Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιρλανδία: Δεσμεύτηκε για 4ετές πρόγραμμα λιτότητας
  • [02] Διαβουλεύσεις για εκτόνωση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο
  • [03] Εθνικό πένθος στη Ν. Ζηλανδία για τους 29 ανθρακωρύχους
  • [04] Σε διημερίδα για τον Καλλικράτη Παπανδρέου-Ραγκούσης
  • [05] Άλλο ένα βραβείο για τον Σον Πεν
  • [06] Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τα τροφεία
  • [07] Δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάσταση στη «Βιοκεράλ»
  • [08] Ενημέρωση νεοεκλεγέντων Χίου για τα προβληματα των επιχειρηματιών
  • [09] Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας για το εκλογικό αποτέλεσμα
  • [10] Ο Χρ. Κάτσικας στην ΕΡΑ
  • [11] Θα διέθεταν σε οικισμό ΡΟΜΑ 22 τόνους ακατάλληλων κονσερβών
  • [12] Πρόγραμμα κολύμβησης για το κοινό
  • [13] Ερώτηση στη Βουλή για πολεοδομικά ζητήματα του νομού Σάμου
  • [14] Πραγματικότητα το «AEL FC ARENA»
  • [15] Πολιτιστικές ειδήσεις
  • [16] Σύλληψη για εμπόριο κάνναβης και μεθαδόνης
  • [17] Μ. Σκουλάκης: Σύσταση επιτροπών εργασίας
  • [18] Συνάντηση Γκερέκου-Σκανδαλίδη
  • [19] Καταλήψεις σχολείων στην Κρήτη
  • [20] Σε πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες η Ικαρία
  • [21] Αναστολή των κινητοποιήσεων των εργ στους ΟΤΑ
  • [22] Συνάντηση ΟΕΒΕΚ με Τρεπεκλή και Σπύρου
  • [23] Την διαγραφή του από την ΝΔ ζητά ο Γιάννης Πίττας
  • [24] Συνταξιούχοι: Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    [01] Ιρλανδία: Δεσμεύτηκε για 4ετές πρόγραμμα λιτότητας

    Τεταρτη, 24 11 2010 09:45

    Δάνειο 85 δισ. θα χορηγήσουν στην Ιρλανδία η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, με στόχο την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο δημοσιονομικό σύστημα, μετέδωσε πριν λίγες ώρες το ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTE - μολονότι εκπρόσωπος του Υπουργού Οικονομικών δήλωνε ότι η ομάδα των ειδικών ακόμα επεξεργάζεται το μελλοντικό πρόγραμμα. Σε αντάλλαγμα για το δάνειο η ιρλανδική Κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει ένα 4ετές σχέδιο λιτότητας σήμερα Τετάρτη - και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό της για το 2011 στις 7 Δεκεμβρίου. "Το πακέτο θα παρατηρεί το επίπεδο των κεφαλαίων στις ιρλανδικές τράπεζες να αυξάνεται από 8% σε 12% στα πλαίσια μιας κίνησης για ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο δημοσιονομικό σύστημα", προστίθεται στη διαδικτυακή σελίδα του RTE.

    «Οι διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρόγραμμα στήριξης συνεχίζονται και οι πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης είναι πρόωρες», ανακοίνωσε το ιρλανδικό Υπουργείο Οικονομικών. "Βλέπω ότι υπάρχει έντονη φημολογία. Αλλά είναι απλά φημολογία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Εόιν Ντόργκαν. "Οι ομάδα των ειδικών προσπαθεί ακόμα να επεξεργαστεί το μελλοντικό πρόγραμμα. Εκτιμώ ότι οι συνομιλίες αυτές θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες. Ξεκίνησαν μόλις τη Δευτέρα", δήλωσε ο Ντόργκαν.

    Σε μια ιδιαίτερα τεταμένη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Μπράιαν Κάουεν δήλωσε ότι τα νομοσχέδια για την υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2011 θα είναι έτοιμα ως το Φεβρουάριο. Απορρίπτει έτσι το αίτημα των κυβερνητικών του εταίρων, των Πράσινων, για εκλογές τον Ιανουάριο - αλλά και την απαίτηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για άμεση προσφυγή στις κάλπες, κάτι που θα ανέβαλε την έγκριση του προϋπολογισμού, προϋπόθεση για να εξασφαλίσει η Ιρλανδία την οικονομική στήριξη.

