Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από 1/12 ανοιχτά έως τις 10 μμ 25 νοσοκομεία αιχμής
  • [02] Έως το 2013 με την παρούσα μορφή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης
  • [03] Ευαίσθητα έγγραφα δημοσιοποιεί ξανά η Wilileaks
  • [04] Καβάλα: Κάηκαν σε αποθήκη χαρτονομίσματα αξίας 70.000 ευρώ
  • [05] Η Cristina Branco στο «Half Note»
  • [06] Ν.Ζηλανδία: Νέα έκρηξη στο ορυχείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 29 εργάτες
  • [07] Βέροια: Ένας 58χρονος έριξε εύφλεκτο υγρό στη γυναίκα του και έβαλε της φωτιά
  • [08] Νέα δολιοφθορά στο δίκτυο του ΟΣΕ
  • [09] Προβολή οικολογικών ταινιών στην Ξάνθη Προβολή οικολογικών ταινιών στην Ξάνθη
  • [10] Προκήρυξη προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση»
  • [11] Ομόφωνο αίτημα για ανάκληση της άδειας καύσης πετ κοκ και λυματολάσπης από τη Νομαρχία
  • [12] Προς επίλυση το πρόβλημα με το νερό του Παγγαίου
  • [13] Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η ΠΕ Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ
  • [14] Πορεία αλληλεγγύης για τους 11 ανήλικους που δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο
  • [15] Εντάξεις 22 νέων προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο
  • [16] Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για την κατάργηση ΔΟΥ στη Θεσσαλία
  • [17] Οδηγός επιχειρήσεων της Νομαρχία για τοπικά κρασιά και οινοποιεία
  • [18] Βουλή: Οι φυσικοί πόροι του Αιγαίου στην Ώρα του Πρωθυπουργού
  • [19] Να μην αυξηθούν τα τελη ελλιμενισμού στη Μαρίνα Σάμου ζητά ο Π. Βαρδίκος
  • [20] Ενίσχυση εθελοντικών ομάδων
  • [21] Αθλητικές συναντήσεις
  • [22] Εκδήλωση της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας
  • [23] Εκδηλώσεις από Λύκειο Ελληνίδων και Θρακική Εστία Καβάλας
  • [24] Ο καιρός

    [01] Από 1/12 ανοιχτά έως τις 10 μμ 25 νοσοκομεία αιχμής

    Παρασκευη, 26 11 2010 10:30

    Ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων. Η κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας για την επέκταση του ωραρίου από τις 3 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, που αφορά στην διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων υπεγράφη το βράδυ της Πέμπτης. Τα νοσοκομεία αιχμής σε πρώτη φάση είναι 25 σε ολόκληρη τη χωρά, 12 στο λεκανοπέδιο Αττικής, τέσσερα στη Θεσσαλονίκη και εννέα στην περιφέρεια. Σε τέσσερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας θα λειτουργούν συγκεκριμένα ιατρεία όπως καρδιολογικά στο Ιπποκράτειο, γυναικολογικά στο Έλενα και στο Αλεξάνδρα, πνευμονολογικά στο Σωτηρία ενώ ακτινοθεραπείες θα γίνονται στο νοσοκομείο "¶γιοι Ανάργυροι".Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη και τις άλλες ιατρικές πράξεις, θα βαρύνει το ταμείο του ασθενούς κι αν κάποιος δεν είναι ασφαλισμένος θα καταβάλλει την αμοιβή με το ισχύον τιμολόγιο.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49321

    [02] Έως το 2013 με την παρούσα μορφή ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης

    Παρασκευη, 26 11 2010 09:51

    Με την παρούσα του μορφή έως το 2013 θα παραμείνει ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, όπως συμφώνησαν ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ. Ωστόσο, η τελευταία επιμένει ότι ο μηχανισμός που θα τον διαδεχτεί θα πρέπει να προβλέπει ανάληψη μέρους του κόστους του -επομένως και του ρίσκου- από ιδιώτες επενδυτές, κάτι που η Μέρκελ θεωρεί ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια προστασίας του ευρώ. Στο μεταξύ η ιρλανδική Κυβέρνηση αναμένεται ότι θα απολέσει σήμερα Παρασκευή, μετά τις επαναληπτικές εκλογές, δύο έδρες από την ήδη αδύναμη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία. Ωστόσο ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών είναι πεπεισμένος ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί ο επίμαχος προϋπολογισμός λιτότητας, παρά τη λαϊκή δυσφορία, μετά τις επαφές που είχε με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και με άλλους πολιτικούς. Αναφορικά με την Πορτογαλία, οι Financial Times Deutschland υποστηρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης την πιέζουν να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης. Στόχος της πίεσης θεωρείται πως είναι να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση η Ισπανία, ωστόσο μέχρι στιγμής η Λισαβόνα αποκλείει το ενδεχόμενο προσφυγής. Την ίδια στιγμή στη Μαδρίτη, ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ισπανίας υποστήριξε ότι η δυσπιστία των αγορών μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη χρηματοδότηση της χώρας, μολονότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει είναι διαφορετική από αυτήν της Ιρλανδίας ή της Ελλάδας.

