Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χάϊφα
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία
  • [03] Επίσκεψη Στρος-Καν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα
  • [04] Αποζημίωση διεκδικεί η Qantas από την Rolls-Royce
  • [05] 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
  • [06] Ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση
  • [07] Κ. Αγοραστός: Ιστορική ευθύνη για τη Θεσσαλία η εξέλιξη των έργων στον Αχελώο
  • [08] Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποζημιώσεις
  • [09] Την παρέμβαση του Δήμου ζητούν έμποροι της οδού Πανός
  • [10] Λήψη μέτρων κατά του παράνομου εμπορίου ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας
  • [11] Επιχειρήσεις της αστυνομίας για τους μετανάστες
  • [12] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [13] Στα 2,20 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου
  • [14] Κόντρα στον Πανιώνιο αύριο ο ΑΟΚ
  • [15] Συλλήψεις για ζωοκλοπή και όπλα
  • [16] Πέντε νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο
  • [17] Ανοιχτές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ
  • [18] Η Α. Γκερέκου για τα φράγματα
  • [19] Στις 11/12 η ορκωμοσία Σπύρου
  • [20] Σύσκεψη στην ΠΙΝ για τα απορρίμματα
  • [21] Επιστολή εργ.στο νοσοκομείο προς τον πρωθυπουργό
  • [22] Εμπλοκή στην παραχώρηση κτιρίων της Παιδόπολης
  • [23] Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της «αξιοπρέπειας και της τιμής»

    [01] Aνεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Χάϊφα

    Παρασκευη, 03 12 2010 10:30

    Τεράστια πυρκαγιά μαίνεται από την Πέμπτη στην περιοχή του όρους Καρμέλ κοντά στη Χάιφα, η χειρότερη στην ιστορία του Ισραήλ. Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 17 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Η πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Στο Ισραήλ έφθασαν τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ στο έργο της κατάσβεσης θα συνδράμουν άλλα δύο αεροσκάφη από την Τουρκία, δύο από τη Γαλλία, δυο από το Αζερμπαϊτζάν, δύο από τη Ρωσία, ένα από την Κροατία, ένα από τη Ρουμανία και τρία από την Κύπρο. Οι ΗΠΑ στέλνουν ένα Μπόινγκ 747 με επιβραδυντικά χημικά.

    «Χάσαμε τον έλεγχο της φωτιάς»

    Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τον τελικό απολογισμό των θυμάτων, αφού μόνο 11 πτώματα έχουν αναγνωριστεί, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται, διευκρίνισε ο αστυνομικός εκπρόσωπος Μίκι Ρόσενφελντ.

    Τουλάχιστον 370 πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την πυρκαγιά, αλλά η έλλειψη κατάλληλων μέσων ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου να ζητήσει διεθνή βοήθεια.

    Περισσότεροι από 13.000 κάτοικοι της περιοχής, νότια της Χάιφας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Εδώ και ένα μήνα επικρατεί πρωτόγνωρη ξηρασία στη Μέση Ανατολή. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη πως η θερμοκρασία στην περιοχή της Χάιφας έφτασε του 31 βαθμούς και οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα 30 χιλιόμετρων την ώρα.

    Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, που επισκέφθηκε την περιοχή, έκανε λόγο για "καταστροφή, που μέχρι τώρα δεν είχαμε ξαναδεί".

    «Χάσαμε τον έλεγχο της φωτιάς», παραδέχτηκε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στη Χάιφα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς δήλωσε ότι είναι αδύνατο να γίνει εκτίμηση για το πότε θα τεθούν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

    Από τους 41 νεκρούς, οι 36 ήταν εκπαιδευόμενοι δεσμοφύλακες, οι οποίοι εστάλησαν για να βοηθήσουν τους κρατούμενους σε ένα σωφρονιστικό κατάστημα που απειλούσε η φωτιά, αλλά το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν εγκλωβίστηκε από τις φλόγες.

