Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις /24ωρη απεργία στα Μέσα Μεταφοράς
  • [02] WikiLeaks: Αρνήθηκε την εγγύηση στον Ασάνζ ο Βρετανός δικαστής
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου - Μαχμούντ Αμπάς
  • [04] Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή
  • [05] Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης
  • [06] «Ο μαγικός αυλός» στο Θέατρο Ολυμπία
  • [07] Σε όλες τις πόλεις οι εναλλάξ εφημερίες, τονίζει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Π. Τομάρας
  • [08] Γ. Ντόλιος: Απαραίτηση η συνεργασία για την υλοποίηση του «Καλλικράτη»
  • [09] Η εξόφληση της επιδότησης του ελαιολάδου
  • [10] Διάρρηξη στην Αγροτική Ενωση Γόννων με λεία 60.000 ευρώ
  • [11] Θεμελιώθηκε το κτίριο των Γεωτεχνικων Υπηρεσιών
  • [12] Με το συγκρότημα «ΜΠΛΕ» το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου
  • [13] Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Απορριμμάτων
  • [14] Ο καιρός στην Θεσσαλία
  • [15] Στην κυκλοφορία και το Λεύκτρο - Παραδείσια
  • [16] Η Κορώνη και η Μεσογειακή Διατροφή
  • [17] Μακελειό σε αγορά του Πακιστάν
  • [18] «Καμπανάκι» σε δημάρχους για τη διαχείριση απορριμμάτων
  • [19] Σπείρα απήγαγε Κινέζους σε Μεσσηνία και Ηλεία
  • [20] Ερώτηση Κασαπίδη για τους αδιόριστους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ
  • [21] Μέχρι τις αρχές του νέου έτους, η πληρωμή στους εκπαιδευτικούς των Ι.Ε.Κ
  • [22] Ασφαλιστικά μέτρα μεθαύριο από συμβασιούχους

    [01] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις /24ωρη απεργία στα Μέσα Μεταφοράς

    Τεταρτη, 08 12 2010 08:26

    Ακινητοποιημένα παραμένουν σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό τραμ, προαστιακός και τρένα του ΟΣΕ λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση των συγκοινωνιών. Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε κεντρικές λεωφόρους του Λεκανοπεδίου, αλλά και στους δρόμους περιμετρικά του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.

    Κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους

    Κυκλοφοριακό χάος επικρατεί σε όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους του Λεκανοπεδίου.

    Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των αυτοκινήτων στις λεωφόρους Βουλιαγμένης, Μεσογείων, Κηφισίας, Κηφισού, Συγγρού και Αθηνών.

    Μποτιλιάρισμα επικρατεί και στους δρόμους περιμετρικά του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας καθώς δεν ισχύει σήμερα ο περιορισμός της κυκλοφορίας.

    Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης από τις εννιά το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    Τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 μετά το μεσημέρι έχει κηρύξει και η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων για τις συλλογικές συμβάσεις ενώ 24ωρη απεργία κάνουν σήμερα και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική τράπεζα.

    Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα

    Την ίδια ώρα, απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων, ζητώντας την τακτοποίηση των περίπου 780 συμβασιούχων.

    Ευθύνες στην απερχόμενη δημοτική αρχή επέρριψε ο υπουργός Εσωτερικών, χαρακτηρίζοντας ασυγχώρητη αμέλεια τη μη προκήρυξη προσλήψεων.

    «Το πρόβλημα θα υπάρξει όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά σε όλους της Δήμους της χώρας» απάντησε ο Νικήτας Κακλαμάνης, προσθέτοντας ότι το θέμα των συμβασιούχων θα συζητηθεί στο σημερινό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετικές ειδήσεις: Χωρίς Μέσα Μεταφοράς την Τετάρτη

    Είδηση: 51104

    [02] WikiLeaks: Αρνήθηκε την εγγύηση στον Ασάνζ ο Βρετανός δικαστής

    Τεταρτη, 08 12 2010 09:49

    Δεν πρόκειται να πτοηθεί μετά την άρνηση του Βρετανού δικαστή να ορίσει εγγύηση, ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks, όπως διαμηνύει ο ίδιος. Ο Ασάνζ παραδόθηκε χτες στην αστυνομία του Λονδίνου, οπότε και συνελήφθη, καθώς είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του από τη Σουηδία με τις κατηγορίες του βιασμού και της σεξουαλικής επίθεσης, τον περασμένο Αύγουστο. Στο μεταξυ ττις ΗΠΑ, και όχι τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, κατηγόρησε σήμερα Τετάρτη η αυστραλιανή Κυβέρνηση, για την χωρίς άδεια δημοσιοποίηση περίπου 250.000 απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων και τόνισε πως αυτοί που αρχικά προκάλεσαν την διαρροή των συγκεκριμένων εγγράφων είναι νομικά υπεύθυνοι. Ο Αυστραλός υπουργός Κέβιν Ραντ δήλωσε ότι η διαρροή προκαλεί ερωτήματα σχετικά με την «επάρκεια» της αμερικανικής ασφάλειας σχετικά με τα διπλωματικά τηλεγραφήματα και το επίπεδο πρόσβασης σε αυτά εδώ και πολλά χρόνια. «Ο κ. Ασάνζ δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την χωρίς άδεια δημοσιοποίηση 250.000 τηλεγραφημάτων από το δίκτυο διπλωματικής επικοινωνίας των Ηνωμένων Πολιτειών», επισήμανε ο Ραντ σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ. «Η απόλυτη ευθύνη και φυσικά η νομική ευθύνη βαρύνει αυτούς που αρχικά δημοσιοποίησαν χωρίς άδεια τα έγγραφα. Γι' αυτό ευθύνονται οι Αμερικανοί», κατέληξε ο Αυστραλός ΥΠΕΞ.

