Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού δανείου
  • [02] Ιρλανδία: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης από Ε.Ε. και ΔΝΤ
  • [03] Αποφασισμένοι οι ναυτικοί αν δεν πάρουν αυξήσεις
  • [04] Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αττική
  • [05] Ιράν: Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας
  • [06] Ελεγκτές από την Αθήνα στο ΙΚΑ Ηρακλείου
  • [07] 827 χιλ. ευρώ για το αρδευτικό έργο των πηγών Μαλαύρας
  • [08] Διήμερο συνέδριο Μεταρρύθμιση & Πολιτική στο Ρέθυμνο
  • [09] Έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο
  • [10] Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος
  • [11] Συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών
  • [12] Οδηγός επιχειρήσεων της Νομαρχία για τοπικά κρασιά και οινοποιεία
  • [13] Ανάσα για τους παραγωγούς της Κρήτης-Συνεδριάζει η ΠΝΟ
  • [14] Το Μεσογειακό χωριό στο δημοτικό συμβούλιο
  • [15] Εκδήλωση του ΤΕΕ για το Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων
  • [16] Λιβύη: Στην 3η Ευρω-αφρικανική Σύνοδο ο Πρωθυπουργός
  • [17] Νέα συνέλευση στο Μαντούκι για τους μετανάστες
  • [18] Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στην Νομαρχία Καβάλας για τον ΑΟΚ
  • [19] Νέα ένταση στη κεραμοποιεία «Βιοκεράλ»
  • [20] Κ. Κολλάτος: Κανένα πρόβλημα με την ανάρτηση των εκλογικών δαπανών.
  • [21] Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί του ΙΚΑ
  • [22] Ξεκινάει(;) η διαδικασία για τις επιδοτήσεις

    [01] Ανοίγει ο δρόμος για την επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού δανείου

    Δευτερα, 29 11 2010 10:20

    Παράταση-ανάσα 11 χρόνων, για την αποπληρωμή του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ, αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, να "συνεκτιμηθούν η περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας", όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αποπληρωμή του δανείου παρατείνεται ως το 2021, εξέλιξη που, όπως εκτιμούν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται ως επιβράβευση των προσπαθειών για σταθεροποίηση της ελληνικής Οικονομίας. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενέκριναν το βράδυ της Κυριακής την ένταξη της Ιρλανδίας στον τριμερή μηχανισμό στήριξης, με την χορήγηση δανείου, 85 δισ. ευρώ. Εξάλλου εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα, οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

    Για την ελληνική περίπτωση το μνημόνιο προβλέπει συνολικά πέντε χρόνια με διετή περίοδο χάριτος. Από τη μεριά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι αίρονται πλέον οι αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί για την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ιρλανδία: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης από Ε.Ε. και ΔΝΤ

    Είδηση: 49612

    [02] Ιρλανδία: Εγκρίθηκε το σχέδιο διάσωσης από Ε.Ε. και ΔΝΤ

    Δευτερα, 29 11 2010 09:12

    Μετά την έγκριση οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα του από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ύψους 85 δισ. ευρώ, η εκταμίευση της οποίας θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν -σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση- δήλωσε σταθερά δεσμευμένος στη διενέργεια εκλογών και ότι θα παραμείνει επικεφαλής του κόμματος του, του Φιάνα Φέιλ, ως ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του. Την περασμένη εβδομάδα οι εκλογές στην Ιρλανδία κρίθηκαν αναπόφευκτες αφού οι Πράσινοι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν μόλις περάσει από τη Βουλή ο επίμαχος προϋπολογισμός. Στο μεταξύ, σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι ο Κόουεν είναι ο λιγότερο δημοφιλής Πρωθυπουργός στην σύγχρονη ιρλανδική ιστορία αφού κατηγορείται -εκτός των λαθών του που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή- και για την ανεργία που την παρέλαβε στο 4% και την πήγε στο 14%.

    Σε ό,τι αφορά τον μόνιμο μηχανισμό για την αντιμετώπιση των κρίσεων, ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Όλι Ρεν αλλά και ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον χαρακτήρισαν ως "σημαντικό συμπλήρωμα της υπό διαμόρφωση ακόμα οικονομικής διακυβέρνησης στην Ε.Ε.".

