Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο του Υπουργικού η οικονομική πολιτική
  • [02] Με στόχο το εσωκομματικό τοπίο η σύγκληση της Κ.Ο. της ΝΔ
  • [03] Βρετανία: Στους δρόμους οι φοιτητές για τις αυξήσεις στα δίδακτρα
  • [04] Ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων σε πέντε νησιά αποφάσισε η Ν.Κορέα
  • [05] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της παναττικής στάσης εργασίας
  • [06] Αϊτή: Νέες διαδηλώσεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές
  • [07] Αργεντινή: Συνελήφθη 62χρονος που βίαζε την κόρη του επί 30 χρόνια
  • [08] Η ΤΕΔΚ συζητά τη μετεξέλιξη της λόγω Καλλικράτη
  • [09] Διαμαρτυρία των φοιτητών για το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου
  • [10] Διημερίδα για τον Καλλικράτη
  • [11] Ληστεία με την απειλή όπλου στην Κω
  • [12] Προβολή της Χίου στην έκθεση «Τουρισμός - Πολιτισμός - Γαστρονομία»
  • [13] Νέα διάκριση για τον Δημήτρη Κρεμαστινό
  • [14] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [15] Γιορτή «λουκουμά-τηγανίτας» στην Αρχίπολη Ρόδου
  • [16] Προσωρινά διόδια σε 6-7 σημεία της Εγνατίας οδού
  • [17] Προχωρούν τα έργα στο νέο αυτοκινητόδρομο
  • [18] Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ ζητά παρέμβαση πρωθυπουργού για τη νεφρολογική κλινική
  • [19] Ο Θ. Αθανασίου για τη Δημοκρατική Συμμαχία
  • [20] Απλήρωτοι παραμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι
  • [21] Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης φυσικής κληρονομιάς
  • [22] Στο Σ.Α. η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για Κυπριακό
  • [23] Ήττα με παράπονα για τον Εργοτέλη
  • [24] Επιστολή Στάθη Κωνσταντινίδη για το πετρέλαιο θέρμανσης
  • [25] Κοντά στον ΟΦΗ ο Χούτος
  • [26] Αντιδράσεις στα Δωδεκάνησα για τον οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
  • [27] Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για το Λιμάνι Αγ,Ευστρατίου
  • [28] Οι ταινίες του Κυριάκου Κατζουράκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας
  • [29] Η στάση της ΚΕΔ καθυστερεί τις εξελίξεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ
  • [30] Συμμετοχή Σπ. Γαληνού σε Επιτροπή
  • [31] Έκλεισε για δύο μήνες το νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Ρόδου
  • [32] Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος απο τη ΝΔ
  • [33] Οι προτεραιότητες της Υφ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ελ. Τσουρή
  • [34] Αναδάσωση δημοτικής έκτασης στο Δήμο Βεντζίου

    [01] Στο επίκεντρο του Υπουργικού η οικονομική πολιτική

    Πεμπτη, 25 11 2010 09:09

    Την οικονομική πολιτική το επόμενο διάστημα θα συζητήσει το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού στις 12.30 με βάση την ενημέρωση που θα κάνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Στο Υπουργικό θα συζητηθούν ακόμη τα νομοσχέδια για την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την θαλάσσια στρατηγική -που αποτελεί ουσιαστικά εναρμόνιση με την σχετική οδηγία της Ε.Ε.- του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφάλειας και τέλος του Υπουργείου Υποδομών για την πιστοποίηση των μηχανοδηγών. Ο αναπτυξιακός νόμος, η προσέλκυση επενδύσεων, η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, συζητήθηκαν και σε κυβερνητική συσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, που τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών, για την προώθηση των οποίων η Τρόικα έχει θέσει χρονοδιάγραμμα μέχρι το Μάρτιο.

    Στοίχημα της επόμενης διετίας είναι η μετατροπή του σπάταλου κράτους σε κράτος δικαίου, επιτελικό και ευέλικτο, επεσήμανε εξάλλου ο Γιώργος Παπανδρέου, σε διημερίδα για τον Καλλικράτη. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης διαβεβαίωσε πως η μείωση των 6.000 δημοτικών επιχειρήσεων σε 1.500 θα γίνει με μετατάξεις και όχι με απολύσεις.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Η ανάπτυξη στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη

    Σχετική είδηση: Γ. Παπανδρέου: «Δύσκολο και απαιτητικό το 2011»

    Είδηση: 48996

    [02] Με στόχο το εσωκομματικό τοπίο η σύγκληση της Κ.Ο. της ΝΔ

    Πεμπτη, 25 11 2010 10:18

    Αναταραχή επικρατεί στη ΝΔ μετά την διαγραφή του βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Κοντογιάννη, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα για λαϊκισμό. Αύριο ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ενώ χθες συναντήθηκε με τους βουλευτές Θανάση Γιαννόπουλο και Σίμο Κεδίκογλου. Και οι δύο διέψευσαν τις φήμες που τους θέλουν να κρατούν αποστάσεις από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι ήταν, είναι και θα μείνουν στη ΝΔ. Σχολιάζοντας την εξέλιξη κύκλοι της Ρηγίλλης έκαναν λόγο για νέα αποστασία και ζήτησαν από τους δύο «διαφωνούντες» βουλευτές να επιστρέψουν τις έδρες τους. Από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου αναζητά δεκανίκια από άλλους, πολύ λίγους αλλά πολύ πρόθυμους, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται δεκανίκια γιατί έχει δίπλα του τον ελληνικό λαό.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σχετική είδηση: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Κοντογιάννης

    Σχετική είδηση: Την ΚΟ της ΝΔ συγκαλεί ο Α. Σαμαράς την Παρασκευή

    Είδηση: 49073

    [03] Βρετανία: Στους δρόμους οι φοιτητές για τις αυξήσεις στα δίδακτρα

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:02

    Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στους δρόμους του Λονδίνου, μετά τις χθεσινές νέες συμπλοκές ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές. Φοιτητές, μαθητές και καθηγητές πραγματοποίησαν τη δεύτερη μεγάλη διαδήλωσή τους ενάντια στον τριπλασιασμό των ετήσιων διδάκτρων στα Πανεπιστήμια. Εκτεταμένες ζημιές προκάλεσαν οι νεαροί στο κέντρο του Λονδίνου και 17 άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί ενώ 32 συνελήφθησαν. «Πρέπει να τονίσουμε ότι η ζημιά που έγινε από τα χιλιάδες νέα παιδιά δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο τη ζημιά που γίνεται από την κυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελευθέρων», δήλωσε φοιτητής, από τους οργανωτές της διαδήλωσης. Μαθητές, φοιτητές και καθηγητές είχαν σκοπό να φτάσουν έξω από τα γραφεία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η αστυνομία όμως τους εμπόδισε. Η στάση του κόμματος του Νικ Κλεγκ, το οποίο προεκλογικά είχε ταχθεί κατά της αύξησης των διδάκτρων έχει προκαλέσει αγανάκτηση στου νεαρούς Βρετανούς.