    Εξάλλου ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ ζήτησε για τον πατέρα του που συνελήφθη χθες στο Λονδίνο μια δίκαιη και «απολιτική» μεταχείριση, ελπίζοντας πως η σύλληψη αυτή δεν θα αποτελέσει «ένα βήμα για την έκδοσή τους στις ΗΠΑ».

    Ο 20χρονος Ντάνιελ Ασάνζ που ζει στη Μελβούρνη δήλωσε πως εδώ και χρόνια δεν έχει επαφή με τον πατέρα του, αλλά ζητάει τη δίκαιη μεταχείρισή του. «Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πατέρας μου θα αντιμετωπιστεί με δίκαιο και απολιτικό τρόπο», επισημαίνει στο Twitter, ο 20χρονος Ντανιέλ. «Ελπίζω πως δεν πρόκειται απλά για ένα ενδιάμεσο βήμα με στόχο την έκδοσή του στις ΗΠΑ», προσθέτει.

    Γράφοντας με το ψευδώνυμο @somnidea, ο Ντάνιελ Ασάνζ αναφέρει ότι δεν καταλαβαίνει πως η Σουηδία μπορεί να «ενοχοποιήσει» τον πατέρα του για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις και να ζητήσει την έκδοσή του. «Η συμπεριφορά της σουηδικής δικαιοσύνης δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική μέχρι τώρα», προσθέτει.

    Ο ίδιος αμφισβήτησε το ότι η δημοσιοποίηση των διπλωματικών τηλεγραφημάτων είναι εγκληματική πράξη. «Αν ισχύει αυτό, τότε κάθε εφημερίδα που δημοσίευσε τα τηλεγραφήματα ή αποσπάσματα αυτών θα πρέπει να θεωρηθεί ένοχη», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο γιος του Τζούλιαν Ασάνζ κρατάει αποστάσεις από τα μέσα ενημέρωσης και σύμφωνα με τους συνηγόρους του πατέρα του έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του. Η Κριστίν Ασάνζ, μητέρα του ιδρυτή του WikiLeaks, έχει υπογραμμίσει πως ο γιος της απομακρύνθηκε από την οικογένειά του για να την προστατεύσει.

    Είχε απειλήσει η Λιβύη προκειμένου να πετύχει την απελευθέρωση του βομβιστή του Λόκερμπι

    Στο μεταξύ σε νέα αποκάλυψη προχωρά ο ιστότοπος WikiLeaks, καθώς σε αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι η Λιβύη είχε απειλήσει τον περασμένο χρόνο τη Βρετανία με «ακραίες συνέπειες», εάν ο ασθενής δράστης της επίθεσης του Λόκερμπι πέθαινε στη φυλακή. Οι επαπειλούμενες συνέπειες περιελάμβαναν τη διακοπή όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων της Βρετανίας στη Λιβύη, διαδηλώσεις κατά των βρετανικών διπλωματικών αποστολών και έμμεσες απειλές για τους Βρετανούς υπηκόους στη Λιβύη, σύμφωνα με τηλεγραφήματα που δημοσιεύονται από την εφημερίδα The Guardian.

    Λίβυοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει τους Βρετανούς ομολόγους τους ότι «οι συνέπειες για τις διμερείς σχέσεις θα ήσαν ακραίες, εάν ο αλ-Μεγκράχι πέθαινε σε μία φυλακή στης Σκωτίας», σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αμερικανού πρεσβευτή στην Τρίπολη Τζιν Κρετζ, με ημερομηνία του Ιανουαρίου 2009.

    Και εάν η Ουάσινγκτον εξέφραζε δημόσια την αντίθεσή της στην απελευθέρωση του αλ Μεγκράχι, «η αμερικανική πρεσβεία και οι Αμερικανοί πολίτες στη Λιβύη θα μπορούσαν να υποστούν ανάλογες συνέπειες», αναφέρεται στο κείμενο του διπλωματικού τηλεγραφήματος.