    Σε ότι αφορά ειδικά την Ιρλανδία, όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Γιούνκερ, συμφωνήθηκε η παροχή δανείων συνολικού ύψους 85 δισ. ευρώ από την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την Βρετανία, τη Δανία και τη Σουηδία. Απ' αυτά τα 35 δισ. ευρώ θα απορροφηθούν από τις ιρλανδικές τράπεζες, ενώ 50 θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του κρατικού ελλείμματος που έχει δημιουργηθεί συνεπεία της τραπεζικής κρίσης στη χώρα. Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία θα συμβάλει καλύπτοντας σχεδόν τα μισά χρήματα που θα απαιτηθούν για τις τράπεζες Ως προς το μέσο μεταβαλλόμενο επιτόκιο δανεισμού της Ιρλανδίας, αν και επισήμως θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, εκτιμάται ότι θα είναι της τάξεως του 5,8%, έναντι 5,2% που είναι το αντίστοιχο ελληνικό.

    Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε πως, αναφορικά με το ζήτημα της εμπλοκής, από το 2013 και μετά) του ιδιωτικού τομέα σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις διάσωσης χώρας του ευρώ, υπήρξε μια συμβιβαστική συμφωνία βάσει της οποίας η εμπλοκή θα κρίνεται κατά περίπτωση και όχι γενικευμένα, όπως επεδίωκε η Γερμανία. Ο τρόπος εμπλοκής των ιδιωτών στον ευρω-μηχανισμό θα είναι παρόμοιος προς αυτόν που προβλέπεται στις συμβάσεις δανείων του ΔΝΤ και θα αποφασίζεται από την Τρόικα η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να κρίνει αν τα δημόσια οικονομικά μιας χώρας είναι σε βιώσιμη κατάσταση ή όχι. Αν δεν είναι τότε θα κινείται η διαδικασία συνεννόησης με τους βασικούς ιδιώτες δανειστές αυτής της χώρας για την επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών της υποχρεώσεων.

    Διπλωματικές πηγές διευκρίνιζαν πως αν μια χώρα έχει μόνο πρόβλημα ρευστότητας, όπως πρόσφατα η Ελλάδα, χωρίς να διακυβεύεται η βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της, δεν θα εισέρχεται σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης.

    Από το Τόκιο, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστινάν Νουαγέ δήλωσε βέβαιος για την επιτυχία του σχεδίου διάσωσης της Ιρλανδίας, με κύριο στόχο να στηριχθεί το δοκιμαζόμενο τραπεζικό σύστημα του πάλαι ποτέ «Κελτικού Τίγρη». Και πρόσθεσε πως η Ιρλανδία «ήδη έχει δρομολογήσει εξαιρετικά αυστηρά μέτρα για να ανασυγκροτήσει το χρηματοοικονομικό της σύστημα».

    «Το σχέδιο έχει καταρτισθεί σαφώς από την ΕΕ και το ΔΝΤ και μπορείτε να εμπιστευθείτε την πολυετή εμπειρία του ΔΝΤ στην εκπόνηση αξιόπιστων σχεδίων», τόνισε ο Νουαγέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα πλαίσια του οικονομικού φόρουμ Paris Europlace στην ιαπωνική πρωτεύουσα. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως το σχέδιο αυτό θα λειτουργήσει», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας πως η Ιρλανδία «ήδη έχει δρομολογήσει εξαιρετικά αυστηρά μέτρα για να ανασυγκροτήσει το χρηματοοικονομικό της σύστημα».

    Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Λοράν Βοκέ δήλωσε ότι Λισαβόνα και Μαδρίτη πρέπει να δείξουν ότι ακολουθούν με αποφασιστικότητα το σωστό δρόμο και ότι "εργάζονται σε βάθος" για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους έναντι των αγορών. Και πρόσθεσε ότι οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αποφάσισαν να στηρίξουν οικονομικά την Ιρλανδία με την ελπίδα να φρενάρουν την εξάπλωση της οικονομικής κρίσης στην Πορτογαλία και την Ισπανία.

    Τέλος, το Παρίσι διαψεύδει κατηγορηματικά ότι η Γαλλία απειλείται από την κρίση στην ευρωζώνη. "Δόξα τω Θεώ, δεν είμαστε στην ίδια κατηγορία με την Ελλάδα και την Ιρλανδία - οι αγορές δεν μας τιμώρησαν", δήλωσε πηγή της γαλλικής Προεδρίας προσθέτοντας: "τα επιτόκια, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα, δεν αυξήθηκαν".