    Χθες Τρίτη η Κομισιόν άσκησε πιέσεις στην Ιρλανδία να εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας που χρειάζονται προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για το σχέδιο διάσωσης της χώρας, εν μέσω των ανησυχιών ότι η πολιτική κρίση θα εκτροχιάσει τις προσπάθειες υιοθέτησής τους. «Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή των Ιρλανδών πολιτικών από την ανάγκη δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Κάθε μέρα που περνά έχει αντίκτυπο στην ιρλανδική οικονομία», δήλωσε εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Οικονομία, Όλι Ρεν.

    Στο μεταξύ, η εφημερίδα Financial Times ανέφερε ότι σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, η ιρλανδική Κυβέρνηση θα αναλάβει την πλειοψηφική συμμετοχή στην Τράπεζα της Ιρλανδίας - κάτι που δεν σχολιάστηκε ακόμα από το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών ούτε την Τράπεζα. Η ιρλανδική Κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει μια πλήρη εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ιρλανδίας αλλά το κεφάλαιο που πρέπει να διοχετευθεί στην τράπεζα μέσω ενός πακέτου διάσωσης θα αφήσει το Δουβλίνο με την πλειοψηφική συμμετοχή, εκτιμά ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

    Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας δήλωσε ότι ούτε η Ιρλανδία πρέπει να φύγει από την ευρωζώνη, ούτε αυτή να υποδιαιρεθεί σε «ζώνες» γιατί θα ακολουθούσε «αλυσίδα» ανεπιθύμητων παρενεργειών για οικονομίες όπως της χώρας του - δηλαδή για τις εξαγωγές.

    Στο Λονδίνο ο νομπελίστας Οικονομίας Μάικλ Σπενς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς όλο και περισσότεροι φοβούνται μετάδοση της κρίσης σε όλη την περιφέρεια της Ευρωζώνης. Όπως λέει, η Ευρωζώνη, πρέπει να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερη συνοχή, ώστε να ασκεί ενιαία νομισματική και φορολογική πολιτική. Με κάθε καινούργια κρίση, η εμπιστοσύνη μειώνεται και η υπομονή των πιο ισχυρών χωρών εξαντλείται, τονίζει.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ-ΜΠΕ - RTE

    Σχετική είδηση: Πολιτικές αναταράξεις έφερε η οικονομική κρίση στην Ιρλανδία

    Σχετική είδηση: RTE: β¬85bn fund for banks and public finances

    Σχετική είδηση: RTE: Four-year plan expected to cut social welfare

    Είδηση: 48810

    [02] Διαβουλεύσεις για εκτόνωση της έντασης στην Κορεατική χερσόνησο

    Τεταρτη, 24 11 2010 09:33

    Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για εκτόνωση της έντασης στις σχέσεις της Βόρειας και Νότιας Κορέας, μία ημέρα μετά τον αιματηρό βομβαρδισμό με πυρά πυροβολικού ενός νησιού στον κορεατικό νότο. Σήμερα, η νοτιοκορεατική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων σε τέσσερις καθώς βρέθηκαν τα πτώματα δύο πολιτών στο νοτιοκορεατικό νησί που βομβαρδίσθηκε χθες από τον βορειοκορεατικό στρατό. Την ίδια ώρα, η στρατιωτική διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών (UNC) στη Σεούλ, επικεφαλής της οποίας είναι οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ζήτησαν τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα για να επιδιώξουν τρόπους επίλυσης της έντασης που έχει προκληθεί στην κορεατική χερσόνησο μετά τον αιματηρό βομβαρδισμό με πυρά πυροβολικού ενός νησιού στον κορεατικό νότο. Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Μιουνγκ Μπακ και συμφώνησαν οι δύο χώρες να πραγματοποιήσουν και νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια σε «αντίδραση για την αιματηρή επίθεση με πυρά πυροβολικού σε νοτιοκορεάτικο νησί την ευθύνη για την οποία η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέρριψε στην Πιονγκγιάνγκ. Εν τω μεταξύ, αμερικάνικο αεροπλανοφόρο κατευθύνεται προς την Κορεατική χερσόνησο και θα συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από την Κυριακή έως την επόμενη Τετάρτη, ενώ ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας Κιμ Τάε-Γιουνγκ ανακοίνωσε ότι η Σεούλ θα αναπτύξει νέες συστοιχίες πυροβολικού στο νησί που σημειώθηκε το θερμό επεισόδιο.

