποστάσεις, μέχρι τα ακριτικά νησιά και τους ορεινούς όγκους της Ελλάδας, όπου υπάρχει ανθρώπινη ζωή.

    Η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» για τα 15 χρόνια δράσης και κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνει μια μέρα γιορτής το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, με εκδηλώσεις στο θέατρο «Χωρέμη» του Κολλεγίου Αθηνών στο Παλαιό Ψυχικό.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

    -CLOWNORAMA για μικρούς και μεγάλους (ώρα 11:00)

    -ΠΑΙΔΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ με το οικολογικό παιδικό θεατρικό έργο «Το τραγούδι της Γης», που παρουσιάζει ο «Λώτινος Ήλιος» (ώρα 12:00)

    -ΣΥΝΑΥΛΙΑ του Διονύση Τσακνή. Συμμετέχουν ο MC Yinka, η Κασσιανή Λειψάκη και η παιδική χορωδία Τυπάλδου. (ώρα 19:30)

    -ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

    Μετά τη συναυλία θα τιμηθούν οι θεσμικοί υποστηρικτές και χορηγοί για τα 15 χρόνια δράσης και προσφοράς.

    Τιμή εισιτηρίου παιδικής παράστασης: 10 β¬

    Τιμή εισιτηρίου συναυλίας Δ. Τσακνή:10 β¬

    Προπώληση εισιτηρίων στα καταστήματα public

    Είδηση: 52409

    [09] Ανάδοχος για την αποκατάσταση της πύλης

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:33

    Με ποσοστό έκπτωσης 33% αναδείχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος του έργου αποκατάστασης της πύλης του Παντοκράτορα των Ενετικών τειχών του Ηρακλείου.

    Όπως είναι γνωστό, το έργο είχε δημοπρατηθεί στις αρχές του προηγούμενου μήνα, αλλά ενώ είχε αναδειχτεί ανάδοχος στην πορεία διαπιστώθηκε ότι η δημοσίευση της προκήρυξης δεν είχε δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Η αμέλεια αυτή ήταν η αιτία που η διαδικασία της προκήρυξης δεν μπορούσε να εγκριθεί από την Περιφέρεια, με αποτέλεσμα το έργο να μην μπορεί να προχωρήσει.

    Είδηση: 52522

    [10] Ορκίζεται την ερχόμενη Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:32

    Η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

    Επίσης την ερχόμενη Δευτέρα στις 19:30 θα ορκισθεί και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52521

    [11] Δέσμευση περιουσίας για την κομπίνα

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:29

    Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το μονομελές πρωτοδικείο Ηρακλείου, δεσμεύονται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, της εταιρείας προμήθειας υγειονομικού υλικού, αλλά και των φυσικών προσώπων που είχαν την ευθύνη διαχείρισης, που φέρεται να εμπλέκεται στη μεγάλη κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ.

    Η απόφαση ελήφθη μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η διοίκηση του Ιδρύματος παρουσιάζοντας στοιχεία για την απάτη που σημειώθηκε σε βάρος του υποκαταστήματος Ηρακλείου. Η αγωγή θα συζητηθεί επί της ουσίας στις 28 Ιανουαρίου.Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 72 συναλλαγές που έχουν ελεγχθεί για τη συγκεκριμένη εταιρεία, οι 32 αφορούν σε ασθενείς που έχουν πεθάνει. Να σημειωθεί ότι πρέπει να ελεγχθούν ακόμη 530 συναλλαγές.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52517

    [12] Να μην κλείσουν ΙΚΑ και Εφορία Μετσόβου, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:28

    Την αντίδρασή του για το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων ΙΚΑ και Εφορίας στο Μέτσοβο, εκφράζει με επιστολή του προς τους βουλευτές Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου.

    Στην επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Μετσόβου επισημαίνει μεταξύ άλλων την έντονη ανησυχία και τον μεγάλο προβληματισμό των μελών του για την φορολογική πολιτική που επιβάλλεται από το μνημόνιο και που οδηγεί όπως τονίζει σε τραγικά αδιέξοδα τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες και κατά συνέπεια την ελληνική οικονομία.