    Μιλώντας σε συνέδριο, που διοργανώθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι η Ευρώπη έχει κάθε συμφέρον να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ, που θα στηρίζεται σε σκληρές περικοπές στους προϋπολογισμούς των κρατών της ευρωζώνης. Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης να έχει ένα ισχυρό ευρώ, που θα στηρίζεται από σκληρές περικοπές στους προϋπολογισμούς των κρατών της Ευρωζώνης. Η Καγκελάριος της Γερμανίας επισήμανε ότι δεν ζητά να γίνουν αλλαγές στο υφιστάμενο ταμείο διάσωσης, αλλά θέλει την είσοδο ιδιωτών στο νέο σύστημα, που θα λειτουργήσει μετά το 2013.

    Οι δηλώσεις της Μέρκελ έγιναν λίγες ώρες αφότου η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Μισέλ Αλιότ-Μαρί συντάχθηκε με τη γερμανική άποψη για την ανάγκη ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων στην Ευρωζώνη. Οι δηλώσεις της Γαλλίδας υπουργού έγιναν στη διάρκεια επίσκεψής της στο Βερολίνο, όπου πάντως απέφυγε να υποστηρίξει ανοικτά το αίτημα του Βερολίνου για συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στον μηχανισμό αποτροπής χρεοκοπίας χωρών της ευρωζώνης

    Οι συζητήσεις αυτές γίνονται ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, όπου οι ηγέτες αναμένεται ότι θα συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες για τη λειτουργία του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης, που θα διαδεχθεί από το 2013 το υφιστάμενο σύστημα στήριξης.

    Την ώρα που το Ευρώ δέχεται πιέσεις και οι αγορές ανησυχούν για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ο πανίσχυρος κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, ¶ξελ Βέμπερ έκανε παρέμβαση με στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. «Πρέπει να βλέπουμε το ευρώ ως ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα», ανέφερε μιλώντας στο συνέδριο της Sueddeutsche Zeitung ο κ. Βέμπερ. Επέμεινε δε ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να συνεχίσει τη χρηματοδότηση του προγράμματος των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συγκροτήθηκε για τη στήριξη των μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα

    Οι παρεμβάσεις της Μέρκελ και του Βέμπερ είχαν στόχο να καθησυχάσουν τις αγορές, ότι δεν υπάρχουν κι άλλα μέλη της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα λόγω χρέους. Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και ο Γκουίντο Βεστερβέλε, υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, που επέκρινε τη φημολογία για τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης χρέους στην Ισπανία και την Πορτογαλία, λέγοντας ότι σε κάθε χώρα υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες.

    Ο Βέστερβελε εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η ιρλανδική Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την έγκριση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και μέτρων λιτότητας που ανακοινώθηκαν με στόχο να εξασφαλιστούν τα κονδύλια που χρειάζεται το Δουβλίνο για να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα.

    Ιρλανδία: Δύο έδρες χάνει σήμερα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία

    Η ιρλανδική Κυβέρνηση αναμένεται ότι θα δει σήμερα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της να μειώνεται στις δύο έδρες, μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών για την πλήρωση μιας κενής έδρας στη Βουλή. Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει σίγουρος ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός λιτότητας, παρά τη λαϊκή δυσφορία. Το αποτέλεσμα της επαναληπτικής εκλογής, που θα γίνει επισήμως γνωστό το απόγευμα, είναι σχεδόν βέβαιο. Όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις την έδρα στην περιφέρεια Ντόνεγκαλ, θα κερδίσει το εθνικιστικό, αντι-ευρωπαϊκό κόμμα Sinn Fein.

    Έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία θα περιοριστεί σε δύο έδρες, τις οποίες μάλιστα κατέχουν ανεξάρτητοι βουλευτές που έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του προϋπολογισμού λιτότητας. Εάν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός θα επιδεινωθεί η οικονομική κρίση. Αλλά ο υπουργός Οικονομικών, Μπράιαν Λένιχαν δήλωσε «ικανοποιημένος» από τις επαφές με είχε με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και με άλλους πολιτικούς. «Υπάρχει πλειοψηφία για τον προϋπολογισμό και θα εγκριθεί», δήλωσε ο Λένιχαν.

    Η Κυβέρνηση παρουσίασε ένα τετραετές πρόγραμμα λιτότητας, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, που περιλαμβάνει δραστική μείωση των δαπανών και αύξηση της φορολογίας, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής μέχρι να γνωστοποιηθούν λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης της ιρλανδικής οικονομίας.

    Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Fine Gael, το οποίο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, έχει δηλώσει ότι δεν δεσμεύεται από τους όρους του τετραετούς προγράμματος λιτότητας, αλλά συμφωνεί με το στόχο για περικοπές.

    "Οι Ευρωπαίοι πιέζουν την Πορτογαλία να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης"

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης πιέζουν την Κυβέρνηση της Πορτογαλίας να ζητήσει με τη σειρά της βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times Deutschland.

    «Μολονότι οι πορτογαλικές τράπεζες δεν θεωρούνται υπερχρεωμένες, όπως οι ιρλανδικές, εξαρτώνται και αυτές από τα ρευστά διαθέσιμα της ΕΚΤ για τις δραστηριότητές τους", σημειώνει η εφημερίδα, που δεν επικαλείται κάποια συγκεκριμένη πηγή για όσα γράφει

    Η πίεση που ασκείται στην Πορτογαλία έχει ως στόχο να αποφευχθεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση η Ισπανία. "Εάν η Πορτογαλία χρησιμοποιήσει το σχέδιο βοήθειας, αυτό θα είναι επωφελές για την Ισπανία", ανέφερε πηγή του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών. Μέχρι στιγμής πάντως η πορτογαλική Κυβέρνηση αρνείται ακόμη και να σκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. "Η χώρα δεν έχει ανάγκη από καμία βοήθεια", επανέλαβε την Δευτέρα ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Ζοζέ Σόκρατες.

    Το έλλειμμα της Πορτογαλίας έφτασε το 2009 το ποσοστό-ρεκόρ του 9,3% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το μειώσει στο 7,3% φέτος και στο 4,6% το 2011, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως μείωση των μισθών και αύξηση των φόρων.

    Από τη μεριά του ο γενικός διευθυντής της Τράπεζας της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Μάλο δε Μολίνα, υποστήριξε το βράδυ της Πέμπτης ότι η δυσπιστία των αγορών μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη χρηματοδότηση της χώρας, μολονότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει είναι διαφορετική από αυτήν της Ιρλανδίας ή της Ελλάδας.

    «Στην παρούσα εξαπλούμενη κατάσταση αυτό που συμβαίνει είναι ότι, μολονότι η ισπανική οικονομία δεν παρουσιάζει κανένα από τα αδύναμα στοιχεία της ελληνικής και της ιρλανδικής οικονομίας, οι απλές προσδοκίες των αγορών μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στη χρηματοδότηση της Ισπανίας», είπε ο Μάλο δε Μολίνα μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη λήξη μιας συζήτησης που οργάνωσε η εμπορική σχολή IESE της Μαδρίτης.

    «Όταν υπάρχουν φαινόμενα υποψίας και μετάδοσης οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αν και διαφορετικού εύρους και φύσης, μπορεί να υποστούν τις συνέπειες διότι στις αγορές ορισμένες προσδοκίες κάποιες φορές γίνονται αυτοεκπληρούμενες προφητείες», πρόσθεσε ο Μάλο δε Μολίνα. «Για την Ισπανία, που εξαρτάται από τη συγκέντρωση εξωτερικών πόρων, η διαδικασία μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη», υπογράμμισε, επιμένοντας στο γεγονός ότι οι ισπανικές αρχές «αντέδρασαν όπως τον Μάιο» (σ.σ. μετά τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα) υιοθετώντας μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας για να καθησυχάσουν τις αγορές.