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: «Κλειδώνει» το μνημόνιο με την Ιρλανδία

    Είδηση: 49553

    [03] Αποφασισμένοι οι ναυτικοί αν δεν πάρουν αυξήσεις

    Δευτερα, 29 11 2010 09:28

    Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων της. Οι ναυτικοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία τους εφόσον δεν ικανοποιηθεί το αίτημα τους για αυξήσεις της τάξεως του 2%. «Δεν μπορεί η χωρά να είναι κομμένη στα δυο», δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Ναυτιλίας και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης. «Θα περιμένω το μεσημέρι την απόφαση της ΠΝΟ, ελπίζω και εύχομαι να επικρατήσει η λογική», σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κράτος», τόνισε ο Γιάννης Διαμαντίδης, και κάλεσε τα μέλη της ΠΝΟ, να προσέλθουν αμέσως στο τραπέζι του διαλόγου αναλογιζόμενοι τα σοβαρότατα προβλήματα που προκαλούν στην αγορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΝΟ αποφασιστεί συνέχιση των κινητοποιήσεων ο Υπουργός θα προχωρήσει σε επιστράτευση. Στον Πειραιά το πρωί κατέπλευσε το Ε/Ο Μυτιλήνη προερχόμενο από Μυτιλήνη μεταφέροντας ευπαθή προϊόντα. Όπως έγινε γνωστό το πλοίο θα παραμείνει στο λιμάνι του Πειραιά.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Πειραιάς: Έφτασαν 3 πλοία με ευπαθή προϊόντα

    Είδηση: 49560

    [04] Αφόρητη η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αττική

    Δευτερα, 29 11 2010 10:04

    Εντείνεται το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική, λόγω της υπολειτουργίας του ΧΥΤΑ στη Φυλή, αλλά και της μείωσης του στόλου των απορριμματοφόρων από την έλλειψη προσωπικού, κατά 40%. Στον Πειραιά επιστρατεύτηκαν γερανοί για να απομακρύνουν τους τόνους σκουπιδιών και στην Αθήνα η κατάσταση είναι αφόρητη, από τους 3.000 τόνους απορριμμάτων, στους οποίους καθημερινά προστίθενται άλλοι 400. Στο μεταξύ, οι μισοί από τους 500 υπαλλήλους του ΧΥΤΑ απασχολούνταν με συμβάσεις έργου, οι τελευταίες εκ των οποίων λήγουν τις επόμενες ημέρες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105, - ΝΕΤ

    Είδηση: 49586

    [05] Ιράν: Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας

    Δευτερα, 29 11 2010 09:54

    Ένας Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σε δύο διαφορετικές επιθέσεις το πρωί της Δευτέρας στην Τεχεράνη, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Ο καθηγητής Μαζίντ Σαχριαρί, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο Σαχίντ Μπεχεστί και μέλος της Ένωσης Πυρηνικών του Ιράν σκοτώθηκε όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, το αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αλαμ και το πρακτορείο Fars. Ο καθηγητής Φερεϊντούν Αμπασί, φυσικός με ειδικότητα στις ακτίνες λέιζερ, τραυματίστηκε, όπως και η σύζυγός του, από έκρηξη βόμβας που επίσης είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του. Οι δύο καθηγητές δίδασκαν στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49578

    [06] Ελεγκτές από την Αθήνα στο ΙΚΑ Ηρακλείου

    Δευτερα, 29 11 2010 11:23

    Κλιμάκιο ελεγκτών από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί στο Ηράκλειο για τη διενέργεια επείγουσας έρευνας σχετικά με καταγγελίες και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απάτη εκατομμυρίων ευρώ στο Ίδρυμα.

    Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, στο ΙΚΑ Ηρακλείου αποκαλύφθηκε υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, εταιρεία προμήθειας υγειονομικού υλικού αλλά και ενδεχομένως διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος καθώς οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι οι γιατροί συνταγογραφούσαν πανάκριβα σκευάσματα σε ασθενείς, ασφαλισμένους του Ιδρύματος, ακόμη και σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Τόσο η κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ, όσο και η Εισαγγελία Ηρακλείου, έχουν ενημερωθεί για το θέμα από τον ίδιο τον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος του Ιδρύματος. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν και αφορούν στο 2010, διαπιστώθηκε ότι χρεωνόταν το ΙΚΑ υπέρογκα ποσά για υλικά και , σκευάσματα, που αφορούν ογκολογικούς ασθενείς, αλλά και που έχουν αποβιώσει. Επίσης διαπιστώθηκε πως σε αρκετούς ασθενείς, γινόταν συνταγογράφηση πανάκριβων σκευασμάτων, τα οποία δεν είχαν ανάγκη. (goodnet.gr)