    Καθώς η νύχτα έπεφτε στο Λονδίνο οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν. Οι αρχές μετά το φιάσκο της προηγούμενη διαδήλωσης, είχαν στείλει στους δρόμους εκατοντάδες αστυνομικούς., ενώ άλλα 17 τραυματίστηκαν. Ανάλογες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις, ενώ οι φοιτητές πραγματοποίησαν καταλήψεις σε 12 μεγάλα βρετανικά Πανεπιστήμια.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχετική είδηση: BBC: Political impasse on fees 'will harm universities'

    Είδηση: 49095

    [04] Ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων σε πέντε νησιά αποφάσισε η Ν.Κορέα

    Πεμπτη, 25 11 2010 09:40

    Την ενίσχυση των στρατιωτικών της δυνάμεων σε πέντε νησιά αποφάσισε η Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας εξαιτίας της έντασης με τη Βόρεια Κορέα, ενώ ακυρώνει και τα σχέδιά της να μειώσει τον αριθμό των πεζοναυτών που στρατωνίζονται στα νησιά μετά τις βορειοκορεατικές επιθέσεις. Εκπρόσωπος της νοτιοκορεατικής Προεδρίας δήλωσε ότι μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας πέντε νήσων συμφωνήθηκαν στην έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου που κάλεσε ο Πρόεδρος Λι Μιουνγκ Μπακ. Η σύσκεψη επικεντρώθηκε επίσης σε μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έντασης στην οικονομία της χώρας, την τέταρτη μεγαλύτερη στην ασιατική περιφέρεια. Οι αγορές έμοιαζαν να οδεύουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το ξέσπασμα της κρίσης νωρίς σήμερα Πέμπτη, ωστόσο το γουόν, το νοτιοκορεάτικο νόμισμα, συνέχιζε να υφίσταται πιέσεις. Από τη μεριά της η Κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι δε θα διστάσει ν' απαντήσει με στρατιωτικές επιθέσεις εάν η Νότια Κορέα προβεί σε "απερίσκεπτες στρατιωτικές προκλήσεις ξανά", μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

    Η Βόρεια Κορέα "θα εξαπολύσει δεύτερους και τρίτους γύρους επιθέσεων χωρίς δισταγμό, εάν πολεμοκάπηλοι στη Νότια Κορέα προβούν σε απερίσκεπτες προκλήσεις ξανά", ανέφερε το επίσημο βορειοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA, επικαλούμενο ανακοινωθέν των ενόπλων δυνάμεων στην Πιονγκγιάνγκ.

    Εξάλλου η βορειοκορεατική Κυβέρνηση "απέρριψε" την πρόταση της Διοίκησης της δύναμης του ΟΗΕ στη Νότια Κορέα, της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ, για συνομιλίες στρατηγικού επιπέδου ώστε να μειωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο και να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών μετά την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού την Τρίτη, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της κυβέρνησης στη Σεούλ.

    "Η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι απέρριψε την πρόταση διότι θεωρεί ότι δεν έχει και πολλά να κερδίσει από τις συνομιλίες", ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο Νοτιοκορεάτη κυβερνητικό αξιωματούχο. Στελέχη των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Κορέα επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές.

    Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ και ο γιος και προαλειφόμενος ως διάδοχός του Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκαν τη βάση συστοιχιών πυροβολικού από όπου επλήγη το νησί στη Νότια Κορέα μερικές ώρες μετά το επεισόδιο, αναφέρουν παράλληλα σήμερα νοτιοκορεατικά ΜΜΕ. Η επίθεση "πιθανώς διατάχθηκε από τον ίδιο τον Κιμ Γιονγκ Ιλ", αναφέρει η εφημερίδα Joongang επικαλούμενη κυβερνητική πηγή. Επίσημα, η κυβέρνηση στη Σεούλ απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

    Τα ΜΜΕ σημειώνουν πως τα βορειοκορεατικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο Γιονγκ Ουν με το χαρακτηρισμό "ο νεαρός στρατηγός" - αν και η εμπειρία του σε στρατιωτικά ζητήματα είναι μηδενική.

    Στο μεταξύ το Υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα διεξαχθούν εντός του μήνα, θα στείλουν ένα σαφές μήνυμα στη Βόρεια Κορέα.

    «Σε τηλεφωνική συνομιλία με την υπουργό (Εξωτερικών των ΗΠΑ) Χίλαρι Κλίντον συμφωνήσαμε ότι μέσω των ασκήσεων, θα μπορέσουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στο Βορρά σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η Κίνα από την πλευρά της εξέφρασε την «ανησυχία» της για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, που θα αρχίσουν την Κυριακή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, και πρόσθεσε ότι το Πεκίνο διατηρεί επαφή με την Ουάσινγκτον για την ένταση στην κορεατική χερσόνησο

    Η ανάγκη επανάληψης των εξαμερών συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ είναι "επείγουσα", δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι όλες οι πλευρές πρέπει να καταβάλουν περισσότερες προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης.

    Η Σεούλ εξετάζει τη λήψη σειράς μέτρων, τα οποία θα προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατά της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    Το Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας από την πλευρά του ενέκρινε απόφαση που καταδικάζει τον βομβαρδισμό του νησιού της Νότιας Κορέας, χωρίς να ζητήσει άμεση απάντηση.

    Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομελείας του Κοινοβουλίου υιοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία απόφαση η οποία καταδικάζει την παραβίαση του χάρτη του ΟΗΕ και τις συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου από την Πιονγκγιάνγκ.