    Ο Μάλο δε Μολίνα διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ισπανία δεν χρειάζεται να προστρέξει σε βοήθεια και ζήτησε από όλους τους οικονομικούς παράγοντες να εργαστούν και να δείξουν στις αγορές ότι είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Ιρλανδία: επιφυλακτικές οι αγορές παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας

    Σχετική είδηση: Βαν Ρομπέι: «Επίτευγμα η μείωση του ελληνικού χρέους»

    Είδηση: 49285

    [03] Ευαίσθητα έγγραφα δημοσιοποιεί ξανά η Wilileaks

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:10

    Σε ενημέρωση των Kυβερνήσεων της Βρετανίας, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Δανίας, της Νορβηγίας και του Ισραήλ προχώρησε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ λίγο πριν από την αναμενόμενη τις επόμενες ημέρες δημοσιοποίηση απόρρητων αμερικανικών εγγράφων από την Wikielaks. Σύμφωνα με μήνυμα που η οργάνωση έστειλε μέσω του Twitter, επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης, Αμερικανοί διπλωμάτες ενημέρωσαν στελέχη των Κυβερνήσεων των έξι χωρών για τη δημοσιοποίηση. Όπως είπαν πηγές που γνωρίζουν για τα τηλεγραφήματα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών που έχει η Wikileaks, στη δημοσιοποίηση αναμένεται να περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεγραφήματα που μεταδίδουν πληροφορίες για καταγγελίες περί διαφθοράς πολιτικών στη Ρωσία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Κεντρικής Ασίας.

    Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, οι καταγγελίες είναι αρκούντως σημαντικές για να προκαλέσουν αμηχανία σε ξένες κυβερνήσεις, ορισμένες από τις οποίες προετοιμάζονται για τις επιπτώσεις των αποκαλύψεων.

    Η καθημερινή εφημερίδα του Λονδίνου al-Hayat αναφέρει ότι στα υπό δημοσιοποίηση έγγραφα περιλαμβάνονται ορισμένα που δείχνουν ότι η Τουρκία βοήθησε την αλ-Κάιντα στο Ιράκ και η εφημερίδα Washington Post γράφει ότι οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει το PKK, την κουρδική επαναστατική οργάνωση που έχει ξεκινήσει πόλεμο για την απόσχιση από την Τουρκία το 1984.

    Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz γράφει, επικαλούμενη ανώτατο Ισραηλινό αξιωματούχο, ότι η αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ προειδοποίησε το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών ότι τα τηλεγραφήματα ενδέχεται να προκαλέσουν ανησυχία στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις.

    Σύμφωνα πάντοτε με το μήνυμα της Wikileaks, στο Tweeter, η νέα δημοσιοποίηση θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Οκτωβρίου για τον πόλεμο του Ιράκ που περιλάμβανε 400.000 έγγραφα του αμερικανικού Πενταγώνου.

    Οι προηγούμενες δημοσιοποιήσεις της WikiLeaks, η οποία ιδρύθηκε από το γεννημένο στην Αυστραλία, χάκερ, Τζούλιαν Ασάντζ, περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι οποίες σύμφωνα με την αμερικανική Κυβέρνηση, έχουν θέσει σε αμφισβήτηση την εθνική ασφάλεια και σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

    Εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον έχει ειδοποιήσει ξένες Κυβερνήσεις σχετικά με την πιθανή δημοσιοποίηση των εγγράφων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49365

    [04] Καβάλα: Κάηκαν σε αποθήκη χαρτονομίσματα αξίας 70.000 ευρώ

    Παρασκευη, 26 11 2010 10:57

    Χαρτονομίσματα αξίας άνω των 70.000 β¬ καήκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη εντός του παλιού κάμπινγκ Estella, στο δήμου Ελευθερών Καβάλας. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ήταν αυτός που ενημέρωσε τους πυροσβέστες, που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, για την ύπαρξη ενός μεγάλου χρηματικού ποσού, που άγγιζε τις 150.000 ευρώ, που φυλάσσονταν από τον ίδιο μέσα στην αποθήκη όπου είχε προκληθεί φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι τα χαρτονομίσματα που δεν καταστράφηκαν ήταν αξίας 72.000 ευρώ.

    Η φωτιά που εκδηλώθηκε στον αποθηκευτικό χώρο (κατασκευασμένο από ξύλα και πλαστικό) εντός του παλιού κάμπινγκ, εξαπλώθηκε γρήγορα σε παρακείμενο πέτρινο φούρνο ενώ κατάστρεψε ολοσχερώς και ένα σταθμευμένο επιβατικό αυτοκίνητο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49352

    [05] Η Cristina Branco στο «Half Note»

    Παρασκευη, 26 11 2010 09:22

    Μία από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες του fado, η Cristina Branco έρχεται στην Αθήνα και στο Half Note Jazz Club για λίγες μόνο εμφανίσεις, από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010. Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

    Η Cristina Branco στα νεανικά της χρόνια δεν είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ούτε για το fado ούτε για τη μουσική, γενικότερα. Οι μουσικές της προτιμήσεις ήταν η τζαζ και το ροκ - και έτεινε περισσότερο προς την Billie Holiday και την Joni Mitchell παρά προς την Amalia Rodrigues. Μάλιστα, η επαφή της με αυτή την κορυφαία τραγουδίστρια των fados υπήρξε μάλλον τυχαία - και μοιραία - αλλάζοντας πλήρως την ζωή της Cristina που, μετά από αυτό, στράφηκε στο fado, χωρίς όμως επαγγελματικές επιδιώξεις.

