Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 10-11-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλεσμα ενότητας και μήνυμα σταθερότητας του Γ. Παπανδρέου
  • [02] Θρίλερ, αποχή και ανατροπές
  • [03] Εκπλήξεις στους δήμους των νομών Καβάλας-Δράμας

    [01] Κάλεσμα ενότητας και μήνυμα σταθερότητας του Γ. Παπανδρέου

    Κυριακη, 14 11 2010 22:48

    «Οι πολίτες απάντησαν στις σειρήνες της αποσταθεροποίησης με πολιτική και κοινωνική σταθερότητα», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, και έστειλε μήνυμα σταθερότητας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τονίζοντας, ότι η κυβέρνηση έχει τρία χρόνια μπροστά της για να αλλάξει την Ελλάδα. Ο Πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς όλους τους πολίτες, ακόμη και σε αυτούς που απείχαν, να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αλλαγής της χώρας και κάλεσε όλα τα κόμματα να παραδειγματιστούν από την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη και να συνδράμουν στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Ο Πρωθυπουργός μέτεβη αμέσως μετά μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Καμίνη, νικητή του Δήμου Αθηναίων που υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, για να τον συγχαρεί.

    Οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός μετά το αποτέλεσμα του σημερινού δεύτερου γύρου των εκλογών και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμπράξουν από κοινού όλοι μαζί για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Όπως επισήμανε οι πολίτες απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης και έδωσαν μια καθαρή τριετία δουλειάς στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία και την ανάταξη της χώρας.

    και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση την κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες της, χωρίς παιχνίδια, ακρότητες και πράξεις ανευθυνότητας.

    Ο κ. Παπανδρέου, τόνισε, ότι η κυβέρνηση έχει τρία χρόνια μπροστά της για να κάνει ότι δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες και επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να αποτινάξει τα βάρη του παρελθόντος και να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει υποσχεθεί, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

    Αυτό που προέχει είναι να αλλάξουμε την πατρίδα, τόνισε και επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των στιγμών, κάλεσε όλους τους πολίτες να συνταχθούν στο δρόμο της σωτηρίας της πατρίδας.

    «Δεν μπορεί ένας Πρωθυπουργός μόνος του, ή μία κυβέρνηση μόνη της, να πετύχει σε αυτό», σημείωσε και απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής ακόμη και σε όσους απείχαν από την εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η βούληση να συγκρουσθεί με αντιλήψεις και πρακτικές που έχουν κρατήσει τη χώρα πίσω.

    Δεν περισσεύει κανένας, σημείωσε χαρακτηριστικά και μίλησε για την ανάγκη μιας μεγάλης συμμαχίας δυνάμεων για να δημιουργηθεί μια πατρίδα για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι.

    Παράλληλα κάλεσε κάθε πολιτική δύναμη του τόπου να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραδειγματιστεί από όσα γίνονται στην Ευρώπη. Ο ίδιος, τόνισε, ότι είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση που θα πάει τη χώρα μπροστά και υποσχέθηκε σε όσους εξελέγησαν σήμερα και την προηγούμενη Κυριακή, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση θα βρεθούν δίπλα τους στο σημαντικό έργο που έχουν να επιτελέσουν.

    Ο σκοπός, όπως τόνισε, είναι εθνικός και αφορά στη σωτηρία της χώρας και επεσήμανε, ότι στην πορεία σωτηρίας της χώρας μέχρι σήμερα ο λαός έκανε μεγάλες θυσίες και η προσπάθεια αυτή πρέπει να αναγνωρισθεί από όλους, ενώ υπογράμμισε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά για τις μεγάλες αλλαγές που θα επιτρέψουν στη χώρα να ανασάνει.

    Ο πρωθυπουργός μετά τις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου μετέβη στο εκλογικό κέντρο του νέου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, όπου βρισκόταν και ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και τους συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία τους.