    Πηγές: BBC, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50416

    [02] Παγκόσμια Ημέρα για Άτομα με Αναπηρία

    Παρασκευη, 03 12 2010 08:55

    Υγεια

    Μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) πραγματοποιούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Συντάγματος, Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της «αξιοπρέπειας και της τιμής», με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Στην Ελλάδα το 10% του πληθυσμού της αρνείται τον παθητικό ρόλο και διεκδικεί τη συμμετοχή του στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό στερέωμα της χώρας. Για το εθνικό αναπηρικό κίνημα η 3η Δεκεμβρίου είναι το αποκορύφωμα μιας συνολικής προσπάθειας, που καταβάλλει καθημερινά προκειμένου να αναδείξει τα θέματα αναπηρίας και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά μια νέα δημόσια πολιτική για την αναπηρία. Βάσει μελετών προκύπτει ότι το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών που έχουν ένα μέλος με αναπηρία είναι χαμηλότερο από των άλλων νοικοκυριών, αφού το ύψος των παρεχόμενων προνοιακών επιδομάτων και αναπηρικών συντάξεων είναι τόσο μικρό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις ανάγκες που απορρέουν από αυτή καθ΄εαυτή αναπηρία, ενώ υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της βαρύτητας της αναπηρίας και του βαθμού φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

    Το ένα έκτο περίπου του ενεργού πληθυσμού της ΕΕ είναι άτομα με αναπηρία, αλλά το ποσοστό απασχόλησής τους είναι συγκριτικά χαμηλό. Τα άτομα με αναπηρία έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να παραμείνουν ανενεργά σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ενεργό πληθυσμό. Ωστόσο, με λίγο περισσότερη βοήθεια, εκατομμύρια ευρωπαίων με αναπηρία θα μπορούσαν να εισέλθουν ή να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.

    Η στρατηγική της Λισαβόνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση στοχεύει κυρίως στην αύξηση των σχετικά χαμηλών ποσοστών απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία στην Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο του Αθλητικού κινήματος Γιώργο Φουντουλάκη, η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα διαδήλωσης για τα άτομα με αναπηρία, για κοινωνική ένταξη και ισότητα. Το κράτος αδιαφορεί, επισημαίνει ο κ. Φουντουλάκης, υπάρχει έλλειψη υποδομής για προσβασιμότητα στους αναπήρους. Οι ράμπες είναι ελάχιστες και οι Έλληνες δεν έχουν παιδεία. Πρώτη φορά φέτος, λέει ο κ. Φουντουλάκης, πείστηκε η κρατική τηλεόραση να προβάλλει όλο και περισσότερα παραολυμπιακά αθλήματα.

    Η παραολυμπιονίκης Ανθή Καραγιάννη, με σημαντικά προβλήματα όρασης, είπε πως η τεχνολογία βοηθάει την καθημερινότητα της, όταν και όπου υπάρχει.

    Οι περισσότερες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο δεν είναι προσβάσιμες σε άτομα με ειδικές ανάγκες, σημειώνει κάνοντας έκκληση για περισσότερο ενδιαφέρον από την πολιτεία.

    ''Θα έπρεπε να μπορούμε να κατανοούμε τα πάντα στο διαδίκτυο, ιδιαίτερα τις ιστοσελίδες τις Πολιτείας, όπως υπουργεία, είμαστε και εμείς ισότιμοι πολίτες'', τόνισε η 28χρονη Ανθή.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε με απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας την κατάρτιση Προγράμματος Επιχορήγησης 800 νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ) καθώς και την κατάρτιση Ειδικού Τριετούς Προγράμματος ενίσχυσης εργοδοτών με επιχορήγηση, που αντιστοιχεί στο ύψος των συνολικών ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 2.300 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (A.με.Α).

    Παράλληλα, ανακοινώθηκε Πρόγραμμα Επιχορήγησης 50 θέσεων Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για AμεΑ που θα συμμετέχουν στα νέα προγράμματα.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50292

    [03] Επίσκεψη Στρος-Καν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα

    Παρασκευη, 03 12 2010 10:58

    Στην Αθήνα, αναμένονται την ερχομένη εβδομάδα ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν και ο επίτροπος Ολι Ρεν για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά το αναθεωρημένο μνημόνιο, την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών και τους όρους για την παράταση της αποπληρωμής του δανείου. «Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να εξετάσει την επόμενη χρονιά το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου προς την Ελλάδα», τόνισε η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Ταμείου Καρολάιν Ατκινσον.