    Σχεδόν τυχαία, έβγαλε ένα live δίσκο που την έκανε πασίγνωστη στην Πορτογαλία - και, βαθμιαία, στην Ευρώπη. Έτσι, η Cristina είδε ότι το πεπρωμένο της την οδηγούσε στην μουσική και ιδιαίτερα στο fado.

    Με ιδιαίτερη τραγουδιστική προσέγγιση και με μια σταθερή επαφή με την ποιητική πλευρά του, η Cristina δημιούργησε μια πιο «έντεχνη» όψη στο fado που δεν έρχεται σε αντίφαση ή αντίθεση με την παραδοσιακή. Όλοι οι δίσκοι της μέσα στον νέο αιώνα υποδηλώνουν την επιμονή της να αποδώσει την ποιητική ομορφιά της λαϊκής πορτογαλικής μουσικής γι αυτό και φροντίζει να συνεργάζεται πάντα με τους κορυφαίους.

    HALF NOTE JAZZ CLUB

    Τριβωνιανού 17, Μετς

    11636, Αθήνα

    Τηλέφωνο: 210 9213 360

    Είδηση: 49244

    [06] Ν.Ζηλανδία: Νέα έκρηξη στο ορυχείο όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 29 εργάτες

    Παρασκευη, 26 11 2010 09:37

    Νέα έκρηξη σημειώθηκε σήμερα Παρασκευή, χωρίς να προκαλέσει θύματα, στο ορυχείο της Νέας Ζηλανδίας, όπου 29 εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο πριν μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ορυχείου. Την πρώτη έκρηξη στο ορυχείο Pike River πριν επτά ημέρες ακολούθησε δεύτερη την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να σβήσουν οι ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί οι 29 αγνοούμενοι ανθρακωρύχοι. «Σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη στο ανθρακωρυχείο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Pike River, Τζον Ντάου. «Στην είσοδο και μέσα στο ορυχείο δεν βρισκόταν κανείς, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου. Δεν υπάρχουν τραυματίες», πρόσθεσε.

    Χθες Πέμπτη, ο Νεοζηλανδός πρωθυπουργός Τζον Κι τόνισε πως έχει ζητήσει έρευνα σε βάθος για τα αίτια του δυστυχήματος, του σοβαρότερου σε ορυχείο εδώ και έναν αιώνα στη Νέα Ζηλανδία.

    Τα θύματα, ηλικίας 17 ως 62 ετών, ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός. Αμέσως μετά την έκρηξη δύο εργάτες που είχαν τραυματιστεί ελαφρά κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49258

    [07] Βέροια: Ένας 58χρονος έριξε εύφλεκτο υγρό στη γυναίκα του και έβαλε της φωτιά

    Παρασκευη, 26 11 2010 09:26

    Στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, νοσηλεύεται μία 56χρονη γυναίκα, στην οποία επιχείρησε να βάλει φωτιά ο 58χρονος, σύζυγος της, το πρωί της Πέμπτης στη Βέροια. Σύμφωνα με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από την Αστυνομία, ο 58χρονος, για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, έριξε εύφλεκτο υγρό στη γυναίκα του και έβαλε φωτιά. Όταν συνειδητοποίησε τι έκανε, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί ελαφρά εγκαύματα στα χέρια. Ο σύζυγος συνελήφθη. Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κατάσταση της υγείας της 56χρονης, που μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, δεν είναι κρίσιμη.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49251

    [08] Νέα δολιοφθορά στο δίκτυο του ΟΣΕ

    Παρασκευη, 26 11 2010 09:17

    Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην ηγεσία του ΟΣΕ, τα όλο και συχνότερα κρούσματα δολιοφθοράς, στο δίκτυο του Οργανισμού. Σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε νέα δολιοφθορά με την κοπή καλωδίων, που είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει για περίπου μισή ώρα η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Αφιδνών και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Η γραμμή δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, αφού προηγουμένως αποκαταστάθηκε η βλάβη και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει θέμα ασφαλείας για τους συρμούς.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49243