    Τον κ. Παπανδρέου συνόδευαν ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 47135

    [02] Θρίλερ, αποχή και ανατροπές

    Κυριακη, 14 11 2010 20:47

    Με την αποχή περίπου στο 55%, δηλαδή μεγαλύτερη από αυτήν του πρώτου γύρου, διεξήχθηκε η επαναληπτική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Περιφερειαρχών και Δημάρχων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις σε δήμους και περιφέρειες που είχαν οριακό αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο καθώς και στους μεγάλους δήμους Αθηνών, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic Γιάννης Καρακαδάς, σύμφωνα με την οποία 4 περιφέρειες πηγαίνουν στο ΠΑΣΟΚ 3 περιφέρειες στη ΝΔ και σε 4 η μάχη είναι αμφίρροπη.

    Τη ροή των αποτελεσμάτων μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά από το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΡΤ.

    Δήλωση υπ. Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση

    «Κατά τον καλύτερο τρόπο εξελίχθηκε και αυτή την Κυριακή η εκλογική διαδικασία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

    Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι το Υπουργείο θεωρεί συνεργάτες τους 13 περιφερειάρχες και τους 325 δημάρχους, «με τους οποίους θα δώσουμε τη μάχη για την προετοιμασία και εφαρμογή της μεγάλης θεσμικής αλλαγής του Καλλικράτη με τελικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών».

    Εκτίμηση της Singular Logic

    Εκλογή του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα, του Βασίλη Μιχαλολιάκου στον Πειραιά, αμφίρροπο αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και 8 περιφέρειες στο ΠΑΣΟΚ έναντι 5 στη ΝΔ δίνει η εκτίμηση της Singular από την ανάλυση των μέχρι στιγμής επίσημων αποτελεσμάτων.

    Το αποτέλεσμα σε τέσσερις από αυτές τις περιφέρειες είναι υπό παρακολούθηση τόνισε ο επικεφαλής της εταιρίας Γιάννης Καρακαδάς.

    Ειδικότερα:

    Στις περιφέρειες Αττική προηγείται ο Γιάννης Σγουρός με 52,6%

    Στην περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 52,6%

    Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο Αριστείδης Γιαννακίδης με 50,7%

    Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Δακής 51,4%

    Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης με 55,9%

    Θεσσαλίας ο Κωνσταντίνος Αγοραστός με 50,9%

    Ιονίων Νήσων ο Σπύρος Σπύρου με 51,1%

    Στη Δυτική Ελλάδα ο Απόστολος Κατσιφάρας με 57%

    Στη Στερεά Ελλάδα ο Κλέαρχος Περγαντάς με 52,9%

    Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης με 52,5%

    Στο Βόρειο Αιγαίο ο Αθανάσιος Γιακαλής 50,8%.

    Σε ότι αφορά στους δήμους

    ο Γιώργος Καμίνης προηγείται με 51,6%, στον Πειραιά ο Βασίλης Μιχαλοκιάκος με 52,4% και στην Πάτρα ο Γιάννης Δημαράς με 53,2%

    Και οι 13 περιφερειάρχες, καθώς και όλοι οι δήμαρχοι θα είναι συνεργάτες μας, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

    Οκτώ Περιφέρειες αναμένεται να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και πέντε η ΝΔ

    Οκτώ Περιφέρειες αναμένεται να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και πέντε η ΝΔ, σύμφωνα με εκτίμηση του διευθύνοντα συμβούλου της Singular Logic Γιάννη Καρακαδά, λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

    Ανάμεσα στις οκτώ που κερδίζει το κυβερνών κόμμα, είναι και η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, η Αττική, στην οποία φαίνεται, σύμφωνα πάντα με την εκτίμηση, ότι ο κ. Σγουρός θα συγκεντρώσει 52,6%.

    Τα αποτελέσματα σε τέσσερις Περιφέρειες βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος, όπως είπε ο κ. Καρακαδάς, και γι' αυτό θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη λίγη ώρα για να βγουν οριστικά αποτελέσματα, συμπλήρωσε. Οι Περιφέρειες αυτές είναι:

    - Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου εκτιμάται ότι ο κ. Γιαννακίδης έχει το προβάδισμα με 50,7%.

    - Η Θεσσαλία όπου εκτιμάται ότι ο κ. Αγοραστός θα κερδίσει με 50,9%

    - Η Ιονίων Νήσων όπου ο Σπύρος Σπυρίδων θα συγκεντρώσει 51,1%

    - Βορείου Αιγαίου όπου ο κ. Γιακαλής θα συγκεντρώσει το 50,8%.