    Στο πλαίσιο αυτό -και επικαλούμενη σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα Πόουλ Τόμσεν- η κα Ατκινσον υπογράμμισε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες κινήσεις που μπορούν να γίνουν, αλλά απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι δεν είναι της παρούσης.

    Ακόμη, περιέγραψε ως «πολύ ισχυρό» το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου του Ταμείου και της ΕΕ στην Αθήνα, υπήρξε «πολύ στενή συνεργασία» με τις ελληνικές Αρχές.

    Τέλος, η ίδια εκτίμησε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου ανανεώθηκε η λαϊκή υποστήριξη στα δύσκολα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 50434

    [04] Αποζημίωση διεκδικεί η Qantas από την Rolls-Royce

    Παρασκευη, 03 12 2010 09:29

    To ποσόν των εκατό εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας, θα διεκδικήσει νομικά η αυστραλιανή εταιρία Qantas από την Rolls-Royce, μετά την ανάφλεξη που σημειώθηκε εν πτήσει, αναγκάζοντας Airbus της τύπου Α380 σε αναγκαστική προσγείωση, στη Σιγκαπούρη. Η εκδίκαση της υπόθεσης, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμβιβασμός εκτός δικαστηρίου, για το ύψος της αποζημίωσης θα γίνει στην Αυστραλία. "Για μας δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως η ευθύνη για το πρόβλημα που προέκυψε βαραίνει την κατασκευάστρια εταιρία", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Qantas, Άλαν Τζόϊς. Nωρίτερα, η Αυστραλιανή Υπηρεσία Ασφάλειας Πτήσεων είχε ανακοινώσει ότι εντόπισε σοβαρό κατασκευαστικό ελάττωμα, σε ορισμένους από τους κινητήρες Trent 900 της Rolls-Royce.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, κάποιοι κινητήρες παρουσιάζουν διαρροή λαδιών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν νέοι έλεγχοι σε όλα τα αεροσκάφη A380 της Qantas.

    H Qantas καθήλωσε και τα έξι αεροσκάφη Airbus A380, που διαθέτει στο στόλο της και προχώρησε σε ελέγχους ασφαλείας στους κινητήρες Trent 900, σε συνεργασία με την κατασκευάστρια Rolls-Royce και την Αirbus μετά τα επεισόδιο της 4ης Νοεμβρίου στο Σίδνεϊ.

    Μόλις πριν λίγες μέρες, άρχισε να χρησιμοποιεί πάλι δυο απ' αυτά και αφού έγιναν αντικαταστάσεις και τροποποιήσεις σε κινητήρες.

    Πηγές: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: «Qantas» κατά Rolls Royce

    Είδηση: 50330

    [05] 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

    Παρασκευη, 03 12 2010 09:23

    Με ανανεωμένο βλέμμα και πιο εμφανή προσανατολισμό στον ανεξάρτητο κινηματογράφο, το 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπό τη νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημήτρη Εϊπίδη, πιστό στο καθιερωμένο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 3 έως τις 12 Δεκεμβρίου 2010 στην ιστορική έδρα του θεσμού, Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας και στις αίθουσες του Λιμανιού. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Ταινίες από όλο τον κόσμο, κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα, masterclasses, ανοιχτές συζητήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, θα στήσουν για δέκα ημέρες μια κινηματογραφική γιορτή, που θα μεταμορφώσει την πόλη της Θεσσαλονίκης σε έναν τόπο ανακάλυψης, σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμης συναναστροφής, με άξονα την Έβδομη Τέχνη.

    Σας παρουσιάζουμε τα highlights του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης:

    ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

    «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι ο τίτλος της νέας ενότητας που κάνει πρεμιέρα στην 51η διοργάνωση και η οποία αναβιώνει το πολύ επιτυχημένο παράλληλο τμήμα του ΦΚΘ «Νέοι Ορίζοντες». Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης επαναφέρει και ανανεώνει το τμήμα που διηύθυνε από το 1992 ως το 2005, με νέο στίγμα και προσανατολισμό που συμπορεύεται με την τρέχουσα κινηματογραφική πραγματικότητα.