    [09] Προβολή οικολογικών ταινιών στην Ξάνθη Προβολή οικολογικών ταινιών στην Ξάνθη

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:29

    Συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, στην Ξάνθη, το Φεστιβάλ Οικολογικών ταινιών που διοργανώνει το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης « Η Γέφυρα». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ταινίες «Η ιστορία των πραγμάτων», «Η εποχή των ηλιθίων» και «Εxpress Σκοπελίτης - Η Μάνα των Νησιών». Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος, στην καπναποθήκη «Π», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49373

    [10] Προκήρυξη προγραμμάτων στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση»

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:27

    Την έναρξη των νέων δράσεων κρατικών ενισχύσεων «digi-content» και «digi-retail», του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Καβάλας. Οι δύο δράσεις, απευθύνονται σε περισσότερες από 200.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Αξιοποιούν πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνδράμουν σημαντικούς κλάδους της οικονομίας που πλήττονται από την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, με νέες ψηφιακές δυνατότητες. Η ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων στη δράση «digi-content» θα διαρκέσει από 6 Δεκεμβρίου έως 14 Ιανουαρίου, ενώ στη δεύτερη δράση από 14 Ιανουαρίου έως 15 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Επιμελητήριο Καβάλας. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49372

    [11] Ομόφωνο αίτημα για ανάκληση της άδειας καύσης πετ κοκ και λυματολάσπης από τη Νομαρχία

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:26

    Την ανάκληση της άδειας καύσης πετ κοκ και λυματολάσπης στη «Βιοκεράλ», ζητά ομόφωνα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας.

    Σε χθεσινή του συνεδρίαση το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ασχολήθηκε εκτενώς με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση, ενώ ο νομάρχης Λάρισας κ. Λ. Κατσαρός, χαρακτήρισε «αντιστόρητη» την ειδική γραμματέα Περιβάλλοντος κ. Μαρ. Καραβασίλη, η οποία σημειώνεται ότι είχε επιρρίψει ευθύνες στη Νομαρχία για την συνεχιζόμενη λειτουργίας της επιχείρησης. Επίσης, αξίενι να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ στο Νομαρχιακό Σύμβούλιο κ. Μπ. Μπακούλας, παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη κατάστασης με το θέμα της «Βιοκεράλ»

    Είδηση: 49371

    [12] Προς επίλυση το πρόβλημα με το νερό του Παγγαίου

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:25

    Προς επίλυση βαίνει το πρόβλημα που έχει προκύψει στο νερό του δήμου Παγγαίου Καβάλας με την εμφάνιση αρσενικού. Η Γενική Γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Θεοδώρα Κόκλα, κατανοώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων και μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Υδάτων κατά την οποία επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα, προχώρησε στη σύνταξη μίας μελέτης που αφορά στην εγκατάσταση τριών ειδικών φίλτρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες. Σύντομα θα γίνει και η δημοπράτηση του έργου, ύψους 40.000 ευρώ. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49370

    [13] Συνεδριάζει σε βαρύ κλίμα η ΠΕ Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:25

    Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η Περιφερειακή Επιτροπή Θεσσαλίας του ΠΑΣΟΚ, με θέμα την ημερήσια διάταξη την αποτίμηση του αποτέλεσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η συνεδρίαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε βαρύ κλίμα μετά και τις αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις τοπικών στελεχών , που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Με χθεσινή του δήλωση ο κ. Απόστολος Παπατόλιας, απευθύνει έκκληση για ενότητα , σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι τη αντιπαράθεσης.

    Επίσης, με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στο εκλογικό αποτέλεσμα και αφού γίνεται αναφορά στα θετικά αποτελέσματα στους περιφερειακούς Δήμους του νομού, ενώ σημειώνονται λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις που οδήγησαν στις ήττες σε Περιφέρεια και Δήμο Λαρισαίων. Τέλος, η Ν.Ε. παρεμβαίνει στις πρόσφατες αντιπαραθέσεις, σημειώνοντας πως πρέπει «να πέσουν οι τόνοι»

    Είδηση: 49369

    [14] Πορεία αλληλεγγύης για τους 11 ανήλικους που δικάζονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:24

    Πανελλαδική πορεία διοργανώνει αύριο στη Λάρισα, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης 11 ανήλικους που δικάζονται στις 9 Δεκεμβρίου για τα επεισόδια που είχαν γίνει το Δεκέμβριο του 2008 στη Λάρισα, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

    Σημειώνεται ότι οι 11 ανήλικοι παραπέμπονται να δικαστούν με κατηγορίες που εμπίπτουν στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

    Η πορεία, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οργανώσεις και φορείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει στη 1 από την πλατεία ταχυδρομείου,

    Είδηση: 49368

    [15] Εντάξεις 22 νέων προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:23

    Περισσότερα από 20 εκ. ευρώ θα επενδυθούν στη Θεσσαλία με την έγκριση 22 επενδυτικών προτάσεων από την αρμόδια γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην τελευταία συνεδρίασή της.