    Με την απόφαση ζητείται από τη Βόρεια Κορέα να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο στρατιώτες και δύο πολίτες, ενώ απευθύνεται έκκληση προς την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας να αναλάβει δράση κατά ενδεχόμενων μελλοντικών προκλήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να αποφύγουν την ευθύνη για τον πρόσφατο βομβαρδισμό... εάν οι ΗΠΑ επιθυμούν πραγματικά ύφεση στην κορεατική χερσόνησο, δεν πρέπει απερίσκεπτα να προστατεύει τις νοτιοκορεατικές δυνάμεις των ανδρείκελων, αλλά να τις ελέγχει αυστηρά , ώστε να μην διαπράξει άλλες τυχοδιωκτικές στρατιωτικές προκλήσεις", αναφέρει τηλεγράφημα του πρακτορείου KCNA

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Διαβουλεύσεις για εκτόνωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο

    Είδηση: 49019

    [05] Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις λόγω της παναττικής στάσης εργασίας

    Πεμπτη, 25 11 2010 08:48

    Με κεντρικό σύνθημα τη διατήρηση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και να μην γίνουν άλλες απολύσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα κάνουν στη μία το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενώ έχουν κηρύξει τρίωρη παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Άλλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνει στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ, η ΟΤΟΕ και η ΠΟΣΠΕΡΤ. Εξάλλου μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται σήμερα οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων, οι οποίοι αντιδρούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης των δημοσίων συγκοινωνιών που προωθεί η Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 10 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό και το τραμ δεν θα κινηθούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 48994

    [06] Αϊτή: Νέες διαδηλώσεις λίγες μέρες πριν τις εκλογές

    Πεμπτη, 25 11 2010 10:40

    Νέες διαδηλώσεις σημειώθηκαν χθες Τετάρτη στο Πορτ-ο-Πρενς, μετά από μια σύντομη περίοδο "ηρεμίας" και ενώ απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι συνελήφθησαν στην διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της πόλης κατά την οποία συμμετέχοντες φώναξαν συνθήματα εναντίον της απερχόμενης Κυβέρνησης του Προέδρου Ρενέ Πρεβάλ και έσκισαν αφίσες του υποψηφίου Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος Ζιντ Σελεστίν. Οι διαδηλωτές καταφέρθηκαν επίσης εναντίον της Αποστολής του ΟΗΕ για την Σταθεροποίηση της Αϊτής (MINUSTAH), την οποία πολλοί κατηγορούν για την επιδημία χολέρας που έχει ξεσπάσει στη χώρα και συνεχίζει να προσβάλει χιλιάδες.

    Διαδηλωτές προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε τουλάχιστον ένα όχημα και πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών, που έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες εξ αυτών.

    Αρκετές ξένες πρεσβείες έχουν προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της βίας εν όψει των εκλογών στην χώρα της Καραϊβικής, που είναι η φτωχότερη στο δυτικό ημισφαίριο.

    Οι ψηφοφόροι στην Αϊτή καλούνται στις κάλπες την Κυριακή για να αναδείξουν Κοινοβούλιο και τον επόμενο Πρόεδρο στη χώρα η οποία ακόμα πασχίζει να ανανήψει από τον καταστροφικό σεισμό του Ιανουαρίου, ο οποίος στοίχισε περίπου 300.000 νεκρούς.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49080

    [07] Αργεντινή: Συνελήφθη 62χρονος που βίαζε την κόρη του επί 30 χρόνια

    Πεμπτη, 25 11 2010 10:08

    Σοκάρει την Αργεντινή η αποκάλυψη μιας νέας υπόθεσης αιμομιξίας. Ένας 62χρονος Αργεντινός συνελήφθη και τον βαρύνουν κατηγορίες ότι κακοποιούσε επί 30 χρόνια σεξουαλικά την κόρη του και είναι ο πατέρας των 10 παιδιών της, σύμφωνα με την διαδικτυακή εφημερίδα Notife. Η 43χρονη γυναίκα φέρεται να τόλμησε να καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία της επαρχίας Σάντα Φε, μόνο όταν ο πατέρας της συνελήφθη για ζωοκλοπή, ανέφερε η εφημερίδα χθες Τετάρτη. Γενετικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν όσα ισχυρίστηκε το θύμα. Η γυναίκα είπε ότι ο πατέρας της την απειλούσε διαρκώς με όπλο. Τα παιδιά, οκτώ από τα οποία ζουν, δεν γνώριζαν ότι ο παππούς τους ήταν και πατέρας τους. Μόνο ο μεγαλύτερος γιος το είχε ανακαλύψει και αυτοκτόνησε, είπε το θύμα. Όταν έμενε έγκυος, ήταν αναγκασμένη να λέει στα μεγάλα παιδιά και στους γείτονες ότι κοιμόταν με άλλους άνδρες που την εγκατέλειπαν, είπε η γυναίκα.

    Ο δικαστής Βιρχίλιο Παλούδ σχολίασε ότι οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης εντός οικογενειών είναι πολύ συχνές στο βόρειο τμήμα της επαρχίας. Εάν κριθεί ένοχος, ο δράστης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 20 ετών.

    Τον περασμένο μήνα ένας άνδρας συνελήφθη στην επαρχία Κόρδοβα και κατηγορήθηκε ότι βίαζε την κόρη του επί 20 χρόνια. Η γυναίκα γέννησε έξι παιδιά.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49051

    [08] Η ΤΕΔΚ συζητά τη μετεξέλιξη της λόγω Καλλικράτη

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:28

    Θέματα που αφορούν στη μετεξέλιξη της ΤΕΔΚΔ θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η σύσταση Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με έδρα της Σύρο προβληματίζει τους δημάρχους του νομού Δωδεκανήσου αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της. Για το λόγο αυτό ζητήθηκε η σύσταση δύο αυτόνομων οργάνων με τη μορφή εκτελεστικής γραμματείας που θα λειτουργούν σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

    , με την ΤΕΔΚΔ να προτείνει ακόμα την κατανομή στην Εκτελεστική Γραμματεία της Δωδεκανήσου το 10% από τα τοπικά έσοδα, όπως είναι ο Δημοτικός Φόρος και ο φόρος Εισοδήματος.