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΟΥΣΑΝΕ ΜΠΙΕΡ

    Το έργο της Σουσάνε Μπίερ έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα ευρωπαϊκά σύνορα, κατακτώντας μια διακριτή θέση στον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη. Στο Φεστιβάλ θα προβληθούν, παρουσία της ίδιας της δημιουργού, οι σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της, μεταξύ των οποίων και ταινίες - ορόσημα του ανεξάρτητου σινεμά της τελευταίας δεκαετίας: Το αισθαντικό δράμα Brothers, αλλά και το αποκαλυπτικό πορτρέτο χαρακτήρων Μετά το γάμο, έργα τα οποία αποτυπώνουν μοναδικά την ξεχωριστή οπτική της Μπίερ επάνω στην ηθική και την ανθρώπινη φύση.

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΠΙΤΣΑΤΠΟΝΓΚ ΒΙΡΑΣΕΤΑΚΟΥΝ

    Την τιμητική του θα έχει στο 51ο Φεστιβάλ και ο Απίτσατπονγκ Βιρασετάκουν, με αφορμή την πλήρη ρετροσπεκτίβα στις ταινίες του, που πραγματοποιεί το τμήμα Ημέρες Ανεξαρτησίας. Στη διοργάνωση θα προβληθεί το σύνολο του βραβευμένου έργου του και φυσικά η τελευταία του ταινία, Uncle Boonmee who can recall his past lives, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κανών. Παράλληλα, οι Ημέρες Ανεξαρτησίας θα παρουσιάσουν ότι πιο ανατρεπτικό έχει να επιδείξει η σύγχρονη ανεξάρτητη κινηματογραφική σκηνή.

    SPOTLIGHT ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛ ΝΤΑΡΑΤΖΙ

    Το έργο του ιρακινού δημιουργού Μοχάμεντ Αλ-Νταράτζι κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της 51ης διοργάνωσης. Ο 32χρονος κινηματογραφιστής, ο οποίος γεννήθηκε στη Βαγδάτη και βρήκε καταφύγιο στην Ευρώπη προκειμένου να αποφύγει τις διώξεις του καθεστώτος Σαντάμ, απέσπασε στο πρόσφατο φεστιβάλ του Άμπου Ντάμπι το βραβείο του Σκηνοθέτη της Χρονιάς από τη Μέση Ανατολή, που απένειμε το περιοδικό Variety. Στο 51ο ΦΚΘ θα προβληθούν οι πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του δημιουργού, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και το Son of Babylon (βραβείο Διεθνούς Αμνηστίας και βραβείο Ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010, Μεγάλο Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2010).

    ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

    Φέτος, το τμήμα Ματιές στα Βαλκάνια αναδεικνύει τη φημισμένη Σχολή Κινουμένων Σχεδίων του Ζάγκρεμπ. Το μεγάλο αφιέρωμα προσκαλεί φίλους των κινουμένων σχεδίων και μη, μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το έργο των σπουδαίων κροατών δημιουργών που χάραξαν νέους δρόμους στο animation. Κι όπως κάθε χρόνο, το τμήμα πραγματοποιεί την καθιερωμένη του περιπλάνηση στο πολύμορφο, συναρπαστικό τοπίο των Βαλκανίων, μέσα από μια επιλογή των σημαντικότερων βαλκανικών ταινιών της φετινής παραγωγής.

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΝΤΟΡΟΤΑ ΚΕΤΖΙΕΡΖΑΦΣΚΑ

    Η ευαίσθητη γυναικεία ματιά της Ντορότα Κετζιερζάφσκα, από τις πιο εμβληματικές εκπροσώπους του νέου πολωνικού σινεμά, θα διεκδικήσει την προσοχή μας στο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέσα από ένα πλήρες αφιέρωμα στο βαθιά ουμανιστικό και κοινωνικά προσανατολισμένο έργο της.

    ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΒΕΡΝΕΡ ΣΡΕΤΕΡ

    Το έργο του ανατρεπτικού Βέρνερ Σρέτερ εμπλουτίζει το πρόγραμμα του 51ου Φεστιβάλ. Ο γερμανός δημιουργός, από τους κορυφαίους εκπροσώπους του νέου γερμανικού κινηματογράφου -σύγχρονος των Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Βέρνερ Χέρτζογκ και Βιμ Βέντερς-, έζησε και δημιούργησε στα όρια, διαμορφώνοντας με πειραματική διάθεση ένα προκλητικό, underground, απόλυτα προσωπικό κινηματογραφικό όραμα.