    Οι επενδύσεις αυτές έχουν συνολικό ύψος 20.382.000 ευρώ και συνολική επιχορήγηση 8.138.250 ευρώ. Οι 22 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν αφορούν στην μεταποίηση , στον τουρισμό, τη γεωργία και στην κτηνοτροφία, τομείς με ιδιαίτερη σημασία για τη Θεσσαλία.

    Σε δηλώσεις της, η γενικής γραμματέας της Περιφέρειας κ. Κ. Γερακούδη, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι οι επενδύσεις αυτές "θα μπορέσουν να ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλίας και να συμβάλλουν θετικά στη μάχη της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Θέλω για μία ακόμη φορά να τονίσω την ικανοποίηση μου για την σημαντική αναπτυξιακή ώθηση που δίνει στην Περιφέρεια μας, ο επενδυτικός νόμος και να τονίσω ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αποπληρώσαμε το σύνολο των υποχρεώσεων από τα προηγούμενα χρόνια".

    Είδηση: 49367

    [16] Παρέμβαση Κ. Αγοραστού για την κατάργηση ΔΟΥ στη Θεσσαλία

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:23

    Παρέμβαση στον υφυπουργό Οικονομικών κ. βημήτρη Κουσελά με αφορμή τις πληροφορίες που διακινούνται για καταργήσεις βΟΥ στη Θεσσαλία έκανε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μεταφέροντας του την αγωνία και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

    Ο κ. β. Κουσελάς ενημέρωσε τον κ. Κ. Αγοραστό ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, ενώ επισήμανε ότι για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις βΟΥ θα προσμετρηθούν «συγκεκριμένοι όροι, προυποθέσεις και κριτήρια».

    Είδηση: 49366

    [17] Οδηγός επιχειρήσεων της Νομαρχία για τοπικά κρασιά και οινοποιεία

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:22

    Eναν ακόμη οδηγό Επιχειρήσεων για τα κρασιά και τα Οινοποιεία του Νομού ξέδωσε η νομαρχία Λάρισας, συνεχίζοντας την προσπάθεια της για προβολή των δυναμικών επιχειρήσεων και κλάδων του νομού. Το έντυπο, που εκδόθηκε στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, φέρει τον τίτλο "Οίνων γεύσεις...", και αποτελεί έναν οδηγό των οινοποιείων του Ν. Λάρισας, ενώ θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

    Σκοπός της έκδοσης είναι να διανεμηθεί παντού, σε αγορές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να κάνει ευρύτερα γνωστές τις οινοποιητικές επιχειρήσεις του Νομού, και να φέρει νέους αγοραστές.

    Η Νομαρχία Λάρισας, με το λεύκωμα αυτό προβάλει ουσιαστικά τον αγώνα και το μόχθο των οινοποιών του Ν. Λάρισας , στηρίζοντας τις προσπάθειές τους για να συνεχίσουν να κοιτούν στα μάτια όχι μόνο τον εγχώριο αλλά και τον διεθνή ανταγωνισμό και σας καλεί σε ένα «ταξίδι» στον κόσμο των γεύσεων και των απολαύσεων.

    Είδηση: 49364

    [18] Βουλή: Οι φυσικοί πόροι του Αιγαίου στην Ώρα του Πρωθυπουργού

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:32

    Την ανάληψη πρωτοβουλίας της χώρας μας για ειλικρινή κουβέντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Βουλή, αν υπάρχουν μυστικές συνομιλίες περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, μετά από πρόσφατες συνεντεύξεις Τούρκων Υπουργών . Ο Πρωθυπουργός απέδωσε τη συζήτηση αυτή σε επικοινωνιακά παιχνίδια της Τουρκιάς και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη οι διπλωματικές επαφές για τη διευθέτηση του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας. Απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας στο θέμα της συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στο Αιγαίο και κατέληξε λέγοντας ότι το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζει την επικαιροποίηση του νόμου ώστε να γίνει καλύτερη εκμετάλλευση των ενεργειακών και φυσικών πόρων στο Αιγαίο, και δήλωσε πως όσο υπάρχει η απειλή του casus belli, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, και όσο δεν αναγνωρίζεται το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια συνεργασία.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 49377