    Πρόταση για συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών

    Η στρατιωτική διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών (UNC) στη Σεούλ, επικεφαλής της οποίας είναι οι ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε τη διεξαγωγή συνομιλιών με τη Βόρεια Κορέα για να επιδιώξουν τρόπους επίλυσης της έντασης που έχει προκληθεί στην κορεατική χερσόνησο μετά τον αιματηρό βομβαρδισμό με πυρά πυροβολικού ενός νησιού στον κορεατικό νότο.

    «Η UNC θα διερευνήσει το επεισόδιο στα πλαίσια της ευθύνης για να διατηρήσει τη Συμφωνία Κατάπαυσης του Πυρός και θα καταγράψει τις όποιες παραβιάσεις», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης. «Η UNC ζήτησε τη διεξαγωγή συνομιλιών στρατηγικού επιπέδου με το Λαϊκό Στρατό της Κορέας, μέσω της αποστολής της Πανμουνγιόμ, για να επιτευχθεί μια ανταλλαγή πληροφοριών και η αποκλιμάκωση της κατάστασης», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ABC δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί μια απειλή «σοβαρή και συνεχή».

    Νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Λι Μιουνγκ Μπακ όπου συμφώνησαν οι δύο χώρες να πραγματοποιήσουν και νέα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια σε «αντίδραση» για την αιματηρή επίθεση με πυρά πυροβολικού σε νοτιοκορεάτικο νησί την ευθύνη για την οποία η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέρριψε στην Πιονγκγιάνγκ.

    Ο Ομπάμα είπε στο Λι στη συνδιάλεξη ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σταθερά και πλήρως δεσμευμένης στην προάσπιση της συμμάχου τους Δημοκρατίας της Κορέας», σύμφωνα με ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου. Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις «τις επόμενες ημέρες» θα υπογραμμίσουν τη στενή διμερή συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας, ανέφερε το ανακοινωθέν.

    Στην διάρκεια της συνομιλίας ο Ομπάμα φέρεται να είπε ότι η Βόρεια Κορέα πρέπει να σταματήσει τις «προκλητικές ενέργειες» και να μην παραβιάζει τους όρους της εκεχειρίας (με την οποία σταμάτησε ο πόλεμος της Κορέας το 1953, ο οποίος τυπικά δεν έχει τελειώσει).

    Ο Κυανός Οίκος --η προεδρία της Νότιας Κορέας-- ανακοίνωσε ότι ο Λι τηλεφώνησε στον Ομπάμα και επρόκειτο ακόμη σήμερα Τετάρτη να συζητήσει με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Βρετανίας.

    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν κάλεσε από την πλευρά του την Κίνα να λάβει ενεργότερα μέρος στις προσπάθειες να «συγκρατηθεί» η Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας την «σημαντική επιρροή» του Πεκίνου στην Πιονγκγιάνγκ. Ο Καν έκανε την δήλωση αυτή μετά από έκτακτη σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου για το κορεατικό.

    Εν τω μεταξύ, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στίβεν Μπόσγουορθ είχε συνάντηση με ανώτατο στέλεχος του Κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία δεσμεύτηκαν στη «διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» και την επανάληψη των εξαμερών συνομιλιών.

    Η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι μπορεί να εντείνει ακόμα περισσότερο τις κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας. Η Σεούλ ανακοίνωσε την αναστολή της υπεσχημένης βοήθειας για την αντιμετώπιση των καταστροφών μετά τις φετινές πλημμύρες.

    Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο στην Κορεατική χερσόνησο

    Σήμερα εξάλλου, απέπλευσε αμερικάνικο αεροπλανοφόρο από ναυτική βάση νότια του Τόκιο με κατεύθυνση προς την Κορεατική χερσόνησο προκειμένου να συμμετάσχει σε αεροναυτικά γυμνάσια με δυνάμεις της Νότιας Κορέας από την Κυριακή έως την επόμενη Τετάρτη.

    Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στη Σεούλ το πυρηνοκίνητο USS George Washington, μεταφέρει 75 μαχητικά και έχει πλήρωμα 6.000 και πλέον.