    Επίσης στην επιστολή υπογραμμίζεται ότι το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων ΙΚΑ και Εφορίας στο Μέτσοβο, μόνο προβλήματα μπορεί να επιφέρει στην μικρή κοινωνία του Μετσόβου, ενώ τονίζεται ακόμη πως οι επιχειρήσεις χρειάζεται να σταθούν ξανά στα πόδια τους, να δώσουν την δυναμική εικόνα που πάντα είχαν και να αποτελέσουν και πάλι την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52519

    [13] Η νάρκη ήτανβ¦.. βάση ομπρέλας

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:26

    Μία βάση ομπρέλας της παραλίας και όχιβ¦ νάρκη ήταν τελικά το αντικείμενο, που ξέθαψε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στην παραλία του Ρεθύμνου. Προχθές πολίτης ειδοποίησε τις Αρχές ότι περπατώντας στην αμμώδη έκταση της παραλίας είδε ένα αντικείμενο, που έμοιαζε με νάρκη και αμέσως υπήρξε η σχετική κινητοποίηση από την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

    Μάλιστα, κλιμάκιο του Στρατού πήγε στο σημείο και εκτίμησε πως πρόκειται πιθανότατα για νάρκη και χθες έφτασε στο Ρέθυμνο πυροτεχνουργός της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού. Η έκπληξή του, βέβαια, ήταν μεγάλη, όταν διαπιστώθηκε ότι το αντικείμενο ήταν απλώς μία πράσινη βάση ομπρέλας, που είχε θαφτεί στην άμμο.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 52514

    [14] Συνέδριο ALPIC 2010 στο Μέτσοβο

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:26

    Το συνέδριο ALPIC

    2010 που αφορά όλα τα νεότερα δεδομένα για τον ρόλο των αιμοπεταλίων, στην παθογένεια της αθηροθρόμβωσης καθώς και για την σημασία της αντιαιμοπεταλικής αγωγής στην καρδιαγγειακή νόσο, θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο στο Συνεδριακό Κέντρο Διάσελο του Μετσόβου.

    Το συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52515

    [15] Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Ν.Δ.

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:26

    Για πρωτοφανή σκάνδαλα στο χώρο της δημόσιας υγείας σε τοπικό επίπεδο, που προκαλούν οργή και αγανάκτηση, κάνει λόγο η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν και περιμένουμε τα τελικά πορίσματα των αρμοδίων αρχών, επισημαίνουμε ότι και στις δύο υποθέσεις που εντοπίστηκαν, πρωταγωνιστούν υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που, ενώ υποτίθεται έδιναν αγώνες για το δημόσιο σύστημα υγείας, ήταν ενορχηστρωτές εξόφθαλμα παράνομων μηχανισμών, με στόχο των πλουτισμό εις βάρος των πολιτών και εις βάρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας».Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου σημειώνει ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια κάθαρσης και πάταξης ανάλογων φαινομένων, από όπου και αν προέρχονται.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52513

    [16] Διαγωνισμός έκθεσης από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:23

    Διαγωνισμό έκθεσης θα διοργανώσει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γονέων Ν. Ιωαννίνων την ερχόμενη Κυριακή στις 11:00 το πρωί

    στις αίθουσες του 7ου και 17ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων στην πλατεία Ομήρου. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά πολύτεκνων οικογενειών απ΄όλο το νομό, τα οποία είναι μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου.

    Μετά την διόρθωση των γραπτών από την επιτροπή φιλολόγων που έχει την ευθύνη του διαγωνισμού, ο Σύλλογος θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση δύο μαθητές από κάθε τάξη με αξιόλογα χρηματικά βραβεία.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52512

    [17] Μηνύσεις για απάτη σε βάρος δύο ατόμων

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:23

    Κατατέθηκαν στην εισαγγελία Ηρακλείου οι πρώτες μηνύσεις σε βάρος δύο Ηρακλειωτών, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως επενδυτές αποσπώντας μεγάλα ποσά από ιδιώτες, κυρίως στην περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλλίων.