    Οι Περιφέρειες Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου έχουν εκλέξει Περιφερειάρχη από τον πρώτο γύρο. Στην Κρήτη εκλέχθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ) και στο Νότιο Αιγαίο ο Ιωάννης Μαχαιρίδης (ΠΑΣΟΚ).

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών:

    Στις περιφέρειες

    Στην περιφέρεια Αττικής εκλέγεται ο Σγουρός Ιωάννης (ΠΑΣΟΚ)

    Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκλέγεται ο Γιανακκίδης Αριστείδης (ΠΑΣΟΚ)

    Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εκλέγεται ο Ψωμιάδης Παναγιώτης (ΝΔ)

    Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εκλέγεται ο Δακής Γεώργιος (ΝΔ)

    Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, εκλέγεται ο Κατσιφάρας Απόστολος (ΠΑΣΟΚ)

    Στην περιφέρεια Ηπείρου εκλέγεται ο Καχριμάνης Αλέξανδρος (ΝΔ,ΛΑΟΣ)

    Στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Τατούλης Πέτρος (ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ)

    Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Αγοραστός Κωνσταντίνος (ΝΔ)

    Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Γιακαλής Αθανάσιος (ΠΑΣΟΚ)

    Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Περγαντάς Κλέαρχος (ΠΑΣΟΚ)

    Στους δήμους

    Αθηναίων, εκλέγεται ο Καμίνης Γεώργιος (Δημοκρατική Αριστερά,ΠΑΣΟΚ, Οικολόγοι Πράσινοι)

    Πειραιά, εκλέγεται ο Μιχαλολιάκος Βασίλειος (ΝΔ)

    Πατρέων, εκλέγεται ο Δημαράς Ιωάννης (Ανεξάρτητος)

    Σχετική είδηση: Ντέρμπι δείχνει η κάλπη

    Είδηση: 47134

    [03] Εκπλήξεις στους δήμους των νομών Καβάλας-Δράμας

    Κυριακη, 14 11 2010 22:48

    Την επανεκλογή του στο νέο δήμο Καβάλας (με τη συνένωσή του με το δήμο Φίλιππων) πέτυχε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής (ΠΑΣΟΚ) με ποσοστό περίπου 55% έναντι του νομάρχη Θεόδωρου Καλλιοντζή ΝΔ).

    Αλλαγή σκηνικού στο δήμο Δράμας με τον επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΗ και ΖΩΗ, Κυριάκο Χαρακίδη (ΠΑΣΟΚ) να εκτοπίζει με 51% τον απερχόμενο δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη (ΝΔ).

    Στο δήμο Παγγαίου Καβάλας (συνένωση πέντε δήμων), ο δήμαρχος Πιερέων Βασίλης Ξουλόγης (ΠΑΣΟΚ) εξεγέλη με 55% των ψήφων έναντι του δημάρχου Ελευθερούπολης (Γιάννη Φιλόσογλου).

    Στο δήμο Θάσου, εκλέγεται δήμαρχος ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηεμμανούλ (58%) που εκτόπισε τον απερχόμενο δήμαρχο Λευθέρη Μερέση.

    Στο δήμο Προσοτσάνης Δράμας εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Άγγελος Λύσσελης (ΠΑΣΟΚ) με 57,5% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Φατράλη (ΝΔ).

    Στο δήμο Παρανεστίου Δράμας με 80 ψήφους διαφορά εκλέγεται δήμαρχος ο Νίκος Καγιάογλου (50,8%) έναντι της απερχόμενης δημάρχου Αλίκης Σωτηριάδου.

    Στο δήμο Δοξάτου Δράμας επανεκλέγεται ο Τάσος Χατζηλαζάρου (53%) έναντι του Φώτη Καλογήρου.

    Ήδη, από την πρώτη Κυριακή έχουν εκλεγεί δήμαρχοι στο δήμο Νέστου Καβάλας, ο Σάββας Μιχαηλίδης και στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, ο Μελέτης Μαυρίδης.

    Σύνταξη: Ρένα Πανταζόγλου

    Είδηση: 47136


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 November 2010 - 21:52:26 UTC