    «Η άσκηση αυτή έχει αμυντική φύση», ανακοίνωσε η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Κορέα. «Ενώ σχεδιάστηκε πριν τη χθεσινή απρόκλητη επίθεση του πυροβολικού, επιδεικνύει την δύναμη της συμμαχίας Νότιας Κορέας-ΗΠΑ και την δέσμευσή μας στην περιφερειακή σταθερότητα μέσω της αποτροπής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Άμυνας Κιμ Τάε-Γιουνγκ ανακοίνωσε ότι η Σεούλ θα αναπτύξει νέες συστοιχίες πυροβολικού στο νησί που βομβαρδίστηκε την Τρίτη από το βορειοκορεατικό στρατό.

    «Θα αντικαταστήσουμε τα ολμοβόλα των 105 χιλιοστών με αυτοπροωθούμενα κανόνια μεγαλύτερου βεληνεκούς», δήλωσε ο υπουργός τον οποίο επικαλείται τo νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

    Σχεδόν 80 οβίδες ερρίφθησαν από το νοτιοκορεατικό στρατό στο νησί Γεοπγιεόνγκ, που έχει πληθυσμό 1.500 κατοίκων και βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα σε μια περιοχή που διεκδικούν οι δύο χώρες, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας διευκρινίζοντας ότι 170 οβίδες συνολικά ερρίφθησαν από βορειοκορεατικές συστοιχίες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Φόβοι πολεμικής ανάφλεξης στην Κορέα

    Είδηση: 48815

    [03] Εθνικό πένθος στη Ν. Ζηλανδία για τους 29 ανθρακωρύχους

    Τεταρτη, 24 11 2010 08:30

    Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 29 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί πριν από πέντε ημέρες στο ορυχείο Πάικ Ρίβερ στη Νέα Ζηλανδία, καθώς σημειώθηκε δεύτερη ισχυρή έκρηξη σήμερα. «Είναι μια εθνική τραγωδία. Είμαστε μια χώρα σε πένθος», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζον Κέι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρέπει δυστυχώς να ανακοινώσω στους Νεοζηλανδούς ότι σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη σήμερα, γύρω στις 14:37' τοπική ώρα (03:37' ώρα Ελλάδος) στο υπέδαφος και ότι εξαιτίας της έκρηξης αυτής, κανείς δεν επέζησε», δήλωσε ο Γκάρι Νόουλς, ο διοικητής της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης. «Όλοι χάθηκαν», πρόσθεσε.

    Οι οικογένειες των μεταλλωρύχων με δάκρυα στα μάτια έφυγαν από τη συνάντηση που είχαν με τους αξιωματούχους, οι οποίοι τούς ανήγγειλαν την είδηση.

    Τα θύματα, ηλικίας 17 έως 62 ετών, ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός. Μετά την έκρηξη της περασμένης Παρασκευής που σημειώθηκε στο ορυχείο Pike River, δύο εργάτες ελαφρά τραυματισμένοι είχαν καταφέρει να βγουν στην επιφάνεια.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετική είδηση: Νέα Ζηλανδία: Αγωνία για τους 29 εγκλωβισμένους

    Είδηση: 48789

    [04] Σε διημερίδα για τον Καλλικράτη Παπανδρέου-Ραγκούσης

    Τεταρτη, 24 11 2010 10:17

    Σε διημερίδα για τον Καλλικράτη με συμμέτοχη των νεοεκλεγέντων δημάρχων και περιφερειαρχών θα μιλήσουν στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Τη διημερίδα συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της προετοιμασίας των νέων αυτοδιοικητικών αρχόντων για την εφαρμογή του Καλλικράτη από την1/1/2011.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 48813

    [05] Άλλο ένα βραβείο για τον Σον Πεν

    Τεταρτη, 24 11 2010 10:28

    Ο διάσημος ηθοποιός και κάτοχος βραβείου Όσκαρ, Σόν Πεν θα βραβευτεί στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Ντουμπάι για την συνολική του προσφορά στο κινηματογράφο. Ο Πεν έχει πρωταγωνιστήσει σε περισσότερες από 45 ταινίες ενώ το 2008 κέρδισε το δεύτερο του βραβείο Όσκαρ για την ερμηνεία του στη ταινία «Milk».

    Σε δήλωση του, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Αμπντούλχαμίντ Τζούμα είπε ότι «ο Σον Πεν είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς μας».

    Ο ηθοποιός θα παραλάβει το βραβείο στη τελετή ανοίγματος του Φεστιβάλ στις 12 Δεκεμβρίου.