    Οι δύο Ηρακλειώτες έπεισαν τα θύματά τους ότι η επένδυση των χρημάτων που τους δίνουν θα έχει απόδοση που θα ξεπερνά το 10%. Τους έδωσαν επιταγές με το επιπλέον ποσό οι οποίες στη συνέχεια αποδείχθηκαν ότι ήταν πλαστές.Αξίζει να σημειωθεί η περίπτωση πολύτεκνου από την περιοχή του δήμου Μαλλίων, ο οποίος έδωσε τις οικονομίες του, ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες χάθηκαν.

    Σύνταξη: Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52511

    [18] Κορυφαία αθλήτρια για το 2010 η Α. Τσιάβου, στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:22

    Η πρωταθλήτρια της κωπηλασίας από την Ηγουμενίτσα Α. Τσιάβου, αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια για το 2010, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των μελών του ΠΣΑΤ και βραβεύτηκε στην ετήσια εκδήλωσή του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    Η Τσιάβου συγκέντρωσε 624 ψήφους, ενώ στην δεύτερη θέση ήταν η Γιαννιώτισσα αθλήτρια του τζούντο Ιουλιέτα Μπουκουβάλα με 611 ψήφους.

    Επίσης τέσσερις νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, τιμήθηκαν στην ίδια εκδήλωση του ΠΣΑΤ με ειδικές διακρίσεις για την φετεινή παρουσία τους στον στίβο της διεθνούς κωπηλασίας.

    Πρόκειται για τους Ολυμπιονίκες Απόστολο Λαμπρίδη και Μιχάλη Ναστόπουλο που τιμήθηκαν για το ασημένιο μετάλλιο το οποίο κατέκησαν στην Δίκοπο άνευ πηδαλιούχου εφήβων στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων της Σιγκαπούρης και για την Ελένη Διαμάντη και την Λυδία Νταλαμάγκα οι οποίες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της Δίκοπου άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων στην ίδια διοργάνωση.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52510

    [19] Κλειστές οι ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:21

    Κλειστές είναι σήμερα οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, λόγω της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

    Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο «Αστόρια», όπου εκτός από τον απολογισμό, θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στο τοπικό Σύλλογος, Ανατολικής Κρήτης.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52509

    [20] Εκτός Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πρέβεζας Β. Παπαχρήστος

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:42

    Εκτός της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, έθεσε τον βουλευτή Πρέβεζας Β. Παπαχρήστο, ο οποίος καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο «επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» κατά την ονομαστική ψηφοφορία προχθές το βράδυ στην Βουλή.

    Ο κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε την συγκεκριμένη απόφασή του με επιστολή προς το Προεδρείο της Βουλής, ενώ το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής. Υπέρ ψήφισαν 156 βουλευτές και κατά 130 βουλευτές.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52532

    [21] Σ. Καλογιάννης: «Η Νέα Δημοκρατία ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση»

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:40

    Για απραξία της Κυβέρνησης στο μεγάλο θέμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας έκανε λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Σ. Καλογιάννης κατά την εισήγησή του στην χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει η Ν.Δ. για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων».