    Είδηση: 50315

    [06] Ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:28

    Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε., θα πραγματοποιήσει Επιμορφωτική Ημερίδα με τους αιρετούς περιφερειακούς συμβούλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

    Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί, στην αίθουσα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων, στο Φαληράκι και περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

    Α. Οι νέες αναπτυξιακές δυνατότητες της αιρετής περιφέρειας.

    Β. Επιχειρησιακός προγραμματισμός, οργάνωση και πόροι.

    Γ. Ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου: από το όραμα στην καθημερινή δράση.

    Δ. Χρηματοδοτικές πηγές και μέρα.

    Για τους δημοτικούς συμβούλους ανάλογη ενημέρωση θα γίνει την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στον ίδιο χώρο.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50454

    [07] Κ. Αγοραστός: Ιστορική ευθύνη για τη Θεσσαλία η εξέλιξη των έργων στον Αχελώο

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:28

    «Ιστορική ευθύνη απέναντι στη Θεσσαλία αναλαμβάνει όποιος αποφασίσει - με το όποιο πρόσχημα - να μην προστατευθεί η σήραγγα Συκιάς - Δρακότρυπας που κινδυνεύει με κατάρρευση όπως έχουν επισημάνει ειδικοί επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του ο εκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μετέβη χθες στο Τμήμα Κατασκευής Έργων Καρδίτσας της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων, Οδικών Σηράγγων και Υπόγειων Έργων προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στα έργα του Αχελώου.

    Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης της αίτησης αναστολής της απόφασης για το πάγωμα των έργων ο κ. Αγοραστός επισημαίνει τα εξής: «Η κοινωνία της Θεσσαλίας ανησυχεί πλέον βαθύτατα μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος να μην υποστηρίξει στο Συμβούλιο της Επικρατείας την προσφυγή για να συνεχιστούν τα έργα προστασίας της σήραγγας Συκιάς - Δρακότρυπας αλλά και την απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου σε ερώτηση του Θεσσαλού βουλευτή κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου ότι «προς το παρόν» η κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της προστασίας της σήραγγας.»

    Είδηση: 50451

    [08] Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποζημιώσεις

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:27

    Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών εθνικής άμυνας, εξωτερικών, εσωτερικών και δικαιοσύνης κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

    1. Ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι;

    2. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση, ακόμα και τώρα δεν δραστηριοποιείται άμεσα, όπως έχει εθνική υποχρέωση, για τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών; Υπάρχουν μυστικές συμφωνίες να παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αποζημιώσεις;

    3. Εάν σκοπεύουν να διεκδικήσουν άμεσα τις παραπάνω οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα μας; Σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθενται να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση;

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50452

    [09] Την παρέμβαση του Δήμου ζητούν έμποροι της οδού Πανός

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:27

    Tην άμεση παρέμβαση του Δήμου Λαρισαίων, ζητούν έμποροι και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεζόδρομο της Πανός, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στην είσοδο του πεζροδρόμου, όπου η εξάπλωση τραπεζοκαθισμάτων των καφετεριών, προκαλεί προβλήματα στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

    Σε έγγραφο υπόμνημα τους, οι έμποροι της περιοχής χαρακτηρίζουν τραγική την κατάσταση και καταθέτουν δέκα προτάσεις για άμβλυνση του προβλήματος.

    Mιλώντας στην ΕΡΑ Λάρισας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρ. Κέλλας, επεσήμανε ότι η δημοτική αρχή είχε αρχίσει ήδη τις επαφές και το διάλογο με τους εμπλεκόμενους στο πρόβλημα και επισήμανε ότι σύντομα η εικόνα στο πεζόδρομο θα είναι διαφορετική

    Είδηση: 50450

    [10] Λήψη μέτρων κατά του παράνομου εμπορίου ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:26

    Τη λήψη μέτρων κατά του πλανόδιου εμπορίου, ζητάει από τις αρμόδιες αρχές με υπόμνημά του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας.