    Ο Σον Πεν κέρδισε το πρώτο του βραβείο Όσκαρ το 2003 για την ερμηνεία στη ταινία «Mystic River». Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Dead Man Walking», «Sweet and Lowdown» και «I Am Sam».

    BBC: Sean Penn to receive film honour at Dubai festival

    Είδηση: 48816

    [06] Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τα τροφεία

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:29

    Συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο οργανώνει το πρωί του Σαββάτου το ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιβολή τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Όπως τονίζει το μέλος του ΠΑΜΕ Σπύρος Σαμοϊλης, είναι υποχρέωση των Δήμων να διεκδικούν από το κράτος, παιδικούς σταθμούς χωρίς κόστος για την εργαζόμενη οικογένεια.

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 48897

    [07] Δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάσταση στη «Βιοκεράλ»

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:27

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη κεραμοποιεία «Βιοκεράλ», πραγματοποίησαν κάτοικοι του Ομορφοχωρίου, ζητώντας την οριστική λήψη μέτρων, μετά και την δεύτερη πυρκαγιά που σημειώθηκε στη μονάδα, μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.

    Σημειώνεται ότι περιβαλλοντικές οργανώσεις και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια αγώνα εναντίον της καύσης πετ κοκ από τη κεραμοποιεία, ενώ υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακοινωθεί από τη Νομαρχία Λάρισας, η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου, μετά από ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει κλιμάκιο της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Επίσης, χθες ο γενικός Επιθεωρητής Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Μέρκος, με έγγραφό του ζητά τη διακοπή της λειτουργίας και τη σφράγιση της κεραμοποιίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί σωστά ο έλεγχος των αρμοδίων υπηρεσιών για τη διερεύνηση της αιτίων της πυρκαγιάς καθώς και να «διενεργηθεί έλεγχος νομιμότητας των πράξεων ή και τυχόν παραλείψεων της Διοίκησης Απόφαση του Νομάρχη Λάρισας περί ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της κεραμοποιίας TERRA Α.Ε. και την πιθανή επανέναρξη της λειτουργίας της επιχείρησης.»

    Είδηση: 48893

    [08] Ενημέρωση νεοεκλεγέντων Χίου για τα προβληματα των επιχειρηματιών

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:27

    Στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Χίου την Δευτέρα 29 του μήνα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι νεοεκλεγέντες Χίου, Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γανιάρης και Δήμαρχος κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης με θέμα τα προβλήματα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο νομό Χίου. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και η συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χίου εορταστικών εκδηλώσεων στην αγορά ενόψει του Νέου Έτους.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48895

    [09] Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας για το εκλογικό αποτέλεσμα

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:26

    Αναταράξεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλίας, η δήλωση του μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Αρη Αγραφιώτη, με την οποία κατηγορεί ευθέως τον γραμματέα της Π.Ε. Αντ. Οικονομου, ότι δεν συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία και στη στήριξη του συνδυασμού του Απ. Παπατόλια.

    Η δήλωση, που αναμένεται να συζητηθεί, έρχεται δυο μόλις ημέρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθεί η αποτίμηση των εκλογών

    Είδηση: 48892

    [10] Ο Χρ. Κάτσικας στην ΕΡΑ

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:26

    Ένα πολυτεχνικό σχολείο βλέπει ο Χρήστος Κάτσικας ως τη λύση για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης το οποίο θα παρέχει το σύνολο της γνώσης που χρειάζεται ο μαθητής χωρίς φροντιστήρια.

    Ο κύριος Κάτσικας ήταν χθες στην Κέρκυρα προσκεκλημένος της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης Δασκάλων και της παράταξης «Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» και μίλησε στο δημοτικό θέατρο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση. Ο κος Κάτσακας που φιλοξενήθηκε χθες στην ΕΡΑ αναφέρθηκε στην έρευνα του, η οποία είχε αποκαλύψει ότι η Κέρκυρα ήταν πανελλαδικά δεύτερη, στα ποσοστά αναλφαβητισμού και αρνητικών επιδόσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η αιτία σύμφωνα με τον κύριο Κάτσικα ήταν το γεγονός ότι παιδιά λαϊκών οικογενειών είχαν οδηγηθεί στα εύκολα εισοδήματα από τον τουρισμό και είχαν υποβαθμίσει την εκπαίδευση τους. Το πρόβλημα εκείνης της περιόδου διαφαίνεται, σε περιόδους πτώσης του τουρισμού, μέσα από την έλλειψη επιστημονικού δυναμικού, κάθε περιοχής, που θα οδηγήσει σε άλλη μορφή οικονομικής ανάπτυξης.