    [19] Να μην αυξηθούν τα τελη ελλιμενισμού στη Μαρίνα Σάμου ζητά ο Π. Βαρδίκος

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:40

    Τη μη αύξηση των τελών ελλιμενισμού στη Μαρίνα Σάμου ζητά με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Νικητιάδη, ο Βουλευτής Σάμου Πυθαγόρας Χ. Βαρδίκος. Μια ενδεχόμενη αύξηση θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της Μαρίνας, όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, όχι τόσο απέναντι στην πολύ φθηνότερή της, Μαρίνα της Κω, αλλά κυρίως απέναντι στις Μαρίνες της Τουρκίας και κυρίως σ' αυτές που βρίσκονται σε ελάχιστη από τη Σάμο απόσταση, στο Κουσάντασι. Ο Βουλευτής κλείνει την επιστολή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν το κράτος μειώνει τον ΦΠΑ για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, είναι καταστροφικό, ιδιωτική εταιρεία που εκμεταλλεύεται δημόσια Μαρίνα να προχωρά σε ακατανόητες για την εποχή αυξήσεις». Επίσης, ο Βουλευτής απέστειλε επιστολή προς τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Μενδώνη, με την οποία μεταφέρει το αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μαραθοκάμπου για την αποκατάσταση και συντήρηση των τοιχογραφιών της Παναγίας Σαραντασκαλιώτισσας που κινδυνεύουν από τη φθορά του χρόνου. Ο Βουλευτής παρακαλεί να προγραμματιστεί άμεσα από τους ειδικούς του υπουργείου Πολιτισμού επίσκεψη, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των -ιδιαίτερης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας- τοιχογραφιών.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49379

    [20] Ενίσχυση εθελοντικών ομάδων

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:37

    Με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κατανέμεται το ποσό των 19.100 ευρώ, στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις των νομών Λέσβου, Χίου και Σάμου για την προμήθεια υλικών και μέσων που θα υποστηρίζουν το έργο των εθελοντικών οργανώσεων της χώρας.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49378

    [21] Αθλητικές συναντήσεις

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:34

    Τον Ολυμπιακό Βόλου αντιμετωπίζει την Κυριακή (28 Νοεμβρίου), στις 3 το μεσημέρι, η ομάδα της Καβάλας στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League ποδοσφαίρου. Την ίδια ημέρα και ώρα, αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης και η Scoda Ξάνθη. Η Καβάλα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ η Ξάνθη βρίσκεται στην 12η θέση, μαζί με τον Ατρόμητο Αθηνών, με 11 βαθμούς. Την Κυριακή, θα διεξαχθεί, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας Καβάλας, και η αναμέτρηση της Καβάλας με τον Ηρακλή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49376

    [22] Εκδήλωση της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:32

    Εκδήλωση για την «Επιτροπή Ποντιακών Μελετών και το έργο της» διοργανώνει αυτό το Σάββατο (27 Νοεμβρίου), η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλίες για το εκδοτικό έργο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο του Ποντιακού Ελληνισμού καθώς και την απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρόεδρο της Επιτροπής για την προσφορά της στην ποντιακή γραμματολογία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49375

    [23] Εκδηλώσεις από Λύκειο Ελληνίδων και Θρακική Εστία Καβάλας

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:31

    Τα 65 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει αύριο (Σάββατο) το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Η εκδήλωση την οποία θα πλαισιώσει η φιλόλογος-συγγραφέας, Αγγελική - Κιουρτσή Μιχαλοπούλου, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο χώρο του Λυκείου. Αύριο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και το 7ο Πολιτιστικό Διήμερο της Θρακικής Εστίας Καβάλας, στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7 το απόγευμα και είναι αφιερωμένες στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς. Σύνταξη: Τασούλα Κρητικού

    Είδηση: 49374

    [24] Ο καιρός

    Παρασκευη, 26 11 2010 11:44

    Στο Νομό Μαγνησίας σήμερα αναμένονται λίγες συννεφιές, που σταδιακά θα αυξηθούν, και πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Νομό από 7 μέχρι 16οC και ειδικότερα στο Βόλο από 9 έως 16οC.

    Είδηση: 49380


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 26 November 2010 - 9:55:07 UTC