    Είδηση: 49668

    [07] 827 χιλ. ευρώ για το αρδευτικό έργο των πηγών Μαλαύρας

    Δευτερα, 29 11 2010 11:21

    Μετά την απόφαση χρηματοδότησης με το ποσόν των 827.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής των τσιμεντενέσεων του αρδευτικού έργου της Μαλαύρας, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του αντλούμενου νερού του έργου για τις καλλιέργειες της περιοχής, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλη Καρχιμάκη.

    Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου θα υπάρξει καλύτερη ποιότητα νερού που θα εμπλουτίζει και το φράγμα των Μπραμιανών, και θα λύσει ένα πρόβλημα που αποτελούσε ένα σταθερό αίτημα των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

    Είδηση: 49667

    [08] Διήμερο συνέδριο Μεταρρύθμιση & Πολιτική στο Ρέθυμνο

    Δευτερα, 29 11 2010 11:20

    Παρουσία κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ρέθυμνο συνέδριο με θέμα «Μεταρρύθμιση & Πολιτική: Ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο».

    Παρόντες, μεταξύ άλλων, θα είναι οι υφυπουργοί Παιδείας, κ. Πανάρετος, Προστασίας του Πολίτη, κ. Όθωνας και Εργασίας, κ. Κεγκέρογλου, ενώ το παρών θα δώσουν βουλευτές, ευρωβουλευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 49666

    [09] Έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στο νοσοκομείο

    Δευτερα, 29 11 2010 11:19

    Σε έκτακτη γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, εν όψει της μετεγκατάστασης του στο νέο κτίριο στο Κοντόκαλι.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΣΥ Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου, δεν υπάρχουν οι συνθήκες ασφαλείας για τη μεταφορά του νοσοκομείου λόγω της έλλειψης του προσωπικού, αφού ακόμα και οι υποσχέσεις για άμεσες προσλήψεις των ελαχίστων 100 περίπου απαιτούμενων ατόμων, δεν έχουν υλοποιηθεί και έχουν μέχρι στιγμής προστεθεί στο υπάρχον προσωπικό μόλις 15 άτομα.

    Είδηση: 49665

    [10] Εκδήλωση για τα 10 χρόνια του ιδρύματος Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος

    Δευτερα, 29 11 2010 11:18

    Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από τότε που η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε Νόμο για τη σύσταση του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

    Αύριο Τρίτη, πραγματοποιείται πανηγυρική εκδήλωση στο Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, στη Χαλέπα Χανίων, η οποία περιλαμβάνει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ιδρυτικών μελών του Ιδρύματος, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου. Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ο Δήμος Χανίων.

    Είδηση: 49664

    [11] Συλλήψεις για μεταφορά λαθρομεταναστών

    Δευτερα, 29 11 2010 11:17

    Συνελήφθη χθες στις 01:30, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας ένας 47χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος, καθώς, σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός του χώρου του φορτίου, επιμελώς κρυμμένους, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, είκοσι αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν.

    Χθες, επίσης, συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα 49χρονος οδηγός φορτηγού διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, τριάντα επτά αλλοδαπούς, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    Είδηση: 49663

    [12] Οδηγός επιχειρήσεων της Νομαρχία για τοπικά κρασιά και οινοποιεία

    Δευτερα, 29 11 2010 11:17

    Παρουσιάζεται σήμερα στις 11 στη Νομαρχία ο οδηγό Επιχειρήσεων που εκδίθηκε για τα κρασιά και τα Οινοποιεία του Νομού. Πρόκειται για τον ένα νέο οδηγό που εντάσσεται στην προσπάθεια της Νομαρχίας για προβολή των δυναμικών επιχειρήσεων και κλάδων του νομού.

    Σκοπός της έκδοσης είναι να διανεμηθεί παντού, σε αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να κάνει ευρύτερα γνωστές τις οινοποιητικές επιχειρήσεις του Νομού, και να φέρει νέους αγοραστές.