    σύνταξη: Μαρία Παγκράτη

    Είδηση: 48894

    [11] Θα διέθεταν σε οικισμό ΡΟΜΑ 22 τόνους ακατάλληλων κονσερβών

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:25

    Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων για νοθεία τροφίμων σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων με αφορμή την απόπειρα διάθεσης σε οικισμό ΡΟΜΑ περισσότερων από 22 τόνων αλλοιωμένων συσκευασιών με κομπόστα. Πρόκειται για έναν 52χρονο που εμφανίζεται ως ο ιδιώτης αγοραστής των ακατάλληλων ποσοτήτων και ενός 62χρονου που είναι ο αγορανομικός υπεύθυνος της εταιρείας που διέθεσε τα ακατάλληλα προϊόντα.

    Οι άνδρες της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο στις 19 Νοεμβρίου σε φορτηγό Δ.Χ. αξιοποιώντας πληροφορίες για διακίνηση αλλοιωμένων τροφίμων σε οικισμό ΡΟΜΑ στην περιοχή των Φαρσάλων. Στο φορτηγό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16.800 μεταλλικές συσκευασίες κομπόστας του ενός κιλού και 12.240 συσκευασίες του μισού κιλού, οι οποίες προορίζονταν για κατανάλωση στον οικισμό.

    Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ που εξέτασε τις κατασχεθείσες ποσότητες διαπίστωσε ότι οι συγκεκριμένες ποσότητες ήταν ακατάλληλες για κατανάλωση, ενώ από ελέγχους που διενήργησε παράλληλα το ΣΔΟΕ διαπίστωσε ότι από τις 7 αποδείξεις λιανικής πώλησης που κατείχε ο οδηγός του φορτηγού, μόνο το ένα πρόσωπο ήταν υπαρκτό στις αναγραφόμενες αποδείξεις.

    Είδηση: 48888

    [12] Πρόγραμμα κολύμβησης για το κοινό

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:24

    Πρόγραμμα κολύμβησης για το κοινό υλοποιείται από το ΕΑΚ σε συνεργασία με το σύλλογο ναυαγοσωστών Κέρκυρας . Το πρόγραμμα θα εξελίσσεται στο κολυμβητήριο με μηνιαία κάρτα τις ημέρες Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή από τις 11:00 το πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 48889

    [13] Ερώτηση στη Βουλή για πολεοδομικά ζητήματα του νομού Σάμου

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:24

    Τα χωροταξικά και πολεοδομικά ζητήματα του νομού Σάμου, θέτει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο, ο Βουλευτής του νομού Πυθαγόρας Βαρδίκος, με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Αναλυτικότερα, στην ερώτησή του ο Βουλευτής αναφέρεται ενδεικτικά σε μια σειρά από προβλήματα τέτοιας φύσης, όπως το αμετάβλητο από το 1995 χωροταξικό, στις εκκρεμείς τροποποιήσεις στο Καρλόβασι, τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια σε Βαθύ, Πυθαγόρειο και Άγιο Κήρυκο και τα ΣΧΟΟΑΠ σε Μαραθόκαμπο και Ικαρία. Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, σχετικά αιτήματα έχουν σταλεί από τους ΟΤΑ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και εκκρεμεί η πραγματοποίηση της σχετικής σύσκεψης που είχε οριστεί να γίνει στη Σάμο, παρουσία του τότε αρμόδιου υφυπουργού, στην οποία θα συζητηθούν και θα δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48890

    [14] Πραγματικότητα το «AEL FC ARENA»

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:24

    Τις πύλες του άνοιξε χθες το νέο γήπεδο της Λάρισα, το «AEL FC ARENA», σε μια λαμπρή τελετή εγκαινίων, στην οποία συμμετείχαν 14.000 Λαρισαίοι.

    Για νέα περίοδο που ανοίγει στην ιστορία της ΑΕΛ με την ολοκλήρωση του νέου επιβλητικού γηπέδου, μίλησαν στην εκδήλωση ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κ. Πηλαδάκης, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία με τους Φιλ. Πλιάτσικα, Δ. Τσακνή και Π. Μουζουράκη.