    Ο Αμπντελμπασέτ αλ Μεγκράχι αποφυλακίσθηκε για ανθρωπιστικούς λόγους τον Αύγουστο του 2009 από τη φυλακή της Σκωτίας, αφού οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο του προστάτη που δεν τού άφηνε παρά τρεις μήνες ζωής. Η απελευθέρωσή του είχε προκαλέσει σφοδρή αντίδραση στις ΗΠΑ.

    Ο Λίβυος, ο οποίος παραμένει εν ζωή, είναι ο μόνος καταδικασθείς για τη βομβιστική επίθεση στο Boeing της PanΑm που ανατινάχθηκε επάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, σκοτώνοντας 270 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους Αμερικανούς.

    Σύμφωνα με άλλο αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα, ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο είχε εμπιστευθεί σε Αμερικανούς διπλωμάτες ότι ο Μεγκράχι μπορεί να ζήσει ακόμη πέντε χρόνια, προσθέτοντας: "Το προσδόκιμο ζωής ενός ατόμου αυτής της ηλικίας στην κατάστασή του είναι 18 μήνες με δύο χρόνια. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν ακριβώς πού βρίσκεται σε αυτή την χρονική κλίμακα».

    Το Λονδίνο «πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας τείνει προς μία θετική απάντηση στο αίτημα αποφυλάκισης, όταν θα κατατεθεί, με βάση τις συζητήσεις ανάμεσα στον (πρωθυπουργό της Σκωτίας) Αλεξ Σάλμοντ και τον Τζακ Στρο», σύμφωνα με το τηλεγράφημα.

    Άλλα τηλεγραφήματα αναφέρουν ότι ο Βρετανός πρεσβευτής στην Τρίπολη εξέφρασε την ανακούφισή του πληροφορούμενος την επικείμενη απελευθέρωση του αλ Μαγκράχι.

    «(Οι Λίβυοι) θα μπορούσαν να μάς κόψουν τα πόδια, όπως έκαναν στους Ελβετούς», δήλωσε, σύμφωνα με τηλεγράφημα ο Βρετανός πρεσβευτής στην Τρίπολη Βίνσεντ Φιν, αναφερόμενος στη σφοδρή αντίδραση της Λιβύης στη σύλληψη του γιου του Μουαμάρ Καντάφι στην Ελβετία.

    Όσο για την Κυβέρνηση της Σκωτίας, υποτίμησε σοβαρά τόσο την αντίδραση της αμερικανικής Κυβέρνησης, όσο και της κοινής γνώμης της Βρετανίας, αναφέρει σε άλλο τηλεγράφημα ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Λονδίνο Λουίς Σούσμαν, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση του αλ Μεγκράχι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - The Gurdian

    Σχετική είδηση: Βρετανία: Παραδόθηκε ο ιδρυτής της WikiLeaks

    Σχετική είδηση: The Guardian: Julian Assange denied bail over sexual assault allegations

    Σχετική είδηση: The Guardian: How the rape claims against Julian Assange sparked an information war

    Σχετική είδηση: WikiLeaks cables: Lockerbie bomber freed after Gaddafi's 'thuggish' threats

    Είδηση: 51174

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου - Μαχμούντ Αμπάς

    Τεταρτη, 08 12 2010 09:39

    Συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό και την ευρύτερη περιοχή, θα έχει το πρωί, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Το μεσημέρι, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια ο οποίος θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Παλαιστίνιο Πρόεδρο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Είδηση: 51140

    [04] Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

    Τεταρτη, 08 12 2010 10:23

    Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σχεδόν σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αισθητά από την Παρασκευή και το Σάββατο στα βόρεια προάστια της Αττικής, αναμένονται χιόνια με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και στους -5 βαθμούς Κελσίου. Χιονόνερο αναμένεται την Κυριακή το πρωί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια. Μέχρι και τους -3 βαθμούς θα δείξει το θερμόμετρο το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλά και στις γύρω περιοχές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,9 - Meteo

    Είδηση: 51177

    [05] Συνελήφθη ο Παύλος Ψωμιάδης

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:16

    Συνελήφθη την Τρίτη βράδυ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ασπίς Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης, μετά από ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος του η 6η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα, διότι θεώρησε ότι σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη, μετά τη μήνυση που είχαν καταθέσει σε βάρος του 65 επενδυτές της «Ασπίς Capital».

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 51246

    [06] «Ο μαγικός αυλός» στο Θέατρο Ολυμπία

    Τεταρτη, 08 12 2010 10:16

    ΟΠΕΡΑ

    Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ

    O μαγικός αυλός

    ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

    4, 5, 8, 10, 19, 21, 22, 29 Δεκεμβρίου / 2, 6 Ιανουαρίου

    Έναρξη 20.00

    Η μάχη του Καλού ενάντια στο Κακό, η νίκη της αλήθειας ενάντια στο ψέμα, η διαρκής αναζήτηση της αρετής, η δύναμη της αγάπης, η ιδέα της αδελφοσύνης και το μεγαλείο της συγχώρεσης κυριαρχούν στο Μαγικό αυλό του Μότσαρτ, μια όπερα επίκαιρη όσο ποτέ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Μουσική διεύθυνση Μύρων Μιχαηλίδης (4, 5, 8, 10, 21, 22 Δεκ.), Μίλτος Λογιάδης (19, 29 Δεκ., 2, 6 Ιαν.)