    Είδηση: 49104

    [09] Διαμαρτυρία των φοιτητών για το κτιριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:27

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Κάμειρος», το οποίο στεγάζει τμήματα του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της επιτροπής αγώνα του τμήματος Μεσογειακών σπουδών. Οι φοιτητές αντιδρούν στο κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το πανεπιστήμιο και στα μέτρα που προωθούνται από τη κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας.

    Είδηση: 49102

    [10] Διημερίδα για τον Καλλικράτη

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:26

    Σε διημερίδα για τον Καλλικράτη, συνάντησε χθες τους αιρετούς περιφερειάρχες και τους νέους δημάρχους ο πρωθυπουργός στην Αθήνα παρουσία και του υπουργού εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

    Στη συνάντηση παραβρέθηκε από την Κέρκυρα ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου. Τους περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, συνάντησε χθες το μεσημέρι και ο Αντώνης Σαμαράς.

    Είδηση: 49105

    [11] Ληστεία με την απειλή όπλου στην Κω

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:25

    Σε σπίτι 41χρονου αλλοδαπού κάτοικου στο Μαστιχαρι της Κω, εισέβαλαν χθες στις 23:30 τέσσερις (4) άγνωστοι δράστες και με την απειλή όπλου τον ακινητοποίησαν, του άρπαξαν 500 ευρώ και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας Κω όπου ο 41χρονος κατήγγειλε το περιστατικό.

    Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

    Είδηση: 49101

    [12] Προβολή της Χίου στην έκθεση «Τουρισμός - Πολιτισμός - Γαστρονομία»

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:24

    Στην Έκθεση «Τουρισμός - Πολιτισμός - Γαστρονομία» που πραγματοποιεί στη Χαλκίδα από τις 26-28 Νοεμβρίου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού θα συμμετάσχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.

    Συγκεκριμένα σε ειδικό stand που παραχώρησε δωρεάν ο οργανωτής φορέας θα προβληθούν τοπικά προϊόντα της Χίου τα οποία θα προσφερθούν στην συνέχεια στους επισκέπτες της έκθεσης.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49103

    [13] Νέα διάκριση για τον Δημήτρη Κρεμαστινό

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:23

    Για τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών προτάθηκε ο καθηγητής καρδιολογίας και βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός. Ο διακεκριμένος καθηγητής είναι ο μοναδικός που προτάθηκε από τη χώρα μας και η εκλογή θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου 2011 μετά από ψηφοφορία που θα διεξαχθεί.

    Είδηση: 49099

    [14] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:23

    Η εκδοτική εταιρία «CORFUPRESS» σε συνεργασία με τον Κερκυραίο καλλιτέχνη Κώστα Κουλούρη διοργανώνουν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας την παρουσίαση του βιβλίου «ΚΕΡΚΥΡΑ, Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ». Μία ξεχωριστή βραδιά με ποίηση, ζωγραφική και θέατρο.

    Η Αναγνωστική Εταιρία και το Ίδρυμα Μποδοσάκη οργανώνουν ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου Βερέμη με θέμα:«Η κατακερματισμένη κοινωνία στην Ελλάδα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 στην αίθουσα της αναγνωστικής.

    Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 στο Αμφιθέατρο 1, του κτηρίου (ισόγειο) του Ιονίου Πανεπιστημίου επί της οδού Ιωάννου Θεοτόκη 72, και ώρα 6.30 μ.μ. η κ. Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, θα αναπτύξει το θέμα:"Η συμβολή των Ελληνικών Ιδρυμάτων στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς".Η διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος «Διεπιστημονική αξιοποίηση πολιτισμικού αγαθού» (διδάσκουσα Επικ. Καθηγήτρια Αλίκη Νικηφόρου) του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας «Διαχείριση Τεκμηρίων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Νέες Τεχνολογίες». Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Στον ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπο στην Κέρκυρα θα παρουσιαστεί το Σάββατο στις 10 το βράδυ η Monika μαζί με την πολυμελής μπάντα της. Η γνωστή τραγουδοποιός στην κιθάρα και στο πιάνο, θα τραγουδήσει κομμάτια από τον τελευταίο της δίσκο "EXIT", μαζί με τα καθιερωμένα πλέον αγαπημένα της από το ντεμπούτο της "Avatar", καθώς και διασκευές-έκπληξη.

    Το 3ο Enduro Αγίων Δέκα , θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, στην περιοχή του Δήμου Αχιλλείων. Η δημοσίευση του πίνακα συμμετοχών θα γίνει στις 26 Νοεμβρίου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 49100

    [15] Γιορτή «λουκουμά-τηγανίτας» στην Αρχίπολη Ρόδου

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:21

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχιπόλεως «άγιος Μηνάς» διοργανώνει την 3η γιορτή λουκουμά-τηγανίτας την Κυριακή 28 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου. Στο χώρο της εκδήλωσης πέρα από τους λουκουμάδες θα διατίθενται παραδοσιακά προϊόντα παρασκευασμένα από τις γυναίκες του χωριού.

    Είδηση: 49098

    [16] Προσωρινά διόδια σε 6-7 σημεία της Εγνατίας οδού

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:20

    Την επιλογή δύο ή τριών σημείων στο τμήμα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης- Κήπων Έβρου, προκειμένου να τοποθετηθούν πρόχειρες εγκαταστάσεις διοδίων, εξετάζει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.», όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο αντιπρόεδρος της εταιρίας, Γιάννης Τσακλίδης.

    Αντιστοίχως, περίπου πέντε σταθμοί διοδίων πρόκειται να λειτουργήσουν στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Ηγουμενίτσας. Όπως εξήγησε ο κ.Τσακλίδης, οι λόγοι που επιβάλλουν την εσπευσμένη λειτουργία διοδίων (σε τέσσερις μήνες περίπου), αφορούν την εξυπηρέτηση των οικονομικών αναγκών της εταιρίας για τα δάνεια που έχει λάβει, τη συντήρηση του δικτύου, καθώς και την πίεση που ασκείται από την Ε.Ε. για τα κονδύλια που έχει διαθέσει. Εκτιμάται ότι στο τμήμα Θεσσαλονίκης- Κήπων Έβρου, θα τοποθετηθούν εγκαταστάσεις διοδίων στον Ίασμο Κομοτηνής, την περιοχή του Παγγαίου και, ενδεχομένως, τη Νυμφόπετρα, με κόστος περίπου στα 2,7 ευρώ. Καθώς ήδη, έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος, τα διόδια θα υπολογίζεται να λειτουργήσουν προσωρινά για ένα χρόνο.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 49097

    [17] Προχωρούν τα έργα στο νέο αυτοκινητόδρομο

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:15

    Μέσα στο 2013, θα αρχίσει η σταδιακή παράδοση σε χρήση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρας - Κορίνθου, η κατασκευή του οποίου σε αυτή τη φάση, επικεντρώνεται στις βασικές υποδομές, όπως είναι οι σήραγγες, οι γέφυρες και οι ανισόπεδοι κόμβοι.