    Είδηση: 48886

    [15] Πολιτιστικές ειδήσεις

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:23

    Η Αναγνωστική Εταιρία και το Ίδρυμα Μποδοσάκη οργανώνουν ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θάνου Βερέμη με θέμα:«Η κατακερματισμένη κοινωνία στην Ελλάδα». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 26 Νοεμβρίου.

    Η εκδοτική εταιρία «CORFUPRESS» σε συνεργασία με τον Κερκυραίο καλλιτέχνη Κώστα Κουλούρη διοργανώνουν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας την παρουσίαση του βιβλίου «ΚΕΡΚΥΡΑ, Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ». Μία ξεχωριστή βραδιά με ποίηση, ζωγραφική και θέατρο.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 48887

    [16] Σύλληψη για εμπόριο κάνναβης και μεθαδόνης

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:37

    Έναν Έλληνα 45 ετών συνέλαβαν χθες αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας στη Θεσσαλονίκη, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών, καθώς και για οπλοκατοχή. Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι του συλληφθέντα, όπου εντόπισαν μεταξύ άλλων, 303 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης 150 ml μεθαδόνης , 21 δισκία ναρκωτικών χαπιών και πέντε μαχαίρια, ένα από τα οποία ήταν πτυσσόμενο. Στη συνέχεια, στο σπίτι της μητέρας του συλληφθέντα, εντοπίστηκαν ακόμη 960 ml μεθαδόνης, ενώ σε σωματική έρευνα, εντοπίστηκε το ποσό των 5.300 ευρώ. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

    Σύνταξη: Σοφία Ζουζέλη

    Είδηση: 48905

    [17] Μ. Σκουλάκης: Σύσταση επιτροπών εργασίας

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:35

    Στη συγκρότηση επιτροπών στις οποίες θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες με στόχο να υπάρχει πλήρης οργάνωση των υπηρεσιών του νέου δήμου ανακοίνωσε ότι προχωρά ο νέος δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των απερχόμενων δημάρχων, παρουσία και του Γ.Γρ. της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου να συζητηθεί το γενικό πολεοδομικό του νέου Δήμου Χανίων, οι υπηρεσίες καθαριότητας αλλά και το μέλλον των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι».

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 48906

    [18] Συνάντηση Γκερέκου-Σκανδαλίδη

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:33

    Σειρά θεμάτων που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κέρκυρας συζήτησε χθες η Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Κώστα Σκανδαλίδη.

    Η κα Γκερέκου ενημέρωσε τον κο Σκανδαλίδη για τις ζημιές που υπέστη η Κέρκυρα στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από την πρόσφατη κακοκαιρία ενώ παράλληλα ζήτησε να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΛΓΑ ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατόν οι απώλειες και να καταβληθούν οι αποζημιώσεις. Η κα Γκερέκου επίσης ζήτησε, εν όψει της νέας ΚΑΠ, να εξαιρεθούν οι παραγωγοί των Ιονίων Νήσων, όπως συμβαίνει με τους παραγωγούς του Αιγαίου, από το καθεστώς της μη χορήγησης των χαμηλών επιδοτήσεων. Επιπλέον μετά από πρόταση της βουλευτού, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, το Υπουργείο θα επικαιροποιήσει την υπάρχουσα μελέτη του κερκυραϊκού ελαιώνα, αυτή τη φορά προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση. Για το λόγω αυτό καλείται άμεσα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας να υποβάλλει τις επόμενες ημέρες αίτημα προς το Υπουργείο ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία. Τέλος η κα Γκερέκου ζήτησε την άμεση στελέχωση του υπάρχοντος γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κέρκυρα.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 48902

    [19] Καταλήψεις σχολείων στην Κρήτη

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:33

    Πυκνώνουν οι καταλήψεις στα σχολεία της Κρήτης, καθώς οι μαθητές αντιδρούν προτάσσοντας διάφορα αιτήματα και δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στις θέσεις τους. Στο Ηράκλειο χθες το μεσημέρι οι μαθητές προχώρησαν σε μαζική κινητοποίηση με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και καθιστική διαμαρτυρία σε κεντρικά σημεία και πλατείες όπου μοίρασαν ενημερωτικά σημειώματα στους περαστικούς, με βασικό σύνθημα "σχολείο να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει".