    Σκηνοθεσία Αρνώ Μπερνάρ

    Σκηνικά - Κοστούμια Μπρούνο Σβενγκλ

    Φωτισμοί Γκουΐντο Πέτσολντ

    Διεύθυνση χορωδίας Νίκος Βασιλείου

    Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής

    ΔΙΑΝΟΜΗ

    Ταμίνο

    Αντώνης Κορωναίος (4, 8, 10, 29 Δεκ., 6 Ιαν.), Νίκος Στεφάνου (5, 19, 21, 22 Δεκ., 2 Ιαν.)

    Παμίνα

    Μαρία Μητσοπούλου (4, 10, 19 Δεκ., 2 Ιαν.), Μίνα Πολυχρόνου (21, 22, 29 Δεκ., 6 Ιαν.)

    Ειρήνη Κυριακίδου (5, 8 Δεκ.)

    Βασίλισσα της Νύχτας

    Βασιλική Καραγιάννη (4, 8, 21, 22, 29 Δεκ., 6 Ιαν.), Μαριάννα Μανσόλα (5, 10, 19 Δεκ.),

    Μάιρα Μηλολιδάκη (2 Ιαν.)

    Ζαράστρο

    Δημήτρης Καβράκος (4, 8, 19, 21, 22, 29 Δεκ.), Χριστόφορος Σταμπόγλης (5, 10 Δεκ., 2, 6 Ιαν.)

    Παπαγκένο

    Χάρης Ανδριανός (4, 19, 21, 22, 29 Δεκ., 2, 6 Ιαν.), Ενρίκο Μαρρούτσι (5, 8, 10 Δεκ.)

    Παπαγκένα

    Ελπινίκη Ζερβού (4, 8, 21, 22, 29 Δεκ., 6 Ιαν.), Μυρσίνη Μαργαρίτη (5, 10, 19 Δεκ., 2 Ιαν.)

    Τιμές εισιτηρίων β¬80, β¬70, β¬60, β¬50, β¬40, β¬30, β¬20 Παιδικό, φοιτητικό β¬15

    Προπώληση εισιτηρίων από τα Ταμεία του ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ

    Ακαδημίας 59-61, Αθήνα / Καθημερινά 9.00-21.00

    Τηλ. πωλήσεις 210 3662 100, 210 3612 461, 210 3643 725

    Ηλεκτρονική προπώληση www.nationalopera.gr

    Είδηση: 51175

    [07] Σε όλες τις πόλεις οι εναλλάξ εφημερίες, τονίζει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Π. Τομάρας

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:28

    Η διαδικασία της εναλλάξ εφημέρευσης ισχύει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας που διαθέτουν δύο νοσηλευτικά Ιδρύματα και το ένα εξ αυτών είναι Πανεπιστημιακό (Πάτρα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη) δηλώνει ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Π. Τομάρας, απαντώντας στις αντιδράσεις που υπάρχουν για την εφαρμογή εναλλάξ εφημεριών μεταξύ του Πανεπιστημιακού (ΠΝΛ) και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ) από τις αρχές του νέου χρόνου.

    Μιλώντας στην ΕΡΑ Λάρισας, ο κ. Π. Τομάρας, επεσήμανε ότι η εξαίρεση στη Λάρισα εφαρμόστηκε , λόγω του ότι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όταν ιδρύθηκε ήταν ελλειπώς στελεχωμένο. Από τότε άρχισε η σταδιακή προσαρμογή των εφημεριών αρχικά σε 3 - 1 για το ΓΝΛ και το ΠΝΛ και στη συνέχεια σε 2 - 1.

    Σήμερα που η στελέχωση των δύο Νοσοκομείων είναι υπέρ του Πανεπιστημιακού, (στο ΠΝ Λάρισας υπηρετούν 441 γιατροί και 724 νοσηλευτές, ενώ στο ΓΝ Λάρισας υπηρετούν 83 γιατροί και 390 νοσηλευτές), είναι δικαιότερο να υπάρχει ορθολογικότερη κατανομή των επιγόντων περιστατικών ασθένειας των πολιτών που επιλαμβάνονται τα δύο Νοσοκομεία της πόλης, προσθέτει ο κ. Τομάρας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι "η απόφαση δεν ικανοποιεί αίτημα των γιατρών του ΓΝ Λάρισας, αλλά έχει προέλθει από πολύμηνη διαβούλευση και μελέτη από την 5η ΥΠΕ με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων (πάνω από 150 ιατροί όλων των ιατρικών συλλόγων των Θεσσαλικών πόλεων, των Διευθυντών ιατρικών Υπηρεσιών κλπ). Επίσης η εισήγηση περιλαμβάνει για την ορθολογικότερη λειτουργία των δύο Νοσοκομείων και μεταφορά της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του ΕΣΥ και της Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΕΣΥ από το ΠΝ Λάρισας στο ΓΝ Λάρισας και της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του ΕΣΥ από το ΓΝ Λάρισας στο ΠΝ Λάρισας".

    Εντωμεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται συνέλευση των γιατρών του ΠΠΝΛ, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

    Είδηση: 51256

    [08] Γ. Ντόλιος: Απαραίτηση η συνεργασία για την υλοποίηση του «Καλλικράτη»

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:28

    Στόχος της κυβέρνησης και των νέων αυτοδιοικητικών παραγόντων θα πρέπει να είναι απο 1η Ιανουαρίου, η μεταβατική περίοδος για τον «Καλλικράτη» να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη για τους πολίτες. Τα παραπάνω επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος, μιλώντας χθες κατά την πρώτη μέρα της διημερίδας που πραγματοποιείται στη Λάρισα με τη συμμετοχή των περιφερειαρχών, αντιπεριφερερειαρχών και των δημάρχων που εκλέχθηκαν στην Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα.

    Ο κ. Ντόλιος, επεσήμανε επίσης ότι το επόμενο κρίσιμο είναι ιδιαίτερο κρίσιμο για την εξέλιξη του «Καλλικράτη» και επεσήμανε τα εξής: «Οι υπάλληλοι πρέπει να βρεθούν στις θέσεις τους, οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργήσουν, τα πληροφοριακά συστήματα πρέπει να είναι ενημερωμένα, οι ορμοδιότητες πρέπει να ασκηθούν, οι πολίτες πρέπει να εξυπηρετηθούν άμεσα.

    Στην ημερίδα μίλησε και η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλ. Γερακούδη, η οποία αναφέρθηκε στο ΕΣΠΑ και στην πορεία εξέλιξής του.

    Είδηση: 51255

    [09] Η εξόφληση της επιδότησης του ελαιολάδου

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:28

    Το υπόλοιπο της επιδότησης του ελαιολάδου που αντιστοιχεί στο 50% αυτής, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των παραγωγών λίγες ημέρες προ των Χριστουγέννων. Η εξόφληση της επιδότησης θα αρχίσει πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την εβδομάδα που προηγείται των Χριστουγέννων. Όπως είναι γνωστό, η προκαταβολή που δόθηκε αφορούσε το 50% της επιδότησης.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51257

    [10] Διάρρηξη στην Αγροτική Ενωση Γόννων με λεία 60.000 ευρώ

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:27

    Τα γραφεία της Αγροτικής Ενωσης Γόννων, που στεγάζεται και γραφείο της Αγροτικής Τράπεζας, διέρρξηξαν άγνωστοι προχθές το βράδυ, στους Γόννους.

    Οι δράστες έσπασαν το τζάμι του κτιρίου και κατευθύνθηκαν στο χρηματοκιβώτιο της ΑΤΕ, ενώ είχαν απομονώσει τον εξωτερικό συναγερμό. Εκεί με τη χρήση ηλεκτρικού τροχού άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο και σήκωσαν 60.000 ευρώ.

    Είδηση: 51253

    [11] Θεμελιώθηκε το κτίριο των Γεωτεχνικων Υπηρεσιών

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:26

    Θεμελιώθηκε χθες από το νομάρχης Λάρισας κ. Λουκά Κατσαρό, το νέο κτίριο της Νομαρχίας Λάρισας που προορίζεται να στεγάσει κάτω από την ίδια στέγη όλες τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του νομού.

    Με την ευκαιρία θεμελίωσης του έργου το οποίο έχει προγραμματιστεί να είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, ο νομάρχης Λουκάς Κατσαρός, εμμέσως πλην σαφώς, απάντησε και στους ισχυρισμούς τόσο της μείζονος αντιπολίτευσης του νομαρχιακού συμβουλίου όσο και του Δήμου Λαρισαίων, υπενθυμίζοντας ότι οι προσπάθειες της Νομαρχίας για την κατασκευή του συγκεκριμένου κτιρίου ξεκίνησαν πριν 7 χρόνια και με παρέμβαση του υφυπουργού Φ. Σαχινίδη «ξεμπλόκαρε» το έργο. Πρόσθεσε δε με νόημα: «Το κτίριο αυτό ξεκινά από τη Νομαρχία αλλά αύριο θα περάσει στην Περιφέρεια. Το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και όραμα. Η ανέγερση του κτιρίου κοστίζει 4.433.276 εκ. ευρώ και η ετήσια δόση του δανείου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι περίπου 450.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα αυτά για τα επόμενα τρία χρόνια είναι «εξασφαλισμένα» με περίσσευμα που αφήνει η Νομαρχία στα ταμεία της για την αποπληρωμή του δανείου», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαρός.