    Οι εκπρόσωποι της Ολυμπίας οδού, ξενάγησαν χθες τους εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, στο εργοτάξιο της σήραγγας της Παναγοπούλας και ζήτησαν να στηριχθεί το έργο από κάθε πλευρά.

    Ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Γιώργος Συριανός, δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Είναι μύθος ότι παίρνουμε τα λεφτά του κόσμου. Κάθε ευρώ που πληρώνει ο χρήστης πιάνει τόπο.

    Για ένα ευρώ που εισπράττουμε, κατασκευάζουμε έργο αξίας 5 ευρώ, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε την αναπτυξιακή διάσταση του έργου, δεδομένου ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει δημιουργήσει 2000 άμεσες θέσεις εργασίας στην κατασκευή και άλλες 600 στο τμήμα της λειτουργίας».

    σύνταξη : Ανδρέας Αδαμόπουλος

    Είδηση: 49096

    [18] Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ ζητά παρέμβαση πρωθυπουργού για τη νεφρολογική κλινική

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:32

    Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά ο σύλλογος ατόμων με αναπηρίες της περιοχής μας για να δοθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεφρολογική κλινική του νοσοκομείου Ρόδου τα οποία και την οδήγησαν στο κλείσιμό της. Ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Ζηδιανάκης με επιστολή του στον πρωθυπουργό, τον υπουργό υγείας, τους τοπικούς εκπροσώπους των υγειονομικών υπηρεσιών

    και την πολιτική ηγεσία του τόπου κάνει έκκληση ώστε με κάθε τρόπο να μην κλείσει η νεφρολογική κλινική.

    Είδηση: 49108

    [19] Ο Θ. Αθανασίου για τη Δημοκρατική Συμμαχία

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:31

    Την πεποίθηση ότι το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη θα αποτελέσει την πολιτική έκφραση του κοινωνικού κέντρου, εξέφρασε ο κ. Θωμάς Αθανασίου ο οποίος βρέθηκε την περασμένη Κυριακή στο θέατρο Μπατμπινγκτον που έγινε και η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Όπως ανέφερε, το επόμενο διάστημα θα στηθεί η οργάνωση του κόμματος περιφερειακά.

    Είδηση: 49107

    [20] Απλήρωτοι παραμένουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:30

    Εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι παρά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, όπως δήλωσε στο σταθμό μας ο πρόεδρος του σωματείου Θανάσης Σταμούλης. Πρόκειται για 6 χιλιάδες εργαζομένους στους οποίους οφείλονται χρήματα από έναν έως 5 μήνες, στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη από το 2006 είπε ο κ. Σταμούλης ενώ κατήγγειλε και το γεγονός της υποστελέχωσης του γραφείου της επιθεώρησης εργασίας

    όπου « ένα άτομο εξυπηρετεί 500 ξενοδοχεία». Τα θέμα αυτά, με αιχμή την πανελλαδική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου θα συζητηθούν αύριο το απόγευμα στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σωματείου.

    Είδηση: 49106

    [21] Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Παγκόσμιο πρότυπο διαχείρισης φυσικής κληρονομιάς

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:28

    Ως πρότυπο για την αξιοποίηση αντίστοιχων φυσικών μνημείων στην Λατινική Αμερική χαρακτηρίσθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Συνεδρίου Γεωπάρκων της Λατινικής Αμερικής που διοργανώθηκε στη Βραζιλία από 17 έως 19 Νοεμβρίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

    Στο συνέδριο συμμετείχε ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Ζούρος και τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούν την δημιουργία και διαχείριση γεωπάρκων ως φορέων ανάπτυξης και αξιοποίησης της φυσικής κληρονομιάς των τοπικών πόρων γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49109

    [22] Στο Σ.Α. η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για Κυπριακό

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:31

    Συγκεκριμένη πρόοδο μέχρι τη συνάντηση της Γενεύης προς τα τέλη Ιανουαρίου, ζητά από τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων της Κύπρου ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι- μουν, με την έκθεσή του για την Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του στο Κυπριακό, που έδωσε στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αργά το βράδυ της Τετάρτης. «Αυτή τη φορά, οι ηγέτες θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι με ένα πρακτικό σχέδιο για το ξεπέρασμα των σημαντικών σημείων διαφωνίας που απομένουν» τονίζει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, προσθέτοντας: «Τους ζητώ να αφιερώσουν σημαντικές προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου». Ο Γ.Γ. του διεθνούς Οργανισμού επικρίνει ηγεσίες, κόμματα και ΜΜΕ στις δυο κοινότητες για το αρνητικό κλίμα που υπάρχει, σημειώνοντας ότι «η ανησυχία μου είναι πως το πολιτικό περιβάλλον στο δεύτερο τρίμηνο του 2011, πιθανότατα δεν θα είναι υποβοηθητικό για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις, λόγω των κοινοβουλευτικών εκλογών στο νότο (σ.σ. όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία) το Μάιο και των εκλογών που θα διεξαχθούν στην Τουρκία τον Ιούνιο.

    «Σε κάθε κοινωνία, έντονες πολιτικές στιγμές, όπως είναι οι εκλογές, αποτελούν σπάνια κατάλληλη περίοδο για συμβιβασμούς και ευελιξία. Αν ουσιαστική συμφωνία για όλα τα κεφάλαια δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν του εκλογικού κύκλου, οι συνομιλίες μπορούν να μπουν σε εκκρεμότητα και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι διαπραγματεύσεις να πληγούν θανάσιμα», αναφέρει ο Γ.Γ., ο οποίος ζητά τη λήψη μέτρων από τους ηγέτες για βελτίωση της ατμόσφαιρας στην κοινή γνώμη, καλώντας τους στις συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να εστιάζουν τα μηνύματά τους στις συγκλίσεις και στην προσπάθεια για λύση. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι αν και υπάρχει εμπιστευτικότητα στις συνομιλίες, εντούτοις οι δυο ηγεσίες θα πρέπει να προχωρήσουν μπροστά, ώστε ξεχωριστά, αλλά και μαζί, να δημιουργήσουν ένα εποικοδομητικό περιβάλλον προς την κατεύθυνση της λύσης, ενώ καλεί και τα κόμματα να έχουν συνέπεια και να υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική διαδικασία.