    Συζητάμε μια σημαντική πρόταση νόμου με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ρύθμιση της άναρχης χωροθέτησης επιχειρήσεων, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την χρήση κοινής υποδομής, ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, ενώ αναλύοντας την πρόταση της Ν.Δ. την οποία συνυπογράφει, τόνισε πως με την συγκεκριμένη πρόταση μεταξύ άλλων απλοποιείται η διαδικασία και ο απαιτούμενος χρόνος αδειοδότηση νέων επιχειρηματικών πάρκων με την θεσμοθέτηση διαδικασίας μιας στάσης. Θεσμοθετούνται κίνητρα και αντικίνητρα ώστε να ωθούνται οι επιχειρήσεις να εγκαθίστανται σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα. Διευκολύνεται η χρηματοδότηση για την δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου. Διευρύνεται το φάσμα των επιχειρήσεων που μπορούν να εγκατασταθούν στα επιχειρηματικά πάρκα, επιτρέποντας την εγκατάσταση και επιχειρήσεων του τριτογενή τομέα, για τις οποίες υπάρχουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης κατάλληλων χώρων εγκατάστασης.

    «Ως Νέα Δημοκρατία ασκούμε υπεύθυνη αντιπολίτευση, καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου», υπογράμμισε ο κ. Καλογιάννης.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52531

    [22] Μεγάλη συμμετοχή στη χθεσινή απεργία στα Χανιά

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:39

    Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων ήταν το βασικό χαρακτηριστικό στα χθεσινά συλλαλητήρια στα Χανιά, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά του προϋπολογισμού και του νέου πακέτου μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις. Η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το 90 με 100%. διοργανώθηκαν δύο συλλαλητήρια. Το ένα στις 11 το πρωί, στην πλατεία Αγοράς, από Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ και το άλλο από το ΠΑΜΕ, 10 π. μ., στα Νέα Καταστήματα. Εντυπωσιακή χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές η συμμετοχή του κόσμου. Το πολυνομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μείωση των μισθών στις ΔΕΚΟ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, με 156 ψήφους υπέρ και 130 κατά.

    Κλειστά ήταν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις, ενώ τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας. Στα Χανιά

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 52530

    [23] Καταγραφές ζημιών από τον ΕΛΓΑ

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:38

    Συνεχίζονται στον ΕΛΓΑ οι δηλώσεις των ζημιών που άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία και αφορούν σε πάρα πολλές περιοχές σε ολόκληρη την Κρήτη και στον τομέα της γεωργίας και σε εκείνον της κτηνοτροφίας. Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους, επειδή ανακύπτει ζήτημα με το χρονικό περιθώριο δηλώσεων απώλειας ζώων, αλλά και το υψόμετρο κάτω από το οποίο δικαιολογούνται αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους, ετοιμάστηκε σχετική επιστολή από τον ΕΛΓΑ Κρήτης, με αποδέκτη τον Οργανισμό κεντρικά, προκειμένου να δοθούν οι αναγκαίες διευκρινίσεις επί της σχετικής διάταξης.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 52529

    [24] Ερώτηση Ό. Κεφαλλογιάννη για μεγάλα έργα της Κρήτης

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:37

    Για συνεχιζόμενη απραξία από την πλευρά της κυβέρνησης στην προώθηση των μεγάλων έργων που απαιτούνται για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης, κάνει λόγο η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Η ερώτηση της Βουλευτού Ρεθύμνου, η οποία θα συζητηθεί στη Βουλή τον προσεχή Ιανουάριο περιλαμβάνει δύο σκέλη.

    Αφενός την εξαγγελία για τη σύσταση της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.», η οποία έγινε ένα χρόνο πριν και δεν έχει πραγματοποιηθεί και αφετέρου την αδράνεια ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού του Β.Ο.Α.Κ. Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρει ότι ο Βόρειος Οδικός ¶ξονας Κρήτης, αποτελεί στο μεγαλύτερο τμήμα του ένα επικίνδυνο και απαρχαιωμένο δρόμο και επισημαίνει, ότι διασχίζει το βόρειο τμήμα της Κρήτης συνδέοντας όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού και χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες για τις μετακινήσεις τους. Ακολούθως, συνεχίζει, ότι ένα χρόνο πριν, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ανακοίνωσε την ίδρυση της εταιρείας «Υποδομές Κρήτης Α.Ε.» με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό του Βόρειου Οδικού ¶ξονα Κρήτης μέσα από την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και την υλοποίηση των αναγκαίων μεγάλων έργων υποδομής τονίζοντας, ότι η εξαγγελία αυτή έμεινε στα χαρτιά και στα λόγια καθώς δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως προς την κατεύθυνση υλοποίησης των Κυβερνητικών δεσμεύσεων.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52527