    Είδηση: 51250

    [12] Με το συγκρότημα «ΜΠΛΕ» το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:25

    Ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά συγκροτήματα, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και φανατικό κοινό ανάμεσα στους νέους, οι « ΜΠΛΕ» θα δώσουν φέτος ένα ξεχωριστό χρώμα στην καθιερωμένη «Γιορτή των Αστεριών» και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου την μεθαύριο Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 21:00 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

    Νωρίτερα, το τοπικό συγκρότημα «Miracle Drug» θα κρατήσει συντροφιά στους εκατοντάδες νέους που αναμένεται να κατακλύσουν την κεντρική πλατεία της πόλης.

    Είδηση: 51249

    [13] Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Απορριμμάτων

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:24

    Ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) εγκρίθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010 και θα ισχύει για την επόμενη πενταετία, όπως ανέφερε χθες ο Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας Πελοποννήσου, Φώτης Χατζημιχάλης, ο οποίος αφού σημείωσε ότι στην Περιφέρειά μας παράγουμε ετησίως περίπου 300.000 τόνους αστικών απορριμμάτων, με τη Μεσσηνία να κατέχει την πρωτιά με 80.500 τόνους, προσέθεσε: «Λόγω της ανυπαρξίας έργων υποδομής για τη σωστή διαχείρισή τους, τα απορρίμματα αυτά είτε οδηγούνται σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) είτε διασπείρονται στο περιβάλλον μέσα σε δασικές εκτάσεις, σε ρέματα, μετατρέποντας έτσι σταδιακά την Πελοπόννησο σε μια απέραντη χωματερή».

    Ο κ. Χατζημιχάλης ανέφερε ότι «επιδίωξή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων με τον πιο άμεσο, περιβαλλοντικά σωστό, ευαίσθητο και οικονομικά αποδοτικό τρόπο για τους πολίτες. Βασικός στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των παραγόμενων αποβλήτων, η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωσή τους, όπως και η ολοκληρωμένη διαχείρισή τους σε σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας, με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες».

    Για τον αποτελεσματικότερο τρόπο ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, όπως είπε ο κ. Χατζημιχάλης, η Περιφέρεια διαιρείται σε τρεις Διαχειριστικές Ενότητες, σε κάθε μία από τις οποίες προβλέπεται μία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που συνοδεύεται από Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Η Μεσσηνία, μαζί με τη Μεγαλόπολη και τη Γόρτυνα υπάγεται στη 2η Διαχειριστική ενότητα, όπου εκτός από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων θα υπάρχουν και 3 Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

    Όπως ανέφερε τέλος ο Περιφερειάρχης «κατά το μεταβατικό στάδιο, μέχρι την ολοκληρωμένη εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, επιδιώκεται η εφαρμογή βιώσιμων και ρεαλιστικών λύσεων, που δεν θα παρατείνουν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας». Οι 11 αυτές δράσεις, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση 71 ανενεργών ΧΑΔΑ, τη δημιουργία αποκεντρωμένων Σταθμών Μεταβατικής Διαχείρισης και την ολοκλήρωση μελετών και σταδιακή αποκατάσταση όλων των ενεργών ΧΑΔΑ.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51251

    [14] Ο καιρός στην Θεσσαλία

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:24

    Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, θα σημειώσει μικρή άνοδο. Για αύριο προβλέπεται μεταβολή του καιρου με βροχές, καταιγίδες, χιονια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

    Είδηση: 51248

    [15] Στην κυκλοφορία και το Λεύκτρο - Παραδείσια

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:22

    Παραδίδονται σήμερα 6 ακόμη χιλιόμετρα του νέου αυτοκινητόδρομου Καλαμάτας - Τρίπολης. Πρόκειται για το τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια, το οποίο θα στην κυκλοφορία σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι.

    Στο τμήμα αυτό, στη Βελιγοστή, θα λειτουργήσει και νέος σταθμός διοδίων, όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία και το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Έτσι η Πελοπόννησο αποκτά ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κόρινθο μέχρι τα Παραδείσια, συνολικού μήκους 114 χιλιομέτρων. Όπως έχει ανακοινωθεί, σταδιακά, με παρακάμψεις, θα δοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα μετά το Πάσχα, ενώ ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος, μέχρι την Καλαμάτα, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51247

    [16] Η Κορώνη και η Μεσογειακή Διατροφή

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:21

    Να αναθεωρήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την επιλογή του για το Εθνικό Κέντρο της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής στη Βυτίνα και να αποφασίσει ότι η Κορώνη, ως εκπρόσωπος της χώρας μας πρέπει να είναι και το Εθνικό Κέντρο, διότι είναι προφανές ότι το Εθνικό Κέντρο πρέπει να ταυτίζεται με το Παγκόσμιο.