    Ο κ. Μπαν εκφράζει τη δυσαρέσκειά του, γιατί όπως τονίζει, ως τώρα η μόνη λεπτομερής πληροφόρηση που δίνεται στον κόσμο από το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι αποτέλεσμα «επιλεκτικής διαρροής» κειμένων μέσων των ΜΜΕ, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες αφήνονται σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι, με αποτέλεσμα ακόμη και μια συνολική εφικτή λύση να μας φέρει αντιμέτωπους με ένα απροετοίμαστο και απορριπτικό κοινό όταν θα πραγματοποιηθούν τα δημοψηφίσματα».

    Επίσης, ο Γ.Γ. εκφράζει απογοήτευση για συνεχή παρουσίαση αρνητικών αναλύσεων και σχολίων στα ΜΜΕ για τα Ηνωμένα Έθνη και τον ρόλο τους στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η κριτική και η παραπληροφόρηση για τον ΟΗΕ είναι εξαιρετικά ατυχής». Όπως τονίζει, «οι προσπάθειες από τους αντιπάλους της λύσης να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του ΟΗΕ, υπονομεύουν απευθείας την ίδια τη διαδικασία».

    Ο Γ.Γ. αναφέρει ότι τους προσεχείς μήνες σκοπεύει να προβεί σε «ευρύτερη αξιολόγηση της παρουσίας» των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, με στόχο να προτείνει τρόπους προσαρμογής στις συνεχόμενες εξελίξεις και προτρέπει Ελλάδα και Τουρκία να βοηθήσουν όπου μπορούν για ταχεία και επιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

    Στην έκθεσή του, ο Μπαν Κι-μουν αναφέρει λεπτομερώς τα γεγονότα, τις κοινές δηλώσεις των ηγετών των δυο κοινοτήτων και τις θέσεις τους όπως έχουν παρουσιαστεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τον Σεπτέμβριο του 2008, αναδεικνύοντας έτσι τις συγκλίσεις και τις ουσιαστικές διαφορές. Ο Γ.Γ. περιγράφει επίσης την όλη κατάσταση που επικρατεί στις δυο πλευρές, υποστηρίζοντας ότι "αν υπάρξει μια σαφής στρατηγική δέσμευση για διακανονισμό, τότε η κοινή γνώμη θα πειστεί ευκολότερα".

    Ο Γ.Γ επαναλαμβάνει ότι η διαπραγματευτική διαδικασία είναι «κυπριακής ιδιοκτησίας» και καταγράφει τον τρόπο που διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα, σημειώνοντας ότι η μεθοδολογία που υιοθετήθηκε βασίστηκε στην αρχή ότι «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί έως ότου όλα συμφωνηθούν».

    Ο Γ.Γ. ξεκινά την έκθεσή του με ιστορική αναδρομή, σημειώνοντας ότι το Κυπριακό βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας για 47 χρόνια και ότι ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει τις καλές του υπηρεσίες για την αναζήτηση μιας διαρκούς λύσης στην Κύπρο, το Μάρτιο του 1964. Επίσης, υπογραμμίζει ότι, όπως καταγράφονται στις εκθέσεις προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, υπήρξαν «πολλές χαμένες ευκαιρίες» και ότι «η λύση του προβλήματος θα είναι προς όφελος όλων, επισημαίνοντας ότι μόνο μέσα από μια ειρηνική διευθέτηση μπορεί τα τραύματα που υπέστησαν οι δύο πλευρές να αρχίσουν να επουλώνονται».

    Ο Γ.Γ. υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη έκθεσή του αποτελεί προσωπική εκτίμηση, προτείνει συστάσεις στις ηγεσίες των δυο κοινοτήτων για την κατάσταση της διαδικασίας και σημειώνει ότι θα υποβάλει νέα έκθεση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας σε τρεις μήνες.

    Ακολούθως, παραθέτει όλο το ιστορικό των συνομιλιών που ξεκίνησαν με τη συμφωνία τις 21ης Μαρτίου 2008, μεταξύ του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, σημειώνοντας ότι στις 23 Μαΐου 2008, οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η εταιρική αυτή σχέση, τονίζει ο Γ.Γ., θα έχει μια Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με μια και μόνη διεθνή προσωπικότητα, καθώς και μια Τουρκοκυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία και μια Ελληνική Κυπριακή Συνιστώσα Πολιτεία.

    Μετά, καταγράφει μέρος των περιεχομένων των κοινών δηλώσεων της 1ης και της 25ης Ιουλίου 2008, ότι «στόχος είναι να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία θα διασφαλίζει τα θεμελιώδη και νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» και ότι «η συμφωνημένη λύση θα τεθεί σε χωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα».

    Στη συνέχεια, επισημαίνει ότι «πρέπει να είναι σαφές ότι για να διαπραγματευθούν επιτυχώς μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, οι δύο ηγέτες θα πρέπει να συνδυάσουν αυτά και άλλα φαινομενικά ασυμβίβαστα θέματα και στα έξι κεφάλαια. Αυτά περιλαμβάνουν το εδαφικό, όπου οι Ελληνοκύπριοι κατέστησαν σαφές ότι θα είναι αδύνατο γι' αυτούς να προχωρήσουν χωρίς διασύνδεση των συζητήσεων του περιουσιακού με το κεφάλαιο του εδαφικού».

    Ακολούθως, παρουσιάζει τη θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς, ότι «το εδαφικό είναι ένα θέμα που μπορεί να συζητηθεί μόνο σε μια πολυμερή διάσκεψη, συμπεριλαμβανομένων και των δύο μερών στις συνομιλίες και των εγγυητριών δυνάμεων. Για τη Συνθήκη Εγγυήσεως, οι Τουρκοκύπριοι και η Τουρκία επιμείνουν όπως ότι η Συνθήκη παραμένει, ενώ οι Ελληνοκύπριοι επιθυμούν να τερματιστεί».