    Στο σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι στο εμπορικό κέντρο της πόλης δραστηριοποιούνται πλανόδιοι πωλητές, κυρίως αλλοδαποί, οι οποίοι διακινούν παράνομα προϊόντα που αποτελούν απομίμηση επωνύμων και οι οποίοι φυσικά στερούνται της απαραίτητης άδειας καθώς και ότι «η ζημία που προκαλείται στις νόμιμες επιχειρήσεις είναι μεγάλη και μάλιστα σε μια εποχή πρωτόγνωρης κρίσης, που όλοι μας αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανά τα καταστήματά μας.»

    Είδηση: 50448

    [11] Επιχειρήσεις της αστυνομίας για τους μετανάστες

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:24

    Επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία στα πλαίσια της αντιμετώπισης του φαινομένου της διαμονής στην Κέρκυρα μεταναστών που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις στην πόλη και στο Μαντούκι.

    Από την επιχείρηση προσήχθησαν 68 άτομα για καταγραφή και φωτογράφηση. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο,26 άτομα δεν κατείχαν νομιμοποιητικά έγγραφα και κρατήθηκαν για τις περαιτέρω διαδικασίες ενώ 12 άτομα οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα. Τα υπόλοιπα 30 άτομα έφεραν έγγραφα τα οποία νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελλάδα και αφέθηκαν ελεύθερα.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη

    Είδηση: 50449

    [12] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:22

    Αύριο, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης που υλοποιείται στη Δημοτική Πινακοθήκη με τον τίτλο «Ένα Σάββατο, ένα παραμύθι» θα παρουσιασθεί στις 11 στους μικρούς φίλους των παραμυθιών «ΤΟ ΦΙΔΙ», ένα παραμύθι από την παράδοση της Σμύρνης.

    Αύριο, στις 10.00 το βράδυ, θα εμφανιστεί στον Επτά Τεχνών Τόπο, στο Βυρό, ο γνωστός τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ξεκινά ένα νέο κύκλο παραστάσεων παρουσιάζοντας σε remix τα ηλεκτρικά του τραγούδια με τρείς μουσικούς. Κοντραμπάσο, βιολί, μπουζούκι, τζουράς και ούτι και βέβαια η κιθάρα του (ακουστική και ηλεκτρική) είναι τα όργανα μιας «μπάντας δωματίου», μιας μικρής, δεμένης ομάδας που ξαναδίνει στα τραγούδια την πρωταρχική τους μορφή.

    Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων και η Ιατροχειρουργική Εταιρεία συνδιοργανώνουν διάλεξη και συζήτηση με θέμα «Τα συμπόσια στην Αρχαία Ελλάδα». Ομιλητής στην εκδήλωση, που θα γίνει αύριο, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής, είναι ο φιλόλογος Αθανάσιος Παγκράτης.

    Η Ομάδα Γυναικών «ΕΣΤΙΑΔΕΣ» και ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σιναράδων «Η ΚΕΡΑΔΙΚΙΑ» διοργανώνουν χριστουγεννιάτικη «αγορά αγάπης» στο πνευματικό κέντρο της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου Σιναράδων με χειροποίητες κατασκευές καθώς και σπιτικά, παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα. Η αγορά θα διαρκέσει 3 ημέρες από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50447

    [13] Στα 2,20 ευρώ η τιμή του ελαιολάδου

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:22

    Στα 2,20 ευρώ το κιλό ορίστηκε χθες η τιμή του ελαιολάδου φετινής παραγωγής στη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου. Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί τιμή 2,50 ευρώ το κιλό για έξτρα παρθένα ελαιόλαδα με αρωματική γεύση.Ο διευθυντής της Ένωσης, Γιάννης Χαλκιαδάκης, είπε ότι η συγκεκριμένη τιμή δόθηκε προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον από τους παραγωγούς για παραγωγή καλής ποιότητας ελαιολάδου. Επίσης σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος από την Οργάνωση στη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται αυτή την περίοδο οι ελαιοπαραγωγοί του Ηρακλείου, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 50446