    Η Νομαρχία Λάρισας, με το λεύκωμα αυτό προβάλει ουσιαστικά τον αγώνα και το μόχθο των οινοποιών του Ν. Λάρισας , στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για να συνεχίσουν να κοιτούν στα μάτια όχι μόνο τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή ανταγωνισμό και σας καλεί σε ένα «ταξίδι» στον κόσμο των γεύσεων και των απολαύσεων.

    Είδηση: 49662

    [13] Ανάσα για τους παραγωγούς της Κρήτης-Συνεδριάζει η ΠΝΟ

    Δευτερα, 29 11 2010 11:16

    Σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που δημιουργήθηκε με παραγωγούς στην Κρήτη, από τη νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών, έως τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν το πρωί της Κυριακής, μεταφέροντας μόνο φορτηγά με προϊόντα, τα πλοία «Κρήτη 1» της εταιρίας «Αιγαίον», το «Φαιστός Παλλάς» των «Μινωικών» και το «Λατώ» της «ΑΝΕΚ».

    Η ΠΝΟ διεμήνυσε ότι η απόφαση για συνέχιση της απεργίας το επόμενο 48ωρο ισχύει στο ακέραιο, με αφορμή σχετικό έγγραφο που της απεστάλη από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, το οποίο αναφέρει ότι «η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα», ωστόσο κάνει λόγο για «διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου». Ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας για τη ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη για τα αδιέξοδα που παρατηρούνται στην ακτοπλοΐα καθώς δεν ανέπτυξε, όπως όφειλε, τον αναγκαίο διάλογο και δεν μπορεί να ακολουθεί, ακόμη και τώρα, πολιτική Ποντίου Πιλάτου». «Την καλούμε να βρει άμεσα λύση ανάμεσα στην Π.Ν.Ο. και τους φορείς της ακτοπλοΐας» τονίζει στη δήλωσή του. Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα προκειμένου να αποφασίσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων της.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 49661

    [14] Το Μεσογειακό χωριό στο δημοτικό συμβούλιο

    Δευτερα, 29 11 2010 11:16

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις τρεις το μεσημέρι, κυρίως επειδή στην ενημέρωσή του ο δήμαρχος Αλέκος Βούλγαρης θ' αναφερθεί στην πορεία των Μεσογειακών Αγώνων και στην καθυστέρηση πού παρατηρείται στο έργο του Μεσογειακού χωριού. Επίσης, θα ληφθεί απόφαση για τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας μέχρι τέλος του έτους στον ανάδοχο εργολάβο για την εκτέλεση του έργου :«Συνδέσεις Περιφερειακού με τον αστικό ιστό».

    Είδηση: 49660

    [15] Εκδήλωση του ΤΕΕ για το Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων

    Δευτερα, 29 11 2010 11:15

    Ενημερωτική εκδήλωση για όλα τα τρέχοντα θέματα του νέου θεσμικού πλαισίου της εφαρμογής του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα σήμερα στις 6 το απόγευμα σε αίθουσα του ΤΕΕ.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται ενόψει της εφαρμογής του Κανονισμού και ειδικότερα για την ανάγκη ενημέρωσης των μηχανικών κατά την εκπόνηση των μελετών ενεργειακής απόδοσης, καθώς και τη διαδικασία ελέγχου αυτών από τις αρμόδιες Πολεοδομικές Υπηρεσίες η «Υποστηρικτική βομή ΚΕΝΑΚ» που έχει δημιουργήσει η βΕ του ΤΕΕ Κ&β Θεσσαλίας από ειδικά εκπαιδευμένους ερωτήματα και απορίες και μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα θα δίνει τις απαντήσεις μέσω της Ιστοστελίδας του Τμήματος (teelar.tee.gr). Τα ερωτήματα και οι απορίες θα πρέπει να υποβάλλονται ταυτόχρονα

    Είδηση: 49659

    [16] Λιβύη: Στην 3η Ευρω-αφρικανική Σύνοδο ο Πρωθυπουργός

    Δευτερα, 29 11 2010 11:28

    Με την συμμετοχή 80 ηγετών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Αφρικής, αρχίζουν σήμερα Δευτέρα στην Τρίπολη της Λιβύης, οι εργασίες της 3ης Συνόδου Κορυφής, στην οποία συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Στην ατζέντα της Συνόδου περιλαμβάνονται θέματα οικονομικής ανάπτυξης, επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα στη θεματική ενότητα για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή και αύριο Τρίτη στην ενότητα για τη Μετανάστευση, την Κινητικότητα και τη Δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στη Σύνοδο, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης.

    Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, οι συμμετέχοντες αναμένεται να εστιάσουν τις συζητήσεις τους στον τρόπο με τον οποίο οι δύο ήπειροι θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην επίτευξη των κοινών στόχων προτεραιότητας, την προώθηση της Αειφόρου Ανάπτυξης και της απασχόλησης και να ανταπεξέλθουν στις επιπτώσεις της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, κυρίως με τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις.

    Οι θεματικές συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα αφορούν στα ακόλουθα ζητήματα:

    Περιφερειακή ολοκλήρωση, υποδομές, επιστήμη και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα

    Ενέργεια και κλιματική αλλαγή

    ΑΣΧ (αναπτυξιακοί στόχοι της χιλιετίας), γεωργία και τρόφιμα

    Ειρήνη και ασφάλεια

    Διακυβέρνηση και ανθρώπινα δικαιώματα

    Μετανάστευση, κινητικότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας

    Μετά τις σημερινές εργασίες, ο ηγέτης της Λιβύης συνταγματάρχης Μουαμάρ Αλ Καντάφι θα παραθέσει δείπνο στους αρχηγούς.

    Η Σύνοδος ολοκληρώνεται αύριο με την υπογραφή σχετικής διακήρυξης και την έκδοση κοινού σχεδίου δράσης 2011-2013, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες δράσεις, που πρέπει να συνεχιστούν ή να δρομολογηθούν στους στρατηγικούς τομείς και θα βασίζεται στα αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί από το 2007, οπότε οι αρχηγοί των δύο ηπείρων έθεσαν σε εφαρμογή την κοινή στρατηγική εταιρική σχέση Αφρικής-Ε.Ε.

    Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου X. B. Ρόμπαϊ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Ανάπτυξης Andris Piebalgs, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο υπουργός Εξωτερικών Μάριος Κυπριανού, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας Μπερλουσκόνι, Σόκρατες, Θαπατέρο, καθώς επίσης και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βεστερβέλε.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΝΕΤ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49673

    [17] Νέα συνέλευση στο Μαντούκι για τους μετανάστες

    Δευτερα, 29 11 2010 11:40

    Έκκληση στην κυβέρνηση να ασχοληθεί με το ζήτημα των μεταναστών στην περιοχή του Μαντουκιού, έκαναν χθες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου.

    Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης και παράγοντες της Αυτοδιοίκησης. Οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου καλούν την κυβέρνηση να καθιερώσει στην Κέρκυρα το καθεστώς που επικρατεί σε Ηγουμενίτσα και Πάτρα, όπου απαγορεύεται η παραμονή μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα.

    Είδηση: 49675

    [18] Τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων στην Νομαρχία Καβάλας για τον ΑΟΚ

    Δευτερα, 29 11 2010 11:40

    Η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας διοργανώνει ένα τριήμερο για εορτασμό για τα 45 χρόνια ομάδας ποδοσφαίρου του ΑΟΚ ενώ εορτασμός θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του Διοικητηρίου από 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα το πρωί, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να προβληθεί η ιστορία της ομάδος και να φωτίσουν άγνωστες πτυχές της στους νεότερους που δεν τις γνωρίζουν. Παράλληλα στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Νομαρχίας θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από την Τετάρτη έως την Παρασκευή με ιστορικό υλικό και άρθρα από εφημερίδες ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί μία ομιλία με την κ. Λίλιαν Βουζακίδου για την ιστορία του ΑΟΚ. Τέλος θα γίνουν βραβεύσεις παικτών και ομιλίες παλαιμάχων της ομάδος, ενώ ο πρόεδρος της Λέσχης Γιάννης Κανάκης τόνισε πως τους ενδιαφέρουν οι νέοι να μάθουν για τον ΑΟΚ και μάλιστα οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδος θα τους ξεναγήσουν στην έκθεση φωτογραφίας για να τους ενημερώσουν για την ιστορία της.

    Σύνταξη: Σάκης Ασβεστάς

    Είδηση: 49676

    [19] Νέα ένταση στη κεραμοποιεία «Βιοκεράλ»

    Δευτερα, 29 11 2010 11:34

    Νέα ένταση προκλήθηκε και πάλι χθες έξω από την κεραμοποιεία «Βιοκεράλ», όταν κάτοικοι του Ομορφοχωρίου συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για του καπνούς και τις φωτιές που έβγαιναν από τους φούρνους της μονάδας.