    Ο Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να δώσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και την έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ την Τρίτη θα ενημερώσει τα μέλη του Σώματος ο ειδικός σύμβουλός του στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, θα εγκριθεί νέο ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο θα αναφέρεται και στις δυο εκθέσεις του Γ.Γ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 49112

    [23] Ήττα με παράπονα για τον Εργοτέλη

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:44

    Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε χθες ο Εργοτέλης από τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο στάδιο, στο δεύτερο ημίχρονο του μεταξύ τους αγώνα. Ως γνωστόν ο αγώνας ξεκίνησε στις 13 Νοεμβρίου, διακόπηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και συνεχίστηκε χθες.

    Τα γκολ του Ολυμπιακού σημείωσαν ο Πάντελιτς στο 78 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ριέρα και ο Φουστέρ στις καθυστερήσεις με σουτ έξω από την περιοχή.Στον Εργοτέλη υποστηρίζουν ότι το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού προήλθε από κόρνερ το οποίο δεν ήταν. Επίσης διαμαρτύρονται και για μια λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Μπούντιμιρ, από το δεύτερο βοηθό διαιτητή τον κ. Γούκο.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 49121

    [24] Επιστολή Στάθη Κωνσταντινίδη για το πετρέλαιο θέρμανσης

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:39

    Επιστολή στους Νομάρχες, στους Δημάρχους, στα Επιμελητήρια, στους Εμπορικούς Συλλόγους, στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και σε φορείς της Δυτικής Μακεδονίας έστειλε ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, σχετικά με την εξομοίωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. «Ο καθένας ξεχωριστά από το δικό του μετερίζι πρέπει να διατυπώσει τις θέσεις του» σημειώνει ο βουλευτής και υπογραμμίζει πως «έτσι τελικά θα εκφραστεί στο σύνολο της η τοπική κοινωνία που ανησυχεί και διαμαρτύρεται για τα αδιέξοδα που έρχονται. Είναι ανάγκη η Δυτική Μακεδονία να αναδείξει το πρόβλημα σε όλο το φάσμα του και να το κάνει γνωστό στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση».

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 49119

    [25] Κοντά στον ΟΦΗ ο Χούτος

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:38

    Κοντά στην απόκτηση του Λάμπρου Χούτου βρίσκεται ο ΟΦΗ, με τον Έλληνα επιθετικό να δηλώνει θέλει να παίξει ποδόσφαιρο και δεν τον ενδιαφέρει το οικονομικό.

    Οι τελικές συζητήσεις ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Μαχλά, θα γίνουν μετά το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό, αφού υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη του προπονητή της ομάδας, Νίκου Αναστόπουλου.Ο ίδιος ο Χούτος δήλωσε ότι θα είναι στο Ηράκλειο την 1η Δεκεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει προπονήσεις ώστε να είναι έτοιμος να αγωνιστεί από την πρώτη Ιανουαρίου, που αρχίζει η μεταγραφική περίοδος.

    Σύνταξη:Κώστας Βασιλάκης

    Είδηση: 49120

    [26] Αντιδράσεις στα Δωδεκάνησα για τον οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:37

    Κατατέθηκε χθες το τελικό κείμενο του οργανισμού λειτουργίας της αιρετής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , σύμφωνα με το οποίο δημιουργούνται 6 γενικές διευθύνσεις στην Ερμούπολη και καμιά στη Ρόδο και 15 διευθύνσεις στην Ερμούπολη και 6 στη Ρόδο. Με αφορμή το γεγονός αυτό η βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν. Δ. Μίκα Ιατρίδη δήλωσε μεταξύ άλλων: «Λίγες μέρες μετά τις εκλογές και ο Κυκλαδίτης Υπουργός Εσωτερικών έκανε πάλι το θαύμα του. Με το τελικό κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απαξιώνει οριστικά τα νησιά μας

    και υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δωδεκανήσου. Και όπως είναι φυσικό η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων είναι στη Σύρο ενώ κανένα αυτοτελές τμήμα δεν έχει έδρα στη Δωδεκάνησο. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που τα Δωδεκάνησα έχουν το διπλάσιο πληθυσμό από τις Κυκλάδες. Αυτή η απαξίωση πρέπει να σταματήσει». Από την πλευρά του ο Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης επανέλαβε στο σταθμό μας πως δεν πρόκειται να μετακινηθεί κανένας υπάλληλος από την νομαρχία και υπογράμμισε σχολιάζοντας τον οργανισμό της Περιφέρειας πως «όσες διευθύνσεις έχουν χωρική αρμοδιότητα στις Κυκλάδες άλλες τόσες θα υπάρχουν και στα Δωδεκάνησα». « Όταν εδώ πέρα κανείς δεν ανοίγει το στόμα του για τα δικαιώματα που έχει ο τόπος» έτσι θα προχωράμε» είπε ο Βασίλης Υψηλάντης επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Δωδεκανήσου, σολιάζοντας τον οργανισμό της περιφέρειας.

    Είδηση: 49115

    [27] Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για το Λιμάνι Αγ,Ευστρατίου

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:37

    Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για το σημαντικό έργο της βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Αγίου Ευστρατίου. Η οριστική μελέτη του έργου μετά την ολοκλήρωση της, έλαβε όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από τα αρμόδια Υπουργεία.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται τώρα η διαδικασία για τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης του έργου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Ν.Α. Λέσβου, ενώ εκκρεμεί από το καλοκαίρι η διαδικασία για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου ως Φορέα Υλοποίησης του έργου. ς στόχος η ένταξη του στο Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ή στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Αη Στράτη που θα βοηθήσει τον ασφαλή ελλιμενισμό των πλοίων τόνισε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντινομάρχης κ. Θοδωρής Βαλσαμίδης.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49117

    [28] Οι ταινίες του Κυριάκου Κατζουράκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:36

    Δύο ταινίες μεγάλου μήκους του Κυριάκου Κατζουράκη, προέδρου του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., θα προβληθούν σήμερα και αύριο στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, ενώ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Φλώρινας η έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη, με τίτλο «σώμα ευάλωτο». Η έκθεση λειτουργεί από Τρίτη έως Σάββατο 5.00 με 8.00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 10.00 το πρωί, μέχρι τη 1.00 μ.μ. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, η ΑΝ.ΦΛΩ και ο Δήμος Φλώρινας, σε συνεργασία με τη Στέγη Φιλοτέχνων και τη Λέσχη Πολιτισμού.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 49116

    [29] Η στάση της ΚΕΔ καθυστερεί τις εξελίξεις για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:35

    Στην ανολοκλήρωτη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την μεταβίβαση του οικοπέδου απο την ΚΕΔ οφείλεται η καθυστέρηση της ανέγερσης του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ρόδο. Αυτό διαπίστωσαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ζωίδης, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Μαχαρίδης και ο δήμαρχος κ.Κουσουρνάς κατά την επίσκεψή τους στον υφυπουργό περιβάλλοντος αρμόδιο για θέματα ενέργειας κ. Μανιάτη.