    Αυτό θα ζητηθεί από τον υπουργό Κώστα Σκανδαλίδη, με τον οποίο θα επιδιωχθεί συνάντηση, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Η σύσκεψη που έγινε με παρότρυνση του επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» Θανάση Πετράκου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη και μετείχαν σ' αυτήν, εκτός του κ. κ. Δράκου και Πετράκου και οι άλλοι επικεφαλής των μειοψηφιών στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χρήστος Μαλαπάνης και Αριστείδης Δαμαλάς, καθώς και ο δήμαρχος Κορώνης Θοδωρής Σαλαντής. Επειδή στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνει στη Μαδρίτη της Ισπανίας συνάντηση των εκπροσώπων των 4 πόλεων -μεταξύ αυτών και της Κορώνης- οι οποίες έχουν οριστεί από την UNESCO ως εκπρόσωποι των χωρών τους για τη μεσογειακή διατροφή, θα επιδιωχθεί η συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή.

    Ειδικότερα στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αποσταλεί προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη επιστολή, στην οποία θα προβάλλονται «οι στοιχειοθετημένες αντιρρήσεις μας σχετικά με την επιλογή της Βυτίνας η οποία προκαλεί σύγχυση και υποβαθμίζει το μέγεθος της επιτυχίας και της σημασίας της ανάδειξης της Κορώνης ως της εκπροσώπου πόλης της Ελλάδας για τη μεσογειακή διατροφή». Παράλληλα θα ζητείται «συνάντηση εντός της εβδομάδας, με διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας και το Δήμο Κορώνης, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων επί του ζητήματος». Επίσης εκφράζεται η επιθυμία «να συνεισφέρουμε, στη συστράτευση δυνάμεων για την ανάπτυξη της «διατροφικής διπλωματίας», ενός στόχου του υπουργείου σας και γενικότερα της ελληνικής Πολιτείας για τη ανάδειξη και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων μέσα από σχεδιασμό συλλογικών προωθητικών δράσεων, την ενημέρωση του κοινού, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας κ.ά.».

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51245

    [17] Μακελειό σε αγορά του Πακιστάν

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:32

    Δέκα νεκροί, είναι ο απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στην κεντρική αγορά της πόλης Κοχάτ του Πακιστάν. Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες για τα αίτια της έκρηξης παραμένουν συγκεχυμένες. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο λεωφορείο. Ωστόσο, άλλα τηλεοπτικά δίκτυα κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας βομβιστή καμικάζι.

    Πηγή: Reuters

    Είδηση: 51260

    [18] «Καμπανάκι» σε δημάρχους για τη διαχείριση απορριμμάτων

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:31

    Η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα, αλλά και «στοίχημα» της νέας διοίκησης στην Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και των νέων «Καλλικρατικών» δημάρχων. Αυτό επισημάνθηκε χθες σε σύσκεψη στην Κομοτηνή, που συγκάλεσε η περιφερειάρχης Θεοδώρα Κόκλα.

    Συγχρόνως, έγινε ενημέρωση για το ΕΣΠΑ, καθώς το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η έκδοση προσκλήσεων που θα αφορούν σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάπτυξης ολοκληρωμένων σχεδίων για αγροτική αναγέννηση, εξοπλισμό ειδικών σχολείων, δράσεων στον τομέα της δημόσιας και ψυχικής υγείας και κατασκευής βρεφονηπιακών σταθμών. Οι εντάξεις του προγράμματος ανέρχονται σε ποσοστό 58 % και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να φθάσουν το 74,5%, με την ένταξη του νέου μεγάλου τμήματος Αρδάνιο - Μάνδρα της Εγνατίας Οδού Α.Ε., προμήθεια εξοπλισμού ΤΕΙ Καβάλας και έργα περιφερειακού/ τοπικού οδικού δικτύου.

    Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, επισημάνθηκε από την κ.Κόκλα ότι προχωρά με αργούς ρυθμούς εξηγώντας παράλληλα ότι για να υπάρξει επιτάχυνση απαιτούνται κοινωνικές συναινέσεις. Η καθυστέρηση εντοπίζεται στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) Καβάλας και Σουφλίου. «Θέλουμε να κατανοήσουν οι δήμαρχοι ότι εάν δεν λυθούν αυτά τα προβλήματα θα κληθούν οι ίδιοι να πληρώσουν τα πρόστιμα και κατά συνέπεια οι δημότες τους» διευκρίνισε η κ. Κόκλα.

    Ήταν μια γόνιμη συνάντηση, ανέφερε στην ΕΡΑ Καβάλας ο αιρετός περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Όπως ανέφερε, έδωσε τη δυνατότητα μιας πρώτης συνάντησης όλων των νέων δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών μαζί και έβαλε τις βάσεις για ουσιαστική συνεργασία σε ζητήματα σημαντικά, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, πάντα κατόπιν διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 51259

    [19] Σπείρα απήγαγε Κινέζους σε Μεσσηνία και Ηλεία

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:31

    Συμμορία Κινέζων η οποία προέβαινε σε απαγωγές και αποσπούσε λύτρα, δρούσε στην Ηλεία και τη Μεσσηνία. Η αποκάλυψη της συμμορίας έγινε στα τέλη του προηγούμενου μήνα και η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 39χρονου Κινέζου στην Καρδαμύλη, ως υπόπτου, μαζί με δύο ακόμα, η ταυτότητα των οποίων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, για την απαγωγή συνομήλικου ομοεθνή του, το Σεπτέμβριο στην Γαστούνη.