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, χθες στην Κρήτη τελούσαν υπό κατάληψη 15 σχολεία στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου ενώ στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι δεν είχε καταγραφεί καμία κατάληψη. Συγκεκριμένα στο Ηράκλειο κατάληψη είχαν τα γυμνάσια 1ο και 4ο, τα 2ο, 3ο, 4ο, 8ο, 11ο, 13ο γενικά λύκεια, το ΓΕΛ Αλικαρνασσού, το 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το ΕΠΑΛ Μοιρών. Στα Χανιά υπό κατάληψη βρίσκονται το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Κολυμβαρίου, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Κισσάμου. Τα αιτήματα των μαθητών αναφέρονται στην αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού για την παιδεία, στην επιστροφή της ενισχυτικής διδασκαλίας, στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και στη βελτίωση των σχολικών υποδομών. Οι μαθητές ζητούν να μην πληρώνουν τα βιβλία των ξένων γλωσσών, να μην υπάρχουν ελλείψεις βιβλίων, να αυξηθούν οι διορισμοί καθηγητών, να μην ποινικοποιούνται οι καταλήψεις και να υπάρχει η δυνατότητα για έκτακτη γενική συνέλευση.

    (με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

    Είδηση: 48903

    [20] Σε πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών από τις πλημμύρες η Ικαρία

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:33

    Εκδόθηκε η κοινή υπουργική απόφαση με την οποία οριοθετείται η περιοχή της Ικαρίας και εντάσσεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών των κτιρίων, τις οποίες προκάλεσαν οι πλημμύρες της 18ης Οκτωβρίου 2010. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες από την παραπάνω θεομηνία, να απευθυνθούν στον οικείο Δήμο τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις τους και τις λεπτομέρειες για τις πιστωτικές διευκολύνσεις που περιγράφονται στην εν λόγω απόφαση.

    Σύνταξη:Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48904

    [21] Αναστολή των κινητοποιήσεων των εργ στους ΟΤΑ

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:32

    Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ μετά και την συνάντηση που είχαν χθες με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.

    Κατά την συνάντηση ο υφυπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των Ο.Τ.Α., ικανοποιώντας θεσμικά και Οικονομικά αιτήματα του κλάδου. Δεσμεύτηκε επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών πως από 1-1-2011 εξετάζει θετικά το πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των Ο.Τ.Α. Χθες ο σύλλογος των εργαζομένων στους ΟΤΑ πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση στην οποία συζητήθηκε και η λειτουργία του ενιαίου Καλλικράτειου Δήμου.

    σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ

    Είδηση: 48901

    [22] Συνάντηση ΟΕΒΕΚ με Τρεπεκλή και Σπύρου

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:30

    Συναντήσεις με το νέο Περιφερειάρχη και Δήμαρχο, θα έχει το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΚ Κέρκυρας. Αυτό αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του. Τα θέματα που θα τεθούν, όπως αναφέρει το μέλος της Διοίκησης Αντώνης Σάκκος είναι η εξομοίωση του ΦΠΑ με τους συντελεστές του Αιγαίου καθώς και η διαχείριση των απορριμμάτων

    σύνταξη: Λυκούργος Σκιαδόπουλος

    Είδηση: 48898

    [23] Την διαγραφή του από την ΝΔ ζητά ο Γιάννης Πίττας

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:30

    Την διαγραφή του από την ΝΔ ζητά με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο τέως βουλευτής Χίου κ. Γιάννης Πίττας. Στη επιστολή του αφού χαρακτηρίζει «ανεπίτρεπτα τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε κόμμα και νεολαία στη Χίο, που ήταν αποτέλεσμα απαράδεκτων μεθοδεύσεων προσώπων που στερούνται αρχών και είχαν σαν συνέπεια την αιμορραγία της τοπικής κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, με τα γνωστά αυτοδιοικητικά εκλογικά αποτελέσματα δηλώνει ότι αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία μέσα στην οποία ανδρώθηκε και υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα επί τριάντα και πλέον συναπτά έτη. Αυτές οι αρχές και τα πρόσωπα που είναι φορείς τους δεν με εκφράζουν» τονίζει στην επιστολή του ο κ. Πίττας.

    Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

    Είδηση: 48900

    [24] Συνταξιούχοι: Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας

    Τεταρτη, 24 11 2010 11:28

    Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν στις 7 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων οι συνταξιούχοι. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους και την υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Σήμερα, εξάλλου, το πρωί, πραγματοποιούν παγκρήτια σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

    (Κατερίνα Πολύζου)

    Είδηση: 48899


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 November 2010 - 9:55:31 UTC