    [14] Κόντρα στον Πανιώνιο αύριο ο ΑΟΚ

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:20

    Με νέο προπονητή τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς ο ΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο στις 5 και τέταρτο το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο για την 13η αγωνιστική της Super League. Θα απουσιάσουν οι τραυματίες Βενέτης, Καλατζής, Ηλίας Ιωάννου και Μίχος ενώ η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Nova Sports 2

    σύνταξη: Βασίλης Αργαλιάς

    Είδηση: 50445

    [15] Συλλήψεις για ζωοκλοπή και όπλα

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:20

    Μεγάλη υπόθεση ζωοκλοπής και κατοχής όπλων εξιχνιάστηκε από την Αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου. Ήδη έχουν συλληφθεί δύο άτομα τα οποία θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για υπόθεση στην περιοχή της Μεσαράς και η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε χθες νωρίς το βράδυ.Μετά τις συλλήψεις των δύο ατόμων, έγινε έλεγχος στα σπίτια τους, σε αποθήκες και ποιμνιοστάσια όπου και βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και σφαιρών.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 50444

    [16] Πέντε νομοσχέδια στο Υπουργικό Συμβούλιο

    Παρασκευη, 03 12 2010 09:50

    Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, αναμένεται να επαναλάβει ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει από τους υπουργούς του να επιταχύνουν τους ρυθμούς υλοποίησης των αλλαγών. Η συζήτηση πέντε νομοσχεδίων περιλαμβάνονται στην ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στη 1.30 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού.

    Την πρόταση του για τη φορολόγηση των χρηματο-οικονομικών συναλλαγών και την έκδοση ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση της κρίσης επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στην Πολωνία, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί απάντηση στην σκληρή λιτότητα που προωθεί η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά.

    «Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με ανάπτυξη», δήλωσε χθες σε ευρωπαίους διπλωμάτες στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, σημειώνοντας ότι «η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, προκαλεί μεγαλύτερη ύφεση».

    Πρόκειται για τα νομοσχέδια για την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, την διατήρηση των δεδομένων που παράγονται ή υποβάλλονται σε επεξεργασία με ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τη λήψη και καταγραφή ήχου και εικόνας σε δημόσιους χώρους, τις διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας, τη συγκρότηση αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και την σύσταση φορέα Υδρογονανθράκων.

    Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ

    Σχετικές ειδήσεις: Γ. Παπανδρέου: «Οι συντηρητικοί μιλάνε για πολιτική λιτότητας, εμείς για πολιτική υπευθυνότητας», Α. Σαμαράς: «Διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο με την Ανάπτυξη»

    Είδηση: 50384

    [17] Ανοιχτές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:33

    Ανοιχτή συνεδρίασή διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Κέρκυρας (Πάνω Πλατεία) την Κυριακή 5 Δεκέμβρη στις 10.30 το πρωί.

    Θέμα της συνεδρίασης είναι η "αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ". Στην συνεδρίαση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ καθώς και τα ΜΜΕ, έχουν προσκληθεί οι Ηλίας Μπεριάτος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ιόνιο Αρχιπέλαγος, ο Χρύσανθος Σαρλής, και η βουλευτής Άντζελα Γκερέκου.

    Επίσης,

    Η Τοπική Οργάνωση Πόλης του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει ολομέλεια σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα στο Φαληράκι, με θέματα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την προοπτική της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50457

    [18] Η Α. Γκερέκου για τα φράγματα

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:32

    Σειρά επαφών με συναρμοδίους Υπουργούς για το έργο των φραγμάτων είχε την Τρίτη, η Βουλευτής Άντζελα Γκερέκου.

    Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, στη σύσκεψη που έγινε, παρουσία της Υπουργού Τίνας Μπιρμπίλη, του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρεαδάκη και του Διευθυντή της Διεύθυνσης Υδάτων κ. Κοτσώνη εξεταστήκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι που οφείλουν να ικανοποιηθούν για την έγκριση του έργου από την Ε.Ε. με την Υπουργό να εκφράζει ρητά την αναγκαιότητα για τη δημοπράτηση του. Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεαδάκης απέρριψε κατηγορηματικά κάθε είδους φιλολογία σχετικά με αιτιάσεις εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αμφισβητούν τη σκοπιμότητα του έργου. Εξήγησε πως οι όποιες αμφιβολίες από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με το κατά πόσο η Ελλάδα, εξαιτίας της αναξιοπιστίας που επέδειξε στην κατασκευή παρόμοιας κλίμακας έργων στο πρόσφατο παρελθόν, είναι σε θέση να τηρήσει τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει αναθέσει σε ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα τη διερεύνηση των παραπάνω αιτιάσεων, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

    Επίσης η κ. Γκερέκου συναντήθηκε και με τον Υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, από τον οποίο ζήτησε τη χρηματοδότηση της προμελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή εργοστασίου για την επεξεργασία των αποβλήτων των ελαιουργείων, κάτι που έγινε αποδεκτό.