    [25] Σε δημόσια διαβούλευση το τροποποιημένο σχέδιο Π.Δ. για την λίμνη Παμβώτιδα

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:35

    Σε δημόσια διαβούλευση διάρκειας ενός μήνα τέθηκε από προχθές το βράδυ το τροποποιημένο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την λίμνη Παμβώτιδα σύμφωνα με το οποίο το λιμναίο οικοσύστημα τίθεται υπό καθεστώς προστασίας ως περιοχή οικοανάπτυξης.

    Το σχέδιο του Προεδρικού διατάγματος παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - Τμήμα Ηπείρου, παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ η παρουσίαση έγινε από την αρμόδια υπάλληλο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ελένη Γιορταμάκη. Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος φέρει τον τίτλο «Χαρακτηρισμός της υδάτινης χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας ως περιοχή Οικοανάπτυξης με περιφερειακή ζώνη προστασίας και καθορισμός χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης».

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52528

    [26] Ένσταση για τις εκλογές από τον Χ. Κουκιανάκη

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:35

    Ένσταση κατά της αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χανίων, που αφορά στην ανακήρυξη του νικητή των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου για τον Δήμο Αποκόρωνα, κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΜΑΑΚ, Χαράλαμπος Κουκιανάκης. Για το θέμα αυτό θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52525

    [27] Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:33

    Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας των γιατρών. Μέχρι αύριο θα εξυπηρετούνται μόνον τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, ενώ ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού.

    Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την άμεση ανανέωση συμβάσεων έργου όλων των γιατρών των οποίων η σύμβαση έχει λήξει, την προκήρυξη θέσεων αορίστου χρόνου, την αναβάθμιση της περίθαλψης, καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων αορίστου χρόνου.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 52523

    [28] 24ωρη πανελλαδική απεργία χθες από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:44

    24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πραγματοποίησαν χθες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

    με την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ , εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τραπεζικών υπαλλήλων, ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, φαρμακοποιών, εργαζομένων στα νοσοκομεία, ιατρών του ΙΚΑ, εκπαιδευτικών, λιμενεργατών και δημοσιογράφων. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ.

    Στα Γιάννινα το Εργατικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ , πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην συμβολή των οδών Αβέρωφ και Γιοσέφ Ελιγιά και ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

    Συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί στο Δημαρχείο και πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52533

    [29] Συγκέντρωση για το λατομείο γύψου

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:31

    Συγκέντρωση για τον συντονισμό των δράσεων και του αγώνα προκειμένου να ανατραπεί η παράνομη, όπως χαρακτηρίζεται, απόφαση αδειοδότησης λατομείου γύψου στην περιοχή όρμου Στομίου του Δήμου Ιναχωρίου, πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Τμ. Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Λαφονησίου και της ευρύτερης περιοχής, 'Lafonisi SOS'.

    Η πρωτοβουλία σε ανακοίνωσή της τονίζει επίσης την απαίτηση να υπογραφεί άμεσα, ως έχει κατατεθεί, το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου, ενώ εκτοξεύει και βολές κατά του περιφερειάρχη Κρήτης, Αθ. Καρούντζου, για το θέμα του λατομείου γύψου. Στην ανακοίνωση ασκείται έντονη κριτική στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας και γίνεται λόγος για σωρεία παραπτωμάτων και παρανομιών της συγκεκριμένης αδειοδότησης λατομείου γύψου.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 52520

    [30] Πληρωμή επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:28

    Ξεκίνησε από προχθές να καταβάλλεται στους επιδοτούμενους άνεργους του ΟΑΕΔ και στον Νομό Χανίων το δώρο των Χριστουγέννων. Παράλληλα, άρχισαν να προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων. Επίσης, καταβάλλονται τα δώρα Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

    Σοφία Θεοδωράκη

    Είδηση: 52516

    [31] Έντονες χιονοπτώσεις στο Ν. Ιωαννίνων

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:46

    Στα λευκά έχει ντυθεί η πόλη και ο νομός Ιωαννίνων μετά την πυκνή χιονόπτωση κατά την διάρκεια της νύχτας.