    Προς στιγμής προκλήθηκε ένταση όταν κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν να εισέλθουν στην μονάδα. Σημειώνεται ότι από την περασμένη εβδομάδα μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την προηγούμενη Κυριακή, η Νομαρχία είχε ανακοινώσει ότι προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας της μονάδας και στο σφράγισμα χώρων της.

    Μετά την ένταση που προκλήθηκε χθες σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, τόνιζε ότι το μοναδικό σημείο που δεν σφραγίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη και του γενικού Επιθεωρητού Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, παρουσία και Εισαγγελέα, είναι οι φούρνοι για τους οποίους δόθηκε προφορική ολιγοήμερη παράταση, δεδομένου ότι η απότομη διακοπή τους θέτει ζήτημα ασφάλειας, ενώ αναφέρεται πως «πόρισμα για το τι συνέβη σήμερα και σχετικά με νέους διαπληκτισμούς που σημειώθηκαν θα εκδώσουν οι αρμόδιες Αρχές. Η Νομαρχία πάντως δια του μηχανικού της διαπίστωσε ότι τα σημεία που σφραγίστηκαν παραμένουν σφραγισμένα»

    Παράλληλα, σημειώνεται πως «η Νομαρχία θα αποστείλει σήμερα έγγραφο στο Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος και στον Εισαγγελέα με το οποίο θα ζητείται να της διευκρινιστεί για πόσο διάστημα ισχύει η παράταση σχετικά με τη λειτουργία των φούρνων» ενώ «τέλος, διαβεβαιώνει ότι είναι αποφασισμένη να προβεί σε κάθε επιβαλλόμενη ενέργεια προκειμένου η απόφαση του Νομάρχη για οριστικό κλείσιμο της ρυπογόνου μονάδας να εφαρμοστεί στην πράξη.»

    Είδηση: 49672

    [20] Κ. Κολλάτος: Κανένα πρόβλημα με την ανάρτηση των εκλογικών δαπανών.

    Δευτερα, 29 11 2010 11:33

    «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις αναρτήσεις των εκλογικών δαπανών του συνδυασμού μας στο διαδίκτυο», επισημαίνει με δηλώσεις του ο νεοεκλεγείς δή΅αρχος Τε΅πών κ. Κώστας Κολλάτος, απαντώντας έτσι σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κολλάτος καθώς και άλλου 7 νεοκλεγέντες δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της χώρας κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και το δη΅αρχιακό θώκο εξαιτίας ΅η ανάρτησης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών των εκλογικών δαπανών

    Ο κ. Κπλλάτος, υποστηρίζει ότι εξαιτίας μπλοκαρίσματος στο κωδικό της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, τα στοιχεία των δαπανών αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό πρόβλημα.

    Είδηση: 49671

    [21] Απεργούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί του ΙΚΑ

    Δευτερα, 29 11 2010 11:32

    Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο οι γιατροί του ΙΚΑ και οι υγειονομικές μονάδες του Ιδρύματος θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    Η Ομοσπονδία των γιατρών του ΙΚΑ ζητάει ανανέωση των συμβάσεων όλων των υπηρετούντων γιατρών με σύμβαση έργου και προκήρυξη αντίστοιχων θέσεων συμβάσεων αορίστου χρόνου, με κύριο κριτήριο την προϋπηρεσία στο ΙΚΑ, την κάλυψη των κενών που έχουν προκύψει από την αποχώρηση πολλών γιατρών και την Εφαρμογή επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο δεν λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες.

    Είδηση: 49670

    [22] Ξεκινάει(;) η διαδικασία για τις επιδοτήσεις

    Δευτερα, 29 11 2010 11:22

    Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των πρώτων αποζημιώσεων στους πληγέντες από τη θεομηνία, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών όσων υπέστησαν ζημιές στις οικίες τους, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη από την Κέρκυρα την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο έντονη κριτική στις ανακοινώσεις Μαγκριώτη άσκησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, οι οποίοι έκαναν λόγο για ελάχιστες και αόριστες υποσχέσεις που δεν ανταποκρίνονται στον όγκο των προβλημάτων αλλά και για επίσκεψη του υφυπουργού που προκλήθηκε από τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή.

    σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης

    Είδηση: 49674


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 29 November 2010 - 9:55:38 UTC