    σύνταξη: Κατερίνα Κατσαρού

    Είδηση: 50456

    [19] Στις 11/12 η ορκωμοσία Σπύρου

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:30

    Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 12.30 μ.μ. στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, στην Κέρκυρα, θα γίνει η ορκωμοσία του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

    Τον αιρετό περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου και τους περιφερειακούς συμβούλους θα ορκίσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεκτάριος.

    Είδηση: 50455

    [20] Σύσκεψη στην ΠΙΝ για τα απορρίμματα

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:37

    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η σχεδίαση και υλοποίηση της νέας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

    Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Γεωργαλίδης, ο αιρετός Περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κέρκυρας, Γιάννης Τρεπεκλής, ο απερχόμενος Νομάρχης Κέρκυρας, Στέφανος Πουλημένος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κερκυραίων, Σωτήρης Μικάλεφ και το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καθαριότητας.

    σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

    Είδηση: 50460

    [21] Επιστολή εργ.στο νοσοκομείο προς τον πρωθυπουργό

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:36

    Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΔΥΠΕ, τον διοικητή και το ΔΣ του νοσοκομείου, απέστειλε το ενιαίο σωματείο εργαζομένων όπου παρουσιάζουν τις αποφάσεις της τελευταίας γενικής συνέλευσης ενώ τονίζουν την ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού για την

    ασφαλή λειτουργία του ιδρύματος στο νέο κτήριο στο Κοντόκαλι.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 50458

    [22] Εμπλοκή στην παραχώρηση κτιρίων της Παιδόπολης

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:35

    Εμπλοκή υπάρχει στο θέμα της παραχώρησης κτιρίων της Παιδόπολης Αγριάς για τη δημιουργία Κέντρου Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία. Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε στην παραχώρηση των χώρων, δεν προέβη ταυτόχρονα και στη χρονική οριοθέτησή της, προϋπόθεση απαραίτητη για την εκταμίευση των χρημάτων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Όπως τόνισε, μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Μαγνησίας, κ. Ράνια Καρανικόλα (με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία), αν δεν πιέσουν οι τοπικοί φορείς προς την κατεύθυνση να διευθετηθεί σύντομα αυτή η εκκρεμότητα, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει αναδιάρθρωση των προγραμμάτων μέσα στο 2011 και να χαθεί το ποσό των 500.000 ευρώ που έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.

    Είδηση: 50459

    [23] Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της «αξιοπρέπειας και της τιμής»

    Παρασκευη, 03 12 2010 11:43

    Μέλη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) πραγματοποιούν, για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Συντάγματος, Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο της «αξιοπρέπειας και της τιμής», με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ζητά μια νέα δημόσια πολιτική για την αναπηρία. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν 50 άτομα από το νομό Φλώρινας, καθώς και οι εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής. «Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι «ίσες ευκαιρίες για όλους» είπε στην ΕΡΑ Φλώρινας η Αγνή Σιδηροπούλου, πρόεδρος του συλλόγου γονέων ΑμεΑ Φλώρινας, ενώ ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Αμεα Βασίλης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι η οικονομική κρίση προσθέτει προβλήματα στα άτομα με αναπηρία, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν περικοπές επιδομάτων και συντάξεων. Βάσει μελετών προκύπτει ότι το 84% των ατόμων με αναπηρία βρίσκεται εκτός εργατικού δυναμικού, το μέσο οικογενειακό εισόδημα των νοικοκυριών που έχουν ένα μέλος με αναπηρία είναι χαμηλότερο από των άλλων νοικοκυριών.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 50462


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 3 December 2010 - 9:55:53 UTC