    Στην πόλη των Ιωαννίνων το χιόνι έφτασε τους εφτά πόντους, ενώ με απόφαση του Νομάρχη Α. Καχριμάνη δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο το νομό Ιωαννίνων λόγω της χιονόπτωσης. Μηχανήματα της νομαρχίας εργάσθηκαν τη νύχτα για τον καθαρισμό των δρόμων που οδηγούν στα νοσοκομεία της πόλης και στο πανεπιστήμιο. Επίσης μηχανήματα της νομαρχίας και των δήμων συνεχίζουν τον καθαρισμό του οδικού επαρχιακού δικτύου. Αποκλεισμένα χωριά δεν υπάρχουν, αλλά η κυκλοφορία στα ορεινά του νομού, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ η τροχαία συνιστά μεγάλη προσοχή στους οδηγούς, αλλά και ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο. Στα Γιάννινα η θερμοκρασία τη νύχτα ήταν 0 βαθμοί, ενώ παγετός με -3 βαθμούς σημειώθηκε στις 7 σήμερα το πρωί στο Μέτσοβο.

    Σύνταξη - επιμέλεια Κώστας Ζαβογιάννης

    Είδηση: 52535

    [32] Aιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για βιοκαλλιεργητές

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:45

    Από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου γίνεται γνωστό στους βιοκαλλιεργητές ελιάς και αμπελιού που έχουν ενταχθεί στο μέτρο 3.1 «ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ» ότι θα πρέπει να υποβάλουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης έως τις 31 Μαρτίου τις αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης για το έτος εφαρμογής 2010.

    Εάν η κατάθεση γίνει μέσω τρίτου προσώπου, απαιτείται νόμιμη εξουσιοδότηση. Για την ελιά η κατάθεση των αιτήσεων αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου, ενώ οι αιτήσεις για τα αμπέλια μπορούν να κατατίθενται άμεσα. Η παραλαβή των αιτήσεων θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και κατά τις ώρες από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52534

    [33] Αποκαθίστανται οι ΧΑΔΑ Δήμου Πολιχνίτου

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:49

    Την δυνατότητα αποκατάστασης των ΧΑΔΑ στα δημοτικά διαμερίσματα Λισβορίου, Βρίσας, Βασιλικών και Σταυρού του Δήμου Πολιχνίτου δίνει σχετική απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κ. Σοφίας Θεολογίτου για τη δημοπράτηση του σχετικού υποέργου συνολικού προϋπολογισμού 533.805 ευρώ.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 52537

    [34] Η ορκωμοσία των δημοτικών αρχών

    Πεμπτη, 16 12 2010 11:47

    Την Κυριακή στη μία το μεσημέρι θα γίνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Ηρακλείου, που προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα θα ορκιστούν ο δήμαρχος, Γιάννης Κουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι των δημοτικών και τοπικών διαμερισμάτων και οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.

    Την ίδια μέρα στις 11.30 το πρωί θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο Μινώα Πεδιάδος, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του τωρινού δήμου Καστελλίου.Η ορκωμοσία του πρώτου εκλεγμένου περιφερειάρχη Κρήτης και του περιφερειακού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο. Την επομένη ο κ. Αρναουτάκης θα παραιτηθεί από βουλευτής και τη θέση του στο Κοινοβούλιο θα πάρει ο πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

    Σύνταξη:κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 52536


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 16 December 2010 - 10:01:14 UTC