    Όπως είπε στο σταθμό μας ο Στάθης Κουσουρνάς δόθηκε η υπόσχεση πως οι μηχανές που προορίζονται για το νέο εργοστάσιο δεν θα πάνε προς φύλαξη στην Κρήτη αλλά θα έρθουν Ρόδο. Την ίδια ώρα η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου ανακοίνωσε πως πωλεί έναντι 4,5 εκατ. ευρώ την έκταση στην περιοχή «Πλάκα Στένη» στη Νότια Ρόδο που έχε επιλεγεί για το εργοστάσιο της ΔΕΗ. «Η ΚΕΔ αποδεικνύεται σε πολύ καλό μεσίτη» ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε στο σταθμό μας ο δήμαρχος Νότιας Ρόδου Μανόλης Σαββής, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τραγελαφικές καταστάσεις αφού στην αρχή είχε αποφασιστεί η ενοικίαση της έκτασης για 50 χρόνια.

    Είδηση: 49114

    [30] Συμμετοχή Σπ. Γαληνού σε Επιτροπή

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:34

    O Βουλευτής νομού Λέσβου Σπύρος Γαληνός επελέγη ως μέλος της ειδικής διαρκούς επιτροπής της Βουλής για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Η Επιτροπή είναι δεκαπενταμελής και αντικείμενο έχει την παρακολούθηση της λειτουργίας και εξέλιξης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με έμφαση την βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49113

    [31] Έκλεισε για δύο μήνες το νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Ρόδου

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:33

    Έκλεισε χθες και για δύο μήνες το νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Ρόδου καθώς υπάρχει μόνο ένας γιατρός για να καλύψει όλες τις ανάγκες του,μία κλινική, δύο μονάδες, εξωτερικά ιατρεία, επείγοντα περιστατικά και εφημερίες. Το νεφρολογικό τμήμα του νοσοκομείου οδηγήθηκε σε κλείσιμο μετά την αποχώρηση του επιμελητή Α' για δύο μήνες και ο ένας και μοναδικός γιατρός που απομένει είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες

    που σύμφωνα με τον οργανισμό του νοσοκομείου θα έπρεπε να καλύψουν 7 ειδικοί νεφρολόγοι. Όπως είπε στο σταθμό μας ο διευθυντής της νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Πολυχρόνης Αληβάνης, η μονάδα τεχνητού νεφρού λειτουργεί κανονικά.

    Είδηση: 49110

    [32] Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος απο τη ΝΔ

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:33

    Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποτίμησε η νομαρχιακή της Ν.Δ. σε συνεδρίαση του οργάνου το περασμένο Σάββατο.

    Το μέλος της ΝΟΔΕ Σπυριδούλα Τσουκαλά, μετέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου την ικανοποίηση της οργάνωσης για τα θετικά αποτελέσματα σε Δήμο και Περιφέρεια, τονίζοντας ότι το κόμμα της Ν.Δ. κατάφερε να ξεπεράσει τους πολιτικούς ελιγμούς του κυβερνώντος κόμματος και να πείσει τους ψηφοφόρους.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 49111

    [33] Οι προτεραιότητες της Υφ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ελ. Τσουρή

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:40

    O εξορθολογισμός και η επανασχεδίαση του συστήματος θαλάσσιων μεταφορών, στο πλαίσιο του οποίου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το "μεταφορικό ισοδύναμο" και η ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής για την υποστήριξη των δράσεων των νησιωτικών κοινωνιών και αγορών και τη διεθνή συνεργασία, είναι από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας,

    όπως τις παρουσίασε χθες από τη Μυτιλήνη η αρμόδια υφυπουργός κ. Ελπίδα Τσουρή κατά την τελετή παραλαβής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Σηφουνάνη. Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Σηφουνάκης αφού αναφέρθηκε στην προώθηση των μεγάλων έργων υποδομών και στους τρεις νομούς του Βορείου Αιγαίου σημείωσε ότι πρώτη προτεραιότητα του ως Υφυπουργός Υποδομών, ήταν να αποκατασταθεί η ενδοεπικοινωνία των νησιών για το 2010, βάσει διαγωνισμού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία στις «άγονες γραμμές». Επίσης επεσήμανε ότι η προστασία του τοπίου και του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος των νησιών παραμένει μια πολιτική της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου με διαχρονική ισχύ. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής σημείωσε ο κ. Σηφουνάκης που η Ελπίδα Τσουρή θα έχει στο εξής την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, μια νέα γυναίκα, με επιστημονική και πολιτική επάρκεια, με βαθιά γνώση της ιδιαιτερότητας του Αρχιπελάγους. Είμαι βέβαιος, κατέληξε, πως όχι μόνο θα ανταποκριθεί επάξια στα νέα της καθήκοντα, αλλά θα φέρει μια νέα κουλτούρα στην εφαρμογή της νησιωτικής πολιτικής της χώρας με το νέο Υπουργείο».

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 49122

    [34] Αναδάσωση δημοτικής έκτασης στο Δήμο Βεντζίου

    Πεμπτη, 25 11 2010 11:43

    Aναδασωτέα κήρυξε, με απόφαση του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κύρκος, τη δημοτική δασική έκταση εμβαδού 112 στρεμμάτων, στη θέση «Αμπέλια» του οικισμού Αγαλαίων του Δ.Δ. Κέντρου, Δήμου Βεντζίου Ν. Γρεβενών, της οποίας η δασική βλάστηση καταστράφηκε από πυρκαγιά.

    ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

    Είδηση: 49125


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 November 2010 - 9:57:16 UTC