    Όπως ανέφερε χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος Νικ. Μπάστας, κατά την προανάκριση του 39χρονου Κινέζου οι Αστυνομικές Αρχές του νομού μας ανακάλυψαν ότι η σπείρα των Κινέζων, έχει πλούσια δράση. Συγκεκριμένα είπε ότι στις 18 Οκτωβρίου απήγαγε μια 47χρονη Κινέζα στην Κυπαρισσία και ζητούσε λύτρα 300.000 β¬, αλλά τελικά την απελευθέρωσε στις 30 Οκτωβρίου, αφού κατατέθηκαν τμηματικά σε λογαριασμό κινέζικης τράπεζας 170.000 β¬. Η απαχθείσα Κινέζα κρατείτο από τους ομοεθνείς της σε σπίτι του Πύργου Λεύκτρου, στη Μάνη, δεμένη χειροπόδαρα, με ταινία στα μάτια και νηστική. Η αστυνομία εκτιμά ότι στην υπόθεση της 47χρονης ο συλληφθείς είχε 6 ή 8 συνεργούς. Ο δράστης, ο οποίος θα προφυλακιστεί στο Ναύπλιο για την πρώτη απαγωγή, μετά την χθεσινή απολογία του στον ανακριτή Κυπαρισσίας. Από τις Αστυνομικές Αρχές διερευνάται το ενδεχόμενο να είναι αυτός ο εγκέφαλος της σπείρας, ενώ γίνονται έρευνες για την ανακάλυψη και σύλληψη των συνεργών του.

    Σύνταξη Είδησης: Γιώργος Ξιάρχος

    Είδηση: 51258

    [20] Ερώτηση Κασαπίδη για τους αδιόριστους επιτυχόντες εκπαιδευτικούς του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:39

    Ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην πρόσληψη των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2009, κατέθεσε στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο Βουλευτής της Ν.Δ στο Νομό Κοζάνης, Γιώργος Κασαπίδης.

    Ο Βουλευτής της Ν.Δ υπογραμμίζει ότι το μνημόνιο δεν επιβάλλει το πάγωμα των προσλήψεων στον τομέα της Παιδείας και κάνει λόγο για «αδικία», αφού η προκήρυξη και τα δημοσιευμένα ΦΕΚ προέβλεπαν την μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών έως το τέλος του 2010 και ένα σημαντικό ποσοστό των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 2009, παραμένουν αδιόριστοι. Ο κ. Κασαπίδης ρωτά εάν είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ο διορισμός των εκπαιδευτικών εντός του χρονικού ορίζοντα που προέβλεπαν η προκήρυξη και τα ΦΕΚ διορισμού τους και εάν δοθεί προτεραιότητα στους επιτυχόντες στον ΑΣΕΠ έναντι των άλλων κατηγοριών εκπαιδευτικών κατά τη διαδικασία προσλήψεων.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Αντώνης Μαυρίδης

    Είδηση: 51262

    [21] Μέχρι τις αρχές του νέου έτους, η πληρωμή στους εκπαιδευτικούς των Ι.Ε.Κ

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:43

    Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου ή τις αρχές του επόμενου μήνα, θα πληρωθούν οι εκπαιδευτικοί των δημόσιων Ι.Ε.Κ στην Δυτική Μακεδονία, τα δεδουλευμένα της περιόδου 2008, 2009 και έως και τον Σεπτέμβριο του 2010.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στην ΕΡΑ Κοζάνης, από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί των Ι.Ε.Κ θα πληρώνονται πλέον ανά μήνα, απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας, αφού καταργείται ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, μέσω του οποίου λειτουργούσαν μέχρι τώρα τα Ι.Ε.Κ.

    ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη :Αντώνης Μαυρίδης

    Είδηση: 51263

    [22] Ασφαλιστικά μέτρα μεθαύριο από συμβασιούχους

    Τεταρτη, 08 12 2010 11:35

    Από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, εκδικάζονται στις 10 Δεκεμβρίου 2010 τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 42 συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων, όπως διοικητικό προσωπικό, βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, μάγειρες και καθαρίστριες, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, αν και καλύπτουν πάγιες ανάγκεςβ¦.

    Με την αίτησή τους αυτή ζητούν από το Δικαστήριο να υποχρεώσει το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με την επωνυμία «Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ηρακλείου» να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων συμβασιούχων προσωρινά και μέχρι εκδικάσεως της κύριας αγωγής.

    Σϋνταξη:Νέλλη Κατσαμά

    Είδηση: 51261


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 December 2010 - 9:57:01 UTC